lauantai 26. marraskuuta 2016

Lifestyle Lauantai - Joulutunnelmaa ja lempikirjoja

Olen huomannut että olen ollut paljon paremmalla tuulella. Vaikka syksy on lempivuodenaikani, pimeys, stressi ja v*tutus maximus töissä söivät voimavaroja. Kun lumi tuli, aikaiset aamulähdöt ovat valkeampia ja jotenkin mun mieli on pirteämpi. Töissä oleminen on vähän helpottunut, en ole enää niin masentunut ja mieleni piristyi. 

Toisaalta inhoan lunta ja kylmää mutta toisaalta...se rentouttaa minua. Olen huomannut että nautin tosi paljon lähteä iltapäivälenkille kultahipun kanssa, kun on pimeää ja pakkanen narisee kenkien alla. Jotenkin sen raskaan päivän saa pyyhittyä pois mielestä ja aivot nollattua. Tykkään!!


Odotan mun joululomaa, minullahan on vielä viikko kesälomaa pitämättä. Mulla on joulua edeltävä viikko vapaata. Olen jo ostanut lähes kaikki joululahjat, vielä puuttuu paketointitarpeet! Joulukortitikin on jo hankittu muttei vielä kirjoitettu ;)

PB090001.ORF

Hippu on ollut tosi kiltti, mahtavaa kun saa lomalla nukkua pitkään kultahippu kainalossa *sydän* eipä meille sen ihmeempää kuulu, tätä eläinsirkusta tämä on päivästä toiseen. Nämä höpsöt piristää niin mun mieltä!



Mikä on ihanampaa kun jalkoihin käpertyvä Piparkakku-Pipsa?


Onko teillä muilla koirille oma kyttäyspaikka?


Ai niin piti mainita muutamasta hyvästä kirjasta jota lainasin kirjastosta. Kivaa kun täällä Vehmerissä on kirjasto, tulee aina silloin tällöin käytyä ja lainattua jotain :) en osta aina kaikkia kirjoja omaksi, etenkään jos ei ole varma onko niin hyvä että tulee luettua uudelleen. Dekkarien ystäville Anna Jansson on perinteinen, kannattaa alkaa lukemaan alusta asti, kirjat jatkuvat toisistaan. Mutta kyllä mukaan pääsee vaikka kesken sarjankin.
Ahnhemilta luin sen ekan kirjan, tämä on hänen toinen dekkarinsa. Suosittelen, oli sellainen kirja joka piti ahmia. Tosi jännittävä, jotkut kohdat on inhottavasti kuvailtu ja tässä tosiaan tapahtuu. Hyvä, jännittävä, ei kai dekkari enempää esittelyä kaipaa?


Mites teidän joulusuunnitelmat? Onko siellä lunta? Täällä on ihan valkea maa!

21 kommenttia:

  1. Eilen on satanut vähän lunta. Kyllähän se on juuri noin. Piristää kun maa valkoinen. Lakukin tykkää lumesta. Hirveesti en ole ehtinyt edes joulua suunnitella. Jotain lahjoja olen hankkinut. Joululomaa ei ole yhtään. Ei auta kun mennä helpoimman kautta ja ostaa vaikka valmiit laatikot jos ei ehdi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän en tee mitään jouluruokia itse. Kinkku paistetaan. Me syödään joulunpyhät molempien porukoilla joten ei paljoa kannata kokkailla, tulee vaan korvista yli :) on jo tarpeeksi että kahdestaan tuhotaan iso kinkku :D joulutorttuja olen jo leiponut aika paljon pakkaseen. Voihan niitä kaupan laatikoita tuunata jos haluaa mutta ei ne minusta huonoja ole vaikka jotkut niitä moittii. Oma tekemä on toki hyvää ja arvostan jos viitsii itse tehdä, mutta kyllä mulle menee kaupan laatikotkin :)
      Hippu tykkää tosi paljon lumesta. Täällä on pitänyt jo kolata pariin otteeseen ja lisää tuiskuttaa koko ajan. Mä en voi tehdä lumitöitä kun tuo käsi on tarpeeksi kipeä muutenkin mutta mies tekee ja Hippu haukkuu kolalle :D

      Poista
  2. Mä tykkään kaikista vuodenajoista. Paitsi marraskuusta... Tänä vuonna sentään oli hetken lunta ja pakkastakin, vaan eipä ole enää. Vettä sataa kaiken aikaa eikä aurinkoa ole näkynyt viikkoihin. Just tämä on se masentavin mahdollinen aika. Kolmivuorotyö helpottaa vähän, kun useimmiten pääsee päivällä valoisan aikaan ulos. Tosin se valokin on täällä viime aikoina ollut sellaista aavemaista, iltahämärän kaltaista kajoa. Ihan keskellä päivääkin. Ja ollaan melkein sen 150 km etelämpänä kuin sinä, mutta silti. Kirkasvaloalamppua ja D-vitamiinia sit vaan.

    Tänä vuonna meinasin pistää ranttaliksi ja olla jouluviikon lomalla. Mä olen perinteisesti ollut joulut aina töissä ties kuinka pitkään (no tiedän, 9 vuotta tässä työpaikassa). Saa nyt sitten nähdä kuuluuko siihen jouluvalmisteluja vai kokonaan jotain ihan muuta. En ole vielä päättänyt.

    Meidän koirilla ei ole kyttäyspaikkaa. Tai ne eivät pahemmin harrasta kyttäystä. Jotenkin vaan nuo vanhukset eivät niin huomioi ikkunoita. Ovat aina asuneet joko niin, ettei koira näe ikkunoista ulos, koska ovat niin korkealla. Tai sitten niin, että lattianrajasta alkavat ikkunat sijaitsevat kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja niistä näkee lähinnä vain parvekkeelle joten niillä ei ole ikinä ollut mitään katseltavaa. Nykyisellään meillä on olohuoneen seinä melkein pelkkää, alle polven korkeudelta alkavaa ikkunaa, että pienikin koira kyllä ylettäisi katsella ulos. Mutta ilmeisesti eivät vaan ole ikinä oppineet pihalle tuijottelua? Tosin nuo isot ikkunat on myös kokonaan "verhottu" huonekasveilla. Cockerikin, jos haluaa katsella takapihalle, juoksee melkein makkariin ja hypää sänkyyn tuijottelemaan (koska se on korkeammalla ja sieltä näkee). Ehkä siihen vaikuttaa myös se, ettei meiltä näe esim tielle missä tapahtuisi jotain ja etupihalla (mistä siis kuljetaan) ei ole koiran korkuisia ikkunoita.
    -Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö siellä ole lunta? Täällä on ihan parikymmentä senttiä. Tykkään, toivotaan nyt sitä lunta sinnekin :)
      Meiltä näkyy tielle ja sinnehän se kyttäilee. Jos näkee että joku kävelee koiran kanssa niin usahtelu alkaa ja pitäis päästä ulos haukkumaan. Ilmeisesti Lapinkoiran puolelta tulee tämä haukkuherkkyys? Mutta hyvä että on oma, aidattu piha niin helpottaa aika paljon. Saa Hippu puuhailla itsekseen ja seurailla ohikulkijoita :)

      Mukavaa joululomaa, onhan se kiva puuhailla joulua ihan rauhassa! Kyllä se kipinä sieltä tulee ja sitä alkaa laittelemaan kaikkea jouluhömpötystä :)

      Poista
    2. Nyt on!!! Mutta viimeisen viikon on sahannut on-off. Illalla yöllä sataa lunta/räntää ja aamulla taas vettä. Viime yönä on kevyesti sadellut lunta ja koko ajan leijailee hieman lisää hiljaksiin. Seuraavan viikon ennuste näyttää enimmäkseen muutamaa pakkasastetta, että josko tuo taas hetken pysyisi! Jee! Niin paljon mukavampaa, kun on vähän valkoista ja "valoisaa".
      -Tiia

      Poista
    3. Kyllä se pysyy jos on pakkasta, toivotaan ettei muutu lämpöasteiksi :) paljon mukavampi kun on valoisaa!

      Poista
  3. Tänään on lunta tullut ihan urakalla. Kyllähän se mieli piristyy tuosta valkeasta maasta itse kullakin.. Itselläni aurinko on melkoinen voimavaran lähde ja syksyllä huomaa kyllä omassa jaksamisessaan eron kevääseen ja kesään - mutta niitä kohtihan tässä ollaan onneksi menossa :)

    P.s. Jee, huomenna taas nähdään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään nähdään! Piti jo aloittaa aamu kynsien lakkaamisella kun muuten tulee kiire :D

      Poista
    2. Mä lakkailin kynnet eilen nopeasti kun olin hiuksia käherrellyt, ei tässä aamussa hirveästi olisi kerennyt kun ysin aikoihin lähdetään jo sinnepäin ajelemaan :D

      Poista
  4. Kivaa kun tulee lunta , tosin ei aina tarvitse sitäkään niin saakelisti kerralla tulla. Eipähän ole koirat kurassa, voipi tänä iltana pestä.
    Kirjoista puheenollen (äet tykkee noista sun valinnoista) pitääkin kaivaa taas perinteinen joulu kirjani Pratchett in Valkoparta karjupukki esiin ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole Hippukaan päässyt yli viikkoon koirapuistoon kun vettä ja kuraa. Sehän on aivan kurassa jo viidessä minuutissa :/ eilen käytiin pitkästä aikaa kun on lunta, tunnin juoksu ja leikki, ei tarvinnut kotona kysyä nukuttaako :)

      Poista
  5. Mulla ei ole yhtaan joulumielta koska tana vuonna ei paasta Suomeen joulua viettamaan ja se on ihan malsaa. :( En tieda jaksanko edes vakertaa mitaan jouluruokia, joskus aiemmin oon kylla paistanut kinkun ja tehnyt laatikot, mutta mun mies ei syo possua ja itse en kylla montaa paivaa jaksa samaa kinkkua jyrsia. Suurin osa lahjoista on kylla hankittuna, ostelen niita aina pitkin vuotta aina kun tormaan johonkin juttuun josta tiedan heti sopivan saajan, ja sitten jemmailen niita koko vuoden kaappeihin ja unohdan mita olen ostanut jne. :D Lahjojen antaminen onkin joulussa parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh :( mulla on muuten tuo sama että löysin nytkin yhden kirjan jemmoistani jonka olen ostanut veljelleni joululahjaksi kesällä! Entäs joku kinkkurulla, onhan niitä pienempiäkin vaihtoehtoja. Me kyllä tykätään ihan hulluna kinkusta että 8kg kinkku ei pitkään säily ;)

      Poista
  6. Meillä toinen koira kyttää mun kynsilakkalipaston päällä :) Pääsee sohvalta kiipeämään siihen,korkein paikka mikä ikkunan edestä löytyy. Harmi kun tähän ei saa kuvaa liitettyä :) t. Katja

    VastaaPoista
  7. Olen tainnut ekan Maria Wern -dekkarin lukea Anna Janssonilta, ja tykkäsin koska skandinaaviset tarustot kiinnostavat. Nyt aloittelen saksalaisen Nele Neuhausin Lumikin on kuoltava -dekkaria. En ole tainnut aiemmin saksalaista dekkaria lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kuullutkaan, lieneekö hyvä? Kyllähän tuolla kirjastossa olisi varmasti paljon hyviä, pitää vaan aina kokeilla ja lukea pätkä, onko luettava kirja...

      Poista
  8. On koirilla kyttäysspaikka! Eniten siinä kököttelee Sylvi 6kk, jaksaa pitkiäkin aikoja istuskella kyyläämässä mitä ja ketä tiellä kulkee. Välillä sitten kyyläävät kaksin, isompi ja pienempi molemmat. Niiden kyttäushetkiä on välillä niin hauska seurailla!

    Nauroin kippurassa tuolle isommalle valopäälle (3v) kun se ensimmäinen kunnon lumikerros tuli ja satoi isoja lumihiutaleita. Aina katuvalon kohdalla tuo neropatti alkoi jahtaamaan lumihiutaleista tulevia varjoja. Ensin luulin, että se oli bongannut tienpenkalta hiiren tai päästäisen tai jonkun muun pikkuelukan ennen kuin tajusin mitä se hötkyili. On noi elukat vaan niin ihanan hassuja ja niin suuri pelastus toisinaan, kun kaikki muu maailma ärsyttää ja ketuttaa.

    Mullakin on joulunalusviikko vapaata ja lomaa (virallisia lomapäiviä on vain kolme, mutta pyhistä tulee ihanasti vielä yksi ekstralomapäivä ja sitten on loman edessä pari vapaata ja loppuunkin olen toivonut pari). Ihanaa kun on kunnolla aikaa rauhoittua joulunviettoon, meillä kun on töistä vain joka toinen joulu vapaata. Minä teen porkkana- ja lanttulaatikot itse, sisko tekee perunalaatikon. Onhan siinä hommaa, mutta sitten taas toisaalta se on kivaa joulutunnelmaan valmistautumista. Meillä ollaan isolla perheellä joulunvietossa niin itse tarttee jouluruoat valmistaa kun ei mennä mihinkään muualle syömään, kun kaikki ollaan samassa paikassa koolla. ;-)

    Jouluahjojen hankinta on ihan vaiheessa, onneksi sentään ideoita on! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläimet on niin älyvapaita ja hassuja :) Hippu tipahtelee välillä sängystä kun riehuu ja ei ymmärrä missä on reuna. Sitten se käpertyy aina nukkumaan mun jalkoja vasten kun nukun polvet koukussa. Ihanuus ❤️ Ja tykkää pyydystää hiiriä ja myyriä, se vasta hauskaa on!
      Kyllä ne joululeipomiset tuo sitä tunnelmaa :) mulle lahjojen ostelu ja paketointi on ihan ykköspuuhaa, teen sitä useammassa erässä että iloa riittää pidemmäksi aikaa :)

      Poista
  9. Mä tykkään myös Janssonin kirjoista. Osaisitko suositella jotain samantyylisiä dekkareita? :) Johan Theorinin kirjoista olen ainakin tykännyt! Olisi kiva kuitenkin lukea välillä muualtakin kuin Gotlannista. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johan Theorin on mulle tuntematon. Mari Jungstedt on tietysti toinen ruotsalainen dekkaristi. Åsa Larssonin dekkarit myös tosi mukaansatempaavia :)

      Poista

Kiitos kommentista <3