lauantai 8. huhtikuuta 2017

TOP: Viisi parasta kynsilakkamerkkiä

En olekaan pitkään aikaan tehnyt TOP-listauksia joten tänään valitaan kynsilakkojen missikisoissa viisi parasta merkkiä! 

Millä kriteereillä valitsin parhaat merkit?

Saatavuus ja hinta
Olen huomannut ostavani eniten kynsilakkoja joita saa marketeista tai suomalaisesta nettikaupasta. Ostin myös joskus tutusta ulkomaalaisesta nettikaupasta mutta en jaksa metsästää lakkoja netin syövereistä. Lakan täytyy tulla nopeasti ja luotettavasti perille. Hinnan täytyy olla postikulujen kanssa siedettävällä tasolla. Minulle maksimi on n. 20 euroa. Chanelit ja Diorit jää kauppaan, pelkästä merkistä en ala maksaa. Mutta en myöskään osta kovin halpoja lakkoja koska niitä on vaikea saada eteenpäin jos niistä ei tykkääkään.

Kokoelmien kiinnostavuus, trendien tietämys ja muodissa mukana oleminen
Seuraan eri brändien kausikokoelmia ja lakkojen julkaisutahtia. Jos kokoelmassa on yksikin kiinnostava, se saa minut ostamaan jopa pari ellei useamman lakan samalla kertaa. En osta nykyään enää niin paljon lakkoja mutta kun ostan; ostan kalliimpaa, useamman kerrallaan mutta harkitusti. Merkin täytyy olla ajantasalla ja julkaista kausikokoelmien mukaisia värejä ja tehdä pinnalla olevaa koostumusta omaavia lakkoja. Jos merkillä on joku oma juttu, odotan lakkojen olevan sellaisia ja petyn jos kaavasta poiketaan. 

NCLA swatches

Lakkojen laatu eli käyttäytyminen lakatessa
Minulle lakan koostumus on tärkeämpää kuin pysyvyys. Harvemmin pidän lakkoja useampaa päivää, poikkeuksena ovat erittäin mieleiset lakkaukset. Jos lakka levittyy yhtään huonosti eli raidoittuu eikä tasoitu tasaiseksi, se lähtee surutta eteenpäin. 
Minulla on monta sataa lakkaa ja monia samanlaisia värejä, en halua säilytellä huonoja lakkoja joilla ei välttämättä lakkaa ikinä uudestaan. Arvostan lakan hyvää sutia, helppoa levittyvyyttä eli nopeaa lakattavuutta. Tasaista itsestään kuivuvaa pintaa jota ei tarvitse tasoitella paksulla päällyslakalla.

Helposti peittävä pigmentti ja nopea kuivuminen
Pidän lakasta jossa on ohut mutta peittävä pigmentti. Lakkaan mielellään kaksi-kolme ohutta kerrosta enkä halua laittaa lakkaa liian paksusti. Paksut kerrokset eivät kuivu ja lakkaukset menee sitten kuplille tai ruttuun. Huolella levitetty lakka pysyy myös paremmin. Nopea kuivuminen on plussaa koska lakkaan usein muiden hommien ohella. En käytä aina pikakuivattajaa joten lakan on kuivuttava itsekseen.

Myrkyttömyys

Nykyään aletaan suosia jopa 7-free lakkoja eikä haluta haistella myrkkyjä. Muistan kyllä vanhat, maalilta haisevat lakat jotka olivat paksua jankkia. En käytä sellaisia enää. Ostan mieluummin vähän kalliimman ja turvallisemman lakan. Minulle on tärkeää että lakkaa ei ole testattu eläinkokein mutta en ole siinä ehdoton. 

Ja ne parhaat merkit ovat...

OPI Liquid Sand

OPI
OPI lakkoja aloin ostaa harrastukseni alussa ja olen siitä asti rakastanut niitä. Pidän pullon mallista sekä leveästä ja hyvästä sudista. Lakat ovat pääosin erittäin laadukkaita, kauniisti levittyviä ja nopeasti kuivuvia. Pidän monista erilaisista koostumuksista, uniikeista Liquid Sand-lakoista ja glittereistä. Nykyään tulee vähän harvemmin ostettua Opeja mutta tykkään omasta OPI kokoelmastani jossa on kaikki hyvät perusvärit. 

piCture pOlish kynsilakka

piCture pOlish
Picture Polishin lakat ovat kuin pieniä taideteoksia ja se holohitula luvattoman ihanaa. Kun lakoille antoi pikkusormen, se vei kummatkin kädet. Uniikkeja lakkoja, ihania värejä ja se huuma kokoelman ilmestyessä. Lakat ovat siedettävässä hinnassa ja Limited Edition lakat keräilijöiden suosiossa. PP lakat ovat todella laadukkaita, enpä ole tainnut yhteenkään huonoon lakkaan törmätä! Hyvin tasainen laatu, äärettömän hyvä levittyvyys ja moitteeton lakkausjälki.

Essie kynsilakat netistä

Essie
Essie tunnetaan erityisesti leveästä siveltimestä ja luvattoman laadukkaista cremelakoista. Essie on toinen merkki jota olen harrastanut kymmenisen vuotta. Essiellä on kauneimmat nudelakat ja parhaat cremet. Pidän aina tyylikkäästä muuttumattomasta pullosta ja siitä suomisudista. Essie on edullinen merkki ja hyvin saatavilla oleva. Merkillä on paljon laadukkaita alus- ja päällyslakkoja.

Faby kynsilakka kokemuksia

Faby
Fabyn lakoissa parasta on se hyvä pigmentti joka peittää yleensä kahdella kerroksella. Laatu on tasainen ja 5-free koostumus plussaa. Pidän erityisesti Fabyn aluslakoista ja kynnenkovettajista jotka eivät ole liian vahvoja, juurikin 5-free koostumuksen ansiosta. Haluaisin Fabyn olevan hieman tunnetumpi suomessa. Pullo on hyvä ja suti todella hyvä sekä helppokäyttöinen. Plussaa Fabyn Thinneristä joka ei sisällä myrkkyjä ja sopii ihan kaikille lakoille.

FUN Lacquer

F.U.N Lacquer
F.U.N glitterit ovat kauneimpia ikinä. IKINÄ. Muistan kun lakkasin ekoilla Funeilla niin olin että aiiii että. Onpas nättejä! Se säkenöinti ja kimallus on ihan uskomatonta. Mulla on koko ajan F.U.N ostoslista päässä ja haluaisin ostaa niitä enemmän. Hinta vähän stoppaa, nämä ovat ihan kipurajoilla. F.U.N glittereitä kannattaa vähän vertailla, osa peittää itsekseen mutta osa on edukseen värilakan päällä. Itse pidän enemmän helposti peittävistä lakoista ;)

Erityismaininnat haluan antaa vielä Color Clubille ja Zoyalle. Color Club luo erilaisia koostumuksia ja se on varsin kilpailukykyinen merkki edullisemmassa hintaluokassa. Vaikka eivät CC lakat ihan halpiksia ole. Plussaa ajankohtaisista kausikokoelmista ja uniikeista hololakoista. Merkki on 3-free, eläinkokeeton ja vegaaninen.

Color Club kynsilakat

Zoyan lakoissa en ole huonoihin yksilöihin törmännyt sen enempää. Cremelakat ovat paksuja ja runsaspigmenttisiä. Zoya tekee hyvin uniikit shimmerit ja Pixie Dustit. Minun tekisi mieli kokeilla Zoyan Naked aluslakkoja, onko teillä kokemuksia niistä? Zoya on 5-free merkki.

Myös uusi merkki NCLA on saanut minut ihastumaan. Merkillä on myös geelilakkoja 7-free koostumuksella. NCLA:lla on laaja ja hyvä valikoima kaikkea erilaista kynsilakkakoostumusta ja lakkojen laatu on ollut hyvä, etenkin holot on olleet ihania. Sarja tarjoaa myös hyviä hoitotuotteita sekä laadukkaat alus- ja päällyslakat. Plussaa että tätä vähemmän myrkyllistä, vegaanista ja eläinkokeetonta merkkiä saa Sokokselta ja Emotionista. 

Toivottavasti jaksoitte lukea! Tuli taas jaariteltua lemppariaiheesta :) 

Mitkä ovat sinun viisi lempparimerkkiäsi?

26 kommenttia:

 1. Alkukolmikko itselläni olisi sama (OPI, Essie, PP) ja jatkoksi nousisi varmaankin tuo mainitsemasi Zoya ja ehkä Orly.. Faby ja FUN ovat ovat parin lakan verran tulleet tutuiksi ja NCLA:n lakkoja en ole vielä ehtinyt lainkaan testaamaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on eniten Color Clubin lakkoja. Vanhemmissa on vähän kehnompi laatu mutta vuosien varrella laatu on noussut erittäin hyväksi, hintakin on pysynyt ihan edullisena :) Orlyn lakkoja taas aika vähän, jostain syystä ei ole merkkinä sen enempää ikinä kiinnostanut.

   Poista
 2. Sanoisin, että omat lempparimerkit on Picture Polish, Glam Polish, Zoya, Cirque ja A England. A Enkulta tosin ei ole tullut ostettua lakkoja pitkään aikaan kun tuntuu, että uudet kokoelmat toistavat vaan vanhoja. OPIn lakatkin on kyllä yksi suosikki, mutta niitä ei jostain syystä tule enää hirvittävästi käytettyä kynsillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A England on kyllä hyvä merkki mutta toistaa vähän itseään. Glamin lakkoja en ole kokeillut, en myöskään Cirqueta :)

   Poista
 3. Samoilla linjoilla mutta mulla tippuu pois Opi ja Essie niiden sisältämien hormonihäiritsijöiden vuoksi. Huomenna yritän päästä kuuntelemaan luentoa aiheesta. Cremeissä mut on yllättänyt Boho, jonka lakkoja swatchaan postaussarjassa. Todella peittäviä, kestäviä ja helppoja lakattavia. Lisäksi myös edullisia ja koostumukset 7- ja 8-free. Fabyyn en ole vielä tutustunut. PP, NCLA, CC, Fun myös täällä kärjessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle Boho on vähän tuntematon, en ole päässyt kokeilemaan :) hormonihäiritsijät on kyllä täysin tuntematon käsite mulle...

   Poista
 4. Tää oli kiva postaus! Ja ihania kuvia. :)

  Mulla ei ole mitään ehdotonta järjestystä. PP ehkä kuitenkin ykkönen, sitten Opi ja Essie. Tilasin yhden värilakan Fabylta. Lakka on laadukas, mutta sävyn valinta meni vähän pieleen. Aluslakka ja thinneri on hyviä. Nekin tilasin sun ansiosta. :) Essence täytyy ottaa mukaan halvan hinnan ja hyvän perusvalikoiman ansiosta. Eikä laatuakaan voi moittia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että olet Fabystä tykännyt vaikka väri meni metsään. Essencen lakkoja en ole enempää kokeillut, niissä ei oikein ole sellaisia värejä joita mulla ei jo olisi :) ei siis ole tullut hankittua!

   Poista
 5. Top 5 ? Auts! Vaikkapa Opi, Nine zero lacquer, PP, Essie ja ILNP. Voi ei , nyt tuli muille lakoille paha mieli 😭

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuli, minäkin mietin että moni hyvä jäi listasta pois!

   Poista
 6. Mun top viisi on OPI Essie Isadora (sokerilakat) ColorClub ja Picture Polish
  Fabyä ja Funia en oo päässyt kokeilee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IsaDoralla on kyllä tosi paljon hyviä lakkoja! Ja ne sokerilakat <3

   Poista
 7. Tosi hyvät valinnat, mä olisin kallistunut varmaan samoihin vaikka PP nyt ei niin sytytäkään :) tosi kiva postaus! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäätte :) PP ei sytytä, ennenkuulumatonta :D

   Poista
 8. Viisi on varmasti aika hankala heittä näin lonkalta, mutta olen tykännyt myös Color Clubista (vaikka yritän siirtyä enempi näihin väh. 5-free), Zoyasta, NCLA:sta sekä Priti NYC:n ja Lily Lolon lakoista. Itse myös jätän usein ihan halpikset ostamatta ja mietin tarkkaan tuleeko sävyjä käytettyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu myös että kalliimpia tulee käytettyä eikä niitä halua seisottaa turhan panttina :) etteivät mene pilalle tai jähmety!

   Poista
 9. Mun ehdoton ykkönen on Picture Polish, sen jälkeen tulevat FUN, Essie, Essencellä on hyvä ja edullinen valikoima perusvärejä joten ehdottomasti hyvä vaihtoehto hinnakkaammalle muulle merkille. Essiet kivoja myös. NCLA on ok muttei kiinnosta tällaista vanhusta enää. Mielestäni brändinä suunniteltu enempi nuoremmalle väelle mutta 7-free on plussaa sekä nätit holot. OPI ja China Glaze on ehkä pikkasen jääneet taas taka-alalle. Mitä näitä sitten on muita kivoja yksittäisiä indie lakkoja :) vaikee ja laaja kysymys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essencellä on tosiaan hyvä valikoima perusvärejä. Ne vaan löytyy jo itseltä niin ei tuu hankittua. Se Hey Love (tms. ) on ollut ainut Essence minkä olisin voinut ostaa. Eikä sitä ole kai enää myynnissä...

   Poista
 10. Mielenkiintoinen listaus! Itse olen jostain syystä ollut pettynyt Opin lakkoihin (mulla on ollut kolme lakkaa joista kaikki huonoja), ja PicturePolishilta kaksi lakkaa jotka kumpikaan eivät koostumukseltaan tehneet vaikutusta :( PP:llä olisi kyllä ehkä kaikkein mielenkiintoisin valikoima, ne on kertakaikkisen ihania. Omat suosikkini ovat löytyneet marketeista: Maybellinen Superstay, Essie, Make up store, Isa Dora ja Natural Code ovat päihittäneet nuo kalliimmat mun käytössä helposti :) olisi kyllä kiva kokeilla 5-free jne lakkojakin! Hyvä aihe, täältä saa hyviä vinkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit postauksesta :) Natural Coden lakoista mulla on kokemusta; omassa hintaluokassaan oikein mainioita! IsaDoran lakat on myös hyviä mutta niissä on kallis hinta-laatusuhde. Mutta ei haittaa sisällään, saapahan joskus jonkun lakan loppumaan :D IsaDoralla vaihtuu usein kokoelmat ja ne ovat aina ajan hermoilla.

   Poista
 11. Tämä on tosi hyvä ja hyödyllinen postaus kun tuli monelta merkiltä hyvät puolet ja vahvuudet esille. Kiitos!
  Itse en osaa nimetä suosikkilakkamerkkejä kun ihastun aina ensisijaisesti sävyyn. Taitaa OPIn puteleita olla eniten lakkakaapissa niin oisko se sitten mun ykkönen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OPI lakat kyllä ovat <3 tekis mieli ostaa uusia Opeja taas, tulispa joku kiva kokoelma jossa olisi uniikkeja lakkoja!

   Poista
 12. Hyvä postaus, ja nuo kuvat on niin kauniita :3 Omia lemppari-merkkejä on OPI (cremet <3), China Glaze (glitterit <3), F.U.N Lacquer (holo-glitterit ja multichromet <3), Enchanted Polish (holot ja multichromet; miinuksena hinta/saatavuus!) sekä essencet (hinta/laatu-suhde, saatavuus, monipuolisuus) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eve <3 OPIn cremet on kyllä parhautta, niin hyvä laatu. Ja säilyvät hyvänä vuosikausia! Tosi hyvät suosikit perusteluineen sullakin :)

   Poista
 13. Hmm.. Ehkäpä miun TOP 5 olisi: essence, OPI, China Glaze, Sinful Colors ja Color Club :)

  NCLA, FUN Lacquer ja PiPot ei ole miun juttuja. PiPoja löytyy muutama, mutta nekin tarkkaan mietittyjä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3