maanantai 11. heinäkuuta 2016

Meikkaamisen ihana turhamaisuus

Miksi sinä meikkaat? Tavan vuoksi, siksi että olisit huolitellumpi vai siksi että se on vaan mukavaa? Minä rupesin miettimään tätä asiaa. Miksi meikkaamme?

Minun äitini ei meikkaa ollenkaan. On meikannut silloin nuorempana mutta maalla kun asuttiin niin minkäs takia sitä olisi aamulla itseä laitettu...luulen myös että asiaan on vaikuttanut minun mammani eli isäni äiti eli äitini anoppi joka on asunut samassa taloudessa minun vanhempieni kanssa. Äiti on kyllä sanonut että oli siinä välillä sukset ristissä...en ihmettele yhtään, itsellä menisi hermot :) tuskin siinä on aamulla ollut aikaa itseä laittaa.Ehkä se on nykyaikana eri asia, ainakin kaupungissa asuvilla. Aamulla lähdetään töihin jos ollaan kodin ulkopuolella töissä. Kaupunkiin laittaudutaan etenkin jos ollaan asiakaspalveluammatissa. Laittautumisella tarkoitan enemmän meikkaamista, pientä ehostusta tai edes siistiytymistä ;)Eihän sitä tarvitse meikata jos ollaan korvessa koko päivä kotona. Minäkin luulen että jos korvessa asuisin, en meikkaisi joka päivä. Ehkä silloin kun lähden ihmisten ilmoille. Nyt asun kylällä niin kyllä mä meikkaan joka päivä, liikun melko varmasti kuitenkin lenkillä tai lähikaupassa. Meikkaan samalla tavalla töihin mennessä tai kotioloissa. Kotipäivinä saatan vaan nautiskella pitkän kaavan mukaan eli tehdä meikkejä blogia varten.

Töihin harvemmin meikkaan näin koreasti. Ei ole aikaa ja haluaa kuitenkin päästä melko helpolla. Ei ehdi sommitella värejä ja kokeilla uusia väriyhdistelmiä. Mutta meikkaan siksi että haluan olla huolitellumpi ja nätimpi. Tunnen oloni itsevarmemmaksi ja korostan mieluusti parhaita puoliani.Tottakai myös kosmetiikkabisnes pitää huolen että olen koukussa kosmetiikkaan. Koko ajan tulee kaikkea uutta ja kaikkea haluaa kokeilla. Mutta meikit ovat ihania! Niillä on niin kiva leikkiä ja kokeilla eri värejä. Ihailen myös muiden taitavia meikkejä ja värienkäyttö on se, mikä on minun sydäntäni lähellä <3

Miksi sinä meikkaat?

40 kommenttia:

 1. Koska ihoni on kuin pakanamaan kartta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tälle saa nauraa mutta hymyilen aamun ensimmäiselle kommentille :)

   Poista
 2. Meikkaan että näyttäisin nätimmältä. Olen asiakaspalvelu ammatissa :) ja tottunut jo pienestä siihen että ulos laittaudutaan. Ilman meikkiä en mene koskaan töihin, mutta kauppaan voin mennä lomalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin haluan olla laitetumpi ja tykkään käyttää kaikkia kivoja meikkejä :)

   Poista
 3. Mä meikkaan siksi, että olisi huolitellumpi olo. Jotenkin olo ei ole niin skarppi ja itsevarma, kun ei ole meikkiä. Jotenkin ajattelen, että nyt varmaan ihmiset kattoo, että mikä ihmeen ryönänen muija toi on. Mikä ei varmasti edes pidä paikkaansa.. :D Kotioloissa en meikkaa, en jaksa. Jos lähden johonkin ulos iltaa viettämään/syömään esim, tykkään meikata pidemmän kaavan kautta rauhassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samoja ajatuksia! Tuntuu että kaikki katsoo jos ei ole meikkiä..

   Poista
 4. Yhtenä syynä on varmastikin tuo tottuminen, olen meikannut lähes joka aamu jo n.15 vuoden ajan, joten siitä luopuminen olisi outoa.. Toisena asiana tulee vahvasti se, että pidän siitä - jopa se työaamun meikkihetki on tietynlainen rauhoittumishetki ja henkisestikin valmistautuminen työpäivään.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että töihinmenoa voi pitkittää kivalla meikkihetkellä...vaikka ei passaa jäädä munimaan :D

   Poista
 5. Asun Helsingissä (lähiössä) ja usein kuljen meikittä ihan keskustassa asti. Tykkään kyllä meikata, mutta ei se ole välttämättömyys, kun astun ovesta ulos. Toki jos lähden johonkin parempaan menoon niin meikkaan, mutta töissä riittää ripsiväri ja huulikiilto ja joskus olen ilmankin. Iho on melko hyvä, joten siksi meikkaan usein vain silmiä ja/tai huulia.
  Meikkaus on minulle siis kiva harrastus, mutta ilmankin osaan olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa just kivalta :) voi meikata silloin kun haluaa mutta ei ole pakko!

   Poista
 6. Mää meikkaan koska se on kivaa ja on mahtava tunne ku ne tummat silmänaluset on poissa ja samoten akne. :D Voin silti ihan hyvin mennä kauppaan, lenkille tai kaverille ilman meikkiä no problem. Sit jos meen iltaa istumaan tulee meikattua näyttävämmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on varmasti jäänyt huonommista ajoista ihon kanssa traumat :) aina tulee laitettua hyvä meikkipohja vaikka se tähän aikaan päivästä on muisto vain :D edes cc-voidetta ja puuteria näin kuumalla.

   Poista
 7. Mä meikkaan, koska haluan näyttää freesimmältä :) Rakastan kosmetiikkaa ja kokeilla kaikkea uutta sillä saralla, joten en voisi kuvitella kulkevani meikittömänä päivästä toiseen, vaikka meikittömät päivät välillä hyvää tekevätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle meikkaamisessa iso osa on uudet tuotteet ja niiden kokeilu :)

   Poista
 8. Mä meikkaan näyttääkseni freesimmältä. Kevyen meikin kanssa tuntuu, että koko ilme kirkastuu heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä oletkin aina niin kauniina etkä tarvitse paljoa meikkiä <3

   Poista
 9. Mulle meikkaaminen on tapa ilmaista itseäni. En osaisi ikinä lähteä ulos ilman meikkiä. Postilaatikolla käynti onnistuu toki ilman meikkiä, mutta kyllä mä aina vedän isot arskat päähän :). Tunnen itseni alastomaksi ilman meikkiä eikä silloin olo ole yhtään itsevarma. Mietin just tässä vähän aikaa sitten tätä aihetta enkä oikin päässyt selvyyteen omista todellisista vaikuttimistani. En meikkaa muita ihmisiä varten mutta meikkaisinko, jos olisin maailman ainoa ihminen? En tiedä! Osaltaan meikkaaminen on vähän sama kuin kynsien lakkaaminen eli se on luovaa ja visuaalista ja kivaa, joten miksi en tekisi jotain mikä saa itseni hyvälle mielelle. Nyt kun olen ollut kotosalla jo muutaman vuoden ja uloslähtemiset eivät ole todellakaan jokapäiväisiä en myöskään meikkaa kuin silloin tällöin ihan vain omaksi huvikseni, jos haluan vaikkapa kokeilla jotain uutta juttua mikä ei välttämättä kestä päivänvaloa :D. Tämä on todella mielenkiintoinen aihe eikä todellakaan yksiselitteinen. Yksinkertaisimmillaan syy meikkaamiseen on varmaan sama kuin miksi koira nuolee pallejaan (koska se voi), mutta sen jälkeen voitaisiinkin tehdä vuosien psykoanalyysi tarkempien motiivien selvittämiseksi. Kiva postaus <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin vedän arskat päähän jos menen vaikka hikilenkille Hipun kaa :D syksylläkin..en vaan tykkää hiimailla ilman meikkiä. Mulle on muuten alaston ja epävarma olo. Joskus myös meikkaan huvikseen vaikka olisin koko päivän yksin kotona. Mutta joskus laitan vaan kulmat ja ripset.
   Otin muuten tyttökoiran ihan syystä :DDD

   Poista
 10. Hassua miten niin monet ajattelee, että meikkaaminen kertoo huonosta itsetunnosta, tai sillä yritetään tehdä vaikutus johonkin muuhun. Itse vain yksinkertaisesti pidän meikkaamisesta! Kynsien lakkaaminen, tukan kihartaminen ja omien persoonallisten piirteiden korostaminen on vaan jotenkin niin mukavaa ja terapeuttista puuhaa! Väreillä ja tyyleillä pystyy muuttamaan omaa tyyliä päivittäin. Viikonloppuisin jos en tee mitään ihmeellistä annan ihon "levätä" enkä esim. kauppareissuillani panosta ullkonäköön. Jos taas menen juhlimaan, voi laittautuessa vierähtää kolmekin tuntia kun jokaista kulmakarvaa asetellaan oikeaan asentoon.

  Jos meikkaa omaksi ilokseen, kaikki on hyvin. Mutta toisaalta on surullista kun huomaa miten monet nuoret eivät ole tarpeeksi itsevarmoja ollakseen sekunttiakaan julkisesti ilman meikkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuo itsevarmuus. Mulla on jotenkin epävarma olo ilman meikkiä, koen olevani paremman näköinen ehostettuna. Tai sanotaanko oman itseni näköinen. Parhaat puolet on korostettuina. Ja meikkaaminen on mukavaa, joskus on ihana meikata monta tuntia ihan huolella!

   Poista
 11. Kyllä mä luulen, että meikkaan lähinnä itselleni, mutta myös siksi, että mun yleinen ulkoinen habitus olisi huolitellumpi :) Maailmassa on liikaa ihania meikkejä yhdelle ihmiselle kokeiltavaksi, mutta onneksi voi aina ihastella muiden jemmoja ja meikkityylejä :) Oman arkimeikin pohja on pitkälti sama kuin juhlavammassa meikissä, mutta vain tuotteet vaihtuu näyttävämmäksi ja tuotteiden valintaan käytetään huomattavasti enemmän aikaa :D Meikkaamisen ihana turhaimaisuus nimenomaan :3

  Myös meikkittömyys voi olla kaunista, itse en vain koe itseäni niin minuksi ilman meikkiä, vaikka niinkin voin olla ja kulkea kylällä tarpeen tullen :D Joskus joidenkin ihmisten kohdalla meikkittömyys jopa voi olla parempi ratkaisu kuin huonosti tehty meikki.. En itsekään ole mikään ammattilainen, yrityksen ja erehdyksen kautta tässä vieläkin koko ajan opetellaan :D Mutta joo, meikkaaminen tai meikittömyys varmasti herättää ihmisissä monia ajatuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä herättää, tosi kiva lukea ajatuksia ja omia meikkimieltymyksiä. Meidän äiti ei varmasti osaisi edes meikata. Äiti on myös äiti tuollaisenaan eikä kaikkien tarvitsekaan meikata :) mielenkiintoista nähdä miten veljen tytöt alkaa meikata kun heidän äitinsä ei esim. meikkaa ollenkaan :) pieniä tyttöjä kuitenkin meikit kiinnostaa.

   Poista
 12. Mä en oikein osaa olla ilman meikkiä, vähintään kulmat pitää olla siistitty ja ripsiväriä ripsissä. Silti mä harvoin käytän edes meikkivoidetta. Kuljen siis hyvin kevyessä meikissä arkena. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole nähnyt sinua tai kuvaasi mutta kuvittelisin meikin sopivan hyvin sinulle ja olevan omannäköinen :)

   Poista
 13. Periaatteessa itse ei "tarvitsisi" meikata aamulla töihin, mutta kun ripset ja kulmat on aivan albiinot muuten xD Viikonloppuisin ja lomalla ollaan kyllä hyvin au naturel :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kanssa ihan albiino joten kaipaan kyllä väriä ja ryhtiä ilmeeseen :)

   Poista
 14. Meikkaan siksi, etten näyttäisi niin mieheltä :D :D En myöskaan halua, että iho alkaa punottaan päivän aikana ja koska mulla ei ole missään nimessä vahvat piirteet, joten vähintään kulmakarvat täytyy laittaa ettei näytä ihan sairaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et sinä näytä mieheltä :) höpsö! Just tuo kulmakarva ongelma on mullakin, niitä kun ei ole ennen muodon piirtämistä..

   Poista
 15. Minen oikeen tiedä miksi meikkaan.. toisaalta meikkaan äärimmäisen harvoin, ehkä kerran kuukaudessa jos sitäkään. Kyse ei niinkään ole siitä, et pitäisin itseäni kauniimpana ilman meikkiä, vaan siitä ettei meikki oikeastaan muuta ulkonäköäni mihinkään suuntaan. Toki varmaan jos tekis järkyttävät varjostukset mut sitten en taas enää näyttäisi omalta itseltäni. Ja meikkaaminen yleensä on sellainen mistä en niin hirveästi nauti, käytän sen viiden minuutinkin mieluummin johonkin muuhun x)

  Ihailen kyllä naisia jotka meikkaavat taidokkaasti, sillä pidän kauniista asioista, joten meikkaamista vastaan minulla ei mitään ole. Vaan oma henk.koht mieltymys tämäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, oli mukava kuulla mielipide ihmiseltä joka ei niin välitä meikata :) luonnotonta meikkiä ei kannata tehdä meikkaamisen takia. Omia piirteitä sitä pitäisi korostaa :)

   Poista
 16. Kyllä mieki liikun suurimman osa naturellinä vaik hesassa asunki,meikkaan välillä omaksi iloksi piristämään tai jos joku meno

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseä pitääkin välillä piristää, juurikin vaikka meikkaamalla :)

   Poista
 17. Huoh kirjoitin pitkän kommentin vaan se poistu.. :D kirjoitan lyhyesti. Ennen rakastin meikkaamista, se oli melkein kuin rentoutumiskeino. Nykyään mulle on puhjennut paha akne ja meikkaaminen keskittyy lähinnä sen peittämiseen. Sen takia en nykyään kovin pidä meikkaamisesta, siitä tuli vähän niinkuin pakko. Tällä hetkellä akne on kuitenkin hoidossa, niin toivon, että jo puolen vuoden päästä tilanne olisi eri. :) ps ihanat meikkisalkut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :/ kommentin poistumiselle siis. Aknekaan ei ole kiva...itse pääsin eroon luonnonkosmetiikalla ja mineraalimeikeillä. Toivottavasti hoito tepsii pian ja pääset nauttimaan meikkaamisesta taas uudestaan :)

   Poista
 18. Meikkaaminen on hauskaa! Yleensä meikkaan töihin itseni asiallisen näköiseksi (omasta mielestäni). Kauppaan voin mennä ilman meikkiäkin. Lähinnä kai haluan korostaa niitä omia parhaita puolia arkimeikissä. Muuten voin sitten hassutella =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkaaminen on kivaa! Ja uusien meikkien käyttö :) on kiva luoda joka päivälle erilainen meikki, se on minusta parasta :)

   Poista
 19. Käytän hyvin vähän meikkiä, mutta silti siitä pienestäkin määrästä tulee kiva freesi olo :) Nuo "miks turhaa ku ilmanki pärjää" -kommentit on kyllä.. no joo en edes aloita :'D Kyllä minä aamuisin hiuksenikin harjaan ennen kuin astun ovesta ulos vaikka harjaamattakin pärjäisi :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) varmasti pärjää mutta on se kivempi laittautua ihmisten ilmoilla ;)

   Poista
 20. Mää oon monet kerrat miettiny, että miksi mää en meikkaa. Ne harvat kerrat, ku mulla on meikkiä ollu, oon tuntenu oloni epävarmaksi. Meikkiä pitää kauheana varoa, ettei se suttaannu tai jotain. Nykyään ainut meikki, mitä käytän, on ripsari. Ja sitäkään en käytä ku kerran kuussa, jos silloinkaan. Ja silloinki mun pitää tietoisesti kovasti varoa, etten hiero silmiäni tai itke tai mitään. :D Jännää tämä! Kynsien lakkaaminen on se mun juttu enempikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, jos ei meikkaa pitkään aikaan niin sitten hieroo silmiä kun ei muista että on ripsiväriä. Minä en oikeastaan varo meikkiä, varon enemmän hiuksia ja sitä ettei kesällä valu hiki päästä. Koska punainen hiusväri valuu samalla pois ;D

   Poista

Kiitos kommentista <3