keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Nolot tunnustukset " Kuinka usein "

Tämän hauskan idean löysin Tiian tontilta :) näihin haasteisiin on aina kiva vastata ja vielä mukavampi niitä on lukea :) paitsi tunnen itseni likaiseksi ja sotkuisaksi ihmiseksi, kaikki muut tuntuvat pesevän rintsikat tyyliin joka päivä ja peseytyvänsä vähintään joka toinen päivä ;D tai meidän koti tuntuu vaikuttavan likaiselta kun en luuttua lattioita kovinkaan usein..

Vaihdat lakanat? - Suunnilleen viikon välein. Koira ja kissa ei nuku enää sängyssä niin ei ole karvaa ja hiekkaa enää lakanoilla.

Vaihdat pyyhkeet? - Nekin n. viikon välein, aina kun niihin on joku mustakäpälä kuivannut kätensä tai on jotain meikkituhruja.

Peset hiukset? - Parin-kolmen päivän välein.

Soitat isälle/äidille? - Aina kun asiaa tai huvikseni varmaan parin viikon välein. Viestejä laitellaan silloin tällöin perheenjäsenten kanssa. Minun perheeni asuu n.100 km päässä ja kerran kuussa ajelen kylään. Pitäisi kyllä käydä useammin :/ olis ihanaa jos asuttaisiin lähempänä!

Näet vanhempiasi? - Tuossapa siihen vastasinkin, ehkä kerran kuussa, joskus useammin jos on jotain synttäreitä tms. 

Käyt leffassa? - Minkähän olisin viimeksi käynyt katsomassa? Fast & Furious 5? Siitä onkin jo tovi ;D en saanut kertaakaan kaupungissa asuessa lähteä leffaan vaikka ilmaislippujakin oli. En vaan saanut aikaiseksi mennä yksin.

Föönäät hiukset? - Nykyään harvemmin kun pidän joskus kiharalla. Hiusten kunto on vähän parantunut kun en föönää ja suorista pari kertaa viikossa. Ehkä föönään nykyään kerran parissa viikossa?

Putsaat lattiakaivon? - Aika usein, heti kun siinä näyttää olevan hiuksia tai kissanhiekkaa. Sihti on päällä ettei hiekka mene sinne.

Käyt metsässä? - Tuossahan tuota on ympärillä eli aika usein. Pari kertaa viikossa ainakin.

Käyt suihkussa? - Pari-kolme kertaa viikossa. Meillä on siis edelleen tuo kylppäriremontti menossa ja kylvetään pihasaunassa matkasuihkun avulla. Että kun pesutilat on sisällä valmiit niin kyllä aion lotrata oikeassa lämpimässä suihkussa :D tuo kylmä pihasauna ei kovin houkutteleva ole kun ilman saunan lämmitystä ei voi käydä suihkussa. Osaan kyllä siistiä itseni päivittäin ilman suihkuakin.


Sanot läheisille että rakastat heitä? - Liian harvoin...meidän perheessä ei ole ollut tapana sanoa asiaa vaan enemmän osoittaa se teoilla tai pelkällä yhteiselolla. Kyllä sen tietää ilman hokemistakin. Mulla on ollut tosi hyvä ja vakaa lapsuus, hyvät perhearvot ja on edelleen.

Sanot miehellesi että rakastat tätä? - Osoitan sen ennemmin teoilla. Minun mieheni ei ole kovinkaan romanttinen ( edelleen odotan sitä synttärilahjaa ) eikä viljele sanaa huvikseen. Taitaa olla maailman epäromanttisin tapaus ja silloin alussa se aiheutti mulle aikamoista epävarmuutta. Mutta osoittaa asian kyllä teoillaan. 
Itse keitän hälle joka aamu kahvit, teen aina työeväät, ruoan, lämmitän uunin ja saunan. Minäkin osoitan välittämisen tällä tavalla. Pääasia että yhdessä on mukava elellä. 

Tarkistat kuivakaapin sisällön? - Saatan katsella aina kun kaapilla käyn, ehkä kerran vuoteen siivoan perusteellisemmin ja heitän vanhat pois.

Luuttuat lattiat? - Varmaan liian harvoin kun ei vaan jaksa...silloin kun on vapaapäivä, aikaa ja jaksamista, innostun siivoamaan kunnolla. Sitten pesen lattiatkin. Kerran-pari kuussa. Likaiseen vuodenaikaan toki useamminkin mutta koiran tassut putsaan aina ennen sisälletuloa niin varsinaista likaa ei näkyvästi ole lattioilla...ja jos jotain kaatuu, pyyhin sen heti pois. Kun päivittäin pitää yllä perussiisteyttä niin sellainen törkyä ei pääse syntymään. Kun en tykkää siivouspäivästä enkä halua että joka lauantai on joku siivouspäivä...

Peset vessan? - Aina kun siellä on *PIIP* no ei tosi :D aina kun likaiselta näyttää, kerran-pari viikossa perusteellisesti mutta päivittäin siistin esim. altaan ja hiuslakkaroiskeet.

Puhdistat liesituulettimen? - Kaupungissa ilmanvaihto toimi sen kautta joten kerran kuussa. Täällä ei liesituuletinta olekaan.

Syöt noutoruokaa? - Kerran-pari kuussa, vähän vaihdellen. Kesällä tuli porsasteltua vähän liiankin usein. Ei täällä ole kuin yksi hyvä pitseria ja pari ruokapaikkaa.

Valehtelet? - Toivottavasti en valehdellut just äsken noutoruoan määrästä :D miehelle saatan lipsautella pieniä sieviä valheita aina kun haen paketteja postista...kaunistelen kyllä totuuksia etenkin kosmetiikkaan liittyen. Kyllä mä välillä kaunistelen totuuksia, en tiiä onko se sitten valehtelua. Parempi päästää valkoinen valhe suustaan kuin loukata toista tai aiheuttaa riitaa.

Riitelet suhteissa? - Minä kyllä suutun sekunnissa ja annan kuulua asian. Ehkä se kuitenkin on aina sellaista yksipuolista, ei oikeastaan riidellä, joskus saatetaan kinata jostakin. Jos riidellään niin mies ei huuda takaisin, vaan osaa jotenkin lepyttää ja naurattaa minua niin en viitsi sitten mäkättää kun naurattaa. Onneksi osaa tälläisen tavan koska on kuitenkin niin hiton kovapäinen kuten minäkin, kaksi sellaista yhdessä on aika paha juttu :D
Itse olen enemmän mököttäjä jota mies yrittää lepytellä. Yritän koko ajan päästä eroon tästä tavasta mutta minkäs sitä luonnolleen voi....

Sheivaat? - Aina kun käyn suihkussa.


Vaihdat hammasharjan? - Heti kun harjakset hapsottaa.

Käyt kirjastossa? - No itseasiassa eilen kävin! Maaliskuussa hain kirjastokortin tänne ja nyt lainasin ekaa kertaa. Kotona on paljon lukemattomia kirjoja mutta välillä lainaan kirjastostakin. Ennen useammin, nykyään näinkin harvoin..

Peset peitot ja tyynyt? - Ehkä kerran-pari vuoteen. Sitten kun ne alkaa häiritä ;D

Soitat anopille? - Joskus Messengerissä viestitellään mutta ei soitella. Mukava ihminen on ja paras anoppi mitä ikinä ollut :)

Peset rintsikat? - Aina kun ovat likaiset ja on semmosta pyykkiä että voi sekaan heittää. En huvikseni pyöritä niitä koneessa kun kuluvat ja menevät rikki.

Leivot? - Viimeksi tein pannukakkua. Ja käytin voipaperia kun luulin olevan sama asia kuin leivinpaperi. Roskiin meni nekin leipomukset että suosiolla ostan leipomosta jos jotain haluan. Enemmän teen suolaisia piirakoita.

Siivoat jääkaapin? - Järjestelen joka päivä ja katson ettei ole vanhoja. Pyyhin hyllyjä silloin kun likaiselta näyttää. Pitäis kyllä siivota taas...


Käyt puntarilla? - En käy kun lukema v*tuttaa ja alkaa masentamaan.

Komennat miestäsi? - Päivittäin ;D adhd mieheni tarviaa sen että hänet patistetaan tekemään, omatoimisesti ei välttämättä saa mitään aikaan. Vastavuoroisesti jos minut komennetaan tuomaan kahvi sänkyyn niin kyllä minä vien. Komentelu voi olla myös hyväntahtoista, en minä ainakaan sitä pahalla tarkoita :) enkä ota itseeni jos minua komennetaan klo 4:30 aamukahvin keittoon vaikka itse saisin vielä nukkua :D

Syöt irtokarkkeja? - Liian usein...pari kertaa kuussa. Taitaa olla nytkin pussi kaapissa mutta kyllä ne siellä säilyy, ei ole sellaista pakko syödä heti -himoa.

Vierailet isovanhempiesi luona? - Eivät ole enää elossa.

Peset pyykkiä? - Pari koneellista viikossa.

Imuroit kotisi? - Joka päivä lakaisen tai imuroin varsi-imurilla enimmät. Parin päivän välein oikeella imurilla. Yläkertaa silloin kun huvittaa kun siellä ei oleskella niinkään.

Perheessä kinataan vaatetuksesta? - Ei kai niistä tarvii kinata. Meillä on samanlainen vaatemaku, samis-Vanssit ja huppareita. Ällöö...

Käyt hammaslääkärissä? - Melko traumaattisia ne viimeaikaiset kokemukset joten en ole käynyt sen jälkeen. Ei ole koskenut hampaisiin kun kaikki viisurit on nypitty pois. Hammaskiven poisto mulla on jonkun viikon päästä kun ei hammaslääkäriä voi vältellä loputtomiin...

Käyt kaupassa? - Useamman kerran viikossa, aina on joku loppu. Asioikseni en lähde että silloin kun olen kylällä niin samalla käyn kaupassa. Ehkä kerran viikossa käydään yhdessä isommat ostokset.


Peset ikkunat? - Kerran vuodessa kaikki pinnat, nyt syksyllä pitäisi pestä ulko- ja sisäpinnat. Ikkunanpesun jälkeen jaksan jonkun aikaa pyyhkiä tassun- ja kuononjälkiä ikkunoista mutta sitten en jaksa enää välittää.

Vaihdat sukat? - Joka-joka toinen päivä. Pidän villasukkia kotona normisukkien päällä niin ei kai ne likaannu.

Olet eri mieltä miehesi kanssa? - Aika usein :D osaan kuitenkin pääosin olla hiljaa koska ei jaksa kinata pikkuasioista, ja jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Kun on tosiaan kaksi kovapäistä yhdessä niin on pitänyt opetella tulemaan puoliväliin vastaan ;)  

Ostat uusia vaatteita? - Silloin tällöin. Ehkä aika harvoin mutta sitten kun jotain tarvii, ostan kerralla enemmän. En jotenkin tykkää vaatteiden ostamisesta. Sovituskopissa ährääminen on hirveintä ikinä.

Siivoat? - Joka päivä jotain, taisin aiemmin luetella aika hyvin.

Olet tehnyt raskaustestin? - En ole kyllä tehnyt ikinä. 

Tarkastat toimiiko palovaroitin? - Tuntuuhan nuo toimivan, omakotitalossa uunin ja hellan kanssa tuhratessa tupruaa joskus savua sisälle.

Peset autosi? - Aina kun näyttää likaiselta ja häiritsee. Uudemman auton kanssa olen ollut tarkempi kun ajellut suolattuja maanteitä. Dodgen käytin ehkä kerran kesällä, ei sillä ajeta päivittäin niin ei mennyt kovinkaan likaiseksi. Toyotan olen pessyt kerran vuoteen ja nyt pitäisi käyttää ennen pakkasia. Autot siivoan kyllä sisältä tosi usein niin on kivempi ajella. Käytän aina pesulaitteessa enkä ala pesemään itse.

Käyt läpi vaatekaapit ja turhat kaapit? - Silloin kun inspiroidun ja siivouspuuska iskee. Eli aika ajoin ja kun käyn kaapilla niin katselen aina sisältöä, siivoan jos on jotain turhaa tai myytävää.

Siivoat lääkekaapin? - Kerran vuoteen ;D

Puhdistat hiukset harjasta? - Silloin tällöin kun hiukset alkaa häiritä ;)

Mikä on sun suosikki ja inhokki kotitöistä? Osaatko sinä pestä tai pesettää itse autosi?

ps. Zazas Petals blogissakin vastattiin haasteeseen ja pohdin kommenttikentässä riiteleekö kaikki parisuhteissaan. Riiteletkö sinä? Voiko olla parisuhteita joissa ei ikinä kinata mistään tai joskus huudeta kunnolla :D tarkoitan riitelyllä ihan sellaista kinaamista/tiuskimista tai pahalla päällä olemista :) kiinnostaa vaan ;D

16 kommenttia:

 1. Kadehdin. En uskalla itse mennä pesukadulle, kerran olen mennyt henkisen tuen kanssa. Mutta meillä on letku ja harja pihassa aina valmiina, sorateillä kulkiessa niitä tarviikin aika usein. Uudempaa autoani pitäisi kyllä alkaa suolan takia viedä talvisin pesuun.

  Toivoisin, että on parisuhteita joissa ei riidellä. Mua ei haittaa olla eri mieltä jostain asiasta, olenhan ystävienikin kanssa välillä, mutta heidän kanssaan keskustelutyyli on kohteliasta. Mieheni puhetyyli on töksäyttävää ja kireää, josta minä tyypillisenä rapuna loukkaannun. Sanoisin, että meillä kaikki riidat voisi välttää, jos pystyisimme kehittämään kommunikointiamme, sillä itse asioista olemme suht samaa mieltä tai ainakin kykeneviä kompromisseihin. -HH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun on ollut jossain vaiheessa pakko opetella auton pesettäminen yksin, siitä on uskallus kasvanut ajaa pesuun enkä enää arastele pesukoneita. Meillä ei ole autonpesu mahdollisuutta omassa pihassa ellei sankolla kantaisi vettä sisältä :D
   Minä yritän parantaa kommunikointia koko ajan ja keskustella asioista. Olisi mukavaa jos ei ikinä tarviisi riidellä ainakin isommassa mittakaavassa :) Me ollaan molemmat rapuja että en tiedä onko se hyvä vai huono asia :D

   Poista
 2. Minäkin pesen todella harvoin rintsikoita... tosi mulla niitä on hirveä määrä niin vaihtelen myös usein mitä käytän ja hikiliikunnassa on yleensä urheiluliivit jotka voi huoletta pestä vaikka joka päivä ja töissäkin mulla on omat "työtissiliivit" joiden pesua ei niin tarvitse sääliä :D ja kyllä omasta kokemuksesta joka parisuhteessa on riitoja. Isompia ja pienempiä mutta ainakin nykyisessä suhteessa mies on sellainen jonka kanssa mikään riita ei ole ylitsepääsemätön vaan kaikki on aina selvitettävissä. Huonojakin päiviä on jokaisella jolloin jokin pieni asia toisessa vaan ärsyttää ja siitäkin tulee helposti tiuskittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on monet rintsikat eri tilanteisiin :) urheiluliivit on kyllä helpot pestä eikä niitä tarvii niin sääliä...On varmasti minussakin asioita jotka ärsyttävät mutta mies ei onneksi liiemmin niistä huomauttele. Ja minä luulen että naiset ehkä enemmän ovat ärsyyntyneitä tiuskijoita, miehillä kun ei ole sitä aikaa kuusta ;D minua ainakin ärsyttää silloin kaikki. Mutta mikään asia ei ole ylitsepääsemätön ja kaikki aina sovitaan ja otetaan opiksi :)

   Poista
 3. Kivaa luettavaa :)
  Mä olen samanlainen, tulistun nollasta sataan ja siitten se on ohi. Meillä riidellään tosi harvoin, minä riitelisin useammin mutta miestä ei oikein saa kaveriksi. Heh. Nuorempana on ollut tosi riitaisia suhteita joten oon ihan äärettömän helpottunut kun nykyisessä suhteessä riitely on aika harvinaista.

  VastaaPoista
 4. Hauska kirjoitus. Kuulostaa hauskalta tuo teidän elämä. 😀

  VastaaPoista
 5. Kiva, että säkin teit tän. Mun inhokki on imurointi ja ikkunoiden pesu, voisin ulkoistaa molemmat, jos olisin rahoissani. :D Osaan pestä itse auton ja myös pesettää, vaikka mulla ei ole ajokorttia tai autoa. Itsepestessä auto kyllä näyttää aivan eriltä kuin koneellisen pesun jälkeen. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ees muista miltä itsepesty auto näyttää kun vuosia pesettänyt :D minusta olis ihana jos mies joskus imurois ja siivois mutta ei :DD

   Poista
 6. Kotitöistä mun ehdoton inhokki on imuroiminen, mutta onneksi se on miehen lemppari niin hän hoitaa sen aika usein. Yksittäistä lempparia ei varmaan ole, mutta jos pitää sanoa niin ikkunoiden pesu. Se aloittaminen vaan on kova homma, kun täytyy ottaa verhot pois ja raivata huonekalut yms. edestä. Mutta itse peseminen on jotenkin rentouttavaa. Ja toi auton pesu: käytän joskus pesulaitteessa, mutta yleensä veli pesee (hän aina valittaa mulle että ne pesulaitteen harjat kuluttaa maalipintaa ja mitä vielä :D). Aika harvakseltaan tulee kyllä pestyä, mutta sisätiloja mäkin siivoan useammin.

  Ja itse sanoisin, että meillä ei kyllä riidellä. Eri mieltä ollaan toki jatkuvasti ja vähän kinataan aina jostain, mutta ihan hyvässä hengessä me kyllä aina keskustellaan. Ja tietenkin aina välillä vtuttaa arki ja stressi ja silloin tulee tiuskittua puolin ja toisin, mutta ei me koskaan huudeta toisillemme tai mitään semmoista. Ollaan molemmat sen verran suorapuheisia että kaikki on pakko selvittää heti kun ei niitä asioita voi olla puhumattakaan. :D Eipähän jää mitään hampaankoloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä tykkään imuroinnista kunhan on hyvä imuri. Meillä vaan sais imuroida vaikka joka päivä niin jotenkin ei jaksa. Joskus se siivouspuuska iskee ja sitten siivoon koko mökin kerralla :D niinhän sitä sanotaan että ne harjakset naarmuttaa mutta en ole itse huomannut eikä se toisaalta haittaa jos on vähän huonompi auto :)
   Me ollaan kanssa suorapuheisia mutta hyvällä tavalla. Ei kumpikaan sano ilkeesti toiselle. Arki ja stressi on just se vtutuksen aihe ja se aiheuttaa pieniä kinoja kun on väsynyt..meitä kans stressaa nää remontit ja pesutilojen puuttuminen sisältä. Mutta onneksi sovitaan heti riidan jälkeen ja mies osaa rueta naurattamaan minua niin eipä jaksa esittää vihaista :DD

   Poista
 7. Ah ihanaa että joku uskaltaa ääneen sanoa ettei käy sata kertaa päivässä suihkussa(ja kuinka kaikki jotka eivät näin tee, ovat oksettavia). Mulla ei iho kestäisi joka päiväistä pesua, eikä se tarpeen ole muutenkaan ellei jotain sotkuista tee. Kyllä sitä ilman suihkuakin saa tarpeelliset paikat putsattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä ainakin pesen kainalot joka aamu, vaihdan vaatteet töistä tultua yms yms. en minä ole hikinen tai likainen. Ei kaikkien iho kestä tai ei koe tarpeelliseksi käydä päivittäin suihkussa. On eri asia asua ihanan lämpimässä kerrostalossa jossa suihku toimii kuin kylmässä vanhassa puutalossa jossa ei ( tällä hetkellä ) ole pesutiloja sisällä niin ei vaan kykene käymään suihkussa päivittäin ;DD

   Poista

Kiitos kommentista <3