sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Suuri vertailu: Alus- ja päällyslakkani

Minulta toivottiin jatko-osaa ja uusia kokemuksia eri alus- ja päällyslakoista joten tässäpä tulee :) tässä esittelen kaikki tällä hetkellä käyttämäni alus- ja päällyslakat ja kerron mihin eri tarkoituksiin ne soveltuvat. Koska talvi on tulossa, on myös hyvä virkistää muistia hoitotuotteiden osalta; mistä saa apua ja millaisiin kynsiongelmiin? Osa tuotteista on saatu blogin kautta. Jos tuotteet ovat ostettavissa verkkokaupasta, ne on linkattu sinne. Muuten tuotteita löytyy ihan marketeista, saapi kysyä :)

P9280004.ORF


Hoitotuotteet

CND Rescue RXx. Ainoa hoitotuote ikinä joka on pystynyt parantamaan pahasti liuskoittuneet tai iskusta pystysuunnassa haljenneen kynnen! Teho perustuu jojobaöljyyn sekä keratiiniin. Todellinen ihmetuote. Käytän silloin tällöin ja jos kynnessä on vaurio, hieron tätä kynnelle kaksi kertaa päivässä ja vaurio korjaantuu itsestään pois.

Mavala Sqientifique. Hoitotuote joka vahvistaa kynsiä ja ehjää liuskoittumia. Käytetään satunnaisesti, liiallinen käyttö kovettaa kynnet poikki napsuviksi. Toimii todella, riittoisa ja löytyy marketista.

Glisten & Glow Nail + Cuticle Balm Sangria White Peach. Ihanan tuoksuinen tuote täynnä parhaita ainesosia! Hieron tätä kynsille ja näin kynsinauhani pysyvät siisteinä. Kynsinauhavoide on sellainen perustuote joka olisi vähän pakko kaikilta löytyä.

Pikakuivattavat päällyslakat

Essie Good To Go. Levittää leimaukset. Kuivattaa superkiiltävksi, lähes lasimaiseksi pinnaksi. Todella nopea kuivumaan ja suomisuti on erinomainen tässä pikakuivattajassa. En ole huomannut jankkiintumista, pullo lähes puolessa ja ollut avattuna yli puoli vuotta.

Glisten & Glow HK Girl Top Coat. Sopii leimausten päälle, ei levitä. Kuivuu superkiiltäväksi, on mukavan ohutta alussa. Jankkiintuu pullon puolivälissä, pullon ollessa avattu kuukauden verran. Kuivattaa täysin märät lakatkin.

Color Club 0-60 Speedy Top Coat. Sopii leimausten päälle, ei levitä. Kuivuu hyvin nopeasti ja antaa napakan pinnan. En ole huomannut kutistamista. Ei kuivata täysin märkää lakkakerrosta.

P9280006.ORF

Aluslakat

Mavala Mava-white. Optimaalinen kynnen värin parantaja, taittaa keltaisuuden pois kynneltä. Hyvä tuote jos sinulla on keltaiset kynnet ja toivoisit voivasi käyttää nudelakkaa ilman että keltaisuus paistaa läpi.

Essence Pro White Effect. Essencen vastaava tuote kynsien vaalentamiseen. Antaa sinertävän pinnan kynnelle, lopputulos on salonkimainen ja kiiltävä. Tällä hetkellä minun kynteni eivät ole kovin keltaiset mutta hyvin vaaleat nudet on kuitenkin kivemman näköisiä kun alla on optimaalinen vaalentaja.

CND Stickey. Antaa hirmu hyvin tarttumapinnan ja tämän päälle lakka levittyy ongelmitta. Antaa pidempää kestoa manikyyrillesi. Käytän matta/satiinilakkojen alla tai vähän huonommin levittyvien cremejen/holojen alla. 

Faby Oxygen base coat. 5-free anti-aging aluslakka joka sisältää A-, C- ja E-vitamiineja. Auttaa pitämään kyntesi nuorekkaina ja estää kellastumiselta, katkeilulta ja liuskoittumiselta. Hyvä hoitolakka jos et kaipaa kynnenkovettajaa.

Essie Grow Stronger. Tämä ei ole kynnenkovettaja vaan hoitolakka. Auttaa kynsiäsi kasvamaan nopeammin ja vahvemmin. Hyvä aluslakka Essieltä. Hento vaalea väri, sopii myös nudelakaksi jos käyttää pelkkää aluslakkaa.


P9280009.ORF

Glisten & Glow Stuck On Blu! Estää kynnen värjäytymistä ja antaa hyvä tarttumapinnan kynsilakalle. Hyvä perus aluslakka jolla ei ole hoitavaa ominaisuutta.

Trind Nail Repair. Kynnenkovettaja jolla saan omat kynteni pysymään vahvoina ja pitkinä. Minulla ei ole liuskoittumia niinkuin ennen vanhaan. Luin FB Kynsikoristeluissa jotain keskustelua jossa henkilö kertoi kokeilleensa kahta tuotetta mutta kynnet eivät silti kasva pitkiksi. No hei, minä kokeilin yli 15 vuotta erilaisia tuotteita ja vasta nyt löysin Nail Repairin jolla saa pitkät kynnet ;)

IsaDora Peel-Off. Aluslakka joka irrotetaan repimällä. Käytetään glitterlakan alla.

OPI Glitter Off. OPI:n vastine IsaDoralle. Pysyy kuitenkin paremmin, ei lähde edes repimällä vaan kynsilakanpoistoaineella. Ellei pidä lakkausta monta päivää ja odota että tämä alkaa itsestään irtoilemaan.

OPI Primer. OPI geelikynsilakan pohjustustuote mutta voi käyttää aluslakkana. On ohutta, ei suojaa kynttä. Itse käytän ensin Trind Nail Repairia kovettamaan kynttä ja sen päällä OPI Primeriä. OPI Primer antaa hyvän pinnan kynsilakalle ja kynsilakka pysyy huomattavasti pidempään. Kokeile myös varpaissa jos pidän varvaslakkausta viikkokausia. 

Kubiss Ridge Filler. Täyttää kynnen uurteita ja epätasaisuuksia. Hento vaalea pinta, menee jopa nudelakasta. Erinomainen hinta-laatusuhde. 

P9280010.ORF

Normaalit päällyslakat

CND Super Shiney. Korkeakiiltoinen päällyslakka. Suojaa kynnenpinnan naarmuilta ja kulumilta. Hyvä, nopeasti kuivuva koostumus.

Konad Gel Effect. Konadin geelipäällyslakka. Hirmu hyvä pullea pinta kynnelle eikä sotke leimauksia. Harmi kun ei vielä saa suomesta. Rakastan tätä top coatia, geelimäiset päällyslakat on parempia kuin tavalliset!

Faby Top Coat. Perus päällyslakka Fabyltä. Pysyy hyvin kynnellä ja suojaa lakkauksen. 5-free koostumus. 

Essence Gel-Look Plumping top coat. Antaa kynnelle hauskan geelimäisen pullean pinnan. Tykkään tosi paljon! Paksu pinta suojaa kynttä aina paremmin iskuilta. Pysyy hyvin, leimausten päälle en ole kokeillut. Hyvä myös strassien päällä!

Essie Second Shine Around. Manikyyrin freesaava top coat. Antaa lisää kiiltoa ja feikkaa kärkikulamt siistiksi. Hyvä normaali päällyslakka. Ei levitä leimauksia kun laittaa varovasti.

Essie Gel Setter. Geelimäinen päällyslakka. Kuivuu todella nopeasti, ( melkein kuin pikakuivattaja ) superkiiltäväksi ja ei levitä leimoja. Paksu, suojaava päällyslakka talvea varten. 


P9280013.ORF

INM Looks Wet. Loistava päällyslakka joka antaa paksun, suojaavan pinnan kynnelle. Hirmu hyvä kiilto ja pysyvyys. Parhaita normaaleja päällyslakkoja.

INM Out The Door Matte. Paras testaamani matta top coat. Kuivattaa lakkauksen äkkiä ja pysyy hyvin. Miinusta ettei mustasta pullosta näe milloin lakka on loppumassa.

INM Out The Door Northern Light. Hennoilla kultahipuilla varustettu INM pikakuivattaja joka ei levitä leimauksia.

OPI Infinite Shine. Ohut päällyslakka joka kuivuu päivänvalossa. On tarkoitettu geelikynsilakalle mutta voi käyttää normaalina top coatina. En tiedä levittääkö leimaukset. Kuivuu nopeasti. 

Color Club Copy Coats Scented. Color Clubin hajuvedeltä tuoksuvat päällyslakat. Ei migreeniherkille, muuten ihan hauskoja normaaleja top coateja. 

Glitter Gal Gloss Boss. Geelimäinen topperi. Mukava kiilto, hyvä pinta. Tämän kanssa ei lakat kulu ja tämä pysyy. Ei jankkiinnu pulloon.

Yves Rocher Gel Top Coat. Hyvä ja edullinen YR:n tuote. Ihanakiiltoinen lakka, hyvin kynttä suojaava geelikoostumus. Lupaa 10 päivän pysyvyyden lakkaukselle. 

Juttua kirjoittaessa oli yllätys huomata miten vähän mulla on aluslakkoja! Haluaisin kyllä testailla erilaisia lisää. Päällyslakkoja mulla on kamalasti, en tiedä miten niitä on niin kertynyt?

Kommentoikaa, kertokaa omia kokemuksia, suosikkeja ja inhokkeja!! Tämäkin postaus jää tuohon sivupalkin suosituimpiin jotta tätä voi lueskella myöhemmin uudestaan. Kannattaa selata myös kommenttikentät ja lukijoiden vinkit!

Osa tuotteista on saatu blogin kautta. Linkit ovat vain teidän hyödyksi, eivät ole mainoslinkkejä. Poikkeuksena Yves Rocherin linkki.

24 kommenttia:

 1. Nuo CDN:n tuotteet kyllä kiinnostaisivat, näyttäisi vain tuo CND Rescue RXx olevan Cesarsshopista lopussa tällä hetkellä - eli on muillekin kelvannut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan mieletön tuote! Sain taas korjattua yhden kynnen joka repesi ja sen seurauksena liuskoittui. Ei tarvinnut lyhentää nysäksi kun käytin tätä parin viikon ajan joka päivä, kerran-pari. Huolella viilasin kynttä ja pidin koko ajan lakkaa suojana. Kyseessä on kuvauskäden keskisormi, kuten kuvista voitte huomata niin pitkänä pystyin pitämään. Vaikka tuote on kallis, se on todella riittoisaa ja täysin hintansa arvoista :)

   Poista
 2. Haluun ton Essien gel setterin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokkarilla näytti olevan loppu, kysäse millon tulee lisää. Muita Essie uutuuksia kyllä oli, Gel Setter taitaa olla himotuin :)

   Poista
 3. Kiitos tästä kattavasti postauksesta, tähän voi palata, kun itse tarvii seuraavan kerran jotain näistä tuoteryhmistä. Mähän itse elelen yhdellä aluslakalla ja parilla päällyslakalla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli vähän tarkoituskin että jatkossa voi tulla katsomaan, mitä kannattaa ostaa :)

   Poista
 4. Olet hylännyt sechen kokonaan? Itsekään en juuri secheen enää tartu. Ärsytti kun se ruttasi lakkaukset.
  Essien lakkoihin aion tutustua varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Secheä ei ole ollut vuosiin. INM tuli sen tilalle ja sitten taas HK. Muistelen että Seche kutisti, oli se muuten ihan ok. Essieihin kannattaa tutustua :)

   Poista
 5. Mitä.. taas mun viesti hukkui johonki ..
  Piti sanomani että essiet lähtee kokeiluun. Paitsi et meidän kämäsessä pikku emotionissa ei edes oo kaikkii näitä, joten pitää tilata netistä.
  Olet jättänyt sechen pois kokonaan? Minäkin oon siihen kyllästynyt kun rutistaa lakkaukset... mur!
  Cnd korjaava lakka on ehkä myös pakko saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli se perille :) Sokkarilla on ainakin hyvä Essie valikoima ja Cesarilla on jotain. Cittarit kannattaa katsella myös! CND on todella loistava tuote mutta sitä ei saa päästää kynsinauhoille. Keratiini kovettaa ne huonon näköisiksi.

   Poista
 6. Mulla on aluslakoista käytössä eniten Trind Nail Repair ja Orly Bonder. Glitterlakkojen alle sitten Nail Pattern Boldnessin Glitter A-Peel. Tuo Essencen vaalentava aluslakka ei toimi mulla melkein peel offina! En tiedä missä on vika, kun olen kokeillut useamman lakkauksen alla ja aina on sama ongelma. Täytyy varmaan lahjoittaa se pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenhän se sillee käyttäytyy? Mulla ei ole ollut ongelmia sen kanssa. Tietysti jokaisen kynsi on erilainen ja kaikki ei toimi kaikilla :)

   Poista
 7. Minulla on ainakin neljäs Essien good to go -pullo menossa ja pidän siitä kovasti. Miinuksena se että paksunee niin että noin sentin verran jää aina käyttämättä, ainakin minulla vaikka lakkaan sen verran että pullo ei ole käytössä puolta vuottakaan. Mutta se kuivattaa melko nopeasti ja sitä saa Sokokselta. Ei ole tullut tilattua netistä muita enkä ole paikallisista kaupoista parempaakaan löytänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin suosin tuotteita joita saa nopeasti ja helposti. Ei tule enää tilailtua netistä kuten ennenvanhaan :) Essie Good To Go on huippuhyvä!

   Poista
 8. Jes, kiitos tästä!! :)) Helpottaa huomattavasti kynsiharrastusta! Täytyy ehdottomasti kurkata nuo Essiet, kun niitä niin kehuit. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kerro sitten jos löysit uusia suosikkituotteita :)

   Poista
 9. Tiedätkö/käytätkö sitä lakkaa jota laitetaan kynsinauhoille helpottamaan siistimistä esim leimatessa? mikä sen tuotteen nimi on ja mistä sitä saa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.cesarsshop.fi/epages/cesarsshop.mobile/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2015052705/Products/LATEX

   ^Käytän, tuossa linkki Glisten & Glown lateksisuojaan. Tuo on parasta! Irtoaa nätisti ja muutenkin toimii hyvin :)

   Poista
 10. Kiitos kattavasta esittelystä
  Miten usein käytät Trindin Nail Repairia?
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) minä käytän sitä aluslakkana. Ehkä joka 2. tai 3. päivä. Käytän sen rinnalla muitakin aluslakkoja. Kun aloittaa Nail Repairin käytön, sitä kannattaa käyttää kuurina siihen asti kunnes kynnet tuntuvat vahvemmilta :)

   Poista
 11. Hei,kiinnostaisi kovasti tietää että miten tuon essien pikakuivattajan kanssa kävi sitten kun lakkaa oli oikeasti enää hieman jäljellä? Mulla olis etsinnässä uusi päällyslakka, seshe viteä olen käyttänyt pitkään mutta hermostuttaa se lakan jankkiintuminen jo puolessa välissä pulloa :/ Olisi kiva tietää että tekeekö kaikki pikakuivattajat saman..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni paksuuntui. Inm Out The Door on ainoa joka ei paksuunnu ja pullon saa käytettyä ihan loppuun. Inm:ää saa Cesarista :)

   Poista

Kiitos kommentista <3