lauantai 12. marraskuuta 2016

Lifestyle Lauantai - Eläinsirkuksen kuulumisia

Se oli kissojen mielestä ihan kamala viikonloppu! Hipulla oli vaan kivaa, yllätys yllätys. Meille tuli hoitoon ystäväni kolme Tiibetinspanielia. Ovat olleet joskus aiemminkin ja ovat Hipulle tuttuja koirakavereita kyläilyn merkeissä. Kissat vaan ei niin välitä koska niille tuo yksikin koira oli alussa liikaa!


Muutaman alkuräpsäyksen jälkeen kissat tottuivat ja huomasivat että eihän noista niin harmia ole. Kyllähän niitä täytyy pitää silmällä ja näyttää kenen talo tämä on. Mutta kun ne eivät ahdistele kissoja ja yötkin ovat portin takana hiljaa, niin kissoja ei haittaa.


Tipsuilla oli tapana hyökätä kaikki yhdessä koossa kissojen kimppuun, ei ollenkaan itsesuojeluvaistoa. Rähäkkä on valmiina kun yksi lähtee, niin muutkin juoksee mukana. Onneksi mitään pahempaa ei sattunut, kissatkaan ei niistä sitten välittäneet kun huomasivat ettei ne mitään tee :DJoka perseensä nostaa, se paikkansa menettää?Hippu ottaa tutut koirat mielellään kylään ja oli tosi innoissaan leikkikavereista. Kyllähän kolme pientä koiraa on helpompi kuin kolme isompaa. Mutta neljä koiraa ja kaksi kissa oli kyllä vähän liikaa :D ruoka-aika oli vähän hankala kun Liisa on vähän sellainen että sen pitää saada ruoka ensin. Ja kaikki on vähän toisten kupeilla. Piti pyytää miestä vähän avustamaan kun en saa kuutta kuppia yhtäaikaa lattialle :)

Mutta kyllä minä totesin että mulle riittää yksi koira. Ei sillä etten koirista tykkää ja haluaisi ihanaa pikkupentua mutta yksi koira ja kaksi kissaa riittää. Toistaiseksi eläinkiintiö tässä sirkuksessa on täynnä :D


Vähän kotikuulumisia; remontti uunin ympärillä on vähän laajentunut. Saatiin laatat seinään ja lattiaan. Kissat kyllä rakastaa tuota uuninkoloa, on suoranainen kilpailu kuka siellä saa olla! Tottakai se on ihanan lämmin paikka, minunkin kotonani lapsuudessa kissat olivat aina täällä. Tämä uuni kun tosiaan kotikotoani tänne tuotiin. Hippu, Liisa ja Pipsa lähettävät märkiä pusuja ja tassuterveisiä kaikille lukijoille!


38 kommenttia:

 1. Tosi kiva tuo uuni! Meilläkin kissoja niin olisi varmaan heidän lempipaikka. Me vieraillaan välillä kissojen kanssa sukulaisissa, jossa koiria ja on se välillä melkoista härdelliä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä ei autoon saa, etenkin Pipsa tekee kaiken alle. Hippu kyllä kulkee aina mukana, jos mahdollista :)

   Poista
 2. Voi näitä söpöläisiä! Jos mulla olis hirveän paljon rahaa, niin mulla olis varmaan iso talo ja jättimäinen piha missä juoksisi kaikkea koirista vuohiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD nyt on pitänyt rajata että Hippu voi olla vaan etupihalla, on vähän karkaillut naapuriin kylään :)

   Poista
 3. Voi kun nätti toi uuni ja voi laatat 😍
  Ihanat elukat.

  VastaaPoista
 4. En kyllä yhtään ihmettele, että toi on kissojen lempipaikka, menisin itsekin, jos mahtuisin. :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin paleltaa välillä niin paljon että haluaisin tuon uunin makkariin :)

   Poista
 5. Voi kissanpäivät tuon uunin kanssa <3 Teillä on ollut säpinää :D

  VastaaPoista
 6. Voin kyllä kuvitella minkälainen vilske ja vilinä siellä on ollut :D Meillä vanhemmilla on ajoittain neljä koiraa yhtä aikaa hoidossa (näistä kolme isoa (sakemanni, 2x berninpaimenkoira) sekä yksi pieni (westie)) ja kuulemma on aika väsynyt olo sen rumban jälkeen :D Näistä tosin yksi on vielä pentuikäinenkin niin se tuo sen oman lisämausteensa mukaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hippu on vieläkin aika pentumainen ja järjestää koiruuksia yksin ollessaan. Ei kuitenkaan mitään pahempaa :) kissat varmaan kattoo aina kieroon että mitä hittoo sä taas puuhaat...

   Poista
 7. Voi noita suloisia mussukoita, ihania kuvia <3.
  Toi uuni on kyllä ihana, kade oon :)
  Olisi ihanaa tehdä tuommoisessa ruokaa, varmaan esim. joulukinkkukin olis paaaljon parempi kuin sähköuunissa paistettu.
  Meidä Konsta ja Helmi lähettävät laiskat lauantaiterkut Hipulle, Pipsalle ja Liisalle <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistä :) kyllä tuossa kinkun paistaa, joka vuosi siinä paistettiin porukoiden kinkkukin. Tulee kyllä ihan erimakuinen :) teen tuossa uunissa paljon ruokaa, yritän välttää sähköuunin käyttöä. Paitsi joulutortut ja pitsapannarin tein tänä aamuna sähköuunissa, ne kärähtävät liian helposti leivinuunissa :)

   Poista
 8. Tosi kiva tuo lattialaatta! Onko tohon nurkkaan tulossa jotain, vai jääkö tyhjilleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) just laitan suoja-ainetta tuohon laatan päälle. On kyllä aika arka materiaali, ensin aikomuksena oli säilyttää siinä puukasseja mutta laatta imee herkästi kassin pohjasta likaa tms. Tuossa on ennen ollut kaappi, sen takia siinä on tuo kolo. Voi olla että joku kynttilähässäkkä laitetaan riippumaan katosta, saa nyt nähdä :)

   Poista
 9. Meidän kissa ei koskaan ollut lähelläkään uunia/saunaa (sen edelliset omistajat piti vain saunassa, ei muualla talossa), ulkona viihtyi. Sisällä vain nukkumassa ja syömässä, välillä leikki :D

  Ukin kissa puolestaan rakasti olla uunin päällä, se kiipesi aina sinne omaan pesäänsä nukkumaan. No, koira puolestaan etsii aina sitä viileintä paikkaa, tosin vanhemmiten on ulkona ollessa alkanut täristämään, kun on kylmä, sitten vain takkia päälle (ja saat syyttävän katseen osaksesi) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä nukkuivat sen entisen matalan uunin päällä, se oli lämmin paikka. Koira etsii aina viileimmän paikan, kuumahan sen tulee tuommonen turkki päällä :) en pue sitä talvella kunt untuu tarkevan hyvin. Nyt vaihtaa talviturkkia :)

   Poista
 10. Voi ihana. Kiva kun laitat myös eläinsirkuksen kuulumisia! Uunista ja ympäristöstä tuli tosi hieno! Mä laittaisin tonne nurkkaan (ylläriylläri) koiranpedin:) Ennen nuokin aina hakeutuivat nukkumaan mahdollisimman viileään, mutta ikä tekee tehtävänsä ja nykyään kelpaa turkkikoirallekin sohvat, sängyt ja nojatuolit sekä koiranpedit, joissa voi nukkua kylki/selkä kiinni patterissa:)

  Mullakin on viime aikoina välillä ollut neljä koiraa. Toki se on vähän eri, kun kolme on omia. Tosin meillä ei ole ikinä saanut sisällä riekkua ja se tapa on jäänyt, vaikka nykyään olisi tilaakin. Sit kun niitä on rutiinilla tarpeeksi monta, niin +- muutama sinne tai tänne ei tunnu enää missään:D
  -Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peti on kyllä hyvä idea! Mulla on yksi siisti kissanpeti jonka voisi laittaa, kiitos vinkistä!
   Silloin kun Hippu tuli, yritettiin rajoittaa pois sängyltä jo sohvalta. Mutta se lipsui kun se oli niin ihana PIENENÄ sängyssä :D nyt...se on enemmän kuin pieni mutta hyvin mahdutaan; kaksi aikuista, kaksi kissaa ja koira samassa sängyssä :D
   Viihtyy kyllä ulkona mutta riehuu sisälläkin. Kulkee myös aika paljon mukana, tänäänkin lähtee isänpäiville mukaan joten yksi koira riittää siinäkin mielessä. Lellipentu se on ja hyvin hellyydenkipeä, voisi olla erilainen jos olisi toinen koira :)

   Poista
  2. Jos ei mahdu, niin silloin sänky on liian pieni:) Ei suinkaan niin, että nukkujia olisi liikaa:) Mun eka koira ei saanut tulla sänkyyn. Oikeastaan se ei saanut tulla edes makkariin, koska entisenä astmaatikkona ja eläinallergisena pidin kovin todennäköisenä, että koira aiheuttaisi minulle pahojakin oireita. Lisäksi Italiassa ei oikein ollut ihan itsestäänselvästi edes tapana, että koirat asuisivat sisällä. Joten sikälikin jo koiran pitäminen asunnossa sisällä oli mulle ihan riittävä kompromissi. Silloinen mieheni ei alkuun olisi halunnut koiraa lainkaan.

   Nyt tuo kolkuttelee kahtatoista ja saa kyllä mun puolesta nukkua ihan missä lystää. Joskus nukkuu sängyssäkin. Yöllä harvemmin, mutta päikkäreille tmv lepäilemään voi tulla kainaloon.

   Sen jälkeen on ollut bouviereja, jotka ovat olleet liian isoja ja jotenkin resuisia nukkumaan sängyssä. Nyt on niistä enää yksi "pieni" mummokoira. Se nukkuu joskus sängyssä, mutta harvemmin. Ei oikein viihdy eikä ole ikinä siihen oppinut.

   Tuo pikkukoira on taas itse pitänyt täysin päivänselvänä aina, että se nukkuu sängyssä. Ja suuressa ystävällisyydessään ja armossaan varmaan sallii ihmistenkin nukkua hänen sängyssään. Alkuun sitä kyllä nakkelin mäelle montaa kertaa yössä, mutta ei siitä mitään hyötyä ollut. Ei siihen uppoa. Ei sen maailmassa ole sellaisia vaihtoehtoja, että joku asia olisi häneltä kiellettyä. Mies on alkuun siitä vähän nurissut ja valittanut. Mä sit sanoin, että on hyvä ja hakee vaatehuoneesta koiraportin ja asentaa, niin ei ole koiria makkari täynnä ja spanielia naaman päällä. Ei ole hakenut:D

   Tuo on kyllä kiva, että voi kuljettaa koiraa mukana. Kyllä mullakin aina on vähintään yksi. Ja tulee niistä vähän järkevämpiäkin, kun pääsevät vähän erilaisiin paikkoihin ja näkemään asioita jne. Mun koirat ovat tottuneet olemaan autossa ja viihtyvät siellä. Kaikkia ei kerralla ihan joka kyläpaikkaan viitsi viedä. Joskin hirveän kylmällä tai kuumalla kotiin jääminen on kyllä autossa hengailua parempi ratkaisu.
   -Tiia

   Poista
  3. Spanieli naaman päällä :DD meillä on koiraportti makkarin ovessa mutta lähinnä pitämään Hippu yön makkarissa. Ettei se yöllä hiippaillut muualle pissille. Nykyään se portti on auki koska ei tee enää sisälle ja vaikka se yöllä vaeltaisi muualla, se kuitenkin haluaa nukkua makkarissa. Ja eihän se koko yötä sängyssä ole kun vaihtelee paikkaa :) ja minä olen niin tottunut nukkumaan kaikkien kanssa että en saa unta jos ei ole kissaa ja koiraa.
   Eilen oltiin isänpäivillä ja siellä oli paljon lapsia. On hyvä että tottuu erilaisiin lapsiin, osa on arempia jotka ei ole tottuneet koiriin mutta osaa taas riehuu ja leikkii niin että Hippu jo vähän katselee kauhulla :D ja Hipun saa väsytettyä eri tavalla kun saa juosta pellolla ja metsässä vapaana. Onhan se myös sisältöä päiviin kun käydään jossain eri paikoissa eikä vaan möllötetä kotona. Pakkasella tai liian kuumalla ei lähde mukaan. Tai jätän auton käyntiin ilmastointi täysillä koska myös kontissa näkyy olevan kylmää puhaltavat suuttimet :)

   Poista
  4. Joo. Mitä pienempi (spanieli), sitä itsestään selvempää näyttäisi olevan, että ne nukkuu ihmisten päässä. Tuo cockerikin varmaan nukkuisi "kypäränä", jos sen antaisi. Mutta ei nyt sentään. Kerällä niskaa/hartioita vasten on toistaiseksi hyvä kompromissi. Ja sitäkin tekee nykyään enää, kun lyön torkkua päälle:) Muutoin nukkuu jaloissa/polvitaipeessa jne, mutta torkkuherätyksen kuultuaan kampeaa tyynylle tyytyväisenä. Mitä lie oppinut ja mistä?!

   Jotenkin tuntuu, että meillä koirat valtaa sängyn kun isäntä lähtee töihin. Täysin syytön olen kyllä siihen8D

   Nuokin pääsevät joka päivä metsään ja useimmiten vielä pellollekin juoksemaan irti, mutta aktiiviseen reenaamiseen tottuneina ei se fyysinen aktiviteetti vaan niitä väsytä tarpeeksi tai juuri lainkaan. Pään/nenän käyttö väsyttää. Kovin kiltisti ovat silti kotona olleet nytkin kun olen ollut aika kipeänä kohta jo viikon.

   Kylässä ja kylillä käynti on myös ihan äärimmäisen väsyttävää koirille. Tai uudet / erilaiset paikat muutenkin. Mullakin sekä webasto, että ilmastointi puhaltavat konttiin, että sikäli voi kyllä jättää. Spanieliä ei voi jättää minnekään, kun se laittaa ovet lukkoon!!! Ne on kyllä ihan mahdottoman kurittomia eläimiä!
   -Tiia

   Poista
  5. Hippu on onneksi kiltisti autossa. Pysyy kontissa vaikka ei ole koiraverkkoa :) eikä syö siellä mitään penkkejä tms.
   Toivottavasti paranet pian! Minäkin toivon pääseväni ensi maanantaina töihin, käsi taas vaivaa mutta alkaa olla parempi :)

   Poista
 11. Kissat ja leivinuuni on erottomaton yhdistelmä :D. Meilläkin kissat hakeutuivat talvella aina leivinuuniin lämpöön tai kylppärin lämmitetylle lattialle, ja voi sitä harmia, jos halusi mennä suihkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) on ne ihania! Kissa kyllä tykkää lämpimistä paikoista ❤️

   Poista
 12. Voi miten suloinen toi eka kuva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voisi uskoa että Liisa ei alussa sietänyt Pipsaa ollenkaan :) meni vuosi että hyväksyi sen perheeseen!

   Poista
 13. Ihana postaus! Söpööiinejä on kyllä ja nuo uuninkolokuvat voi ku ihania! :D Meillä kisu on aina mun sängysä ku siinä on semmonen tosi lämmin karvapäiväpeitto. Sit ku ite haluais nukkuu ei kissa evääsä väräytä vaa mun pitää nostaa kaveri peiton kaa lattialle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipsa tulee aina mahan päälle ja siirtyy siitä sitten kainaloon :) yritä siinä sitten olla liikkumatta ettei kissa suutu ja lähde pois :D

   Poista
 14. Hienolta näyttää! Ihana elukka show, onneks on omakotitalo ;)

  VastaaPoista
 15. Eikä miten ihania<3 Nää eläinpostaukset on super kivoja!

  VastaaPoista
 16. Näyttääpä teillä tosi kodikkaalta ja mukavalta!

  Näitä karvakamujen kuulumisia syöksyn aina ihan innolla lukemaan :D Miten suloinen tuo ensimmäinen kuva, jossa kissat nukkuvat yhdessä mytyssä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän koti ei ehkä ole uusien trendien mukainen mutta kodikas kyllä :) kiva kuulla että tykkäät eläinpostauksista!

   Poista

Kiitos kommentista <3