keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Ärsyttävä silmien vuotaminen

Mä luulen etten ole yksin tämän ongelman kanssa. Silmien vuotamisen nimittäin! Jostain syystä silmäni ärtyivät tuossa puolitoista viikkoa sitten. Ne alkoivat vuotaa vettä :( silmissä on kaiherruksen tunne, silmiä ärsyttää ja ne vuotavat vettä. Ulkona on pakko pitää koko ajan aurinkolaseja, autossa samaten koska ilmastointi ärsyttää silmiä. 

Meikata ei voi. Korkeintaan käyttää ripsiväriä. Silmäkulmaa ei saisi hangata ja ärsyttää silmiä enempää. Lopulta silmät vähän rähmivät ja olivat aamuisin ärtyneen tuntuiset. Tulehduksesta ei ole kyse, mulla on silmätulehduksia ollut ja ne ovat erilaisia. Mitään uutta meikkiä tai puhdistusainetta en ole käyttänyt.

Essence My Must Haves

Onneksi silmäni rauhoittuivat sen verran että pystyin alkaa suunnittelemaan kevyttä meikkiä. On ollut nimittäin ihan orpo olo kun ei ole voinut käyttää luomiväriä tai rajauksia! Sain uusia Essencen meikkejä joita halusin heti kokeilla. Käytin myös joitakin vanhempia. Olen vähän sekaisin mitä näistä olen itse ostanut tai mitä saanut. Mutta on tärkeää mainita osan tuotteista olevan saatu blogin kautta.

Silmämeikissä käytin My Must Haves palettiani. Tykkään tuosta kultakimalteisesta mintusta, se on sävy 12 - Want A Mint? Luomen ulkonurkassa hohtava lämmin suklaanruskea 03 - Miss Foxy Roxy ja varjostuksessa 04 - Brownie`licious. Essencellä on monenlaisia eyelinereitä ( myös vedenkestäviä ) ja tässä käytin Super Precise lineriä. Sillä saa ohuen rajauksen koska nyt ei uskalla paksuja rajauksia. Ne ovat aina takuuvarmat leviämään jos silmät vuotavat. Sitten on meikki pilalla.

Essence My Must Haves eyeshadow

Olen monesti kertonut etten voi käyttää sisärajauksia juurikin herkkien silmien takia. En ymmärrä mikä siinä on mutta kajal sisäluomella aiheuttaa välittömän karheuden tunteen ja silmien vuotamisen. Siksi olen luopunut sisärajauksista kokonaan. Alaluomikin on aina siinä ja siinä uskaltaako meikata. Ehkä tämä taas tästä helpottaa. En tiedä onko se joku siitepöly vai onko se vain auringon kirkkaus?

Essence My Must Haves eyeshadow

Kasvoille kokeilin Lumenen mattameikkivoidetta ja Essencen Camouflage meikkipuuteria. Meikkipohjasta tulikin tosi peittävä! Camouflage onkin mattapinnan antava, pitkäkestoinen ja peittävä meikkipuuteri. Essencellä on myös ihomeikkejä älytön valikoima. Mutta on kyllä mistä valita, toinen toistaan söpömpiä ja edullisia tuotteita. Näillä saa näpsäkän kevyen, luonnollisen päivämeikin. Sopivat hyvin nuoreenkin makuun. Tai enemmän nämä on nuoreen makuun mutta kyllä menevät näin vanhallekin ;)

essence meikit

Varjostin Light Up Your Face paletin mattasävyllä ja korostin highlighter sävyllä. Poskipuna Mosaic Blush Miss Floral Coral. Näitä on neljää sävyä, oikeastaan kaikkia eri vuodenajalle. Nämä kaksi ovat kirkkampia, pinkimpi on The Berry Connection. 

Kärsitkö sinä tästä inhottavasta silmien vuotamisesta? Mikä siihen auttaisi?

46 kommenttia:

  1. Mulla väliklä vuotaa toinen silmä. En osaa sanoa mikä auttaa. 😕
    Meikki on tosi nätti!

    VastaaPoista
  2. Jos silmäongelmat jatkuu ja jatkuu, käy ihmeessä näyttämässä lääkärissä - ihan varmuuden vuoksi. :/
    Olen jo pitkään käyttänyt Essencen Camouflagea sen erittäin hyvän peittävyyden vuoksi, hyvä tuote! Tosin, ihoni on kovin rasvainen ollut aina, joten sitten tulee sitä paakkua. Mutta se ei ole Camouflagen syy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletko kokeillut jotain meikinkiinnityssuihketta, auttaisiko vähän silottamaan meikkipohjaa?

      Poista
    2. Nämä on vuotaneet aina, joskus pitkiäkin aikoja...

      Poista
    3. Ihon rasvaisuus on sitä luokkaa, ettei siihen taida auttaa muu kuin seinämaalien alle laitettava primeri. :D
      Mutta toisaalta, eipähän tule niin paljon ryppyjä!

      Poista
    4. Olen itse lohduttautunut samalla ;)

      Poista
  3. Silmien/silmän vuotaminen on todella raivostuttavaa:(
    Mulla on ajoittain kausia jolloin silmät vaan valuu ja valuu. Toisinaan vain yksi silmä, mutta aika usein molemmat. Joskus syynä on lämpötilojen vaihtelut, näin olen itse havainnut, mutta toisinaan ei mitään järjellistä syytä vuotamiselle tunnu olevan, mutta että jaksaa valua solkenaan:(
    Toivottavasti menee kohta kokonaan ohi sullakin:)
    Ihana minttu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) toivottavasti menee ohi, tuntuu että taas alkaa uudelleen vaikka tässä oli pari hyvää päivää..

      Poista
  4. Mulla vuotaa kans todella helposti silmät. Jossain vaiheessa huomasin, että tietyt kajalkynät aiheuttaa todella voimakasta silmien ärsytystä. Taistelin asian kanssa varmaan vuoden, ennen kuin yhdistin kutinan ja vuotamisen kajaleihin ja silmänrajauskyniin. Varsinkin kun eräs kosmetiikkamyyjä väitti, ettei silmänrajauskynissä ole mitään, mikä voisi silmiä ärsyttää.

    Nykyään puoley ostamistani kynistä menee suoraan roskiin. Sopivuutta ei voi tietää kuin testaamalla. Ainakin isadoran kynät ja osa nyxin kynistä aiheuttaa välittömän reaktion.

    Tsemppiä silmien kanssa. Todella ärsyttävää, tiedän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä käytän kyniä vaan yläluomella, harvemmin alaluomella ja sisärajauksia en voi laittaa ollenkaan. Nytkin kun meikkasin, heti alkoi ärtyminen. IsaDoran kynää laitoin. Kyllä mä uskon että kynät voi ärsyttää, voihan ne vähän pöllytä ja jotkut sisältävät glitteriä. Pitääpä vähän tarkkailla nuita kyniäkin, kiitti vinkistä :)

      Poista
  5. Mulla sama probleema varsinkin keväällä, kun ensimmäiset aurinkoiset päivät + katupöly saavat silmät vuotamaan ihan mahdottomasti. Pidän tummia aurinkolaseja ja se auttaa hitusen, mutta eihän ne hienot meikit sieltä mihinkään bäy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katupöly ja kevätaurinko..aarrgghh. Taitaa olla tänäänkin arskapäivä vaikkei aurinko paista :)

      Poista
  6. Mulla vuotaa silloin kun olis kiire ja ei jaksais odotella. Vuotaa niin kauan että meikki on lähtenyt ulkonurkasta, sen jälkeen ollaan tyytyväisiä! Ihan mitä meikkiä vaan, hällä on vaan oma elämä joskus!

    VastaaPoista
  7. Kannattaa käyttää kosteuttavia silmätippoja, saa apteekista ilman reseptiä. Mä olen heavy user joten mulla on resepti ja käytän geelimäisiä useampaan kertaan päivässä. Lisäksi on olemassa ravintolisä, Valioravinnon omega-7 tyrniöljykapselit. Hintavia mutta toimivat. Nätti silmämeikki ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitäisköhän käväistä apteekissa...mutta niitä ei varmaan voi laittaa jos on meikkiä, että pitäisi aamulla laittaa ennen meikkaamista?

      Poista
    2. Kosteuttavia tippoja käytetään täälläkin :) Kävin vuotavien silmien takia ihan silmälääkärillä, joka totesi sen johtuvan kuivuudesta todennäköisesti. Ja niin vain tipat ovat auttaneet, kohta kaksi vuotta niitä käyttänyt. Aluksi useamman kerran päivässä, nyt vain aamulla ennen meikkiä ja illalla meikinpoiston jälkeen. Mulla on Oculac-merkkisiä tippoja, ja silloin tällöin laitan yöksi geelimäistä eli Oftagel-tippaa, mutta se sumentaa hetkeksi näön. Voi noita normi tippoja laittaa minusta vaikka on meikannutkin, olen itsekin laittanut. Kosteustippoja pitää myös käyttää säännöllisesti että auttavat, mullakin meni muutama viikko aloituksesta ennen kuin alkoi helpottamaan. Kannattaa sinunkin ainakin kokeilla, ei maksa niin paljon! Minulla ovat poistaneet silmien vetistämisen lähes kokonaan, toki tuuli ja pakkanen saavat ne toisinaan vuotamaan ja keväällä myös vuotavat jonkin verran. Mutta ei lähellekään siten kuin ennen noita tippoja. Jos kokeilet niin kerrppa täällä blogissa sitten aikanaan oliko apua, olisi kiva kuulla : )
      -Kirsi

      Poista
    3. Ihan varmasti kerron! Kävin ostamassa tippoja ja kerran jo laittanut, voi siis hyvinkin käyttää meikin kanssa. Voi olla että mulla on vaan niin kuivat silmät, niitä kun ihan kutittaa aina iltaisin. Pidän nyt tuota silmätippapulloa vessan pöydällä niin tulis laitettua säännöllisesti :)

      Poista
    4. No mutta :) kuten olette jo todenneet, voi käyttää silmämeikinkin kanssa.

      Poista
    5. Hyvin voi :) mulla on varmaan traumat joistain muista tipoista, muistelen ettei sopinut yhtään meikin kanssa!

      Poista
  8. Kyllä, nyt on vajaan kuukauden vuotaneet ja mulla se neste nousee yläluomelle ja kuluttaa kaikki ulkonurkan meikit. Raivostuttavaa. Yritän tässä keksiä syytä ja kokeilla kaikkia poppakonsteja, koska kuukauden päästä olis häät ja olis ihan kiva ettei silloin vuotaisi. Tiedä sitten millasen meikin teen jos vuotaa vielä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile sinäkin silmätippoja jos et ole jo! Niin ärsyttävä vaiva :/ mulla auttaa joskus ettei meikkaa ollenkaan tai laittaa vaan sitä ripsiväriä, eikä hankaa silmiä yhtään.

      Poista
  9. Minä käytän tarvittaessa (siitepölyaika yleensä) Bepanthen Eye -silmätippoja ennen meikkaamista ja illalla ennen nukkumaan menoa. Auttaa, eikä vuoda koko päivänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, mä kokeilen nyt silmätippoja auttaisko ne :)

      Poista
  10. silmien kuivuus minullekin tuli mieleen, toivottavasti tipat auttaa!

    VastaaPoista
  11. Todella kaunis meikki! (: Minullakin silmät vuoti alkukesän, luulen että johtui juurikin auringon kirkkaudesta, kun ei silmät olleet tottuneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) mulla on aina sama, kevät on vähän pahaa aikaa silmien kannalta. Myös kirkas hanki käy silmiin!

      Poista
  12. Ennen ei ollut ongelmaa. Kun muutin Egyptin vuosien jälkeen takaisin Suomeen, alkoi silmien vuotaminen. Sairaan ärsyttävää. Joskus vuotavat syyttä ja pahimmillaan saattaa tulla myös jonkin asteinen tulehdus. Se, mistä silmät vuotavat varmasti on jos kasvoilla on jotain joka sisältää linaloolia tai limonenea.
    Just maanantaina huomasin että ripsaria oli mennyt silmän alaluomen sisälle. Seurauksena illalla kirkkaan punaiset silmät ja kahtena aamuna rähmää. Allergiatipat käyttöön. Nyt on OK. Kosteuttavat tipat iltaisin käytössä ja pitäisi kuulemma käyttää lopun ikää kun oli kilpirauhasen liikatoiminta. Vaikka se on poistettu leikkaamalla, oli autoimmuunisairaus, joka ei vissiin poistu ikinä, kun lääkärin teksteissä on että x-vuotias nainen joka sairastaa basedowin tautia eli preesensissä. Ja sitten kun silmät vuotaa, myös nenä vuotaa ja saa niistää jatkuvasti. Oikein tuplaharmi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan harmitus, sympatiat ovat puolellasi! Se on kanssa varma juttu että jos sohit ripsivärillä tai silmä vuotaa niin että kajal leviää sisäpuolelle ,niin kylläpä ärsyttää silmää!

      Poista
  13. Voisko kuivasilmäisyys selittää oireilua? Mulla ainakin tuppaa nimenomaan kesällä vuotelemaan silmät ihan kuivuttaan. Kosteuttavat silmätipat auttavat, samoin Tearsagain-suihke. Yllättäen myös lumenen lähde kasvosuihke helpottaa silmien kuivuutta, kun se ei ole kovin pahaa. Pahempaan kuivuuteen käytän sitten Oftageliä, mutta se on siitä inhottavaa, että se sumentaa hetkeksi näön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin silmätippoja, nämä on aika hyviä eivätkä sumenna tai valu silmänurkasta pois. Kokeillaan nyt näitä, ainakin illalla tuntui ettei silmät ole niin kuivat kun laittoi tippoja :)

      Poista
  14. Minäkin olisin vinkannut noi silmätipat, mutta homma onkin jo hoidossa! Tosi monilla silmät vuotavat kuivuuttaan, niin hassulta kuin se kuulostaakin. Minäkin turvauduin silmätippoihin kun ne alkoivat vuotamaan ja auttoi kyllä. Nykyäänhän mulla on ihan selityskin sille vuotamiselle ja mun mielestä se on ajoittain pahentunut entisestään ja saa mut kyllä niin kyrsiintyneeksi ettei tosikaan! Todella raivostuttavaa väkertää esim. juhlameikki ja sitten kun olet valmis niin alkaa se armoton valuminen! Käytän nykyään vain vedenkestäviä ripsareita ja rajauksia, mutta kyllähän se loputon tulva silti syö meikkiä koska jatkuvasti pitää olla pyyhkimässä ja laappimassa.

    Nykyään mulla on reseptillä geelitippoja mutta ne on jotenkin todella raivostuttavia, vaikka aikaisemmin tykkäsin enemmän just geelitipoista ennemmin kuin ihan nestemäisistä. Tämä on jotenkin tosi hankala saada sopivasti annosteltua (on tuubissa) ja se jää vaan klöntsäksi siihen silmän ja alaluomen väliin eikä lähde millään leviämään. Sitten se tursuaa alaluomen ylitse. Graah! Pitää pyytää resepti johonkin toiseen. Käytän myös punaisuutta poistavia tippoja koska silmät on ajoittan todella punaiset ja näyttää karmeelta.

    Kaunis meikki taas! Alimmaisessa kuvassa näytät jotenkin ihan erilaiselta, en tiedä johtuuko vaaleista huulista vai mistä. Kaunis olet!

    Ai niin, minulla ei essencen Camouflage-meikkipuuteri toiminut, levittyi rumasti ja jätti jotenkin tosi pakkelisen pinnan. Iho taisi tosin olla silloin kuivempi, en tiedä toimisiko nyt kesäaikaan paremmin kun iho ei ole niin kuiva kuin talvella. Se on jännä miten ei tee mieli kokeilla uudestaan tuotteita jotka ei ensimmäisellä kokeilulla toimi, vaikka tietää ihan hyvin, että joskus mikään ei vaan toimi ja toisella kertaa sitten voikin olla ihan huippu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ärsyttävä juttu mutta tiesin että on tosi yleinen. Mutta jotenkin jännä että silmät voivat vetistää kuivuuttaan? Enpä ole muuten edes googlannut asiaa. Voi että se ärsyttää meikata nätisti kun sitten alkaa tulva. Mulla ei ole apua vedenkestävistä kun silti on epävarma oli leviääkö meikki. Ja ei voi olla lääppimättä silmää! Nämä mun tipat on Visclaer, tarkoitettu juurikin punoitukseen ja kutinaan. Eivät valu pois, eivätkä ole paksua geeliä.
      Kiitos! Huulilla on vaan rasvaa ja kuva muutenkin turhan kalvakka :) mutta tuo minttuinen silmämeikki on nätti! Camouflage on tosi peittävä mutta vältän pakkelisuuden levittämällä sen kabukilla ja laittamalla meikinkiinnityssuihketta mikä vähän sulattaa pintaa :)

      Poista
    2. Mulla on punaisuutta poistamaan käytössä juurikin tuo Visclear tai sitten se toinen punaisuutta poistava Oftan Starine, joka on inasen halvempi. Molemmissa on sama vaikuttava aine enkä ole kauheasti huomannut eroa toimivuudessa. Mutta mielestäni kumpikaan ei toimi kovin hyvin kosteuttamaan silmää, joten varsinaiseen kosteutukseen käytän muita tippoja. Visclearia/Starinea käytän suht harvoin, en välttämättä edes päivittäin, kun ei silmät onneksi ihan jatkuvasti punoita.

      Poista
    3. Pitää ostaa ehkä toisetkin tipat jos ne sitten kosteuttavat paremmin :) täällä apteekissa ei kovin huimaa valikoimaa ollut :D vuotaminen on vähän helpottanut mutta heti kun meikkaan, silmät vähän ärtyvät. Samaten jos menen ulos. Ja tätä on jatkunut jo viikkokausia!

      Poista
  15. Kärsin ajoittain samasta vaivasta. Kirjoitin omasta kokemuksestani ja saamastani avusta noin vuosi sitten kommentin https://mustaakajalia.fi/2016/07/13/vuotavien-silmien-meikki/
    Pointti on, että kyynelnesteen koostumus ei ole tasapainossa. Vaiva ei onneksi ollut pysyvä vaan ajoittainen. Syy ei tosin ole selvinnyt.
    Yksi vinkkiä vielä: tyrniöljy erilaisten kalliiden kapselien asemesta. Tyrniöljy on kyllä sekin hurjan kallista, mutta sitäpä ei tarvitse ottaa kuin "kielenkärjellinen" päivässä. (Oikeasti niin vähän, ettei ns. nieltävää jää vaan öljy katoaa suun limakalvoille.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kasvaa tyrniä omassa pihassa. Pitäisköhän niitä alkaa sitten syömään...muistan tuon Heidin postauksen, pitäisköhän minunkin kokeilla Viscotearsia. Nämä mun ostamat Viscalearit auttaa jonkun verran mutta edelleen silmä vuotaa aina kun menen ulos. Mutta iltaisin eivät ole enää niin kuivat ja ärtyneet kun on laittanut tippoja, selvästi pahin kuivuus on poissa :)

      Poista
    2. "Mulla kasvaa tyrniä omassa pihassa."
      Oohhh! :-o Voi että! Syö ihmeessä! Googlailin taas pikkuisen tyrniä ja aion kyllä marssia ostamaan uuden pullollisen, maksoi mitä maksoi. Viimeksi 1 dl 100 % kylmäpuristettua tyrniöljyä maksoi luontaistuotekaupassa n. 40,-. Sun pihassa kasvaa ihan aitoa superfoodia. =)

      Poista
    3. Se on kyllä kallista :) mulla on tyttötyrnit, marjoja tekeevät mutta eivät poikasia. Ja oikeeta superfoodia kyllä!

      Poista
  16. Ihana silmämeikki! Ja MITÄ, onko Essencellä NOINKIN kivoja poskipunia?!

    Silmien vuotaminen on kyllä tosi rasittava vaiva, mä olen kärsinyt ihan samasta. Auringossa alkaa melkein heti silmät vuotaa. Siksi en yleensä laita alarajauksiakaan hirveän helposti ja ripsaria en käytä muutenkaan alaripsillä - se tosin johtuu siitä, että sen sanotaan helposti vanhentavan ja mulle ei ripsari alaripsillä muutenkaan oikein sovi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en meikkaa alaripsiä koska minusta ei sovi mulle. Ja just tämä silmien vuotaminen, ei uskalla ottaa riskiä että olet jossain ja silmät alkaa vuota --> meikki tuhriintuu :/

      Poista
  17. Oireet viittaa kuiviin silmiin niin hassulta kun se tuntuukin mutta kuivat silmät vuotaa.Kärsin aika usein vuotavista silmistä.Kosteuttavia silmätippoja mutta kätevin minusta tearsagain suihke jota suihkautetaan silmä kiinni luomelle sopii myös meikin kanssa käytettäväksi
    oon kirjoittanu blogiin niistä joskus

    VastaaPoista
  18. Mulla on ollut jo pari vuotta samaa ongelmaa silmien kanssa ja vuosi sitten se alkoi pahentumaan oikein kunnolla. Mulle tuli kissa-allergia kun kävin vähän aikaa hoitamassa yhtä muksua ja niillä oli kotona 2 kissaa. Sain ihan eri oireisiin allergialääkkeet, mutta huomasin samalla että silmien kutina ja vuotaminenkin vähentyi todella paljon aina lääkkeen ottamisen jälkeen. Pöly ja kissat on sellaisia mistä mulla tulee silmäongelmia sekä auton ilmastointi ja tuuli nyt muutenkin. Todella ärsyttävää meikkaamisen kannalta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3