lauantai 27. maaliskuuta 2021

Minun laukkukokoelmani ( MK, Guess, Marimekko )

Sain hauskan postausidean, haluatteko nähdä käsilaukkuni? halusitte tai ette, tässäpä ne tulee ;D en ole hullu laukkufriikki mutta onhan noita siunaantunut. Olen keskittynyt muutamaan merkkiin koska raha ja kaikkea kivaa ei voi vaan aina ostaa. Haluaisin myös että laukut olis jotenkin oman tyylisiä, ajattomia eikä niihin kyllästyisi heti. En ole vielä keksinyt muita merkkejä miltä ostaisin laukun, ehkäpä sitten kun joku kiva tulee eteen ;) tässä mun pieni laukkukokoelma, ei mitään ihmeellistä...

Guess laukku

Tämän Guess -laukun mallista mulla ei ole enää muistikuvaa. Tämä on toinen ostamani Guess ja ihan lempilaukkuni. Tykkään tämän ajattomasta väristä, mallista ja särmästä. Tykkään kun laukussa on niittejä, näyttävä koriste ja ketjua. Tätä laukkua onkin kehuttu paljon. Tämän hinta oli n. 200 e molemmin puolin, olen ostanut tämän 2019 niin en tarkalleen muista. 

Guess laukku

Tätä Guessia voi kantaa olkavarrella tai kädessä, ei oikein pysy olkapäällä. Vetää sisäänsä yllättävän paljon tavaraa ja tämä onkin tarpeeksi tilata laukku minulle, en oikeastaan tarviisi isompaa vaikka haaveilin aikani sellaisesta olkapäällä pidettävästä isommasta laukusta.

Guess laukku

Tämä Guess on ostettu 2018 ja se on ensimmäinen oikea merkkilaukkuni. Ostin tämän eron jälkeen kun halusin hankkia itselleni jotain kivaa välittämättä kenenkään muun mielipiteistä. Aiemmin ei ollut varaa hankkia mitään kallista enkä jaksanut kuunnella kitinää asiasta. Aina oli rahalle muuta yhteistä käyttöä mutta nyt pystyin käyttämään rahani itse. 

Halusin jonkun tumman nahkaisen laukun ja tykkäsin silloin logoista. Samaan aikaan tämä on hillitty mutta näyttävä. En muista yhtään tämän mallia. Tätä voi kantaa kädessä, olkavarressa tai pitkällä hihnalla joka tuli mukana, mutta se hihna ei ole niin pitkä että se kivasti menee olan yli. 

Guess laukku

Mutta tämän laukun myötä sitten petyin Guessiin. Tämä oli vähän halvempi kuin edellinen, olisko ollut n. 180 e tai halvempikin. Huomaatko kuvista miten ryhditön ja lässähtänyt tämä on? Vetoketjun lärpäkekin jo irvistää. Kylkeen on nahkaan tullut paumauma ryhdittömyyden seurauksena. Ja kohtelen siis laukkujani hyvin, omissa pölypusseissaan ovat ja niissä on täytettä että pysyisivät ryhdissään. En tiedä, voi olla että joskus ostan Guessia vielä, en ole varma. Jollain tavalla kuitenkin odottaisi saavansa laatua enkä todellakaan tykkää röhnöttävästä laukusta. Tämä on pullolla tavaraa ja silti lösöttää. 

Otinkin tämän ihan työlaukuksi raa´empaan käyttöön eikä haittaa vaikka menisi rikki. Ihan kiva laukku mutta ei enää lempilaukkujani, nykyään vaan käyttöä varten. Tykkään kuitenkin kun vetää sisään kaikki lompakot, käynnykät, meikit, purkat, avaimet, vesipullon, työeväät, työkalenterit :DD kaiken! 

MK Carmen Pouchette

Michael Kors Carmen Pouchette on tuorein laukkuhankintani loppuvuodelta 2020. Halusin jonkun valkean Korsin mutta en perinteistä hinnankaan puolesta. Tämä sattui silmiini Zalandon jostain joulualesta ja tilasin heti. Maksoin tästä n. 120 e. Ryhdikäs ja kiva pikkulaukku johon mahtuu hyvin puhelin, avaimet ja pieni lompakko, sekä jotain meikkiä ja purkkaa. Tämä on kaunein ja sievin MK:ni, ja kaikista lempparein laukkuni :) valkoinen on arka väri että vähän harvemmalla käytöllä on tämä ihanuus.

Michael Kors crossbody

MK Crossbody Berry Sig oli myöskin aika edullinen koska sain tästä alennusta pienien virheiden takia. Maksoin tästä n. 80 e. Halusin ehdottomasti tämän punaisen värin koska se oli vähän erikoisempi. Ja piti kans olla ruskea MK kun en silloin osannut päättää ruskea vai valkea. Tämän ostin kesällä 2020 koska halusin crossbodyn autotapahtumia varten. Niissä kierrellään ja otetaan kuvia, mulla on myös usein koira mukana. Käsien pitää siis olla vapaat laukusta eikä laukku saa myöskään painaa paljoa että sitä jaksaa kantaa koko päivän. Tämä on ollut täydellinen tarkoituksiini eikä ruskea väri ole liian arka. 

MK Tote

MK Tote ei ole ollut päivääkään käytössä koska on vielä niin uutuuden jämäkkä. Ostin tämän syksyllä 2020 ja tämä oli kallein MK laukkuni, maksoi about 220 e tai vähän enemmän. Tästä tykkään myös kovasti koska on sekä pitkä hihna että lyhyet kahvat. Musta väri on taas ajaton eikä tässä ole mitään painettuja logoja. Ostin tämänkin sitä varten että kulkisi tapahtumissa mukana olan yli tai sitten kannettuna pelkistä kahvoista. On myös hyvän kokoinen mutta en esim. näin hienoa laukkua raaskisi ottaa työlaukuksi, ainakaan vielä kun on niin uusi. Ja siis töissä käyn paljon erilaisissa kodeissa tai laukku on autossa, niin mitään hirmu hienoa et viitsi ottaa likaantumaan ;)

Marimekko magneettilaukku

Marimekko Magneettilaukku -laukku on kympin kirppislöytö. En ole mikään isompi Marimekko -fani mutta tämä laukku on hyvin ajaton ja hyvän mallinen. Menee hyvin olan yli ja tähän mahtuu yllättävän paljon. Tämän värjäsin tekstiilivärillä koska oli haalistunut harmaaksi. Tätä käytän surutta työlaukkuna tai otan tapahtumiin mukaan. Ei ole mitenkään harvinainen vaan liki jokaisella kirppiskäynnillä bongaan tätä. Yllättävän kallis kuitenkin ostaa uutena mutta Marimekot maksaa sikana aina! 

Amada Storesta ostamani musta niittilaukku on uusin hankintani ja ostettu helmikuun lopulla. Tätä oli mustana, keltaisena ja lilana. Värikäs laukku olisi houkuttanut mutta mietin ettei se ole itselle niin ajaton kuin musta. Musta sopii kaikki vaatteisiin, lila on aika tyttömäinen vaikkakin nätti ja keltainen kirkuva, vaikkakin kiva. Päädyin mustaan ja tämä on kyllä kiva laukku. Tätä voi kantaa tuosta pienestä kahvasta ja tähän tuli pitkä hihna mukaan. Ostin myös erikseen vielä paksumman tumman hihnan jota voin vaihdelle laukkuihin, kun en ole varma pidänkö ohuesta hihnasta. 

Merkkilaukkuni tilaan yleensä Zalandolta. Hyvä valikoima, mahdollisuus sovittaa ja palauttaa ilmaiseksi ja maksaa sitten laskulla mitä pitää tuotteista. Mun pitää saada sovittaa ja katsoa kotona omassa rauhassa. Zalandon laukuissa on kyllä ollut pieniä kauneusvirheitä tai jopa liimajäämiä, mutta mukana on aina tullut oheistuotteet enkä epäile että ne mitään feikkejä on :D yleensä myös alennusten aikaan näitä laukkuja on tosi hyvässäkin alessa ja varmaan nämä minunkin mallit on jotain poistuneita kun hyvään hintaan saanut. Toivottavasti kirjoitin muuten laukkujen mallit oikein kun piti vähän googlata ;)

Onko sulla jotain lempilaukkumerkkiä? Omistatko useamman käsilaukun, hankitko niitä sijoituskohteena vai onko ne vaan käyttötavaraa? Vai välttääkö sulle kirjaston kassi, mitä käytän kyllä itsekin :) ?


23 kommenttia:

 1. Hauska ovi taustalla! Äitini oli laukkuostelija, mutta se ei periytynyt minulle. Ihailen kyllä toisilla tyylikkäitä laukkuja. Mulla tarvii olla kaikkien yli-olan meneviä, en osaa kulkea sillain hienon naisellisesti kainalossa puristaen. Kiersin monta vuotta Suomea pätkätöiden perässä, kunnes sain viran, ja halusin hankkia kultakin paikkakunnalta lähtiessä jonkin muiston. Alajärveltä ostin Marimekon kassin, joka olikin kovassa käytössä sitten. -HH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yläkerran väliovi, aivan ihana enkä haluaisi vaihtaa uuteen <3 sellainen Marimekon kassi on kiva ja voisin käyttää itsekin :)

   Poista
 2. Ihania laukkuja sulla<3 Multa löytyy muutamia laukkuja, mutta käytän vaan yhtä :D Mulla on musta olkahihnainen Michael Korsin laukku, jota oon käyttänyt nyt muistaakseni viiden vuoden ajan käytännössä aina, kun poistun kotoa. Nyt laukussa alkaa olla jo havaittavissa pientä kulumaa, mutta nekin on kaikki tulleet tässä viimeisen vuoden aikana ja toi on siis tosiaan ainut laukku, mitä käytän eli ei voi kuin olla tyytyväinen ton laatuun! Toki jossain juhlissa käytän sitten pienempää laukkua, mutta muuten en oo koskenutkaan ton ostamisen jälkeen muihin laukkuihini kuin ihan muutamia kertoja. Täytyy varmaan jossain vaiheessa lähteä metsästämään uutta laukkua ton tilalle, mutta jotenkin tuntuu vaikeelta löytää mitään, koska haluan ehdottomasti sen pitkän olkahihnan. Mä en suostu kantamaan laukkua kädessä tai toisella olalla, sillä haluan että mun kädet on vapaat eikä laukku pääse tipahtelemaan olalta pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisi vuott aon mielestäni aika pitkä aika Korsin laukulle! Kuten alla kerroin, minulla ne rispaantuvat (varsinkin hihnat) alta aikayksikön. Sama on koskenut Trussardin laukkuja, ja joitakin Mulberryn myös. Yhdestä Mulberryn nahkalaukusta jopa olkahihna katkesi. Pitäisi varmaan kysyä korjausta ko. firmalta.

   Poista
  2. Mä oon huomannut että hihnat rispaantuu aika äkkiä ainakin noissa Guessin laukuissa. Viisi vuotta on kyllä pitkä aika ja kun johonkin laukkuun tottuu, on hnakala löytää uutta suosikkia tilalle :) toivottavasti Linda löydät uuden mieluisan laukun :) ja ehdottomasti kannattaa käyttää laukku korjauksesta!

   Poista
 3. Kiva postaus jonka voisi itsekin toteuttaa :) laukku on kallis hankinta itselleni ja huteja on tullut. Kaikki laukkuni ovat käytössä aktiivisesti korkeasta hinnasta huolimatta.

  VastaaPoista
 4. Kivoja laukkuja, ja kaikki samaa tyyliä, jota voisin käyttää itsekin! Nuo Korsin laukut ovat minulla kestäneet hyvin huonosti käyttöä, miten sinulla? Minulla niitä on ollut kaksi, ja molemmat rispautuneet jo parin vuoden käytössä.

  Tällä hetkellä oma lempilaukkuni on Diorin Miss Dior, se suurin malli. Diorin laukkuja minulla on kaksi muutakin. Hyvänä kakkosena tulee Versacen kiiltonahkainen, musta laukku. Omistan myös muutaman muun designerlaukun, ja noita Guessin laukkuja. Ehkä pitäisi itsekin postailla niistä joskus omaan blogiini.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin vähän käyttänyt noita Korseja ettei suurempaa kulumaa ole vielä, mutta tiedän esim. kaverin laukun perusteella ettei niissä kahvat kestä ikuisuuksia. Samallalailla kuluu kuten Guessissa. Sulla on aivan ihania laukkuja <3 Kivaa viikonloppua :)

   Poista
  2. Siis piti sanoa, Lady Dior (Cannage), eikä Miss Dior, joka on se läpällinen malli!

   Poista
 5. TUO EKA GUESS ON IHANIN IKINÄ!!!

  Ostelin kymmenisen vuotta sitten saakelisti laukkuja, siis varmaan kerran kuussa, nyt en ees muista milloin viimeksi.
  Guessit on sieviä, mutta lemppari laukkuni on Rebecca Minkoffin pussilaukku. Siltä merkiltä on muutama muukin malli tullu ostettua, en tiedä tosin ostaisinko nykyään välttämättä nahkalaukkua. Pieces illä on kivoja malleja ja nyt muistinkin että talvialesta ostin Steve Maddenin vyölaukun joka oli vihdoin puoleen hintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On <3 muistan kyllä että sulla olen nähnyt kivoja laukkuja :) mä en uskalla mennä mihinkään katselemaan kun helposti tulee himo ja aina keksisin tarvetta uudelle laukulle :D

   Poista
 6. Nuo kaikki laukut ovat oikeastaan just sellaisia, joita voisin itsekin pitää! :D Mulla ei ole yleensä väliä merkistä, kunhan laukku on tietyn mallinen ja se sopii omaan käyttöön. Nyt kun täytin pyöreitä tässä kuussa, niin mies osti mulle lahjaksi LV Neverfullin ja se oli kyllä tosi mahtava ylläri, en olisi ikinä raaskinut ostaa itse! Enkä tiedä milloin raaskin käyttää, mutta idea oli kyllä tosi hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua...miten ihana lahja ja ihana mies sulla! Ei varmasti meillä tulisi sellaisia lahjoja :DD

   Poista
 7. Onko muita, joilla Korsin laukut eivät ole kestäneet?

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus! Ja kauniita laukkuja :)

  Mä olen aina tykännyt tosi paljon laukuista, mutta mitään superkalliita en ole raaskinut koskaan ostaa. Mulla on yksi Michael Korsin satchel -tyylinen laukku ja vaikka se tosi kiva muuten onkin, niin en tykkää sen kantotavasta. Crossbody-mallit ovat mun suosikkeja ja tuossa laukussa on vain lyhyet "kahvat" ja pidempi hihna, joka toimii lähinnä vain toisella olkapäällä roikottaessa. Täytyisi varmaan katsoa siihen joku pidempi hihna joskus, mutta se on harmaanruskean sävyn vuoksi vähän haastavaa :/ Laukkujen kanssa tykkään siitä, että saan pidettyä kädet vapaana ja inhoan sitä, jos laukut putoavat olkapäältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) mä inhoan kanssa sitä että se laukku valuu olkapäältä. Siksi en ostanut tietyn mallista Korsia vaan tuollaisen yli menevän. Ja Amadastoresta vielä erillisen hihnan kun sen voi laittaa laukkuun kun laukkuun. Haluan että kädet on vapaat ja saan helposti päänsärkyä niskajännityksestä, jota saan jos kannan laukkua huonosti :)

   Poista
 9. Mulla oli, keräilin Vuittoneita ja Longchampeja (oli myös muuta muu ns. "brändilaukku mm. Mulberry ja Gucci), mutta sitten mun päässä jotenkin ajatusmaailma muuttui ja lopulta myin ne kaikki pois yhtä LV:n lukuunottamatta, jota käytän ahkerasti. Tosin olen ajatellut, että ostaisin vielä toisen LV:n tai YSL:n sen rinnalle, että tuolle nykyiselle riittäisi käyttövuosia vielä pidemmälle.

  Tämän lisäksi mulla on käytössä Marimekon pieni musta nahkalaukku, jonka saa olalle. Yksi Longchampin ja yksi American Retron laukku. Haaveilen myös Stella McCartneyn laukusta, mutta pelkään, että lisää haalimalla, mulla on kohta yhtä iso laukkukokoelma kuin ennen niiden myymistä. LOL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun kokoelmasi kuulostaa ihanan simppeliltä :) mulla on vähän se etten raaski käyttää noita hienompia vaan haluan ensin kuluttaa vanhoja pois. Joku päivä sitten otan nuo hienommat käyttöön kun niistä enin hohto on karissut :D

   Poista
 10. Zalandosta on kans tullut hankittua laukkuni...eka oli DKNY:n musta laukku, sitten MK:n sininen ja nyt vimppana hopean värinen Mk:n pikkulaukku. Sitten on Marimekon nahkainen minimatkuri. Ja kasa vintage laukkuja. Ihan vaan semmosia max 30 e maksaneita. Seuraavaksi tarvisin mustan laukun ton Dkny:n tilalle. Mutta ei ennen koronan loppua tartte sitäkään ostaa🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin eipä tässä ole hirveesti tarvinnut uusia laukkujaan ulkoiluttaa kun ei menoja ole ollut...

   Poista
 11. Multa löytyy merkkeinä Vuittoneita Chanel, Gucci, Mulberryja ja pari Korsia löytyy myös sekä Marimekon Gratha vaaleanpunaisena. Se on ihana.

  Keräilen laukkuja ja kosmetiikkaa. 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooooh kuolen kateudesta! Chanel olisi ihan luksusta ja joku Vuitton upea <3

   Poista

Kiitos kommentista <3