lauantai 9. tammikuuta 2016

Lifestyle Lauantai - Tämän hetken parhaat jutut

Tänä lauantaina listataan tämän hetken kivoimpia juttuja :)



Hippu ja kissat
Niin hieno juttu että tulevat toimeen koko ajan paremmin. Ovat jo kavereita keskenään. Jopa Liisa nukkuu jo Hipun kanssa samassa sängyssä. Silloin kun Hippu tuli, kissat eivät voineet enää nukkua meidän kanssa sängyssä. Hippu aloitti riehumisen ja ajoi ne pois.
Nykyään ei mitään ongelmaa. Kissat mahtuvat koiraportin läpi ja tulevat meidän kanssa makkariin. Kaikki nukkuvat sovussa yön; Hippu lattialla, Liisa meidän välissä tyynyllä ja Pipsa minun mahan päällä. Onpa sellainenkin ihme tapahtunut että Pipsa meni Hippua puskemaan että hoida minua!! Ihanat!


Ehkä uusi koukuttava tv-sarja
Silta. Tästä olen kuullut kehuja. On pelottava ja tosi jännittävä. Ei kantsi katsoa yksin illalla. Mulla meni tämä vähän ohi telkkarista ja en halunnut alkaa seurata kesken kauden. Ostin sitten 1. ja 2. kauden boxit :)
Sain juuri katsottua Muodon vuoksi -sarjan kaikki kaudet. On tosi koukuttavaa rueta seuraamaan jotain ja yritän ajoittaa seuraamisen lomalle. Mietin myös jos alkaisin katsoa Täydelliset naiset ihan alusta asti. Mutta ehkä katson Sillan tässä välissä kun ei näytä olevan montaa jaksoa :)


Kirjat
Lukeminen on parhautta. Sairas- ja joululomalla oli paljon aikaa lukea. Mulla on niin monta hyvää uutta kirjaa että kun yhden luet niin toinen odottaa. Välillä käyn katsomassa kirjastosta onko siellä uutuuksia. Uusinta Anna Janssonia en ole vielä saanut napattua mutta Viveca Stenin Sotilaiden salaisuudet sain lainattua. Tykkään nykyään dekkareista.

Olen muutenkin onnellinen että sain levättyä sairas- ja joululomalla. Mulla oli ihan kummallisia univaikeuksia. Tai siis unirytmi on ihan outo. Saatan nukahtaa viikonloppuisin 20 - 21 väliin, sitten herätä kolmelta yöllä ja pahimmillaan en saa sen jälkeen enää unta. Yritän katsoa telkkaria mutta ei. Lomalla sain nukuttua, joinakin aamuina jopa puoli kahdeksaan! Ja joskus jaksoin katsoa illalla elokuvaa ja nukahdin vasta 22 - 23 väliin!


Joulusuklaat
Niihin tuli hirvittävä ähky ja vannoin etten enää ikinä. Mutta muutama rasia vielä odottaa. Lindt suklaarasian ostin alennuksesta. En raaski ostaa oikealla hinnalla mutta nämä huomasin kun suklaat oli -50%. Olen kuullut kehuja Lindtin suklaasta ja nyt on päästävä itsekin maistamaan. Syön itse enkä tarjoa muille :D


Ruoan laitto leivinuunissa
Sähkö vaihtui talvikauteen ja on ruettava nuukailemaan :D patterit on pakko olla pienellä mutta yritän välttää turhaa saunan ja sähköuunin käyttöä. Leivinuunia on kuitenkin pakko lämmittää joka päivä joten samalla siinä tulee ruoka. Yritän tehdä ruoan pariksi päiväksi joten siksi teen usein laatikoita tai paistoksia.
Uusin ihastukseni on pestolla maustettu makaronilaatikko. Makaroni on edelleen yksi pahimpia turvottajia joten syön sitä aika harvoin. Ostan gluteenitonta tai kaurapastaa. Näistä teen erilaista makaronilaatikkoa johon sotken eri pastoja, mausteita, jauhelihaa, ruokakermaa ja pestoa. Nam! Pidän myös bataatti-juureslaatikosta. Sotkin sekaan peruna-juuressekoituksen lopun ja kaveriksi tein lihapullia :)
Kyllä upposi! Leivinuunissa ruoasta tulee eri makuista, ihan hirmu hyvää. Ruoanlaitoin leivinuunissa oppi parin mustaksi palaneen karjalanpaistin ja kuivien kanojen jälkeen :)

Teidän parhaat tällä hetkellä?


35 kommenttia:

  1. Ihanaa :) hippu ja kissat <3
    uunivinkki sulle... lihapullatkin tulee uunissa laita vaikka tomaattikastikkeen joukkoon vuokaan.. tulee tosi hyviä!
    Parasta tällä hetkellä on lumi. Pakkanen ei niinkään :/ takkatuli luo ihanaa tunnelmaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein lihapullat uunissa :) ne ehkä olisivat kaivanneet kastikkeen sekaan tuomaan pehmeyttä. Miten teet tomaattikastikkeen?
      Ihana kun tänään ei ole niin kova pakkanen! Pääsee koiran kanssa lenkille. Sekin on öllöttänyt sisällä koko viikon eikä ole päässyt lenkille tai koirapuistoon. Aamulla näytti haluavan olla ulkona, tajusi itsekin ettei ole niin kylmä :)

      Poista
    2. Tomaattimurskasta teen. Mutti on paras. Maustan sen ja joskus lisään kermaa. Tomaatin kanssa pitää muistaa sokeri. Se leikkaa makua kivasti. Kastikkeen voi myös vetää blenderillä. Esin kokonaisia säilyketomaatteja kookoskermaa korianterii chilii jne itämaisia mausteita.. naaam!

      Poista
    3. Kiitos vinkistä :) pitää kokeilla!

      Poista
    4. "Entisenä" italialaisena on pakko kommentoida tähän. Hyvään tomaattikastikkeeseen on nimittäin tasan yksi salaisuus. Ihan mistä tahansa valmispasta tai pelkkä paseerattu tomaatti/murskasta saa hyvää kastiketta. Italialaisten mammojen salainen ainesosa kun nimittäin on ihan puhtaasti vain aika! Tomaattikastike lyödään tulille aamulla ja pidetään minimiliekillä (kaasuhellalla siis) koko päivä. Sinne iltaan saakka, kunnes sitä syödään.

      Harvapa sellaiseen nykyään pystyy, mutta jos tykkää tomaattikastikkeesta, niin joskus edes kerran kannattaa kokeilla ihan simppeliä valkosipuli, sipuli?, mustapippuri, suola, sokeri? ja basilika maustamista ja antaa kastikkeen tekeytyä levy ykkösellä vaikka 4-5h (tai edes yli tunti). Basilika (ja mustapippuri!) on ihan must tomaatin kaveri! Ja hei, pesto (ainakin oikea sellainen) on tehty oliiviöljystä, basilikasta ja valkosipulista. Että senkus heivaat peston tomaattikastikkeeseen ja vähän suolaa pippuria sekaan, niin siinä olis!

      Tai voishan sitä ajatella hetken keittää levyllä ja lyödä sitten vuokaan lihapullien kanssa leivinuuniin. Ei voi tulla pahaa!

      Terveisin, ei-ehkä-aina-ihan-oikeaoppinen italialainen keittiömestari, Tiia:)

      Poista
    5. Mmmmm nyt minun on pakko tehdä tomaattikastiketta! Ehkä tänään kun otin jauhelihan sulamaan :) rupesi tekemään mieli :D

      Poista
    6. Samaa mieltä tiian kanssa. Unohdin mainita että sitä pitää keittää :) pesto ideasta kiitos :)

      Poista
  2. Oi tuo Lindtin rasia on parasta ikinä! Ostin toissajouluksi Ruotsin puolelta ja perustelin ostoa täydellä hintaa ihan sillä, etten ole ihan sinut kruunun kurssin kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säästän sen viimeiseksi. On varmasti tosi hyvää :)

      Poista
  3. Silta on ihan parhautta! Just katsottiin kolmas kausi. Saga on niin mun sankaritar :). Ja mun alkoi tehdä mieli tota Lindtin suklaata, tänks :D. Kiltti tyttö oli muuten tosi hyvä kirja. Ensin jätin kesken, kun en kestänyt kerrontatapaa, mutta aloitin uudestaan ja kyllä kannatti. Nyt pitäisi vielä nähdä leffa. Hipulle ja kisuille terkkusia <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä katsoin ensin Kiltti tyttö leffan, se oli hyvä! Nyt aloitin kirjan mutta se vaatii keskittymistä. Hyvä tietää että on lukemisen arvoinen kirja.
      Tytöt kiittävät terveisistä ❤️

      Poista
  4. Kiva että kissat ja koira tulevat hyvin juttuun keskenään :) Meillä norjalais-maatiais sekoitus ja sitten tuo meidän rontti välillä leikillä painivat keskenään, on siinä aina sydän kurkussa kun 20kg ja pikku 3kg leikkivät xO
    Sitten jos ja kun alkaa sarjat ja ohjelmat loppumaan kesken kannattaa vaikka yle areenasta katsoa Koukussa- sarjaa. Kotimainen sarja, itse ainakin tykkäsin siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi toisia :) joskus minua hirvittää kun Pipsa on molemmin tassuin Hipun naamassa kiinni! Ja Hippu ei tajua varoa silmiään ja laittaa niitä kiinni. Seurasin Koukussa -sarjaa telkkarista. Nyt tuli viimeinen jakso. Hyvä kotimainen sarja pitkästä aikaa :)

      Poista
  5. Mä en kestä noita söpösiä karvaotuksia ♥__♥ Silta on yks mun suosikkisarjoista, todella jännittävä, mutta silti jotenkin ... tutulla pohjoismaisella tavalla synkeä? :D Monet ulkomaalaiset sarjat ovat niin kaukana omasta todellisuudesta, etteivät ne vahingossakaan tule niin iholle kuin Silta. Siksi varmaan pohjoismaiset dekkaritkin ovat jotenkin läheisempiä :D

    Tämän hetken parhausjuttu on ehdottomasti kynsi-innostuksen paluu, sitä on odotettu! Nyt pääsee vielä yhdistelemään kynsijuttuja hennatatuointeihin ja maskeerauspuuhiin, can't wait! ^__^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunhan saan nämä Täykkärit katsottua niin on Sillan vuoro. Mahtavaa kuulla teiltä että on hyvä! Minä tykkään siitä pohjoismaisesta synkästä tyylistä. Pari hyvää viimeaikaista sarjaa on olleet Maan povessa ja Mustamaalattu ;)
      Onpa kiva kun kynsi-innostus on palannut! Minäkin puuhailin uutta kuvauspaikkaa, tämän bloggausharrastuksen kanssa saa kyllä menemään aikaa.

      Poista
  6. Mulla on Sillan kolmas kausi kesken ollu jo pitkään... :D Hyvä sarja kyllä! Gerritsenin Salametsästäjä oli kans hyvä, luin sen ennen joulua. SUklaa, nan. Ostin nyt Maraboun salmiakkidaim-levyn ja on älyn hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä löysit salmiakkidaimia? Minä olen yrittänyt etsiä mutta en ole nähnyt vielä kaupoissa :) se on varmasti liian hyvää! Minä en ole vielä Salametsästäjää aloittanut mutta varmasti on taattua Gerritseniä :)

      Poista
  7. Silta on aivan paras sarja, ja toivon että kolmoskausi tulisi pian Netflixiin. Amerikkalaiset polisiisarjat eivät yleensä minuun kolahda, mutta pohjoisen synkkyys osuu minuun. Ja Saga on piristävän erilainen hahmo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä pidän kanssa pohjoismaisista dekkareista, parhaat tulee ruotsista. Aika harvoja jenkkiläisiä seuraan, ne ei ole niin läheisiä kuin pohjoismaiset. Ovat liian kiillotettuja :)

      Poista
  8. Ihana lista :) Ja oi nam millainen ateria, varmasti mielettömän makuista leivinuunissa tehtynä! Muista muuten raportoida sitten millaisia Lindtin suklaat oli, mäkään en ole raaskinut niitä ostella vielä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä yritän muistaa kertoa :) jos ne on erityisen hyviä niin täytyy ostaa ensi jouluna uudelleen :)

      Poista
  9. Ai kuinka ihana juttu että eläimet tykkää toisistaan! Mun kissat on niin sosiaalisia että ottaa nopeasti toiset eläimetkin kaveriksi, saa tulla koirat ja kaikki. Ei käy näillä pakkasilla kateeksi koiraperheen elämä kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kisut ei olleet tottuneet koiraan. Mutta kiva huomata että kyllä ne sitten ajan kanssa tottuvat toisiinsa :) nyt on pakkanen vähän laskenut niin Hippu voi olla ulkona ja käydä lenkillä.

      Poista
  10. Lindt:n rasian suklaat on tosi makeita, mutta aah, niin ihania. Pidä kynsin hampain kii, että saat syödä yksin. :D Varsinkin creme bruleet, oh yummy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Creme Bruleista kuulin kehuja ❤️ Mies ei ole perso makealle joten saan syödä yksin ;)

      Poista
  11. Piti jo kommentoida siihen joululahja-postaukseen, että kylläpä Hipusta on tullut aikuisen näköinen. En oikein osaa sanoa, mikä sen koirassa tekee, mutta jossain vaiheessa vain jokin niiden silmissä muuttuu. Sellaisen tyhjäpäisen, pentumaisen "I-have-no-idea-what-I'm-doing"-ilmeen tilalle tulee aikuisen koiran silmät... Enkä nyt tarkoita, että se välttämättä tekisi kaikista tapauksista yhtään sen rauhallisempia, viisaampia tai vanhempia:D, mutta muuttuu silti.

    Pakko kyllä myöntää, että itsekin olen mieltynyt ruotsalaisiin ja norjalaisiin ja jopa tanskalaisiin, dekkareihin. Niin kirjoihin kuin tv-tarjontaankin. Peittoavat kyllä valitettavasti kotimaiset mennen tullen. Vaikka Reinistä Vareksena tykkäänkin. Ja komisario Koskisetkin on tottakai ollut pakko lukea pelkästään tuttujen "maisemien" vuoksi. (Tosin Koskiset ovat mielestäni parempia kirjoja, kuin Varekset)
    -Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hipun kasvoissa on vielä samaa ilmettä kuin pentuna, ainakin kun tietyllä tavalla katsoo :) mutta on hänestä tullut aikuisempi ja kasvojen ilme on muuttunut. Näyttää isolta koiralta mutta on n. polven korkuinen. Hyvä että on aikuistunut :)
      Varekset olen katsonut elokuvana mutten ole lukenut. Antti Reini on hyvä näyttelijä ja elokuvat hyvin tehtyjä.

      Poista
  12. Tuo suklaaboksi näyttää upealta. Aivan ihanalta, nams! Meillä on vieläkin kaksi täyttä rasiaa suklaata. Ehkä me vähän vedettiin joulusuklaat överiksi! Tällä hetkellä kivointa oli ihana sapuska, jota sain tänään (tein itse!!) Lauantai on muutenkin viikon parhaita päiviä. Ajattelin vieläpä väsätä uudet kynnet tänään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulusuklaa överit tulee vedettyä joka vuonna. Milloinhan sitä oppii :) tykkään sunnuntaista vielä enemmän kuin lauantaista. Saapi vaan löhötä :)

      Poista
  13. Lindlin suklaat on hyviä , alesta en kyllä löytänyt. Kiva kun kissat ja koira tulee toimeen ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Citymarketissa oli mutteivat ole enää! Aika hyvin hylly oli kyllä tyhjentynyt.

      Poista
  14. Lindtin suklaat, varsinkin ne mitkä on paperipussukassa on parhaita ikinä syömiäni. Siis ihan taivaallisia. Noi konvehditkin on ihan hyviä muttei niin hyviä kuin ne suklaapalleroiset :-) Muodon vuoksi on ihan mahtava sarja, tuli itekkin jonkun aikaa sitten katottua se taas alusta loppuun. Sillastakin tykkäsin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen Täykkäreissä menossa 4.kaudessa :) nyt kun on vaan kotona, niin on kiva että jotain pyörii koko ajan tuossa taustalla. Muodon vuoksi on hyvä mutta siihen piti tosissaan keskittyä. Se oli niin jännä :) minä en ole Lindtin suklaapalleroisia maistanut mutta katsotaan jos sattuu eteen ;)

      Poista
  15. Ihania nuo sun lemmikit. Tuo koiruli on niin lutunen. :) <3 Nam, nam suklaata ja hyvältä näyttää tuo ruoka annos. Nams.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3