tiistai 7. helmikuuta 2017

Maailman paras Hippu 2 vuotta!

Hipulla oli synttärit! Hän täytti eilen 2 vuotta! Meillä ei ole enää pentua, nyyhkis. Mihin se pikkuvauva katosi...joskus kyllä ajattelen että hyvä että se pikkuriiviö katosi. Onhan ne pennut ihania mutta se eroahdistus ja tuhot...ja sisäsiisteyden opettelu. Ottivat koville kun on tottunut aina siistiin kotiin jossa pystyi jättämään tavaroita esille.

16117984_10211798047686114_1173774771_n

Meni kyllä pitkään että matot sai takaisin lattioille. Mutta edelleenkin meillä on näitä tiettyjä traditioita jotka pitää tehdä ennen lähtöä. Hellan sulakkeet on aina pois koska hellaa vasten hypätessään laittaa levyt päälle :/ pääsy kissan laatikoille on estettävä. Pöydillä koiran ulottuvilla ei voi säilyttää mitään purkkaa, auton avaimia tai siis oikeastaan ei mitään. Kalliit koriste-esineet tai kynttilät kannattaa sijoittaa harkiten. Meidän koti on aika riisuttu ja tavaroilla on omat paikkansa. Ja vessan ovi on kiinni ettei siellä olla meikkailemassa!

16128238_10211798080166926_28579148_n

Hippu on kuitenkin kiltti tyttö vaikka ei aina siltä kuulosta tai näytä. Vieraista se edelleen menee ihan sekaisin ja esittää kaikki tyhmät tapansa. Vasten hyppiminen olisi pitänyt kitkeä pois ja ihmisten kohtaamista opeteltava enemmän. Se riehaantuminen saattaa olla ei-koiraihmisistä ärsyttävää. Mutta osaa olla kylässä nätisti eikä karkaile. On hirmu kiva kotikoira ja ihmisille erittäin ystävällinen ja avoin. On kasvattanut luonnettaan vaikka arka on perimmiltään. Osaa sanoa koirapuistossa pojille takaisin mutta alistuu kuitenkin aina. On ollut terve ja hyvävatsainen. Syö kaikkea mitä annetaan eikä nirsoile. 

16144057_10211798182609487_444857314_n

Olen pohtinut että olenko nykyään enemmän koiraihminen. En ehkä mutta olen kiinnostunut koirista koska kaikki niihin liittyvä on minulle uutta. Jos ottaisin rotukoiran, se olisi Shetlanninlammaskoira. Minua miellyttävät myös Jämtlänninpystykorva mutta se ei ole rotuni koska on metsästyskoira ja kova haukkumaan. Australianpaimenkoirat ovat myös ihania mutta en tiedä voiko tarjota sille tarpeeksi aktiviteettia. Berninpaimenkoira ja Suomenlapinkoira miellyttävät myös minua. Mutta en tiedä ärsyttääkö kova haukkuvietti naapureita.

16118392_10211798126368081_1741779320_n

16144310_10211798850346180_1607331510_n

Sain kyllä tästä sekarotuisesta koirasta kivan kaverin. En ollut ennen tiennyt että koirat on näin kivoja :) tämä neiti seuraa kuin hai laivaa. En tiedä onko tämä vain paimenkoirille ominaista, onko muiden koirat tälläisiä? Joka toimessa ollaan mukana ja vahditaan ihmistä? Esim. ollaan mukana vaihtamassa vaatteet ja jopa vessaan tullaan mukaan? Odotetaan oven takana kun emäntä on suihkussa? Joskus koko porukalla! Kissat mukana :)

16176449_2208006409424646_1992994860_n

16176262_2208006536091300_720684775_n

Hyvää syntymäpäivää rakas Kultahippu! Olet maailman rakkain ja parhain kaveri. 

39 kommenttia:

 1. Onnittelu Hipulle💟
  Kyllä kaksi vuotiaallekin voi opettaa tapoja. Uskoisin että Hippu on sen verran fiksu että oppii äkkiä 😉 meillä koiran pitää odottaa vieraita. Se onnistuu välillä 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu kiittää ❤ on se kyllä fiksu ja osaa jos haluaa, on vaan niin malttamaton. Tietyt ihmiset saa sen ihan sekaisin, etenkin jos ääntelevät ja lässyttävät :) mitä itsekin teen :D

   Poista
 2. Isosti rapsutuksia Hipulle <3 Meillä sama homma Milon kanssa kun vieraita tulee 😃 ja Milohan ei ole ihan pieni koira. Seropit on loistavia koiria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu kiittää ❤ onneksi meillä ei käy ihmisiä jotka ei eläimiä ollenkaan siedä. Kissatkin tunkee vieraiden syliin :D

   Poista
 3. "VEssassa meikkailemassa" nauratti! Synttärionnittelut! Rakastan koiraani ja kissojani yhtä paljon, en ikinä aio valita kumpi ihminen olen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu kiittää ❤ suosikkimeikkejä ovat olleet UD Smoky ja Clarinsit, hampaanjäljistä päätellen ;)

   Poista
 4. Paljon onnea ja rapsutuksia Hipulle! Huipun kuulumisia on kiva lukea. Jaksan aina ihailla, kuinka sievä koira sulla on.

  Minä olen ehdottomasti koiraihminen, vaikka kyllä ne kissatkin on ihania. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu kiittää, hän on niin sievä tyttö ❤ minäkään en valitse, haluan että mulla on aina kissa ja koira :)

   Poista
 5. Onnea Hipulle :) Itselläni on 1,5v shetlanninlammaskoira, jonka täytyy myös osallistua lähes kaikkeen, oli kyseessä vessassa käynti, pyykkien laittaminen, tiskaaminen ja niin edelleen. Enkä ole myöskään ainoa shetlanninlammaskoiran omistaja, jolta olen kuullut samaa, joten eiköhän nuo paimenkoirat paimenna meitä omistajiaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu kiittää ❤ paimentaminen on hauska piirre, ei suinkaan huono vaan onhan se ihana kun kulkee mukana. Vessassakin :)

   Poista
 6. Voi äly mitkä söpöläiset! Onnea vielä Hipulle ja terkkuja kisuille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He kiittävät ja lähettävät terveisiä takaisin ❤

   Poista
 7. Onnea Hipulle <3 aika mennyt todella nopsaan, juurihan te vasta koiran otitte :D

  Mulla on itselläni ollut aina kissoja, mutta koirasta oon koko ikäni haaveillut. Mutta mitä vanhemmaksi olen tullut, niin olen paremmin tajunnut, miten paljon eläimet ja etenkin koira vaatii, ja niimpä koiran hankinta on jäänyt :) Joskus kyllä olisi helpompi olla koira kuin kissoja (uskoisin, että mukaan ottaminen ja käsittely olisi helpompaa), mutta kissoissaki omat hyvät puolensa taas koiriin verraten (esim. nyt aamukahvia näin saikulla juodessani isompi kissa röhnöttää olkapäällä ja kohta varmaan lähtee etsimään johtoja syötäväksi ennen ruokaa..). Oon kyllä niin eläinihminen, että kaikki ystävälliset karvaturrikat on mun mielestä vallan ihania! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika on mennyt kyllä nopsaan, tuntuu ihan eiliseltä kun pidin autossa sylissä sitä itkevää vauvaa ❤ itki niin kovin kun joutui eroon äipästä ja sisaruksista.

   Pentuaika koiran kanssa on kyllä melkoista, jos et pysty olemaan sen kanssa koko ajan. Mutta onneksi se helpottaa 7-8 kk iässä ainakin tässä tapauksessa.
   Kissat on kivoja mutta koiran kanssa voi tehdä enemmän. Tavata ihmisiä ja lenkkeillä. Molemmissa on hyvät ja huonot puolet mutta en kyllä valitsisi kummankaan välillä :) Hippu kiittää onnitteluista ja lähettää pikaisia paranemisia :)

   Poista
 8. Onnea Hipulle vielä tätäkin kautta! <3 Paimenkoirat tosiaan tykkäävät olla mukana, riippuu sitten koirasta kuinka läheltä tarkkailevat ja osallistuvat. Miehen vanhempien valkoinen paimenkoira on sellainen, että se tykkää tarkkailla hieman kauempaa, sille on tosi tärkeää pitää koko ajan silmällä koko porukkaa. Esim. mökillä jos porukka on jakautunut kahteen paikkaan, sillä riittää hommaa, koska joutuu vuorotellen juoksemaan kahdessa paikkaa katsomassa, että kaikilla on kaikki kunnossa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu on hyvä silloin kun on paljon lapsia ja kaikki juoksee eri suuntaan! Lauman pitäisi pysyä koossa :D Hippu kiittää onnitteluista <3

   Poista
 9. Onnea ihanalle Hipulle ja siellä kisujen kanssa sulassa sovussa. Nooh olen itse enemmän kissaihminen, mutta Samu on tietty poikkeus ja suloinen Hippu myöskin. <3 Kyllä Samu seuraa aamusta iltaan joka paikkaan, suihkuun, pikkuiseenkin vessaan, joskus se ahdistaa, mutta on pääsääntöisesti suloista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3 ihanaa kun niistä tuli kavereita vaikka kissat oli alussa kauhusta jäykkinä että mikä hitsi tuo on...

   Poista
 10. Voi Hipsukka on jo iso tyttö!
  Meillä oli lapsuudessa Jämtlannin pystykorva, aivan ihana tyttö, mutta ei tykännyt sisällä olosta yhtään, sille tuli nopeasti kuuma. Haukkui ohikulkijoita, mutta pihaan päästi =D koska rakasti kaikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se <3 en pystyisi tarjoamaan tarpeeksi virikkeitä eikä kukaan metsästä niin ei varmaan olisi oikea rotu mulle. Mutta upeita koiria ovat! Ja ihania <3

   Poista
 11. Onnea Hipulle! ♥
  Kyllä tuo seuraaminen on tietyllä tavalla rodulle ominaista, meillä Rymy seuraa ihan kaikkea. Tosi tarkkaan pitää tarkistaa, esim. mitä pyykkejä pesukoneeseen laitetaan. Tosi mustis meistä kahdesta miehen kanssa, aina tulee vinkumaan viereen jos istutaan sohvalla vierekkäin (tätä yritetään nyt kitkeä pois). Aina pitää nukkua siellä missä ollaan ja muutenkin tosi perään katsottava vielä näin 1-vuotiaana.
  Morse oli ihan erilainen kun se oli tavallaan kaikkien koira. Se ei kiintynyt omistajiin kuten Rymy. Rymy taas on paljon rauhallisempi ja puolet pienempi, mutta vaikka Rymy on rauhallisempi, se vaatii huomattavasti enemmän aktiviteetteja ja pitkiä lenkkejä joka päivä. Molemmilla puolensa ja mielelläni olisin pitänyt molemmat, mutta syövälle kun ei mitään voi. :/
  Kaikki mun neljää koiraa ovat olleet persoonia ja ihan erilaisia keskenään, vaikka kaikissa metsästysviettiä löytyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu kiittää <3 voi Morse :`( se oli niin ikävä juttu!
   En osaa sanoa onko Hippu mustis mutta viereen se änkeää ja haluaa olla molempien lähellä. Minähän en halunnut opettaa sohvalle ja sänkyyn mutta se meni aina kissojen perässä ja mies otti sen aina sohvalle...sitten se lipsui mullakin. Yöt se nukkuu meidän kanssa, yleensä käpertyy minun jalkoihin tai nukkuu lattialla pedissään.

   Poista
 12. Onnea! :)

  Mulla kissat on aina kaikessa mukana. Vähän niinkuin omistaisi kaksi pientä koiraa, mutta ilman tarvetta jatkuvaan ulkoilutukseen eikä vaaraa siitä, että naapurit häiriintyisi haukkumisesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pipsa on sellainen että kulkee mukana ja on touhuissa mukana. Kyllä nekin osaa :)

   Poista
 13. Niin ne vaan kasvaa :')

  Miun kaverilla on aussie ja joo... Mitä olen sen päivityksiä lukenut, niin koiralla energiaa riittää :D Käyvät siis kaikessa mahdollisessa aktiviteetissä mitä vaan on agilitystä lähtien, lenkit on semmoisia tunnin pituisia. On myös herkkä "räjähtämään" eli joskus kaikki vaan leviää käsiin, eikä kuuntele yhtään :D

  Meillä kanssa koira seuraa kaikkialle, nyt vielä enemmän kun kuulo on huonontunut, niin ei kuule jos menee esim. vessaan tai ulos. Äitiä nuorempana tarkkaili, nyt kaikkia.

  Meidän naapurilla on kaksi suomenlapinkoiraa, uros on kova haukkumaan, naaras taas kovin hiljainen kaveri. Kiva katsoa kun lenkittää molempia yhtä aikaa, niin se into ja veto on kova :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aussiet on ihania mutta mulla ei varmaan olisi tarjota oikeanlaista kotia ja aikaa. Tai sitten pitäisi luopua muusta :) koirat on kyllä ihania ❤

   Poista
 14. Myöhästyneet synttärionnittelut! Valtavan suloinen koira hän on 😊

  Mun koirarotu olisi varmaan chow-chow! Sellaisesta kovasti haaveilen. Pörrröinen ja itsepäinen ja introvertti. Ehkä sitten kun on se talo ja piha koiruuksia ja leikkejä varten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän kiittää, suloinen kaveri on! Sinne omakotitaloon sitten, sinne mahtuu ja on pihaa olla vapaana :)

   Poista
 15. Onnea Hipulle! Ihana tuo kuva missä kissat makaa peilikuvana ja Hippu vahtii vieressä :)
  Meidän Kleinin pentu täytti tänään huimat 11vko! Kleinspitz on kanssa rotuna ihan super-sosiaalinen ja rakastaa kaikkia ihmisiä ja tosiaan seuraa IHAN joka paikkaan. Ja kulkee aina jaloissa eli pitää koko ajan varoa ettei astu pikkuisen päälle. Osoittaa aina mieltään jos menee yksin vessaan tai pois näkyvistä. Nyt on herrasta ihan kakkaa ja tyhmää kun ei pääse keittiöön kun siellä on seinät maalauksen alla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pientä! Hän on varmasti superihana ❤ Hippu kiittää onnitteluista :)

   Poista
 16. Paljon onnea ihanalle Hipulle! <3 Miten siitä voikin olla jo melkein 2 vuotta, kun Hippu teille tuli - tuntuu että siitäkin olisi vasta ihan hetki :D Meillä on tällä hetkellä kotona reilun vuoden ikäinen belgianpaimenkoira, malinois Lyyli, maailman paras perheenjäsen ja harrastuskaveri. Lisäksi mun vanhempi koira (8v. rottweiler) asuu nykyisin mun eläkeellä olevien vanhempien luona, heillä on siellä eläkeläisten kommuuni :D Kyllä koirat vaan on ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu kiittää <3 oi Belgianpaimenkoirat on tosi ihania! Heillä on kauniit kasvot <3 terkkuja <3 Tuntuu tosiaan että äskenhän tämä pikku tuholainen tuli, onneks jo aikuinen ja järkevä kaveri ;)

   Poista
 17. Onnittelut Hipulle ja koko perheelle! Pentuaika on kaikessa ihanuudessaan aika raskasta ja kyllähän se elämä kummasti helpottuu kun koirulillakin alkaa olla enemmän järkeä päässä. ;-)

  Bokserit osallistuu kanssa _aina_ihan_kaikkeen_. Ei ole mitään sellaista mihin noi ruttukuonot ei naamaansa tunkisi ja jos ei pääse mukaan (esim. sinne vessaan tai suihkuun) niin ulkopuolella odotellaan. Joskus harmittaa, kun koirien pitää nousta makuulta kun itse nousee vain mennäkseen esim. huoneen toiseen päähän. No, jos ovat tarpeeksi väsyneitä niin sitten malttavat katsoa mihin tyyppi menee ennen kuin nousevat. ;-)

  Minä olen koiraihminen, minulla ei ole koskaan ollut kissaa. Kissat on kyllä ihan kivoja, mutta silti koirat vaan tuntuu enemmän omalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ Hippukin keskeyttää unensa jos joutuu seuraamaan mihin emäntä menee :) meillä on aina ollut kissoja joten kissa oli luonnollinen valinta omaan kotiin muuttaessani. Jännä että meni näin pitkään että havahduin koirien ihanuuteen :)

   Poista

Kiitos kommentista <3