keskiviikko 17. toukokuuta 2017

30 kysymystä meikkaamisesta

Päätinpä minäkin vastailla tähän blogeissa kiertäneeseen kyselyyn. Toivottavasti jaksatte lukea, on pitkä postaus!

1. Minkä sävyinen huulipuna sopii sinulle parhaiten? Entä huonoiten?

Eniten pidän nudepunista. Ne eivät korosta hampaideni keltaisuutta, ovat helppoja levittää eivätkä aina tarvitse huultenrajauskynää. 
Huonoiten sopivan possunvaaleanpunaiset ja pinkit, hampaani näyttävät järkyiltä niiden kanssa! Myöskään persikat, korallit tai oranssit eivät sovellu ollenkaan, eivät edes nudesävyissä.

2. Millä levität meikkivoiteesi?

Sigman kabukilla.

3. Teetkö ensin silmämeikin vai meikkipohjan?

Silmämeikki ensin. Aina jotakin varisee tai ripsiväriä menee silmän alle. Niitä ei saa siistittyä meikkipohjalta pois. Olen aina meikannut tässä järjestyksessä, ihan pinttynyt tapa on. Pyyhin silmien meikkaamisen jälkeen silmänaluset joko silmämeikinpoistoaineella tai misellillä.

4. Mainitse kolme suosikkimeikkibrändiäsi. Miksi juuri ne ovat suosikkejasi?

Vaikea! Hankalaa vastata koska en käytä yhdeltä brändiltä kaikkea. Saatan käyttää Rimmelin meikkivoidetta mutta en oikein muuta. Toiselta merkiltä käytän pelkkiä luomivärejä, yhdeltä huulimeikkejä. Tosi vaikea valita kolmea suosikkimerkkiä mutta yritetään! 

- MAC. Merkkiä on tullut käytettyä jo liki 10 vuotta. MACilta käytän kaikkea muuta paitsi meikkipohjia. Ne ovat ostoslistalla mutta kun ei pääse paikan päälle valitsemaan myyjän kanssa. Sokkona ei viitsi tilata kun ei sävyä tiedä. MAC ei ole laadullisesti yksioikoisesti paras, kyllähän silläkin on tosi surkeita luomivärejä.
MAC on kuitenkin kiinnostava ( ja samalla ärsyttävä ) kausituotteiden takia. Mulla on vanhoja ihania tuotteita joista tykkään tosi paljon. Nyt vaan MAC on jäänyt vähän sivuun juurikin hankalan saatavuuden takia. Jos sitä myytäisiin täällä, ostaisin enemmän.  

- MAKE UP STORE. MUSia olen käyttänyt aina säännöllisen epäsäännöllisesti. Nyt MUS on kiinnostavampi uudistuneen ulkoasun ja kivojen kausituotteiden takia. Pidän myös tee-itse-palettisi ideasta. Kiva kun täällä on MUS oma liike, tuotteita kokeillaan kasvoille siisteistä testereistä ja myyjät osaavat suositella sinulle sopivia tuotteita. MUS on myös eläinkokeeton ja vegaaninen merkki, siitä iso peukku!

- CLARINS. Ainut selektiivinen sarja jota raaskii ostaa itsekin. Hinta ei ole liian pilvissä. Kauniit kultaiset pakkaukset ovat ihania ja toimivia. Merkin huulipunat ovat olleet todella hyviä ja kauniita huulilla. Clarinsilla on usein ajankohtaisia ja innovatiivisiä meikkituotteita. 

5. Kumman valitset: voimakkaan silmämeikin ja kevyesti meikatut huulet vai räväkästi meikatut huulet ja kevyen silmämeikin?

Voimakas/värikäs silmämeikki ja nudet huulet. Varmaa on että minulla harvemmin näkee hurjan värisiä huulia. En osaa luontevasti käyttää vaikka ne muilla näyttää hirmu hyvältä!


P1270062.ORF

6. Onko sinulla jokin "luottomeikki", jonka tiedät aina onnistuvan ja joka näyttää aina hyvältä?

Diorin Night Dust viisikko. Se vaan toimii ja käytän sitä jos haluan koko päivän hyvänä pysyvän meikin. Pidän myös paljon theBalmin mattapaletista ja Urban Decayn Naked kolmosesta. Ne sopivat hyvin silmilleni ja sisältävät hyviä, arkisia sävyjä. Häivyttyvät hyvin ja pysyvät siistinä luomella. 

7. Suosikkiluomiväripalettisi tai yksittäinen luomiväri?

Apua, taas hankala kysymys! Diorin Secret Charm on sellainen aarre josta en hennoisi luopua. Mutta on paljon muitakin ihania...
Yksittäistä on hankala valita. On niin monta ihanaa! Mutta Make Up Storen Flamenco on hyvin kaunis violetti kultaisella hohteella. Onneksi tuli ostettua kun poistui pyöreiden nappien myötä pois.

8. Korjailetko meikkiäsi yleensä päivän aikana?

Saatan tuputtaa vähän puuterivipalla. Iltapäivällä lisään puuteria ja korjaan silmämeikkiä jos näyttää alkavan viiroittua. Huulimeikkiä on lisättävä tarpeen mukaan ja jos käytän mattapunaa, lisään välillä huulirasvaa.

9. Käytätkö meikinpohjustusvoidetta? Mikä on suosikkisi?

Tällä hetkellä käytän vaihdellen Clarinsin Instant Smoothia ja Smashboxin primeriä. Molemmat hyviä!

10. Kuinka kauan aikaa sinulla menee normaalin arkimeikkisi tekemiseen?

Työaamuisin ehkä puoli tuntia jos saa tehdä rauhassa. Kykenen myös 15 minuutin meikkiin jos on pakko.

33072478145_3238b299d6_c

11. Lisäätkö ripsiväriä myös alaripsiin?

En lisää. En ole ikinä käyttänyt. Johtuu varmaan siitä että hankaan joskus silmänalusia ja saattaisin vahingossa pyyhkiä ripsivärin pois. 

12. Irto-, kivi- vai meikkipuuteri?

Hmmm...kaikille on oma tilanteensa. Tällä hetkellä meikkipuuteri mutta seuraavaksi irtopuuteri. Kivipuutereita löytyy myös. 

13. Kokeiletko mielelläsi uusia meikkityylejä vai pysytteletkö mieluumin tutussa ja turvallisessa?

Kokeilen mielelläni uusia meikkejä mutta en ehkä tyylejä. Mutta en kyllä ole koko aikaa tutussa ja turvallisessakaan? Uusi juttu meikissä on ollut mattahuulet ja värikkäät kulmakarvat. Eli kai mä kokeilen uutta mutta en mitään taiteellista koska en osaa :)

14. Ehdottomasti paras tuote kulmien meikkaamiseen?

Mä tykkään paljon Lumenen kulmakynästä. Tosin en käytä sitä ikinä yksin vaan lisään myös Make Up Storen Trio Brown paletin kulmaväriä. Ja Lumenen kulmavahaa :) välillä meikkaan Anastasia Beverly Hillsin Dipbrow Pomadella mutta ne vaativat vähän tarkkuutta. Ja hyvän siveltimen! En osaa valita pelkkää yhtä hyvää tuotetta.

15. Kuinka usein peset meikkisiveltimesi?

Viikonloppuisin, etenkin synteettinen kabuki on sellainen että tekee likaisena tosi huonoa jälkeä.

P2190038.ORF

16. Miten arki- ja juhlameikkisi poikkeavat toisistaan?

Ei mitenkään, arki on yhtä juhlaa meikissäkin?!

17. Mielipiteesi nestemäisistä huulipunista?

Tykkään kyllä vaikka kovin montaa en omista. Tuntuu että perinteiset huulipunat ovat jääneet vähän syrjään.

18. Minkä brändn toivoisit seuraavaksi rantautuvan Suomeen myytäväksi kivijalkaliikkeisiin?

Kat Von D:n! Mielenkiintoisia meikkejä, ihania värejä ja meikkien upea ulkoasu! Kaikki muut hyvät onkin saatu tänne kuten NYX ja Urban Decay ( joka pitäisi saada vielä Kuopioon ).

19. Onko sinulle jokin kipuraja, jota enempää et ole valmis maksamaan mistään yksittäisestä meikkituotteesta?

Ärsyttää että viisikot ovat nykyään sairaan hintaisia. Eli eiköhän se n. 60 euroa ole. Hyvästä paletista saattaisin maksaa sen piiiitkän harkinnan jälkeen! Ja paletin pitäisi sitten sisältää monta väriä. Mistään poskipunasta tai korostustuotteesta en noin paljoa maksaisi.

P3040042.ORF

20. Varjostatko kasvojasi? Jos varjostat, millä tuotteella?

Varjostuksiin MAC Emote tai Make Up Store Masai. Mutta enemmän käytän aurinkopuuteria. Ehkä siksi kun mulla on tosi paljon bronzereita, haluan kuluttaa niitä pois ja tuoda kasvoille vähän elävyyttä.

21. Kiinnitätkö valmiin meikin meikinkiinnityssuihkeella?

Nyt olen ruennut käyttämään meikinkiinnityssuihketta joka päivä. Arkeen sopii essence tai NYX. Mutta jos meikin pitää oikeasti pysyä hyvänä niin sitten Skindinavia. Urban Decayn meikinkiinnityssuihkeita haluaisin kokeilla.

22. Paras sivellin luomivärien häivyttämiseen?

MAC 217. Ainut jota olen käyttänyt liki 10 vuotta. Joka päivä. Ja se on edelleen ehjä. On siinä sivellin hankkinut hintansa takaisin!!!


P1260018.ORF

23. Tykkäätkö meikata muita ihmisiä?

Aiemmin meikkasin muita mutta eipä kukaan ole nykyään kysynyt. Varmasti taito olisi ruostunut, en varmasti osaisi. En tiedä pystyisinkö sitä edes töikseni tekemään kun on tuo tenniskyynärpää ja huonot kädet muutenkin.

24. Onko sinulla meikkejä, joita koitat säästellä ja joita käytät siksi vain harvoin?

Ehkä Diorin Secret Charm on enemmän säästelypaletti, käytän sitä tosi harvoin. Night Dust on myös sellainen jonka loppuminen harmittaa. Mutta sen sävyt eivät ole mitenkään uniikit että sen saa koostettua itsekin tyhjään palettiin!

25. Paras irtoripsimerkki?

En käytä :D

26. Suositko luomiväreissä enemmän matta- vai shimmersävyjä?

Mattaa. Se on aina näyttänyt mun silmiin paremmalta. Keskellä luomea tykkään kyllä käyttää kimaltavaa. Omistan myös paljon shimmerluomivärejä että en mä niitä hyljeksi.

P2260010.ORF

27. Voidemainen vai puuterinen poskipuna?

Puuterimainen, en oikein hallitse voidemaisia.

28. Käykö sinulle koskaan niin, että huomaat kotiin päästyäsi valinneesi kaupasta täysin vääränsävyisen meikkivoiteen, peitevoiteen tms.?

Ei kyllä. Jos ostan kalliimpaa niin pyydän myyjää apuun. Marketista otan toiseksi vaaleimman, se on yleensä sopiva. Voi käyttää kesällä tai talvella, tykkään vaihtaa meikkivoidetta usein.

29. Kuinka monta huultenrajauskynää omistat?

En montaa, ehkä kolme. En käytä huultenrajauskynää. Mun kaikki huulimeikit on yleensä sellaisia että ilman kynää pärjää hyvin. Nudekynät on monikäyttöisiä!

30. Onko meikkaaminen sinulle pakkopullaa, intohimo vai jotain siltä väliltä?

Intohimo ja harrastus! Meikkaan joka päivä pitkän kaavan mukaan. Joskus on ihan meikittömiä päivinä mutta olen niin kermaperse etten mielelläni mene ihmisten ilmoille ilman meikkiä :)

Mikä on sinun suhteesi meikkaamiseen?

11 kommenttia:

 1. Olen usein luullut olevani ainoa, joka ei käytä ripsiväriä alaripsiin. Mutta näiden kysymysten perusteella aika moni jättää sen pois :)

  VastaaPoista
 2. Tätä oli mielenkiintoista lukea :)
  Samaa mieltä, Kat Von D ois hyvä saada Suomeen!

  VastaaPoista
 3. Että tuo hopea/tumma/punainen (luumu?) meikki on ihana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se punainen on Make Up Storen Maroon ja vaaleat on siitä Midnight paletista!

   Poista
 4. Kiva lukea sunkin vastaukset:)
  Mullakin arki- ja juhlameikki on melko samankaltaiset. Vahva silmämeikki on mun juttu eli vähän niin kuin olisi discoon menossa koko ajan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidän myös vahvasta silmämeikistä :) joskus on kuitenkin kiva meikata kevyemmin ja huomata miten erilaiselta sitä näyttääkään!

   Poista
 5. Tätä oli kiva lukea! Upeita meikkejä ja kuvia tuolla välissä. Etenkin kohtien 22 ja 23 välissä oleva on huikean hieno!

  Mulla on vähän sama, etten mielelläni mene ihmisten ilmoille ilman meikkiä.. Tykkään siitä, miten paljon erilaisilla meikeillä voi muuttaa pärstää. Arkena meikkaan aika hillitysti, mutta esim. bilemeikki on näyttävämpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on niin vaaleat piirteet eikä väriä kasvoissa joten ei viitsi ihan haamuna liikuskella ;)

   Poista

Kiitos kommentista <3