torstai 7. huhtikuuta 2016

Signature -meikkini

Blogeissa on pyörinyt Signature Look -meikkihaaste joka taisi olla Elisan keksimä. Tunnusmeikki on meikki josta minun meikkaustyylini tunnistaisi :) tämä on minulle tutuin meikki ja tämä pukee minua parhaiten.

1. Millainen on tunnusmeikkisi?

- Meikki joka tekee minusta hyvännäköisen ;) eli matta meikkipohja joka peittää ihon virheet ja pysyy pitkään siistinä. Silmiä korostan koska niiden virhettä ei voi peittääkään. Huulissa käytän nuden tai punaisen sävyjä, liian kirkkaat tai rohkean väriset punat jäävät muille. Meikissä suosin selkeästi viileitä sävyjä mutta luomivärit voivat olla lämminsävisiä. Tunnusomaista minulle on myös se että yleensä en meikkaa alaluomea enkä käytä sisärajausta, tätä on ihmetelty vuosien mittaan :)

P3200046.ORF

Silmämeikissä Dior Night Dust. Kulmakarvat Anastasia Beverly Hills, rajaus Lumene Blueberry eyeliner ja ripsissä IsaDora Volume Lash Styler.

2. Mitä korostat erityisen paljon tunnusmeikissäsi? Entä mikä jää vähemmälle?

- Koska minulla on raskaat luomet, häivytän niitä pois ja tämä on pakko tehdä voimakkaalla silmämeikillä. Silmäni näyttävät aina vihaisilta viirusilmillä joten tehdään niihin kissarajaus että näyttää kivemmalta. Eli käytän tummaa mattaväriä varjostuksissa nostamassa luomea ylöspäin. Luomella käytettävä väri voi olla kimaltavampaa mutta yleensä samaa värimaailmaa jotta sulautuu yhteen ulkonurkan kanssa.
Sanomattakin selvää että myös huolellinen silmämeikin pohjustus on tärkeää, siksi olen käyttänyt aina kaksoispohjustusta joka on siis silmämeikinpohjustaja + voidemainen luomiväri. Teen paksut kissarajaukset ja laitan paljon ripsiväriä. Silmämeikki on se osa jossa kuluu eniten aikaa koska myös skarpit kulmakarvat ovat tärkeät. Meikkaan kulmakarvat mieluummin piirretyiksi kuin luonnollisen näköisiksi.

Vähemmälle jää poskien meikkaaminen. Ihomeikin täytyy olla pysyvä mutta tässä vaiheessa on jo niin kiire että sudin äkkiä aurinkopuuteria ja poskipunaa. En tee mitään monimutkaisia korostuksia/varjostuksia enkä käytä primereitä meikkipohjan alla. Huulipuna tai -kiilto on yleensä laukussa valmiina. Mukana on myös huultenrajauskyniä mutta niitä käytän harvemmin. Suosin siis huulimeikkejä joita voi laittaa autolla ajaessa eivätkä ne tarvitse rajausta.

P3200047.ORF

3. Mikä on koko meikin tärkein juttu?

- Ehdottomasti pysyvyys ja mattapintaisuus. Myös laadukkailla tuotteilla on suuri merkitys. Koska meikkaan aamuisin melko kiireellä pimeässä vessanvalossa ( toinen lamppu palanut vuosi sitten, mies ei kiirehdi vaihtoa ), tuotteiden on oltava tuttuja ja turvallisia. Sävyjen on oltava oikeita eikä pelleposkia saa olla päivänvalossa. Meikkipohjan täytyy pysyä siistinä työpäivän koska en lisäile puuteria päivällä. Luomivärien on pysyttävä koska minulla ei edes ole mukana korjausvälineitä. Ripsiväri ei saa levitä tai tuhria yläluomea. Minulla on oltava luotettava olo pitkin päivää vaikkei katsoisi peiliin pitkään aikaan.

4. Jos saisit kehittää oman meikkituotteen tai -sarjan pohjautuen omaan tunnusmeikkiisi, millainen se olisi?

- Kehittelisin superhyvän silmämeikinpohjustajan jota saa joka paikasta. Mikään ei ole raivostuttavampaa kuin se että tuodaan suomeen kehuttu silmämeikinpohjustaja mutta sitä ei voida laittaa nettikauppaan myyntiin. Harmi, joudun sitten tilaamaan ulkomailta tai ostamaan kilpailijan tuotetta. Minä kehittelisin silmämeikinpohjustajan jossa ei ole ihme ominaisuuksia, se olisi ihonvärinen ja pysyvä. Hinnan täytyisi olla myös kohtuullinen. Tuubi olisi teräväkärkinen eikä siitä tulisi tuotetta liikaa kerralla.

Toisin myös markkinoille halvemmat, marketeista saatavat versiot kierrettävistä, ohutkärkisistä kulmakynistä ja kulmaväreistä. Nämä kun joku keksisi! Rinnalle kehittelisin hyvän sivellinsarjan jossa siveltimen varret olisivat tummia ja sisältäisivät erivärisiä glittereitä :D

P3200060.ORF

Meikkipohja Lumene Blur + Rimmelin meikkipuuteri. Huulilla Clarins Tawny Rose huulipuna.

5. Minkä haluaisit nostaa oman tyylisi pohjalta seuraavaksi supertrendiksi?

- Apuva! Huolitellut ja jopa piirretyn näköiset kulmat. Kulmien hifistely ja kulmatuotteisiin panostaminen. Ehkä suomalaiset voisivat myös uskaltautua meikkaamaan eloisammin, ottamaan mallia itänaapureista joilla on suomalaisista erottuvat meikkaustyyli? Suotta arastellaan olla meikatun näköinen, onhan se silmäniloa miehillekin ;)

Millainen on sinun signature -meikkisi? Kysymyksiin saa vastata kommenttiboxissa tai kopsata omaan blogiin ;)

10 kommenttia:

 1. Samikset! :)
  Minäkään en laita alaluomelle mitään.. en myöskään ripsiin. Pohjustus on kans tärkeetä. Nyt sain vihdoin muuten hankittua sen udpp.n. ootko koskaan tehnyt pohjustus vertailuja?
  Nyt meikkaamaaan... t. Toinen riippuluomi

  VastaaPoista
 2. Jos jossain vaiheessa saan aikaiseksi niin yritän tehdä itsekin aiheesta postauksen.. Itse en tätä ennen muuten signature -meikkityyliäni ole edes miettinyt, mutta kun muiden vastauksia on lueskellut niin on joukosta hoksannut niitä juttuja mitä itsekin tulee vakiona käytettyä eli kaipa sitä jonkinlainen signature look itselläkin on sitten kuitenkin :D

  VastaaPoista
 3. Kaunis, tuo nätisti esiin sun upeat silmät!

  VastaaPoista
 4. En minäkään ollut miettinyt mutta sitten hokasin että onhan mulla ihan oma tyyli :) se on juuri se johon turvautuu kun haluaa olla huoliteltu ja omannäköinen. Kirjoittele sinäkin oma signature, mielenkiintoisia ovat lukea :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on kyllä sama meikkaustyyli :) en laita minäkään alaluomille ripsaria, ei sovi mulle. Olen kokeillut UDPP, Too Faced ja Smashbox pohjustajia. Kaikki pitivät yhtä hyvin. Uudemmat tuttavuudet ovat Make Up For Ever ja MAC, molemmat toimivat mutta MACin tuubi on parempi. Sinällään varsinaista pohjustajavertailua en ole kirjoittanut mutta nuo kaikki toimivat raskailla luomilla, kun käyttää tietysti tuplapohjustusta ;)

  VastaaPoista
 6. Hyvälle silmämeikinpohjustajalle olisi kyllä tarvetta! :)

  VastaaPoista
 7. Totta, sitä tarvitsee melkeinpä joka päivä :)

  VastaaPoista
 8. Mulla on tämän kuun ostoslistalle se Urban Decayn silmämeikinpohjustaja (vihdoinkin!) En mä muuten huomaa sulla vihaisia viirusilmiä =)

  VastaaPoista
 9. UDPP on huippu :) luonnossa ne viirusilmät korostuvat, kuviin pitää vähän nostaa että meikki näkyy ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3