maanantai 8. helmikuuta 2016

Mavala Thinner - kynsilakan ohennusaine

Uutta eloa kuivuneille kynsilakoille? Onko lempilakkasi kuivunut pulloon? Mahdottoman paksua ja venyvää käyttää? Tuttu ongelma minullekin! Aluslakka ja pikakuivattaja tahtovat paksuuntua ja ovat inhottavia käyttää. Kuivuminen kynsillä kestää ikuisuuden ja pahimmassa tapauksessa kynsilakka kuplii niiden kanssa :/

Minulla oli Sechen Restore josta tykkäsin kovasti. Kesti vuosia joten todellakin hankki hintansa takaisin. Oli mielettömän riittoisaa ja sitä riitti tippa tai pari. Nyt päätin kuitenkin kokeilla Mavalaa koska tarvitsin ohentajan heti. Ostin Sokokselta jossa maksoi 9,60 e. Pullo on 10 ml kokoinen.


P1200011.ORF

Postasin tämän kuvan Facebookin Kynsikoristelut ryhmään. Kävin lakkojani läpi ja koin todellisen yllätyksen Dance Legendin Big Bangin kohdalla. Lakka on ostettu syksyllä ja sillä on lakattu yhden kerran. Korkki on laitettu tiukasti kiinni ja pullo säilytetty Helmerissä. Oli siis todella suuri yllätys että lakka oli vajunut pullon puoleen väliin eikä se elpynyt ravistelulla! Olin että onko DaLen lakat näin huonoja?? Aika kallis lakkauskerta kun pullo tuli vielä Venäjältä ja matkasi viikkoja.


P1180074.ORF

Pidin pulloa vuorokauden ylösalaisin ja vasta sitten se rupesi elpymään. Ravistelin sitä ja pidin pystyssä/ylösalaisin päiviä. Lakka muuttui normaalin näköiseksi ja pullo tuli takaisin täydeksi. Mutta lakka oli kumman paksua joten sitä piti ohentaa.

Mavalan kynsilakan ohentaja elvyttää lakkasi ja sitä neuvotaan lisäämään 1-2 tippaa per 5 ml kohti. Minun mielestäni tippoja saa kyllä laittaa enemmän. Laitoin Big Bangiin ensin 8 tippaa.
Ohensin myös yhtä aluslakkaa johon laitoin pari tippaa. Anna ohentajan vaikuttaa 20 min. ja lakka on sen jälkeen käyttökelpoinen. Aluslakka muuttui ihan hyväksi muttei se tietenkään uudenveroinen ole. Big Bang ei ole entisensä, uuttavastaava yhden kerran käytetty lakka. Se meni ensin tavallisen näköiseksi ohennuksen jälkeen mutta parin päivän jälkeen valui taas pullon puoleen väliin? WTF?? En tajua!

Mitä kynsilakanohentajaa sinä käytät? Oletko kokeillut Mavalaa? Muistathan ettei kynsilakkoja saa ohentaa kynsilakanpoistoaineella. Se sisältää vettä joka ei sovi lakan koostumukseen.

23 kommenttia:

 1. Sechen restore löytyy. On tosi riittoisaa ! Luulen ettei ihan hetkeen tarvitse muita testailla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sechen Restore kesti minullakin yli kolme vuotta :) ja käytän ohentajaa aika paljon!

   Poista
 2. Mitä liuottimia tämä ohentaja sisältää? Onko tinneri yhteensopiva 3/5-free lakkojen kanssa vai saako ohentajalla lakkaansa ne myrkyt joita on yrittänyt vältellä ostohetkellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mavalan kynsilakat ainakin ovat 5-free. Mavalan Thinner sisältää etyyli- ja butyyliasetaattia :)

   Poista
 3. Kiitos mahtavasta vinkistä, en ole tiennyt tälläisiä edes olevan olemassa. Mukavaa viikkoa sinne <3

  VastaaPoista
 4. Onpas vaikee tapaus tuo DaLE, hurjan nätti lakka kyllä mutta hankala. Mä en edes muista mikä ohentaja mulla on, tai mulla on Sechen jolla joskus ohensin Sechen pikakuivattajaa ja joku muu jolla ohennan lakkoja tarvittaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmitti tosissaan ja nyt pelottaa muiden DaLejen puolesta...

   Poista
 5. Tätä Mavalaa olen käyttänyt jo vuosia. Hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) mulla on vielä niin vähän kokemusta tästä, että en osaa kertoa mielipidettä enempää :)

   Poista
 6. Mä käytän nykyään OPIn ohentajaa, Mavalaa en ole vielä toistaiseksi päässyt testailemaan. Sechen ohentajaa käytin aiemmin mutta siinä oli (ainakin silloin kun käytin sitä) tolueenia, joten vaihdoin sen sitten OPIin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinä Restoressa on muttei haitannut minua :) minun piti saada joku äkkiä ja kiva testata jotain marketista saatavaa ohentajaa :)

   Poista
 7. Hei, tämä postaus tulikin hyvään aikaan sillä mietinki mitä pitäisi tehdä essien päällyslakan kanssa joka paksuuntunut ihan oudoksi. Voisiko tätä käyttää ihan päällyslakkoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä voi käyttää, minäkin ohennan enimmäkseen alus - ja päällyslakkoja :)

   Poista
 8. Siis mitä ihmettä tuo DaLe! Todella omituiselta kuulostaa tuo täyttyminen ja vajuminen, olisi mielenkiintoista tietää mikä ihmeen reaktio siinä tapahtuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä :/ jos olisi suomesta ostettu lakka niin olisin valittanut. Mutta ulkomailta tilattu niin ei voi mitään...

   Poista
 9. Mulla ei ohentajaa oon vaan heittäny aina menemään mut vois kokeilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en raaski jos on paljon jäljellä. Alus- ja päällyslakkoja ohentelen enimmäkseen :)

   Poista
 10. Hei ihanaa et joku höpöttelee tästä! Oon nimittäin pohiskellu muutamaa lähes menetettyä tapausta ja josko ne sais pelastaneen,ainaki tää ois huvin saatavilla ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne saa pelastettua :) ainakin kannattaa yrittää. Kyllä mä olen kuullut Mavalan ohentajasta pelkästään hyvää joten uskalsin itsekin ostaa :)

   Poista
 11. Voi ei mikä kohtalo DaLella!! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmitti :( olin käyttänyt vain kerran. Olisi ollut joku mitättömämpi lakka, ei indie :/

   Poista
 12. DaLen maanantai-pullo , tosi harmi. En oo koskaan ohentanu lakkoja.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3