lauantai 6. elokuuta 2016

Lifestyle Lauantai - Gluteenittomat tortillat

Rakastan tortilloja! Voisin syödä niitä joka päivä :) tykkään laittaa täytteeksi jauhelihaa ja kanaa. Pidän perinteisistä tortillalätyistä, täysjyvänä. Mutta ne eivät sovi enää vatsalleni :( harmittaa ihan vietävästi! IBS - Ärtyneen suolen oireyhtymä on sieltä suolesta, niin veemäinen ja kiusallinen vaiva :/

Olin yhtenä viikonloppuna vanhempieni luona. En viitsi diivailla ja viedä mukana omia ruokia kun äiti haluaa tarjota itsetehtyä. Hyväähän se on mutta hyvä on olotilakin sen jälkeen. On niin vietävän inhottavaa olla kylässä kun maha turpoaa, haluaisi vaan köllöttää raskausmahansa kanssa eikä liikkua mihinkään. Mutta ei kylässä viitsi :) menin kyllä käymään ihan verkkareissa koska en voi kuvitellakaan käyttäväni farkkuja syönnin jälkeen. Enkä syönyt sen ihmeellisempää kuin itsetehtyä leipää ja pullaa. Mutta vehnäjauho, se tekee.

P7290015

Minulla on välillä parempia päiviä mutta nyt on ollut viikkokausia kamalan paha olla. Aamu on ok, samaten päivä ja välipalat töissä kun syö pienesti. Mutta kun tulen kotiin ja syön lämmintä ruokaa, helvetti repeää. Maha turpoaa monta senttiä, olo on tukala ja ei voi kuin lyllertää. Olisi kiva mennä kävelylle koiran kanssa mutta ei voi. Olo on niin raskas, maha painaa ja on kiusallisen tuntuinen. Söin yhtenä päivänä pienen kanasalaatin ajatellen että eihän tässä ole mitään. Maustamatonta kanaa ja vihersalaattia. Maha turposi valtavaksi ja olo oli raskas. Samaanaikaan minulla voi olla huutava nälkä mutta palloksi turvonnut maha ja paha olo ettei voi syödä. Olkaa siis onnellisia jos voitte syödä ihan normaalisti :/

P7290024

Ostin gluteenittomia tortilloja ajatuksella että nyt minäkin voin! En vaan ymmärrä mikä näissäkin oli väärää koska maha turposi välittömäksi rantapalloksi näistä. Gluteenittomasta ruoasta :( mutta oli nämä "ihan hyviä" kuitenkin, jos ei oteta huomioon että tortillapohjat maistuivat pahvilta ja haisivat pahalta :) täytettä vaan runsaasti ettei pohja maistu! Löysin nämä Prismasta gluteenittomalta hyllyltä, hintaa oli parisen auroa. Tehty Masa Harina-maissijauhoseoksesta ja vedestä.

P7290025

Täytteeksi paistoin tofua, tämä on se tofu josta tykkään eniten. Viipaloin ja pilkon sen. Paistan voissa rapeaksi ja kullanruskeaksi. Täytteeksi myös tonnikalaa, salaattia, kermaviiliä ja tacokastiketta. Kastike voi myös tehdä kipua, turvotusta se ei aiheuta.

P7290021

Oletteko kokeilleet näitä maissipohjia? Minkä virheen tein, eikö tämän pitäisi sopia IBS-mahalle?


47 kommenttia:

  1. Ehkä syy ei olekaan tortilassa vaan tulisessa salsassa? Kermaviili voisi olla toinen potentiaalinen syyllinen. Itselläni maitotuotteet aiheuttavat välillä ihan hervottoman turvotuksen vatsaan, vaikka mitään varsinaista syytä sille ei ole löydetty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulinen aiheuttaa yleensä kipua muttei turvotusta. Maitotuotteet mulla on laktoositon tai vähälaktoosinen mutta välillä aiheuttavat älyttömän turvotuksen...mullakaan ei ole syytä löydetty, ei ole laktoosi-intorelanssia.

      Poista
    2. Laktoosi aiheuttaa oireita IBS-vatsalle, koska se on lyhytketjuinen sokeri! Eli periaatteessa vähälaktoosinen voi aiheuttaa oireita.

      Poista
    3. Se on harmi juttu, siks olen tuota maidotonta miettinyt :/ maitorahka on hyvä välipala töissä mutta ei meinaa housut mahtua kiinni rahkan jälkeen :)

      Poista
  2. IBS taitaa olla vähän sellainen vaiva, että se elää täysin omaa elämäänsä eivät kaikki saa sitä koskaan täysin hallintaansa :( Ehkä joskus kyse on vain kahden muutoin erikseen täysin sopivan tuotteen yhdistämisestä mistä sitten suolisto ei syystä tai toisesta tykkää? :/ Itse en IBS:stä kärsi, mutta tuo toinen puolikas kyllä joten saa olla pähkäilemässä aina ruokien kanssa mitä uutta uskaltaisi kokeilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä sellainen vaiva että itsensä oppii tuntemaan. Mikä olo tänään, onko mahalla hyvä vai huono päivä :/ yksi ruoka-aine sopii tänään, huomenna ei ollenkaan.

      Poista
  3. En tiedä, mutta oletko kuullut FODMAP-ruokavaliosta? Sen pitäisi auttaa tuohon. Siinä maissi on yksi vältettävistä ruoka-aineista... Kannattaa ainakin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääosin noudatan FodMap-ruokavaliota. Joskus kyllä lipsun, tuoretta leipomon leipää ei voi vastustaa...olen huomannut että kun pääosin noudattaa ruokavaliota, sallii se satunnaiset FodMap-ylitykset. Mutta jos syön miten sattuu niin olo on aika kurja. Ja näistä oppii, en muistanut maissin olevan kiellettyä. Gluteenia välttelen joten luotin taas gluteenittoman sopivuuteen :/

      Poista
  4. Tuo on kyllä tosi inhottavaa kun maha oireilee noin pahasti. Mulla on todettu laktoosi-intoleranssi lapsena jo, mutta mä kestän maitotuotteita kohtuullisen hyvin pieninä määrinä. Tällä hetkellä maha on lähes normaali, joten olen tosi tyytyväinen. Stressi pahentaa mulla aina mahaoireita, välillä mennyt tosi pahaankin kuntoon.
    Siskolla taas on keliakia ja ei voi käyttää maitotuotteista kuin laktoosittomia, sen lisäksi vielä tuo IBS siihen päälle. Tosi tarkkaa mitä syö ja lukee tuoteselosteetkin etteivät sisällä mm. karrageenia tai inuliinia. Ei ole helppoa sekään elämä. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kuulosta kyllä kivalta. On tämä niin tuskaista välillä ja joskus jopa rajoittaa sosiaalista elämää. Pukeutuminen on tosi hankalaa kun on aina otettava huomioon turvotusvara :D

      Poista
  5. Maissijauhossa ei ole runsaasti fodmapeja ja se saa vihreän valon Monashin appsissa, myös maissitortillat. Mietin ekana tota tofua, olihan varmasti firm-versiota? Silken tofussa meinaan on paljon fodmapeja, mutta firm on OK.

    VastaaPoista
  6. Leena Putkonen kirjoittaa Superhyvää suolistolle! -kirjassa, että "oireiden aistiminen aterian yhteydessä voi johtua siitä, että edellisen tai sitä edellisen aterian ruokamassa etenee paksusuoleen, jossa se alkaa aiheuttaa oireita." Hänen mukaansa siis juuri syöty ruoka ei aiheuta oireita, vaan aikaisemmat ateriat. Itse en tätä kyllä ihan purematta niele, mutta saattaa siinä olla perää. Mun kohdalla ainakin avokadon kanssa käy näin. Olen ihan fine sitä syötyäni, mutta ongelmat alkaa yleensä seuraavana aamuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä tiedä mistään firm-versiosta, mitenkäs se lukee sisällysluettelossa? Eli noissa tortilloissa on sitten loppujen lopuksi salaatti ainutta mitä uskaltaisi syödä :D on tämä hankalaa!
      Mulla ne ongelmat alkaa noin puolen tunnin päästä syönnistä tai allekin. Siitähän minä silloin osasin niitä oireita yhdistää tiettyihin ruoka-aineisiin. Esim. melkein välittömästä avokadon syönnin jälkeen alkaa jumalaton kipu mahassa, ihan sellainen että pitäisi kulkea köyryssä ja istuminen on hankalaa. Mutta jos syön monena päivänä liikaa fodmappeja niin suoli on koko ajan kipeä, täynnä ja olo on ärsyttävä. Jos taas pysyn ruodussa niin ei ole ongelmia ja kestän syödä pientä määrää kiellettyä ruokaa.

      Poista
    2. Itse nuo maissijauhosta tehdyt tortilla on fodmapien kannalta ihan fine. Monashin appsin mukaan makeaa maissia voi huoletta syödä puolikkaan "palon" verran, mutta maissijauhossa ei ollut mitään rajoitetta. Tofu ei ole mulle ollenkaan tuttu ainesosa (olen tainnut tehdä tofua kahdesti), mutta googlettamalla löysin tällaisen: http://www.fitlandia.fi/tofu-tutuksi/.

      Poista
    3. Tofua olen tehnyt usein eikä se ole aiheuttanut oireita. Teen usein tofuwokkia eikä siitä tule mitään. Tämä on ihan perustofua, ei mitään marinoitua. Toisaalta se on tehty soijapavuista ja pavut on kiellettyjen listalla. Huoh. Toisena päivänä sopii ja toisena ei?!

      Poista
    4. Jos vaan raaskii ostaa niin suosittelen Monashin appsia. Opin sieltä kaikkea jännää, kuten, että kaalit ei kategorisesta ole korkean fodmapin ruokia aina, riippuu annoksesta. Esim. valokaalissa 70g, punakaalissa 89g parsakaalissa 47g ja ruusukaalissa 38g. Kukkakaalissa on taasen niin paljon polyoleja, että sitä ei suositella ollenkaan. Nämä on siis mitattuihin fodmap-pitoisuuksiin perustuvia suosituksia. Mulla on tuosta juttu kirjoitteilla juuri :)

      Poista
  7. Sateiset lauantaiterveiset! Itse olen ollut melkein kolme vuotta gluteenittomalla ja rakastan tortilloja. Olen kerran kokeillut noita sinun kokeilemiasi, ja oli niin sanoinkuvailemattoman pahoja, että jäi syömättä. Kaupan pakastealtaasta löytyy todella hyviä Moilas-merkin gluteenittomia tortilloita. 4 kpl:een pakkaus maksaa karvan verran vajaat 4 e, mutta vaikka ovatkin hintavia niin maultaan todella hyviä, rakenteeltaan pehmoisia ja lähes "normaalitortillan veroisia." (Valmistettu täysjyväriisirauhoista)
    Itsellä joskus epäilty ärtyvää suolta, keliakiaa ei testeissä löytynyt mutta lääkärini tajusi että olen luultavasti gluteeniyliherkkä. Pelkkä gluteenittomien tuotteiden käyttö ei auttanut, vaan täysin viljaton ruokavalio. Monissa gluteenittomissa tuotteissa on vehnätärkkelystä, joka itselle aiheuttaa ripulin ja vatsan sekoamisen. Kohta kolme ihanaa, autuasta ,vatsakivutonta, turpoamisvapaata vuotta takana ja en voi kuin olla onnellinen että vatsavaivat ovat historiaa. Toivottavasti sinäkin löytäisit avun vatsavaivoihisi.
    Mukavaa viikonloppua ja rapsutuksia karvaisille perheenjäsenille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, täällä ei muuten sada enää. Aurinko paistaa :) pakasteallasta pitäisi tutkia kyllä enemmän jos siellä on tuollaisia löytöjä. Hintavia kieltämättä! Mullakaan ei ole lakt.intorelanssia eikä keliakiaa. Mutta pahimpia ovat gluteenituotteet sekä tietyt ihmeelliset ruoka-aineet eli kivelliset hedelmät = avokado. Se tekee todella pahaa kipua oikealle puolelle mahaa. Gluteeni saa mahan turpoamaan. Joskus maitotuotteet on ok mutta joskus maha turpoaa niistä rantapalloksi.
      Olen miettinyt että gluteeniton ja maidoton ruokavalio olisi helpoin mutta miten sen toteuttaa? Kun ei saisi syödä mitään. Mun pitäisi jättää kaikki normaalit ruoat ja keksiä oma ruokavalio ominpäin. Liian hankalaa ja stressaavaa kun sitten muu perhe syö normaalisti :( tämä ont odella inhottava vaiva joka vaivaa joka päivä ja aiheuttaa stressiä olotilaan. Ja kun siihen ei lääkettä ole.

      Kiitos, sinne myös ihanaa viikonloppua! Karvakamut kiittävät rapsutuksista. Pipsan kanssa katsottiin aamulla Lasten eläinmaailmaa ja Hippu tuolla pihalla auttaa miesväkeä remonttihommissa :)

      Poista
  8. Oletko löytäny mitään lääkkeitä mitkä auttaisi vatsakipuun ja turvotukseen? Itsellä myös tämän tyyppisiä vaivoja mutta en löydä yhteyttä mihinkään ruoka-aineisiin. Välillä vatsa on ihan okei ja sitten tulee monen päivän kamalat kivut ja turvotukset. Itselläni kivut on alavatsassa. Auttaako sinulla särkylääke tai joku muu pahimpina päivinä? T. Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on myös endometrioosi ja dyspepsia. Näihin kaikkiin olen saanut diagnoosit ja avut pitämällä päiväkirjaa. Näin voin seurata mitkä kivut tulevat minnekin tiettyyn aikaan kuuusta tai tiettyä ruoka-ainetta syömällä. Mullakin on mennyt monta vuotta tapellessa kipujen ja lääkäreiden kanssa. Monet testit tehty. Särkylääke ei auta ärtyneeseen suoleen mutta endoon kyllä. Voisin tästä kertoa enemmän mutta menee liian henkilökohtaiseksi. Maililla voin keskustella mikäli haluat ( charmingnails@suomi24.fi ). Mutta itse alkaisin tarkkailla liittyykö se syömiseen vai naistenvaivoihin. Sitten vaan lääkäriin. Toivottavasti syy selviää :) tuntuu että nykyään niin yleisiä nämä kaikki vaivat!

      Poista
    2. Kiitoksia :) Olen epäilly kans tuota endoa mutta sekin on kuulemma niin vaikea löytää, olenkin alkanu laittaan ylös vatsan oireiluja. On nää niin mystisiä juttuja.

      Poista
    3. Minulta sitä ei ole löydetty koska ei ole niin paha. Mutta epäilty, annettu hoito jolla se pysyy kurissa. Oireet on niin vahvat että kyllä niistä jo osataan antaa diagnoosi :) tsemppiä!

      Poista
  9. Mulla on vähän samanlaisia oireita. En osaa ihan kokonaan eritellä, mikä ongelmia aiheuttaa, mutta vilja nyt ainakin. Oletko kokeillut Sannin tortillalettuja? Vai onko kukkakaali paha raaka-aine? http://karkkipaiva.indiedays.com/2013/01/10/maittavat-kukkakaalitortillat-ja-kookosinkivaarikala/
    -Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkakaali on kiellettyjen listalla kuten kaikki kaalit :/ varmastihan nuo hyviä olisi ja sopivana määränä voisi syödä.

      Poista
    2. Joo kaalit voivat olla, ainakin raakana, aika pahoja. Kukkakaali on kuitenkin aika mieto, että jos sattumalta et olisi sitä jo koittanut niin kannattaa selvittää aiheuttaako se oireita. On kuitenkin tosi monipuolinen raaka-aine...
      -Tiia

      Poista
    3. Parsa- ja ruusukaalia käytän joskus, se on satunnaista tuleeko oireita. Pakastewokkijutuissa niitä on mutta niistä ei tule mitään...

      Poista
  10. Täysin viljattomalla ja maidottomalla ruokavaliolla olevana voin vaan todeta, että ei se gluteeniton ja maidoton nyt niin hankala oikeasti ole. Se on jopa helppo, verrattuna tähän omaani...

    Olethan kokeillut psylliumia ja chia-siemeniä veteen sekoitettuna? Mun IBS -vaivoista kärsivä äitini vannoo näiden nimeen. Näiden ja spelttivehnän...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Spelttinäkkäriä syön, se on oikein hyvää. Psylliumia en ole, chiaa mulla on joskus tuorepuurossa. Samaten Vi-siblin mulla on aamupuuroon. Kyllähän tämä Fodmap ruokavaliokin tuntui alkuun hankalalta mutta nyt siihen on oppinut. Pitäisi vaan tutustua siihen maidottomaan. On vaan niin pirun hankala vastustaa kun mies tuo tuoretta leipää leimomosta, se kun saa niitä ilmaiseksi. Ne on vielä sellaisia etelän leipomon herkkuja mitä ei täälläpäin myydä :P

      Poista
    2. No höh,jos niistä tulee oikeasti huono olo, niin mies kuriin. Syököön matkalla sen mitä syö, mutta kotiin saakka ei tarvitse tuoda:D Mä niin reivin hiuksia päästäni ton miehen kanssa, kun itse en osta mitään roskaa, mutta syön kaiken mitä kaapista löytyy. Yksin asuessa se toimi hyvin, kun ei voinut syödä mitään roskaa, koska ei ikinä ostanut sellaista. Mies sen sijaan kantaa kaupasta kotiin kaikkea poppareista, suklaasta ja karkeista sipseihin ja olueen (no sitä en kyllä juo) ja sitä rataa, koska on kaupassa tullut "hyvä" idea. Sitten ei itse syö niitä, vaan jäävät kaappiin x ajaksi. Joskus kolmen kk päästä hälle tulee joku mieliteko ja alkaa koluta kaappeja...
      -Tiia

      Poista
    3. Joo, tiedän tunteen. Meille tuodaan ajoittain kalakukkoa, suoraan Kuopion torilta. Mähän rakastan kalakukkoa, mutta kun mun kroppa ei tosiaankaan rakasta... Se tuoksu, kun kalakukkoa lämmitetään uunissa, suosiolla lähden vaikka lenkille silloin. Ja juustot, ihan sama asia.

      Psyllium-chiansiemenvesi rauhoittaa vatsaa. Äitini väittää, että ne toimivat paremmin yhdessä - tää on varmaankin sille sellainen HG -tuote. Ja nyt kun miettimään rupesin, niin mustikat on kans sellanen, joka sillä rauhoittaa suolistoa.

      Poista
    4. Tiia: Kun mullakin on se ajatus "kun ilmaiseksi saa" :D ruisleivistä pysyn kaukana mutta niissä on yksi leipä jota vaan ei voi vastustaa :) en minä mätä sitä hulluna mutta se pienikin määrä riittää välillä mahalle :/ minä olen meillä se kaupassakäyjä, eihän tuota voi päästää kun se on tyyliin paahtoleipää, lihapiirakoita, nakkeja...

      Sari: Pitääpä kokeilla Psylliumia kun tuo Vi-siblin loppuu. Se ei varsinaisesti rauhoita vaan antaa kuitua ja laittaa mahan liikkeelle. Joillakin se turvottaa. Mustikat, niistä mä tykkään <3

      Poista
    5. Joo, tiedän. Niinhän se menee. Ja varsinkin, jos rahaa ei ole ihan huvikseen tuuleen heiteltäväksi saakka:)

      Mun mies on ihan samanlainen. Pitäis varmaan silputa sen pankkikortti;D Tosin kyllä se välillä innostuu kokkailemaan ihan urakallakin. Pikkusen vaihtelevin, mutta yleensä ihan hyvin, tuloksin. Tosin katastrofi sen jäljiltä keittiössä on aina vakio. Käyttää joka ikistä kippoa, kappoa ja astiaa mitä talosta löytyy. Ihan sama vaikka työn alla olis makaroonilaatikko. Mutta ei sitä nyt oikein kieltämäänkään voi mennä...
      -Tiia

      Poista
    6. Meillä hyvin harvoin tekee mitään. Ehkä pari kertaa vuodessa :) minua vähän kauhistuttaa aina valmiiksi, just se sotku mitä on muka siivottu mutta minkä minä siivoan kuitenkin vielä :D

      Poista
  11. Hei, tuossa salsassa lienee sipulia? Mulla pienikin määrä sipulia aiheuttaa melkoiset oireet. Ja mä niin tykkäisin siitä, snif.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siinä varmaan on. Kyllä mä käytän sipulia, jauhelihakaan ei maistu ilamn miltään. Pieninä määrinä ok mutta joskus jos kaikkea on liikaa niin...

      Poista
    2. Ok :) mulla tosiaan sipulit, varsinkin valkosipuli, aiheuttaa kamalaa turvotusta. Ja ei maistu minustakaan jauheliharuuat miltään ilman :( silti kyllä kaiken uhalla teen myös joskus tortilloita ja kärsin seuraukset :)
      Omenat on pitänyt jättää pois ja kaikki kivelliset hedelmät :(

      Poista
    3. Minäkin luulen vaan tästä lähtien ostavani niitä täysjyvätortilloita ja kärsiväni seuraukset. Kaikki kivelliset hedelmät on mullakin paha. Joskus syön, pieninä määrinä silloin kun vatsa tuntuu paremmalta. Nyt niitä parempia kausia ei vaan tunnu taas olevan :)

      Poista
  12. Nuo maissitortillalätyt maistuu aika puulle... Onko sulla ollu jotain stressiä tai muuta mikä sitä vatsaa vois pitää pitempään äkäisenä? Jos luulet että se ei johdu itse fodmapeista, niin auttaisko jos yrittäis vähä suurentaa niitä aikasempia aterioita ja vähä pienentää työpäivän jälkeen syötävää ateriaa? En tiedä juotko kahvia, mutta omalla kohdalla sen juomisen vähentäminen puolikkaasen kuppiin aamulla ja puolikkaaseen kuppiin iltapäivällä helpotti myös. Hankalaahan ibs:n kans eläminen on, kun ei aina tiiä mistä ne oireet tulee... ja se mikä auttaa yhdellä ei välttämättä tepsi toisella.

    Mulla on endotyyppiset oireet helpottanu ja siinä samalla myös ibstyyppiset oireet. Fodmap ruokavalio on jokseenkin iskostunut selkärankaan, syön melko vapaasti mutta koitan pitää tietyt high fodmap ruoka-aineet pieninä annoksina. Käytän nykyään myös maitohappobakteerikapseleita (ihan perus gefilus-kapseleita), ne on ainakin oman kokemuksen mukaan vähän helpottanut oireilua. Kyllä sen turvotuksen kans jotenki päin elää, kunhan ei tulis enää niitä kipuja..... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä yritin syödä enemmän töissä, yhden suuremman aterian...mutta se ei toimi mulla. Tykkään syödä pieniä aterioita ja sitten yhden isomman. Menee muuten verensokerit alas. Sen kahvin lopetin viime kesänä mutta nyt olen aloittanut uudestaan. Juon vaan yhden kupin aamuisin, töissä ja iltapäivällä sitten teetä. Se on just hankalaa, ei tiedä mikä ärsyttää kun yhtenä päivänä se on pelkkä salaatinlehtikin :(
      Mistä noita gefilus-kapseleita saa? Niistä olen kyllä kuullut vaan positiivista ja miettinyt pitäisikö kokeilla...

      Poista
  13. Mun mahani tykkäsi huonoa eilisestä kanafileestä ja riisistä. Valion paistettu paprika- ruokakerma ei tainnu tehdä hyvää. Kiva kun maha alkaa palleasta ja pysyy siinä tuntikaupalla. Ja turpoiskin, mutta miksi pitää loppupäivän pullottaa? Eikö joku 3 tuntia olis ihan kohtuu (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tutulta :DD en edes uskaltanut syödä tänään miesväen Mexico XXXL grillipihvejä, tyydyin jiiliha risottoon :D

      Poista
  14. Voi hitsi... ei ole kiva kun sattuu. :(
    Mä oon huomannu kanssa, että mahaa nipistää jos syön jotain missä paljon hiivaa ja valkosta jauhoa, vaikkapa pullaa, niin vatsa on kuin ilmapallo :O
    Maistoin minäkin noita maissi lättyi ja hitto että ne oli pahoja! kuiviakin.

    VastaaPoista
  15. Mun kummitädillä on ärtyneen suolen oireyhtymä ja hänellä kaikista pahimmat oireet aiheuttaa tuore salaatti! Voisko olla se sullakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kuulostaa oudolta mutta mulla koskee pelkkä salaattikin toisinaan :/

      Poista
  16. Moi! Mulla on IBS kans todettu. Ja se on ikävä kyllä luultavimmin se salaatti mikä nyt sun mahaan tökki. Muistan ite vie ku salaatteja söin ni tiesin kyllä että mitä o tullutkaan tehtyy ku maha oli kipee ja kivikova. Kyl o persuksesta koko mahavaiva :')

    (Ite joskus käytän Nogasin-ruuansulatusentsyymipillereitä jos haluu oikeen repästä ruokavaliosta. Maksimimäärä ennen ruokaa ni pitäis kestää ;) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tämä on todella ikävä vaiva. Kiitti vinkistä, hyvä tietää noista Nogasineista :)

      Poista

Kiitos kommentista <3