perjantai 22. huhtikuuta 2016

Essie Slick Oilpaint lakat

Sain CesarsShopista arvosteltavaksi blogiini Essien uutuuden; Slick Oilpaint lakkasetin. Itsekin näitä mietin, millaisia ovat ja mitä näillä voi tehdä. Olisin varmaan ostanut lakan tai pari mutta kiva kun sain koko setin, voin vähän paremmin kertoilla teille mitä näillä tehdään.

P4160041.ORF

P4160046.ORF

P4160055.ORF

Slick Oilpaint lakat ovat metallilakkoja jotka soveltuvat tavalliseksi kynsilakaksi, leimaukseen, koristeluun ja efektien luomiseen. Näillä voi tehdä myös kuivamarmoroiitua. Dry Marble Nails on minulle uusi tekniikka. Se on näyttänyt ihanalta mutta jotenkin ei ole ikinä tullut kokeiltua. Nyt on pakko, uuden setin vuoksi!

P4160043.ORF

P4170027.ORF

Slick Oilpaint lakkoja on kolme väriä Violet Auction, Jade In Manhattan ja Indigo To The Gallery. Jokainen peittää yhdellä ohuella kerroksella ilman raitoja. Lakat myydään yksitellen mutta minä sain tuon paketin mukana. Kyljessä on muutamia ideoita lakkojen käyttöön, kuivasuti -tekniikka, marmorointi, teippien käyttö, efektien maalailu kynsille...vain mielikuvitus on kyllä rajana!!

Kuivamarmorointi kynsissäni käytin kahta Essien lakkaa; Play Date pikkurillissä ja peukalossa ja Go Ginza marmoroitujen kynsien lakkana. Annoin sen kuivahtaa hetken ja sitten levitin kynnelle vihreää ja violettia Oilpaint lakkaa. Laitoin paksut viivat, lakkaa saa olla reilusti. Sitten otin nail art siveltimen jolla vain vetelin viivoja puolelta toiselle. Sivellintä ei paineta kovaa vaan hyvin kevyesti vedetään märkää lakkaa vasten. Dotting tool oli liian kova tähän hommaan, se veti lakkaan vanan ja alla oleva kynsilakka tuli näkyviin.

P4170009.ORF

Marmoroinneista tuli ihan kivat näin ensikertalaiselle. Kantsii opetella tekniikka ensin paperille, on ihan helppo kun sen oppii. Seuraavana haluaisin oppia kuivamarmoroimaan sydämet, ne näyttävät ihanilta. Annoin marmorointien kuivaa ja sitten laitoin Over The Moon-stone Transformative Top Coatin.

P4170006.ORF

P4160052.ORF

Essie Slick Oilpaint lakkoihin kuuluu myös Over The Moon-stone Transformative Top Coat joka tuo väripigmentit paremmin esille. Ensin ajattelin että onko tämä vähän sellainen kylkiäinen jota vaan yritetään myydä kokoelmaan kuuluvana. Tämä näytti ensin päällyslakalta jossa on vähän shimmeriä seassa. Niinkuin näette niin pullossa se on vähän jännän näköinen, kuultava ja hohtava eikä ihan läpinäkyvä? Kokeilin sitä marmorointien päälle. Ensin se ei näytä miltään, mutta jonkun ajan päästä huomaa miten se muuttaa lakkojen värit tosi hienoiksi! Huomasin sen siitä kun osan marmiskynsistä tein uusiksi ja osa oli jo valmiita. Kuivuessaan metallilakat ovat aika hailakoita. Over The Moon-stone päällyslakka muuttaa värin selkeästi voimakkaammaksi ja elävämmäksi.

Tuntuu että tämä minun marmis oli ihan pliisu juttu lakkojen kanssa, näillä voi siis varmasti tehdä vaikka mitä! Ainakin ovat loistavia leimauslakkoja ja välillä voi innostua käyttämään muuhunkin. Mulla lakat jäävät siis käyttöön eikä yhden esittelyn huviksi :) Ehkä Transformative Top Coatia voisi kokeilla myös muiden metallilakkojen kanssa? Hologrammien ja glitterien kanssa? Huomasin että se myös jollain tapaa tasoitti marmoroitujen kynsien kuviota nätimmäksi. Kannattaa kokeilla, jännä top coat!

Onko joku kokeillut Essien Slick Oilpaint lakkoja? Tai kuivamarmorointia paremmalla menestyksellä?

Essie Slick Oilpaint lakat / CesarsShop, saatu

18 kommenttia:

 1. Kerran kokeilin kuvioiden tekoa hammastikulla. Fb.ssä oli semmonen video.
  Miltähän toi päällyslakka näyttäisi jonkun toisen lakan kanssa?

  VastaaPoista
 2. Taas yksi koristelutekniikka mitä pitäisi joskus yrittää saada aikaiseksi kokeiltua :D

  VastaaPoista
 3. Glitterin tai holojen kanssa varmasti hieno, pitäisi kokeilla :)

  VastaaPoista
 4. Niinpä, minunkin on pitänyt näitä kokeilla :D

  VastaaPoista
 5. Tosi nätit kynnet, tohon marmorointiin ehkä saattais munkin hermot just ja just riittää. :D

  VastaaPoista
 6. Yritin kerran kuivamarmoroida hammastikulla, ei tullut lasta eika lammasta! Taytyypa kokeilla siveltimella, josko onnistuis paremmin. :)

  Kivat lakat, voisin kuvitella hankkivani ainakin leimailuun.

  VastaaPoista
 7. Kannattaa ainakin kokeilla onko se sinun juttusi :)

  VastaaPoista
 8. Hammastikku tai nuppineula sopii myös varmasti hyvin :) ehkä se oikeanlainen oma väline pitää vain löytää. Itse en onnistunut dotting toolilla mutta jotkut tekevät sillä ongelmitta :)

  VastaaPoista
 9. Aika kiva kimara kyllä, tykkään kovasti lopputuloksesta :)

  VastaaPoista
 10. Kokeilin näitä vähän Cesarssilla ja voisin pari ihan leimauskäyttöön hankkia. Tuo päällyslakka oli myös aika jännittävä, se tosiaan sai nämä värit hehkumaan syvempinä!

  VastaaPoista
 11. Leimauslakkoina nämä ovat hyvin peittäviä eli ihan täydellisiä :) top coat toi väreihin hehkua ja eloa, ei pöllömpi tuote ;)

  VastaaPoista
 12. Tosi mielenkiintoisilta kuulostaa noi lakat. Itse kanssa viimeksi dottarin kanssa koitin tehdä sen marmoroinnin ja eihän siitä mitään tullut :D

  VastaaPoista
 13. Kokeile nuppineulalla tai nail art siveltimellä? Jos onnistuisi paremmin :)

  VastaaPoista
 14. Menisköhän enempi hermo tässä kuin vesiversiossa? =D Tosi hienot ja jänniä lakkoja.

  VastaaPoista
 15. Molemmissa menee :D tämä on ärsyttävämpi kun pitää lakata kynnet uudelleen jos menee pieleen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3