lauantai 17. joulukuuta 2016

Lifestyle Lauantai - Parhaat joulusuklaat

Moi herkkupeput! Joko on tullut syötyä joulusuklaata katumukseen ja huonoon omatuntoon asti? Täällä ei! Muutamia irtokonvehteja on tullut syötyä, etenkin Ananaksia kun niitä saa nykyään irtomyynnistä S-ryhmän kaupoissa!

Mä säästelen näitä herkkuja jouluun. Minulla alkoi nyt joululoma, jee! Ja sen aion viettää jalat ojossa, kirja kädessä ja suklaata nautiskellen :) tykkään ihan possuna joulukonvehdeista, viehätys on ihanassa rasiassa ja suussasulavassa sisällössä. Aina voi lonia missä järjestyksessä syö ja omia rasioita ei tarvii jakaa kenenkään kanssa. Pahat konvehdit voi heittää pois! 

En hirveästi saa suklaata lahjaksi ja lahjat on muutenkin nykypäivänä vähissä. Muistan lapsuuden joulut kun ne paketit oli kivoja. Nykyään paketteja tulee vähemmän mutta ne saattavat olla sitäkin arvokkaampia. Tai sitten pelkkää rahaa, sekin käy. Siispä ostan itse omat karkkini, saapi ainakin mieleisiä. 

Mun suosikkikonvehdit joululle 2016.

PB100089.ORF

Fazerin suklaa on parasta, piste. Teki mieli ostaa se iso jättiloota mutta se maksoi 25 euroa ja se on ehkä jo vähän liikaa :) tälläinen pienempi rasia riittää. Ostin tämän vähän erilaisen enkä ainakaan sitä Presentiä johon olen jo kyllästynyt. 

Finlandia kuulat ovat uusi tuttavuus. Ostin näitä viime jouluna ja jäin koukkuun. Tykkään vihreistä kuulista mutta kokoa rasia pelkästään niitä on vähän liikaa. Tässä on vihreiden lisäksi eri makuja joten nämä menee ihan helposti ja paha olo on taattu. Ja taas vannotaan etten enää ikinä syö karkkia!

PB100094.ORF

Fazerin boxit on hyvin perinteisiä. Ja kallistuvat vaan joka joulu :) enää ei saa kolmea rasiaa kympillä ;) mutta kiva kun aina tulee uusia makuja mutta vanhat klassikot säilyvät. Ihan eniten tykkään siitä perinteisestä sinisestä suklaata, se käy mulle myös laatikossa. Fazerminttuja on saatava joka joulu. Nämä saa syödä yksin koska kukaan ei ikinä tykkää mintusta. 
Suklaapäällysteisiä Omareita ostin ja maistoin yhden. Siksi jos ne on pahoja niin annan lahjaksi :D mutta olivat petollisen hyviä, varsinaisia yllättäjiä! Omarit on hyviä mutta ei sellaisia karkkeja että niitä ikinä ostaisin. Tässä on hyvä yhdistelmä suussasulavaa suklaata jonka jäljiltä paljastuu Omar karkki. 

PB100100.ORF

Pandan suklaat on ihan ok. Se perinteinen Juhlapöydät konvehti on painajainen jos se lahjapaketista paljastuu. Siinä on vaan mintut, marmeladit, ananakset ja toffeet mieluisia. Mutta nyt päätin haastaa itseni maistamaan vähän enemmän, jos tässä isommassa rasiassa on enemmän parempia. 
Toinen hyvä Pandalta on Suomi eli mustikka-vaniljakreemi täytekonvehti. Namskis. Näihin törmäsin joskus vahingossa ja ihastuin heti :)

Tykkään myös Maraboun keltaisesta isosta Symphony(?) rasiasta mutta ne ovat liian imeliä. Hyviä kyllä mutta aivan liian imeliä. Niitä tulee helposti syötyä pahaan oloon asti. En ostanut niitä sen takia tänä vuonna :)

Mitä suklaasuosikkeja teillä on? Vai ettekö syö joulusuklaata? Tai syöttekö jotain muuta makeaa suklaan tilalla? 

40 kommenttia:

  1. Mikä suklaamussu olet! 😂 ihana
    Olen sillä tavalla onnekas että lapset syövät kaikki joulusuklaat. Eipä tule herkuteltua. Suosikkini on just tuo fazermint! Tiesitkö muuten, että pätkis on tehty pieleen menneistä fazerminteistä? Omaria pitää ostaa ehkä myös. Se jätski oli niin hyvää. Miksei suklaakin 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :D mä en muuten tykännyt siitä Omar jäätelöstä enkä osta Omar karkkejakaan ikinä. Mutta nämä suklaat ❤️ En ole tiennyt! Pätkikset on hyviä mutta vain patukoina, minusta ne kääreelliset Pätkiksen maistuu erilaisilta...

      Poista
  2. Finlandia - marmeladipalleroista tulee mieleen mummola, aina! Kun oltiin kersoja, mummo teki joskus täytekakun ja laittoi koristeeksi noita pallon puolikkaita. Jos joku jäi ilman karkkia, mummolla oli vielä rasiassa näitä ja sai sitten lohdutukseksi ottaa sieltä. :D Hyviä nuo kyllä on, vaikka muuten tuon tyylisen namut jättäisin väliin. Mutta onhan tuo pyöreä sokeroitu pallero hauska ja kivan tuntuinen suussa.

    Symphony oli eka konvehtirasia tänä vuonna. Ja kyllä, ne on todella imeliä! Jo parin jälkeen pitää lyödä kansi kiinni, kun ällöttää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä musitan vaan Vihreät kuulat. Ne on hyviä mutta niitä ei voi ottaa montaa, alkaa kyllästyttää. Nämä värilliset on hyviä kun voi aina vaihtaa makua :)

      Poista
  3. Mä oon vähän huono suklaan syöjä :'D nuorempana aina pyysin jonkun boxin lahjaksi, ja tyrkkyhän niistä tuli; viimeiset syötiin juhannuksena ja sitten heitin loput menemään :D Esim. Fazerminttejä en pysty enää syömään yhtä enempää, vaikks hyviä ovatkin :/
    Työkaveri oli tuonut tuon Maraboun Symphonyn tarjolle, se oli aika ihania suklaita täynnä! Lisäksi hinnaltaan oli tosi edullinen verrattuna muihin rasioihin. Se ehkä ostetaan meille jouluksi, sopii hyvin tällaiselle yhden, kahden kerrallaan suklaata syövien talouteen, samoin kuin nuo Omarit! :) Kinder-kalenteristakin ollaan syöty puoliksi ja syömättömiä luukkuja taitaa olla nytkin 4 :'D

    Mutta! Ihanaa lomaa sinulle namien ja kirjojen äärellä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Symphony on kyllä hyvä mutta siitä on tullut niin paha olo, että jätin nyt väliin. Maraboun suklaa on niin imelää :) Kiitos, aion kyllä rentoutua ja herätä aina viideltä näköjään :D kun saisi nukkua joskus pitkään...

      Poista
  4. Geisha-loota on mun ikisuosikkini ja Symphony-konvehtirasiaan ihastuin viime jouluna, nami. Tollasen Omar-boksin haluun testata, hyi, tuli jo oksu olo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omarit on niin hyviä!! Geishat myös ok mutta ei tule ostettua koko boxia :)

      Poista
  5. Fazerina, Geisha ja tuo Mint- boxit löytyy täältäki. Plus Toffifeeta vielä haluan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toffifeeta tuli syötyä joskus nuorempana mutta enää en toffeesta niin välitä :)

      Poista
  6. Ferrero rocher, Lindt ja Maraboun sekoituspussi Twist!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatan ostaa Lindtin rasian jos ovat taas alennuksessa joulun jälkeen. Ferrerot on hyviä mutta kalliita. Twist on jees mutta enimmäkseen pahoja makuja joten ei ole tullut ostettua aikoihin :)

      Poista
  7. Mun joulusuklaat on tänä vuonna ollut vasta ne mitä joulukalentereista on tullut. Olen ostanut melkein joka vuosi vähän ennen joulua ainakin yhden rasian Julia-konvehteja, mutta tänä vuonna on ollut rahat niin tiukilla, että se on tänä vuonna jäänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juliat on hyviä :) jospa se pukki vaikka toisi Julioita ;)

      Poista
  8. On kyllä tullut jo mussutettua joulusuklaita vähän, ei sentään pahaan oloon asti. Se jätetään jouluun :D
    Palleromarmeladit kuuluu kyllä jouluun, ei niitä muulloin tulisi ostettua.
    Noista Fazerin boxeista mun lemppareita on noi suklaa Omarit ja sitten se mikä on ihan Joulusuklaan nimellä, namm!
    Meidän K-kaupassa noita boxeja saa 12€/3kpl ja yksittäin ostettuna melkein 5 egee! On kyllä hinta noussut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään osta palleromarmeladeja ikinä muulloin, siks ne on niin herkkuja kun kuuluvat kiistatta jouluun :) en edes uskalla laskea paljonkon on mennyt joulusuklaisiin rahaa kun aika paljon ostanut lahjoiksikin :D

      Poista
  9. Mä en oikein tykkää perinteisistä konvehdeista, mutta karpaloa, pähkinää ja mausteita sisältävä Fazerin joulusuklaalevyä pitää ostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tainnut maistaa yhden levyn, itse en oikein siitä välitä :) mutta se Fazerin Piparisuklaalevy oli hyvä, mitä sai pari joulua sitten :)

      Poista
  10. Tuo Fazerin loota on paras, mutta mistä ihmeestä sitä saa jättilootaa 25 eurolla?! Se toiseksi isoin on ainakin Tampereen seudulla sen hintainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se mitä tarkoitan, on varmasti sitten se toiseksi isoin :) en ole katsonut mitä se hirmu jätti maksaa.

      Poista
  11. Mulla on (joulu)suklaiden kanssa vähän sellainen joko/tai meininki. Joko syön niitä niin paljon, että paha olo jatkuu tyyliin helmikuulle, tai sitten en ollenkaan. Tänä(kin) vuonna olen ajatellut mennä tuolla tai- vaihtoehdolla. Suklaa ei muutenkaan ole minulle the-juttu. Joulusuklaissa on se ongelma, että jos ostaa paketin, tulee myös syötyä se koko paketti.

    Omarit on karkkien parhautta! Tosin suhteeni omareihin hieman viileni joku vuosi sitten, kun tein elämäni ensimmäisen ja ehkä viimeisen täytekakun (alusta alkaen itse). Löysin nettiohjeen, missä oli tehty omareista päällys kakkuun. Idea oli loistava, toteutus hieman ontui. Kun tosiaan ne sulatetut omarit kovettuvat sementiksi ja kakkua ei pystynyt leikkaamaan. Paitsi tyyliin saksilla päällystettä:) Oli kyllä muuten hyvää...

    Mä luulen, että pätkiksiä valmistetaan kyllä nykyään ihan "omana itsenäänkin". Samoin kuin Da Capoja on alunperin valmistettu pieleen menneistä liköörikarkeista, mutta nykyään tehdään ihan "tarkoituksella" (Da Capo muuten myös tarkoittaa alusta uudelleen:))
    -Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle suklaa on se juttu, jos haluan syödä jotain herkkua niin se on aina suklaa :) Omarkakku kuulostaa kyllä hyvältä, olisi varmasti maistunut kovasta päällysteestä huolimatta :D Da Capot on kyllä ihan hirveitä, en tykkää yhtään. Onneks kukaan ei edes erehdy antamaan niitä lahjaksi :D

      Poista
    2. Maistui, mutta oli kyllä muuten ihan fiasko. Leipominen ei vaan ole se mun juttu. Ruoanlaitto on. Pysyttelen lestissäni. Sellaisia helppoja, hyydytettäviä, kakkuja voi tehdä ja ehkä piparkakkutalon...

      Da Capot on pahoja, mutta ei niin pahoja kuin liköörikarkit! Sokeri on muutenkin mulle tosi paha. Yksi tai pari palaa tummaa suklaata punaviinin kanssa menee. Muutoin en pysty syömään vain vähän ja övereiden jälkeen turvotus ja olo on ihan kamalat. Kuin krapula ja masennus monta päivää. Ja ihan siis yksi karkkipussikin riittää ei tarvitse kilotolkulla vetää. Parempi pysytellä erossa kaikkineen.
      -Tiia

      Poista
    3. Minäkin muuten olen parempi ruoanlaitossa kuin leipomisessa :) se on vaan kiinnostavampaa ja harvemmun menee pieleen, toisinkuin kivikovat pullat :D
      Joo ei se suklaa mullekaan sovi, maha tulee kipeeksi ja turvottaa. Mutta silti sitä on syötävä? Tumma suklaa on hyvää, oon opetellut tykkäämään ja nauttimaan pari palaa kerrallaan :(

      Poista
  12. Noi Suomi-konvehdit kuulostaa hyvältä, tarviipas varmaan testata! ;-) Mä en niin välitä noista konvehtirasioista, kun niissä on aina niin paljon sellaisia jotka ei mulle maita. Mä tykkään lähinnä vain marmeladi- ja toffeetäytteisistä ja just noista ananaksista ja vastaavista.

    Finlandia-rasia on yksi mun kautta aikain lemppari, vihreiden kuulien lisäksi. Rakastan marmeladia ja se on ihan tiedossa, mutta vissiin taitaa toi Finlandia olla sitten sen verran tyyris, että yleensä saan lahjaksi muita marmeladeja.

    Hyvää, tunnelmallista ja rentouttavaa joululomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuo Finlandia ei ole kallis ja sitä on pienempi koko, tosin ilman vihreitä kuulia. Minusta tuo rasia on myös kaunis ja säilytän nätit konvehtirasiat kun niitä tarvii aina esim. kynsitarrojen säilytykseen :D
      Kiitos <3

      Poista
  13. Mä tykkään Fazerin suklaasta, mutta jos suklaarasioista puhutaan, tykkään enemmän Maraboun ja Pandan suklaarasioista. Tänä jouluna aion ehdottomasti ostaa ainakin Fazerina-boxin. Pandaa tulee varmaankin joululahjaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fazerinat on niin hyviä ja onneks kaikki muut inhoaa minttua niin eivät syö mun suklaita :D

      Poista
  14. Olen aika tyytyväinen itseeni kun ei ole vielä lähtenyt lainkaan lapasesta herkuttelu vaan päinvastoin; olen jopa pystynyt herkuista kieltäytymään ja suklaata syödessä ihan pari palaa on riittänyt. Yritän hillitä itseni jouluun asti ja jouluaattona ei sitten katsota mitä suuhun laittaa :D (tosin kun on pitänyt hieman pintansa herkuttelun suhteen niin yllätykseksi huomaa ettei ne herkut liiemmälti maistu edes silloin kun sallii luvan itselleen :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, olen huomannut että mitä vähemmän herkuttelee, sitä vähemmän ne maistuvat. Eilen söin noita Fazerinoja ja Omareita, niin ei pystynyt ottamaan kuin ihan muutaman. Voi olla että mullakin nämä lootat kestää keväälle :D

      Poista
  15. Simpukan mallisista suklaista tykkään eniten. Sen jälkeen tulee vihreät kuulat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla jää ne simpukat syömättä mutta vihreät kuulat on ihan jeppis :)

      Poista
  16. Pandan Juhlapöydän konvehdit ja Vihreät kuulat, tänne kaikki, kiitos! :p <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Entäs Wiener Nougatit, tykkäsitkö, muistanko oikein?

      Poista
  17. Nuo Suomi-konvehdit on hyviä. Muita klassikoita on Pandan juhlapöydän konvehdit ja Toffifee :D

    Nyt tosin ostin pari viikkoa sitten Maraboun Symphony rasian ja kyllä siitä syö mielellään sen 50 %, loput rasiasta menee sivussa kun suklaanhimo iskee.

    Vihreät kuulat ja tuo Finladia on ehdottomia nou nou -namuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Symphonyt on hyviä mutta mulla on vieläkin kammo viime joulusta, sen verran imeliä ne on. Kun rasiasta tulee helposti syötyä liikaa :)

      Poista
  18. Joulusuklaat ♡ Mulla on avattuna fazerin omar-suklaa, milk&white ja vadelmajogurttisuklaat :D Jouluksi säästän parhaimman eli lindt:n maitosuklaapallerot. :) eli mä ainakin vedän suklaaöverit!
    -satunnainen lukija (meliina)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne maitosuklaa-valkosuklaat on kanssa ihania! Ja jogurttisuklaa!!

      Poista
  19. No nyt on hyvä aihe! 😊
    Mun suosikkeja ovat Fazerin sellaiset karkit, missä on vissiin vadelmainen vaalea täyte maitosuklaakuoren alla, niitä saa isoissa rasioissa. Geishat on kans hyviä mut ei ihan niin hyviä. Konvehtirasioista tykkään tosi paljon Lindtin seteistä ja myös niistä suklaakuulapusseista. Fazerin rasioissa on hyviä just ne ananastäytteiset konvehdit, en tiennytkään että niitä saa erikseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli ne jogurtit? Ne on hyviä! Joo niitä Ananaksia on ainakin Prismassa irtomyynnissä. Vitsit ne on hyviä! Lindt suklaa on hyvää mutta en ikinä raaski ostaa. Viime jouluna ne oli pyhien jälkeen Cittareissa -50% niin silloin ostin yhden rasian. Hyviä kyllä :)

      Poista

Kiitos kommentista <3