lauantai 16. heinäkuuta 2016

Lifestyle Lauantai - Mitä raakaruokailu maksaa?

Ihan ensimmäisenä pitää sanoa että mikään asiantuntija en sitten ole :) eikä ole pitkää kokemusta mutta halusin vähän kertoa kokemuksia raakailusta, ja vähän siitä mitä meidän lauma syö. Sehän se olisi helppoa kun voisi hakea kaikki ruoat yhdestä paikasta mutta ei...näitten takia ajellaan pitkin kuopiota. Mutta mitäpä sitä ei tekisi rakkaiden lemmikkien puolesta ;)

Käyn yleensä palkkapäivänä ostamassa kaiken ja jos joku loppuu, täydennän sitä pitkin kuuta. Haluan kieltämättä päästä halvimman kautta joten ostan raakaruoat suoraan Oscar tehtaalta kuopiosta. Halpa ei kyllä tarkoita huonoa, meillä on tykätty Oscarin ruoista. Sieltä löytyy myös kissalle raakaa ja huomattavasti halvemmalla kuin Mustista ja Mirristä! Mustista ja Mirristä ostan sitten astetta paremmat kissanruoat, nappulat ja tarvikkeet. Liisa syö erikoisruokaa joten ne joudun hakemaan eläinlääkäriltä. Eli haen ruoat pääasiassa kolmesta eri paikasta ;)


P5010068

Hippu / Hippulainen / Hipsukka / Jippulainen; 1,5 v sekarotuinen koira, ei allergioita.

Hippu syö 50/50 mallilla. Täysin raakaan ei olla siirrytty koska en ole varma lisäravinteiden tarpeesta. Olen kokenut 50/50 mallin toimivaksi, edulliseksi ja koiralle maittavaksi. 

Ostan kerralla pääruoka-aineen eli jauhelihan, kana-riisin tai lammas-riisin. Ateriaa täydennän erilaisilla pullilla, niissä on paljon vaihtoehtoja ja osa on valmiita barf-aterioita. Annan myös välillä kasvissosetta ( joka tosin ei tahdo maistua ) , kananmunaa, kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia. Joskus myös ostan valmiita barfpötköjä tai koiranmakkaroita joissa on parempi sisältö. Pidän niitä hätävarana jos en ole muistanut ottaa lihaa sulamaan. Kerran viikossa annan sisäelimiä, lohipullia yritän antaa usein koska en anna lohiöljyä kuin kuureittain. Raakaluita saa 2-3 kertaa viikossa. Ulkona piilottelee joten usein annan työpäivän ajaksi putki- tai niskaluun koska osaa syödä nätisti tukehtumatta.

En oikeastaan ole ikinä syöttänyt Hipulle kaupan ruokia. Olen kyllä katsellut valikoimaa mutta samanlaista teollista shittiä ne ovat kuin kissahyllyllä. Myös ihan hirvittävän kalliita kun vertaa tehtaan hintoihin! Hau Haun valmismakkaraa olen ostanut mutta ne olivat jo ulkonäöltään minuakin etovia että toista kertaa ei osteta. Best-In koiranmakkaroissa on parempia vaihtoehtoja jotka näyttävät myös ihmisestä hyvältä. Joskus testattiin niitä Hau Haun uusia vehnättömiä nappuloita. Ne on sellaisia joita voisin ostaa.


P6300001

P6300002

Hippu saa myös laadukasta nappulaa. Ostan tarjousten mukaan eli nyt ostettu Sam Fieldsin ruokaa ;) yritän näissäkin katsoa ettei ole viljahöttöä ja lihapitoisuus olisi suuri. Hippu syö kaiken merkkisiä, ehkä pentuna enemmän Pure Naturalia ja Canagania. Ostan sille kauppareissuilla makupaloja ja hemmottelujuttuja :) Hippu saa myös tosi paljon nahkaluita ja kuivattuja juttuja miehen työreissuilta tuliaisina. Annetaan niitä myös koirakavereille :)


P6240249

Lisäravinteista annan Hipulle D-vitamiinia ja sinkkiä. Tämä lisäravinneviidakko on vielä aika sekava, en tiedä onko se hifistelyä vai ihan asiaa. Sinkin ja deen lisäsin koska raakailussa niistä on puute. Sen takia Hippu muuten saa myös nappulaa että ainakin niistä tulisi kaikki tarvittava...Kyolic valkosipuli Hipulla on punkkikautena, nyt kyllä piti ottaa se pillerikin eläinlääkäriltä kun oli kolme punkkia :/
Liisalle Kivetöntä. Siitä en tiedä annanko jatkossa kun purkki maksaa 30 euroa O_o muilla tästä kokemusta? 

Koiran ruokiin menee vaihteleva määrä kuussa. Riippuu siitä miten paljon ruokaa on kotona, esimerkiksi näillä nappuloilla pärjätään jouluun :D sanon että 40 - 50 euroa kuussa on keskimääräinen. 

P6240242

Sitten siirrytään kissan raakailuihin :)

P6010042

Pipsa / Pipsukka / Pipari ( alkuperäinen pentunimi ekassa kodissa ) / Ronja ( nimi toisessa kodissa ); 8 v kissa, ei allergioita tai sairauksia.

Pipsa on hirveän nirso neiti. Pipsalle oli hirveän ällöttävää kun iskettiin kuppiin eka raaka lihaklöntti. EN SYÖ! Otan mieluummin ravitsevaa Latzin ruokaa...pikkuhiljaa Pipsakin oppi parempaan kun äiti ei enää Latzia osta ;)


P5010064

Liisa / Olivia ( nimi pentukodissa ) / Misu ( minun antama pentunimi ); 12 v kissa, sairastellut virtsakiteitä, päässä ihottumaa ja on vielä hieman ylipainoinen.

Liisa on todella herkkä kissa. Harmittaa että itse sen sairastutin tai ainakin minusta siltä tuntuu. Liisan myötä opin että ne kaupan kissaruoat on ihan hirveetä kakkaa ja suositan aina muille lukemaan sisällysluetteloa. Se nimittäin tulee halvemmaksi ostaa kunnollista ruokaa, kuin sairastuttaa kissa ja maksaa 400 euron lääkärireissuja. 
Ilmeisesti Liisa sairastui alunperin virtsakiteisiin ylipainosta, muuttostressistä, elämänmuutoksesta ja huonosta ruoasta. Erikoisruokavalion sai jo vuosia sitten. En uskonut ja syötin taas kaupan ruokaa. Kissa sairastui uudelleen. Sitten söi taas vuosia erityisruokaa ja tässä vaiheessa kiinnostuin barffaamisesta. 

Aloin antamaan kissoille lihaa muun ruoan seassa. Se maistui hyvin kunhan oli sotkettu Whiskasiin tai Latziin tai virtsakideruokaan. Tässä vaiheessa yritin siirtyä pois kaupan ruoista mutta Pipsa hankasi vastaan. Ei alkanut syömään muuta. Sheban kautta pikku hiljaa siirryttiin laadukkaampaan lemmikkikaupan ruokaan ja nyt se syö mieluummin niitä.
Liisa sairastui vielä virtakiteisiin ja eläinlääkäriltä tuli tuomio raakaruoan huonoudesta. Tästä voidaan olla taas monta mieltä mutta koska Liisa on jo vanha ja niin herkkä sairastumaan, syököön sitten pelkkää Specificin ja Royal Caninin ylläpitävää ruokaa. Lihaa ei saa sotkea sekaan. Specificin nappuloissa on viljaa mutta ne kuulema ovat kuitenkin parempi vaihtoehto. Pakko nyt uskoa lääkäriä ja olla Liisan kanssa tarkka. Ylipainoa olen nyt saanut pois kun raakalla kädellä pienensin annokset entisestään. 

Miksi kaupan ruoat ovat huonompia? Lukekaa sisällysluetteloa. Halvemmat "mitä kissa ostaisi" vaihtoehdot sisältävät viljaa ja sokeria. Lihaa on ihan pieni osuus esim 4%. Sitä kun alkaa miettimään. Haluanko antaa kissalleni sokeria ja viljaa? Kissa ei niitä pysty hyödyntämään koska ne eivät ole kissan luontaista ravintoa. Mitä kissa söisi jos se olisi luonnossa? Sitä mitä se saa eli raakaa lihaa ja elimiä. 

P6240246

Pipsalle annan raakaruokinnassa kanan sydäntä ja kivipiiraa. Ostan ne Oscarin tehtaalta. En muista määrää paljonko mutta satsi kestää 1,5 - 2 kk ja maksaa n. 15 euroa. Sulatan hieman jäisinä, pienin ja pakastan raejuustorasioihin. Niitä tulee ehkä kolmisenkymmentä joissa on parin-kolmen päivän annos jokaisessa. Vaatii tietysti hieman vaivannäköä, ison pakkasen ja jumalattomasti tyhjiä raejuustopurkkeja :DD

Pipsa syö laadukkaampaa märkäruokaa. Näissä ruoissa ei ole viljaa ja lihaosuus on 32 - 75 %. Pirkka kissanruoka on varsinaista yllättäjää, näissä pienemmissä purkeissa on iso lihaosuus, yli 40 % eikä viljaa tai sokereita. Kaikki Pirkka-kissanruoat eivät kuitenkaan ole yhtä laadukkaita! Pipsa tykkää Shebasta ja sehän on olevinaan varsinaista luksusherkkua. Näin ei kuitenkaan ole; 8 % eläinperäisiä tuotteita ja viljaa. 

Nappulat ostan tarjouksen mukaan. James Wellbelovedia en ollut ikinä kokeillut ja ostin poistomyynnistä. On ilmeisesti laadukas merkki, hyvä sisältö ja maistuu! Brit Caret on päiväysalennuksesta. Pipsa syö vähän mitä sattuu, ei ole vakituista nappulamerkkiä. Applaws on toki laadukasta mutta kallista. Ostan sillä periaatteella mikä on tarjouksessa, onpahan ainakin ruokaa jemmassa jos joskus ei olisi rahaa ostaa parempaa ruokaa ;) olen ehkä vähän hamsteri tässäkin asiassa ;D

Paljonkohan Piparin ruokiin siis menisi kuussa? Tämäkin riippuu varastoista esim.nappuloita ei tarvitse joka kk ostaa. Märkäruokapurkkeja ei menee montaa kuussa, kuvassa näkyvät riittävät pitkäksi aikaa! Voisiko 30 euroa olla sopiva summa?


P6240258

Liisan märkä- ja kuivaruoka on eläinlääkäriltä Veterinary Diet ruokaa. Ostan sitä Royal Caninilta ja Specificiltä. Niihin menee n. 40 euroa kerralla, satsi kestää 1,5 - 2 kk. Liisan ruoissa ei voi tinkiä. 

P6240252

Yhteenvetona luokattomasta ruoasta laadukkaaseen/raakaruokintaa siirryttäessä:

- Ei enää jatkuvia eläinlääkärikuluja
- Ei hammaskiveä
- Kissoilla kakan määrä puolittui, ei enää isoja haisevia jätöksiä
- Kissat laihtuivat, kalliimpaa ruokaa tulee myös annettua tarkemmin
- Kissojen turkit muuttuivat kiiltäviksi, koiran turkki on pehmoisa ja silmissä kiiltävä
- Koiralla on hyvät jätökset, ei ikinä ripulia, maha toimii normaalisti
- Minulla on hyvä omatunto kun en säästä eläintenruoassa

Kolmen eläimen raakaruokaan, erityisruokavalioon ja laadukkaaseen ruokaan menee noin 110 - 120 euroa kuussa. Tämäkin on yläkanttiin heitetty ja voi olla jopa 1,5 kk välein menevä summa. Voi olla ja varmasti onkin että kaupasta jättimäinen koirannappulasäkki on halpa jos syöttää vaan sitä. Isoja kissannappulasäkkejä saa vitosella. Latzin laatikko maksaa 4 euroa. Mutta se että ne sisältävät sokeria, viljaa ja tyhjää mahantäytettä mitä eläin ei hyödynnä...se aiheuttaa sairauksia, hammaskiveä, eikä se ole luontaista eläimelle. Eläin ei saa luontaista tekemistä eli ruoan pureskelua ja luun järsimistä ajankuluksi.

Muistan myöskin että kaupan ruokia sai olla kantamassa koko ajan koska niitä tuli annettua reilummalla kädellä. En pysty laskemaan keskivertohintaa koska minulla oli silloin kolme kissaa eikä koiraa. En tiedä koiran kaupanruokien tarkkoja hintoja. Ehkä veikkaan 30 euroa? Mutta sanotaanko näin että eläinlääkärilaskut ovat varmasti tasanneet tilanteen. Eikä Liisan terveydellä ole hintaa, jos se on kipeä niin se hoidetaan. Ja mistä tietää mitä sairauksia huono ruokavalio voisi tuoda Pipsalle ja Hipulle?

Korostan vielä että minulla ei ollut tarkoitus arvostella sitä, mitä kukakin eläimilleen syöttää. Jokainen tekee itse valintansa oman talouden mukaan. Ei se kuitenkaan tee ihmisestä huonompaa tai parempaa, mitä sitten eläimelleen tarjoaa. Pääasia että eläintä rakastetaan ja sillä on turvallinen koti. Minä ehkä hemmottelen liikaakin ja tykkään ostaa eläimille kaikkea kivaa :) kun ei ole nuita lapsia ;) Mutta on hyvä tietää monenlaisista vaihtoehdoista ja nykyään ollaan ehkä enemmän herätty ajatukseen kissan ruokien sisällöistä. 

Ajatuksia? Mitä teillä syödään? Oletko kokeillut raakaruokintaa; onko se halvempaa/kalliimpaa?

30 kommenttia:

 1. Olen kuullut myös pelkkää hyvää raakaruokinnasta, auttanut mm. iho- ja korvaongelmiin. Välillä ostan koiralle raakaruokaa mutta enimmäkseen saa nappulaa ja toimii meidän perheen kompostina (eli kaikki ylijäämä ruoka koiralle) xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira on kyllä hyvä komposti :) minä en ole antanut Hipulle jämiä mutta mies näkyy antavan salassa kinkkuleivät jämät :D

   Poista
 2. Mielenkiinnolla klikkasin linkin auki, että kerrotaanko tässä ihmisten vai eläinten raakailusta :D. Ei se kai ihmisillekään Suomessa halpaa touhua ole :D.

  Ahdistaa kyllä ajatellakin, kuinka lemmikkejä pidetään vastuuttomasti, mukaanlukien ruokinta :(. Vaikka eläimiin käytetään valtavasti aikaa ja rahaa, niin valitettavasti paljon on niitä, jotka hoitavat homman vasemmalla kädellä :(. Mutta hyvä postaus, jos saisi vaikka edes muutaman päässä raksuttamaan, ettei totakaan asiaa voi hutiloida!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus syöttänyt eläimiäni huonommin. Nyt olen perehtynyt asioihin ja saavat monipuolisempaa ravintoa :)

   Poista
 3. Veikkaan, että useampikin syöttää kaupanruokia siinä uskossa, että ne ovat hyväksi lemmikeille. Todella hyvä, että aiheesta kirjoitat - jos vaikka jokunen kokisi havahtumisen ja tsekkaisi sen ostamansa säkin ainesosaluettelon läpi. :)

  (Itsekin siis olen juurikin noita kaupan moskaruokia lemmikeilleni tarjonnut kun en ole tajunnut mitä ne todellisuudessa ovat..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ennen tiennyt. Luulin että sitä kissa syö ja lemmikkikaupan ruoka on tosi kallista. Ei se ole sen kalliimpaa kun sekottaa lihaan :)

   Poista
 4. Meilläkin koira on komposti 😂
  Laku syö eläinkaupasta ostettua nappulaa ja just noita Oscarin lihoja välillä. Kissat syö latsia. Kun täälläkin on yksi todella ronkeli ja yks todella ahne yksilö. Hyvä yhtälö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihankuin meillä. Ronkeli ja ahne :) ja Hipulle kelpaa kaikki!

   Poista
 5. Meillä haetaan Oscarista kanan ja naudanjauhelihaa ja tehdään siitä pataa tummanriisin , porkkanan ja pinaatin kanssa. Nappulaa on Hillsin diettiversio ja nyt ostin jotain uutta Hilssiä pikkukoirille M&Mstä , näkyy maistuvan. Herkkuina on koirankeksejä ja dentastixejä. Kesällä maistuu myös mansikat (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus keitin niitä yrjolön puuroja mutta ne ei jotenkin maistuneet pidemmän päälle. Mutta tuo pata vois olla hyvä kanssa!

   Poista
 6. Meillä myös raakaruokaillaan, syynä järjetön määrä allergioita joiden takia mikään eläinkaupan nappula ei käy, vaan ainoa vaihtoehto oli eläinlääkäristä ostettava allergianappula (3 kg maksoi 50 €). Tarkoitus oli joka tapauksessa siirtyä raakaruokintaan, joten sinänsä ei haittaa vaikka mikään "normaali" kuivanappula ei käy.
  Mekin käydään samassa tehtaanmyymälässä ostamassa ruuat, ovat tosiaan halvempia kuin Mustissa ja Mirrissä (samoja lihapötköjä olen bongannut prismastakin, mutta olivat sielläkin kalliimpia).
  Olen myös kuullut että jotkin eläinlääkärit haukkuvat raakaruokinnan alimpaan maanrakoon :( Siinä täytyy tietysti olla tarkkana, ettei eläimelle pääse tulemaan mitään puutostiloja yms. Meilläkin lihan lisäksi kuppiin laitetaan päivittäin vitamiineja yms. neljästä eri purkista. Alkuun oli vaivalloista, mutta on todellakin kannattanut! Meidän koirasta ei ikinä uskoisi että on niin allerginen koska turkki kiiltää (tuntemattomatkin kehuvat) ja muutenkin koiran fyysisestä olemuksesta huomaa että kaikki on hyvin.
  Plussana on tosiaan myös jätösten pieni koko, koostumus ja hajuttomuus, joista tietää että koira käyttää ruuasta hyödykseen kaiken mahdollisen.
  Laadukasta nappulaa mekin ostettiin, silloin kun vielä pystyi. Enkä itsekään tuomitse sitä että ostetaanko markettinappulaa vai kalliimpaa. Meillä nappulan laatuun piti panostaa koska kyseessä on metsästyskoira. Nyt raakaruokinnassa tarkkaillaan vitamiinien määrää suhteessa koiran aktiivisuuteen.
  Parasta on kuitenkin nähdä että kuinka hyvin rakas lemmikki voi ja on energinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) lisäravinneviidakko on vielä niin epäselvä että olen kokenut paremmaksi antaa lisänä nappulaa. Oscarin ruokia saa tosiaan ainakin S-ryhmästä mutta hitusen kalliimmalla :)

   Poista
 7. Meillä on hieman alle 1v kissa, joka on hyvinkin valikoiva ruuan suhteen :) Nappulat maistuvat hyvin merkistä riippumatta, nyt on ollut käytössä Applawsin pentunappula. Eläinlääkäristä saatiin Hills'n nappulaa pentupakkauksessa kun käytiin ekaa kertaa tarkastuksessa, nekin maistuivat hyvin.

  Märkäruuassa ollaankin sitten nirsompia, mutta onneksi löysin Mustista ja Mirristä hyvän merkin, joka sisältää yli 90% lihaa ja hintakin on suunnilleen samaa luokkaa kuin esim. Sheba ja muut "hienommat" kaupan merkit. Meillä syödään siis Bozitaa (1,29e/190g). Isommissa 370g paketeissa tulisi vielä edullisemmaksi, mutta kissi on niin pieni ja syö märkäruokaa alle 100g päivässä, niin isot purkit eivät säily.

  Meillä raksut ovat vapaasti esillä koko ajan ja kissi niitä nakerteleekin usein muutamia kerrallaan. Märkäruoka annetaan 3 kertaa päivässä noin ruokalusikallinen kerrallaan, sillä enempää hän ei jaksa syödä ja kupissa lojunut ruokahan on aivan syömäkelvotonta hänen korkeutensa mielestä :D Joskus annan herkkupalaksi jauhelihaa (jota neiti saalistaa pitkin lattioita ja heittelee tassuilla ennen kuin syö) ja suurinta herkkua on ollut joulukinkku, jota olisi mennyt ties kuinka suuria määriäkin, mutta suolan vuoksi annettiin vain vähän :)

  Kisumme on pikimusta ja turkki kiiltää upeasti. Ainakin toistaiseksi hän osaa syödä sopivan määrän, eikä ole lihava. Toisaalta pentu on niin aktiivinen, että kuluttaakin varmaan paljon vaaniessaan ja leikkiessään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awwws voi pikku kisuvaavi ❤️ minä annan ehkä pari ruokalusikalllista 2x päivässä plus nappulat. Meillä ei voi olla nappuloita koko aikaa, kaikki söisivät niitä kilvan :)

   Poista
 8. Mun pieni koira saa iltaruoaksi MUSHin raakapullia ja aamuruoaksi ihan Royal Caninia. Siirryttiin antamaan osa ruoista raakana, koska anaalirauhaset tuppasi tyhjentymään väärässä paikassa väärään aikaan. Ongelma poistui raakaruoan mytä kun jätöksistä tuli kiinteämpiä. Kookosöljyä saa myös silloin tällöin. Muuten en raakaa ruokaa ole antanut, kun on niin herkkävatsainen että on joskus mennyt kunnolla ripaskalle kun on syönyt jotain pakastettuja luita. Pitäisi varmaan kokeilla joskus uudelleen kun on nyt tottunut syömään noita raakapullia.

  -Tiltu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hipulla on kerran tyhjennetty anaalirauhaset. Muuten taitavat tyhjentyä itsestään tai ei se ainakaan peppua hankaa. Joskus tekee ihan luukakan :) ripaskalla ei luojan kiitos ole ollut xD

   Poista
 9. Jännä lukea kissojen ja koirien ravinnosta, kun en siitä itse mitään tiedä. Meillä menee 18 karvapalloon 200€ kuussa rahaa. Onneksi ruoat saa tilattua Zooplussalta, koska Suomen kilohinnoilla en pystyisi ikinä pitämään näin montaa eläintä. Vaikka meidän pallerot onkin kaneja, rottia ja hamsuja niin kyllä niidenkin kanssa on saanut vuosien mittaan olla tarkkana ruoan kanssa. Tällä hetkellä esim. rottien kuivaruoka on kilohinnaltaa 2x kalliimpaa kuin kanien mutta on se kyllä sitten hyvääkin. Turkin kunnosta näkee heti mitä kaverit syö. Kaneilla taas meillä oli ennen Genesis, joka on se markkinoiden "the" ruoka mutta nykyinen ruoka maittaa palleroille paljon paremmin olematta kuitenkaan yhtään lihottavaa ja mahat on paljon paremmassa kunnossa (kanien herkkä paikka). Eläinten ruokien kanssa voi kyllä menettää yöunensa, kun haluaa tarjota parasta mahdollista mutta sitäpä ei niin helposti selvitetäkään. Vuosien mittaan sitä uskaltaa alkaa kuuntelemaan omaa kokemustaan ja jopa tehdä jotain ratkaisuja, joita ei pidetä yleisesti parhaina mahdollisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista! Minä en ole tiennyt mitä pienemmät pallerot syö. Ei kuulosta pahalta summalta kun on noin monta ruokittavaa. En ole tilannut Zooplussalta ruokia, nuo kissanruoat on siellä vähän halvempia. Mutta eläinlääkärillä on joka 6. tai 10.ruoka ilmainen joten säästö tulee siinä :)

   Poista
 10. Ja meidän kissa eli 20-vuotiaaksi Lazilla ja Sheballa. Ei syönyt nappuloita ollenkaan eikä tarvinut käyttää eläinlääkärillä kuin kerran sairauden takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on kunnioitettava ikä kissalla. Minun eka kissani Murre eli 14-vuotiaaksi ja toinen kissani Monni vähän yli 10-vuotiaaksi. Monni oli löytökissa, sairas elämänsä ainana ja tosi sairas lopussa ❤️

   Poista
 11. Mielenkiintoinen teksti, pisti ajattelemaan :) Meillä vanhempi kissa sai 2vuotta sitten nivelrikkodiagnoosin ja sen jälkeen ollaan syötetty mobility-raksuja, joita saa eläinlääkäriltä. Näitä raksuja sekotan 50/50 Friskiesin Indoor-catsiin, koska se pitää vanhemman kissan karvapallerooksentelun kurissa. Meillä Friskiesiä on syöty varmaan jo kuutisen vuotta ja tuota mixiä nyt sen reilu pari vuotta. Kissoista kyllä huomaa heti, jos raksut vaihtuu, etenkin joskus nivelraksujen puuttuessa vanhempi kissa alkoi jäykistymään ihan viikon sisään. Sen jälkeen en ole antanut niiden raksujen loppua kaapista/kiposta! Molemmat kissat siis syövät tätä samaa papanaseosta, ja sitä on aina tarjolla.

  Märkäruokaa annan kaupan omaa, mikä kelpaa. Annan märkäruokaa vain aamuisin todella pienet nökäreet, lähinnä vain vaihtelun vuoksi papanoille. Tämän aamuruuan voisi kyllä johonkin lihapitoisempaan vaihtaa :)

  Ihmisten ruokaa kissat eivät saa. Ainoastaan joskus harvoin saatan antaa kanaa tai kalaa kissojen omiin kuppeihin, eivät siis osaa edes kerjätäkään leipiä tms. kädestä eivätkä varastele ruokia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis meillähän kerjäävät leikkeleitä ja varastavat jos tilaisuuden saavat. Ihan kaikki kolme :/ kyllä ne erikoisruuat on ihan syystä määrätty, itse huomasin sen Liisan kanssa. Toivottavasti Liisa saa elää loppuelämän terveenä ❤️ meillä muuten oksentaavat hirveesti karvapalloja, pitäis muuten seuraavaksi ostaa raksuja niihin, kiitti vinkistä!

   Poista
 12. En ole perehtynyt raakaruokintaan(Kerran kokeilin mutta kissat katsoi sen näköisenä että en syö..) ja siksi tätä kysyn: Onko niin että siitä ei ole haittaa että sulattaa hiukan pakastettua ruokaa ja pakastaa uudelleen? Oli tuossa kokeilussa haastetta saada leikattua lihasta palasia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole haittaa. Ei niitä muuten saa pilkottua :) sulatan leikattaviksi, en yhtään enempää :)

   Poista
 13. Ostan itse kissoille raksut eläinkaupasta, koska sieltä saa viljattomia. Märkä ruoka onkin sitten tylsästi Latzia, mutta siitäkin valikoin sen viljattoman annospussivaihtoehdon. Molemmat kissat on melko ronkeleita ruokansa suhteen, joten tuo on ollut semmoinen vaihtoehto, joka kelpaa molemmille. Välillä saavat myös nuita samoja Pirkan minipurkkeja tai Sheban vastaavia. Jauhelihaa on tarjolla aina, kun sitä itsekin syön. Hilma tosin ei raakalihasta välitä, Mikko kyllä syö hyvin oikeatkin lihat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko Latzilla viljaton märkäruoka? Pitääpä vilkaista ihan huvikseen :) se on kyllä, miks kissat on niin ronkeleita?

   Poista
  2. Jep, semmonen paketti, jossa on makuina lohi, kana, tonnikala ja nauta (myös seniori versio). On varmaan muitakin, mutta tuo on ainakin omille elukoille maistunut. Sokeria niissä kylläkin harmillisesti on.

   Poista
  3. Arvelinkin että sokeria on lisätty :)

   Poista
 14. Meillä koiralla on kaikki ruoat eläinlääkäriltä, jotain digestive -raksuja ja maksaongelmaisten purkkiruokaa. Raksut liotellaan vedessä, että pystyy syömään (muutama hammas lähtenyt irti), mutta joskus annetaan muutama raksu silloin tällöin ilman liottamista.

  Meillä ei ole varmaan 12 vuoteen koira kerjännyt, ennen kuin sai tuon diettiruokavalion, nyt maistuu kurkkukin :D Jauhelihaa annetaan kypsänä kerran viikossa pikkuisen ja jos on kalaa tmv. niin sitä myös, mutta harvemmin ostetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Pipsa kerjää kurkkua :) mikähän siinä on niin hyvää, aina pitää antaa kun kurkkuleipiä tekee :D

   Poista

Kiitos kommentista <3