torstai 23. helmikuuta 2017

Bloggarit ihan vapaata riistaa?

Nyt on pakko avautua! Vauvalassa ollaan oltu ihan hiljaa minun suhteeni koska ilmiannoin kaikki minua koskevat ketjut ja ne poistettiin. Buhahahaa!! Muutamasta FitFashion -portaalin blogista olen lueskellut kirjoituksia koskien "FatFashion"-bloggaajaa ja sitä miten he saavat blogata timmiä ja terveellistä elämäntapaa "kannattavassa" blogiportaalissa. Olin kyllä että mitähän v*ttua, nyt alkaa legot tippua...siis onko Palasia elämästäni-blogin Jonna läski? Mikähän minä sitten ole? Ryhävalas? Ollappa edes niin timmissä kunnossa kuin Jonna! 

Haluaisinpa vähän nähdä näitä Vauvalaisia, kuinkas timmissä kunnossa te olette siellä haukkumaan muita? Oman osani tästä kivityksestä olen saanut ja voin sanoa että kaikki siellä on täyttä skeidaa. Missään kommentissa totuuden hiventäkään, ihan ihmisten omasta päästä keksittyjä juttuja!

Esittelin luonnonkynsiäni ja sitä miten liuskoittumat saa pois tässä postauksessa. Yhteistyökumppanini CND suomi oli jakanut postauksen Facebookissaan koska olenhan tuotteen heiltä saanut. Näin kuvan jaon kun kävin Facebookissa ja hieman hämmästelin kuvaan tulleita kommentteja. Kynteni näyttävät siltä kuin ne olisivat katki, ne ovat rumat ja keltaiset. Kuvassa vasemmanpuoleiset kynnet ovat juuri tervehtyneet ja muotoon viilatut. Nekö ovat rumat? Ehkä ne ovat vähän keltaiset mutta niin on varmasti monilla joka päivä kynsilakkaa pitävillä.

16508787_1282964898392788_3776538031207480892_n

Ihan eniten minä ihmettelen sitä miten ihmiset Facessakin kehtaavat omalla naamallaan kommentoida tuollaista. Itse en kehtaisi! Mielestäni kynteni eivät ole rumat koska niitä täällä joka päivä esittelen, ne on pidettävä edustuskunnossa! Mietin siis jos nämä ovat luonnonkynsiksi poikki olevien näköiset niin miten minä ne saisin paremmiksi? 
Toinen pohtimani asia on se mikseivät nämä anomuumit avaa suutaan täällä. Onko se Vauvala sellainen loskasankko jossa voi oksentaa kaikki ajatuksensa pihalle ilman seuraamuksia? Eikö blogissa uskalla, onko selän takana helpompi puhua?

Tämän postauksen pointti oli se että hei, mekin ollaan ihmisiä! Emme ole julkisia henkilöitä joita on lupa arvostella ja haukkua. Minulla ei varmaan ole täydelliset kynnet mutta yritän parhaani kuitenkin. Ja mielestäni siinä hyvin onnistunkin hyvien tuotteiden kanssa :)

Ei siis haukuta muita netissä ja katsotaan vaikka ensin itse sinne peiliin. Onko aihetta arvostella muita tai aiheuttaa muille pahaa mieltä?

Ovatko bloggarit vapaata riistaa? Ovatko he verrokkeja julkisuuden henkilöihin joista on varmasti netissä vaikka mitä?

ps. en oikeasti loukkaantunut kynsieni saamista kommenteista ;)

54 kommenttia:

 1. Aina löytyy arvostelijoita. Älä välitä 💜

  VastaaPoista
 2. Kävin katsomassa sen kommentin.. kyllä ainoa ruma oli se päivi siinä. Sisäisesti ja ulkoisesti.

  VastaaPoista
 3. Ma en vaan pysty kasittamaan miten internetin ihmeellisessa maailmassa ihmisilta unohtuu ihan alkeellisimmatkin kaytostavat. Kuinka moni nappiksiltaan hirveaa skeidaa ja haukkuja suoltava tyyppi sanoisi samat asiat kasvotusten?

  VastaaPoista
 4. Ehkä sul on joku tauti ku kellertää.. ja aika herkkää kynsistä loukkaantua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on varmasti :D mikäs tauti se olisi? Miksi et kommentoi nimellä? Ja jos lukisit tekstin kunnolla niin näkisit etten loukkaantunut ;)

   Poista
  2. Kellertää? Itsellä karahti kerran kynnet ihan ***** keltaisiksi, kun käytin vihreätä kynsilakkaa. Alla oli tottakai aluslakkaa, vaan ei auttanut.
   Jos Anonyhväke tietäisi jotain kynsimaailmasta - olisi tiennyt tämänkin.

   Poista
  3. Jotkut lakat värjää vaikka olisi aluslakkaa. Ei mahda mitään :) myös jatkuva lakkaaminen tummilla lakoilla värjää mutta se on vaan kestettävä :)

   Poista
 5. Umh. En käsitä en. Usein nuo tuon tyylilajin kommentit kertovat enemmän itse kommentoijasta kuin kommentoitatavasta, mutta harmillista kun ei ole tarpeeksi kypsyyttä selvitellä niitä omia elämän kipupisteitä vaan kaadetaan se oma tuska ja harmitus toisen niskaan :(

  VastaaPoista
 6. Sehän siinä varmaan on, että pönkitetään sitä omaa hyvyyttä haukkumalla muita. Se tehdään nimenomaan sellaisissa paikoissa, missä saa porukkaa kommenttien tueksi. Veikkaan että täällä blogeissa sellaiset kommentit saisivat täystyrmäyksen muilta lukijoilta.

  Kyllä siinä on jotain vikaa ihmisessä ja ihmisen kasvatuksessa, jos haukkuu muita ja saa siitä vielä hyvän mielen. En ihan ymmärrä tätä nykypäivän tyyliä, että toisen loukkaaminen on sallittua ja hyväksyttävää. Se nyt vaan on jollakin tapaa sairasta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se Vauvala on sellainen massahysteriaa lietsova paikka...en kyllä itse tälläistä harrasta eikä mulla ole edes aikaa. En ymmärrä!

   Poista
 7. Siis käsittämätöntä, en ymmärrä ollenkaan.
  Tämä on tätä maailmaa, sosiaalisessa mediassa jos olet - olet tosiaan vapaata riistaa. Sitä (onneksi) ei meikäläisen nuoruudessa ollut.
  Tämä liittyy siihen, miten nykyaikana ei tunnu suuremmalla osalla ihmisistä olevan opetettu minkäänlaisia käytöstapoja! Jos nyt katsoo nuorisoa, miten törkeää, välinpitämätöntä ja röyhkeää käytös pahimmillaan on. Tietysti iloisia poikkeuksiakin on, mutta kyllä meillä oli kotona ja koulussa tiukat säännöt/kuri, joita pääosin noudatettiin. Itse olin todella vallaton, mutta en millään tavalla paha. :D
  On varmasti vaikeaa olla noteeraamatta sitä p*skaa, mitä niskaan sataa kaikenmaailman sivustoilla, joten hyvä tosiana laittaa ylläpitoon viestiä ja ketjut pois.
  Olisi tosiaan kivaa tietää mitä "täydellisyyksiä" kirjoittajat itse ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluaisin kanssa nähdä ne ihmiset anonyymiyden takana. Mullekin on opetettu käytöstavat ja meidän nuoruudessa ei kyllä internettiä ollut joissa olisi viettänyt aikaa anomuumeilemassa...

   Poista
  2. En ole ennen kyseisellä sivustolla käynyt, nyt kävin katsomassa.
   Jo keskustelujen otsikot etusivulla kertoivat, ettei paljon järki päätä pakota - en jatkanut pidemmälle. Joillakin ihmisillä on aikaa jauhaa p*skaa!
   Antaa anomuumien (osa voi olla jopa -mummeja, hah) louskuttaa, ei kannata käydä katsomassa.

   Poista
  3. Ei jotenkin jaksa lukea niitä, jo otsikko kertoo kaiken :D

   Poista
 8. Eivät tietenkään ole. Joillain on vaan hirveä tarve kommentoida negatiivisesti kaikkea ja kaikkia, on varmaan sen verran huono olla omassa elämässä että pitää yrittää latistaa toisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että normaaleilla ihmisillä on aikaa ja tarvetta haukkua muita...

   Poista
 9. Ah, nyt vasta huomasin sanan "anomuumi". :D :D

  VastaaPoista
 10. Mä koen aivan uskomattomana mitä ihmiset verkossa suustaan päästää.. Toisaalta onhan se anonyyminä helppoa ku ei oo selkään saamisen pelkoa niinkun oikeessa elämässä :D Kertoo oikeesti vaan siitä miten itseensä tyytymättömiä moni ihminen on kulissien takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin eihän tuo anonyymi ylimmissä kommenteissa uskaltanut puhua nimellä...nimettömänä on helppo huudella.

   Poista
 11. Vauvala on sellainen paikka, jossa en käy. Siellä itseensä turhautuneet ihmiset, purkavat pahaa oloaan mollaamalla muita mitä rumemmille tavoilla. Joskus tulen miettineeksi ihmisen luonnetta ja suorastaan häpeän millaisien ja kuinka pahoinvoivien ihmisten seassa sitä tulee itsekin päivittäin käveltyä. Surullista. :(

  VastaaPoista
 12. Heh, siellä on taas olleet kateelliset naama vänkyrällä :D
  Tähän kommenttiboksiin pitäis saada sellanen toiminto, että voi lisätä kuvan. Voisin meinaan ihan omista tämän hetkisistä kynsistäni laittaa kuvat näytille, jos joku tarvitsee vertailukohdetta millaiset on oikeasti huonot/kauheet kynnet ja mitkä on oikeasti kauniit ja terveet, niinkuin sun kynnet on :)

  Eipä noista huutelijoista kannata välittää ja suomalaisen luonteen peruskateuden kun tietää, niin oikeastaan noi kommentit vaan kertoo siitä, että sillä arvostelijalla taitaa olla omat asiat 10 kertaa huonommin ja kateus pistää huutelemaan.
  Säälittävän surullista kun jollain menee niin huonosti, että ainoa tapa millä saa itselle hyvän olon, on arvostella ja haukkua muita.

  Ei muuta kun "koirat haukkuu ja karavaani kulkee" :D

  Ihanaa kevättä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en välitä koska tiedän juttujen olevan kakkapuhetta. Sitä ollaan niin tietävinään vaikka ei asioista hevonkuusta tiedetä :) Hyvää kevättä Marika <3

   Poista
 13. Taitaa nykyaikana olla niin, että mitä tahansa tekee, niin aina joku valittaa. Ja jos tekee toisella tavalla, niin sitten joku toinen löytää valittamisen aihetta. Tästä asenteesta pitäisi ehdottomasti päästä eroon. Itse kuulen aina välillä kommentteja omista tekemisistäni, mutta en jaksa välittää ollenkaan. Jos joku ei hyväksy vaikka sitä että pukeudun yleensä mekkoihin (tässä kaupungissa se tuntuu jostain syystä olevan paheksuttavaa), niin se ei ole millään tavalla minun ongelmani. Ymmärrän kyllä, että kaikki eivät pysty suhtautumaan kritiikkiin samalla tavalla ja juuri siksi muiden asioiden turha kritisoiminen pitäisi lopettaa.

  Tuosta Facebookista sen verran, että minusta tuntuu että kaikki eivät todellakaan ymmärrä kommentoivansa omalla naamallaan. :D Etenkin Iltalehden juttujen alle tulevat kommentit ovat usein sen verran tasottomia, että en voi millään uskoa että ne kommentoijat ymmärtävät kommentoivansa omalla nimellään ja naamallaan. Tai joissain tapauksissa en ainakaan halua uskoa.

  Mulla piti olla enemmänkin sanottavaa aiheesta, mutta tuntuu että aivot sulaa kun edes yritän ymmärtää miksi tuollaista kommentointia on olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltalehden kommentit on aina ihan parasta viihdettä. Uskomatonta mitä ihmiset suoltavat suustaan netissä. Nykyaikana kun ei edes omassa facebookissaan uskalla sanoa mitä mieltä on ilman että joku suuttuu. Kannattaa siis mieluummin olla hiljaa :)

   Poista
 14. Anonyymin on helppo purkaa omaa huonoa oloaan muihin, se on helpompi kaataa pas... muiden niskaan ja aiheuttaa huonoa mieltä, kun katsoa peiliin! Toiset ei vaan koskaan opi arvostamaan itseään ja toimimaan niinkun terve ihminen toimii, toisia kunnnioittaen. Onneksi näistä ei kannata välittää 😊
  Ja mitä sun kynsiin tulee, ne on täydelliset!! Jokainen kuka käyttää säännöllisesti värillistä lakkaa, tietää varmasti, että kellastumia tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä nähnyt pahempiakin kellastumia, mun silmiin nämä ei edes pahat ole :) ja mä en välitä, jokainen saa olla mitä mieltä haluaa MUTTA kaikkea ei tarvitse laukoa suustaan, etenkin jos niillä pahoittaa toisen mielen. Myöskin tyhjänpäiväinen sonta eli normaalipainoisen ihmisen haukkiminen lihavaksi on aina käsittämätöntä!

   Poista
 15. Siis bloggaaja voidaan lukea nykyään julkkikseksi, jonka takia yksityisyyden suoja on hiukan erilainen kuin matti mrikäläisellä. Mutta ja iso aellainen valeita ja perättömiä juttuja ei silti ole oikeus kenelläkään levitellä.
  http://www.jsn.fi/periaatelausumat/yksityiselama/
  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä joku isompi ja suositumpi bloggaaja, itse luokittelen itseni ihan Maija Meikäläiseksi edelleen :) mutta se on totta että oli kuka tahansa, ei oikeuta ketään levittämään perättömiä juoruja netissä.

   Poista
 16. Voi kun näkisivät mun kynnet :D Nuo sun kynnet ei ole kyllä rumaa nähnytkään :)

  VastaaPoista
 17. Minä olen sitä mieltä että ilkeän kommentin kirjoittaja kaipaa tällä tavalla helpotusta omaan pahaan oloonsa ja sisäiseen tyytymättömyyteensä. Kun sellainen ihminen kokee itsensä sisimmässään pieneksi ja puutteelliseksi niin miten kukaan muukaan kehtaa olla millään tavalla parempi, tai edes olla tyytyväinen itseensä! "Kehtaakin esitellä kynsiään/meikkiään/uutta mekkoaan!" "Miksi hänellä on ja mulla ei?!" Kateutta, pahaa oloa jota ei osata rakentavalla tavalla hoitaa, plus junttius ja huonot tavat. Siinä on myrkkykommenttien ainekset.

  Typerää anonyyminä huudella rumia, tosin typerää se on ihan omalla nimellä ja naamallakin. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, pitäisi miettiä kunnolla, kannattaako sanoa ollenkaan. Ja jos on ihan pakko, aina voi muotoilla negatiivisenkin kommentin rakentavalla ja toista kunnioittavalla tavalla. Minusta juuri kunnioitus on avainsana. Jokaisella on oikeus olla millainen haluaa ja esim. omassa blogissaan kirjoittaa ja esitellä mitä haluaa ja sitä pitää jokaisen lukijankin kunnioittaa, vai mitä? Sellainen ihminen joka kunnioittaa itseään, ei alennu haukkumaan ketään bloggaajaa netissä, vaikka kuinka olisi itsellä paska mieli ja toisella kuinka ärsyttävät kynnet 🙂
  P.S. Sun kynnet ovat niin lähellä täydellistä mitä pääsee! Älä välitä ilkeistä kommenteista. Sulla on niin paljon lukijoita jotka kannustaa sua ja ilahtuu sen postauksista joka päivä, toivottavasti meistä saat voimia 🙂🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maitta ihanista sanoista <3 en tosiaan välitä noista kommenteista ja Vauvalan jutuista. Jos sitä sontaa tulisi koko ajan niskaan eikä ihania lukijoita olisi ollenkaan niin sitten varmaan miettisin missä vika...
   Minusta se on hyvä ohjenuora että jos ei ole järkevää sanottavaa niin suun voi pitää supussa. Ja palautteen voi tosiaan antaa ystävällisessä ja rakentavassa hengessä. Niistä en ole ikinä loukkaantunut vaan miettinyt onko korjattavaa. Mutta kommentti että "onko sulla joku tauti kun kyntesi ovat keltaiset" on kuin suoraan 5-vuotiaan suusta.

   Poista
 18. Buahahaa, repesin anomuumeille :`D Naurettavaa tuollainen pelleily!

  VastaaPoista
 19. Netissä tunnetusti ihmisiltä unohtuu kaikki käytöstavat. Pahaa oloa on helppo purkaa haukkumalla muita ja toiset ihmiset vaan ovat niin kieroutuneita että saavat tyydytystä muiden mollaamisesta. Tiedätkö, joillain ihmisillä on tapana nähdä aina kaikesta huonot puolet. Tuossa facekommentissakin tuo tyyppi keskittyi kynsiesi malliin (mikä ei häntä miellytä) eikä siihen mihin olisi tarkoitus; kuinka kynnet ovat selkeästi terveemmän ja paremman näköiset kuin "ennen" -kuvassa. Hän näkee vain asian mistä ei pidä, kynsien muodon. Ja mitä tulee kynsien keltaisuuteen, ensinnäkin, sulla ei ole todellakaan tuossa keltaiset kynnet ja ihmiset jotka ei harrasta kynsienlakkausta, ovat tietämättömiä siitä että tämä harrastus valitettavasti värjää kynsiä. Välillä oon mielessäni ajatellut että huh jos netti olis oikea maailma. Mieti! Kadulla tuntemattomat kommentoisi ihan pokalla että "hyi v***u kun sulla on ruma tukka" ja sitten siihen vastaisi capslockilla eli huutamalla "ÄLÄ TUU SIIHEN LÄSKI YHTÄÄN HUUTELEE. TOLLA HANURILLA EI OO PALJON PUHUMISTA MUIDEN ULKONÄÖSTÄ!!". Ja nettihän on oikee maailma. Tossa mielikuvassa ei ole mitään muuta eroa kuin se, ettei se tapahdu kadulla, vaan jossakin www-osoitteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulen että monikaan anonyymi ei samaa uskalla sanoa päin naamaa. Netissä on niin helppo puhua. Ja ihan eniten ihmettelen lihavaksi tai läskiksi haukkumista jos sen kohteena on normaalipainoinen ihminen? Aivan ihmeellistä. En ole niitä vauvalan FatFashion ketjuja lukenut enkä jaksa kun mulla ei ole siihen aikaa.
   Ehkä kannattaa katsoa myös tarkemmin ne ennen ja jälkeen-kuvat niin näkee mikä oli kuvan idea :)

   Poista
  2. Mutta ei mun mielestä sekään ole ok, että ylipainoisia haukutaan läskeiksi. Jokaikinen lihava ihminen tietää taatusti olevansa lihava ilman, että jonkun toisen täytyy "ilmoittaa" se ja vielä törkeällä tavalla. Pointtina siis se, että kaikenlainen body shaming on ihan perseestä kohdistui se sitten minkä kokoiseen ihmiseen tahansa.

   Suomalaiset ovat ihan kamalan passiivis-aggressiivisia. Päin naamaa ollaan kyllä tuppisuuna ja mielin kielin, mutta juurikin netin "suojissa" sitten huudellaan. Olisi varmaan ihan kamalaa olla teini nykypäivänä, kun kiusaaminen seuraa joka paikkaan. Vauvalaa en juurikaan lue, mutta pahalta tuntuu, jos niillä ihmisillä on oikeasti lapsia :(

   Poista
  3. Kyllä, ei tietenkään ole! Eikä ketään liian laihaksi, ylipäätään toisen ulkonäön kommentointi on todella mautonta. Ei voi tietää onko taustalla joku sairaus, ei voi vain sanoa että laihduta.
   Tuota tapahtuu ihan työpaikoillakin. Päin naamaa ollaan mielinkielin mutta selän takana juoruillaan. Ihan tapahtuu omalla työpaikallakin mutta fiksu mielensäpahoittaja kiertää nämä tilanteet eikä niihin osallistu :) koulukiusaaminen on ihan hirveää ja siihen puututaan ihan liian lepsuin konstein!

   Poista
 20. Vauvan sivustoilla kirjoittelee ihan kaistapäisiä ihmisiä. Miten ja miksi he sinne kerääntyvät on jäänyt itselleni mysteeriksi. Mutta niin on ollut "aina" sana on vapaa -palstalla. Keikuin sivuilla reilut 15 vuotta sitten, kuk sain esikoiseni. Nykyistä vastaavaa skeidaa siellä oli jo silloin. Tosin ehkä nykyistä vähemmän. Kirjautumista vaativissa ryhmissä sitten ainakin ennen oli ihan järkevää porukkaa.

  Ymmärrän, että itseään koskevat kirjoitukset haluaisi varmasti lukea, mutta silti kehotan jättämään väliin koko portaalin. Ja todellakin ignooraamaan kaiken sisällön. Tommosesta roskasakista on turhaa mielensä pahoittaa. Tyhjät tynnyrit, you know.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut niitä Sannia koskevia kommentteja ihan silmät lautasina, en saanut sanaa suustani. Ihan uskomatonta kakkaa mitä ihmiset puhuvat. Ovat tietävinään vaikka eivät tiedä. En ymmärrä miksi bloggaajat ovat tuollaisen sonnan kohteena, tosin hyvä että kakanpuhujat ovat kokoontuneet yhteen paikkaan, eipä niitä paljoa esim. täällä näy :)

   Poista
 21. Oon sanaton. En ymmärrä, miten jotku jaksaa ees.

  VastaaPoista
 22. On se jännä mihin kaikkeen turhaan ihmisillä riittääkin aikaa (siis p.skanpuhumiseen). :/
  -ano meliina
  P.s.Luonnonkynnet näyttää mun silmiin terveiltä ja vahvoilta! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) minustakin nämä ovat aika paljon damagea ottaneiksi luonnonkynsiksi yllättävän pitkät :)

   Poista
 23. Tästä vasta vähän aikaa sitten puhuin omassakin blogissa. :/ Siis nettietiketistä.

  VastaaPoista
 24. Netissä on niin helppo haukkua ilman nimeä ja omaa kuvaa! Tuskin kukaan päin naamaa kehtaisi sanoa, jos vaikka kaupassa näkisi. Tai onhan olemassa niinkin törkeitä ihmisiä! Ihan sama mitä tekee tai ei tee niin aina löytyy joku ketä arvotelee ja joku kenen mielestä kaikki on pielessä. Ihme touhua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3