lauantai 23. heinäkuuta 2016

Lifestyle Lauantai - Nyt tuli kissasta rukkaset!

Kukapa tietää ihan ulkomuistista mistä elokuvasta lausahdus on? 

Minä tiedän kenestä tulisi ihanat, pehmeät punaiset rukkaset. Pipsasta. Siitä pikku pirusta joka pissii äitin kukkiin ja syö ne kaljuiksi jos saa tilaisuuden. 
Kissat viettävät nykyisin yön eristyksissä. Syy; herättävät minut aamuisin kello kolme. Kuka sitä jaksaa pidemmän päälle? En minä ainakaan. Rupesi vähän väsyttämään kun aina herää kolmelta, sitten yrität sihistä kissat hiljaiseksi mutta odotat vaan puolinukuksissa että herätys soi neljältä.


P6300014

Niillä on se sisäinen kello ja se kello sanoo milloin on ruoka-aika. Koiralla tätä ei oikeastaan ole, sehän ei ikinä pyydä ruokaa vaan se seuraa kissoja ja tietää milloin syödään. En tiedä miksi eivät nuku vaan aloittavat sen yöllisen rallin ja riehumisen. Olen todella herkkäuninen ja en saa nukuttua jos kuuluu vähäisintäkään ääntä. Kissat myös osaavat koiran riehuttamisen. Sen takia päätin että olkoot yöt kuistilla! Hippu kyllä nukkuu kiltisti ja asettuu kun sitä komentaa.


P6240240

P6240239

Kuistilla on tilaa, lämpöä, ihanat pedit ja mukavat näköalat. Tilaa on ja pääsevät vielä pukkarin kautta pesuhuoneeseenkin että ei tarvitse tapella kuka nukkuu missäkin. Kissahan viihtyy ihan yksinkertaisissa pedeissä ja varta vasten hankittu peti saattaa jäädä käyttämättä vaikka se alussa kiva olikin.


Pipsa on vaan päättänyt että en tykkee! Minä en ruppee olemaan eristyksissä koko yötä! Joskus se tylsyyksissä kuseksii kukkamultiin, nakertaa kukkia ja tiputtelee niitä. Minun ihanat orkideat, onneksi eivät ole ottaneet itseensä pikku kellahtelusta. Isompien kukkien mullalle olen laittanut kiviä, se vähän estää että kissa ei pääse siihen pissille. Myös suihkepullo pelottaa jonkun verran. 

P6250004

Liisa on kiltti, se ei tee tuhmuuksia. Tyytyy aina kohtaloon. Liisa kyllä nukkuisi kiltisti sängyssä mutta Pipsa sen kiusaa ylös. On se jännä että Pipsa on vielä niin leikkisä ja virkeä vaikka on jo kahdeksan vuotta! Uskoisitteko?


P7070004

Hippukin on ollut kiltisti. Pelkäsin vähän että tulee taantuma koska sai olla kesäloman meidän kanssa. Sitten taas paluu arkeen ja välillä jopa koko työpäivä yksin. Yritetään limittää lähdöt niin että toinen lähtee paria tuntia myöhemmin. Mutta kun mies on reissussa eikä kotona niin joutuu olemaan koko minun työpäivän. Kiltisti se kuitenkin odottaa ja riemu on rajaton kun tulen kotiin :) 


P7010127

P6240278

Joko teillä on rukkastarpeet ensi talveksi? Vai nukutaanko yöt ihan kiltisti?

20 kommenttia:

 1. Meillä kans kissat nukkkui muutaman vuoden kylppärissä, kun Kiikku päätti yks talvi huutaa ruokaa ja muutenkin mesota läpi yön. Neiti itse ei ollut nukkumapaikan vaihdokdesta moksiskaan, mutta kaverinsa Kölli ei ikuisessa hoidonkipeydessään siitä ollut mielissään. Siinä vaiheessa kun Kölli aloitti oven kaapimisen ja päästi itämaisen äänensä valloilleen, me tungettiin miehen kanssa tulpat korviin.

  Tilanne muuttui nyt keväällä kun Kölli äkillisesti kuoli. Kiikku siirtyi nukkumaan sänkyyn ja nyt tyttö nukkuukin tosi nätisti aina aamu viiteen-kuuteen. Mulla soi arkisin kello kuudelta, Kiikun maha toki yleensä herää ennen sitä, mutta ei enää keskellä yötä :)
  Tokihan me uus kaverikin hommattiin pikavauhtia, mutta se on toistaiseksi varmaan niin vieraskorea, ettei öisin herättele :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että tapahtuu sitä samaa muuallakin...on ne kissat kyllä ihmeellisiä. Oven kaapiminen on hitto soikoon maailman raivostuttavinta! Meillä on koiraportti niin kolistavat sitä vaikka mahtuvat kyllä välistä. Kissanluukkua ei voi pitää auki kun Hippu mahtuu siitä!
   Miksi se pitää mölytä yöllä? Johtuuko se siitä kun päivät nukutaan niin yöt jaksetaan hillua?

   Poista
 2. Meillä ois miehen mielestä tarpeet pienille mustille rukkasille :D Kissanpentu leikkii öisin miehen varpailla, on tehnyt sitä siitä asti kun oppi kiipeämään sänkyyn. Minun varpaisiin se ei juuri koske, mutta miehen varpaisiin tekee komeita saalistusloikkia ja kaivaa ihan vihan vimmalla ne peittojen alta esiin. Kynsiö se ei käytä, mutta tassulla läpsii ja joskus haukkaakin :D minun mielestä suloista, mutta tekee sitä monta kertaa yössä niin ei taida miestä naurattaa xD

  VastaaPoista
 3. Meillä kissat on ulkona. Joskus saattaa jäädä illalla sisälle. Silloin alkaa aina neljän maissa kauhee huuto ulos. Ärsyttävää. 😡
  Koira joskus on haukkunut yöllä. Silloin mä aina pelästyn että onko joku ovella! Unissaan haukkuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippu ei muistaakseni ole haukkunut yöllä, kyllähän minä slaagin saisin...unissaan kyllä inahtelee :) on ne hauskoja!

   Poista
 4. Haha, tiedän kyllä tunteen! :D
  Meillä Rymy on nyt kohta sen 7kk ja nyt alkaa yöt menemään ilman suurempia ongelmia. Joskus on sitä, että herätään yöllä leikkimään puoli kolmen aikaa, mutta hyvin harvoin enää. Silti sitä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, eilen viimeksi teki mieli tehdä rukkaset tuosta pienestä ihanuudesta. :D
  Mun piti lähteä viemään peräkärryllä tavaroita ja meillä ei ole vetokoukku normaalisti paikoillaan, vaan se pitää laittaa aina paikalleen. Rymy oli auton takaosassa (farmariauto), minä yritin saada sitä koukkua paikoilleen ja pidin varmaankin aika isoa meteliä niin Rymyhän säikähti sitä, hyppäsi selkänojan yli takapenkille, pissasi mennessään (tuo säikähdyspissauskin on jäänyt tosi vähälle, luulin sen jo loppuneen) takapenkille ja siitä etupenkille mun käsilaukun päälle. :D
  Nyt naurattaa jo, mutta eilen oli kyllä pinna hiukan kireällä ja ärräpäitä lenteli, vaikka se mun vika olikin. Pesin sitten illan autoa ja lopuksi varmistin, ettei koiralle jäänyt kammoa auton takaosasta. Ei onneksi jäänyt mitään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D :D anteeksi mutta oli pakko nauraa! Kuulostaa niin koomiselta! Minä en hankkinut koiraporttia farmariautoon kun se on niin kallis. Pysyy kyllä kontissa mutta on joskus kavunnut yli mutta ilman pissejä :) Voi Rymy, olet niin pieni hassu <3 ai yöllä pitäisi olla leikkihetki? Meillä oli aina pissihetki tai pissin siivoushetki :)

   Poista
 5. Meillä toinen kissa tule yöllä mouruamaan, otan viereen nukkuun, silitän ja "piispitän", joskus auttaa ja joskus ei, silloin ku ei auta niin kodinhoitohuone kutsuu.. Toinen saa jäädä sinne missä silloin on koska tykkää nukkua yöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei piispitys auta kun niillä on tavoitteena saada minut ylös. Kyllä ne alkuyön nukkuu nätisti ja Pipsakin on ihan kainalossa. Mutta kun kello lyö 3...

   Poista
 6. Mulla kissat osaa nukkua yöllä ihan hyvin. Toisinaan ne kyllä juoksenteleekin, mutta nukun kyllä niin sikeästi, ettei haittaa. Mikko saattaa välillä tulla ihan viereen istumaan joskus aamuyöstä, ja sitä pitää sitten vähän aikaa lääppiä. Muuten kyllä yöt on tosi rauhallisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olispa täälläkin...aamulla sai taas siivota orkidean mullat lattialta :/ onneksi itse kukka pysyi ehjänä!

   Poista
 7. Argh kuinka ärsyttävää, yöeläimet vauhdissa. Mun kissani nukkui kaiket yöt, mutta se oli kyllä muutenki kummallinen kissaksi (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, yöeläimet :) sitä tosiaankin. Silloin kun Pipsa oli veljelläni, niillä oli just mennyt hermo yöllisiin puuhailuihin.

   Poista
 8. Ei ole rukkastarpeita. Tai ei ainakaan tästä syystä. Jostain muusta syystä vois jokus ollakin:)

  Koirat on ehkä enemmän sellaisia laumanjäseniä ja puuhailevat sitä mitä muukin porukka. Jos siis ovat mitenkään päin kurissa kasvaneet ja edes suht tyytyväisiä elämäänsä ja aktiviteetin määrään. Kissojen mielestä ehkä taas ihmiset ovat olemassa niitä varten ja ihminen on ihan ok komentaa suorittamaan haluttua tehtävää, jos se ei raukka itse ole tajunnut sitä jo suorittaa. Tiedän kyllä sellaisia koiriakin, jotka herättävät omistajansa, koska niiden mielestä on aamu tai muuten vaan tylsää.

  Mulla ei ole kummoisiakaan unirytmejä ja työrytmi ja -tahti on välillä aika hurjia. Joten silloin kun nukun, mua ei *piip* herätetä. Toki jos on joku ongelma esim maha sekaisin ja täytyy päästä ulos, niin silloin saa herättää. Harvoinpa sellaista nyt on onneksi ollut. Mummokoira välillä pyytää pissalle, koska se juo joka lätäköstä ja luttaa ihan missä tahansa vedessä sulat kaudet. Ja talvella tietty syö lunta. Se on käynyt vähintään kerran vuodessa verikokeissa, kun aina ajattelen munuaisissa tmv olevan jotain vikaa. Ei siitä ikinä mitään löydy, että kai se on vaan kivaa...

  Muutenkin nuo vanhukset alkaa olla vähän sellaisia, että ennemminkin niitä saa herätellä. Tosi hyväkuntoisia ja aktiivisia ulos päästyään, mutta kotona löhöilykin maistuu. Ja hyperikiliikkuja pikkukoira on aina valmiina kaikkeen. Tosin se tykkää myös olla lähellä/sylissä eikä sillä ole mitään kiirettä sängystä ylös.

  Meillä ei ole sillä tavalla rytmejä. Tai ainakin päivät poikkeavat toisistaan mun työvuorojen mukaan. En kuitenkaan ikinä ole ruokkinut eläimiä aamulla, joten eivät ainakaan sen takia ole malttamattomia heräämään...
  -Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen järkeillyt että minä olen se palvelija ja minun on tehtävä mitä määrätään :) he päättävät, ovat niin itsepäisiä otuksia. Heitä saa silittää silloin kun se heille sopii.
   Itsehän minä olen sen ruokarytmin opettanut. Neljältä herään jokainen työaamu ja syötän ne heti että saan pois jaloista. Osaavat kyllä olla niin ärsyttäviä jos eivät saa ruokaa...
   Onko sulla muuten kokemuksia koirien allergioista? Vilja, nauta tai possu?

   Poista
  2. Ei ole kyllä onneksi. Tai on sen verran, että eläinlääkärit tykkäävät diagnosoida allergiaa aika herkästi (tää on vaan mun mielipide). Mutta ainakin meillä syy on aina löytynyt jostain muualta ja selvinnyt lähinnä oman uppiniskaisuuteni vuoksi. Mun koirilla oli esim kapi viime vuonna. Eläinlääkäri ei uskonut, mutta itse olin asiasta niin varma, että vaadin vasta-aineet verestä testattavaksi ja kappas vaan... Oli vähän nopeampi ja helpompi hoito, kuin kallis erikoisruokavalio, mitä meille määrättiin...

   Tokihan koirillakin on nykyään kovin paljon kaikkia sairauksia ja yliherkkyyksiä. Varmaan ihan ihmisen aikaansaamana. Viljoja on onneksi helppo välttää. Mun on aika vaikea kuvitella, että koira olisi lihalle allerginen. Toki jos immuunisysteemi on ihan sekaisin, niin voihan nekin kaiketi herkistyä vähän kaikelle. Onneksi nykyään saa aika helposti koirillekin esim hevosta tai vaikka poroa niin voi kokeilla sopisiko joku toinen proteiini.
   -Tiia

   Poista
  3. Viljaa saa lähinnä makupaloista tai hammastikuista. Ruoissa vältän sitä. Lihaa kyllä päivittäin pääruokana. Rapsuttaa joskus itseään ja repii tassujaan vaikka niissä ei mitään näy. Pitää vähän testailla onko allergiaa...ennenkuin vien eläinlääkäriin. Kirvelee vieläkin se Liisan 400 e lasku :D

   Poista
  4. Joo, eläinlääkärissä käynti on usein halpaa ja kivaa.

   Mun käsittääkseni, jos koiralla halutaan tutkia/todeta allergioita se tehdään poissulkemalla. Eli annetaan sille ensin muutama viikko (meidän ohjeissa oli 6-8vkoa) joko jotain allergiamuroja tai yhtä proteiinia ja yhtä hiilihydraattia, mitä se ei ole aiemmin saanut. Vähän hankalaa, mutta käytännössä esim ohra, tattari, bataatti ja poro, hirvi, peura, hevonen ja sitä rataa. Eikä todellakaan mitään muuta. Ei namin namia eikä murun murua. Jos oireet häviävät, on koiralla todennäköisesti joku ruoka-aineallergia.

   Tämän jälkeen ruoka-aineita voi kokeilla lisätä tyyliin yhden uuden viikon/parin välein ja seurata tilannetta. Jos tulee oireita, niin ainakin tietää mistä ne tulivat ja voi palata alkuun.

   Monastihan jos kerran jollekin herkistyy, voi saada pahojakin oireita jo ihan minimaalisesta altistumisesta. Niin kuin ihmisilläkin vaikka gluteeni tai nikkeli. Jos on vaikka aiemmin voinutkin käyttää mitä tahansa koruja, niin nikkeliyliherkkyyden puhjettua saa oireita ihan kaikesta paitsi tyyliin titaanista. Sama ruoka-aineiden kanssa, joku voi saada ihan kamalia reaktioita jo pelkästä hajusta...

   Uskoakseni lääkärikään ei pysty asialle enempää tekemään paitsi antamaan samat ohjeet "virallisena".

   Tassujen syöminen voi olla merkki allergiasta tai sitten vähän saman tyyppistä oirehdintaa, kuin esim ihmisillä kynsien pureskelu. Hermostuneisuutta ja sijaistoimintaa. Kannattaa ainakin kokeilla ajaa/leikata tassukarvat ihan lyhyiksi. Myös tai eritoten anturoiden välistä ja pestä ne (ja/tai koko koira) kunnolla shamppoolla. Mielellään jollain hiivashamppoolla (esim malaseb) ja katsoa rauhoittuuko repiminen.
   -Tiia

   Poista
  5. Talvella olen leikannut karvat pois. Mietin että vois nytkin, jos vähän helpottaisi. Kiitos hiivashampoovinkistä!
   Laitoin nyt viljatuotteet pois, samaten nautaa ja possua sisältävät. On nyt lammas/kana/kalkkuna linjalla. Näkee helpottaako rapsuttelu ja repiminen. Harmi jos olisi joku allergia, toivottavasti ei ole...

   Poista

Kiitos kommentista <3