perjantai 3. helmikuuta 2017

For Dummies - Erilaiset kynsienhoitotuotteet ja niiden käyttötarkoitus

Meillä kynsiharrastajille lienee loputon arsenaali erilaisia kynsienhoitotuotteita. Ja vähemmän harrastavilla yleensä löytyy ainakin se kynsinauhavoide ja käsirasva...mutta jos haaveilee pitkistä, hyväkuntoisista kynsistä niin niiden ylläpitoon tarvitsee jo vähän useamman tuotteen. Päätin esitellä teille mitä minulta löytyy käytöstä ja mihin tarkoitukseen ne ovat :)

kynsinauhavoide

Kynsinauhavoide


Kynsinauhavoiteen tarkoitus on pitää kynsinauhat kosteina jolloin ne eivät repeile ja kasva kiinni kynnen pintaan. Kynsinauhat vaativat säännöllisen työntelyn ja se onkin helppo tehdä vaikka voiteen avulla. Käytä kynsinauhavoidetta säännöllisesti ja työntele samalla kynsinauhoja ihoosi päin. Muistathan kuitenkin olla hellävarainen, kynsinauhoja ei saa ikinä repiä tai leikata leikkureilla. Pahimmassa tapauksessa murjot itsellesi pirun kipeät ja tulehtuneet kynsinauhat. Joten ole hellä :)
Kynsikuvissa näkyy ilkeästi jos kynsinauhat ovat kuivat ja repaleiset. Monikin kaunis lakkaus näyttää rumalta jos kynsinauhat ovat selkeästi hoitamatta. Kynsinauhavoide on siis tärkeä tuote meille bloggareille mutta ihan teille siellä ruudun takanakin. Hyvä kynsinauhavoide imeytyy nopeasti mutta hoitaa hommansa.

Lumenen kynsinauhavoide on varmaan se helpoimmin saatavilla oleva. Se sisältää karitevoita, pehmentäviä öljyjä ja karpalon siemenöljyä. Imeytyy niin nopeasti että kukaan ei voi sanoa ettei ehdi käyttää ;) tuubi on tosi hyvän mallinen ja helposti mukana kulkeva. Tykkään koostumuksesta jossa tuntee mukana olevan öljyn. Tämä voide hoitaa sekä kuivia kynsinauhoja että kynttä.

Laveran kynsinauhavoide ravitsee paksun koostumuksen ansiosta. Tätä voidetta kannattaa käyttää yötä vasten tehohoitona kuiville sormille. Kynsinauhavoiteita kannattaa siis hieroa sormenpäihinkin, itsellä ei ainakaan ikinä sormenpäät halkeile koska käytän näitä tököttejä joka päivä ;)

kynsiöljy

Kynsiöljyt

Kynsiöljyn tarkoitus on kosteuttaa kynttä ja pitää se joustavana. Liian kuiva kynsi alkaa hapertua ja liuskoittua. Pakkasilla kynsiöljyä voi käyttää pari kertaa päivässä, muutoin kerta riittää. Kynsiöljyt koostuvat öljystä ja vitamiineista ja ne ovat tärkein tuote kynsien hoidossa. 
Öljyäminen pitää myös kynsien viereen ilmestyvät tikut kurissa, muista siis hieroa öljyä myös sormenpäihin! Kynsiöljyjä on erilaisia; tippoja, lakkapullossa olevia tai tuubeihin pakattuja. Niillä ei ole eroja mutta tuubissa olevat saattavat olla hieman paksumpia kuin pipettipullon öljyt.

NCLA Peach Vanilla on huumaavan tuoksuinen ja täyteläinen öljy jossa on hyvät kosteutustehot. Pipetti on äärimmäisen hyvin toimiva, yhdellä pipetillä saat tipan öljyä jokaiseen kymmeneen kynteen, eikä pipettia tarvitse kastaa välillä pullossa. Tuote on siis todella riittoisaa. Tämä laatuöljy on parasta mitä kynsillesi voit tarjota kuivilla keleillä. Tuoksua löytyy neljää erilaista.

CND Solar Oil on kulttituote jota olen käyttänyt oikeastaan koko blogiurani ajan. Jostain aikoinaan luin että tämä on parasta öljyä ikinä ja tilasin sen heti testiin. Paksua, hyvin ravitsevaa ja huumaavan tuoksuista ensipua kynsillesi. Säännöllisesti käytettynä pitää kynnet joustavina ja kauniin näköisinä. Jostain se kertoo että olen käyttänyt tätä ainakin 8 vuoden ajan. Saatavilla myös pienemmässä koossa.

nail balsam

Kynsibalsamit

Balsamit ovat laiskan ihmisen tuotteita. Niitä käytetään ennen lakkausta eikä niitä tarvitse huuhdella pois. Ne imeytyvät äärettömän nopeasti eivätkä jätä kynnen pinnalle mitään lakkaa hylkiviä aineita. Vesipohjaiset tuotteet eivät ole öljyisiä ja näin ollen soveltuvat käytettäväksi pitkin päivää. Itselle nämä ovat enemmän silloin tällöin käytettäviä, ehkä enemmän kesän tuotteita. Talvella nämä eivät riitä minulle, kun mielin pitää kynnet pitkinä.

Trind Nail Balsam on HG-tuote kynsiharrastajien keskuudessa. Vihreä balsami viilentää kivasti ja imeytyy salamannopeasti kynteen. Mutta se tekee ihmeitä; pitää kynnet kosteina ja joustavina. Auttaa liuskoittumiseen.

Laveran kevyesti kuoriva Nail Gel on loistava tuote! Toisinkuin Trind, se kuorii kynnen pintaa ja poistaa sieltä kuollutta kynsinauhaa ja muuta töhnää. Kynnen pinta jää tasaiseksi aluslakkaa varten. Geelin kuivumista ei tarvitse odotella. Jos inhoaa öljyisiä ja liukkaita sormia niin tämä on sinun tuotteisi. Ei sohmaa!

aluslakka

Aluslakka kynsien tarpeisiin

Kynnet tarvitsevat erilaisia aluslakkoja. Esimerkiksi talvella kynteni ovat kuivat ja tarvitsevat selkeästi kovettavan aluslakan. Tällöin käytän Essien Millionailsia. Formaldehydeä sisältävä aluslakka auttaa liuskoittumiin ja kynteni pysyvät kovina eivätkä katkea niin helposti. Kunhan vastapainoksi kosteutan ja käytän joka päivä öljyä!

Fabyn Nourish aluslakassa on myrkyton 5-free koostumus. Kosteuttava aluslakka vähentää liuskoittumista selvästi ja palauttaa kynsillesi luonnollisen hydrolipidisen tason. Jos kärsit allergioista ja etsit myrkyttömiä kynsilakkoja niin tämä on hyvä vaihtoehto. Itse käytän kosteuttavaa aluslakkaa monta kertaa viikossa, ettei kynsi pääse kovettumaan liikaa. Tiesithän että aluslakkaa pitää vaihtaa eikä kynttä saa totuttaa yhteen ja samaan.

Eikö kynsissäsi ole mitään ongelmaa ja ne kasvavat hyvin? Onneksi olkoon! Tällöin voit valita aluslakan jossa ei ole mitään hoitavaa ominaisuutta. CND Ridge Fx aluslakka tasoittaa kynnen uurteita ja häivyttää virheitä sekä epätasaisuuksia. Kynnen pinta kirkastuu ja näyttää luonnolliselta. Tämä sopii aluslakaksi tai yksin käytettäväksi jos tykkää pitää luonnollisen näköisiä kynsiä.

käsien kuorinta

Käsien hoito

Myös ihonhoitoon on kiinnitettävä huomiota. Jos en käyttäisi säännöllisesti kuorintaa ja käsivoidetta, ihossani olisi kovettumia joita revin helposti. Jos hermostun, alan nyhrätä kynsien ympärystä. Olen yrittänyt päästä tavasta eroon koska peukaloni ovat vähän ikävän näköiset. Iho niissä on kovettunutta, paksua ja helposti repeilevää.

Jos käsiesi iho hilseilee, se voi olla merkki korppuisista käsistä. Tällöin käsiesi iho kannattaa kuoria sille tarkoitetulla tuotteella. NCLA Polish Me Pretty käsien kuorinta on hieman vaahtoavaa, paksua voidetta. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ja kovettumia. Jos kätesi ovat paljon esillä, kuorinta kannattaa tehdä 1-2 kertaa viikossa. Kuorimiseen ei mene paljoa aikaa, sen voi tehdä nopeasti vessassa tai suihkussa. NCLA kuorintavoide on loistava, oikea luksustuote. Kädet ovat paljon pehmeämmät ja iho vastaanottavaisempi voiteella. Myös kuorinta auttaa tikkuihin joita tulee kynsien viereen.

NCLA Protect Your Jewels käsivoide sisältää sheavoita ja se onkin täydellinen hoitotuote näin kylmillä keleillä. Tuote on voidemaisen paksua mutta koostumukseltaan niin kevyttä että imeytyy hyvin nopeasti. Voidetta ei tarvitse laittaa paljoa kerrallaan. Hetken hierottua se imeytyy ihoon eikä jää pyörimään valkeana. 

kynsien viilaus

Kynsien viilaus

Vaikka hoidat kynsiäsi hyvin, ne tarvitsevat myös viilausta. Ihmisille tuntuu olevan vaikeaa viilata kynnet muotoonsa tai kynnet tuntuivat lohkeilevan. Minulle kynsien viilaus on tärkeä rituaali, viilaan kynnet vähintään joka toinen päivä. Käytän taikaviilaa ja buffaan kynnet useaan kertaan viikossa.

Minun ongelmani on aina ollut liuskoittuminen. Siihen auttavat edellämainitut tuotteet mutta oikeaoppinen viilaus on hyvin tärkeää. Lyhennän kynsiäni mieluummin viilalla kuin leikkureilla. Leikkurit tahtovat vääntää kynttä ja kärkiin tulee liuskoittuma. Kynsiä ei pitäisi päästää niin pitkiksi että pitää leikata mutta joskus ne venähtävät...
Mun kynnet tuntuvat kasvavan tosi nopeasti. Viilaus parin päivän välein auttaa pitämään kynnet kauniissa muodossa. Viilaan lasiviilalla kynnen sivuja sekä kynnen päältä edestakaisin vedoin. Muistathan että vain lasiviilalla tätä saa tehdä, hiekkapaperiviila liuskoittaa kynnen jos vedät edestakasin :( 

Kun kynsi on halutussa muodossa, kokeilen sormen päällä miten epätasaiseksi kynnen kärki jäi. Sitten otan taikaviilan eli viilan jossa on neljää karheutta. Valitsen oikean karheuden ja kynsinauhasta ylöspäin työntäen viilaan epätasaisuudet pois. En käytä voimaa enkä montaa vetoa, kynttä ei saa viilata päältäpäin liian ohueksi. Mutta tämä tapa pitää kynteni kärjet tasaisina ja jos niissä on liuskoittumaa, ne eivät pääse repeilemään enempää.

Olipas siinä vinkkejä! Opitko mitään uutta? Ovatko erilaiset tuotteet olleet vähän epäselviä, mitä käytetään mihinkin?

Tuotetiedustelut:

NCLA hoitotuotteet // CesarsShop
CND kynsituotteet // CND suomi
Lavera hoitotuotteet // NHS
Faby kynsien hoitotuotteet // Willkem Oy, Kauneutta.com
Trind tuotteet // Hyvinvarustetut marketit, tavaratalot ja päivittäistavarakaupat
Essie tuotteet // Hyvinvarustetut marketit, tavaratalot ja päivittäistavarakaupat
Lumene tuotteet // Hyvinvarustetut marketit, tavaratalot ja päivittäistavarakaupat

Postauksen tuotteet saatu blogin kautta. 

16 kommenttia:

 1. Ihana kilometripostaus 😊
  Tuota kynsibalsamia pitää kokeilla ja faby kiinnostaa myös kovasti. Tuon aluslakan vaihtelun poinnti oli jännä. Vähän kuin hiustenpesussa shampoota on vaihdeltava ettei hiukset totu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tykkään kanssa vaihdella ihonhoitotuotteita kun ei vaan jaksa aina samaa :D

   Poista
 2. Laveran kevyesti kuoriva Nail Gel alkoi kiinnostaa. Itse löysin uusimpana käsien säännöllisen voitelun. Aiemmin käsivoide oli vasta, kun kädet lohkeilivat. Nyt tuubi on aina mukana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin rasvaan monta kertaa päivässä, kädet on muuten ihan kamalassa kunnossa :/

   Poista
 3. Hei kiitos mahtavasta postauksesta! Tuttua oli kyllä kaikki, mutta sai hyviä vinkkejä siihen, mitkä tuotteet sopisivat kiireiselle, joka laistaa käsien ja kynsien hoidosta ajan puutteen vuoksi :D Ja kyllä tuli tunne, että kaapissa olevia hoitotuotteita voisi käyttää vähän useamman kuin pari kertaa vuodessa! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Mä tiedän että ihmiset laistaa, tuskin monella on aikaa öljyillä kynsiä ja odotella kuivumista. Jos itsellä on kiire, käytän Trindin Nail Balsamia. Se on mahtava tuote kuiville kynsille!

   Poista
 4. Hei! Kuinka kauan kokemuksesi mukaan kynsilakka säilyy avattuna, jos säilyttää kuivassa tilassa ja kaapissa? Ja tietenkin niin ettei ole näkyvästi kuivunut tai mennyt pahaksi eikä haise pahalta (sen pahemmalta kuin tuoreenakaan :) ). Enkä nyt tarkoita vuoden verran avattuna olleita lakkoja, joissa lukee 6M, vaan ihan reilusti vanhempia. Tuo yksi Diorin lakka ja pari Opin lakkaa ovat jo valehtelmatta 7 vuotta olleet kaapissa. Väri on ihana, mutta erikoinen, joten en ole siksi käyttänyt loppuun. Mutta kokeilin kynnenkärkeen ja ihan moitteettomassa kunnossa näyttävät olevat. Vaan onkohan niissä jotain piilohaittaa? Esimerkiksi voiko niistä saada jonkun kynsinauhatulehduksen (en keksinyt muuta esiemrkkiä :) )?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mullakin on tosi vanhoja OPI lakkoja, ovat varmasti 8 vuotta vanhoja. Niissä on niin paljon myrkkyjä verrattuna nyky-Opeihin että varmasti säilyvät! Haisevat kyllä melkosilta myrkyiltä joten ne on itsellä jääneet vähemmälle käytölle ja päivitän niitä vähemmän myrkyllisiin nykylakkoihin.
   Piilohaittana ovat juurikin ne tujut aineet joita siihen aikaan käytettiin. Nykyään kynsilakoissa on karsittu pahiksia ja korvattu ne hyviksillä. Joten jos vaan oma nenä ja omatunto kestää käyttää, niin käytä pois. Mitään tulehduksia niistä ei tule :)

   Poista
 5. Pyyhitkö sä kynnen pinnan puhtaaksi ennen lakkauksta öljyämisen jälkeen tai peset kädet..? Varmaankin öljyät puhdasta kynttä lakkauksien välissä..? :) Ehkä mun pitänee hankkia tuo Nail Balsam, kuulostaa mun tuotteelta :)) Mulla on Trindin Cuticle Balsam, sellainen heleän vaaleanpunainen mutta taitanee olla ihan eri tuote..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan mulla ollut tuota vaaleanpunaista balsamia...sen päälle voi levittää aluslakan, sitä ei tarvinnut pestä pois :) eri tuote on kuin vihreä nail balsam.
   En öljyä aina, joskus laitan tuota nail balsamia. Mutta jos öljyän tai laitan Rescue Rxx:ää, silloin annan imeytyä kunnolla ja pyyhin kynnen pinnan puhtaaksi. Joskus pesen vedellä ja kuivaan kynnet pyyhkeeseen.

   Poista
 6. Kiitos, tämä oli hyvä postaus :) Itse oon jonkun sortin HC-kynsiharrastaja ja multa kysellään silloin tällöin vinkkejä, niin jatkossa linkkaan ihmisille tän postauksen; selvitit kynsien hoitoa paljon paremmin kuin minä osaisin! :D Itsellenikin voisin jälleen kerran napata vinkin kynsinauhavoiteista ja kynsiöljyistä, on nimittäin rupuset kynsinauhat kun olen niin laiska rasvaaja/käsien hoitaja :/ ja totta on, että kynsikuvissa kuivat ja huonostihoidetut kynsinauhat näyttää karmeille, sulla siis näin ei onneksi ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo tätä saa toki linkata ;) rasvaan kyllä kynsinauhat pari kertaa päivässä enkä revi kynnen vierustoja. Muuten ne on karmeat ja kipeät :/ kannattaa siis rasvailla!

   Poista
 7. Mulla ei ole näistä esittelemistäsi tuotteista muita tismalleen samoja käytössä kuin Trindin Nail Balsam. Mutta toki multa löytyy roppakaupalla käsirasvoja, öljyjä ja voiteita. Ostin vastikään The Body Shopin Almond -sarjan käsivoiteen ja kynsinauhaöljyn. Tykkään molemmista mielettömästi ja etenkin kynsinauhaöljy on aivan ihana. En ehkä enää pärjää ilman sitä, uusi on haettava kun nykyinen loppuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Body Shopin hamppu käsivoide on ihan mahtava, mun pitäisi ostaa uusi jossain vaiheessa. Almondista olen kanssa kuullut kehuja!

   Poista
 8. Wau miten kattava postaus, ja tosi hyödyllinen! Mä olen miettinyt pitkään, että pitäisikö tuota Trindin Nail Balsamia kokeilla, mutta nyt sen päätin että taitaa olla pakko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nail Balsam on kyllä hyvä, niihin hetkiin kun ei ehdi imeyttää öljyjä :)

   Poista

Kiitos kommentista <3