lauantai 12. joulukuuta 2015

Lifestyle lauantai: Jouluun valmistautuminen

Minä kadehdin muiden ihmisten ihania joulukoteja ja sitä sisustamisen taitoa. Jotenkin tuntuu että minulla ei sitä ole. Meillä on myös vähän rumaakin kun pinnat ovat vanhoja, lattia puukuvioinen muovimatto ja kaikki puuta, puuta ja vielä kerran puuta. Kun pääsisi sitä pintaremonttia tekemään! Mutta vanhassa talossa tulee koko ajan kaikkea akuutimpaa että ei oikein pääse niiden mieleisten juttujen kimppuun.

Mutta siitä huolimatta, kyllä meille saa joulutunnelman luotua. Innostuin itsenäisyyspäivän viikonloppuna kirjoittamaan joulukortit, vähän paketoimaan ja laittamaan kaikki jouluhömpötyksen paikoilleen. Toki minua pelottaa että jotain rikotaan mutta se kurkku suorana huutaminen pysäyttää pahimmankin rallin :D



Mutta kyllä minä silti tykkään meidän kodista. Vaikka sitä tullaan remontoimaan niin vähän saa vanha näkyä. En tykkää liian kliinisestä tai uudesta. Ja mitään kallista tai hienoa meille ei kannata laittaa. Mies juuri totesi kun Hippu tiputteli isoa luuta lattialle että onneksi meillä ei ole uusia lattioita. Ja onneksi tosiaan ei ole laminaattia, varmasti olisivat kärsineet pennun pisseistä. Ja makkari, missä Hippu on työpäivät...siellä olisi lattia pilalla!


Tykkään kyllä laitella kauniita esineitä, kukkia ja kynttilöitä. Kukat pitää sijoitella niin että Pipsa ei hoida niitä liikaa. Esineet niin etteivät kissat tiputa niitä lattialle. Kynttilät niin etteivät polta niihin itseään tai särje tuikkuja. Mitään ei uskalla polttaa vahtimatta, se on sekuntti kun koira jahtaa kissoja ja ne hyppivät paniikissa pöydille pakoon. Se on vaan klinks kun lyhdyt on rikki!


Eläinten omistajat tietävät nämä ongelmat :) te jotka voitte laitella huoletta, olkaa onnellisia ;) innostuin kyllä toden teolla sisustamaan, nyt joulu saa tulla meille. Pidän yleensä joulukoristeita tammikuuhun, taisipa pari kynttiläjutskaa olla viime joulusta paikallaan :D


Mukavinta jouluun valmistumisessa on lahjojen paketointi! Olen jo ajat sitten ostanut kaikki paperit, nauhat ja kortit! Paketoin aina pikku hinjaa, niin että paketoinnista nautiskelua riittää moneksi viikonlopuksi. Vaikka eihän näitä viikonloppuja montaa ennen joulua ole! Joululahjatkin olen hankkinut jo ainakin kuukausi sitten. Nyt ostin vielä pari viimeistä. Ostan aina yhdestä palkasta osan lahjoista, taas seuraavasta osan ja sitten veronpalautuksista. Näin ei ole tule sitä hirveää rahanmenoa yhdessä kuussa. Onko tämä tosi nuukailua vai ihan normaalia?


Millä mallilla teideän joulutohinat? Joko joulu saa tulla? Onko lahjat jo hankittu vai jääkö viime tinkaan?

38 kommenttia:

  1. Olen jouluihminen. Aikaisempina vuosina näihin aikoihin on ollut jo laatikot valmiina pakkasessa piparit leivottu jne kaikki koristeet paikoillaan. Mutta huomaan että työ verottaa eikä enää jaksa eikä ehdi! :/ tuohon eläin juttuun sanon vastaan. On minullakin kissa ja koira. Ts. Ne ei jahtaa toisiaan ikinä. Ja kissa viettää suurimman osan ajasta ulkona. Mutta mulla onkin noi lapset jotka sotkee! ;)
    Sain eilen hankittua viimeiset joululahjat ja kaikki on paketoimatta. Kääk! Paketointi kun pitäisi tehdä salaa kun on noi lapsukaiset ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ostan laatikot vasta viimeisinä päivinä. En tee itse. Kinkku on se mikä parhaiten menee, laatikot alkaa vähän tökkiä joulun jälkeen. Meitä on vaan me kaksi täällä ja joulunpyhinä syömme porukoilla niin en rupee hirveesti tekemään :) piparitkin ostan kaupasta mutta torttuja taas valmistui aamutuimasta pellillinen :P
      Voi herrajumala, tervetuloa meille! Välillä on ihan hirvee ralli mutta nuori koirahan tuo vielä on. Onhan se toki rauhoittunut mutta yksi Mariskooli on jo päsähtänyt :( ei kai ne ikuisuuksia juokse...rauhoittuu jossain vaiheessa.
      Paketointi on kyllä haastavaa jos on uteliaita apulaisia. Kivaa joulunaikaa teidän perheelle <3

      ps. Kokeilin sen LivBoxin Cutrinin hilseshampoon. Hirmu ihana ja raikas tuoksu. Ei ainakaan mulla ärsyttänyt päänahkaa ja vaahtosi sekä pesi hyvin. Ihan hyväntuntuinen :)

      Poista
  2. Onneksi meidän 16 karvapalloa ei pompi holtittomasti ympäriinsä :). Tulisi aikamoista tuhoa. On ne onnistuneet oman huoneensa muovimaton tuhoamaan pissaamalla mutta se jätettiinkin tarkoituksella vaihtamatta, kun laitettiin muualle laminaatit.

    Me ei ostella joululahjoja ollenkaan eikä lähetellä kortteja, joten nämä rituaalit jää onneksi pois joulutouhuista. Joulukuusi on kyllä ihana olla tuomassa edes vähän valoa synkkyyteen. Mä en edes tajunnut, että tässä on enää yksi viikonloppu ennen joulua :). Kyllä se taas sieltä tulee kovin yllättäen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan viisasta kyllä, laminaatti on ihana mutta arka :) meillä on vasta laminaattia tuossa kuistilla mutta eipä Hippu siellä hillu ja sen kerran kun se sinne pissi, pesin heti pois.
      Joo ensi viikonloppuna pääsee jo kinkun paistoon. Näin yllättäen se joulu jo tuli :) mutta ei ole lunta vieläkään :(

      Poista
  3. Meillä ei oo kyllä joulua laitettu millään lailla. Enkä mää laita... :D Kynttilöitä kyllä poltan, mutta ne nyt taas ei liity jouluun mitenkään. Lahjat oon minäki ostanu jo yhtä lukuunottamatta. Helpompi ostaa tipoittain, ni ei kerralla karsee ressi sitte. Teet siis mun mielestä järkevästi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olisi ihan kamalaa jos tulisi stressi lahjojen ostosta. Kun jouluun liittyy niin paljon muutakin hankintaa ja rahanmenoa :) että viisaasti teit sinäkin :)

      Poista
  4. Meillä jätetään joulukoristelut muille ihan suosiolla. :D Tiedän mihin omat sisustustaitoni riittävät ja mikään koristelu ei tähän kuulu.

    Heh nuo lattiamateriaalipohdinnat koiraperheessä tuli mulle hyvään aikaan. Ollaan tekemässä keittiöremontti ja samalla uusitaan lattia, ja olenkin tässä kuumeisesti vertaillut eri materiaaleja. Mies sanoo että parketti otetaan, mutta tarkoitus olisi ottaa myös iso koira ensi vuonna. Olenkin tässä kokeillut parkettinäytteiden naarmunkestävyyttä saksilla ja aika huonolta näyttää. :D Käyköhän tässä niin, että pentu pureskelee uuden keittiön ja pilaa myös lattian...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :D vähän sama mulla.
      En kyllä parkettia laittaisi. Olen asunut monessa parkettilattia kodissa ja kaikissa on kissat tehneet naarmuja. Puhumattakaan koirasta j siitä miten parketti pomppisi pissistä. Itse tulemme laittamaan keittiöön laattaa ja muualle laminaattia jossa isompi kovuusluokka :) ei tarvitse pelätä narmuja :)

      Poista
  5. Ihana postaus, meillä on joulukoristeita ja valoja jo laiteltu, yks katti talosta löytyy, mut ollaan opetettu ettei pöydille saa mennä, muutaku mun huoneen ja kynttilät on pysyny oikeissa paikoisa eikä tarvi pelätä kisun ja kynttilöitten puolesta. :D Lahjoja en oo ostanu tai tehny vielä yhen yhtäkää, tulee pieni kiirus.. Ens viikolla oon menosa siskon kans vissiin jouluostoksille, joten kyllä sitä kerkiää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kyllä ollaan pöydillä..luvatta tai luvan kanssa :D se on kyllä ihanaa käydä jouluostoksilla, sillee ihan ajan ja kaverin kanssa :)

      Poista
  6. Pakko kysyä... pidättekö koiraa työpäivän ajan yhteen huoneeseen lukittuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukittuna? Niinkö minä sanoin? Älä höpötä ja laita sanoja suuhuni :)

      Poista
    2. Meillä on kaksi koiraa työpäivän ajan yhdessä huoneessa portin takana ja portti on lukittu. Eläinsuojelu paikalle!

      Poista
    3. Eli pääseekö koira halutessaan pois makuuhuoneesta työpäivän aikana?

      Poista
    4. Jos sen tila on rajattu portilla niin ei pääse. Jos asiassa on joku ongelma niin kerro ihmeessä lisää :)

      Poista
  7. Ihanan kotoisan näköistä ja tunnelmallista. Mä ostan joululahjat aina etukäteen netistä, jo yleensä marraskuun puolella ettei tule kiire :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ostin osan lahjoista netistä. Helppoa kun saa laskulla tai osamaksulla niin sekin helpottaa joulubudjettia. Eikä tarvitse stressata juoksemalla kymmentä eri kauppaa.

      Poista
  8. Mä hankin lahjoja jo vähintään lokakuusta alkaen, koska yleensä jos ne jää viime tinkaan niin tulee ostettua epätoivossa aika kalliitakin juttuja eikä välttämättä sitten löydä niin kivoja juttuja kun ei saa rauhassa etsiä :-( Yleensä tulee kyllä silti joku lahjapaniikki joulukuussa :-D Tänään ostin viimeisen lahjani. Enää sellaisia juttuja pitää hommata mitä voisi ehkä laittaa vielä mukaan paketteihin, jotain herkkuja jne. Ei lahjoihin mun mielestä tarvikkaan törsätä, jos on fiksu niin löytää kivoja lahjoja edullisesti. Rakastan paketointia ja se onkin joulussa melkeinpä paras juttu mun mielestä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun tekisi mieli ostaa lapsille kaikkea ihanaa. Mutta päätin että kummilapset saavat toivomiaan juttuja mutta muille hankin vaatetta ja isommille vielä suklaata :) ostin vanhemmille käsityötä enkä mitään turhaa krääsää, heilläkin kun on kaikkea. Myös lahjakortit on hyvä idea tai sellaiset käytettävät tuotteet kuten kahvipaketti/jouluherkut, kynttilät, suklaat yms. yms :)
      Paketointi on niin kivaa, huomenna on pakko paketoida viimeisetkin lahjat :) minusta on kiva valikoida erilaisia lahjapapereita ja nauhoja :)

      Poista
  9. Meillä suvussa ei osteta lahjoja kuin suvun kahdelle pienimmäiselle (itse ostin siis vain kummitytölle), yli 18-vuotiaille ei ostella mitään. Itse väsäsin kaverille joulukalenterin joka on samalla sen lahja. Miulla on minijoulukuusi, joka tosin on ollut tuossa jo vuoden :D

    Meillä kotona on muovilattia ja se on kyllä aika naarmuilla kun läheltä katsoo, miun asunnossa on todella kärsinyt parketti, missä on edellinen omistaja kävellyt korkkareilla ja ilmeisesti lakannut kynsiä, kun lakkaa on joissain kohdin :D

    Äiti ostaa jouluruoat valmiina, rosollin tekee itse. Mie en jouluruoasta oikein välitä, kun ainoat mitä syön on rosolli, piirakat ja riisipuuro :'D Karjalanpaististakin otan vain liemet, ne lihat on ällöjä, hrr.. En tiedä onko äiti laittanut mitään koristeita lisää, viimeksi oli kynttelikkö ja jouluvalo ikkunassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa se meilläkin olla perinne että 18 -vuotiaana loppuu kummin lahjat :) mutta itse kyllä haluan omille kummitytöille ostaa isonakin lahjoja. Kun ei ole omia lapsia :)
      Karjalanpaisti on hyvää kun sen kunnolla hauduttaa leivinuunissa. Riisipuuroa söin jo tuossa melkein viikon putkeen kunnes maha ei enää tykännyt. Se on kyllä tosi hyvää, sekaan vielä Valion kausimakua, Luumu keittoa :)

      Poista
  10. Mulla oli jo marraskuun puolella täys joulu (: ,nyt oon lähinnä ostanut kukkia , kun kuolevat prkl! Meillä ei välitetä kuusesta , eikä kynttilöihin yletetä. Kortit on postitettu , pipareita tein ja maustekakkua. Kävin hallin namikaupassa, meinasin ostaa hillitysti kalliita konvehteja ettei tule liikaa vedettyä. Lahjat on paketoitu ja enää viikko töitä (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten ne sillai kupsahtaa :D koirat ei syö, ei kai johdu hoitajasta :) ? Sullako on koko jouluviikko vapaata...kadehdin! Ja himoitsen niitä hallin konvehteja mutta en ole raaskinut ostaa. Kortit on postitettu ja kuulema osa mennyt perille :)

      Poista
    2. Oon ihan hirmuinen hortonomi, kaktuksetkin kuolee =D

      Poista
  11. Tykkään itsekin lahjojen paketoinnista ja aika harvemmin saan osettua kaikkia lahjoja kerralla, joten paketoitavaa riittää useammalle päivälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan parasta, minäkin jaan paketointia vähintään 3 viikonlopulle :D

      Poista
  12. Ah, rakennusmestarin sielu lepää, kun löytyy järkeviä ihmisiä, jotka korjaavat ensin akuutimmat asiat ja ajattelevat pintaremonttia sitten lopuksi! Huraa! :) Mitä järkeä on keittiöremontissa, jos jonkun mahdollisesti isomman vaurion takia sen joutuisi kuitenkin purkamaan ja taas laittamaan uusiksi? Rahan hukkaahan se on semmoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta...putketkin laitettiin ennen vessaremonttia. Onneksi mies tietää ja on järkevä(mpi kuin minä ) :D Kyllä haluaisin päivittää tuon vessan invakahvoineen ja heiluvine vessanpönttöineen. En tiedä onko kohtapuoliin kattoremontti joten sisäremontit taas siirtyy mutta onhan tässä aikaa :) tylsistyy jos saa kaiken kerralla ;)

      Poista
    2. Heh. :D Mutta kyllä se kaikista tärkein on, että kotona on turvallista ja eritoten terveellistä asua!

      Poista
    3. Ihan totta puhut! Meillähän rempattiin se kosteusvaurioinen kylmiö viime kesänä, ei tarvitse hengitellä ties mitä itiöitä :)

      Poista
  13. Meillä on aika vähän koristeita laitettu sisälle, on alkanu toi 7 kk pentu oireilemaan murrosikää ja varastamaan tavaroita, vaikka aikasemmin yksinolon kanssa ei ollu ongelmia... Ulkovaloja on laitettu sitten enemmän, korvessa kun asutaan ja älyttömän pimeetä on.
    Kukat kuuluu aina jouluperinteisiin, niitä pitää olla. Kynttilöitä poltetaan sisällä ja ulkona on paljon lyhtyjä, jotka valaisee kans kivasti

    Ja tohon koira-asiaan vielä, kyllä mä ainakin pidin vanhempaa koiraani makkarissa portin takana ku oli pentu, turvallisempaa sen oli siellä olla yksin ku sai helposti kaikki sähköjohdot vedettyä irti seinästä. Nyttenki on tilaa rajoitettu sillain ettei kumpikaan koirista pääse yksin ollessaan ku keittöön ja eteiseen, ei pääse pentu tuhoomaan paikkoja ja varastamaan niitä tavaroita ;)
    Parketti on tosiaan erittäin huono vaihtoehto koiratalouteen, meillä parketti oli onneks vanha ja on menossa vaihtoon jossain vaiheessa. Naarmut on aivan hirveet, muutenki tosi kulunu ja muutamasta kohdasta irronnu paloja ja tummunu, ku pentu pissi usein samoihin kohtiin.... Makkareissa on laminaattia ja se on kestäny ihan hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukukat on ihania mutta vähän hankalia. Pipsa on syönyt kukkia joulutähdistä lähtien :( kukat pitää olla jossain eristyksessä jos niitä meinaa hankkia tai saa lahjaksi.
      Meillä ei näy murrosikä. Tai en ainakaan ole huomannut mitään muutosta käytöksessä..10 kk on nyt. Eikös se näihin aikoihin pitäisi tulla? Ja ekojen juoksujen? Pojat on kyllä hyvin kiinnostuneita hännänaluksesta.
      Sehän on ihan normaalia pitää koiraa portin takana ja rajata aluetta yksinollessa. Olen kokeillut antaa olla yksin koko talossa työpäivien ajan. Välillä ok mutta välillä pissit sohvassa. Parempi olla portin takana niin saa olla kissatkin rauhassa. Muuten ne riehuu koko päivän ja ei jaksa siivota koko taloa töistä tullessa. Ja muutenkin, eivät sytytä tulipaloja tms. en mä tiedä onko nuo ylemmät kommentit provoja ja riidan hakemista, onhan noita ollut välillä.
      Parketti on tosi arka naarmuille ja nesteelle. En tiedä onko parketeissa jotain kalliimpia ja paremmin kestäviä vaihtoehtoja mutta ne varmasti maksaa. Meillä tuo lautalattia on ihan naarmuilla muttei se haittaa kun ei ole tarkoitus säilyttää niitä :)

      Poista
  14. Viime viikko oli yhtä hullunmyllyä, joten kommentoin taas tyylikkäästi myöhässä =) Ainakin mun silmään teillä näyttää oikein kivalta ja jouluisalta. Mä olen aina mieltänyt joulutunnelman jotenkin samalle viivalle kodikkuuden kanssa. Tiedätkö, vähän jotain perinteistä, kuten kynttilöitä, piparintuoksua ja punaista pöytäliinaa. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se haittaa, kaikki kommentit on tervetulleita :) ihan totta, jouluntunnelma tulee siitä kodikkuudesta. Siksi haluan viettää joulun porukoilla läheisten keskellä :) toki sitä jouluista tunnelmaa on meillä kotonakin muttei jaksa kahdestaan kökkiä koko joulua ;)

      Poista
  15. Älä vähättele, teillähän on oikein kaunista! Ja sisustaahan pitää omien resurssien mukaan eli tässä tapauksessa niin, ettei joku syö tai tiputtele elementtejä. :)
    Itse ostan nykyään joululahjat aika viime tipassa, sitten on tiettynä iltana "paketointitalkoot" ja siitä alkaa se kunnon joulunodotus. Miehen kanssa emme ole moneen vuoteen enää ostaneet toisillemme lahjoja, koska se meni ihan "järkyttäväksi" kilpavarusteluksi. :D Siis hyvässä mielessä, ehdottomasti, mutta se käytetty rahamäärä oli ihan älytön.
    Muu on tärkeämpää, joulu vanhempien luona, tunnelma, ruoat ja yhdessä oleminen. Jouluperinteet on hyvin tärkeitä meidän perheessä.
    Onnenksi meidän kissa vähät välittää mistään koristeista ja on niin vanhakin, ettei onneksi kiipeile missään enää. Juo toki kuusenjalasta vettä, se on aika liikkistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mikä kisu <3 joulutraditio se on sekin :) minullekin jouluperinteet ovat tärkeitä, en osaa kuvitella joulua ilman niitä. Ja kaikki hyvä ruoka. Vaikka en itse tee laatikoita niin tykkään tottakai äidin tekemistä, ovathan ne maailman parhaita :) ja kinkku kyllä tuhotaan miehen kanssa. Odotan jo kieli pitkällä!

      Poista
  16. Vaikka en ole jouluihminen, niin tästä postauksesta tuli hyvä mieli. :) Mun mielestä tuo joululahjojen ostaminen useammasta eri tilistä kuulostaa järkevältä. Teen itse samoin. :) Myönnän edelliseen kommenttiin viitaten, että meilläkin on miehen kanssa lähtenyt lahjojen ostaminen vähän lapasesta, mutta toivottavasti ensi jouluna ollaan järkevämpiä. ;) Muut kuin miehen lahjat pyrin pitämään minimissä, ja silti rahaa menee tolkuttomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) rahaa kyllä menee mutta on kiva saada lahjoja :) ja on kiva pystyä ilahduttamaan pieniä lapsia joillakin kivoilla lahjoilla ja nähdä se "lahjahuuma". Itsekin muistaa miten hulluna oli aina jouluna. Tänä vuonna olin järkevämpi ja niin aion olla ensi vuonnakin!

      Poista

Kiitos kommentista <3