tiistai 16. toukokuuta 2017

Korallia kevääseen luonnollisemmalla kynsilakalla

Tänään kynsilläni vähän luonnollisempi vaihtoehto. Eikö olekin kehitytty huimasti koska nykyään lakkoihin kiinnitetään enemmän huomiota ja aletaan suosia mahdollisimman myrkyttömiä lakkoja. Blogin myötä näihin lakkoihin on päässyt tutustumaan ja toteamaan että joskus vähän korkeammalla hinnalla saa paremmat raaka-aineet ja turvallisemman lakan jota uskaltaa käyttää lasten lähellä ja raskaana ollessaankin.

Treat Collection kynsilakka

Treat Collectionin lakat eivät ole luonnonkosmetiikkaa mutta brändää itseään luonnollisempana vaihtoehtona. Lakat ovat 5-free ja niiden valmistuksessa ei käytetä yleisimmin käytettyjä riskejä aiheuttavia ainesosia.

Treatin lakat eivät sisällä:

Formaldehydiä jonka epäillään aiheuttavan jopa syöpää. Itse olen aina huolissani käyttämästäni Trind Nail Repairista. Laitapa sitä ja pyyhkäise nenää tai silmää. Alkaa muuten ärsyttämään ja kihelmöimään. Ei ihan leikin asia, kyseinen ainesosa on kynsilakoissa yleisimmin vältelty koska aiheuttaa jopa reaktioita hengitysteissä ja allergioita.

Formaldehydi Resiini on kova ja rikkoutumaton aine. Käytetään lastu- ja piirilevyjen valmistuksessa. Se altistaa iho-ongelmille ja allergisille reaktioille. 

vähemmän myrkkyjä sisältävä kynsilakka

Kamferi on pehmitin jota käytetään mm.ilotulitteissa ja tuholaismyrkyissä. Aine on psykoaktiivinen ja myrkyllinen aiheuttaen mm.paniikkikohtauksia, pahoinvointia ja hengitysvaikeuksia. Tämä kuulostaa sellaiselta aineelta jota mielellään välttelee!

Tolueeni on liuotin joka voimakkaalla hajullaan aiheuttaa riippuvuutta ja huimausta. 

Dibutyyliftalaatti on ympäristöllinen haitallinen ja myrkyllinen. Sen käyttö EU:n sisällä on kielletty kosmetiikassa, leluissa ja lastentarvikkeissa. 

Miettimisen arvoisia asioita! Tätä kun lukee niin alkaa miettiä että haluaa lakkansa vähintääkin 5-free koostumuksella...

5-free kynsilakka

Treat Collection Blushing

Tämä kevään värinen lakka on saatu pr-toimistolta. Blushing on ihana koralli-persikka ja koostumus on täydellinen! Se peittää kahdella hyvin helpolla kerroksella. Runsaspigmenttinen ja kermaisa koostumus, ei raidoitu ollenkaan.

Milv Water Decals

Lyhyet kynnet peittyvät jo yhdellä kerroksella. Mä tykkään laittaa aina kaksi kerrosta koska koen että näin väri on virheetön ja lakka pysyy paremmin. Ja tämä kaunis koralli sopii hyvin kylmälle että lämpimälle iholle! Mielettömän kaunis lakka!

Treat Collection Fast Drying Top Coat

Treat Collection kynsilakka kokemuksia

Koristeluissa Milv decalit valkean OPI lakan alla :) kokeilin myös Treat Collectionin Fast Drying Top Coatia. Antaa tosi nätin kiillon ja tasoittaa hyvin kynnen pintaa. Kuivumisaikaa täytyy testailla vielä enemmän mutta normaali-lakkaajalle voin sanoa että kuivuu kuten lupaakin; hyvin nopeasti! Hiemankaan märät lakat eivät ole menneet ruttuun tämän kanssa. Pidän myös ylellisen oloisesta kultakorkkisesta pullosta!

Treat Collectionin lakkoja myy mm. eleven ja Biodelly.

Mietityttääkö teitä ikinä että mitä myrkkyjä sitä kynsiinsä laittaa?

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Lakat saatu maahantuojalta.

24 kommenttia:

 1. Ei tuu myrkkyjä mietittyä. Toki haisevat lakat ällöttää. Ei voi olla hyvästä jos haju on tyrmäävä.

  VastaaPoista
 2. Onneksi aika monet ihan "perus"kynsilakoistakin alkavat olla vähemmän myrkyllisiä kuin aikaisemmin ja sitten on näitä vielä niitäkin parempia vaihtoehtoja olemassa. Itsekin olen noiden vaikutuksia pohdiskellut, koska viikoittain pariinkin kertaan tulee lakkausta vaihdettua - eihän se hyväksi ole noissa myrkkyhöyryissä olla.. o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin. Itse olen ollut yllättynyt että essencen lakatkin ovat 5-free. Joten ihan edullisestikin saa vähemmän myrkyllisiä lakkoja ;)

   Poista
 3. Toi hempeä jopa hieman korallinen pinkki on jotenkin todella kaunis sävy. Mä käytän lähinnä OPI:n, Essien ja Zoyan lakkoja, joista Zoya taisi olla 5-free, Essie ja OPI 3-free. Aika vähän käytän noiden ulkopuolelta mitään, joskus Lumenen tai L`Orealin lakkoja.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana korallin sävy! Tämä on minusta täydellinen lakkasävy kesäksi. Jos pitäisi valita yksi kesäkynsien väri, se olisi koralli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on siitä kiva koralli että sopii viileälle ihollekin!

   Poista
 5. Onpa kaunis sävy! :) Kyllä mä välillä olen miettinyt, kun muuten tulee kuitenkin suosittua aika paljon luonnonkosmetiikkaa, mutta hiustuotteissa ja kynsilakoissa käytössä on ollut ihan tavalliset tuotteet. Toisaalta esim. deodoranttia en ole osannut vaihtaa luonnolliseen, kun ne ei ole mulla toimineet. Joten käytän sellaisia deoja, jotka sisältää alumiinia, vaikka sen vaikutuksista välillä hohkataankin. Ajattelen, että mielummin elän elämäni raikkaana kuin kärsin hieltä haisevana ja kainalot märkinä :D En kynsilakoissakaan varmasti ole täysin tavallisista luopumassa, muttaa NCLA:n lakat oon kokenut tosi toimiviksi ja aion kyllä jatkossakin käyttää niitä. Voisin kyllä näihin Treatin lakkoihinkin tutustua paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän ihonhoidossa mieluiten luonnonkosmetiikkaa koska koen sen imeytyvän paremmin ja ihoni voivan hyvin. Hiustuotteet ja meikit on mitä sattuu koska nykyään pystyn käyttämään synteettisiä meikkivoiteita. Kynsilakoista en osta halpiksi enkä ns.kiinalakkoja, ei tiedä mitä niissä on!

   Poista
 6. Kyllä olen miettinyt ja syynännyt incit hyvinkin tarkkaan. Joistakin on vaikea saada niitä. Etenkin kun kirjoitin postauksen hormonihäirirsijöistä, tutkin lakkoja paljon lisää. Nyt kaikki China Glazet, Essietä, Opit, Zoyat jne lähtee multa pois. 5 free ei vielä takaa mitään. Esim. Zoyassa on 5free-koostumus ja hormonihäiritsijä TPHP. Sinänsä huvittavaa että tätä merkkiä markkinoidaan luonnonkosmetiikkapuolelle, kun siellä lakat ovat yleensä 7 tai 8 free. Tämä taisi vaan olla ensimmäisiä. Tykkään kyllä näistä lakoista ja etenkin pikakuivattajasta. Harmi vaan että mulla on niin tummia sävyjä ettei käy vuodenaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Treatilla on ihania vaaleita sävyjä, suosittelen tutustumaan :) mä en ole Opeja yms. hävittämässä, liian rakkaita ovat <3

   Poista
 7. Kieltämättä kyllä välillä käväisevät mielessä nuo lakkojen mahdolliset myrkyt..hyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen jättänyt Trindin vähän vähemmälle, en ihan joka päivä käytä!

   Poista
 8. Ai että kun on ihanan värinen lakka, just tällaisista tykkään :) Mä mietin usein lakkojen myrkkyjä ja kyllähän se pikkuisen ahdistaa kun tulee niiden kanssa aika paljon läträttyä. Samoin mua inhottaa kun hengitän jatkuvasti kynsilakanpoistoaineen huuruja... Vaikka 5-free ei tarkoita vielä itsessään todellakaan myrkyttömyyttä, on se kuitenkin parempi kun ei mitään. Mä en mielelläni käyttäisi Trindin Nail Repairia, mutta välillä on pakko kuuriluontoisesti. Harvoin kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan kynnet pysy kuosissa ilman Nail Repairia :/ on mahtavaa että on erilaisia vaihtoehtoja ja lakkoja joissa myrkyt on korvattu vähän paremmilla ainesosilla :)

   Poista
 9. Todella kauniinvärinen lakka.
  Yritän ostaa vähintään 5 free -lakkoja. Olen jopa miettinyt OPI- ja CG -lakoista luopumista tästä johtuen. Vielä en ole sitä tehnyt, mutta kypsyttelen ajatusta. Ehkä kaikkein mieluisimmat värit voisin säästää.
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on jonkun verran Chinan lakkoja joista en raaski luopua. Samaten OPI on rakas merkki mutta jännä että on vaan 3-free. Pääosin kuitenkin käytän 5-7-free lakkoja ja vähennän Nail Repairin käyttöä!

   Poista
 10. Ihana lakkaus! Treatin pullot on niin nättejä !

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3