maanantai 4. heinäkuuta 2016

Clear Jelly Stampperit - Kun mikään ei toimi millään

Yhtenä kauniina kesäpäivänä ajattelin leimata pitkästä aikaa. Olin lakannut kynnet ihanalla OPI lakalla ja halusin tehdä päälle kauniit leimaukset. Otin esille tarvitsemani välineet, valitsin laatan ja leimauslakan. Aloitin leimaamisen.
Mutta sehän meni heti puhinaksi ja kiroiluksi. Mikään ei toimi, mikä prkl näissä nyt on! Tuskanhiki otsalla, itikka inisee korvassa ja koira makaa jaloissa edessä. Vaihtelin laattaa jos vika on siinä. Otin toisen varmana toimivan leimauslakan mutta ei. Kokeilin muita laattoja. Konad nostaa ongelmitta mutta ei siirrä kuvaa täysin kokonaisena kaarevalle kynnelle. Löllö leimasin siirtää mutta jättää reikiä kuvaan.


P6270016.ORF

Voi pee ja kaikki välineet meinasi lentää seinille! NYT MENI HERMOT!!! Neljästä jelly stampperistani yksikään_ei_toimi. Nyt olin itse siinä tilanteessa mistä FB Kynsikoristeluissa valitetaan. Tottakai minulla on ollut hetkiä kun joku jelly stamper ei kuvaa nappaa mutta olen hinkannut sitä teippiin ja on alkanut toimia. Original Clear Jelly Stamper ja Picture Polish Jelly Stamper ovat toimineet alusta asti aina ongelmitta, niillä olen nyt koko ajan leimannnut ja etenkin PP on ollut todellinen suosikkini. Nyt molemmat ovat minua vastaan :( 

Minulle tuli myös mieleen lukijani Tasmiksen kokemukset. Hän osti Picture Polishin Jelly stampperin minun suositukseni perusteella. Odotukset olivat kovat mutta hän ei saanut leimasinta toimimaan. Se ei vaan toimi! Minua harmitti ja tuli ihan paha mieli :/ eihän se minun vikani ole mutta tuntui että olisi pettänyt lukijan luottamuksen. Tähän väliin haluan todeta että vaikka käytän paljon CesarsShopin tuotteita ja suosittelen niitä; ne todellakin ovat lempituotteitani. Tuntuu että sen pitäisi olla selvää mutta korostan vielä että mielipiteeni eivät ole maksettuja eikä niitä voi sponsorituotteilla ostaa. 
Joten palataan Tasmiksen ongelmaan. Yritin häntä neuvoa kokeilemaan uudestaan painelua teippiin ja mahdollisesti erilaisia teippejä. Kerroin että minullakin on ongelmia ja toivoin hänenkin testaavan teippiin painelua tätä blogipostausta varten. Tasmiksen piti hieroa leimasimen päättä vaateteippirullaan useita, useita kertoja. Välillä tarttui pieni leimapala, yleensä ei kuitenkaan mitään. Mutta sitten, yhtäkkiä se alkoi leimata! Jipii! Nyt Tasmiskin pääsee leimailemaan :)

Palatakseni omiin kokemuksiini: yritin rauhoittua, poistin pieleen menneet lakat ja ajattelin että mulle ei leimasimet ryppyile! Nyt testataan millä ne saa toimimaan!

Jelly stamppereita ei saa ikinä pyyhkiä asetonilla eikä niiden pintaa saa karhentaa millään. Nämä vaihteoehdot eivät siis missään nimessä tule kysymykseen. Jäljelle jäi kaksi tietämääni keinoa joilla stamper ei mene pilalle: teippiin hinkkaaminen ja astianpesuaineella pyyhkiminen.
Mietin että alussa kyllä käytin pakkausteippiä enkä vaateteippiä. Päätin ensimmäisenä painella kaikki leimasimia useampaan kertaan pakkausteippiin.


P6270025.ORF

En tiedä sitten millaisia eroja teipeissä on mutta...pakkausteipissä painelun jälkeen kaikki leimasimet alkoivat taas pelittää normaalisti! Kuvioita piti leimata pari kertaa kunnes leimasin alkoi ottamaan kuvion täydellisesti. Vähänkö olin että jeeee...jos siis on ongelmia niin kokeile eri teippejä! Jos tämä teippiniksi ei olisi toiminut, olisin kokeillut astianpesuaineella pyyhkimistä. Tosin olen sillekin skeptinen tai jotenkin pelottaa noiden leimasimien puolesta...

P6270002.ORF

P6270012.ORF

Muutama nice to know -tipsi:

- Heivaa ne vanhat leimauslakat hiiteen! Mulla on paha tapa säilyttää vanhoja lakkajämiä. Jos siitä vielä kertaan riittää tai ei raaski heittää pois kun onhan siinä vähän...ne leimaukset ei oikeasti niillä onnistu. Lakka ehtii kuivaa laattaan kun yrität kalastaa pikkurippeitä pullosta. Tai sitten sieltä ei tule tarpeeksi. Hitto, näitten kanssa ne hermot vasta menee :DD


P6270018.ORF

- Hanki kunnollisia leimauslakkoja! Voihan niitä vanhoja jämiä ja erilaisia kynsilakkoja kokeilla mutta en itse jaksa kun hyvä leimauslakka ei paljoa maksa! Ostan mieluummin hyväksi havaitsemiani tai muiden suosittelemia leimauslakkoja. Osa näistäkin on oikeasti kynsilakkoja mutta osa oikeita leimauslakkoja. MoYou Londonin leimauslakat erottuu tummankin lakan päällä ja ovat tosi pigmenttisiä. Color Clubin kromilakat ovat täydellisiä leimaukseen. Essien metallilakat ovat myös hirmu riittoisia ja toimivia.

- Kokeile eri scrapereita. Clear Jelly Stampperin mukana tullut on tosi hyvä, S-etukortti taas tuntuu vievän liikaa lakkaa mennessään. Pentikin etukortti on hyvä, on sellainen keskiverto kantiskortti. Kannattaa kokeilla erilaisia oman maun mukaan :) Tasmista lainatakseni niin hänelläkin osa ongelmaa oli scrapaamisen suunta, liian jyrkkä ote ja kova käsi. Eli siinäkin on kokeiltava eri asteita kuvan vetämiseen ;)


P6270014.ORF

Omistamani Clear Jelly Stampperit ( saatuja ):
Picture Polish Jelly Stamper Kit
Born Pretty Store Marshmallow Jelly Stamper
Born Pretty Store Clear Jelly Stamper
Original Clear Jelly Stamper


P6270023.ORF

Suosimani metalli- ja kromilakat leimaukseen ( saatuja ):
Color Club 24°below
Color Club On The Rocks
Color Club Triple Lutz
Essie Slick Oil Paint lakat

Onko teillä kikkakakkosia tai-kolmosia Jelly Stamppereiden suhteen? Onko joku kokeillut pyyhkiä astianpesuaineella?


13 kommenttia:

 1. Mä oon itse jo useamman lakkauksen verran kokeillut tuota BPS:n leimasinta. Olettaisin, että niissä kahdessa jotka mun blogissa oli, käytetään just samaa tyynyä. Käytän kyllä sitä kokonaan läpinäkyvää, enkä tätä mikä sullakin on. Kolme kertaa olen leimannut sillä täydellisiä (lähes) leimoja, mutta juuri eilen ei onnistunut mikään. Kaikki leimausjumalat oli mua vastaan, joten yritän toisena päivänä uudelleen. :D Olen muutamia kertoja pyhkinyt asetonilla tuota tyynyä, ainakaan vielä siinä ei näy minkäänlaista sumentumista, mutta leimat nousee niin paljon paremmin. :)

  Mä tykkään itse käyttää jo paksuuntuneita leimauslakkoja, mulla ne toimii parhaiten. :) Nää on tietty aina henkilöstä kiinni, siksi yritänkin aina kirjoittaa sen sinne postaukseen, että ne toimii ainakin mulla. Se on tosi harmi antaa vinkkejä muille, jos muut ei sitten saakaan onnistumaan ja itse ei oikein tiedä missä vika on. Kerran kaverin kanssa kokeiltiin leimata samoilla vehkeillä peräkkäin, mulla leimat nousi tosi hyvin, hänellä ei ollenkaan... 0.o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kokeilen näihin halpoihin asetonia JOS mikään muu ei toimi ja se on viimeinen vaihtoehto. Picture Polishiin tai CJS en uskalla kokeilla, ne on tosi herkkiä murtumaan. Asetoni varmasti haurastaa sitä pintaa. Minua muutenkin pelottaa se että Kynsikoristeluissa viilataan jopa hiekkapapereilla leimasimia joissa ei vikaa varmastikaan ole. En halua itse neuvoa nuorempia sitä tekemään, tosi harmi jos joku kallis leimasin menee vääristä neuvoista pilalle :)
   On ne paksuuntuneet leimauslakat hyviä mutta tarkoitin lähinnä sitä, jos pohjalla on enää puoli senttiä ja niitä yrittää sieltä ronkkia :D kun minä säilön jopa tälläisiä...nyt kyllä kävin noita läpi ja heitin pois jämiä...

   Kyllähän se leimaus melkoinen taitolaji on, miten se ei ennen ollut näin hankalaa??

   Poista
 2. Voi että! Eihän siitä nyt tarvise sinulle paha mieli tulla, jos minä epäonnistun löllön kanssa. :)
  Mutta kertomasi neuvot olivat tarpeen ja lopulta myös auttoivat!
  Hieroin tosiaan aluksi pari kertaa leimasinta teippiin + pyyhkäisin asenittomalla puhdistusaineella löllöä ja myös karhensin hyvin hienolla viilalla (en silloin tiennyt, ettei niin saa tehdä) - eipä auttanut. Sitten sinun kannustamana yritin uudelleen, nyt tosiaan käyttämällä tuota vaateteippirullaa. Siihen hieroin stamperin pintaa pitkään ja sitten kas, ihme tapahtui. Kuvat tarttuvat laatalta aivan täydellisesti.
  Picture Polishin mukana tullut skraba on todella hyvä. Tein virheen siinäkin, että skrabasin laattaa liian kovalla kädellä ja väärässä kulmassa. Eli laatasta ilmeisesti lähti liian paljon lakkaa pois. Nyt vetäisen todella hellästi, matalassa kulmassa ja hienosti toimii!
  Kovalla leimasimella ei kuvat lähde niin täydellsesti laatalta, kuin tuolla Picture Polishin löllöllä eli suosittelen! Hieman vielä ongelmia tuottaa se leimasimen pehmeys, kuvat pruukaa vähän "venymään" kun painan leimasinta kynteen (esimerkkinä ralliruudut).
  Eli vielä kerran, suuri kiitos sinulle, kun jaksoit tsempata. Minä olin jo luovuttanut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua rupesi harmittamaan kun sulla ei onnistu. Tavallaan hyvä asiakaspalvelija neuvoo loppuun asti :) jos suosittelen tuotetta niin haluan antaa myös vinkkejä sen käytössä. Koska itselläkin on vastaavia ongelmia ollut!
   Kiitos kommentista. Kaikilla tosiaan on omat tavat ja tyyli. Minäkin olen liian kovaotteinen ja välillä pitää ottaa hellemmin näiden kanssa. Koko kynnen ralliruudut tms. kuviot leimmaan sivusuunnasta eli kynsi pehmeää leimasinta vasten ja pyöräytän kynttä, en leimasinta. Tätä voi myös kokeilla ;)

   Poista
  2. Loppu hyvin, kaikki hyvin. :)
   Testaan vinkin mukaan ensi kerralla ralliruutujen kanssa.
   Kivaa kun saa toimia apuja!

   Poista
 3. Nää kirkkaat leimasimet on kyllä niin käsittämättömiä. Välillä toimii kuin vettä vaan ja välillä ei mitään. Mulla ei toimi Colour Aliken lakoilla ollenkaan, vaikka MYL:n suorakulmalöllöllä ne toimii kuin unelma (ja sen takia mulla on about kaikki värit). Kirkkaalla toimii vain hololakat, metallilakat ja MdU:n sekä Konadin lakat. Ja voi hyvä elämä miten hyvin noi mundot toimiikin. Nyt oli pakko antaa periksi ja tilata Meksikosta iso kasa värikkäitä pikkupulloja. Mulla on niin paljon leimauskuvioita mitkä vaatii tarkkaa kohdistamista (eli kirkasta leimasinta) enkä jaksa alkaa aina tappelemaan leimatessa. Kohdistamista helpottamaan tilasin myös ÜC:n varrettoman jumboleimasimen. Mä oon nimittäin edelleen ihan sokea kohdistamisen kanssa, kun leimasimessa on varsi. En näe yhtään milloin leimasin osuu kynteen :D. Mä olin muuten aluksi ihan kamalan arka noiden kirkkaiden tyynyjen kanssa, kun pelkäsin, että ne murentuu pelkästä ajatuksesta. Nyt otan noita irti varresta ja puristelen ja pesen, eikä niille mitään käy, onneksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ovat :DD hyviä käytössä mutta itse pirulaisia saada toimimaan :) mullakin on joskus hankaluuksia kun en tiedä milloin kynsi ja tyyny kohtaa. Mutta yleensä osaan kohdistamisen näillä paljon paremmin mutta en mikään leimausmestari ole. Välillä se innostaa enemmän, välillä vaan kaikki menee pieleen. Tekis kyllä mieli kokeilla Colour Aliken ja Mundon leimauslakkoja, mitä hirveästi kehutte.
   Mullahan murtui PP leimasimesta pieni pala heti ensimmäisillä käyttökerroilla. Samaten CJS on pieni viilto tyynyn pinnassa. Sen takia olen niiden kanssa ylitarkka enkä pyyhi tai viilaa millään. Koska ne näköjään on ihan todella herkkiä. Kuitenkin mun kaksi lempparileimasinta niin haluan niiden kestävän :)

   Poista
 4. Leimaaminen, sekä ihanaa -että hirveää =D BPS clear ja isompi metallivartinen löllö ovat toimineet silloin kun muut eivät ja Konad toimii aina, paitsi siinä samperin Moyoun enchanted laatassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konad on kyllä pettämätön. Pitäisi kokeilla oman Enchanted laatan kanssa :)

   Poista
 5. Eniten ketuttaa kaikki perkeleen härvelit jotka eivät toimi. Ihme tuhtaamista näitten kanssa saa pitää. Mun mielestä tollaset vois pysyä pois markkinoilta kunnes joku on kehittänyt ne niin pitkälle että ne todellakin toimivat ilman taikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Konad toimii aina...mutta kun kaikkea uutta mielii kokeilla ;D

   Poista
 6. Mulla on Picture Polishin leimasin ja se on toiminut tähän mennessä ihan ok. Huomasin vain, että jos painan leimasinta liian kovaa laattaan, niin kuva ei nouse. Kevyemmällä pyöräytyksellä taas nousee. Ihan ihme juttuja =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Picture Polishin leimasin on mun suosikki :) itsekin oon huomannut että toimii paremmin kevyemmällä otteella ;)

   Poista

Kiitos kommentista <3