torstai 20. lokakuuta 2016

For Dummies; Miten kynsilakan saa pysymään paremmin?

Mietin että tähän aiheeseen en olekaan tarttunut pitkään aikaan. Eli miten kynsilakan saa pysymään paremmin? Minulla ei itsellä ole ongelmia asian suhteen, ehkäpä siksi kun ne hyvät tuotteet ovat löytyneet. Mutta saman asian kanssa olen paininut ja mietiskellyt miten manikyyriin saa kestoa.

Essie First Base CND Stickey

Kynnen pinnan täytyy olla puhdas rasvasta ja öljystä. Pese kynnet vedellä ja kuivaa pyyhkeeseen. Kynnen pinnan pyyhintään on olemassa myös ammattilaisten käyttämiä aineita mm. CND ScrubFresh.

Älä luista aluslakan käytöstä. Sitä käytetään aina! Itse suositan laittamaan kaksi kerrosta. Omat suosikkini ovat Essie First Base ja CND Stickey. Vältä kiiltäväpintaista aluslakkaa ja valitse mieluummin karhea- tai geelipintainen aluslakka.

Jokaista lakkakerrosta olisi kuivatettava 10-15 minuuttia. Laadukas kynsilakka kuivaa hyvin tässä ajassa. Jos ei, tarkasta onko lakkasi paksuuntunutta tai lakkaatko liian paksuja kerroksia. Suosi mieluummin kahta ohutta kerrosta kuin yhtä paksua. Sulje aina kynnen kärki viistosti lakkaamalla.

Märän lakan päälle ei laiteta uutta kerrosta. On niin urbaani legenda että pikakuivattaja kuivattaa kaikki kerrokset. Ei kuivata. Jos vaan levität märkiä kerroksia toistensa perään, kerrokset siellä välillä eivät kuiva. Pikakuivattaja ei yllä sinne asti ja lakat jäävät märiksi. Painamisen jälkiä saattaa tulla vielä puolen tunninkin päästä. Hyvin kuivatettu lakkaus kuivaa pikakuivattajalla viidessä minuutissa täysin kestäväksi. 

CND Vinylux kestolakkaus

Laadukas kynsilakka maksaa. Minulla pysyvät hyvin Picture Polish, Essie ja OPI-merkkien lakat. Aina hinta ei tietenkään kerro laadusta mutta olen koostanut kokoelmani hyväksi havaitsemistani merkeistä. On olemassa myös kestolakkoja kuten CND Vinylux kestokynsilakat. Myös geelilakkaukset ovat saavuttaneet suurta suosiota ja niitä pystyy tekemään ihan kotona. Kestolakkauksia tehdään myös ammattilaisen toimesta kynsisalongeissa, siellä lopputulos on tietysti ammattimaisempi jos ei itsellä taito riitä. 

Mikäli lakkaus kuluu kärjestä, paikkaa se heti! Muuten lakkaus lähtee lohkeilemaan ja kuluu hetkessä pois. Pienet kulumat voi paikata värilakalla ja laittamalla kynnelle uusi kerros päällyslakkaa. Vinkki; CND kestokynsilakkojen top coatia voi käyttää normaalien kynsilakkojen kanssa pikakuivattajana ja antamassa kynsilakalle pidemmän keston.

Älä käytä kynsiä työkaluina! Kynsillä ei revitä teippejä tai rapsutella liimajälkiä. Tiskatessa ja siivotessa käytetään hanskoja. 

Tuliko mitään uusia vinkkejä? Onko sinulla jotain omaa keinoa millä lakka pysyy paremmin?

Osa esitellyistä tuotteista saatu blogin kautta. Jälleenmyyjät CND suomi ja CesarsShop.

28 kommenttia:

 1. Ei tästä ole kauaakaan kun onnistuin möhlimään lakkauksen niin että lakkaus kuoriutui kynneltä yhtenä palana! 😂 tein juuri nuo kaikki virheet. Öljyä kynnellä, huono kuivatus kerrosten välissä ja pikakuivattaja liian nopeaan.
  Itse en juuri varo kynsiä ja käytän niitä työkaluina. Siksi ne ei olekaan niin nätit kuin sulla 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kyllä mä joskus syyllistyn itsekin repimään jotain peukalon kynnellä, siksi se onkin mulla vähän liuskoittunut :D mutta nytkin on kynsillä huolella laitettu lakkaus jo kolmatta päivää eikä tarviisi edes fiksata vielä...ja lakka on Natural Codea ;)

   Poista
 2. Jokaisella on varmaan luottotuotteensa ja useastakin merkistä löytyy hyviä tuotteita.
  Itse pidän voittamattomina Sally Hansenin compelete Salon Manicure Smooth & Strongia ja top coatina Sally Hansenin compelete Salon Manicuren Ultra-Wear Top Coatia. Varsinkin parilla kerroksella tuota päällilakkaa olen saanut lakkaukset pysymään lähes virheettöminä jopa 2 viikkoa ja työpäivät menee läppärin ääressä kymmensormijärjestelmällä. En vaihda ikinä näitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :) kuulostaa siltä että sinä olet löytänyt ne lyömättömät tuotteet, itsellä ei ole noista Sallyistä kokemusta ;)

   Poista
 3. Hyvä aihe! Itselle nuo kaikki ovat tuttuja, paitsi kuluneen lakkauksen paikkaus. Hitsi ettei oo tullut mieleenkään. Aina vaan harmittaa, jos lakkaus kuluu nopeasti... Tuntee itsensä vähän hölmöksi taas.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole hölmöyttä, kyllähän nämä on mullekin joskus ollut uusia asioita :)

   Poista
 4. Tää postaus vaikuttaa enemmän sponssin mainokselta ku rehelliseltä testitulokselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi jos sinusta siltä tuntuu, kuvissa on kuitenkin myös itse ostamiani tuotteita ;) en mahda sille mitään että nämä ovat luottotuotteitani, ei kai sillä ole väliä onko ne saatuja vai ostettuja :) sehän ei vaikuta mielipiteeseeni.

   Poista
 5. Kiitos vinkeistä! Tämä kuulostaa varmaan kunnon kynsiharrastajasta tyhmältä kysymykseltä, mutta olisiko mahdollista saada vinkkejä/tutoriaalia lohjenneen kynsilakan korjailuun. Onnistun aina levittämään liian paksun kerroksen värilakkaa kynnen päähän ja/tai raja jää selvästi näkyviin vanhan ja uuden lakan välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhmiä kysymyksiä ei ole :) jos kärjestä lohkee pala, laitan siihen pienesti aluslakkaa, sitten värilakkaa ja sitten päällyslakkaa koko kynnelle. Näin koko kynsi tasoittuu. Kannattaa myös käyttää paksumpaa päällyslakkaa, ainakaan itse en sellaisista liruista tykkään kun tuntuu ettei ne oikein kuorruta kynttä suojaavasti :)

   Poista
 6. Hyviä vinkkejä! :) Omat vinkkini ovat myös yksinkertaisia. Kädet ja kynnet kannattaa pestä tosi hyvin ennen lakkausta, ettei niissä ole yhtään mitään rasvajämiä. Toinen juttu on käsidesin käytön välttely. En tiedä mikä ihme siinä on, mutta jos käytän runsaasti alkoholipitoista desinfiointiainetta, kynsilakkaus rupeaa lohkeamaan huomattavasti nopeammin! Ennemmin siis pesen kädet ihan vedellä ja saippualla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsidesi on tosi paha! Siksi en itse sitä käytä. Silloin sikainfluenssan aikaan yrittivät töissä pakottaa käsidesin käyttöön mutta en suostunut koska se on niin myrkkyä. Kyllä saippuapesu riittää normaaliin hygieniaan :) enkä saanut mitään röh röh-tautia :D

   Poista
 7. Apua! Käytössä juurikin Essien alus- ja päällyslakat ja Essien ja Opin värilakat. Ja ihmettelen jatkuvasti, että miksi lakkaukset ei pysy. En todellakaan tiennyt, että pitää odottaa kerrosten välissä kuivumista. Hyödyllinen postaus todellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää odottaa :) sormella kosketat kynnen pintaa ja jos ei jää jälkeä, kerros on kuiva ja voit laittaa uuden kerroksen. Kannattaa myös suosia ohuita kerroksia, paksut ei kuiva ikinä ja no...sitten on lakanankuvat kynsissä :) hyvä jos tästä oli hyötyä!

   Poista
 8. Olen samaa mieltä, laadukkaat lakat maksavat. Samat pysyy täälläkin parhaiten kynsissä, myös Zoyan lakat toimivat itsellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zoyan lakat ovat todella laadukkaita. Toki joskus jotkut halvemmat saattavat yllättää, esim. äskettäin käyttämäni Lumene Natural Code. Maksaa huomattavasti vähemmän mutta pullokin on yli puolet pienempi. Eli kun vertailee hintoja ja pullojen kokoja, saattaa hieman yllättyä :)

   Poista
 9. Hyviä neuvoja, ja hyvä, että näitä neuvoja jaetaan näin blogien kautta.
  Itsehän en käytä aluslakkaa ollenkaan :D Tai siis varsinaista aluslakkaa. Lakkauksien alle laitan aina Trind Nail Repairia kaksi kerrosta ja niiden päälle kerroksen pikakuivattajaa (Mavala Minute Quick Finish). Ennen näitä poistan kynsinauhat kynsinauhanpoistoaineella ja pesen kädet huolellisesti saippuan ja kynsiharjan kanssa, ja odotan sen jälkeen puolisen tuntia ennen lakkaamista. Värilakkaa laitan peittävyydestä riippuen 2-3 kerrosta, ja joka kerroksen päälle pikakuivattajan.
  Pisimillään olen ollut samoilla lakoilla 23 päivää, kun en millään keksinyt ideaa uusiin lakkauksiin. Ainoa vika oli hervoton tyvikasvu :D En ymmärrä, miksi minulla lakat pysyy ja pysyy, kun geelit ja akryylit alkavat irtoilla parissa päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OMG 23 päivää :DD mä en vaan jaksa pitää samoja lakkoja, kyllästyn yleensä parissa päivässä, joskus jopa päivässä. Mä en muuten laita pikakuivattajaa joka kerroksen väliin, tuntuu että lakkaa tulee sitten liian paksusti. Etenkin kun Nail Repair on aika paksua oltuaan vähän aikaa avattuna. Minusta on kiva vaihtaa näitä kokemuksia ja vinkkejä, itsekin olen näitä netistä ja kokemuksien kautta löytänyt tai hoksannut :)

   Poista
  2. No kyllä mä normaalisti lakkaan kerran viikossa, mutta joskus vain pää lyö tyhjää ideoiden suhteen :D Silloin mä katson parhaaksi olla niillä vanhoilla lakkauksilla. Tosin joskus mä teen niin, että ideoiden puutteesta huolimatta poistan vanhat lakat ja teen uudet pohjat, siinä vaiheessa on vähän pakko keksiä jotain :D

   Poista
 10. Oon joskus kuullut, että lakkausten välissä kynttä pitäis maistaa kielen kärjellä ja jos kynsi maistuu pahalta/lakalta, se on märkä. Sitten kun kynsi ei maistu enää miltään, se on valmis uuteen kerrokseen. Onkohan tässä mitään perää?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kuullut mutta pitäisikö kokeilla :D

   Poista
  2. Kokeile ihmeessä ja kerro toimiiko :D

   Poista
 11. Ymmärrän kyllä tuon, että teoriassa lakkakerroksia olisi hyvä kuivattaa 10-15 minuuttia, mutta käytännössä tuo tuntuu vähän hullulta. Lisäisinkö lakkailuun aina vähintään +45 minuuttia, vaikka voisin ihan hyvin lakata paljon lyhyemmilläkin tauoilla? Pikakuivattavan kanssa pystyn liukuvärinkin päälle leimailemaan jo lyhyenkin ajan kuluttua. Kynsilakan tai koristelun pysyvyyteen tuo ei itselläni ainakaan vaikuta. Joten vähän tilanteen mukaan kaiketi tässäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen toki tekee miten tykkää :) kaikilla ei ole pikakuivattajaa käytössä vaan ihan normaali päällyslakka. Tällöin on noudatettava kuivumisaikaa, muuten lakat on satavarmasti rytyssä. Itse kuivatan aina kerrokset, etenkin Trindin Nail Repair kahtena kerroksena kuivaa ainakin puoli tuntia O_o mutta joskus käytän pikakuivattajaa jos on kiire, aina ei vaan ennätä tekemään ajan kanssa!

   Poista
 12. Oikein hyvä kooste! :) Mä myös tykkään käyttää paljon glitteriä jos lakkojen pitäisi kestää pidemmän aikaa - semmoiset kunnon kimalleöverit kun ei meinaa lähteä kovin helposti edes silloin kun ne haluaa poistaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kimallelakkoja on kyllä kamala hinkata pois :P onneksi on peel-off lakat olemassa!

   Poista
 13. Vaikka noudattaisin kaikkia nuita ohjeita, silti kaikki lakat kestävät max vuorokauden, harvoin sitäkään. Lakka joko lohkeilee palasina pois tai kuoriutuu kokonaisena liuskana pois. Kynnet mulla on liuskoittuvat ja pehmeät, mutta käytän mavalan kynnen kovettajaa ja lumenen kovettavaa aluslakkaa. Tykkään lakatuista kynsistä, mutta turhauttavaa lakata kynnet JOKA päivä uudestan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli joskus tuota ongelmaa, en ole varma aiheuttiko Sechen pikakuivattaja sen...en ehkä niin malttanut aina kuivattaa lakkauksia. Mun mielestä OPI:lla on joku kynnen ph tasapainoon (?!) vaikuttava aluslakka, ainakin Mustaa Kajalia-Heidi on valitellut samaa ongelmaa.

   Poista

Kiitos kommentista <3