maanantai 13. huhtikuuta 2015

Näin päästään pälkähästä: Essie Sugar Daddy

Tänään se jännetupin leikkaus on. Jännittää. Sain etukäteen jälkihoito ja jumppaohjeita. Luin niitä tuossa illankähmässä ja mitä silmäni näkivätkään? JÄRKYTYKSEN!!! "poista kynsilakat ja leikkaa kynnet". Nooouuuuu!!!!Mietin että en varmasti! Olin siinä uskossa että ei kynsille tarvitse tehdä mitään ja olin jo suunnitellut millaisen manin tekisi että sitä jaksaa viikon katsella. Turhaan suunnittelin :( valitin miehelle ja mietin että mitä nyt teen. En halua leikata kynsiä, ne ovat minun edustus- ja työvälineeni.

Mutta sitten keksin. Hähää! Muistin LivBoxissa tulleen Essien nudelakan Sugar Daddyn. Leikkaan kynnet lyhyemmäksi, laitan jotain vaalentavaa aluslakkaa, Sugar Daddyä ja geelimäistä top coatia. Menen siisteillä kynsillä, tottakai pesen ja siistin ne kun muutenkin pitää olla hiukset puhtaat jne. mutta jos kynsistä sanovat jotain, valehtelen että ne on rakennekynnet. Buhahaa! Että mä olen nero!

P4080056.ORF


P4080060.ORF

Sugar Daddy nimittäin on se täydellisin lakka "ei lakkaa" -tyyliin. Sitä voi laittaa yhden tai kaksi kerrosta ja lopputulos on ihan luonnollinen. Väri on hyvin, hyvin hento vaaleanpunainen ja ainakin mun kynnenväriin tämä ihan sulaa.


P4080063.ORF

Huijauksessa apuna käytin kahta Essencen tuotetta jotka ostin Carlssonin pisteeltä. Pro White Effect aluslakka antaa kynnelle sinertävän pinnan, kirkastaa kynttä ja taikoo vähän keltaisuutta pois. Ihan loistava tuote parin euron hintaan. Toimii todellakin! Tämä kantsii olla jos käyttää paljon nudelakkoja ja ei halua keltaisuuden kuultavan läpi. Kukapa haluaisi?Toinen ostamani on tuote on Gel-look päällyslakka. Tämä antaa kynnelle kivan geelimäisen lopputuloksen, XXL volyymin (??) ja pitkän keston. Tämänkin hinta kieppuu parin euron liepeille, ihan sikahalpoja ovat ja hyvin toimivat :)


P4080055.ORF

Voin sanoa että nämä kynnet menisivät geeleistä vallan mainiosti :) todella kaunis lopputulos noitten Essence lakkojen kanssa, nämä kolme tuotetta yhdessä tekevät kynsistä täydellisen näköiset hyvin pienellä vaivalla. Ja reippaasti alle 20 eurolla :)Mitä veikkaatte menevätkö läpi? Mitä pidit Sugar Daddystä? Sitä tuntuu olevan ennestään liikkeellä montaa eri versiota mutta tämä LivBoxissa tullut on tuon värinen kuin ^tuossa kuvassa. Oma iso pulloni on saatu yhteistyön merkeissä, itse sain LivBoxissa saman minipullon kuin muutkin ;)


119 kommenttia:

 1. kynsissa ei saa olla lakkaa tai rakennekynsiä siksi, että happisaturaatio mitataan kynnestä. tulosta ei saada tai se vääristyy, jos kynnen pinnalla on jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. happisaturaatio voidaan mitata myös korvalehdestä tai varpaasta jos sitä ei vaikka rakennekynsien takia saada sormesta mitattua.

   Poista
 2. Nyt on kyllä pakko sanoa että onpa typerä ajatus... Luulisi että hygienian ja oman potilasturvallisuuden takaaminen olisi tärkeämpää kuin kynnet. Kyllähän ne takasin kasvaa. Ei niitä ohjeita sinne kirjeeseen ole huvikseen kirjoitettu, vaan tarkoituksena on helpottaa leikkaushenkilökunnan työtä steriilin leikkauksen takaamiseksi. Kynnet ja kynsilakka, olivatpa sitten miten kauniit tahansa, ovat AINA bakteeripesäke. Siistinkin näköinen lakka reagoi puhdistusaineen ja käsidesin kanssa jättäen nahkaen pinnan, joka suorastaan magneetin lailla imee pöpöjä ympäristöstä.
  En halua nyt mitenkään ilkeillä, enkä tiedä kuinka tarkkoja juuri sun sairaalassa tästä asiasta ollaan, mutta koska hoitajat ja lääkärit pääsääntöisesti pyrkivät toimimaan hygieenisesti, niin toivon että samaa oletettaisin myös asiakkaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinä oikeassa olet mutta kestää kuukausia kasvattaa kynnet takaisin ja moniko tätä blogia lukisi jos mulla on lyhyeksi nyrhityt kynnet? Mulla leikataan oikea käsi ja leikkasin kynnet eilen vieläkin lyhyemmäksi kuin kuvassa. Mutta lakkasin kyllä itsepäisenä ihmisenä :)

   Poista
  2. *viittaa* minä lukisin blogia vaikka kynnet olisivat "lyhyeksi nyrhityt" xD

   Poista
 3. Siihen että kynnet leikataan ja kynsilakat poistetaan, on olemassa ihan hyvä ja perusteltu syy, nimittäin infektioriski.

  Kynnen alla asuu miljoonia bakteereja, osa aiheuttaa vakavia tulehduksia jne. Sitä voi sitten miettiä haluaako sieltä jotakin tuoreeseen leikkaushaavaan. Lisäksi niiden kynsien alle voi sairaalasta saada mukaansa jonkun vähemmän mukavan sairaalabakteerin esim mrsan.

  Kynsilakassahan ei sinänsä ole mitään vikaa jos sen pinta on ehjä mutta heti kun siitä lohkeaa pala tai pinta kuluu, kerääntyy lohjenneeseen reunaan bakteereja ja viruksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tosiaan on ehjä lakkauspinta ja pesen sekä desinfioin kädet sekä kynnenaluset ennen sinne menoa :) toki ymmärrän tuon mutta...ilman kynsiä ei ole tätä blogi-minää..

   Poista
 4. Onpas ihanan näköiset "naku" kynnet.
  Mikähän siinä on syynä että kynnet pitää leikata, eihän siinä sormia operoida..
  Voin kuvitella sun kauhistuksen, kun oot lukenut noi ohjeet ;D

  -Tarabel

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosi ihana nakulakka ja Essencet toimii hyvin luoden rakennekynsimäisen pinnan :) tuo hygienipuoli kait siinä on..

   Poista
 5. Tsempit leikkaukseen! :)
  Mä olisin varmaan ruvennut itkemään, jos mun olisi pitänyt leikata kynnet lyhyiksi ja siihen ei olisi ollut mitään vaihtoehtoa! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) joo tiedän että olet ihan hengenheimolainen tässä asiassa!

   Poista
 6. Tsemppiä leikkaukseen. Toivottavasti se onnistuu ja vaivat häviävät.
  Eihän ne toisaalta ihan turhaan pyydä kynsiä leikkaamaan ja kasvavathan ne takaisin.
  En kyllä ymmärrä miksi kynnet pitäisi leikata?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) toivottavasti auttaa ja vaivat häviävät. Kyllä siihen syy varmasti on mutta kestää kuukausia kasvattaa pitkään mittaan..tuntuu tyhmältä yhden hetken takia leikata vaivalla ylläpidetyt edustusvälineet ;)

   Poista
  2. Ymmärrän hyvin harmistuksen määrän ja syyn! :)
   Voithan vaikka kirjoitella kasvatuksen ajasta yms., jos joudut menemään siihen nysä-versioon kynsissä.
   Kyllä me uusia kynsiä jaksetaan odotella. :)

   Poista
  3. Ei maalata kauhukuvia, en aio leikata nysiksi :D

   Poista
 7. No menee ihan täydestä! Jos en tietäisi että ne on sun omat niin rakennekynsiä olisin veikannut, todella hyvän lopputuloksen saa kyseisillä tuotteilla ja taidolla. Tsemppiä leikkaukseen, hyvin se menee :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kyllä tämä lopputulos on kaunis ja näitä jaksaa katsella viikon :)

   Poista
 8. Kyllähän munkin piti leikata kynnet, vaikka menin leukaleikkaukseen. Ja juurikin infektioriskin takia, kynsien alla lymyilee kaikista eniten taudinaiheuttajia. Että voipa olla, että sait suitsutusta sairaalassa, mikäli siellä ollaan asiasta tarkkoja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti eivät ole hirmu vihaisia...jos ne laittaisi jotkut suojat sormiin? :)

   Poista
 9. Paljon tsemppiä leikkaukseen! Toivotaan että kaikki menee hyvin. <3 On muuten ihana manikyyri. :)

  VastaaPoista
 10. Tsemppiä <3. Onneksi en ollut kiinnostunut kynsistä vielä silloin mun ranneleikkauskierteen aikaan. Munkin oli pakko ostaa messuilta Sugar Daddy, kun laatikossa on vaan Mademoiselle ja pakkohan näitä on verrata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi Mademoiselle on ihana! Se on ihan nudenude, tämä on vaaleanpunaisempi :) kiitos ♡

   Poista
 11. Ei ne tyhmiä siellä sairaalassa ole... Että kynsien leikkauspuuhiin joudut hyvin suurella todennäköisyydellä. Miksi leikkiä terveydellään? Varsinkin kun kynnet kasvaa takaisin verrattaen nopeasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väitän että ovat geelit ja ei voi leikata. Voivat kasvaa nopeasti mutta viikkoja/jopa kuukausi siihen menee että on joku pituus edes. Mä en usko että on terveysriski, luulen että paljais käsin koiran pissin ja kakan siivoamisessa on isompi riski.
   En halua kuulostaa tyhmältä tai näsäviisaalta mutta kynnet ovat niin tärkeät mulle ja blogi kuin toinen työ. Ilman kynsiä ei ole tätä blogia :)

   Poista
  2. Vertaat nyt sairaalaa ja koiran paskan paljain käsin siivoamista?? Etkö tajua että saatat tartuttaa jonkun TOISEN HENKILÖN?? Jolla vastustuskyky erittäin alhaalla, ja vain sen takia että nyyh kynnet. Elämä on joskus kovaa. Olet erittäin vastuuton henkilö. Eivät ne turhaan pyydä leikkaamaan kynsiä. Tuokin että aiot väittää geeleiksi - tiesitkö että he voivat tarvittaessa siirtää toimenpideaikaa ja sanoa että ensi kerralla ilman kynsiä? Hieman samantapaisesti kävi minulle tähystyksessä sairaalassa; Cocacola oli kielletty viikkoa ennen tähystystä, mutta join silti koska ''Miksi se olisi niin vakavaa?'' Sillätavalla vakavaa, että tähystyksestä meinasi tulla väärä diagnoosi suolen värjäytymisen takia ja uusinta otettiin kuukauden päästä.

   Poista
  3. Kukaan ei sanonut mitään :) vertasin että kakassa varmasti on myös pöpöjä ja saatan saada siitä tulehduksen. Jos olisi ruettu siirtämään aikaa, olisin poistanut lakat. Vastuuton ehkä tässä asiassa, muuten en ;)

   Poista
 12. Tsemppiä leikkaukseen! <3 Aika järkytys tuo että kynnet pitäisi leikata, en olisi ikinä arvannut! :( Toivottavasti sun kynnet kelpaa niille, on meinaa ihan hiton nätit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) niiden on kelvattava! En tiennyt minäkään että pitäis leikata, ihan yllärinä tuli!

   Poista
 13. Valkoinen tähdikki13. huhtikuuta 2015 klo 9.27

  Ovela nainen! Itse olisin kiltisti leikannut kynteni ja raahustanut paikalle. Hehe. Nyt vaan oikein palojn onnea matkaan! :)

  VastaaPoista
 14. Kyllä mäkin yhdyn tähän moittijoiden kuoroon. Fiksumpaa olisi mennä ihan paljailla ja lyhyilä kynsillä. Tiedän että olet blogin suhteen työmyyrä, mutta lukijat eivät hylkää blogiasi lyhyiden kynsien tai pienen postaustauon vuoksi. Kun sulla on omat kynnet hyvässä kunnossa ja hyvä hoitorutiini niille, ne kasvavat tosi nopeasti nättiin mittaan. En ihan tosi lähtisi kikkailemaan tuon hygieniapuolen kanssa. Silloin kun tein työkseni rakennekynsiä, otettiin kyllä järjestelmällisesti kaikilta leikkauspotilailta kynnet pois ja laitettiin takaisin leikkauksen ja parantelun jälkeen. Huolesta me täällä rutistaan. Antibioottiresistenssin vuoksi ihan perusoperaatioistakin on tullut nykyään vähän riskihommia. Menisit nakuna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tiedän kyllä että asiaa puhutte. Mutta...se olisi kova paikka. Pitkät kynnet ovat identiteettini ja aika varmasti siellä puolella ruutua slaageja tulisi kun ihan nysät pamahtaisivat ruutuun. Ja tosiaan minä en usko niiden olevan niin turvallisuusriski. Ja olen leikannut oikean käden kynsiä lyhyemmäksi kuin kuvassa. Mutta lakkaa on kynnellä..

   Poista
 15. Tsemppiä leikkaukseen! Mullakin kävi vähän aikaa sitten niin, että jouduin leikkaamaan kynnet nysiksi kun hankin piilarit. Eihän se oo sama asia kuin leikkaus, mutta kyllä ärsytti! Ajattelin jo että antaa olla, mieluummin puolisokee kuin nysäkynsillä... Mutta leikkasin kuitenkin :( Nykyään ne on jo vähän pidemmät ja oon keksiny, miten saan piilarit pois silmistä raapimatta niitä puhki (silmiä siis...) Ja onhan se tietysti ihan kiva nähdä, kelle sitä juttelee... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) joo mullakin on ollut piilareita ja kyllä ne onnistuu pitkillä kynsillä :D

   Poista
 16. Paljon tsemppiä leikkaukseen!! :)

  VastaaPoista
 17. Veikkaan, että hoitajat pistävät sinut vaan kiltisti postamaan lakat ja leikkaamaan kynnet. Riippuu kuinka tarkkoja asiasta ollaan. Epäilen myös olevan hyvin todennäköistä, että kanssasi toimivasta sairaalahenkilökunnasta ainakin yksi lukee blogiasi ja tunnistaa sinut:)

  Mulla on leikattu jalka, enkä silloin saanut tuollaisia ohjeita. Joten ehkä lakkojen poistaminen on todellakin oleellista juuri siksi, että kyseessä on käsi. Mutta älä huoli, mä luulen, että hoitajat näkevät ihan päivittäiselläkin tasolla huomattavasti typerämpiäkin huijausyrityksiä. Silti kehtaan nyt omana itsenäni (toisin kuin kaikki anonyymit) todeta, että eihän tuo nyt ehkä ihan fiksuin mahdollinen veto ollut, jos toisessa vaakakupissa on panoksena toimiva käsi...

  Kovasti kuitenkin onnea leikkaukseen. Itseäni ainakin pelottaisi ihan hillittömästi (ne antaa ihan hyvät lääkkeet todennäköisesti kuitenkin:D), joten tsemppiä ja voimia! Toivotaan, että se menee hyvin ja pääset paranemisen alkuun uuden ehomman käden kanssa!
  -Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa eivät lukisi :D kyllä tiedän ettei ole fiksua ja tämä on omaa jääräpäisyyttä. Enkä minä kellekään suutu vaikka sanotte, itsehän minä aiheesta kirjoitan. En suosittele ketään toimimaan näin ja korostan peseväni kädet ja desinfioimaan vielä. Kiitos tsempeistä! Kyllä minua jo alkaa pelottaa ja mietin miten pärjään yksin kotona koiran kanssa :)

   Poista
 18. Mäkin kyllä sanoisin että lakat kiltisti pois ja edes oikean käden kynnet nysiksi :) leikkauksen jälkeen laitat sitten vaikka miehen tai naapurin mummon laittamaan sugar daddyt paikalleen :'D pari päivää sitten vedin suurinpiirtein saman mittaset kynnet kun sulla nysiksi ihan vaan siksi että se on nyt paljon trendikkäämpää kuin pitkät, kattoo vaikka instassa niin lyhyet kynnet kerää eniten tykkäyksiä (nimetäkseni jonkun niin @sinney). Suosittelen kokeilemaan! :) Ja tsemiä kuitenkin leikkaukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on melko nysät, ehkä puoli senttiä yli sormenpään. Ja en tarkoita että nysäkynnet ovat rumat mutta mulle ei kerrassaan sovi lyhyet kun on sellaiset nakkisormet. Sinneyn kynnet on nätit enkä vieroksu muidenkaan lyhyitä. Koen omat sormeni niin rumiksi että ne vaativat pitkät kynnet. Ehkä kuulostan teistä jäärältä ja typerältä mutta...

   Poista
  2. Mun pikkurilli näyttää kieltämättä vähän pikkunakilta nysäkynsillä :'D mutta toivottavasti mussa on jotain muuta kaunista mikä kompensoi :3 kynsikuvista ei onneks käy ilmi, mulla on oikeasti pienimmät aikuisen kädet jotka on tulleet vastaan ja joudun käyttämään lastenhanskaa miekkailu tunneilla :'( x) toivottavasti pääset pian kirjoittelemaan miten kävi!

   Poista
  3. Et ole jäärä tai typerä, itsekään en koe että omiin nakkeihin sopii lyhyet kynnet. Ymmärrän siis hyvin, ja toivottavasti saat kyntesi pitää! :) <3

   Poista
  4. Sain pitää :) mulle ei sovi lyhyet, ei sitten millään Onneksi ymmärrätte mitä tarkoitan :)

   Poista
 19. jossain paikoissa ollaan tosi tarkkoja näiden lakkausten suhteen. olin pari vuotta sitten selkäleikkauksessa, eikä etukäteisohjeissa sanottu kynsilakoista mitään. sitten vasta sairaalassa käskettiin ottamaan lakat pois sekä sormien, että varpaiden kynsistä. sanottiin, että hoitajakin voi tehdä sen ja asetonia löytyy kyllä, mutta hain itse kynsilakanpoistoainetta ja otin lakat pois. harmitti kyllä, kun olin tehnyt siistit lakkaukset ja ajattelin, että niillä pärjää pitkälle toipumisaikaakin. mutta ymmärsin sitten, että pääasiahan on oma terveys ja mitään riskejä ei oteta leikkauksen onnistumisen ja toipumisen suhteen. tsemppiä leikkaukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) se just kun en voi olla ilman kynsilakkaa. Kynnet ottavat niin helposti iskut vastaan ja muutenkin heikommat oikean käden kynnet ovat sitten entiset. Sulle on sattunut kiva hoitohenkilökunta, toivottavasti tuollakin on :)

   Poista
  2. Mikäli oma potilasturvallisuutesi ei kiinnosta, saattaa sairaalaa kiinnostaa muiden potilaiden turvallisuus. Voin kertoa että kynnet on mukavampi siistiä kotona leikkauskuntoon kun leikata kynnet lyhyiksi sairaalassa sairaalan välineillä joita ei ole tarkoitettu varsinaisesti manikyrin tekoon. Kyllä siellä heillä on pakissa leikkurit millä lähtee myös rakennekynnet. Mukava blogi mutta nyt hieman harmiti lukea tällainen "mä en ainakaan haluu"- postatus. Onnea kuitenkin operatioon ja pikaista paranemista, maltamme kyllä täällä odottaa että kynnet taas kasvavat.

   Poista
  3. Harmi ettet tykännyt postauksesta, tarkoitus oli olla viihdyttävä juttu :)

   Poista
 20. Voi sinua jääräpäätä! <3 Et sää voi blogia pitää jos saat oman jääräpäisyytes takia jotain infektioita... Höpsö oot. Mutta ymmärrän sua ihan täysin! Tsemppiä kovasti sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) en usko että niistä infektiota tulisi, lie täällä kotona vähän epäpuhtaampaa koiran takia ;)

   Poista
 21. Ihan yhtä ahkerasti kävisin seuraamassa olis sulla lyhyet tai pitkät kynnet.... Itseasiassa olisi kyllä hauska nähdä millaisia kaunottaria taikoisit lyhyisiin kynsiin. Saisi paremmin inspiraatiota omiin astetta lyhyempiin kynsiin. ;) Moitteista huolimatta, onnea leikkaukseen! Toivottavasti kaikki menee hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaikki meni kivasti :) siinä on vaan se että lyhyillä kynsillä en koe niin edustavani..

   Poista
 22. Mä olin alle vuosi sitten polvileikauksessa eikä mulle sanottu kynsistä mitään! Varpaankynsissäkin oli lakat ja siinä leikkauspöydällä oli molemmat jalat paljaina että varmasti huomasivat. Aika outoa että käytännöt vaihtelee noin paljon.

  Tsemppiä leikkaukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä...omat likaiset ulkohousutkin sai olla jalassa. Kiitti, hyvin meni!

   Poista
 23. Mutta ethän sää sitä leikkausta tee , en kässää miten sun kyntes liittyy siihen hygieniaan koska tuskin sää sitä haavaa alat räpeltämään samoin tein. Eiköhän siihen mene paskaa ihan muualta.

  Aivan mahtava lakkaus , niin nätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo niin paksun tukon alla että ei sinne mitään mene. Lauantaina saa tukon poistaa. Kiitti, SD on mahti-ihana :)

   Poista
  2. Nimenomaan, eihän sitä voi käsittää miten se asiaan liittyy kun niitä leikkauksia ei itse tee. :)

   Toivon koko sydämestäni että kaikki menee hyvin etkä saa leikkauksenjälkeistä infektiota, etkä kaikella todennäköisyydellä saakaan onneksi. :) Mutta tosiaan, niitä ohjeita ei jaella huvikseen, tai etenkään potilaiden kiusaksi. Ihan jopa potilaiden parasta saatetaan ajatella jopa! ;)

   Poista
  3. :) ei tässä ole mitään hätää, haava on tukossa vielä lauantaihin asti ja ei tuonne oikein mitenkään mene mitään. En mä tällä kädellä saa tehdä mitään, ei oikein voi :)

   Poista
  4. Kysymys ei oikeastaan ole siitä mitä tapahtuu nyt kun iho on kiinni, vaan siitä mitä tapahtui sillon kun se avattiin. Mutta kuten sanottu, todennäköisesti kaikki onneksi menee hyvin. :) Nämä jutut eivät oikeastaan ole ihan maalaisjärjellä välttämättä pääteltävissä, siksi pitääkin opiskella useampi vuosi että niitä pääsee tekemään. En siis sano tätä pahalla, mutta kyllä sairaalassa oletetaan että ohjeita noudatetaan siitä huolimatta ovatko ne asiaan sen enempää perehtymättömän mielestä järkeviä vai ei. ;)

   Tuo on kyllä järkyttävää, että leikkauksessa olleella hoitajalla on ollut pitkät kynnet. Ikävä kyllä joka alaltahan löytyy niitä jotka eivät ole ihan tehtäviensä tasalla. :( Pitkäkyntisen lääkärin tai hoitajan hoidosta saa muuten kieltäytyä, koska pitkät kynnet on ihan selkeästi kielletty sairaaloiden hygieniaohjeistuksissa.

   Poista
 24. Hei mulla olis postaustoive lakkaustauon ajalle. :) Jos pystyisit kertomaan silleen vähän for dummies -tyyliin, että mitä tarkoittaa nämä 3 free ja 5 free jutut kynsilakoissa, niin olisin tosi kiitollinen! Eli mistä myrkyistä (?) on kysymys, ja kuinka myrkyllisiä sitten mahtaa olla sellaiset lakat mitkä ei ole mitään free.

  VastaaPoista
 25. Tsemppiä leikkaukseen ja mä oon kyllä kanssa samaa mieltä, että mieti nyt nainen vielä. Kyllä ne kasvaa takaisin ja en usko, että kukaan meistä lukijoista sut hylkää :) <3
  Tiedän kyllä sun tunteen kuinka ALASTON OLO ihmisellä voi olla lyhyillä kynsillä. Itse olen ihan tumpelo kun omani noin kaks kertaa vuodessa lyhennän kunnolla kun paikkaukset eivät enää kestä. Otat lakat mukaan ja lakkaat heti matkalla kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti hylkää mutta ei ne nysät näytä hyvältä tässä blogissa :) mutta tiiän että hyvää tarkotatte <3

   Poista
 26. Toivotaan ettei tarvi leikata enempää

  VastaaPoista
 27. Tsemppiä, toivottavasti leikkaus sujui hyvin. <3

  VastaaPoista
 28. Nyt ne lakat pois. Happisaturaation voi ilmeisesti mitata myös lakan läpi, mutta anestesiologi ei voi luottaa pelkkiin laitteisiin, ja oleellinen osa potilaan kunnon tarkkailua on kynsipedin värin tarkkailu. Tuollainen nudekin peittää aika kivasti alkavan sinerryksen... Omalla terveydellään saa toki leikkiä, mutta miksi ihmeessä hankaloittaa muiden työtä?

  Eli: ei noita ohjeita potilaiden kiusaksi laadita.

  VastaaPoista
 29. Heippa! Tästä tuli mieleen että tuleeko sulla kynnet kipeäksi jos niissä ei ole lakkaa? Mulla on aina lakat kynsissä ja joskus oon erehtyny jättään yöksi ilman lakkaa niin ai että on kynnet kipeät aamulla. Kynsi vissiin muuttaa muotoaan lakalla ja ilman. t. Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee, ne on myös kipeät jos ovat lyhyet. Sekin on syy miksi en halua leikata.Mistä lie johtuukaan? Mullakin muuttaa kynsi muotoaan aika paljonkin..

   Poista
 30. Mä olen samaa mieltä muiden kanssa, jos käsky on käynyt, niin sitä on toteltava. Tässä kun on kyse muidenkin hygieniasta, eikä vain sun :) Mitä jos joku ajattelisi, ettei pese käsiään vessassa käydessään, kun ei ne kädet siinä muka yhtään likaantuneet? Niinpä. Ällöä. Oma käsihygienia kun on muillekin tärkeä seikka. Bakteerit on niin pieniä ja näkymättömiä, ja leviävät helposti. Eikä kukaan slaagia saa, jos sulta nähtäisiin paritkin lyhytkyntisemmät lakkaukset, ajattelet nyt ihan liian kriittisesti. Kyse on kuitenkin leikkauksesta ja sun terveydestäsi, jos joku on niin mielensäpahoittaja että lähtee sun lukijoista tällaisen asian takia, niin sit on erikoinen tapaus kyseessä ;) Lopettaisitko itse blogin lukemisen, jos yhtäkkiä bloggaajalla olisikin lyhyemmät kynnet, ja hän selittäisi joutuneensa sairaalaan pariksi päiväksi? No et varmasti :) Ja hygienian lisäksi tuo kuuluu myös siihen, että happitasoja tarkkaillaan kynsipedistä (kuten jo mainittu) eli hankaloittaisit juuri sua hoitavien ihmisten työtä. Ota lakat pois vain. Tiedän että on tympeää, mutta kyse on sairaalasta ja terveydestä kuitenkin. Tsemppiä leikkaukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, leikkaus meni hyvin ja kukaan ei valittanut kynsistä. En lopettaisi blogin lukua jos jollakin vastaava olisi mutta...en voi leikata enkä olla lyhyissä. Etenkin kun sitä ei paikan päällä kukaav vaatinut :)

   Poista
 31. Nelliinan vaatehuoneen nelliina postasi joskus leikkauksen jälkeen kuvan, missä oli lakatut kynnet ja sormessa joku mittari. Ei näyttänyt lakat kynsissä haittaavan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä lie ollut toimenpide hänellä...varmaan vaihtelee nuo vaatimukset :)

   Poista
 32. Kyllä ne kynnet voidaan teipata siellä leikkaussalissa (niin kävi itselleni vähän toista kuukautta sitten, olin kyllä poistanut lakan, mutta en leikannut niitä kynsiä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota mietin kanssa että kai niihin teipit voisi laittaa...

   Poista
  2. No teipattiinko ne? Mulla leikattiin yksi luu pois peukun juuresta, ja just ennen "tajunmenetystä" leikkuupritsillä miespuolinen hoitsu päästi pitkän manailun kun huomasi kynteni :) Sanoin, että kaksi vaihtoehtoa, joko leikkaat tai teippaat ja teippaus nopeampi. Oli sitten teipannut ne.

   Poista
  3. Ei teipattu, ei sanoneet mitään. Tuo se muuten kamalaa olis ollut jos nukutuksen aikana olisivat leikanneet ne :D

   Poista
 33. Pikaista paranemista! Kyntesi oikein nätit näinkin.

  VastaaPoista
 34. Tuo on kyllä inhottavaa tuo, kun moniin leikkauksiin pitää poistaa kynsilakat/rakennekynnet :/ Mutta sano tosiaan että ovat esim. vastalaitetut geelilakkaukset jolloin hygieniariski ei ole niin suuri ja niitä ei myöskään voi noin vain lähteä napsimaan poiskaan. Ja happisaturaation saa kyllä mitattua läpikuultavan/vaalean kynsilakan läpi, vain tummien läpi ei välttämättä saa voimakkaan pigmentin takia. Varmuudeksi kannattaa poistaa varpaankynsistä, ainakin parista kynsilakat jotta sitä kautta saadaan happisaturaatio jos sormesta ei onnistukaan :) Tsemppiä leikkaukseen!! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varpaissa oli kanssa lakat :) mutta kiitos, kaikki meni hyvin :)

   Poista
 35. Ei helv... Lakat pois ja kynnet lyhyeksi. Eihän tuo asia ole mikään uskon asia, että kun et USKO että siitä on haittaa niin ei tarvitse. Ei noita ihan tyhjän takia pyydetä. Miksi ihmeessä sitten hoitajilla EI saa olla kynsilakkaa, rakennekynsiä tai pitkiä kynsiä (kynnet ei saa näkyä kämmenen puolelta sormenpäiden yli), jos niistä ei ole mitään haittaa. Sinulta leikataan vielä kättä ja kyllähän ne sormet on vissiin siinä kädessä kiinni. Luultavasti myös sormesi joudutaan desinfioimaan ja pitkät kynnet ja lakka hankaloittavat sitä -> infektioriski kasvaa. Ja se, että sinä ne desinfioit ja peset, ei todellakaan riitä. Hoitaja tekee leikkausalueen desinfektion pirtulla ennen steriiliä peittelyä. Ootko miettinyt sitä, että leikkaushan voidaan myös perua mikäli ohjeita ei noudateta. Kyllähän esim lonkkaleikkaus voidaan perua jos on varpaissa jotain häikkää, iho hautunut tai iho rikki. Koska infektioriski kasvaa. Ihan älytöntä leikkiä omalla terveydellä jonkun blogi identiteetin takia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitajalla itsellään näkyi olevan vielä pidemmät kynnet kuin mulla. Ja ei sanottu kynsistä yhtään mitään. Joku blogi-identiteetti on hyvin tärkeä minulle, kuin toinen työ :)

   Poista
 36. Mä jotenkin arvasin jo silloin kun kerroit meneväsi leikkaukseen että lakkaa ei saisi olla leikkauksen aikana, mutta sitä en arvannut että kynnet pitää leikata. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en arvannut. Mutta eipä nuo haitannut mitenkään :)

   Poista
 37. Kyllä sormesta sen happisaturaation saa mitattua lakankin kanssa. Jopa tekokynsien vaikka yksilökohtaista onkin. Leikattavana en ole ollut, mutta pitkään sairaalahoidossa. Kauniit kynnet, toivottavasti saat pitää ne vaikka lakkojen pitäisikin lähteä.

  Tsemppiä leikkaukseen! :)

  VastaaPoista
 38. Ai että näyttää hyvältä! Niin tyylikkäät kynnet tuli tuon Sugar Daddyn kanssa että se menee välittömästi hankintalistalle :) Ehkä sitä on muutettu pinkimpään suuntaan, tämä nykyinen versio toi mieleeni Isadoran Pink Pastelin (joka on ihan lemppari!). Kovasti tsemppiä leikkaukseen ja siitä toipumiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) IsaDoran Pastel Pink on ihana ja hyvin samanlainen tämän kanssa :)

   Poista
 39. http://www.vauva.fi/keskustelu/4443219/ketju/charming_nails_bloggaaja_taaaas_edustaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erehdyin lukemaan. Että mua hävettää noitten vauvasivulaisten käytös. Ja ihan täällä blogin viesteissäkin olevien Anonyymien valittelut.

   Mä olin ite tähystyksessä joskus vuosi sitten ja sain tietää vasta ennen toimenpidettä että kaikki pois. Ja kellään ei ollut aikaa ja kiinnostusta niitä poistella ja riitti että etusormesta otin lakan pois vaikka oli geelit ja kaikki lisäksi.

   Tää on just tätä ku Anonyymit korostaa mainettaan pahimpina turhan kuran heittäjinä.

   Voimia. Tarkoittaen noiden muiden käytöstä ja "pipo kireällä" -kommentointia. No, ei silti. Vauva.fi-keskustelufoorumit on jotain mitä ei tarvitsisi lukea yhdenkään ihmisen ikinä.

   Poista
  2. Vauva palsta on ihan sitä itseään. Olen lukenut ne Sannia koskevat ketjut ja ei voi kuin hämmästellä. Sama pätee minuunkin, yksikään heistä ei tunne minua ja tämän vähän kieli poskella kirjoitetun tekstin takia tuomitsevat idiootiksi? Sori vaan Vauvalaiset mutta enpä pahoita mieltäni lukemalla ketjuani koska se on täyttä skeidaa joka sana. Ei voi tuomita jos ei tunne. Ja ihmettelen kellän on aikaa kirjoitella kakkaa nettiin? Millaisia ihmisiä he ovat? Säälittää kyllä :/

   Poista
 40. Vitun idiootti. t sh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä huomaa ketkä on mun vakkarilukijoita ja ketkä Vauva.fi:stä ;)

   Poista
  2. Kiva kommentti näin monta vuotta blogiasi seuranneelle vakkarilukijalle, mutta myös vauva.fi-seuraajalle :/.

   Poista
  3. Olikos tuo ylempi anonyymin kommentti sitten kiva minua kohtaan? Tai koko vauva.fi ketju minusta? Juuri tuollaiset pilaavat anonyymien maineen, en tiedä kommentoitko nyt anona vai onko sulla nimimerkki. Minäkin olen ihminen kuten sinäkin, miksi vain minun kuuluisi sietää lokaa?

   Poista
  4. no ethän edes tiedä, mikä kommentoijan tausta on. Aikamoinen yleistys todeta kaikki vauva.fi-seuraajat ilkeiksi kommentoijiksi, ja toisaalta olettaa, ettei lukijoissasi ole Kys. Palstan seuraajia. Ja väitinkl jossain, että sinun pitäisi sietää jotain.

   Poista
  5. Ja kommentoin nimettömänä, koska en halua käyttää blogeissa virallisessa käytössä olevaa googletiliäni.

   Poista
  6. Eihän vauvalaisetkaan tiedä minun taustojani mutta silti siellä haukutaan :) ja hyvin suurella todennäköisyydellä idiootiksi haukkuja oli vauvalasta eikä mun vakkarilukija :) tunnen kyllä lukijani vai moniako vastaavia kommentteja täällä on nähty ennen vauvalan linkkiä?

   Poista
 41. Taisi tulla vuoden kommentoiduin postaus:) Olen ollut pari kertaa leikkauksessa ja nukutettuna ja mennyt sinne kiltisti ilman kynsilakkaa mutta sen mittaisilla kynsillä, kun sillä hetkellä on sattunut olemaan. Pituudesta ei ainakaan ole tullut sanomista. Lakattomuutta perusteltiin juuri happisaturaation mittauksella ja kyllähän tällaiset ohjeet on tehty noudatettaviksi eikä niitä huvikseen laadita. Tosin jos kynnet pitäisi leikata lyhyeksi, en minä ainakaan saisi omiani sormenpään mittaa lyhyemmiksi koska kynsipeti kasvaa kynnen mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on ihanan pitkä kynsipeti ja kynnen muoto sen mukana kaunis. Mulla taas kynsipeti on onnettoman lyhyt ja jos kynnet nyhräistään lyhyeksi niin se näyttää rumalta minulla. Kun on niin paksut sormetkin!
   Ei ne säännöt huvikseen ole mutta oma päätös oli tehdä päinvastoin enkä tosiaan ketään kehota näin toimimaan. Osittain tämä postaus oli huumoriani joka ilmeisesti meni joillain Vauva.fi:ssä ohi :) tosiaan vuoden kommentoiduin kynsipostaus, tuliko Sugar Daddy tunnetummaksi tämän myötä;))

   Poista
 42. Pikaista paranemista, hyvä että kynsiisi ei puututtu!
  Itsellä oli viime syksynä leikkaus ja samat ohjeet sain, en kyllä pitkiä kynsiäni alkanut leikkelemään lyhyiksi koska itsellä ollut työn ja tuskan takana saada ne pitkiksi, joten ymmärrän täysin. Kukaan ei edes katsonut kynsiäni, joten se ja sama, jos jotain ongelmaa olisi tullut niin eiköhän se olisi onnistunut selvittämään sitten vaikka yhdestä kynnestäkin, tuskin niitä mittareita jokaikiseen sormeen olisi kuitenkaan laitettu :)
  Kovasti olet kommenttia saanut, joskus mietin miten paksunahkainen bloggarin täytyy olla jottei ottaisi ilkeitä kommentteja henkilökohtaisesti ja aina pahoittaisi mieltään... mutta tosiaan jos jollain on aikaa tehdä asiasta keskusteluketju muualle nettiin, ei hänellä taida omassa elämässään kovin paljoa virikkeitä olla :) Kissoille rapsutuksia, ja uudelle perheenjäsenelle myös! T: Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja :) eläintarha kiittää rapsutuksista ja huomisen postauksessa esiintyy Hippu vauva :)
   Mukavaa että lukijakuntani koostuu kuitenkin pääasiallisesti järkevistä ihmisistä. Toki mielipiteitä saa esittää rakentavassa hengessä kuten tässäkin keskustelussa mutta on aina joku anonyymi/vauva.fi joka pilaa kaiken. Vauva.fi on ihan skeidaa. Olen lukenut keskustelut Sannista ihan silmät pyöreinä. Huomaa ettei yksikään tunne Sannia mutta silti ovat kaiken oikein tietävinään. Minä en mieltäni pahoita, koen olevani sen verran järkevä aikuinen että en alennu vauva.fi tasolle. Ja voinpa veikata: kukaan siinä ketjussa kirjoittavista ei minua ole tavannut tai tunne. Joten toisesta korvasta ulos.
   Jokainen luonnostaan huonot ja lyhyet kynnet omaava osaa arvostaa sitä kasvatustyötä. Se on työn ja tuskan takana. Jos minä hinkkaan ja ylläpidän näitä päivittäin kalliilla tuotteilla niin pitäisi olla ihan tosipaikka että niistä luopuisin ;)

   Poista
 43. Leikkaussalihoitsuna hieman... en voi sanoa järkyttyneeni, ehkä tyrmistyminen on oikea sana. Vähänpä loppupeleissä ihmisiä oma terveys kiinnostaa. Mutta onhan se jo ikivanha virsi, että kauneus menee terveyden edelle jne. Oma erikoisalani vaatii meikittömän ihon tiettyjä leikkauksia varten, tästä on myös hyvin yksiselitteinen ohje potilaille aina annettu. Silti aina välillä tulee potilaita meikit naamalla leikkaukseen ja niitähän on sitten "mukava" kuurata pirtulla ja natriumkloridilla, kun meikit vaan leviää pitkin naamaa. Näistähän toki sitten merkitään kirjausjärjestelmään "likainen iho" ja "infektioriski".

  Hyvää toipumista Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä näkökulmasta :) en kokenut tässä mitään terveysriskiä koska kynnet varmasti olisi voitu teipata. Näin ajattelin :)

   Poista
 44. Voi luoja miten IDIOOTTI voi ihminen olla..... "en voi leikata kynsiä lyhyiksi" lässyti lässyti lässytti, oletko sä edes todellinen hahmo noine UMPI-IDIOOTTEINE JUTTUINESI?! Myötähäpeän määrää ei enää kohdallasi pysty mittaamaan.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveisiä sinne Järvenpäähän :) tiesithän että vaikka kommentoit anonyyminä, et ole suojaton internetissä..

   Poista

Kiitos kommentista <3