keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Täällä sitä ollaan vaan ja hengaillaan

...asemalla soitellaan ja svengaillaan, ei mennä nukkumaan...hähäh siinäpä sulle korvamato ;) kilometripostaus luvassa, ota hetki aikaa lukemiseen ;)

Täällä sitä hengaillaan seuraavat kolme viikkoa sairaslomalla. Käsi on nyt vielä paksussa siteessä ja sitä on pidettävä 5 päivää pystyasennossa. On tämä vähän hankalaa, vasemmalla kädellä näpyttely ;) onneksi on postauksia varastossa ainakin viikoksi!

Mitäs meille muuta? Hippua, kakkaa ja pissiä :)


Hippu ja kissat tulevan toimeen vallan mainiosti. Ei mitään ongelmaa vaikka alussa sitä pelkäsinkin. Kyllähän koira leikkiriemuissaan jahtaa kissoja ja Pipsa on joskus hätää kärsimässä ;) Liisa vähän taputtaa joskus tassulla mutta ei revi kynnellä. Alussa Hippu säikähti Liisan tassun antoa ja juoksi uikuttaen sängyn alle piiloon mutta eipä enää ;) ei ole moksiskaan!



Kissan aktivointipallo on ahkerassa käytössä. Jätän sen häkkiin raksuja täynnä kun lähden töihin. Jätän myös nahkaluita ja leluja. Tosiaan ainut probleema on ollut yksinjäänti. Tässä pääsiäisen jälkeen oli neljä työpäivää yksin oloa. Jätettiin Hippu pukuhuoneeseen ja oven eteen metallihäkistä tehty portti. Kahtena ensimmäisenä työpäivänä se oli murtautunut portista läpi ja aika iloissaan meuhannut koko talossa. 

Kyselin sitten neuvoja sheltien kasvattajalta kun hänet satuin tapaamaan. Hän suositteli rakentamaan häkin lehtiroskiksen paloista joita saa K-raudasta. Pukuhuoneeseen sulkeminen on kuulema rangaistus jos ei muuten pukuhuoneessa oleskele. No kävinpä sellaisen ostamassa ja pistin miehen rakennuspuuhiin. Jätettiin Hippu sitten allaolevassa kuvassa näkyvään häkkiin työpäivän ajaksi. Ja arvatkaa mitä? Kun tulin kotiin, Hippu oli ovella vastassa! 

Oli kahtena päivänä karannut tuolta, levitellyt vessan roskiksen pitkin taloa ja kuljetellut minun kenkiä pissistä ja kakoista puhumattakaan. Oli levitellyt kukkamultia, kissan hiekkaa ja kissan kakkoja pitkin laminaattia. Kyllähän siinä savu korvista nousi! Nyt mies teki häkkiin vielä pohjankin koska ei ole muuta mahdollisuutta kuin se että Hippulainen nostaa häkkiä ja pujahtaa alitse pois. Mutta kun laitetaan pahja ja se nippusiteillä kiinni verkkoon niin jos se sieltä karkaa niin Houdini on....

Minusta tuo häkki on kuitenkin sopivan kokoinen eikä siellä mitään hätää ole. Ei minustakaan kiva ole siivota koko taloa ensi töikseen töistä tullessa ja sama homma kohta myöhemmin jos jossain salilla käyt...toivotaan nyt että tämä häkki toimii!



Se ei pääse sänkyyn mutta sängyssä istui haukkumassa kun tulin kotiin! Oli hyppinyt tyynyjen seassa, ottanut minun käsivoiteet ja vähän pureksinut niitä...



Mutta se on pentu vielä. Kunhan verenpaineet ja ketutus on laskeutunut niin kukapä tälle vihainen voisi olla...pennun riemua on muutenkin. Imurointi ja lattian luuttuaminen se vasta kivaa on! Osaa aika kivasti haukkua imurille ja olla lattialuutussa kiinni kun pesen lattioita. Ei meinaa tulla mitään :) lisäksi välillä haukkuu minun jaloille kun kävelen ja hyökkii lahkeisiin kiinni. Sitä kiellän enkä salli tehdä. On myös välillä vähän uppiniskainen mutta pihalla annan olla vapaana, tuli heti ekoista päivistä alkaen luokse kun nimellä kutsuu tai viheltää. Jostain koirakirjasta kanssa luin että pantaan pitäisi totutella pikku hiljaa. Tämä ei ollut moksiskaan, pistin vaan pannan ja eikun ulos ;D



Hippu on ihana kaveri. Siisteyttä opetellaan hyvin ahkerasti. Nousen tarvittaessa kahden aikaan yöllä ulos mutta ei yleensä ehditä edes ovelle kun yöpissi tulee lattialle. Mutta aina kun herätään, leikitään tai syödään, mennään ulos. Näin kun jaksaa tehdä koko ajan, pissit ja kakat tulevat ulos. On päiviä että sisälle tulee 1- 2 pissiä ja kaikki muut ulos. Pentuun vaan pitää keskittyä ja sitä pitää vahtia koko ajan että milloin olisi jotain tulossa. 
Kyllähän se uudelle kuistin laminaatille tekee jos ei vahdi ja siitä en tykkää. Muutenkin haluan että koti on siisti ja koira osaa tehdä ulos. Luin että puolivuotiaana pitäisi olla sisäsiisti ja jos ei ole, on kasvatus mennyt pieleen. Aika jyrkkää mutta se iskostautui minun päähäni. Ja omakotitalossa se ulosheitto on helpompaa kuin kerrostalossa lähteä portaita kulkemaan. Toivotaan siis että minun siisteysopetus menee perille ;)

Koiraihmiset, millainen harja mun pitäisi Hipulle hommata? Kissojen furminaattori ei toimi tässä turkissa ollenkaan :)


Lohdutin itseäni taas hieman uutuusherkuilla :) Instassa näin kuvan Oreo jäätelöstä ja onko sitä ehkä pakko maistaa. Lidlistä ostin joskus aiemmin Neo suklaan joka oli yllättävän hyvää. Mitään erikoisia suklaamerkkejä en harrasta koska Fazer on parasta. Mutta tätä teki mieli maistaa ja tiedättekö että tämä on syntisen hyvää! Neo keksit maistuvat aika paljon ja suklaa itsessään on hyvää. Ei niin ylimakeaa kuin Milka tai Marabou, ehkä jopa laimeampaa kuin Fazer? Mutta makeaa, juuri sopivaa. Siis sellaisen sopivaa että levy katoaa hetkessä jos ei pidä varaansa.


Minua harmittaa tosi paljon etten pääse salille. En tiedä miten pian uskallan mennä. Pelottaa jotenkin nostaa prässiin jotain 20 kg puntteja. Onneksi voin käydä lenkillä ja tehdä lihaskuntoa kotona. Ja tuleepahan Hipulle koko ajan yksinoloharjoitusta kun lenkillä käydessä jätän sen tuohon häkkiin. Vähän pelottaa miten taas kun se tottuu minun kotona oloon mutta sitten lähden taas töihin? Ehkäpä se tästä, harjoittelua vaan ja pakkohan sen on oppia yksin olemaan.


Ja entäs se kun ei voi lakata? Varmaan joskus ensi viikolla uskaltaa alkaa lakkaamaan, se vaan on juuri sellaista puuhaa että ottaa käteen. Siinä tulee se jänteen ja ranteen liike. Jaiks! Oikeastaan alkaa jo olla vieroitusoireita, etenkin kun postissa tuppaa tulemaan toinen toistaan ihanampi uutuuksia! Tein pienen indielakkatilauksen Hypnotic Polishille. Tilasin pääsiäisenä ja tilaus oli minulla perillä viikon päästä perjantaina!
Pääsyy tilaukseen oli Cadillaquerin lakka Wear It Like Amour. Toinen syy Dance Legendin Thermo 170. Mielelläni olisin kannattanut Mi Nailsia ja tilannut heiltä mutta lakka on koko ajan loppu. Pakko antaa miinusta siitä että poistettaisiin loppuunmyydyt lakat sivuilta eikä jätetä asiakasta odottamaan. Esimerkiksi CesarsShop näyttää varastotilanteen ja siellä tiedotetaan ahkerasti milloin lakkaa on taas saatavilla. Vaikka olen bloggaaja niin olen kuitenkin maksava asiakas ja pienet asiat vaikuttavat mihin rahani laitan ;) F.U.N lakat ostaisin Cesarista mutta otin nyt kolmannen lakan samaan syyssyyn ja se oli Eternal Love ( H). Eikö olekin ihana tilaus, ai että tykkään näistä jo valmiiksi!

P4110008

Toinen mahtava viime viikolla saapunut yhteistyöpaketti oli Faby lakkojen edustajalta. Näitä ihanuuksia saa ostettua Kauneutta.com verkkokaupasta. Pakettini sisälsi lakkoja kevät/kesä 2015 Music Collectionista. Ihana kokoelma! Itse asiassa niin houkutteleva että taidan haluta kokoelmasta lisää lakkoja, nämä eivät riitä minulle ;D kokonaisuudessaan kokoelma on näinkin iso:




Sisältää Rockabilly nimisen lakan! Pakko saada! Lisäksi se on hienon värinenkin ;)  Jos ettet tienneet niin pidän erilaisesta musiikista ja mm.erittäin paljon rockabillystä ;) minulle valikoitiin kokoelmasta nämä lakat vasemmalta lähtien; hotpinkki Dedicated To Brigitte, lila Vinceró!, upea liekehtivä ruosteenoranssi Walking Bass, shimmer tomaatinpunainen Sweet Tunes, mieletön syvä metalliluumu Soundcheck ja sähkönsininen purple shimmer Wembley ´86. Näistä kaikista sanon LÄÄH koska tämä on todellakin erilainen kevät/kesäkokonaisuus täynnä mielettömiä, pigmenttisiä ja räiskyviä värejä. Voi että mä tykkään. Ja en todellakaan malta odottaa että näillä pääsee lakkaamaan!

P4100010

Tälläistä tänne. Yritän saada ajan kulumaan, onneksi on katsomattomia elokuvia ja Hippulaisen hoitamista :)

56 kommenttia:

  1. Meillä ei oo koskaan häkitetty koiria, ei edes pentuna. On vaan otettu matot pois ja suljettu käynti esim makkariin ja siivottu sit jos on siivottavaa. Kun on aina ollut koiria niin se vaan jotenkin kuuluu siihen pentuaikaan ja asiaan :) luulisi, että ihmisten poissaolosta tulee entistä kamalampi juttu kun siihen liittyy tilan rajoittaminen.

    Mulle on iskostunut jostain päähän, että koira jaksaa pidätellä yhtä monta tuntia kuin sen ikä on kuukausissa plus yksi tunti. Aika hyvin tuo on myös pätenyt, mutta koiratkin on yksilöitä: jotkut oppivat vasta vuoden vanhana ja toiset jo parissa kuukaudessa. Ei koulutus välttämättä mitenkään ole epäonnistunut ja kannattaa myös tarkkailla, ettei tule virtsatieinfektioita jotka lyhentää pissausväliä.

    Karsta on meillä ollut pop pehmeämmälle turkille, joskin se on vähän 50/50 tykkääkö koira siitä vai ei :D jotkut kokee sen liian kovana ihoa vasten, toiset taas on tykänneet ihan hulluna.

    Vitsit, tuota kun lueskelin niin tuli lukuisat pentuajat kyllä mieleen :) sitä se vaan on, siivoamista, komentamista ja valvomista. Kyllä se siitä rauhoittuu, pentu on aina pentu ja pienikokoiset koirat on jo parin vuoden iässä aika aikuisia oman kokemuksen mukaan. Ei kannata ärsyyntyä vaikkei pentu oppisi heti ihan kaikkea, piuhat on pitkät ja lapsen työ on leikki :)

    Ihania hetkiä karvapallon kanssa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Välillä ottaa hermoon mutta hellyttävä pentu se on :) äsken olin lenkillä ja suljin sen aktivointipallon kanssa kylppäriin. Siellä se istui saunan lauteilla kun tulin takaisin ja riemu oli rajaton. Juuri nuo riemun hetket saavat muistamaan miten ihana pentu on ja miten tästä ajasta pitää nauttia. Ja en minä mittaa ota miten se oppii mutta koska on ensimmäinen koirani niin jonkinlaiset aikataulut tulee tietää :)

      Olen kuullut että jotkut rajaavat ja jotkut häkittävät. Täällä on vähän hankala rajata joten häkki/kylppäri on vaihtoehto. Tottakai se on kamalaa jättää päiväksi häkkiin mutta on ajateltava pennun turvallisuutta...on nimittäin vapaana melskatessaan syönyt antennijohdon lähes poikki ja nakertaa patterin johtoja. En voi olla töissä jos saan pelätä sen aiheuttavan tulipalon :(

      Poista
    2. Joo, ymmärrän hyvin tuon ettei halua mitään sähkölaitteita päästää syömään :( Meillä on aina ollut koiria, joten kämpät ja huonekalut on jo katsottu valmiiksi siten että ne soveltuu koiraelämään. Onpa niitä sähköjohtojakin nosteltu ties minne pois ulottuvilta :) Ja muistanpa erään labbisristeytyksen, joka söi (siis syömällä söi!!) pari metriä jalkalistaa... Vaikka siinä päällä oli sitruunapippuria ja chilijauhetta, varmaan kuvitteli että on jo valmiiksi hänelle maustettu :D

      Kuten tuolla alemmissa kommenteissa on mainittu, niin kannattaa pitää Hippusta häkissä myös muuten kuin silloin kun lähdette pois. Sitä vähän tarkoitin tuolla, että tilan rajoittaminen voi lisätä eroahdistusta. Ihan vaikka just kantaa nukkuvan pennun sinne, antaa iltaruoan häkkiin tai vastaavaa. Niin ettei se ole mikään kummallinen ja erikoinen juttu, johon liittyy aina se että ihmiset lähtee pois.

      Ja lisää pentupostauksia toivon minäkin, on ne vaan niin raivostuttavan ihania <3

      Poista
    3. Tuo on hyvä neuvo että pitää häkissä muutenkin. Ollaan aina välillä pidetty kun itse istutaan siinä olkkarissa. Eilen se jäi häkkiin mutta piru oli taas karannut sieltä! Se kiipeää sitä häkkiä pitkin ja änkää pienestä välistä itsensä pois. Huoh! Kyllä tulee aina välillä pentupostauksia, nytkin tuntuu että se on kamalasti kasvanut parissa viikossa :) ihana on mutta tuo yksinjäänti on vielä ongelma kun se karkaa häkistä joka ikinen kerta. Ja jos jätän kylppäriin oven taakse niin on kakkinut ja itkuinen.

      Poista
  2. Kiitos yhdistetystä kissa- ja koirapostauksesta! Hienoa, että ötököiden yhteiselo on alkanut sujumaan. Alun hankaluuksien aikana sitä varmaan vaipuuu jo vähän epätoivoon, mutta onneksi ovat toisiinsa tottuneet.
    Anteeksi nyt, mutta vähän nauru pyrskähti, kun näin nuo pureskellut käsivoiteet. :D Onko Hipulla puruluita? Luulen silti, että tuossa iässä pureskellaan about mitä vaan, mikä vastaan tulee.
    Mitenkäs se leikkaus meni, siis lähinnä sen kynsien leikkaamisen suhteen? Kuvassa ainakin näyttää, että kynnet säilyivät. Hieno hommat. Nyt toivut rauhassa, eläkä rasita kättä vielä liikaa. Salistakin on joskus hyvä pitää taukoa. Sitä tuntuu kaikki painot niin kevyille, kun on pitänyt viikkoja joskus (pakosta) välissä. Pikaista paranemista ja toivottavasti käsimurheet ovat ohitse! :)
    Rapsut karvaisille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On puruluita ja erilaisia leluja :DD mutta kun sänkyyn pääsi niin ei varmaan malttanut vastustaa kiusausta ;D kolmeen viikkoon ei salilla nostelua, ehkä käyn lähinnä pyörää polkemassa ja vatsoja rutistelemassa. Tosiaan hyvin meni mutta kipee on jos vahingossa käytän jännettä. Yritän kyllä antaa olla mutta pakko takkia laittaa päälle ja tehdä syömistä :D ja kynnet tosiaan säilyivät mutta alkais jo tehdä mieli kokeilla uusia lakkoja ! Tai edes meikata! Karvalapset kiittävät Tasmista <3

      Poista
  3. Voi suloinen Hippu ja käsirasvat maistuneet. Miten katsookin niin söpösti. Se on yllättävää miten kiltisti kissat loppupeleissä suhtautuu, odotin itsekin silloin enemmän. Kyllä Samu koira muutaman kerran itkaisi, eli sai hieman kynnestäkin, mutta meni liikaa toisen iholle eli mustan Onnin.

    Nuo Faby lakat, oi ei eilen sain niitä ja nyt harmittaa etten pyytänyt enemmän värejä. Näyttävät livenä paremmilta kuin kuvassa ja miten kaunis lakkausjälkikin tuli. Ihana lakat, vaikka en todellakaan ole kynsilakka-asiantuntija.

    Zemppiä kovasti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Fabyt on ihania! Illalla pyörittelin niitä käsissä ja manasin ettei voi vielä lakata! Kiitos tsempeitä ja kiva kuulla sinunkin kissa-koira kokemuksia mitä aiemminkin kommentoit <3

      Poista
  4. Hermoja pennun kasvatukseen :) Tuo Cadillaquerin Wear It Like Amour näyttää ihanalle, odottelen myös sitä ja paria muuta Game of Thrones kokoelman lakkaa saapuvaksi :)
    -J-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä kokoelmassa oli monta ihanaa mutta kyllä nämäkin maksoivat jo sen verran että yhteen oli tyytyminen ;) Kiitti!

      Poista
  5. Miten voi olla noin suloinen koiranpentu!! Ihan mahtava söpöläinen :)

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuholainen :) no ei, on se söpö sheltin piirteineen <3

      Poista
  6. Voi mikä ihanuus Hippu on! Meillä tosiaan Morse teki pentuna myös tuhoja, kunnes älyttiin laittaa se työpäivän ajaksi yhteen pienempään tilaan, missä sillä muutenkin oli ruokakuppi ja vesi. Tuhot loppuivat ja koirastakin tuli nopeasti sisäsiisti. Ikää taisi olla 4kk, mikä on isolle uroskoiralle ihan hyvä suoritus.

    Meidän edellinen koira (tuli meille n. 6-vuotiaana) oli kova karkailemaan, eikä antanut kiinni. Tämän koiran kanssa pidettiin heti pennusta huoli, että irrallaan koira on se, joka seuraa ihmistä tai jää yksin. Se oppi nopeasti pitämään itse silmällä meitä, ettei me vaan kadota mihinkään. Morse saa olla paljon irti edelleen, eikä se ole ikinä karannut. Meillä on takapihalla 80 senttinen aita, jonka yli se pääsisi helposti hyppäämään, mutta ikinä se ei ole sitä tehnyt. :D Morse onkin paljon helpompi lenkitettävä irrallaan kun se kulkee siinä vieressä lähellä, onneksi täällä korvessa on paljon metsäautoteitä missä liikkua sen kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin söppänä <3 pakko se on rajata yhteen tilaan, 8 tuntia on pitkä aika olla vapaana. Ja eniten huolettaa että oikeesti jonkun sähköoikarin saa aikaan. Meilläkin on aidattu piha mutta pääsee läpi jos haluaa. Tiet menee vieressä joten ei jätetä yksin pihalle. Heti sille hätä tulee jos jää yksin ja ulko-ovelle se juoksee mutta ei viitsi kokeilla. Just aamulla lenkillä mietin että oispa kiva kun Hippu vois olla jo lenkkikaverina. Ihanteellinen oliskin kun saisi olla vapaana mutta kylällä asutaan ja maantie vieressä niin ei :)

      Poista
  7. Ihana pieni Hippu :) Häkki on pennulle oikein hyvä ratkaisu yksin oloon, eikä pentu koe sitä rangaistuksena, kun häkistä tekee pennulle mukavan paikan. Häkissä pentu voi esimerkiksi syödä kaikki päivän ruuat ja sen voi itse kotona ollessaankin kantaa sinne nukkumaan, jos sammahtaa johonkin muualle - näin häkistä tulee pennulle turvallinen "pesä" ja omistajan hermot säilyvät paremmin, kun koko kämppä ei yksinolon jälkeen ole myllättynä :) Itse en ole pitänyt nykyisistä koirista kumpaakaan häkissä, ainoastaan rajannu pentuna tilaa porteilla jne. Nyt kuitenkin vuoden päästä (jos kaikki sujuu) hyvin olisi tulossa seuraava pentu ja koska tarkoitus olisi nykyinen koti lähivuosina myydä, en halua että pentu pääsee juuri ennen myyntiä tuhoamaan paikkoja. Siksipä pentua varten on jo nyt varattuna iso metallihäkki, josta tulee hänen oma turvasoppensa yksinoloja ja öitä varten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen laittanut pentukodin viltin, kaikki omat lelut ja vettä. Ja näkee kissat kun häkki on olohuoneessa :) pidän myös häkin ovea auki kotona ollessa että kissatkin saa käydä siellä ja että kaikki elukat näkisivät ettei se ole paha paikka. Vuosi on pitkä aika enkä vielä toivottele onnea mutta käy välillä kommentoimssa onko pientä tulossa :)

      Poista
    2. Joo tätä tulevaa pentua on haaveiltu jo pidemmän aikaa. Ko. narttu astutetaan näillä näkymin lokakuussa, joten onhan tässä vielä aikaa, mutta toivon mukaan hyvää kannattaa odottaa :-D

      Poista
    3. Oi vitsit, ihanaa odotusaikaa ja toivotaan että tärppää :)

      Poista
  8. Heippa!

    Kertakaikkisen suloinen pieni karvapallero tuo Hippu! =D

    Meillä koiruuksien kulkeminen ja meuhkaaminen rajattiin pieninä joko eteishalliin tai keittiöön lapsiportin taakse.
    Kokemusta häkissä olemisesta minulla ei ole. Tai siis koiran osalta, itse en ole kokeillut vielä ainakaan ;)

    Rupesi kyllä niin hymyilyttämään nuo hampaan jälkiä täynnä olevat käsivoidepurnukat... =^)
    Vaikka tiedän tasan tarkkaan tuon ettei sillä hetkellä juurikaan paljon naurata, kun keräilee niitä purnukoita ja voiteita ja manailee että pitikö nyt sitten tämä uusikin voiden syödä...

    Meillä harrastettiin (toinen koiruuksista) mm. tuoksukynttilöiden (PartyLite), roskisten (keittiön, ja jos wc:n ovi oli raollaan; niin myös veskin roskiksen sisältöä; yöks!!) ja sanomalehtien syömistä...Keittiön roskis suojeltiin ulkopuolelta ihan tavallisella "hakasella", niin roskis sai olla rauhassa. Meillä koiruus söi myös liimapuikkoja, akryyliset hammaskiskot osittain, keväällä lumien sulattua kaduilta ihmisten heittämiä purukumeja jne jne...Oikea ahmattilainen. Ja joskus varmaankin huomiota hakiessaan, myös livahti "työhuoneeseeni" ja tuli sieltä kynsilakkapullo hampaiden välissään...ei koskaan kuitenkaan niitä syönyt, ja ovi huoneeseen oli aina yleensä kiinni =)

    Meillä eka koira oli sisäsiisti 6 kk:n vanhana ja tämä toinen vasta 10 kk:n vanhana. Olen kyllä itse sitä mieltä, että se on aika lailla yksilöllistäkin, että kuinka nopsaan ne oppivat ja pystyvät pidättelemään. Tottakai opettelu ja koulutus on tärkeää myös.
    Meillä eka koira oli rauhallisempi tapaus, ja tämä toinen taas sellaiseen ilopissittelyyn taipuvainen pikku terminaattori ;)
    Työlästä ja väsyttää aikaa, mutta kuitenkin niin ainutkertaista =)

    Meillä oli käytössä sellainen harvapiikkinen koirien harja, kampa ja karsta. Kammalla sain aika kivasti pahimmat pörhyt kammattua ja sen jälkeen harjaus harjalla tai karstalla (spanielin turkki). Joskus kokeilin pesun jälkeen sellaista turkkiin suihkutettavaa koirien hoitoainetta, jotta karva olisi helpompi sitten kuivempana käsitellä, mutta en raaskinut sitä paljoa koiruuksiin suihkutella, kun luulen etteivät ne oikein pitäneet hoitoaineen tuoksusta (kuulemma ei pitäisi haitata...)
    Sitten joskus kokeilin sellaista "hanskaharjaa" (hansikas jossa kämmenpuolella pehmeäpiikkinen harja", mutta itse ainakaan en kokenut sitä kovin käytännölliseksi pidemmän karvan kanssa. Ehkä se hieman kiillotti ja silotti esim. pää- ja selkäkarvaa, mutta en oikein koskaan hokannut sen käyttöideaa.

    Noista herkkupaheista...itse en ole kovin suuri jäätelöfriikki, mutta kannattaa kokeilla (jos kerran suklaatista pitää) Ingmanin Creamy Mudcakea (jos muistan nimen oikein)...Voi itku miten hyvää! Oikeasti sitä vois vetää kerralla koko rasian =D Jopa minä, joka en jäätelöä normisti isoja määriä syö kerralla...Ja se on vähälaktoositonta! Mutta suurikalorista ;)

    Kieltämättä varmaan hieman hankala nyt tuo touhuaminen käsipuolena, mutta koeta malttaa mielesi ja antaa käden levätä, jotta siitä pidemmän päälle tulisi sitten entistä ehompi ;)

    Todella pirtskoita uusia lakkoja nuo esittelemäsi! Itse pidän hillitymmistä ja sellaisista "heleistä"...Tosin kynnetkin on nyt siinä kunnossa, ettei niihin kehtaisi mitään kovin kirkasta laittakaan ;)

    Tsemppiä toipumiseen ja rapsu pikku riiviölle! ;)

    -Annika-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annika kivasta kommentista, mukavaa kun jaksatte piristää minua hauskoilla kokemuksilla. Kyllä se vessan roskis lähtee täälläkin ja erityisen kivaa on kannella vessaharjaa ja kissan kakkalapiota :) nyt yritän muistaa aina vessan oven kiinni.
      Ainutkertaista aikaa on ja ihan hyvä että koiran ottaminen sattui näille lomille. Lisäksi mulla alkaa kesäloma 4 vkon päästä ja mun jälkeen jää mies lomalle. Joten tosi hyvin Hippu saa opetusta ja ihmisten läsnäoloa. Tosi hyvin pissit ja kakat tulee ulos mutta tulee sisällekin ja ei voi vaatiakaan ettei tulisi.
      Tuo hanskaharja se vasta kätsy olisi jos toimisi :) pitää käydä katselemassa millaisia harjoja löytyy.
      Kohta meinasin herkkupahetta harrastaa. Ingmanin jädeistä en muuten tykkää mutta nämä ovat hyviä. Ben & Jerryn voittanutta ei silti löydy ;) levätään kyllä kun on kipeä ja mitään ei voi tehdä. Ei oikein laittaa ruokaakaan, suunta on vähän paheellinen sitten. Hippu kiittää terveisistä ja lähettää kavereille takaisin :)

      Poista
    2. Heippa,
      kiitos terkuista! ;)
      Meillä nämä karvakorvat ovat tosin jo edesmenneitä (olen sama Annika joka postasi sinulle silloin kun Hippu oli tullut taloon...;>), mutta ne terkut menee sitten tuonne jonnekin kauemmas, missä ikinä pikkuiset luppakorvat viipottaakin menemään <3

      Nythän voit hyvällä tunnolla hieman nautiskella kun ei oikein mitään kummallista voi tehdäkään...paitsi siivota yhdellä kädellä pisuja ja kakkeja ;) Jospa se mies sitten rakentelee teille ruokaa...;) Niin meillä kävi kun olin itse toipilaana kolmatta kuukautta, enkä pystynyt edes kahvia keittämään aluksi ;) Ja mun siipasta kehkeytyi tuona aikana aika oiva kokki...paremmat pihvit hän paistelee kuin minä =DDD

      Iloa väsymyksestä huolimati kevääseen vaavin kanssa! =)
      pst! Saa nähdä milloin meillä alkaa sama rumba, kun ei tässä varmaan ilman koiruutta kovin kauan jaksa olla. Kunhan nyt hieman saisi kerättyä taas energiaa ja saisi sydäntä paikattua (henkinen sydänsuru ;>) edellisten jäljiltä...

      -Annika-



      Poista
    3. No nyt muistankin :) jokainen eläin on oma yksilönsä eikä voi korvata toista. Mutta tavallaan se helpottaa kun saa taas karvaisen vauvan taloon <3 on se niin että oikein muuta ei ehdi/jaksa miettiä kuin koiravauvaa, siinä riittää puuhaa :) kissoja myös huomioin entiseen malliin mutta on ne niin helppohoitosia tähän verrattuna ;D
      Kaikkea hyvää ja iloa kevääseen! Tulehan taas kommentoimaan koirakuulumisia jos vaikka hellytte pienen hankkimaan :)

      Poista
  9. meidän kääpiövillakoiranpentu tuli erittäin korkeasta portista ylitse päivän aikana, istui eteisessä kun tultiin himaan :D onko tossa häkissä tollanen reikä katossa kun tossa kuvassa näkyy? siitä on helppo kiivetä ja pompata ylitse ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuossa ei ollut ensin kattoa ollenkaan kun luultiin ettei se voi hypätä...mutta kyllä vaan voi! Joten kattokin on tukittava :D

      Poista
  10. Voih, kyllä sua nyt koetellaan! Hippu on kuitenkin ihan supersöpö, että ehkä se vähän tasapainottaa sitten noita kurjia juttuja. :) Ihana kuulla että kissatkin tulevat jo toimeen Hipun kanssa. <3

    Eiköhän se siitä vielä helpotu. Lepäilehän kätesi kanssa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana <3 aamulla kävin lenkillä ja on Hipun kans oltu ulkona. Sit tää blogi kanssa antaa sosiaalista kanssakäymistä. Mies reissussa mutta illalla tulee. Ärsyttävintä tää vasemmalla kädellä näpyttely, takin pujottelu päälle ja yritys tehdä leipää ja salaattia :D surkuhupaisaa :) lauantaina saa tukon pois että sitten pitäisi helpottaa!

      Poista
  11. Mä voisin lukea näitä pentupostauksia vaikka joka päivä :). Kiva kuulla kuulumisia. On ne kanit vaan helppoja koriin verrattuna. Vaikka kyllä nuokin melkoisia Houdineita on välillä. Mulla on ollut Hypnoticille ostoskori täynnä jo vaikka kuinka kauan mutten uskalla painaa nappia. Onneksi ostoskori ei tyhjene :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei uskalla enempää Hypnoticilla katsella :) koira kyllä vaatii mutta myös antaa. Ja ne puput ne vasta suloisia on, oi että <3

      Poista
  12. On kyllä suloinen kakaruus. <3 Miksi Milo ei voi olla enää pentu :)
    Meillä Milo oli melkein heti sisäsiisti. Ihmeteltiin sitä itekkin, että miten voi olla tollainen otus :D Ressukka ei ollut ennen ollut sisällä talossa eikä ensin uskaltanut tulla kotiin sisälle <3 Mietittiin, että varmaan osittain sen sisäsiisteys johtuikin siitä kun oli vaan päästellyt ulos. Tulihan sitä muutaman kerran vahinkoja sisälle.
    Me laitettiin sellainen lasten turvaportti takkahuoneen ja muun asunnon väliin kun lähdettiin pois kotoa mutta Milo oli vastassa ulko-ovella innokkaasti häntä heiluen :D
    On tuo pentuaika vaan ihanaa aikaa, meen otus on jo iso rontti ja täyttää ensi kuussa 2 vuotta. Kovia on vaan joutunut kokemaan, peukut pystyssä kuitenkin, että kaikki menee loppujen lopuksi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pennut on kyllä niin söpöjä <3 semmonen portti se alkuun olikin. Mutta oli revitellyt itsensä pois sieltä. En edes tiennyt että koirat osaa hypätä niin korkealle tai sitten se kiipeää. Ihme apina :)

      Poista
  13. Mun mielestä on erittäin järkevää rajata pennun tilaa kun on töissä, ellet sitten halua että koko talo on tuhottu :D Tiedän lukemattomia ihmisiä jotka piti pentuaan esim. kodinhoitohuoneessa pentu ajan kun olivat töissä eikä mitään tuhoja koskaan tapahtunut, nytkun koira on jo aikuinen on koko asunnossa eikä tee mitään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän on rajattukin mutta kun se on joka päivä sieltä karannut :) nyt tuossa häkissä on katto, lattia ja seinät. Ei pitäisi sieltä mitenkään karata :) en tietenkään tuhoja halua, on tosi ärsyttävää tulla ihan myllättyyn kotiin!

      Poista
  14. Välillä aina vilahtaa itsellä koiran pennun kuva silmien edessä ja sitten muistan tuon touhun. Kyllä kissapentu on täysin piece of cake verrattuna koiraan. :D Ihana hippu! Toivottavasti se uusi häkkiviritys toimii, en koe, että tuo on rangaistus, koska on kuitenkin samassa tilassa missä yleensäkin hengailee.

    Ihan hirveä Murphynlaki, että postista satelee uutuuksia, eikä niillä voi lakata. EIH! Toivottavasti siis ensi viikolla onnistuu. Itsekin otin muutaman Fabyn kokeiluun, tällä hetkellä kynsillä tuota violettiä Vincero! -lakkaa, tosi nätti. Peitti melkein yhdellä kerroksella, jos en olisi niin tarkka niin ei olisi tarvinnut toista kerrosta laittaa ollenkaan. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat ovat kyllä sata kertaa helpompia :) mutta koira antaa enemmän kaveruutta ja puuhattavaa, kissa on niin itsenäinen eikä heille aina sovi se hellimishetki :)
      Fabyt ovat laadukkaita ja peittävät jo yhdellä kerroksella. Mielenkiinnolla odottelen teikäläisen Faby postausta. Himo on jo lakata, nää alkaa jo rispaantua, pakko olis laittaa edes aluslakkaa :)

      Poista
  15. Miten söpö! Pusuja! Oisko Tangle Teezer sopiva tai sitte siin on liian lyhyet harjakset ?
    Eka ei oikeastaan tehnyt mitään "koiruuksia" , mutta nuorempi rikkoi pipon tupsun ja aukoo kiinni olevat kenkien nauhat, eivät kuitenkaan pureskele paikkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kyllä syö kaiken ovenkulmista lähtien :D onneksi ei oo vielä remontoitu enempää :) TT vois olla mutta kukas sen sitten haluaa Hipum jäljiltä jos ei sovikaan :))

      Poista
  16. Olen kyllä samaa mieltä että jos puolivuotias koira ei ole sisäsiisti niin jotain on mennyt pieleen, ainakin suurimmassa osassa tapauksista. Meillähän pentu hogas jutun juonen melkeen heti meille tultuaan kun ahkerasti käytettiin ulkona (tunnin, parin välein) mutta rakko ei tietenkään vielä paljoa jaksanut pidellä, n. nelikuisena oli kumminkin sisäsiisti paria vahinkoa lukuunottamatta ja puolivuotiaana uskalsin julistaa epelin 100% sisäsiistiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun meilläkin menisi noin hyvin :) ahkerasti vaan vietävä ulos ja aina palkitsen makupalalla, sisällä en anna niitä ollenkaan :)

      Poista
  17. suloinen koiruus <3 hauska kuulla että tulee kissojen kanssa toimeen, koirat ja kissat eivät siis olekkaan ilmiriidoissa keskenään kuten väitetään :D paranemisia ! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) odotin pahempaa mutta hyvin on sujunut ja hyvä niin!

      Poista
  18. Hippu näyttää ihan samalta, kun mun suomenlapinkoira Minka näytti pentuna :) Niin söpö !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä olikin lappalaista ja sheltiä. Molemmat ihania rotuja, en nätimpää koiraa olis voinut toivoa ♡

      Poista
  19. Ihania noi kisut ja Hippu, en vaan kyllästy niihin <3 Kivoja ostoksia ja muitakin lakkoja :) Näpit syhyttää myös parissa nettikaupassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) kiva kun tykkäätte, mielellään näitä postailen. Joo, BeautyBayssä retkahdin eilen :)

      Poista
  20. Tuollaiseen pörheään villaan tarvitset harjan/kamman, jossa on harvat ja pitkät piikit. Mieluiten metalliset. Hippusen geeneillä turkista tulee luultavasti niin runsas, että furminaattoreilla ja kintailla ja muilla vastaavilla saat vain siliteltyä pintaa. Tarvitset harjan, joka oikeasti pystyy turkkiin.

    Toki koira on hyvä opettaa vaikka makaamaan kyljellään tai sylissä ja kääntää turkkia jakauksille ja harjata vähän kerrallaan. Pentukarvan kanssa harjoitteluun ostaisin itse jonkun halvan, sellaisen ihmisten hiusharjan näköisen. En kuitenkaan usko, että sillä pötkii kovin pitkälle, liimaukset pettävät ja se piikkiosa irtoaa.

    Itse ostaisin ehdottomasti ainakin kamman. Sellaisen kunnollisen puisen, jossa on harvat, pitkät metallipiikit. Lisäksi hankkisin ehkä karstan (ei sellaista muovista, vaan puu/metalli yhdistelmän). Sillä on hyvä käydä koira läpi ennen kampausta, avaa takkuja hellävaraisemmin. Ja coat kingin. Siinäpä ne, mistä voisin kuvitella olevan tulevaisuudessa apua. Muutoin ei auta kuin odottaa ja katsoa millainen turkki sille muodostuu, mikä siihen puree ja mikä istuu omaan käteen. Varmaa on ainakin jo tässä vaiheessa, että kaikki lyhyen turkin "silittelyyn" tarkoitetut välineet (kintaat, säämiskät ja furminaattorit) saat suosista unohtaa.

    Tuohon yksinoloon en oikeastaan osaa sanoa mitään, koska henkilökohtaisesti olisin lähestynyt asiaa alunperinkin vähän erilaisesta näkövinkkelistä.

    -Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos harjavinkeistä! Mustista ja Mirristä tuollainen varmaan löytyy. Mietin kanssa sitä pehmeää kampaa että sillä aloittelen. Tavallaan sitä nukenpään kamman näköistä.
      Pakkohan minun on nyt kysyä miten olisit järjestänyt yksinolon? Nyt kun en yksikätisenä saa sitä tuohon häkkiin niin se on pesuhuoneessa n.tunnin verran.

      Poista
    2. Mustista ja mirristä löytyy varmaan mitä vaan. Varmaan opetella voi ihan tavallisella hiusharjalla. Mä en tiedä millainen on nukenpään kampa:) Kuitenkin varmaan sellaisella, jossa on piikit, eikä harjakset, koska ne harjakset eivät mene yhtään sen turkin sisään. Voihan sitä toki opetella ihan silittelemälläkin. Vaikka kädellä tai jollain rätillä tai ihan millä vaan. Kunhan koira oppii, että sitä räplätään. Koirille myydään ihan marketeissakin parilla eurolla sellaisia kaksipuoleisia harjoja, jossa on toisella puolen pehmeät harjakset ja toisella "ihmisten hiusharja". Ja tarkoittamani kampa on näköjään oikealta nimeltään villakoirakampa. Coat king puolestaan on ihan coat king, mutta se on ehkä jo aikuisemman turkin työväline.

      Mä olisin ehkä enemmänkin järjestänyt niin, ettei pennun tarvitse olla yksin. Mun mielestäni luovutusikäinen pentu on liian pieni olemaan yksin. Ymmärrän toki, että ihmisten on pakko käydä töissä eikä sille aina voi mitään. Omat työrytmini kuitenkin sallisivat vuorojen järjestelyn niin, että alkuun yksinoloa tulisi ihan maksimissaan kaksi tuntia (jos mies on päivän töissä ja itse menisin iltaan).

      Olisin varmaan hakenut pennun niin, että on loma ja aikaa harjoitella ja touhuta pentu väsyksiin. Jakaisin talon esim aitaverkolla tai porteilla vähintään kahtia, ehkä useampaankin osaan ja opettaisin pentua olemaan "yksin" niin että portit ovat välillä auki ja välillä kiinni, eikä pentu pääse seuraamaan ihmistä koko ajan joka paikkaan.

      Ja kävisin ulkona ja kulkisin ovissa ihan muuten vaan täysin mielivaltaisesti, pentua huomioimatta, jotta se ei opi jotain tiettyä kaavaa sen suhteen, koska ja kuinka pitkäksi aikaa se jää yksin. Ei myöskään kannata suuremmin huomioida ja hyysätä pentua lähtiessä tai tullessa. Sheltti on terävä koira ja pitää omasta porukasta huolta. Se luultavasti lukee ihmistä kuin avointa kirjaa ja huolestuu yksinolosta entisestään, jos sille ennen ja jälkeen kerrotaan, että siinä on jotain kummallista ja sitä "lohdutetaan".

      Ja aina pennun ollessa jo valmiiksi väsynyt laittaisin sen nukkumaan jonnekin portin taakse, että oppii rauhoittumaan yksin. En toki myöskään uskaltaisi aluksi jättää pikku pentua isojen koirien kanssa keskenään, kun ei sitä kuitenkaan koskaan tiedä. Musta itsestä tuntuu, että portti on koiralle parempi vaihtoehto kuin suljettu ovi, kun sen läpi kuitenkin näkee. Pennulle ei tule oikeasti mitään hätää, kun se näkee ihmiset. Sitä vaan korkeintaan vit'ttaa, kun se ei saa tahtoaan läpi.

      Mun kaverilla on kohta puolivuotias harrastuskoiran alku ja se ainakin on oppinut tosi hyvin tällä systeemillä. Toki hänellä on myös vuorotyö, eläkkeellä oleva äiti ja kaksi aikuista tytärtä, jotka ovat sitten työpäivinä vuorollaan käyneet hakemassa pennun hoitoon tunnin, parin yksinolon jälkeen. Eli pentu ei käytännössä vieläkään ole kertaakaan ollut paria tuntia pidempään yksin vaikka ihmiset ovat käyneet töissä ihan normaalisti.
      -Tiia (blogger ei hyväksy koko kommenttia, liian pitkä)

      Poista
    3. Näitä mä olen nyt tässä miettinyt. Meiltä kuoli yksi koira viime viikolla;( ja nyt on aina välillä tullut mieleen, että josko joskus joku pentu vielä tulisi, kun nuo jäljelle jääneet koiratkin ovat jo jonkun verran vanhoja.

      Tuollainen aitaverkkohäkki on varmasti ihan hyvä, kunhan siinä ei ole mitään reunoja tmv, mihin pentu voisi teloa itsensä. Ja jos Hippiäinen on häkissä, kun tulet kotiin, niin anna sen olla vaikka vartti lisää ja puuhaile omiasi ihan rauhassa mitään puhumatta tai jos se menee häkkiin itse nukkumaan, niin voit vaikka sulkea ja avata ovea välillä ihan huvikseen vaikka olisitkin kotona. Itse ehkä sijoittaisin häkin nurkkaan tai ainakin peittäisin päältä ja pari sivuseinää (vaikka ripustamalla jotkut viltit katon ylitse), että se olisi vähän hämärämpi ja suojaisempi paikka. Ainakin tuo oma lammaskoiratyyppinen eläin aina hakeutuu nukkumaan mahdollisimman pimeään ja ahtaaseen väliin esim sängyn alle, sohvan nurkkaan tyynyjen ja vilttien sekaan tai pieneen nojatuoliin. Pentuna se on mennyt nukkumaan lipaston hyllyyn, kenkätelineeseen, ämpäriin ja kaikkiin ahtaisiin huonekalujen väleihin (sekä lukuisiin muihin kummallisiin paikkoihin, mistä sitä sai työpäivän jälkeen ihan etsimällä etsiä, kun olisi pitänyt lähteä kotiin). Lisäksi se tykkäsi viedä mun työvaatteet sinne pesäänsä lohdukkeeksi. Eli ehkä joidenkin omien vaatteidenkin jättäminen häkkiin voisi olla ihan hyvä idea. Tietysti mahdollisimman likaisten, esim treenivaatteet (tai pyyhe), joissa on mahdollisimman paljon ihmisen hajua.

      Nythän sinulla on ihan hyvä tilanne, kun on sairasloma ja kesäloma ja pystyt harjottelemaan. Edelleen kovasti tsemppiä sekä koiran, että käden kanssa. Ja anteeksi kun taas innostuin runoilemaan. Jokainen toimii tavallaan. Mä en ole paras sanomaan. Mulla on ollut tasan yksi pieni koiranpentu, joka sekin kävi töissä mun kanssa. Muut ovat tulleet vähän isompina, kuka mistäkin ja minkälaisilla ongelmilla. Yksi miehen mukana ja toinen siksi, että se halusi muuttaa meille (eikä sille maailmassa kyllä olisi mitään muuta paikkaa enää jäljellä ollutkaan) jne.
      -Tiia

      Poista
    4. Sulla on niin kivoja kertomuksia, ajatuksia ja kantoja asiaan. Olisin mielelläni järjestänyt Hipulle kaverin tai vienyt sen johonkin mutta ei se ole aina mahdollista. Meillä on miehen kanssa aika samat työajat parin tunnin erotuksella.
      Monia kantoja on; hoitoon vienti, häkki, rajaaminen tai portit. Niissä porteissa on se hankaluus; kissat :) niittenkin pitää kulkea. Vaikka se sydäntä särkee niin pakko on häkittää. Kun ei sillä hätä ole, vain se oma hätä. Se on vaan kissoille ikävää kun Hippu itkee koko päivän. Toki olen miettinyt kasvatanko ja teenkö koko ajan väärin tai ollaanko liian julmia. Mutta olen nähnyt millaisia ovat koirat joita ei ole opetettu yksinoloon. Mutta onneks on tämä saikku, sitten 2 vkoa töitä, 4 vkoa kesälomaa ja sitten miehen loma. Periaatteessa se saa olla pentuajan ihmisten kanssa :) toivottavasti eroikävä helpottaa. Toivottavasti surusi helpottaa; osanottoni <3 uusi koira tulee sitten kun on sen aika<3

      Poista
  21. Meillä on koirat opetettu olemaan myös häkissä. Pääsääntöisesti hengailevat vapaana myös sen ajan kun ketään ei ole kotona (ja toki joskus hölmöilevätkin, varsinkin toi vajaa 2v) mutta on mielestäni hyvä asia, että koira osaa olla myös häkissä. Meillä häkki ei ole kummallekaan koiralle millään lailla negatiivinen asia ja jos se on koottuna sisällä niin sinne menevät mielellään esimerkiksi nukkumaan omaan rauhaansa. Se miksi mielestäni koiran on hyvä osata olla nätisti häkissä on mm. se, että esimerkiksi koiran kanssa reissaaminen helpottuu kun sen voi huoletta laittaa tarpeen vaatiessa häkkiin.

    No, mielipiteitä ja näkökantoja on monia, niistä joutuu sitten vain etsimään sen joka itselle ja omalle koiralle sopii parhaiten. Onhan koiranpennusta aivan mieletön vaiva tavallaan, mutta sitten taas toisaalta niin on kaikista pennuista, poikasista, lapsista jne. ja se tavallaan kuuluu konseptiin. ;-) Ja kasvaahan ne ihan älytöntä vauhtia, kyllä ne hommat siitä ajan kanssa helpottuu. Ihana Hippu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten kun Hippu kasvaa niin saa alkaa hengailla vapaasti. Nyt vaan toivon että oppisi alkaa olemaan häkissä, en tiedä kokeeko pahana paikkana vai onko se vaan kun ei ihminen ole siinä. Kun ei osaa puhua niin en tiedä mikä olisi paras ratkaisu, koen kuitenkin häkin itselle vähiten stressaavana niin ei tarvii koko päivää miettiä mitä se tekee ja mitä kissat jos se riehuu vapaana :)

      Poista
  22. Meillä Otto (kultsupoika) oli pentuaitauksessa ensimmäisen kuukauden ja yritin vähän sihtailla tuota sinun häkkikuvaa ja näyttäisi siltä, että samassa kokoluokassa mennään. Hippu ei kärsi takuulla siellä häkissä, on paljon paremmassa turvassa kuin irrallaan yksin talossa. Moni tässä kirjoittikin, että siitä häkkyrästä pitää tehdä vaan Hipun oma turvapaikka. Meillä kultsupoika oppi sisäsiistiksi 3,5 kuukautisena, mutta se vaati kyllä itseltä tosi paljon viitseliäisyyttä. Niin kuin kirjoititkin, pitää viedä usein ulos ja etenkin aina unien ja syömisen jälkeen. Itse palkitsin aina makupalalla (nakinpala) ja olen jälkeenpäin sitä mieltä, että tämä meidän poika olisi oppinut vaikka autoa ajamaan nakkien avulla jos olisin tarpeeksi jaksanut panostaa :D Yksilöllisiä nämä kaverit on, joten riittää kyllä kun teette parhaanne :) Turkin hoitoon tuossa tulikin hyviä kommentteja ja samoja harvoja kampoja olisin tarjonnut minäkin, pääasia että totuttelet vauvelin turkinhoitoon samoin kuin korvien putsaukseen ja kynsien leikkaamiseen. Tsemppiä ja jaksamista! Odotahan vaan kun murrosikä iskee! ;) Vitsi! Meillä ei ollut onneksi ongelmia. Parantelua käden kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista, tuli vähän parempi mieli :) minustakin häkki kokoluokkana on hyvä, ei monilla ole edes noin isoa häkkiä. Tuo on koottu kolmesta biolehtiroskiksesta. Onhan se vaarallista olla irrallaan, kaikki sähköjohdot, myrkylliset kukat ja vessasta vanulaput joissa asetonia. Ja muutenkin, ei minusta ole kiva siivota kakkoja ja revittelyjä roskiksia jne.
      Tänäkin aamuna ekat ulkoilut 3:30 tosin oli vain ilmoitus siitä että hei, käypä katsoo olkkarista, tein kaikki sinne :D mutta kyllä pissit myöhemmin tuli ulos ja makupalalla kehujen kera on aina palkittu. Joskus se toki turhauttaa jos kaikki ehtii tulla sisälle mutta...tänään taas pestään hampaat ja katsotaan kynsiä. OMG sitä murrosikää :D mitähän on odotettavissa :) Kiitos, käsi on jo vähän parempi :)

      Poista
  23. Söpööö <3 Kiva lukea näitä sinun lifestyle-postauksia :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3