tiistai 21. marraskuuta 2017

Miten hoidan ihoani tällä hetkellä

Aloin mietiskelemään ihoani, miten se onkaan muuttunut vuosien myötä. Mummovoiteet ja anti-age tuotteet alkavat olla koko ajan ajankohtaisempia kun ennen ne tuntuivat niin kaukaiselta ajatukselta! Ihoni on kuivunut viime vuosina ja juurikin syksyisin sen alkaa huomata. Ihoa kiristää lähes päivittäin, siitä huolimatta että hoidan sitä mielestäni huolella ja kunnon tuotteilla!

Ennen hoidin ihoani pelkällä meikinpuhdistustuotteella ja kasvovedellä. En käyttänyt aina voidetta, ehkä illalla mutta en meikin alla. Silmänympärysvoidetta en muista käyttäneeni. Naamion ja kuorin ehkä kerran viikossa. Ihoni oli rasvoittuva sekaiho, ei kuiva ollenkaan. Käytin varmasti liian tajuja tuotteita, muistan aina valinneeni mahdollisimman tehokkaita putsareita ja alkoholia sisältäviä kasvovesiä. Valintani olivat aina rasvoittuvan ihon tuotteita ja voiteet mattapinnan tuovia.

PA160002.ORF

Iho-ongelmat alkoivat kun jostain syystä herkistyin synteettiselle kosmetiikalle. Ihollani oli paljon ihonalaisia kipeitä paukamia jotka olivat lähes tulehtuneita. Ihan kamalaa :( sellaisia aknefinnejä ei ollut. Kävin häpeillen ihotautilääkärillä jolta jotain lääkkeitä sain ja neuvoja kosmetiikan suhteen. Muistan että neuvottiin käyttämään voiteena apteekin Humektan perusvoidetta. Itse pesin mahdollisimman tujuilla ja kuivattavilla tuotteilla, voiteita taisin vältellä. Meikkeinä käytin mahdollisimman peittäviä pakkeleita. Humektan saattaa toimia toisilla mutta minulla se vain pahensi ongelmia.

Iho ei alkanut tulla kuntoon. Mulla oli siihen aikaan tosi huono itsetunto kun naamassa oli paiseita. Tuntuu ihan kivikautiselta ajatukselta mutta silloin hankin netin ja pääsin surffailemaan internetin ihmeelliseen maailmaan ;D löysin keskustelupalstat ja ensimmäiset blogit. Aloin kiinnostua luonnonkosmetiikasta ja mietin olisiko siitä apua ihooni. Vaihdoin meikit mineraaleihin ja kaikki kasvojen pesutuotteet ja rasvat luonnonkosmetiikkaan. Ihoni kunto alkoi parantua! Ei enää kipeitä paukamia ja tulehtuneita kohtia kasvoissa. Aloin ottamaan selvää voiteiden inceistä, mineraaliöljyistä ja silikoneista joiden tiesin tukkivan ihoani.

Luonnonkosmetiikkaan siirtymisen jälkeen käytin niitä vuosia. Samalla parantelin ihoani, hoidin mm. apteekin sinkkivoiteella punoittavia aknearpia. Meikkipohjina käytin pelkkiä mineraalimeikkejä. Jossain vaiheessa, lähinnä blogin myötä aloin pikku hiljaa taas siirtymään synteettiseen kosmetiikkaan. Blogin myötä kertyi testituotteita ja blogien lukemisen myötä aloin kiinnostua kokeilemaan eri tuotteita. Sitten ollaankin tässä päivässä jolloin käytän kasvoilla pääosin synteettisiä meikkituotteita mutta ihovoiteina mielellään luonnonkosmetiikkaa. En kärsi enää iho-ongelmista ja ihoni parantui täysin ikävistä jäljistä.  

PA160007.ORF

Ihoni ongelmat-alueet ovatkin nykyään pintakuivuus poskipäillä ja pieni couperosa punoitus poskilla. Ihonhoitotuotteet eivät saa olla liian rajuja ja valitsen nykyään kuivan ihon tuotteita talvella, kesällä käytän sekaiholle sopivia. Mikäli laiminlyön ihonhoitoa, se kyllä menee helposti epäpuhtaaksi ja alkaa luoda mustapäitä sekä tuntumaan "kovalta".

Pesenkin meikit aina huolella pois. Käytän silloin tällöin konjacsientä. Käytän paljon meikkiä joten suosin geelimäistä putsaria. Tällä hetkellä käytän 2% salisyylihappoa sisältävää Neutrogenan Visibly Clear Spot Clearing kasvopesua. Tykkään että pesuaine pesee kunnolla eikä vaulappuun saa jäädä likaa. 
Pyyhin kasvot hellävaraisella kasvovedellä. Tällä hetkellä käytän Oriflamen Eco Beauty sarjan Rose Chamomile kasvovettä. Se viimeistelee meikinpoiston ja iho jää kuultavaksi. 1-2 iltana viikossa pyyhin ihon Neutrogenan mustapäät eliminoivalla kasvovedellä. Ajatella että silloin entisaikaan jynssäsin tälläkin aamuin illoin, nykyään voin käyttää harvoin. Kuivattaa mutta pitää kyllä ihon puhtaana ja mustapäät poissa!

PA160010.ORF

Silmämeikinpoistoon käytän Bette Boxissa tullutta Nivean voidemaista putsaria. Tämä ei ole lempparini mutta käytän nyt tämän loppuun. Yritän muutenkin käyttää aina yhtä tuotetta kerrallaan, silloin niitä saa helpommin loppumaan ;) silmänympärysvoiteesta ei luisteta, aamulla meikin alle sopivaa Oriflame Eco Beautyä ja illalla Lumenen Kuulas - Kiinteyttävää pikakaunistajaa. Molemmista tykkään!

PA160014.ORF

Ihoni kaipaa kunnollista rasvausta. Tunnustan että käytän aika montaa rasvaa kerralla vaikka yritän muuta. Nyt olen pääosin käyttänyt Madaran SOS seerumia ja yövoidetta. Mutta silti ihoni tuntuu kuivuvan ja ainut pelastus siihen on öljy. Tällä hetkellä ainut öljyni on Oriflamen Eco Beauty -sarjasta. Tästä olenkin tykännyt kun imeytyy äkkiä eikä sottaa joka paikkaa. Laitan tämän kanssa aina yövoidetta. Kaulalle laitan seerumia, tällä hetkellä se on Yves Rocherin Anti-Age Global.

PA160017.ORF

Kun iho on illalla voideltu hyvin, se ei ole aamulla kuin pintakuiva. Tykkään laittaa jotain nopeasti imeytyvää, mikä ei kupruile meikin alla. Mossan Youth Defence sarjan lakan c-vitamiinia sisältävä päivävoide toimii hyvin meikin alla. Kuivalle iholle eritoten suunnattu Vitamin Cocktail sopii varmaan enemmän talviaikaa, aion käyttää sitä enemmän silloin. Jos nyt kiristää niin mitä se onkaan pakkasten tullen...

Millaiset sinun rutiinisi ovat? Käytätkö näin montaa tuotetta?

Oriflamet ja Lumene pr-näytteitä, muut ostettu itse. 

18 kommenttia:

  1. Kauniit kuvat <3
    Madaran SOS -tuotteita olisi kiva kokeilla. Ehkä Black Fridaynä niitä saa jostain edullisesti...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos <3 kannattaa kyllä kytätä ainakin Hyvinvoinnin Tavarataloa, sieltä ostin nämä itse. Ja ovat muuten auttaneet tosi hyvin pintakuivalle iholle!

      Poista
  2. Mietin juttuasi lukiessa että onkohan se mineraaliöljy, joka aiheutti iho-ongelmia. Samaahan ne perusvoiteet ovat.
    Mulla on myös testituotteita ja Atopikista en ole vielä kirjoittanut mutta ei voi olla hehkuttamasta. Se ja on ihmetuote. 3 kerrosta ja sen jälkeen ihan sama mitä muuta iholle laittaa. Aivan loistotuote. Beauty Gardenin voiteet ovat aivan omaa luokkaansa. Evolven hyaluronihapposeerumista tykkään. Silmänympärysvoide Atopikin anti-age ja putsari Atopikin puhdistusmaito. Putsaa myös silmämeikit sekä kaiken muun vaikka on hellä puhdistusmaito. Atopik perustuu prebiootteihin ja iho ihan huippukunnossa. Jos ei olisi testisarjoja, noista luultavasti koostaisin parhaan combon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mineraaliöljy oli se pahin, välttelin sitä kuin ruttoa. Se aiheutti niitä inhoja paukamia. Myös silikoni oli pannassa...

      Poista
  3. Rutiinit on nyt tosi huonot. Ei jaksa panostaa. Meikit päällä ei nukuta. Se on ehkä tärkein

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan tärkein! Mulla menisi iho heti tukkoiseksi..

      Poista
  4. Aamulla kukkaisvesi, seerumi, silmänympärysvoide ja kasvorasva. Illalla silmämeikinpoistoaine (käytän suosituksista huolimatta aina vedenkestävää ripsaria), puhdistusmaito, misellivesi, silmänympärysvoide, seerumi ja kasvovoide. Saunan jälkeen joskus naamiona rasvaa Nivean sinisestä purkista. Se on osoittaitunut kullanarvoiseksi talviaikaan. :)

    VastaaPoista
  5. Mä just tänään aion julkaista tekstin Neutrogenan tuotteista, ja mun iholle ei tuo kasvovesi sopinut yhtään. Se tuntui niin alkoholipitoiselta ja vahvalta, mutta tuo putsari on kivan kevyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en käytä tätä koko aikaa ja nyt talvella vielä harvemmin. Mustapäihin se kyllä tehoaa ;)

      Poista
  6. Pintakuivuutta ja couperosaa. Kuulostaa kovin tutulle.
    Lätkin milloin mitäkin, kokeillen välillä jotain uutta. Nyt menossa perusvoidekausi Ceralan Plussalla.
    Iho on tosi rasvainen, mutta juuri tuo pintakuivuus ja punoitus ongelmana.
    Mineraalimeikkivoiteet ja -puuterit ihan liian vähän peittäviä meikäläiselle juuri tuon kirjavuuden takia.
    Onneksi ei pahempia ongelmia, joten tämä "milloin mitäkin" menee ihan hyvin. Kai. Jotkus tuli kovasta stressistä ihan ekseema - eikun ihotautilääkärille ja saatiin talttumaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli myös se että mineraalimeikit tuntui peittävän huonosti. Bellápierren kiinteä mineraalipuuteri on muuten ainut joka peittää. Onneksi nykyään voi käyttää meikkivoidetta ja normaalia puuteria :)

      Poista
  7. Mä olen tainnutkin rutiineista kirjoitella omaan blogiini, mutta joo käytän varmaan 10-11 päivässä, sitten tulee tietenkin pari lisää, jos otan käyttöön kuorintaa tai naamiota, mutta niitä en käytä päivittäin. Musta sulla on ihana iho, en olis koskaan arvannut, että sulla on ollut noin pahoja ongelmia sen kanssa joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ei mulla ole enää yhtään jälkiä arvista. Mutta siis sellaisia syviä arpia mulla ei ole mutta oli pahoja punaisia paukamajälkiä. Ne oli hankalia peittää. Onneksi niistä on päässyt eroon, pitää vaan hoitaa ihoa huolella tänä päivänä ;)

      Poista
  8. Mielenkiintoista lukea toisten ihonhoitorutiineista. Olen hoitanut omaa ihoani ala-asteikäisestä lähtien, koska naamani kukoisti. ;) Ihonhoito on rutiini, mutta joskus siihen kaipaa helpotusta. Viime aikoina naamiot ja kuorinnat ovat jääneet harmittavan vähälle. Olen kuitenkin petrannut tässä asiassa parin viikon ajan.
    Sy-voidetta aloin käyttämään noin 20-vuotiaana. Seerumeita varmaan 3-4 vuotta sitten. En enää muista. :D Liinanaamioista tykkään. Ne ovat ihanaa hemmottelua. Pitäisi vain käyttää useammin.
    Olen siirtynyt kaksoispuhdistukseen ja käytän iltaisin yleensä myös konjacsientä.
    Minulle on ollut mullistavaa tajuta, että tuotteita voi vaihdella vuodenajan mukaan. Pari vuotta olen nyt kokeillut, mitkä tuotteet voisivat sopia talveen. Kesäaikana voi käyttää helpommin tuttuja tuotteita.
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletko tutustunut Neutrogenan vihreän sarjan suihkussa käytettävään naamioon? Lumenella on myös se pikanaamio. Jos tuntuu ettei ole aikaa tai ei aina jaksa panostaa ;) Mun iho on kuivunut sen verran ja tuo couperosa pahentunut että talvella on kosteutettava enemmän. Ja näillä tuulilla pitäisi suojata ihoa, se kyllä jää minulla huonolle mallille. Kesä menee tutuilla tuotteilla, silloin en käytä aina seerumia enkä öljyä ollenkaan :)

      Poista
    2. Olen kyllä Lumenen. Suihkun yhteydessä niitä tulee käytettyä. Onko sinulla tietoa, löytyisikö luonnonkosmetiikasta vastaavaa?
      t. TQ

      Poista
    3. Ei valitettavasti tule äkkiseltään mieleen. Mietiskelen tulisko mulle joku mieleen :)

      Poista

Kiitos kommentista <3