lauantai 27. elokuuta 2016

Lifestyle Lauantai - Tämän hetken lemppariruokia

Olen ihastunut tummiin suklaisiin. Vaikka ennen en voinut niitä sietää! Olin ilmeisesti syönyt vaan pahoja suklaita enkä osannut valita hyviä :) syön näitä nautiskellen, pari palaa silloin tällöin. Mieli tekisi ottaa joka päivä mutta en halua olla koukussa näihinkin. Yritän pitää yhden karkkipäivän viikossa ja viikolla välttää makean syöntiä. Siitä tulee helposti tapa eikä mahakaan siitä tykkää. Minusta Lindtin tummat suklaat on ehdottomasti parhaita, ei liian makeita vaan juurikin sellaisia nautiskeltavia. Maraboun levyt ovat myös ihania, niissä on paljon suutuntumaa eikä niitä todellakaan tule ahmittua. 

P7130041

P7130040

Viikolla yritän nautiskella terveellistä välipalaa, ruoan jälkeen usein on pieni makeannälkä tai se ärsyttävä pikkunälkä. Joskus sorrun ottamaan pari palaa tummaa suklaata iltapäiväteen kanssa...mahdottoman hyvää :)

P5050128

Jos haluan tosi herkkua, teen muussattuja banaaneja ja pähkinöitä, annan olla pakkasessa ja nautin sitten :)

P5050150

Riisikakut. Niihin ei kyllästy ikinä :D joskus syön riisikakkuja eväänä töissä, päivällisellä ja iltapalalla. Uusin villitykseni ovat riisikakkuhampurilaiset, haluatteko kuulla niistä enemmän...vai ette :D 

P5050148

Sain siskoni kylään tositosi pitkästä aikaa. Näemme liian harvoin, lähinnä jouluna ja joitakin kertoja vuodessa joissain sukujuhlissa. Pikkusiskoni asuu Helsingissä eikä tule käytyä kylässä. Pitäisi kyllä!

Pikkusisko on kasvissyöjä joten halusin tehdä kahville jotain hyvää. Tein feta-kasvispiirakan joka maistui myös sekasyöjille. No, mies vähän valitti mutta eikös se ole normaalia :D

P7190020

P7190019

Käytin ihan valmispohjaa. Paistoin pannulla sipulia ja parsakaalia. Lisäsin vähän vettä sekaan ja haudutin vähän. Sillä aikaa pilkoin punaisen paprikan, kevätsipulia, kesäkurpitsan puolikkaan ja kirsikkatomaatit. Murskasin fetaa pienemmäksi. Kastikkeena ruokakermaa ja munia, mausteena mustapippuria ja mitä itse tykkää laittaa. Paistoaika näkyy pohjan paketista, nyt en enää muista. Teen piirakat aina vähän soveltaen. Mutta tästä tuli hyvä ja vieraat kehuivat. Toivottavasti eivät pelkästään kohteliaisuussyistä ;)

Onko teillä jotain uusia ruokavillityksiä tai outoja makuviehtymyksiä?

26 kommenttia:

  1. Tuota banaanipähkinäsörsseliä täytyy kyllä kokeills iteki joskus! Tummasta suklaasta en hirveästi pidä mutta nuorempana äidin taloussuklaalevy jääkaapissa sai kyllä kyytiä, kun makeanhimo iski :) uutenq juttuna laitoin rypäleitä pakkaseen ja sieltä käyn aina vähä naposteleen :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rypäleet pakkasessa kuulostavat herkulliselta :) nämä tummat suklaat on ihan eri kastia kun väkevä taloussuklaa, kannattaa rohkeasti kokeilla ;)

      Poista
  2. Smoothieita oon nyt väsäillyt ihan innoissani aamupalaksi. En oikein saa aamulla kiinteätä ruokaa ala, joten toi on loistava juttu kun sinne voi laittaa proteiinijauhetta mikä auttaa pitämään nälkää hyvin.

    Leaderilla on kyllä hyviä tuotteita, noi tummat suklaat ja ne raakapatukat! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan ne Leaderin raakaptukoita mitä olen maistanut? Ne oli kyllä hyviä mutta hinta vaan on kova. Kuten kaikella vähänkään terveellisemmällä...smoothieita teen usein töihin välipalaksi. Aamunälkää ne ei oikein vie, mä tykkään kaura-riisi hiutaleista tehdystä puurosta. Teen sen riisimaitoon :)

      Poista
  3. Banaanipähkinät kuulostaa ihanalta, ehdottomasti kokeilen!
    Kiinnostaisi myös kuulla mitä riisikakkuhampparit pitää sisällään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih, nehän ovat jauhelihapihvejä riisikakun päällä :D siihen salaattia, tomaattia, kurkkua, hampurilaiskastiketta...toista riisikakkua ei tule päälle kun ei se pysyisi kasassa ;)

      Poista
  4. Ruokavillityksiä on aina 😊
    Meinasin viikonloppuna kokeilla peston tekemistä porkkanannaateista. Hurahdin gastronaatti kirjaan.
    Mulla on muuten sama primaveran muki aamukahville! 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaa kuulostaapa jännältä! Voi ollakint osi hyvää :) taisin ostaa tämän pinkin ja violetteja olen saanut lahjaksi. Just hyvä kaffe/teemuki :)

      Poista
  5. Itselläni on tuon makean syömisen suhteen jotenkin taas lipsahtanut ja pitää uudelleen yrittää saada itseään niskasta kiinni. Ajoittain pääsen siihen sykliin ettei tule kuin ehkä pari kertaa viikossa herkuteltua ja silloinkin tummalla suklaalla - pyrkimys siis uudelleen tätä kohti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä herkuttelen vain yhtenä päivänä viikossa. Muuten mullakin lähtee lapasesta :) herkut kuitenkin säästyy vaikka niitä jääkaapissa olisi.. Pitää vaan laittaa vähän piiloon niin ei tule aina napsaistua palaa tummaa suklaata. Helposti uskottelee itselleen että jos se on terveellisempää, sitä saisi syödä aina kun haluaa :)

      Poista
  6. Mä oon tänä kesänä keventänyt korvaamalla jäätelön pakastetulla hedelmäsoseella! Ostan kaupasta niitä Bonnen puolen litran purkkeja, joita löytyy mm mangon, päärynän, persikan, aprikoosin, mansikan, mustikan, omenan jne makuisena. Pakastan ne aina mehujäämuotissa. Koostumus on hyvä, ei sellainen "jäinen" ja makua riittää. Näissä ei ole mitään muuta kuin hedelmää, ei lisättyä sokeria tai vettä.
    Suklaajätskiä saa laittamalla muotteihin yhdistelmää banaani-maapähkinävoi-kaakaojauhe. Sekaan vielä vähän suolahiutaleita nam :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko nämä lasten pilttisoseita? Pitäisi muuten ostaakin niitä mehujäämuotteja. Kiitos viknistä, kuulostaa tosi hyvältä sallitulta herkulta :)

      Poista
    2. Mie olen Bonneja nähnyt kaupassa siellä, missä on esim. hillot eli eivät siis ole lastenhyllyllä :) Mie olen tuota mangoa maistellut, mutta ei ollut miun makuun yhtään :D

      Poista
    3. Ei, ne on hillohyllyssä , maitokartongeissa.

      Poista
    4. Cittarissa noi soseet oli hillojen lähellä.

      Poista
    5. Kiitos, pitää katsoa sieltä :)

      Poista
    6. Pilttisoseista tulee vähän mauttomia, koska niissä on vettä.
      Toki mehujäitä voi tehdä itse soseutetuistakin hedelmistä. Bonnen hedelmät ilmeisesti pastöroidaan ja ainakin banaanisose muuttuu mun mielestä vähän kitkeränmakuiseksi. Mango on minusta taas erittäin namia :)

      -Tiltu

      Poista
    7. Katsoinkin Bonneja tänään kaupassa mutten vielä tohtinut ostaa. Pitäis ne muotitkin laittaa ostoslistalle :)

      Poista
  7. Uusin herkku on Estrellan Honey&Salt Cashew Mix. Ihan käsittämättömän hyvää! Jää koukkuun ja tulee pahat himot. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa juuri siltä ettei uskalla ostaa :) muutenkaan en osta suolattuja pähkinöitä kun ne on liian hyviä :DD

      Poista
  8. Tumma suklaa on hyvää, tykkään chilillä maistetusta. Mä olen koukussa kreikkalaiseen jogurttiin johon laitan omenasosetta, ei siis hilloa vaan sosetta, lurps :P

    VastaaPoista
  9. Siis tuo hamppumustapippuri kakkunen on niin hyvää! Vedän sitä ihan juustonaksujen tapaan =D

    VastaaPoista
  10. Mä tykkään kans tummasta enemmän kuin maitosuklaasta :) Tumma on tosiaan siitäkin hyvä, että sitä ei vedä levyllistä kerralla. Toi piirakka vaikutti todella hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko kuitenkin todeta että Fazerin sininen on parasta ikinä <3 vitsit se on hyvää! Tummaa suklaata tulee nautittua enemmän, sininen levy menee hetkessä...

      Poista

Kiitos kommentista <3