tiistai 25. heinäkuuta 2017

For Dummies - Kynsien liuskoittuminen kuriin

Kynsien liuskoittuminen on varmasti se yleisin ongelma kynsien kasvatuksessa. Vaikka ei mieli pitkiä kynsiä, haluaa varmasti liuskoittumattomat ja terveet lyhyemmät kynnet. Hyväkuntoisissa kynsissä se lakkakin pysyy paremmin. Voit myös olla huoletta kun ei tarvitse miettiä kestääkö lakka tai lohkeaako kynsi!

kynsien liuskoittuminen

Minulla on tietyt jutut ja tuotteet joista en luovu. Haluan pitää kynteni pitkinä. Mieluummin joustavat kuin liian kovat kynnet, kova kynsi rapsahtaa helpommin poikki ja pahimmassa tapauksessa kynsilevyt irtoavat toisistaan. Ja niiden parantuminen muuten kestää, tiedän kokemuksesta!

Biotiini Blans Hair & Nail

Lisäravinteet

Syön säännöllisesti monivitamiinia ja kalaöljyä. Rinnalla on yleensä aina joku lisä, tällä kertaa Biotiini Balans Hair & Nail. Sain näitä blogin kautta testiin ja otin heti käyttöön koska mulla on hyviä kokemuksia aiemmin syömistäni Vitabalansin tableteista.

Biotiini Blans Hair & Nail

Kotimainen vahva biotiinivalmiste hiusten kasvuun, ihon hyvinvointiin ja lohkeileville kynsille. Sisältää hiusten ja kynsien keratiinia vahvistavia biotiinia, metioniinia sekä ihon kunnolle tarpeellista sinkkiä. Olen syönyt näitä nyt toista kuukautta ja voin sanoa että on tuskastuttavaa kun kynnet kasvavat näin nopeasti!

Muutenkin kesä on kynsien kulta-aikaa ja kun hyvinvointia tehostaa purkista, kynnet voivat todella hyvin. Ei yhtään liuskoittumaa, joustavat ja elinvoimaiset mutta eivät liian kovat. Ja kasvavat todella nopeasti. Jos siis haaveilet pitkistä kynsistä niin tästä valmisteesta on apua ainakin omalla kohdalla. Ihan apteekista löytyy.


kynsiöljy

Öljyäminen

Sitä öljyämistä ei kannattaisi unohtaa vaan ottaa ihan jokapäiväiseksi tavaksi. Minä levitän ennen nukkumaanmenoa öljyä kynsille ja rasvaa käsille. Laadukas kynsiöljy ravitsee kynsiäsi ja pitää ne joustavina. Kynsinauhat pysyvät pehmeinä eivätkä kuivuessaan repeile. Myös kynsitikkujen muodostuminen pysyy kurissa kun hierot öljyä kynnen vierustoille.

Color Club Oxygen GRO2

Oikeanlainen aluslakka

Mulla on paljon erilaisia aluslakkoja. Tällä hetkellä olen kuitenkin ihastunut Color Clubin Oxygen GRO2 aluslakkaan. Se tuntuu pitävän kynteni sopivan joustavina. Kynnet eivät räpsähdä poikki jos ottavat vähän osumaa. Myös liuskoittumat ovat pysyneet poissa koska aluslakan sisältämät vitamiinit kosteuttavat kynttä. Käytän rinnalla myös kynnen kovettajaa silloin tällöin. Mutta jos tuntuu että kynsi on liian kuiva ja kova, liuskoittuukin ehkä sen takia niin kokeile kosteuttavaa aluslakkaa!

kynsien viilaus

Oikea viilaustekniikka

Tämän haluaisin neuvoa kaikille jotka kamppailevat liuskoittumien kanssa. Kun kynnen kärjessä on liuskoittuma, sitä hoidetaan öljyn ja aluslakan lisäksi viilaamiselle. Rosoinen kohta viilataan tasaiseksi. Silloin se ei törrötä ja pahene entisestään. Kynttä ei saa kuitenkaan ohentaa liikaa, itse buffaan pari kertaa viikossa kevyellä kädellä. Viilaan kärjen päältä, yhdensuuntaisin vedoin. Käytän Konadin viiloja joissa neljä karheutta sekä hyvää lasiviilaa. CesarsShopilla on laajin ja parhain valikoima erilaisia viiloja!

kynsiviila

Tuliko uutta asiaa? Haluatko kertoa sinun oman vinkkisi kynsien liuskoittumien hoitoon?

Esitellyt tuotteet saatu blogin kautta.


18 kommenttia:

 1. Tämä tuli just hyvään saumaan minulle: kesällä on kynsien ja käsien hoitaminen päässyt "hieman" unohtumaan. Mielenkiintoisia tuotevinkkejä myös! Öljyt onkin käytössä ja biotiinikin, mutta tuota aluslakkaa voisi kyllä kokeilla :)

  Mun suosikkeja öljyjen suhteen on olleet arganöljy ja varsinkin näin kesällä porkkanäöljyt, joista juuri hetki sitten kirjoittelinkin. Risiiniöljyä käytin talvella kynsinauhoille iltaisin. On tuhtia (melko paksua) mutta riittoisaa ja tehokasta tavaraa. Auttaa myös vahvistamaan ripsiä ja kulmakarvoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kokeilin risiiniöljyä joskus ja kyllä se kynsillä toimi hyvin. Unohdin aina laittaa sitä kulmiin ja ripsiin ;D

   Poista
 2. Mulla oli kilpirauhasen liikatoiminta ja ajallaan koko kilpirauhanen piti poistaa ja muuttui vajaatoiminnaksi, johon tietty lääkitys. Kynnet olivat ihan hirveät. Liuskottui, repeili ja kerta kaikkiaan eivät pystyneet kasvamaan. Otin geelit ja niillä n. 1 1/2 vuotta. Allergisoiduin pahasti vuodessa, en tajua kuinka pidin vikat puoli vuotta. Poiston jälkeen oli kasvatettava täysin uudet kynnet. Pääosassa oli CND Rescue Rxx-keratiiniöljy. Kun oli kynnet kerran kasvaneet täysin uusiksi geelinpoiston jälkeen, ei ole ollut kertaakaan liuskoittumista. Ei edes yhtä pientä. Rescue Rxx:ää käytän n. kerran viikossa niin monta kertaa kuin päivässä pystyy. Enkä käytä mitään kovettavaa aluslakkaa. Joulukalenterista tuli yksi ja alkoi kynnet vaan napsahdella poikki kulmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole ikinä ollut rakennekynsiä. Joskus mietin että ottaisin JOS omat ei kasvaisi mutta en tiedä. Se ylläpito on sitten aika kallista kun muutakin rahanmenoa tuntuu olevan ;) onneks nuo omat kasvaa. Rescue on kyllä huipputuote, on ehdottomasti kynsituote josta en ikinä luopuisi. En ole muuten nyt kesällä sitä tarvinnut mutta syksyn tullen on otettava taas käyttöön ;)

   Poista
 3. Ehdin kesäkuussa innostua siitä, että mun kynnet oli vihdoin pitkät, mutta sitten ne alkoivat liuskottumaan kynsien puolivälistä, joten oli pakko taas lyhentää. Aloin myös popsimaan biotiinia, mutta vielä en mitään ihmeempää vaikutusta ole huomannut. :)

  VastaaPoista
 4. Mulla on pari kroonisesti liuskoittuvaa kynttä, ja öljyäminen etenkin "unohtuu" aina... jaiks. Onneksi päivitin sentään ravintolisään jossa on myös biotiinia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on ollut nuo peukalot oikeet murheenkryynit...mutta nyt ovat ihmeen hyvässä kunnossa, ei ollenkaan liuskoittumia!

   Poista
 5. Mulla on luonnostaan todella nopeasti kasvavat kynnet ja hiukset, joten niille tarkoitettuja ravintolisiä en edes viitsi kokeilla. Tulisin hulluksi jos joutuisin viilaamaan vielä useammin. Mun kynnet on myös tosi kovat ja vahvat ja siksi kulmat ottaakin usein osumaa ja joudun lyhentämään niitä välillä aika reilulla kädellä. Öljyän ja rasvaan kynsiä ja käsiä koko ajan, mutta silti kynnet pysyy kovina. En usko että siihen auttaa mikään, koska se nyt vaan on mun luonnollinen kynsien rakenne. Kynsinauhat on myös kuivat teen mitä tahansa. Mutta toki olen tyytyväinen että mulla on vahvat kynnet jotka pysyvät pitkinä helposti :) Ainostaan oikean käden etusormi on kroonisesti huonossa kunnossa ja yhtä liuskottumaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä tosi onnellinen, sulla on niin nätit kynnet :)

   Poista
 6. Mullahan oli ennen tosi vahvat kynnet jotka ei liuskoittuneet juuri koskaan. Nythän ne sitä tekee ja lohkeilee poikki herkästi. Ihmettelin asiaa aikani mutta sitten sain sen liikatoiminta"tuomion" ja siinä tuli selitys sitten myös kynsien nykyiselle kurjalle kunnolle. On kyllä oikeasti todella ärsyttävää, että kaikki sympatia ihmisille jotka joutuu asian kanssa elämään ihan muuten vaan. Just nyt ei ole ravintolisiä käytössä (no sinkkiä nappailen periaatteessa koko ajan jos vaan muistan....niin ja öljykapseleita), täytyis varmaan kokeilla olisiko esim. tuosta biotiinista jotain apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla :) mulla ei tuosta liikakasvusta ole kokemusta tai tietoa mutta eihän ne kivoja vaivoja ole :/

   Poista
 7. Kysymys; putsaatko siis joka päivä lakat pois jotta voit öljytä kynnet illalla, vai vaikuttaako öljy myös esim. aluslakan läpi..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljyä voi laittaa kynnen alapuolelle, vaikuttaa sieltäkin :) lakkaan kyllä melkein joka päivä ja lakat poistettuani öljyän paljaat kynnet. Vähän riippuu päivästä, aina ei ole aikaa joten kiirepäivinä lakkaan kynnet ja öljyän illalla kynnen alapuolelta. Siitä se leviää kynsinauhoille joille hieron sitten loput :)

   Poista
 8. Laitan myös tuota Rescueta pari kertaa viikossa ja risiiniöljyt kynnen alle yöksi. Kyntesi näyttää kyllä tosi hyvältä :) t. Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) sun rutiinisi kuulostavat todella toimivilta :)

   Poista
 9. Hyvä tietää, että viilaus ei ole pahaksi, koska itse viilailen myös pahemmat rosot pois. Onneksi viihdyn parhaiten lyhyillä kynsillä, joten liuskoittuminen ei mulla yleensä hirveästi haittaa, vaikka pari kynnenkärkeä per käsi onkin melkein aina "rispaantunut". Biotiinilisä on ostoslistalla lähinnä hiusten vuoksi, mutta pitääpä tarkkailla, onko sillä vaikutusta liuskoittumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla se auttaa myös hiuksiin vaikka ei tarviisi. "Kärsin" liian paksusta ja nopeasti kasvavasta tukasta :) vaikka ei saisi kyllä valittaa siitäkään!

   Poista

Kiitos kommentista <3