keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Omat kulutustottumukseni kosmetiikan suhteen

Olen joutunut pohtimaan omia kulutustottumuksiani sen jälkeen kun vanha omakotitalo ostettiin :D että miten sitä ennen oli vara ostaa koko ajan jotakin? Siis ihan koko ajan. Yhdessä vaiheessa ei ollut päivää että postiluukusta ei meikkejä kolahdellut. Se oli sitä aikaa ennen blogia. Kun hurahdin kosmetiikkaan ihan kunnolla. Se oli myös aikaa jolloin hankittiin tietokone ja internet. Tuntuu muuten kivikautiselta sanoa noin, jollekin nuoremmalle on ihan päivänselvää että on netti ja älypuhelin. Ei siitä loppujen lopuksi taida olla kuin 12 vuotta kun minä sain tietokoneen ja internetin.

Sen jälkeen homma räjähti käsiin. Löysin kosmetiikkafoorumit, nettikaupat ja kynsilakkojen ihmeellisen maailman. Muutamaa vuotta myöhemmin tulivat ensimmäiset blogit jolloin myös minä perustin omani. Kyllä minulla silloinkin oli asuntolainaa mutta elelin ehkä leveämmin, en osannut säästää ja tuhlasin kaiken mitä tuli. Ei ehkä ollut niin huolen häivää. Kaikki uusi piti tilata, kaikki uudet viisikot piti ostaa ja jokaisesta uudesta MAC kokoelmasta piti ostaa ainakin pari jutta. Nyt mietin että miten hitossa minulla on ollut varaa?

Tunnen itseni joskus ulkopuoliseksi tässä blogiscenessä. Minulla ei ole varaa ostaa uusia meikkejä koko ajan. NYX huuma tuntui inhottavalta, kaikki hehkuttivat omia NYX ostoksiaan ja ständillä käymistä. Minä kävin pyörähtämässä mutta ei ollut varaa ostaa yhtään mitään. Joskus on kuukausia että kaikki raha menee elämiseen. Sairaan iso yllättävä sähkölasku, muut laskut, polttoaine- ja kauppakulut, eläinten ruoka, auton katsastus ja huolto merkkiliikkeessä. Kyllä oli tiukka kuukausi. Ei joka kuukausi tietenkään tuollainen ole mutta kun se kerran osuu kohdalle niin sen tietää mitä on laskea joka sentti.

P4300007.ORF

Silloin ajattelen että ensi palkasta ostan sen uuden esi-isä muumimukin. Juhannusmuki himottaa myös. Ensi kuussa voin käydä NYX pisteellä. Olen ihan suunnattoman kiitollinen siitä että joskus saan uutuustuotteita blogin kautta. Minäkin pääsen kokeilemaan jotain ja saan esiteltäväksi jonkun kivan lakkakokoelman jonka olin muutenkin aikonut ostaa. Minä en pääse käymään pr-tilaisuuksissa ja blogitapahtumissa. Ei niitä täällä järjestetä. Minulla on usein tunne etten kuulu joukkoon kun en tunne muita enkä pääse tutustumaan.

Palatakseni kuluttamiseen, minusta on tullut siis todella paljon järkevämpi. Kyllä minäkin joskus laitan haisemaan! Jos olen himoinnut jotakin pitkään, ehkäpä kuukausia niin tuntuu todella kivalta ostaa se. Haluaisin koko ajan uusia lakkoja mutta pitää miettiä, tarvitsenko niitä todella. Ei minulle kuitenkaan ikinä tule pahaa mieltä muiden ostoksista enkä ole kateellinen siitä, miten joku muu voi ostaa meikkejä koko ajan. Minulla on oma talo, auto jolla kulkea töissä ja ihanat eläimet. Eläimille haluan tarjota aina parasta vaikka itse joutuisi syömään punaisen hintalapun jauhelihaa.

P4300040.ORF

Vanha talo vaatii remonttia. Kaikki ylimääräinen menee säästöön ja remontteihin. Olen luonteeltani pihi ja nyt minusta on tullut entistä itarampi ;D mietin kaupassa voinko valita halvemman vaihtoehdon. Tarvitsenko uusia vaatteita vai onko kaappi täynnä pitämättömiä vaatteita. Löytyykö kirpparilta samaa mutta paljon halvemmalla? Voiko näillä kengillä vielä kävellä? Onko minulla itsellä myytäviä tavaroita joita voisin laittaa huuto.nettiin tai nettikirppareille? Tuttuja ajatuksia.

Minulla on heikko kohta ja se on kosmetiikka. Minulla on kosmetiikkaa yli tarpeiden, sen voin rehellisesti myöntää. Hamstraan ja joskus ostan vaikka en tarvitse. Mutta nautin myös kosmetiikastani, en ikinä shoppaile luotolle yli varojen vaan muistan että kaikki pitää maksaa. Minulta jää rahaa joskus säästöön ja siellä ne pysyvät. Niitä ei tuhlata hölynpölyyn. Kun mietin kulutustani vuosien mittaan, niin parannusta on kyllä tapahtunut. En osta enää kaikkea eikä minulla tarvitse olla kaikkea samaa kuuluakseni porukkaan. Mitä sitten jos joskus on tiukempaa? Joku päivä velat on maksettu ja ne rahat ovat tallessa. Ehkä sitten mummona on varaa johonkin, vaikka käydä matkoilla ja nähdä maailmaa. Tai leikkauttaa ne silmäluomet :)

Mitä ajatuksia postaus herätti? Tuhlaatko sinä silmät sumeina ja kituutat loppukuukauden? Vai riittävätkö rahat koko ajan eikä ikinä tarvitse kuumeisesti odottaa palkkapäivää?

Postauksen Garnier öljymiselli ostettu tilipäivänä, Revolution meikit saatu lahjana kollegalta ja MAC -ostokset olivat puoli vuotta himoittuja :D

44 kommenttia:

 1. Tosi hyvä kirjoitus!! :)
  Itselläni menee liian paljon kosmetiikkaan. Koluan ale laareja enkä voi vastustaa hyviä tarjouksia. Sitten on myös tarpeita.
  En osaa säästää yhtään. Onneksi puoliso on erilainen. Saan usein palautetta rahan käytöstäni häneltä. Onneksi ei asu isossa kaupungissa niin ei ole niin paljoa houkutuksia ;)

  VastaaPoista
 2. Kiva kun tykkäsit, näitä on hyvä aina pohtia. Kirjoitan kuitenkin kosmetiikkablogia ja helposti saa eri käsityksen, kuin mitä arkinen todellisuus sitten on :D
  Minäkin ostan kyllä tarpeeseen esim. leimauslakkoja tai pikakuivattajaa. Yritän välttää meikkikaupoissa pyörimistä koska tiedän sortuvani helposti. Ei meidänkään kylällä ole kuin Rimmelin piste :D hillitsee edes vähän. Eikä Kuopiossa ole MACia tai Inglotia...ne olisivat kova paikka!

  VastaaPoista
 3. Paljon oli tuttua tekstissä! :) Tosi moni asia pyörii rahan ympärillä, sen huomaa sitten rahaa ei olekaan käytettäväksi. Tosin omalla kohdalla kyse on valinnasta ja väliaikaisesta tilanteesta, joten siihen on helppo suhtautua. Varmasti se että on tosi vähän rahaa pysyvästi (vaikka työttömyysen tai sairauden takia) vaikuttaa ihan kaikkeen sosiaalisesta suhteista lähtien, tuntuu että melkein kaikkeen tekemiseen ja näkemiseen tarvitsee rahaa. Vaivaannuttavaa aina selittää ettei ole ylimääräistä. :/

  Itsekin olen iloinen että blogin kautta tulee näytteitä, koska just nyt en osta itse käytännössä mitään 'turhuuksia', ja jäisivät esim. uutuuksien esittelyt tekemättä. No, sittenhän sitä vaan keksisi muita aiheita. :)

  VastaaPoista
 4. Täällä myös vanhan talon toinen omistaja. Talo tehty 1940-luvulla. Maksamatta on noin puolet. Meillä on puulämmitys, joten sähkölasku pysyy ihan siedettävissä määrissä ja puut ei maksa mitään, kun ne on omasta metsästä, ainakin toistaiseksi. Patteritkin löytyy muttei ole vielä nähty tarpeelliseksi käyttää niitä. Meillä ei ole elämiä mutta pian koulun aloittava lapsi on ja häneen tuhlaan kyllä rahaa ja pakkokin kun kasvavat niin valtavasti. Muuten eletään kyllä niin säästöliekillä kuin olla ja voi. Mies on yrittäjä ja viimeiset 6 viikkoa hän on ollut kotona, kun töitä ei ole. Ensi viikoksi näyttää lupaavasti siltä, että työt taas alkaisi, kun tuo maasto on kai vähän kuivahtanut ja puu liikkuu mutta tulojahan saadaan odottaa taas vähintään kuukausi, eletään siis minun palkalla. Kosmetiikkaa ostan nykyisin lähinnä tarpeeseen.

  VastaaPoista
 5. Todella hyvä ja ajatuksia herättävä postaus! Mä käytän aika surutta rahaa kosmetiikkaan, kun muita isompia kulueriä ei ole. Meillä ei ole lemmikkejä, autoa tai omaa asuntoa, ja kämpän vuokra on järkevä. En mäkään kuitenkaan joka kuukausi tuhlaile, ja oon kyllä huomannut ostavani koko ajan vähemmän kaikkea. Enää ei tule niin pakottavia tarpeita saada just jotain tiettyä. :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos kiinnostavasta kirjoituksesta ja kivasta blogista! Löysin blogisi vasta aivan hiljattain ja nyt innostuin kommentoimaan. Se mitä olen aina kosmetiikkablogeissa ihmetellyt on bloggaajien käyttämien tuotteiden määrä ja säilyvyys. Itse ostin esim. 2008 luomiväripaletin, joka on edelleen melkein täysi. Käytän luomiväriä vain muutaman kerran kuukaudessa. Tiedän että paletti pitäisi heittää pois vanhentuneena mutta mielestäni se olisi tuhlausta. Ei siitä vielä ole mitään reaktioita tullut... Jos hamstraa kosmetiikkaa, käyttävätkö kosmetiikkabloggaajat tuotteet loppuun asti vai heittävätkö ne puolitäysinä roskiin? Ja miten ihmeessä kukaan saa käytettyä sellaisia määriä kosmetiikkaa, kun minulla huulikiiltokin säilyy puoli vuotta vaikka käytän sitä päivittäin...

  VastaaPoista
 7. Musta on kiva, että tästä asiasta kirjoitetaan ja puhutaan eri näkökulmista. Ihmiset on saman ikäisenäkin niin eri tilanteissa, että kulutustottumukset ja -mahdollisuudet on väistämättä erilaisia. Mulla ei myöskään ole mahdollisuuksia ostella mielin määrin kaikkea, kun pitää huolehtia kolmelle ihmiselle ruoka pöytään ja vaatteet päälle. Silti, vaikka tilanne olisi toisin, en usko, että ostaisin järjettömästi kaikkea mitä vastaan tulee, mutta en myöskään harkitsisi vuotta jonkun sivellinsetin hankintaa.
  Ylipäätään semmoinen järjetön kuluttaminen missä tahansa asiassa sotii mun arvomaailmaa vastaan. Ehkä älyttömintä on ostaa jotain ketjuliikkeen vaatteita harva se päivä, kuten jotkut nuoremmat bloggarit ja muutkin tekee. Ihan kauhean epäeettistä, mutta harvapa sitä tulee ainakaan sen ikäisenä ajatelleeksi.

  VastaaPoista
 8. Kaikki menee ja nopeasti. Ihonhoitoon ja vaatteisiin. Huhtikuun olin ostoslakossa. Nyt toukokuussa sitten repesi. Kuukausi liian lyhyt aika muuttua;)
  Täytyy aloittaa uudestaan ja tosissaan. Hyvä kirjoitus siis:)

  VastaaPoista
 9. Juuri samaa aihetta pyörittelin mielessäni eilen, kun tilasin Sokokselta Nyxia ja muutamia muita kauan himoittuja juttuja. Tarvitsenko näitä oikeasti, kulutanko näihin kosmejuttuihin liikaa? Loppusumma oli kuitenkin omasta näkökulmasta hulppeat 150€. Toisaalta olen monilla muilla elämän osa-alueilla varsin saita, joten ehkä tämä humputtelu sallittakoon. :)

  VastaaPoista
 10. Miun on alkuun myönnettävä, että periaatteessa ei tartte laskea et oisko rahaa ostaa joku tuote vai ei (vuosien säästämisen tulos - kuukausitasolla jos katsotaan, niin ei liikaa ylimääräistä jää). Mutta. Oon tietyllä tavalla pihi, eli ajattelen etten esim. tietystä ripsiväristä maksa 20 €, mutta toisaalta saatan ostaa 200 € goretex-takin melko extempore (okei, takki todennäköisesti tulee tarpeeseen). :)

  Ja toisaalta on alkanut ärsyttää ylimääräinen turha tavara, mikä nurkkiin kertyy! Eli sinänsä hieman kateellisena lueskelen kaikista pr-näytteistä ym. mitä suuremmat bloggaajat saa, mutta toisaalta en haluaisi itselleni sellaisia tuotteita, joilla en loppupeleissä tee mitään (toki osaan voi vaikuttaa mitä ottaa, mutta paljon on varmasti sellaista, mitä ei itse kaupasta ostaisi - ja okei, eihän ne nyt väkisin niitä anna, mutta... ;)).

  Paasauksen (olisin voinut vielä jatkaakin, mutta jätetään tähän :D) jälkeen totean siis, että hyvä kirjoitus! :)

  VastaaPoista
 11. Tosi hyvä kirjoitus :) Mulla on rahankäytössä vielä opeteltavaa. Haluaisin olla säästäväinen ja tarkka rahoistani, mutta täytyy myöntää että monina kuukausina heti tilipäivän jälkeen on niin "rikas" olo ja tulee shoppailtua ties mitä ja sitten viimeinen viikko ennen seuraavaa palkkapäivää kituutellaan euroja laskien. Kyllä mä pidän joka kuukausi huolen myös siitä, että säätöönkin menee rahaa, mutta kyllä siinä rahan järkevässä käyttämisessä silti olisi vielä parantamisen varaa.

  Mulle kaikista pahin kompastuskivi on nettikaupat. Tietokoneella kun tekee päivät töitä, on niin helppo klikata itsensä kahvitauolla ensin pariin blogiin ja sen jälkeen hups, taas johonkin shoppailemaan. Sitten kun on esim. kesälomat, päivät täynnä tekemistä ja koneella ei tule istututtua, niin kummasti ne shoppailutarpeetkin unohtuu :P

  VastaaPoista
 12. Palkkapäivää odotellessa hyvää pohdittavaa tää teksti :D Mietin joskus, miten opiskelijana multa ei mitään puuttunut, kun tulot oli alta puolta pienemmät, ja nykyään koko ajan tuntuu rahat olevan finito. Oon sitä mieltä, että omalla kohdallani oon vaan nykyään tottunut "parempaan elämiseen", mikä näkyy kukkarossa. Kaukana on ne ajat, kun viikko ennen tilipäivää saldo saattoi olla toista sataa..

  Oma auto ainakin vie paljon rahaa työmatkoineen ja muine kuluineen sekä autolyhennyksineen, mutta kyllä siihen ajokortista melkein 10 vuotta menikin ennen kuin raaskin sen hankkia. Tiedossa kyllä oli. Kissoihin ei mene niin kovasti rahaa, paitsi toisella erikoisruokavalio, jota molemmat kisut syö, joka ei kk-tasolla ole kallista, mutta sitten ku ruokaa täytyy ostaa kaappiin, niin kirpaisee kyllä lompakossa. Samoin eläinkaupan hiekat yms. Kissuille vain parasta, emäntä syö sitten tonnikalaa suoraan purkista :D <3 Samoin kaikki yllättävät tilanteet kuten viimeaikaiset renkaan puhkeaminen, viisaudenhampaan poisto jnejne. tuntuvat kk-budjetissa. Tästä johtuen sitä rahaa olisikin hyvä olla aina hieman jemmassa, jottei joudu sitten velaksi asioita hoitamaan.

  Oon nuoresta asti ollut tuhlariluonne, mutta laskujen maksu sekä eläinten hoito on aina olleet ensisijaisia. Sitten vasta omat humputtelut :) Koska mun palkasta pitäisi periaatteesta kyllä jäädä jemmaankin jotain, ostosten tarkempi suunnittelu olisi kyllä tarpeellista.. Sietää tätä jäädä pohtimaan siis :)

  VastaaPoista
 13. Kiva oli lukea tälläistä! Itellä menee melkein joka kuukausi niin, että alkukuusta kun tulee rahaa, se menee melkein saman tien kaikkeen "turhaan", vaikka juuri olin miettiny että nyt säästän. Ärsyttää toisaalta että ei osaa käyttää sitä rahaa vieläkään järkevästi..

  VastaaPoista
 14. Laitan aika isonkin osan rahoistani kosmetiikkaan. Mutta en sanoisi itseäni huolettomaksi. Itse en osta määrällisesti kovinkaan paljoa, koska tuotteet joista pidän on yleensä hinnakkaampia, eikä itsellä todellakaan ole varaa ostaa monta 100€:n voidepurkkia kuukaudessa. :D Sitten taas vaatteista en ole oikeastaan yhtään kiinnostunut, viimeksi ostin pari 6 euron t-paitaa, kun kaikissa muissa huomasin olevan reiän. :D No jäätelötiskillä multa löytyy tosi usein myös se mukamas ylimääräinen vitonen. ;)

  VastaaPoista
 15. Kiitos kiinnostavasta tekstistä. Olen suht uusi vakilukijasi. Kiva lukea näin henkilökohtaista tekstiä. Se antaa mahdollisuuden tutustumiseen ja saa lukijankin osallistumaan :)

  Minä kitsastelen mutta harkinnan jälkeen harvakseltaan saatan ns. tuhlatakin eli ostaa jotain kallista, joka tulee joko tarpeeseen tai hemmotteluun (vaikka halvempikin kävisi hyvin)... Ja vain koska "I can". Tililläni on aina ollut sopivasti rahaa. Ennen olen ollut todella tarkka rahankäyttäjä mutta vanhemmiten oppinut rennommaksi.

  Poimin paljon vinkkejä blogeista, kiitos teille bloggaajille, panen muistiin ja teen hankintoja, kun sopiva hetki koittaa (tarve tai ale). Nyt on hankinnassa hyvä silmänympärysvoide ja olen kallistunut Vichy Neovadioliin. Samoin mietin uutta poskipunaa, koska pudotin Lumeneni lattialle ja käytän sitä tällä hetkellä jauhemaisena... Ja huomaan, että mieleni tekisi nyt jotain selektiivistä :)

  Nautin siitä, ettei minulla ole ylimääräistä vaan vain sellaista, mitä käytän. Siksi en shoppaile ylimääräistä. Varastoon kyllä ostan alehinnalla, jos on kyse jostain vakituotteesta. Nuukuuteni estää heittämästä käypää tuotetta pois, joten käytän loppuun myös ei niin mieluisat hankinnat. Juuri on loppumaisillaan yksi puhdistustuote, jota en hanki lisää, huoh.

  VastaaPoista
 16. Blogien lukeminen ei ainakaan auta ostoshimoon, mutta toisaalta arvostelut auttavat löytämään niitä hyviä tuotteita, joiden ostamisessa ei toivottavasti mene rahat hukkaan. Mä olen aika säästeliäs tai ainakin koetan löytää hinnaltaan niitä kohtuuhintaisia tuotteita :)

  VastaaPoista
 17. Jännä juttu, itsekin mietin miten sitä oli ennen varaa ostaa vaikka mitä ja usein rahaa jäi sääatöönkin. Nyt on asuntolaina ja kaksi lasta. Asuminen, ruoka, päivähoitomaksut ja ylipäänsä kaikki kallistuu huimaa vauhtia, mutta valtionfirman maksama pieni palkka ei nouse. Joka kuukausi on tarkan markan kuukausi. Joka kuukausi mieti tarvitsenko tätä oikeasti. Usein en, joten tuote jää hyllyyn. Lapsille on kuitenkin kurjaa sanoa joka asiaan, että nyt ei ole rahaa, joten se tarkoittaa, että äiti ei osta tässäkään kuussa uusia vaatteita, vaikka vanhat on jo nukkavierut. Töissä syödään eväitä. Lapset kun ehdottaa jotain tekemistä, ensimmäisenä mietin paljonko se maksaa. Surullista. Mutta ehkä joskus, tosiaan sitten mummona, lainat on maksettu ja helpottaa. :)

  VastaaPoista
 18. Tiedän itsekin miten joskus on inhottava olla shoppailemassa kaverin kanssa kun itsellä ei ole rahaa. Silloin sitä löytäisi kaikkea :) olin alkuvuodesta sairaspäivärahalla ja eipä sitä liikoja tuhlailtu, kulut juoksivat samaan malliin mutta tulot pienenivät. Ei kiva :/

  VastaaPoista
 19. Meilläkin on leivinuuni jota lämmitin kyllä joka päivä. Muutama sähköpatteri oli päällä, lattialämmitys pesuhuoneessa. Silti ne sähkölaskut ei ollut talvikaudella kivoja mutta nyt onneksi alkoi kesäkausi :) toivottavasti miehesi saa töitä. On hienoa että ihmisillä on halu yrittää vaikkei se aina ole niin helppoa. Mukavaa kesän odotusta :)

  VastaaPoista
 20. Sinulla on menossa se elämänvaihe mikä minulla oli aiemmin :) kun ei ole omaa asuntoa, autoa tai kolmea lemmikkä, säästää jo tosi paljon. Mutta en tätä vaihtaisi pois :) se on totta että kyllästyminen tulee jossain vaiheessa ja sitä "järkiintyy" ;D vaikka onhan ne meikit ja ihania ja en kieltää voi etteivät ne ilahduttaisi <3

  VastaaPoista
 21. Kiitos, kiva kuulla että tykkäsit lukemastasi :) minä voin vastata omasta puolestani. Olen aika hidas rasvojen käyttäjä mutta en joudu heittämään niitä roskiin. Yritän käyttää luonnonkosmetiikan ensin pois, niissä on lyhyemmät päiväykset. Puuteriset meikit säilyvät vuosikausia enkä välitä niiden päiväyksistä. Huulikiiltoja mulla on liikaa ja niitä käytän ahkerasti vanhimmasta päästä. Käytän joka päivä meikkiä, kyllä ne aktiivikäytössä kuluvat.
  Kynsilakat eivät oikeastaan mene äkkiä pilalle. Alus- ja päällyslakkaa mulla kuluu tiuhaan tahtiin. Väittäisin kuitenkin että kosmetiikkabloggaajat käyttävät loppuun mieleiset tuotteet eivätkä heitä roskiin. Tämän voi päätellä Loppuneet tuotteet -postauksista :) itse laitan kosmetiikkaa kiertoon, annan itselle sopimattomia testattuja tuotteita kavereille. Karkkipäivän Sanni arpoo lukijoilleen kosmetiikkaa jota hän saa blogin kautta, jos ei itse tule käyttäneeksi. Joten emme himohamstraa kaikkea ja säilö kaapeissa :) mulle ainakin tulee hyvä mieli kun voi ilahduttaa kaveria jollain ihanalla huulipunalla joka ei minulle sopinut :)

  VastaaPoista
 22. Niin on. Kosmetiikasta bloggaavan maailma saattaa näyttää ihan eriltä kuin mitä todellisuus on. En kylve meikeissä ja kanna joka päivä meikkipaketteja kotiin. Ihan samalla tavalla ostan tarjoustuotteita ja juoksen alennusten perässä ;) jossain vaiheessa olen ollut holtittomampi mutta oppinut siitä. Olen aikuistunut ja kasvanut. Edelleen meikit tuottavat mielihyvää mutta tiedän etten tarvitse koko ajan kaikkea.
  Jos minulla olisi enemmän rahaa, en siltikään ostaisi holtittomasti kosmetiikkaa. Silloin kun saan esim. veronpalautuksia, ostan hyviä vaatteita jotka kestävät vuosia. Ostan jotain mitä olen harkinnut tosi pitkään ja mihin olen säästänyt :) ne tuottavat mielihyvää yhtälailla.

  VastaaPoista
 23. Minulla auttaa se että kun tili tulee, maksan ensin laskut. Sitten hankin eläintenruoat, laitan kampaajarahan sivuun ja hankin vaikka sen muumimukin. Sitten lasken polttoainemenot kuukaudeksi ja jäljelle jäävän rahan jaan neljällä. Siitä tulee summa jonka saan viikottain käyttää. Se menee yleensä ruokaostoksiin :) tsemppiä ostolakkoon!

  VastaaPoista
 24. Sallitaan se :) kyllä välillä pitää tuhlata. Kyllä minäkin tuhlaan välillä mutta yleisesti yritän elää järkevästi :)

  VastaaPoista
 25. Kiva kun tykkäsit! Itse olen nyt shoppaillut vaatteita. Ostan vähän kalliimpaa Adidasta ja Nikeä mutta tiedän että käytän niitä todella monta vuotta. Yritän välttää halpisrättien ostamista koska näyttää olevan kaappi täynnä käyttämätöntä sellaista :)
  Minulle ei tule pr-näytteitä tuosta vaan. Pääosin yhteistyöt on sellaisten yritysten kanssa joiden edustamia merkkejä käytän ja suosin. Eli ne tuotteet jäävät käyttöön eivätkä ole yhden blogiesittelyn hupia. En halua itsekään ihan mitä tahansa josta ei sitten ole innokasta kirjoittaa ja niitä pyörii nurkat täynnä. On tietysti aina jotain millä ei välttämättä lakkaa toista kertaa, tällöin ilahdutan kaveria ihanalla kynsilakalla :)

  VastaaPoista
 26. Kiitos :) heh, mullakin on aina rikas olo tilipäivänä :D mutta kuukauden viimeinen viikko on kituuttamista. Mulla muuten kesäloma on pahinta aikaa, ehtii enemmän syveltyä nettikauppojen tarjontaan :D arkena ei oikein ennätä.

  VastaaPoista
 27. Tai sitten menot ovat kasvaneet :) ei mullakaan ollut ennen autolainaa, dieselveroa maksettavana ja isoja polttoainekuluja. Mutta nuorempana saatoin kyllä pyytää isältä rahaa, ei nykyään kehtaisi :)
  Toisella kisulla on erikoisruokavalio, toinen on nirso mutta onneksi koira syö kaikkea. Mutta joudun raahaamaan ruokia ja hiekkoja vähän eri paikoista. Eläimet kyllä saavat vain parasta <3 heillä pitää olla hyvät oltavat.
  Tuhlariluonne olen minäkin mutta nyt oppinut säästämään. Ei sitä ikinä tiedä mitä yllättävää meno tulee...

  VastaaPoista
 28. Kiitos :) auttaisiko tuo kk-budjetti jonka kommentoin ylempänä? Eli lasken kaikki tarkkaan ja jaan viikoille. Tietää sitten paljonko voi käyttää. Yksi hyvä keino on pitää raha käteisenä lompakossa :) minä ainakin olen joskus sekaisin kun maksan kortilla kaiken...

  VastaaPoista
 29. No aina jäätelöön pitää olla varaa... :D mullakin on kallis karkki- ja jäätelömaku :) totta joo, yksi kallis vastaan monta halpaa. Ei see minusta ole huoletonta ostaa yksi kallis tuote. Huoletonta on se jos tuhlaa vailla huolen häivää :)

  VastaaPoista
 30. Kiitos kommentista! Tervetuloa mukaan, mukava saada uusia lukijoita Purkkimafian myötä. Kulutuksesi kuulostaa järkevältä ja jopa kadehtittavalta :) Todella mielenkiintoista lukea kommentteja ja kuulla erilaisista kulutustavoista. Lukijatkin ( ja minä ) voivat saada vähän vinkkiä järkevämpään kulutukseen :)

  VastaaPoista
 31. Mullakin on ikuisuusostoslistalla se Lumenen Mystic...kaikki kehuvat :DD

  VastaaPoista
 32. Kun palkka ei päätä huimaa, niin ei siitä ihan kauheasti huvituksiin riitä. Viimeisten viikkojen aikana kosmetiikkaan on hurahtanut ihan liikaa ja hieman hirvittäisi laskea saldoa. Olisikohan aika pienen kosmetiikkalakon ja fiilistellä laatikoista löytyvää kosmetiikkaa... :-)

  Mutta - joskus tuntuu ja hieman harmittaakin, että moni kosmetiikkablogi keskittyy hankintojen esittelyyn. Itse olen Urban Decay fani ollut jo ammoisista ajoista lähtien - paletteja kyllä blogeissa näkyy kun niitä bloggaajille lähetellään. Mitä niille sen omistus/kotouttamishehkutuksen jälkeen tapahtuu. Ei löydy päivitystä! Ei esitelyä miten niitä käytetään! Tämä vain esimerkkinä, koska olen kiinnittänyt suosikkeihini enemmän huomiota. Ja tämän narisevan aasinsillan kautta kiitokseen sinun blogistasi - sinun blogissasi esitellään miten sen uuden tahi vanhan tuotteen voi ottaa luovalla tavalla käyttöön! Se tekee sinun blogistasi ainutlaatuisen monen muun blogin joukossa. Kiitos sinulle siitä!

  VastaaPoista
 33. Nykyään menot on nousseet, sekin on varmaan osasyynä. Tulot eivät nouse sitä tahtia miten kaikki kallistuu. Eivät tuet eikä palkka :/ mekään ei saatu lapsina koko ajan uutta. Pidettiin sukulaisten vanhoja vaatteita tai sitten ostettiin hyvin harkiten uutta. En muista että se olisi niin harmittanut. Osaan nykyään arvostaa sitä ja sovellan äitini säästövinkkejä. Töihin teen aina eväät, en ruokaile ulkona. Mutta joku päivä lainat on maksettu ja helpottaa :) eikä se elämän onnellisuus ole kiinni rahasta vaan perheestä ja läheisistä <3

  VastaaPoista
 34. Minä en muista olleeni kosmislakossa, en tiedä oikeasti pystyisinkö siihen. Olen liian heikko :D mutta hienoa jos toiset siihen pystyvät!
  Voi kiitos, sanoitpa kivasti <3 tuli hyvä mieli :) olen kyllä pyrkinyt siihen että jos esittelen jonkun tuotteen, näytän myös miten sitä käytetään. Ja joskus kaivan jonkun vanhan suosikin uudestaan esille :) mulle ei ole lähetelty Urban Decaytä mutta kollegat jotka ovat saaneet UD-postia, rakastavat kyllä palettejaan ihan antaumuksella :) puhun nyt ihan kosmetiikkabloggaajista. Lifestyleblogeilla voi olla eri tapa tuoda tuotteita esiin mutta itse luen juurikin meikkiesittelyihin keskittyneitä blogeja :)

  VastaaPoista
 35. Tässä oli paljon samaa, mitä olen itsekin miettinyt. Kun on elänyt koko elämänsä köyhänä tai "köyhänä", niin jotenkin sitä vaan kasvaa todella pihiksi. Välillä olisi niin kivaa kokeilla vaikka jotain vähän kalliimpia ihonhoitotuotteita, mutta samalla mietin, että monenko viikon ruoat saa samalla rahalla, niin ei todellakaan tule osteltua kallista kosmetiikkaa. Vaatteethan ostan nykyään lähes aina kirppiksiltä ja odotankin kovin sitä, että pääsen kesällä taas Kuopion kirppareita koluamaan! :)

  VastaaPoista
 36. Meillä on niin kohtuullinen vuokra, että rahat riittää ihan hyvin, vaikka jotain tuhlaileekin ja silti jää säästöön. Eipä tää nyt mikään edustuslukaali olekaan :D.

  Muakin on alkanut roinamäärä vähän ahdistaa niin viime aikoina on ollut kosmehimotuksia vähemmän.

  Muihin harrastuksiin on tosin vastaavasti mennyt rahaa, mutta ne ovat vuosia kestäviä tavaroita jotka kirpaisevat nyt kerran. Tänä vuonna jätetään myös ulkomaanmatka väliin ja reissataan kotimaassa telttaillen :).

  Kyllä mä vähän harmittelen, etten innostunut aiemmin säästämään vaan piti kaikenmaailman hajuvesiä ostaa, mutta onpahan nyt sitten vuosiksi eteenpäin hyviä hajuja :D.

  VastaaPoista
 37. Hyvä postaus!
  Mä olen suurimman osan elämästäni elänyt vähissä rahoissa, opetellut aikoinaan hyvän rahankäytön, joten mulla ei onneksi ole isompaa ongelmaa ostoksien suhteen. Nyt yritän koko ajan saada rahaa säästöön pahan päivän varalle, mutta toisaalta mekin asutaan kohta 40 vuotta vanhassa talossa, jossa rempattavaa löytyy kyllä ja siihen on aina välillä pakko investoida. Meillä myös autot, kulkemiset ja Rymy vie rahaa. Työvaatteet pitää olla siistit, mutta tosi vähän tulee vaatteita ostettua. Vähän aikaa oli sellainen fiilis, että meikkejä tekisi mieli ostaa hirvittävästi, mutta onneksi siinäkin löysin hyvät tuotteet itselle, niin ei tarvitse niitäkään ostella koko ajan. :D Kynsilakkojen ostaminen on vähän tyssännyt kun ei ole uusia himotuksia.
  En tiedä mistä se on peräisin, mutta mulle yli 30 euron ostokset on aina kalliita, oli sitten kyse ruokakassista, vaatteista tai kosmetiikasta. :D Metsästän aleja ja ostan silloinkin vain tarpeeseen. Toki niitä lipsahduksia joskus sattuu, mutta en kyllä ikinä ole elänyt yli varojeni. :)

  VastaaPoista
 38. Minä käyn Citypörssissä, sieltä olen löytänyt lähes aina kaikkea kivaa! Ihonhoitotuotteissa saatan pihistellä mutta hiustenhoitotuotteet, kosmetiikka ja kynsilakat on sellaisia joissa sijoitan mieluummin kalliimpaan merkkiin :)

  VastaaPoista
 39. Toisaalta hyvä että on saanut tuhlata, käydä baareissa ja elää huolettomammin. Osaa nykyään arvostaa ihan eri asioita :) jos roina ahdistaa niin minä laitan kiertoon. Kavereille tai kirppareille, joskus johonkin lahjoitukseen. Nyt olisi taas kirjoja ylimääräisenä...

  VastaaPoista
 40. Kuulostaa tosi järkevältä elämiseltä :) kyllä 30 e ostokset on kalliita mutta kauppaan sen kyllä saa menemään hetkessä. Ja jos ostaa hyviä vaatteita. Ja no...meikkejä ja kynsilakkoja :D en tosiaan kyllä osta usein yli 30 e kosmisostoksia. Tai jos ostan niin ne tosiaan on puoli vuotta harkittuja ;)

  VastaaPoista
 41. Hyvä postaus! Täytyy myöntää, että itsellä on ehkä jopa lähtenyt vähän lapasesta kosmehankinnat viimeisen vuoden aikana :D mutta olen päättänyt antaa anteeksi itselleni, koska uskon tämän olevan vain joku vaihe ja tilanne vielä normalisoituu (toki aina hankintani ovat keskivertoa suuremmat tainneet olla ja tulevat olemaankin..), lisäksi tällä hetkellä minulla on varaa tähän itseni hemmotteluun joten annan mennä senkin vuoksi.. Luotolle en kosmetiikkaa osta vaan oma periaatteeni on se, että näihin hankintoihin se raha on oltava hankintahetkellä tai muutoin jätän hankkimatta.

  P.s. toivottavasti teksti on joka suhteessa luettavaa, tabletilla näytteleminen on yllättävän haastavaa tekstinsyöttöineen :P

  VastaaPoista
 42. Oikein hyvä periaate! Minäkään en mielelläni osta luotolle ellei nyt ihan pakko ole :) hankintahetkellä pitäisi se raha olla. Kyllä itseä saa hemmotella jos sellainen tilanne on :)

  VastaaPoista
 43. Hyvä kirjoitus tärkeästä aiheesta! Itsehän sain vähän höykytystä silloin, kun myönsin lehtihaastattelussa että joskus mulla on mennyt jopa 300e kuussa kosmetiikkaan. No, silloin olin kokopäivätöissä ja siihen oli varaa. Nykyään teen osa-aikatyötä ja opiskelen, niin rahatilanne on täysin eri. Toisaalta tykkään siitä että tulee harkittua tarkoin mitä ostaa (ja hyvin harvoin se oikeastaan on kosmetiikkaa), mutta toisaalta harmittaa kun joutuu välillä sinnittelemään muutamalla sukkaparilla palkkapäivään että voi ostaa lisää. Kaiken päälle haaveilen laadukkaasta vaatekaapista, jonka sisältö kestäisi aikaa ja käyttöä ja sellaiset vaatteethan on ihan tosi hintavia. Pidän H&M jne. vaatteita epäeettisenä vaihtoehtona, joten ihan hetkeen en pääse uusia vaatteita hankkimaan :D

  Muutenkin musta on tullut "vanhemmiten" tosi minimalistinen. En haali turhaa sisustuskrääsää tai tavaraa muutenkaan, vaan mietin mahdollisimman tyylikkäitä ja aikaa kestäviä ratkaisuja. Nytkin meillä on suunnitteilla, että ostamisen sijaan otetaan miehen tädiltä ilmaiseksi keittiön pöytä ja neljä tuolia ja maalataan ne mieluisiksi. Säästyy muutama satanen helposti :)

  VastaaPoista
 44. En tiedä onko itsellä mennyt ihan kolmeasataa...mutta voi liipata läheltä. Se on kuitenkin ihan kerran vuodessa jos niin käy :D mutta ei kai siitä tarvii höykyttää, jokaisen oma asiahan se on. Siinä vaiheessa jos alkaa olla holtitonta eikä enää hallinnassa niin voi alkaa huolestua..
  Kun on talo ja paljon tilaa niin hyödynnän mielelläni vanhoja huonekaluja. Minusta ne ovat kivempia kun voi tuunata ja laitella. Sisustustavaraa hamstraan kyllä, sen voin myöntää :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3