perjantai 14. heinäkuuta 2017

Optiat - Kahvikuorinta

Tiesitko että pelkästään Iso-Britanniassa viedään yli 500 000 tonnia kahvinporoja kaatopaikalle? Miten tätä asiaa voisi muuttaa ja kahvinporoja hyödyntää? Optiat-niminen kauneusalan yritys keksi asiaan ratkaisun. He keräävät käytettyjä, korkealaatuisia kahvinporoja lontoolaisista kahviloista! Näin syntyy Optiat-kahvikuorinta jossa käytetään kahvin lisäksi vain korkealaatuisimpia kasvipohjaisia ainesosia.

Optiat kahvikuorinta

Sain maahantuojalta testiin huippu-uutuuden eli Optiat kahvikuorinnan. Näitä on neljää erilaista; Peppermint, Lemongrass, Vanilla ja Mandarin. Minä valitsin vaniljan koska se on kestosuosikkini.

Vanilla Velvet on sekoitus arabica-kahvinporoja ja vaniljauutetta. Kahvi on tuttu ainesosa erilaisissa kuorinnossa. Se on luonnollinen kuorinta-aine joka sisältää paljon aktioksidantteja. Kahvin sisältämä kofeiini kiihdyttää ihon verenkiertoa ja auttaa sellaisissa iho-ongelmissa kuin akne, selluliitti ja raskausarvet. Tätä kuorintaa voi käyttää sekä kasvoille että vartalolle.

Optiat Vanilla Velvet

Koostumus näyttää ensin epämääräiseltä mutta tuoksu on hurmaava. Vanilla Velvet tuoksuu sille Fazer Present rasian Latte-konvehdille. Tuntuma iholla on virkistävä ja tuoksu levittyy suihkussa laajemmin eikä ole ollenkaan keinotekoinen! Kuin vastajauhetut kahvinpavut! 
En yleensä pidä kahvin tuoksuisista tuotteista mutta tätä ei voinut vastustaa. Koko pesuhuone tuoksu tuoreelle kahville ;) myöskin iho jää hiukan rasvaisen tuntuiseksi eli itse en tarvinnut vartalovoidetta ollenkaan. Iho ei kuitenkaan ole tahmaisen rasvainen, ei sellainen inhottava ettei voisi pukea vaan just sopiva. Kuorinnan sisältämien öljyjen vuoksi käyttäisin tuotetta kuitenkin pelkästään vartalolle. 

Kasvojen ja vartalon kuorinta

Optiat tuotteet ovat eläinkokeettomia ja vegaaneja. Ensimmäiset jälleenmyyjät ovat Ruohonjuuri, Sokos ja Kärkkäinen. Tuotteet koko 220 g ja hinta 24,90 e.  

Mikä on sinun suosikki kuorinta-aineesi?

20 kommenttia:

  1. Oma suosikki on kans kahvi! :D mutta kotona "tehtynä". Kahvinporoja vaan joko suihkusaippuaan sekoitettuna tai jos haluaa kosteuttavamman, niin esmes kookosöljyyn :) ja on hitokseen tehokasta ja halapaa! Vanha juttu mutta ite kokeilin vastikään, eipä oo tarvinnu enää miettiä vartalokuorintoja ostavansa.

    VastaaPoista
  2. Ite kans hyödynsin kahvinporoja kuorinnoissa kotona. Pitäs taas ostaa kahvia ni pääsis kokeilemaan.

    VastaaPoista
  3. Tuota samaa olen miettinyt, että voisiko tehdä itse. Mä juon aamuisin aina pakurikahvia, joten siinä olis sekin ainesosa mukana. Pitää melkein kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppohan se varmasti on tehdä. Itse olen niin laiska että kuorin mieluummin valmiilla tuotteella :D

      Poista
  4. Kahvin tuoksu on kyllä yksi parhaita sinänsä, mutta kroppakuorinnat ei ole mun juttu, enkä taitaisi ainakaan kahvinporoja nahkaani sivellä;) Mutta hyvä ajatus ottaa kahvinporotkin hyötykäyttöön:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, poroja kun jää yli ihan huikea määrä! Mä tykkään kuoria silloin tällöin ja tämä on tämän hetken suosikkikuorintani :)

      Poista
  5. Sanonko mikä mulla tulee mieleen tuosta rakenteesta (tuoksu kun ei tuoksu tänne asti)? ;)
    Siitä tulee mieleen, miten mun vanhemmat hassutti mua pienenä. Äiti ilmoitti, että tästä lähin alamme pesemään pesukoneessa vessapaperit käytön jälkeen. Meni ihan täydestä. :D

    VastaaPoista
  6. Loistava idea kerätä kahvinporot talteen. On niin paljon kuorintoja että en luultavasti saa näitä loppuun ikiaikoihin. Varsinkin kun ihon kuivaharjaus on osoittautunut tehokkaammaksi kuin yksikään kuorinta.

    VastaaPoista
  7. Mulla on myös tämä samainen kuorinta-aine. Aivan huippu, ja tuoksu on huumaava vaikka toki tuota konvehtia en tunnekaan.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole mun lempparikonvehti koska en pidä kahvisuklaasta ;) mutta kahvi, etenkin latte on silloin tällöin hyvää.

      Poista
  8. Mun mielestä tästä kahvinpuruista on ollut juttuja, että tukkivat helposti viemärit.. Näin ainakin putkimiehetkin sanoneet :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti mikä tahansa tukkii jos sitä tunkee mielinmäärin viemäriin ;) kyllä mä tiedän tapauksen jossa kissanhiekat kaadettiin vessanpyttyyn ja ihmeteltiin kun meni tukkoon...ihan oma järki käyttöön, en ole itse kuullut että nämä kahvikuorinnat sen vaarallisempia olisivat :)

      Poista
  9. Niin mut MISSÄ AJASSA toi 500 000? Puuttui tiedotteesta! :D

    t. Kissis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :DD en kyllä miettinyt tuota mutta nyt kun kysyit...voisko se olla vuodessa?

      Poista

Kiitos kommentista <3