sunnuntai 21. helmikuuta 2016

For Dummies: Miten manikyyristä saa kestävän?

Minä olen ihan höpsönä erilaisiin kynsienhoitotuotteisiin. Minusta kiinnostavinta on tutustua uusiin tuotteisiin, lukea niistä lehdistä/blogeista ja ihan parasta on kertoa niistä teille. Tykkään hirveästi tehdä faktapainotteisia postauksia. Kukapa ei olisi tuskaillut lohkeavan kynsilakan kanssa tai etsinyt aina jotain parempaa tuotetta? Ehkäpä minä voisin auttaa näiden pulmien kanssa.

P2010009.ORF

Pohjat tehdään huolella

Jokaiselle kynsilaadulle on olemassa omanlaisensa tuotteet. Joku pärjää pelkällä perus aluslakalla. Toinen haluaa tuotteen liuskoittumista vastaan. Yksi kaipaa apua kynsien haurauteen. Pääasia on puhdistaa kynsi huolella ja käyttää sille tarkoitettua hoitotuotetta. Kynsi pestään ja kuivataan ennen aluslakan käyttämistä. Tämä on ihan must juttu, kynnelle ei saa jäädä öljyä tai rasvaa! 

Kynnen pinnan täytyy olla sileä eikä kärjissä saa olla rokamia tai liuskoittumia. Liuskoittumista pääsee eroon kynsiöljyllä, lasiviilalla ja hyvällä aluslakalla. Viilaa liuskoittuma tasaiseksi ja kynnen pintaa nuolevaksi lasiviilalla. Käytä aluslakkaa KOKO AJAN ja pidä värilakkaus moitteettomana. Sulje kynnen kärki alus-, väri- ja päällyslakalla.

P2010014.ORF

Hoppuilulla ei tule lasta eikä........

Siihen kynsienlakkaamiseen pitäisi vähän keskittyä. Suoraan sanoen puistelen päätä sille että jokainen kerros kuivatetaan pikakuivattajalla tai pikakuivattaja levitetään täysin märän lakan päälle. Voihan sen tietysti tehdä niinkin jos haluaa. 

Mutta minä haluan kynsien lakkaamisen olevan kiva ja rentouttava hetki. Kiireessä ei tule mitään! Aluslakan annetaan kuivaa kunnolla. Käytä hyvää kynsilakkaa joka ei ole liian paksua ja kuiva ikuisuutta. Levitä mieluummin ohuet kerrokset jotka kuivuvat 10 - 15 minuutissa. Anna jokaisen kerroksen kuivua huolella. Hyvää kynsilakkaa tarvitset 2-3 kerrosta. Viimeisenä käytetään AINA kirkasta päällyslakkaa.

P2010010.ORF

Älä ole Nuuka-Jussi

Mikä tahansa kirkas lakka ei sovi alus- tai päällyslakaksi. No miksei muka? Pelkkä kirkas kynsilakka tai päällyslakka ei sovi aluslakaksi. Kyllähän se käy hätätapauksessa suojaamaan kynttä, mutta ei se anna lakkaukselle täydellistä pysyvyyttä. Ensinnäkin se ei suojaa kynttä värjäytymiseltä. Kirkkaan lakan pinta on myöskin liian liukas antamaan värilakalle tarttumapintaa. Lakka tuskin levittyy yhtä hyvin kuin esimerkiksi Essie First Basen päälle. 

Päällyslakan tehtävä on suojata värilakkaa iskuilta ja kolhuilta. Jos käytät pelkkää väritöntä lakkaa, se ei hoida tätä tehtävää vaan kuluu nopeammin pois kuin päällyslakka. Ja näin olemme taas tilanteessa jossa mietitään miksi lakkaus ei kestä.
Satsaa hyvään alus- ja päällyslakkaan. Hyvä perusaluslakka ilman hoitavaa ominaisuutta on juurikin Essie First Base. Jos et ikinä jaksa kuivatella kynsiä ja saat aina aikaan lakanankuvia, osta hyvä ihminen pikakuivattajaa. Kiität minua monesti kun hankin INM Out The Door pikakuivattajan. Se kuivattaa kynsilakat viidessä minuutissa!!

P2010020.ORF

Älä itse pilaa aikaansaannoksia

Kannattaa miettiä miten kohtelet kynsiäsi. Kynnet eivät ole työkaluja! Ei saa raaputtaa etikettejä eikä tiskata ilman hanskoja. Lakat lohkeavat helpommin tai pehmenevät tiskivedessä. Sitten syytetään että onpas huonoa lakkaa kun ei pysy! Eikö syy ole ikinä käyttäjässä? Kauniiden kynsien eteen haluaa nähdä vaivaa joten kyllähän niitä haluaa ihailla useamman päivän ;)

P2010087.ORF

Kuvituksena oma arsenaali, osa kuvissa esiintyneistä tuotteista saatuja ;)

Ehdottomasti otan vastaan vinkkejä ja omia tuotesuosituksia hoitotuotteiden loputtomassa maailmassa, aina sitä kuitenkin haluaa kokeilla jotain uutta ;)


6 kommenttia:

 1. Vähän tuntuu hassulta antaa gurulle jotain vinkkejä mutta paesen aluslakka on ollut hyvä. Ostin yhdestä kauneushoitolasta. Ebaysta oon lisäki ostanu kynsinauhoille öljytusseja todella edullisesti ;)
  Ehkä mä testaan sitä alessando merkkiä ja kerron sit sulle mitä pidin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaa ihmeessä :) olen katsellut merkkiä mutten ole ostanut kun ei tiedä onko hyvä.

   Poista
 2. Erittäin hyvää tekstiä! <3
  Mulla liuskottuu kaksi kynttä oikeasta kädestä jatkuvasti, eikä mikään keino auta. Tätä jatkunut jo toista vuotta. Tästä syystä ne myös katkeaa helpoiten - jolloin kaikki pitää leikata samaan tasoon. Öljyä olen laittanut. Viilaaminen ei auta, koska jäähän se auki sinne puoliin väliin kynttä kuitenkin. :/ Olen laittanut myös lakkaa, joka on tarkoitettu estämään liuskottumisen - ei auta.
  Tietty käytän näitä etu- ja keskisormea vähän liian paljon työkaluina - eli syyttävän sormen kohdetta ei tarvitse etsiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kiva että joku lukee kun taisi jäädä Purkkimafia-ilmoituksen jalkoihin :)
   Oletko kokeillut Trind Nail Repairia? Ja lopettaisit sen kynsien työkaluja käyttämisen? Mullakin oli ongelmana oikean kädet etu- ja keskisormi mutta Nail Repair auttoi eikä ne enää liuskoitu :)

   Poista
 3. Kiitos vinkistä! Laita ostos listalle tuon Nail Repairin - kaikkea olen valmis kokeilemaan.
  Ja varmasti tosiaan auttaisi sekin, että ottaa työkalut vaika työkalupakista. ;)
  Mutta hyvillä pohja- ja päällitöillä lakkauksen saan pysymään yli viikon hyvänä - tietysti pieniä korjauksia pitää tehdä välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä ne lakkaukset mullakin pysyisi mutta en vaan jaksa katsella samoja montaa päivää. Nyt olen katsellut tämän hetkisiä lauantaista, saa jo riittää. Jos päädyt Nail repairiin niin tulehan ihmeessä kertomaan mitä tykkäät siitä :)

   Poista

Kiitos kommentista <3