tiistai 8. lokakuuta 2019

Biozell - Kapinalliselle Curly Girlille

Tuotteet saatuja ilmaisnäytteitä.

Olen moneen kertaan kehunut kotimaisia Biozell tuotteita joissa on uskomaton hinta-laatusuhde. Tuotteet ovat edullisia mutta kampaamotuotteiden tasoisia. Esim. Color Maskit ovat todella hyviä enkä ole kokenut tarvetta ostaa kalliimpia vastaavia tuotteita. Tässä postauksessa sivuan omaa suhdetta curly girliin ja esittelen Biozell lemppareita sekä uusia tuttavuuksia!

Mulla on luonnonkihara hius jota olen kuluttanut ja katkonut harjaamisella ja lämpökäsittelyillä. Vihaan luonnonkiharaa ja olen suoristanut sen joka pesun jälkeen ainakin 15 vuoden ajan. Lyhyessä tukassa luonnonkihara on vielä kamalampi koska se on täysin hallitsematon! Kaikkein rasittavinta tässä föönäämisessä ja suoristamisessa on se että se täytyy tehdä ennen nukkumaanmenoa. Aina pitää nukkua muotoilutuotteet päässä koska aamulla ei ole tähän aikaa. Jokainen luonnonkikaran omaava tietää ettei märällä tukalla mennä nukkumaan :D

Curly Girlin myötä aloin kuitenkin kokeilemaan mitä tapahtuu jos en pesun jälkeen teekään tukalle mitään? Jos annan sen vaan olla? Kiharat tulivat heti esille oikein sievästi kosteassa tukassa. Ajattelin että näyttääpä hyvältä, tällee menen töihin huomenna! Mutta voi kamala aamulla...sievät korkkiruuvikiharat olivat vaihtuneet kuivan pörröiseen tyynyn hangattuun kiharaan ;D 

Tämän episodin myötä opettelin laittamaan sitä pirun kiharaa päätä :D joskus laitan muotovaahtoa ja suoristan osittain, jätän kiharaa etuosaan. Tai kampaan koko ajan märkänä jotta tukka suoristuu vähän eikä ole pörröinen päältä. Kaikkein kivoin tapa on kuitenkin jätettävien lisäksi käyttää kiharuutta hallitsevia muotoilutuotteita tai -geelejä. Huomasin nimittäin että hiukset ovat paljon kiiltävämmät ja terveet kun niitä ei käsittele lämmöllä, eikä käytä niin paljoa vahaa ja lakkaa joka taas kammalla raastaessa katkoo tukkaa. Kihara näyttää ihan hyvältä kunhan se on laitettu ja aseteltu nätisti :)

Olen kapinallinen Curly Girl enkä välitä onko tuotteissa silikonia tai sulfaatteja. Käytän muotoilutuotteita ja kuivaan pyyhkeeseen. En noudata oppia orjallisesti. Jokainen voi löytää omat tavat ja itse olen tyytyväinen siitä että cg:n myötä innostuin kokeilemaan tukan luonnollista olotilaa koska se on parantanut hiusteni kuntoa huomattavasti! Pesen myös nykyään tukan aamulla jotta se kuivuu luonnollisesti, pesen myös entistä useammin jotta muotoilutuotteita ei ole tukassa päiviä enkä joutuisi repimään niitä kammalla pois.


Hiukseni pesen pääosin kosteuttavilla shampoilla mutta blondinä on pakko käyttää hopeashampootakin. Biozell Silver Shampoo taittaa hiuksista keltaisuutta ja kirkastaa vaaleita sävyjä. Mielestäni tässä hopeashampoossa on hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdillaan. Shampoo myös tuoksuu ihanalta ja vaahtoaa hyvin. Se on sävyltään vaalean violettia ja kirkastaa hyvin tukkaa.
Hopeatuotteina käytän lisänä Nourishing Silver Spraytä jätettävä hoitoaineena. Mustikkauutetta sisältävä spray neutraloi hiusten keltaisuutta ja lämpimiä sävyjä.


Hopeatuotteiden käytön lisäksi käsittelen hiuksiani Color Mask Hoitavalla sävytteellä. Olen käyttänyt näitä vuosia ja vaihdellut sävyä tukan värin myötä. Minulla on Soft Ice sävyn rinnalla myös Silver, tosin käytän sitä harvemmin koska se tuo hopeaa sävyä tukkaan. Nyt tykkään olla kylmän kirkas blondi ja siihen Soft Ice sävy sopii täydellisesti. Sävy on helmiäisen vaalea, kirkas neutraali säännöllisesti käytettynä. Nappaa hyvin hiuksiin mutta peseytyy pois kun ei ihan jatkuvalla syötöllä käytä.

Muotoilussa olen nyt käyttänyt kahta itselle uutta tuotetta. AINA -sarjan Kampaus- ja muotoilusuihke toimii lämpösuojana kosteassa tukassa. Se antaa myös keskivahvan ja joustavan pidon, vähentää sähköisyyttä ja antaa kosteussuojan joka on hyvä juttu. Vesisade ja kosteus kun on luonnonkiharan lempikeli...


Cg metodissa käytetään paljon Muotoilugeeliä josta itsekin nyt innostuin. Käytin geeliä vuosia sitten mutta sitten se jäi. Olen arka kokeilemaan marketin muotoilutuotteita koska en tottapuhuen ole niistä kummoisia löytänyt, Biozell on sitten poikkeus tässäkin. AINA muotoilugeeli tuo hiuksiin avocadouutteen avulla joustavuutta, pitoa ja käsiteltävyyttä. Geeli tuo mielestäni kivasti kiharaa esiin ja pitää hiukset kostean sekä terveen näköisinä. Tämä on kyllä ihana tuote!

Teiltä haluaisin kysyä että oletko löytänyt Biozellin tuotteista jotain omia suosikkeja? Jos omaat samanlaisen lyhyen tukan kuin mulla niin miten muotoilet ja pidät sen kurissa?

10 kommenttia:

 1. Täällä myös yksi joka on vuosia taltuttanut luonnonkiharansa muotoilutuotteilla ja suoristusraudalla. Hiljalleen on alkanut heräämään mielenkiinto sitä kiharaa kohtaan (ja totuus hiusten kohtalosta), eli ehkä minäkin vihdoin uskaltaudun kokeilemaan cg:tä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, mulla se on parantanut hiusten kuntoa!

   Poista
 2. Biozellin rakennesuihke on suurin suosikkini . Suolavesisuihke on myös kiva, mutta rakennesuihketta ostan aina lisää entisen loputtua. Kiiltosuihketta aion testata seuraavaksi.

  VastaaPoista
 3. Sain kesällä pidennettyä hiusten pesuväliä cg:n avulla. Aika paljon pitää antaa kosteutta, jotta kiharat tulevat esille. Menetelmä on kuitenkin hellävarainen hiuksille ja siitä tykkään. Kiva, kun sinäkin innostuit kokeilemaan. :D
  Millainen tuoksu tuossa Aina-geelissä on? Voisin ostaa, jos vähän hajustettu. Muotovaahtoa ja sokerisuihketta muutoin olen viime aikoina käyttänyt. Geeli kiinnostaisi näiden lisäksi.
  t. TQ

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla että oot oppinut tykkäämään luonnonkiharoistasi! Mutta pakko sanoa ettet kyllä ole Curly Girl metodilla jos käytät kertyviä aineita (esim.silikoneja) ja peset sulfaateilla. Metodissa on olennaista niiden poisjättäminen.. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä sen tiedän, enkös minä niin kirjoittanutkin tuossa :)

   Poista
 5. Curly Girl -metodi perustuu englantilaisen Lorraine Masseyn kirjoittamaan kirjaan ja hänen luomaan hiustenhoitorutiiniin, jossa on tarkat ohjeet.
  CG:n idea on poistaa hiustenhoidosta kuivattavat aineet (sulfaatit, kuivattavat alkoholit) sekä hiuksiin kertyvät aineet (vahat, silikonit), jotka eivät hellävaraisilla pesuaineilla irtoa hiuksesta ja tällöin estävät kosteuden pääsyn hiukseen.
  Jos näitä CG-metodin ohjeita ei noudata, niin silloin ei voi puhua olevansa kyseisellä metodilla. Edes kapinallisesti :D

  Kiharoita voi hoitaa monella tapaa. Curly Girl -metodi on yksi tapa.
  Yksi tapa on käyttää sulfaatteja ja silikoneja, eikä siinä ole mitään väärää jos ae hiuksille sopii :) Mutta sehän ei sitten liity mitenkään cg-metodiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lienee kuitenkin pääasia että jokainen löytää oman tyylinsä, jos luet postaukseni tarkemmin niin näet miten noudatan itse curly girliä ;)

   Poista

Kiitos kommentista <3