perjantai 5. maaliskuuta 2021

Meikkioivallukset vuodelta 2020

Onneks tämä postaus ei tule mitenkään jälkijunassa ;)) oikeastaan tekee mieli nimetä nämä pelkiksi meikkioivalluksiksi ;) eli siis oivalluksia mitä näin vanhuuden kynnyksellä on mieleen tupsahtanut.

Halo-meikki

En muista keneltä tai mistä halomeikin bongasin, ehkä sitä alkoi vaan näkymään ja olihan sitä itsekin kokeiltava. Jollain tapaa sehän on tosi hauska tapa meikata ja sillä saa hyvinkin näyttävät silmät! Ja ehkäpä tulee paremmin käytettyä joidenkin palettien tummia sävyjä jotka ovat olleet vähän hyljeksittynä? En käytä halomeikkiä arkena mutta juhliin tai viikonloppuisin se on näyttävä ;) mielestäni se sopii hyvin raskaille silmäluomille ja monille muillekin silmänmuodoille. Sen voi tehdä neutraaleilla väreilläkin mutta itse käytän tummia tai värikkäitä.

Neutraloijat

Siis miten olen elänyt ilman niitä? Mulla on tummuutta nenänvarressa ja silmäpussin kuopassa, lisäksi hirveen kuiva silmänalusiho. Ikää tulee ja meikkaaminen vaikeutuu. Neutraloijat olivat kuitenkin yksi ahaa -elämys, etenkin keltaisella tai vaaleanpunaisella värillä tummuus peittyy ja ilme freesaantuu. Vielä kun oppisi valokynän käytön ja sen miten silmäpussit saa piiloon niin olisipa täydellistä.

Siirtymäväri silmämeikissä eli "transition color"

Meikkausta opetellessa en tälläisestä ollut kuullutkaan ja saatoin käyttää suoraan mustaa ulkonurkassa. Huh! Ei siitä ole pitkä aika kun olen jotenkin tajunnut alkaa hyödyntämään siirtymäväriä ja helpottamaan häivytystä. Parhaat siirtymävärit olen löytänyt MAC:ilta jolta olen hamstrannut helppoja mattaruskeita. Nämä MAC paletit on olleet pitkään käyttämättä mutta siirtymävärien myötä olen järjestellyt näitä uusiksi ja ottanut arkeen mukaan ;)

Oikeaoppinen kulmien meikkaus


Kävin hyvin nopeasti laminointihuumassa, sitä kesti pari-kolme kuukautta. Jotkut löytävät laminoinnista oman juttunsa, itse en siihen koukuttunut sittenkään. Se ei minusta pysynyt tarpeeksi pitkään eikä se ole pitkäkestoinen ratkaisu minulle. Pidän myös enemmän piirretymmän näköisistä kulmista joten aion ottaa microbladingit. Tekijä on jo tiedossa ja odotan vaan että hänellä alkaa ajanvaraus microbladingiin. Ylhäällä laminointi, alhaalla piirretyt kulmat jollaiset haluaisin microbladingillä/puuteroinnilla. 
Aika paljon saan kommentteja kulmakarvoistani että miksi meikkaan ne noin luonnottoman näköisiksi. No siksi että itse tykkään skarpeista ja tarkkaan tehdyistä kulmista. Varmaan siksi koska luonnostaan mulla_ei_ole_kulmakarvoja ja kestovärjään ne 2x viikossa jotta niissä olisi edes joku muoto meikkaamista varten. Sotkuisat ja luonnolliset kulmat ei ole mun juttu, ehkä ne on jonkun muun tyyli sitten mutta ei vaan mun :) 


Meikkien jemmaus


@elliroosa totesi hyvin meikkistoorissaan että miksi niitä kalliita ja parempia meikkejä jemmaa juhlakäyttöön, että miksi niitä ei voisi arkena käyttää ja jättää ne edullisemmat meikit juhlakäyttöön? Napsahti nimittäin itselläkin päässä että nii-in, miksi käytän joka päivä essenceä ja hampaat irvessä kulutan tuotteita pois, samaan aikaan jemmaan Dioria ja Estee Lauderia juhlia varten joita ei tällä menolla ole kuin pari vuodessa. Kalliit tuotteet vanhenee samaanaikaan kun niistä voisi nauttia ja meikata high-end meikeillä päivittäin? 


Tämän oivalluksen huumassa siivoilin ja käytin pois kulahtaneita pannuprojekti-meikkejä ja otin ne paremmat käyttöön. Nyt olen ruennut käyttämään pois Estee Lauderin Double Wearia ja Clarinsin Everlasting meikkivoidetta. Miksi ei, ei ne nyt niin kalliita ole ostaa jos loppuvat. Ehkä näitä Dioreja ei tule kovinkaan usein ostettua mutta voisihan tästäkin nauttia kun en ole tätäkään kertaakaan käyttänyt. On se vaan nätti ;)

Mitä uusia asioita sinä olet meikkaamisesta oppinut?

24 kommenttia:

  1. Hei! Haastan sinut hymy huulille - haasteeseen mukaan! ☀️ Hymy huulille - haasteen idea on kommentoida muiden bloggaajien postauksia tai kehua blogia.

    Toivottavasti otat haasteen vastaan!

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Uusia asioita 🤔 ehkä vähemmän peittaria, mutta ei sekään niin uusi juttu ole. Painelen irtopuuterin ihoon, en käytä sivellintä.
    Ootko esitellyt ton Diorin paletin? UPEA!!
    Ja ihania meikkejä!Halo meikit on tosi kivoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole esitellyt kun en ole ikinä sitä testannut...:D Kiitti paljon, se on mullekin opettelun paikka laittaa kaikkee vähemmän ja pitäisi kyllä hakea puuterivippa irtopuuterille. Kabukilla yleensä laitan..

      Poista
  3. Aloin häivyttelemään pari vuotta sitten ja se on ihan kiva lisä luomivärimeikkiin. Ennen oli paljon näkyvämmät ja nykyään tämä huomaamaton siirtyminen onkin muotia.

    Oon myös nyt ajatellut etten osta mitään ns arki tai juhlameikkejä erikseen. Mulla on ns. vain yhdet meikit kokoajan käytössä. Miksi ei meikkaisi arkena Sensailla Diorilla tai Estee Lauderilla? :D Nyt kun nuo vikat loreal meikkivoiteet kulunut niin on Lumenen CC ja UD All Nighter meikkivoiteet täälläkin ja niitä sit helppo käyttää molempia arjessa tai juhlassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, miksi ne arki- ja juhlameikit pitäisi olla erikseen. Ihan mukava on ollut käyttää "parempia" meikkejä ihan arkenakin :) kunnolal häivyttelyssä on itselläkin vielä oppimista että osaisi tehdä niin utuisen ja kauniin meikin kuin ammattilainen :)

      Poista
  4. Hmmm ehkä suurimpana oivalluksena ovat tulleet monipuolisemmat kulmatuotteet. Siinä, missä aiemmin käytin vain kulmageeliä ja -kynää, olen laajentanut repertuaaria ja nykyään käytössä on myös enemmän pitoa tuovat kulmasaippuat, tai millä nimellä noita purkkiin pakattuja pitäisi kutsua. Lisäksi olen alkanut käyttää tusseja yksittäisten karvojen meikkaamiseen eli feikkaamiseen, kun mulla on aika olemattomat kulmat omasta takaa.
    Yksi meikkaamisessa mulle ahdistusta aiheuttanut asia on alaluomen meikkaaminen. Mä olen lukuisia kertoja yrittänyt sitä ja lopulta todennut, että se ei vaan kertakaikkiaan sovi mulle. Ilmeestä tulee aina raskas, väsynyt ja suttuinen. Niinpä, sanoivat ammattilaiset mitä tahansa, olen luovuttanut sen suhteen. Jos se ei mulle sovi, niin mun ei ole sitä pakko tehdä. Jonkun mielestä meikistä voi puuttua jotain, mutta saan ehkä kuitenkin päättää itse omasta naamastani:D

    Meikkivärit ovat aiheuttaneet vähän päänvaivaa hiustenvärin muuttumisen myötä. Siltä osin testailut vielä jatkuvat yrityksen ja erehdyksen kautta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en niihin tusseihin ikinä ihastunut enkä saippuoihin, vetelen vaan kynällä ja värillä menemään ;D kulmageeliä en taida omistaa nyt yhtäkään. Hei tuo alaluomen meikkaaminen on muuten totta! Itsekin olen yrittänyt ja hankkinut jopa siveltimiä sitä varten mutta äh, en vaan saa alaluomea häivytetyksi! Lopputulos on just töksähtävä, suttuinen ja liian meikattu. Sisärajauksia olen taas yrittänyt mutta ne levisi ylärajaan ja ripsien sekaan. Ja jokainen jolla ripset on niin tietää miten hankala ripsirajaa on saada pestyä. Olenkin siis todennut että parempi olla meikkaamatta silmiä ollenkaan niin eipähän ripset rasitu.. Viikonloppuisin voi meikata sitten ajan kans luomiväreilläkin ;)

      Poista
  5. Ei ehkä niinkään meikkioivallus, mutta kauneudenhoito-oivallus :) nimittäin lopetin kulmien nyppimisen kokonaan! Kampaajani kestovärjää ripseni ja kulmani, ja hänen "painostamana" annoin kulmien mennä luonnontilaan. Mulla on luonnostaan kulmissa hyvä siivekäs muoto ja jouhimainen karva johon kestoväri tarraa. Ihanaa kun ei enää tarvitse räpiköidä kulmien kanssa, inhoan niiden meikkaamista. Pelkkä kiinnitys kulmageelillä riittää <3

    Jossain vaiheessa harrastin myös kauneustubettajien suosimaa bakingia, mutta totesin olevani liian vanha siihen :D kolmenkympin paremmalla puolella silmänaluset haluavat kosteutta, eivät kilokaupalla puuteria :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihanilta sun kulmat kuulostaa! Olispa mullakin tuollaiset luonnostaan...mä muuten kasvatan kans nyt kulmia ja nypin vaan joitain satunnaisia alapuolelta. Että saisin paksun ja luonnollisen mallin microbladingia varten. Jos ensi kuussa pääsisi siihen <3 joo, baking ei ole mun juttu, kosteutus on <3

      Poista
  6. Hih mä aloitin syyskuussa pannuttaan luomivärejä ja kun arpoo 5 sävyä kuukaudeksi... Voi osua aika hauskoja värejä. Oon alkanu siis käyttämään värejä. Ja jopa 5 luomiväriä meikissä. Ja että on hauskaa. Ja oonpa kuluttanu muutamia luomivärejä loppuunkin. Tuo kärvistely huonojen meikkien kanssa, kun aarteet mätänee kaappiin... On niin mua😭.
    Ois kyllä kiva lukee noista Diorin tuotteista😘👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikähän siinä oikeesti on että monikin pihistelee ihanien tuotteiden kanssa ;) mulla on nuo huulimeikit etten raaski käyttää ihania ja ne kun oikeesti meneevät pilalle joskus. Tuo on kyllä loistaa että olen saanut luomivärejä loppuun, kyllähän se on periaatteessa mahdollista kun samoja vaan käyttää ;) pitää joskus postailla niistä!

      Poista
  7. Oon opetellut huulipunien käytön! Miten se vaikuttaa kokonaisuuteen onko huulia meikattu vai ei. Varsinkin kun ikää alkaa jo olla..
    Mikä tuossa diorissa on toi vaalea voidenappi? Upea paletti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peiteaine tais olla tai sellainen että se on tarkoitettu luomen pohjustukseen. On se upea paletti ja kun vaan raaskisi siveltimen siihen upottaa....mä oon kans alkanut käyttää enempi huulipunia. Se jotenkin virkistää ilmettä etenkään kun silmiä en meikkaa arkisin ollenkaan. Huuliin voi panostaa ja meikki on silti nopea tehdä aamuaikaisin :) ja tulee käytettyä niitä huulimeikkejä pois!!

      Poista
  8. Ihania oivalluksia! Hassua, että sun kulmia kommentoidaan, minusta ne on kauniit ja sopivat kantajalleen :) mun kulmilla on itsetuntokriisi, ne tuppaa näyttäytymään joka meikissä erityylisinä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 minusta mun kulmat on nyt täydelliset kun on ollut kriisejä eikä niiden meikkaaminen aina onnistu. Niin se on erikoista miten mulle kommentoidaan että pitäisi olla toisenlaisella tavalla meikatut kulmat ja lyhyemmät ripset. Mullahan on nyt lyhyet ripset ( 9-11 ) mutta seuraavan kerran haluan pidempää kun ne vaan on näyttävämmät <3

      Poista
  9. Tää oli tosi kiva postaus! Tosiaan munkin mielestä tylsää, että jotkut kommentoi sun kulmia :/ Siis varmastikaan ne ei miellytä kaikkia, kuten ei munkaan kulmat tai kenen tahansa muunkaan, kun makuja on niin monia ja toiset tykkää aivan eri tyylisistä. Mutta miksi ihmeessä se pitää päästä sanomaan ääneen? Kun varmasti nää kommentoijat selkeesti tajuaa, että sä pidät sun kulmista just tollasina :D Eikä millään muulla sitten ookaan mitään väliä, just se on tärkeintä että itse tykkää<3 En mäkään henk.koht halua meikata kulmiani ylöspäin kulmasaippuan tai minkään muunkaan kanssa, mikä tällä hetkellä on pinnalla, mutta jos ja kun joku muu niin tekee niin mun mielestä on vaan hienoa, että porukka on löytänyt itseään miellyttävän tyylin :)

    Halomeikit on ihania<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, kaikilla on oma tyylinsä ja eikös se ole vaan hyvä kun on erilaisia meikkaustapoja :) ei yksi tietty tapa ole oikein :)

      Poista
  10. Olipa kivoja oivalluksia :) Mä löysin kans neutraloijat kunnolla vasta reilu vuosi sitten ja ne ovat kyllä niin loistavia häivyttämään tummuutta silmien alta! Lisäksi mulla on kans kalliimmatkin meikit käytössä ihan arkisin. Joskus säästelin hirveästi jotain tuotteita juhlakäyttöön, mutta sitten ne pilaantuivat ja jouduin laittamaan pois. Lähes kaikista meikkituotteista riittää kuitenkin niin moneksi kertaa käytettävää, että niistä riittää sekä arkeen että juhlaan :) Tuo Diorin paletti on muuten todella kaunis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Diorin paletti on kaunis ja Diorin luomivärit ihan superlaadukkaita <3 mielellään ottaisi ihan arkikäyttöön ja kyllähän mä noita vanhempia viisikoitakin ihan arkena käytän. Diorin meikkivoidetta myös :)

      Poista
  11. Tosi kiva postaus! Siis mulla on ollut pitkään ihan sama asenne että kalliita meikkejä ei tule käytettyä ja niitä hamstraa kaappeihin. Joku vuosi sitten otinkin ihan toisen vaihteen päälle ja rupesin käyttämään kun tajusin ettei nekään kauaa säily tai loputtomiin ainakaan. Turha niihin ollut sitten alunperinkään laittaa rahaa jos ne ei ikinä pääse käyttöön :D Joten nyt on kyllä tehokäytöllä kaikenmoiset kalliitkin meikit. Ja mies vielä yllätti joululahjalla eli isolla bagilla Estee Lauderin meikkejä. Ikinä en olis itse raaskinut moista pakkausta ostaa mutta nyt kun kerta lahjaksi sai niin on kyllä tullut käytettyäkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) oi miten ihana mies sulla! Kyllähän tuollaisia ihanuuksia kelpaa käyttää ja uskon että sullakin on kivat kokoelmat kalliimpia meikkejäkin, käyttöön vaan ;)

      Poista
  12. Hyvä oivallus tuo jemmauksesta eroon pääseminen. :D
    Jemmaamisen vähentämistä opettelen minäkin. Olen käyttänyt tässä kolmen viikon ajan unohtuneita paletteja. Mukana oli Sensain paletti, joka oli avaamaton ja vahingossa sen avasin. Se osoittautui ihanaksi ja mietin miksi jemmasin. Jatkossa käytän. :)
    Neutraloijat täälläkin käytössä ja ne ovat aamujen pelastus!
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täydellistä neutraloijaa etsin vielä, sellaista joka on pigmenttistä ja ohutta eikä korosta juonteita <3 Bohot on hyviä mutta hippasen liian paksuja välillä ;) mulla ei ole montaa Sensain palettia mutta onhan ne tosi laadukkaita :)

      Poista

Kiitos kommentista <3