lauantai 12. toukokuuta 2018

Lifestyle Lauantai - Uusi sinkkukoti ja kuulumisia eron jälkeen

Lupasin teille kotiesittelyn ja tässä se nyt olisi! Siivouspäivän jälkeen :D ei meillä aina näin siistiä ole, joskus leluja ja luita lojuu missä tahansa...lattialla on hiekkaa...altaassa tiskejä..mutta perussiisteyden yritän aina pitää yllä. Ja nyt se on helpompaa kun ei tarvii enää siistiä kenenkään muun jälkiä!

P4200005 (1)

P4200016 (1)

Asun luhtitalossa ja sisään tullessa on pieni tuulikaappi. Se on hyvä niin kissat ei ole heti ulko-oven takana koska ihan kamalaa jos ne karkaisivat! Eteisestä avautuu koko asunto, vasemmalle jää kylpyhuone, sitten on makkari, olkkari ja oikealla keittiö. Eteinen on onneksi ihan suht tilava.

P4200018 (1)

Olisin toivonut eteiseen kaapiston tuon ryönänurkkauksen tilalle, olisi ollut siistimmän näköinen ja siinä olisi sitä kaivattua säilytystilaa.

P4200002 (1)

Keittiö on minusta aika kiva! Pitkulaisen mallinen on kätevä yhden ihmisen siinä pyöriessä. Kaikki on valkeaa, tykkään! Joissakin muissa tämän talon asunnoissa keittiö on vanhempia, kaapinovet siniset...Kiva että keittiöön mahtui lisäksi oma pakastin sekä neljän hengen pöytä. Tykkään tosi paljon tuosta pöydästä ja tuoleista. Asunnossa ei ole sälekaihtimia joten illalla on vedettävä verho eteen koska vastakkaisesta talosta näkyy sisälle etenkin jos on valot päällä.

P4200004 (1)

Keittiöstä pääsee olkkariin. Tuo ovi on vähän turha mutta toisaalta kätevä jos joku vieras vaikka nukkuisi olkkarissa.

P4200007 (1)

Olkkarin jaoin kahteen osaan. Toinen puoli on minulle ja toinen kisuille ;) eli tällä puolella on telkkari. Pitäisi ostaa lyhyempi antenninjohto niin saisi tuota johtokasaa pienemmäksi. Tässä katson telkkaria, syön ja lakkaan kynsiä :D 

P4200009 (1)

Ehkä nuo beiget tapetit ei mun lempparit ole mutta ne on siistit, ihan vasta laitetut. Voisihan ne olla pahemmatkin!

P4200010 (1)

P4200013 (1)

Olkkarin toinen puoli on pyhitetty kissoilleja mun Billy-kirjahyllylle. Kissojen kiipeilypuu vie tosiaan niin paljon tilaa ja se pitää tietysti saada ikkunan eteen. Kissat kotiutuivat tänne ihan välittömästi. En usko että ikävöivät entiseen kotiin, ovat ne asuneet mun kanssa jo neljässä eri kodissa, toinen viidessä. 

P4200024 (1)

Vessa on aika karu...beige muovilattia ja perusvalkeat neliölaatat seinässä. Mutta tämäkin on siisti. Suihku on siis tuossa vasemmalla, minuunpäin kissan laatikot, oma laatikko :D ja paikka pyykkikoneelle. Hyllytilaa ei ollut ollenkaan, ostin Ikeasta sellaisen metallisen vaunun johon sai loput purkit.

P4200019 (1)

Makkarissa on onneksi kaappitilaa koko seinän pituudelta ( oikealla puolella ). Eipä tänne muuta sitten mahdukaan kuin pöytä ja sänky. Sängyn vastakkaisella puolella on mun kuvauspöytä, ei ole esittelykunnossa :D eikä käy "sisustukseen" mutta pakko sekin oli jonnekin sijoittaa. Kyllä me tänne on mahduttu ja ennenkaikkea ollaan viihdytty. Tuskin tässäkään asun loppuelämää, eihän sitä tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan ;)

Olen viihtynyt tosi hyvin tässä 58 neliön kaksiossa. Eipä oltaisi pienempään mahduttukaan! Ehkä hiukan harmittaa lämpimän varastotilan puute, olen joutunut varastoimaan aika paljon tänne asuntoon. Myös kaappitilaa saisi olla enemmän mutta se taas veisi muuta tilaa. Asunto on siisti, pinnat vastikään remontoitu. Tykkään valkeista kaapinovista ja seinistä, mukavaa vaihtelua puupintaisen omakotitalon jälkeen. 

Kaupungin vuokra-asunto mutta mukavat naapurit eikä ole levotonta. Yksityiselle olen painajaismainen vuokralainen kahden kissan ja koiran kanssa, ei siis herunut sieltä suunnalta asuntoa. Lattia on muovimattoa MUTTA voisi tämä olla pahempikin! Ikkunat kolmeen suuntaan, tykkään kyllä tosi paljon! Omaa en nyt halunnut harkita, ehkä joskus tai sitten ei enää ikinä :D

Ostin kaikki huonekalut uusiksi. Muutto itsessään oli niin hirveä että onneksi sai nuo huonekalut lähellä olevista liikkeistä. Onneksi myös pääsiäisenä kaikki oli auki kaikkina päivinä aamusta iltaan! Koiraperheen sohva kannattaa valita ajatuksella. Siinä maataan kuratassuilla, hiekkaa kulkeutuu ja siinä syödään luuta. Kissojen takia sohva ei voi olla nahkaa eikä missään nimessä valkea. Mustassa taas näkyy karvat. Niinpä päädyin neutraalin väriseen harmaaseen kangassohvaan jonka kangas on paksua ja kulutusta kestävää. Mietin vielä miten suojaisi kangasta, jollain aineella? Vinkkejä?

Koiraperheen matto kannattaa myöskin valita järjellä. Sillä on sama kohtalo kuin sohvalla, ellei pahempikin. Pahempaa nämä ovatkin kokeneet, joitakin kakkavahinkoja ja pissi. Hippu oli vähän hämillään alussa kun ulos ei pääse vapaana ovelta. Tuli pari vahinkoa. Polypropeeni matto onkin helppo, se on kovaksi kudottu matto josta pissi on helppo huuhtoa ja kakkapökäle poimia pois. Myös värinä kannattaa olla beige :DDD valkeassa näkyy tahrat. 
Polypropeeni matto on helppo imuroida, se ei valu tai veny kulmista tai taitu helposti. Myöskään kissat eivät tykkää teroittaa niihin kynsiään. Sellainen muhkea karvalankomatto olisi ihana mutta mulla oli sellainen, Hippu pissi siihen pentuna ja kissa merkkaili Hipun pissin päälle. Se meni melkein pilalle, aika homma nähtiin pesussa ja hajunpoistossa, tuuletettiin sitä vielä koko talvi ettei tarvinnut roskiin heittää. Se jäi exälle.

Sängyn kanssa ei ihmeellistä, nämä eivät revi sänkyä tai pissi siihen. Sohvapöytä ja lipastot ovat Ikeaa, tv-taso ja keittiön pöytä Sotkaa. Ihan mihinkään Artekiin ei tämä neiti kykene ;) eikä ne ole mun tyyliä. Valkeita huonekaluja halusin, tykkään kyllä tosi paljon kun kaikki on nyt samannäköistä omaa eikä koottu kahden ihmisen omaisuudesta.

Hippu otti eron tosi raskaasti. En edes ymmärtänyt että koira voi reagoida niin. Aloin ihmetellä kun se on niin vaisu, makaa vaan ja lenkillä sitä saa vetää perässään. Ei innostu kylässä lapsista tai pikkukoirista. Olin tosi huolissani ja pelkäsin kohtutulehdusta ja mietin jo valeraskautta. Mutta se on ilmeisemmin masentunut ja ikävöi toista ihmistä. Sillä on ikävä entiseen kotiin missä sai juosta pihalla, piilotella luita ja haukkua ohikulkeville koirille. Tottakai se myös ikävöi koirapuistoa ja koirakavereita. Harmittaa tietysti ja surettaa. 
Mutta en luovu Hipusta eikä se voi olla paljon töissä olevalla exällä yksin omakotitalossa ilman minua ja kissoja. Käy se siellä hoidossa, silloin selvästi piristyy ja on jopa harmissaan kun joutuu lähtemään pois. Jospa se tästä ajan kanssa. Yritetään lenkkeillä paljon täällä, ollaan tutustuttu uuteen koirapuistoon ja saatu haistelukavereita lenkillä. Käydään myös kylässä ja tavataan ihmis- ja koirakavereita. Siksi harvennan hieman päivitystahtia mikäli tarvetta, koska haluan antaa koiralle nyt enemmän aikaa.

Itse voin hyvin :) kaupungissa on enemmän harrastusmahdollisuuksia ja käynkin nyt pari kertaa viikossa zumbassa ja kuntojumpissa. Lenkkeillään paljon. Myös tämä bloggaaminen on kivaa omaa aikaa mutta yritän että se ei veisi minulta nyt liikaa. Koska helposti unohdun kirjoittamaan moneksi tunniksi ja jos Hippu on hoidossa, huomaan istuneeni koko päivän koneella. Koira on kyllä siitä mahtava että se pakottaa lenkille ja sosiaalistumaan. Olen saanut tästäkin tosi monta tuttavaa Hipun kanssa :)

Mukavaa lauantaita ja huomista äitienpäivää ;)

39 kommenttia:

  1. Oi miten viehättävä koti! On tilava ja yhtenäinen, tosi nätisti olet laittanut. Omaan silmään tapetitkin näyttävät kivoilta, nykyään on niin paljon harmaata ja kylmää ihmisillä, itsellänikin. Muovimatoilla on puolensa; ovat pehmeitä ja helppo siivota. Mukavaa viikonloppua! -HH

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja mukavaa viikonloppua :) muovimatto on kyllä hiljainen, eipähän kuulu alapuolelle kun lemmikit romistelevat luita ja leluja :)

      Poista
  2. Mä muutin yksiöön ja kyllä on saanut konmarittaa tavaraa ihan urakalla! Mutta otin sen myös haasteena ja onhan se hauskaa keksiä kaikkia säilytysratkaisuja löytää multi function- huonekaluja :D
    Itselläni on vain koira, pieni, kiltti ja hiljainen, mutta kyllä sekin vaikutti aika lailla asunnonsaantiin. Onneksi sain kuitenkin kivan minikodin, josta tykkään hurjasti! '
    -Tiltu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monessa asuntoilmoituksessa oli että pieni koira on ok. Mutta kolme lemmikkiä taisi olla liikaa monelle, ei tullut vastauksia kyselyihin...onneksi sain kaksion koska miten olisin yksiöön mahtunut, koirakin olisi ahdistunut siellä :) muuten yksiö olisi ollut itselle ok, jos olisi ollut vaikka iso parveke :)

      Poista
  3. Ihana asunto sinulla :) Itsekin vuokra-asunnossa asuneena tiedän kuinka haastavaa sisustaminen on kun ihan kaikkeen ei itse pysty vaikuttamaan, mutta onneksi kalusteilla saa paljon aikaan vaikkei esim. seinät välttämättä olisi sitä mitä itse valitsisi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) onneksi tämä on kuitenkin siisti, tiedän että voisi olla paljon pahempikin!

      Poista
  4. Ihanaa, siitä se elämä taas lähti ja etenee uudessa kodissa ja elämänvaiheessa! -Mia-

    VastaaPoista
  5. Voi Hippua! Tsemppiä sinne teille kaikille! Koti on ainakin kiva! :)
    Sohvalle on sellainen suihke olemassa mikä tekee pinnasta likaa hylkivän, ainakin johonkin pisteeseen asti! Kannattaa kyllä käsitellä, eläinperheessä!
    Nea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hippu kiittää, ollaan keksitty paljon tekemistä niin ei käy aika pitkäksi :)

      Poista
  6. Kiva kuulla,että kaikki hyvin. Meidänkin eläimet reagoivat muuttoon. Laku alkoi esim haukkua, mitä se ei juurikaan maalla tehnyt.
    Sohvasi on tosi kaunis. Huonekaluliikkeistä saa semmosta suihkutettavaa suoja-ainetta. 😉
    Luulin että olit valinnut noi tapetit, hyvin mätsää.
    Kaunis koti 😍❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kommentti hukkunut! Kiitos :) saa täällä tapetoida itsekin mutta en osaa enkä tiedä miten pitkään tässä asun. Kyllä nuo ihan välttää, pääasia että pinnat on remontoidut ja siistit :)

      Poista
  7. Kiva kun päivitit tällaisen, on ihana ja helpotus kuulla, että teillä on kaikki hyvin ja kaunis koti :) Mukavaa, kun kissoja ajateltu omalla leikkialueella! Tsemppiä koko perheelle ja Hipulle voimia <3

    Nämä Lifestyle Lauantait on kyllä kivoja :)

    t. Vanha lukija, harvoin kommentoi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kun tykkäät näistä lauantai-postauksista. Hippu ja kissat kiittävät <3 kommentoi ihmeessä useammin ;)

      Poista
  8. Oikein kiva koti, kauniisti olet sisustanut ♥ Ihanat verhot sulla keittiössä! Ja voi miten eläinrakkaana ilahdun aina kun näen että eläimet on otettu asumisessa huomioon ♥

    VastaaPoista
  9. Niin kodikkaalta ja kivalta näyttää ja hirmuisesti onnea uuteen kotiin. Toivottavasti sydän voi siellä hyvin. 💖

    VastaaPoista
  10. Meillä on jokaisessa huoneessa ovi, jopa keittiössä mikä on outoa :D Vessa on aika samanlainen säilytystilaltaan kuin meilläkin, tosin ei ole edes pyyhekoukkuja (ennen kuin käytiin Ikeassa). Ja ainoa säilytystila oli peilin edessä oleva taso ja ikkunalauta! Mutta koska vessan ikkunan saa auki, niin ei siinäkään oikein kehtaa (kesäisin ainakaan) mitään pitää :P

    Oikein viihtyisän näköinen asunto siulla ja karvakavereilla :)

    VastaaPoista
  11. Mä en enää jaksa katsella sellaisia bloggaaja-lokkivalaisin-"design"-tusinakotipostauksia saati sisustuslehtien design-koteja, joissa jokaisen tavaran hinnassa on vähintään kolme numeroa! :D Omaki koti on aika halpiskaluste-painotteinen, mutta kyllä kodin tunnelman tekee joku muu kuin tuhannen euron sohvapöytä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mieltä :) jokaisen koti saa olla ihan omannäköinen :)

      Poista
  12. Kivan näköinen kämppä :) Muovimatot on vähän ikävät lattioissa, mutta kestääpähän paremmin lemmikkien kynsiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipähän tule niin helposti jälkiä ja säilyy lattiat siisteinä seuraaville asukkaille :)

      Poista
  13. Kaunis asunto, sulla on aika samanlainen sisustyyli kuin itsellä, yhtä simppeli. :) Mietin, että onkohan tapettien valitsija koittanut mätsätä niitä tohon lattiaan. :D

    VastaaPoista
  14. Tää oli kiva postaus :) Sen verran on ihminen utelias, että kurkistaa mielellään muiden koteihin, etenkin eläintalouksiin :D Sohville on saatavilla suoja-ainetta kyllä, mun kokemuksen mukaan aika stydi haju jää toviksi, mutta helpottaa puhtaana pitoa kyllä :) Kivasti oot saanu sopimaan kaikkea uuteen kotiisi :) Oisin kuvista jotenkin nopsaan kuvitellu tän olevan peräti kolmio :D

    Mutta missä sun meikkaus/kosmejemmat tässä asunnossa? :) Sanoitkin että lakkaat kynsiä olkkarissa, entäpä missä meikkaat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit! Ostin sellaista vesipohjaista suoja-ainetta eläinten herkän hajuaistin huomioiden :) nyt on sohva suojattu ja on sellaista puhdistusainettakin vahinkojen varalle ;) Meikkaan keittiön pöydän ääressä. Päivittäiset meikit on keittiön pöydällä/tuolilla. Kolme Helmeriä on tungettu makkarin kaappiin, vähän tyhmästi mutta halusin ne pois näkysältä. Ostan varmaan jatkossa muita Ikean pystyhyllyjä lakoille. Meikit on olkkarin Ikea lipastossa ja kaikki ihonhoitotuotteet makkarin kaapiss :)

      Poista
  15. Mukavannäköinen koti!
    Toivottavasti koirasi pikkuhiljaa tottuu uuteen elämänvaiheeseen ja piristyy! Eläimet joskus ottaa hyvinkin raskaasti tuollaiset eroasiat :( Mutta onneksi Hipulla on sinut ja omat kossakaveritkin ovat mukana edelleen, kyllä tämä tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se tästä, luulen että jos Hippu erotettaisiin minusta ja kissoista, se olisi kovempi paikka..

      Poista
  16. Kotoisalta näyttää! Ihana tuo peilipöytä makkarissa. Tykkään vanhoista huonekaluista, joissa on särmää. Niissä on ihan eri fiilis kuin ikea-kamassa, vaikka toki niitäkin multa löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään myös vanhoista huonekaluista ja toin ne hienoimmat tähän kotiin :)

      Poista
  17. Tosi kivan näköstä ja oikein ihanasti sisustettu olkkari eläimiä ajatellen<3

    VastaaPoista
  18. Voi hippunen 💜
    Mutta tosi kivan näköistä ja avaraa.

    VastaaPoista
  19. Kaunis koti ja ihanat kissakaverit ja koirakaveri. Itsekin harrastan huonekasveja niin niihin kiinnittää heti huomiota ja nekin lisäävät kodikkuuden tuntua. Kultakehyksinen peili on aivan ihana!

    Jaksamista uuteen elämänvaiheeseen. Nyt kesän tullen aurinko piristää itse kutakin :).

    VastaaPoista
  20. Oikein viihtyisän kodin olet saanut itsellesi sisustettua. :) Toivottavasti Hippu pian piristyy.
    t. TQ

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3