lauantai 6. toukokuuta 2023

Kevätkuulumisia

Lupasin teille kuvia asunnolta kunhan olen vähän saanut sisustettua ;) No nyt on viimeinenkin peili saatu seinälle, kiitos veljeni :) 

En osaa kertoa mikä mun sisustustustyyli on, ehkä vanha kohtaa uuden? On kiva että olen nyt saanut kaikki omat tavarat paikoilleen ja käytän sisustuksessa omia juttujani. Toisen talossa kun asui niin siellä oli toisen kamat valmiina ja mun tavarat pääosin kaapissa säilössä. Valkeaa ei voinut käyttää kun toinen on rasvanäppi ;) 

Joskus aikoinaan en osannut sisustaa. Ostin sitä mitä muilla näin mutta en osannut sommittaa värejä yhteen. Toki ne sisustusmaut ja -tyylit muuttuu vuosien myötä mutta nyt tykkään tälläisestä tyylistä ;) en voi sietää puuta, puuta ja vielä kerran puuta koska olen aina asunut omakotitaloissa joissa on lämmintä puuta katot ja seinät, lattiatkin osittain, tai sitten tummia lattialistoja tyyliin kaupungin vuokra-asunnot. Ja koska en itse osaa remontoida, tykkään kun tämä on pääosin vaalea pinnoiltaan niin se on helppo sitten sisustaa.

Mulla on nämä huonekalut mitä ostin Kuopion asuntoon. Ikean lipastoja ja hyllyjä annoin pois, ei ne tänne mahtuneet. Tämä asuntoni on 33 neliön yksiö lasitetulla parvekkeella ja erillisellä pienellä keittiöllä. Siitä on 20 vuotta aikaa kun olen viimeksi yksiössä asunut niin se oli alussa pieni shokki, mutta äkkiä tähän tottui. Kaipasin myös alussa sitä toista ihmistä kun oli tottunut jokapäiväiseen seuraan, mutta tunne meni ohi enkä introverttinä koe yksinolon olevan ongelma, kunhan nyt viikonlopuille on tekemistä eikä tarvitse kaikkia päiviä yksin istua kotona. Arkena saa töissä päivän sosiaalisena olemisen annoksen täyteen enkä töiden jälkeen ehdi tehdä ihmeempiä. 

Keittiötä en ole vielä sisustanut ja nyt on kaikki taimet siellä rumasti, ne menevät parvekkeelle kunhan kelit lämpenevät. Olen kyllä onnellinen lasitetusta parvekkeesta, se on tosi tärkeä pieneen asuntoon! Tykkään tuulettaa vuodevaatteita, vilttejä ja vaatteita usein niin ihana kun voi vaan parvekkeelle laittaa. Toisaalta parveke on paikka johon ylimääräiset tavarat työnnetään, siksi siitä nyt ei ole kuvia mutta ehkä sitten seuraavassa postauksessa ;) Asun 1.kerroksessa maantasalla mutta onneksi tämä on rauhallista aluetta. Mulla on autokatospaikka joka on IHANA, auto on suojassa eikä tartte raapata ikkunoita :) auto pysyy siistimpänä kun ei ole aina lumen peitossa. 

Lisä säilytystilana on vielä 2 häkkikomeroa alakerrassa sekä vaatehuone asunnossa. Vaatehuoneessa on isot hyllyt ja sinne mahtui nurkkaan työnnettynä vielä Ikea Alex jonka sisällä kaikki kynsilakat ja meikit. 

Asunnossa on pääosin vaaleat pinnat mikä on myös ihanaa. Onhan tämä vanha ja hieman nuhjuinen mutta vaaleat pinnat on raikkaat kun ikkunanpokat ja lattialistat on valkeat, katto siisti valkea eikä mikään osa ole kellastunut. Partsilla on tupakoitu ja alussa asunnossa oli tunkkainen haju pitkään, mutta nyt se on hävinnyt vajaassa 3 kuukaudessa. Tämä oli myös ollut tyhjillään useamman kuukauden niin ei oltu tuuletettu. 

Lattia on vaaleakuvioinen muovimatto. Keittiössä on vanhat valkeat kaakelit ja joskus uusitut tasot ja kaapinovet, ne on sitä puunväriä...en tykkää. Ehkä joskus saan uusittua kun on varaa. Kylppäristä voisin kirjoittaa oman postauksen koska se tosiaan on pakko remontoida. Kosteusmittaus tehtiin tällä viikolla uusiksi ja vesivahinko on laajemmalla alueella :/ Siellä on vaaleat kaakelit, ihan siisti mutta lattia kastunut vuosien mittaan. Kuulostelen vielä räjäytetäänkö kokonaan vai riittäisikö pelkkä lattian vaihto. 

Ja mitäs mulle kuuluu? Ihan hyvää! Alun shokin jälkeen kaikki on asettunut uomiinsa. Tykkään uudesta työpaikasta kun tutustuu uusiin ihmisiin ja saa työkavereita. Kiire on usein läsnä mutta toki kaikesta maksetaan. Alku tässä on ollut tiukempaa kun ei saa pyhistä arkipyhäkorvauksia, esim pääsiäinen pienensi tuntuvasti palkkaa ja nyt oli muuton/asunnon ostamisen jälkeen yllättäviä isoja kuluja + auton korjaamista. Onneksi veljeni auttoi ettei tarvinnut korjaamolle viedä. Tuleva kylppäriremontti myös stressaa koska siihen pitää varata liki kaikki säästöt, toivottavasti riittää. Ehkäpä kaikesta kuitenkin selviää ja koko kesänhän mä teen töitä kun lomaa on vaan 4 päivää ;)

Olen viihtynyt täällä todella hyvin. Tämä asunto tuntui heti kodilta! Tykkään kun on läpitalon huoneisto, ikkunat siis molempiin suuntiin. Keskusta-asuminen on mukavaa kun asioille pääsee myös kävellen eikä kaikkeen tarvita autoa. Kauppoja on jos jotain tarvitsee niin sen voi hakea. Yksiössä asuminen on tietysti edullisempaa kuin jos olisin hankkinut isomman, siihen olisi jo tarvinnut rahoitusta. Eikä mulla ole yksinasuvana varaa asuntolainaan. Tälläisellä pienemmällä kylällä on mahdollisuus ostaa oma pienemmällä summalla, aivan järkkyä asumiskulua jossain isossa cityssä ;) mutta kaikki nyt ei tokikaan halua asua pienessä maalaiskaupungissa mutta on tämä iso verrattuna Nurmekseen....

Mä en halua että kaikki rahat menee lainojen maksuun koska mulla on kallis auto pidettävänä, ja auto on kuitenkin pakko olla koska liikun paljon kauempana esim Nurmeksessa ja äitini luona. Käytän autoa myös työssäni. Jos ei olisi autoa niin voisin varmaan asua isommassa, mutta nämä on näitä valintakysymyksiä ja mistä sitä tietää mikä on tilanne 5 vuoden päästä :) Tämä blogi toimii tavallaan omana päiväkirjana ja joskus on mukava lueskella jälkeenpäin näitä tämänhetkisiä ajatuksiani ;)

Mulla oli aiemmin kokoajan tunne että pitäisi olla jossain muualla ja jatkuvasti oli sellainen tyytymättömyys päällä. Jännä kyllä, nyt se tunne on kadonnut! Mietin aina mistä se tyytymättömyyden tunne tulee. Onko kellään muulla ikinä sellaista?

Mitä sulle kuuluu?32 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea sun kuulumisia! Ja piti käydä ihan katsomassa, että minkä verran siellä päin Suomea asunnot maksaa. Kieltämättä iski pieni kateus, varsinkin kun me tarvitaan ehkä jossain vaiheessa vähintään neliö ja kauhistelen niiden hintoja täällä :D Asunto kuulostaa kivalta ja lasitettu parveke on kyllä sellainen, joka on itselleni kerrostalossa ihan ehdoton :) Mä en itse tätä nykyistä asuntoa ostaessani joutunut mitään muuta remppaa tekemään kuin heti ensimmäisenä kesänä asennutin parvekelasit, joita tässä ei ollut. Kannatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekelasit on best, muuten minusta parveke olisi vähän hyödytön siinä tarkoituksessa mitä itse haen. Kissat...siellä on kiipeilypuu ja sehän karkaa heti jos ei ole laseja. Itsekään en halunnut remonttikohdetta mutta en pientä kopperoakaan ilman parveketta joten valinta oli sitten tämä asunto :) Sielläpäin hintataso on ihan ja teillä nyt perhettä, neliöitä tarvitaan <3 onneks sullakin on oma eikä tartte ihan nollasta lähteä hankkimaan sitä isompaa asuntoa.

   Poista
 2. Tunnistan itseni tuosta tyytymättömyyden tunteesta! Aina välillä jossain takaraivossa jyskyttää 'oispa kivempi tälleen' 'oispa kivempi tolleen' -kaaos. Jotenkin se löytää aina sen yhden negatiivisen asian mitä jäädä märehtimään vaikka asiassa ei olisi oikeastaan edes mitään vikaa MUTTA ainahan voisi olla vielä paremmin ja isommin. Onko se nykymaailman "pitää kehittyä kokoajan että pysyy mukana!!" -meininki jolle on antanut liikaa valtuuksia vaikuttaa pään sisällä? Pitäisi varmaan muistaa antaa itsensä välillä levätäkin - olla onnellinen juuri siitä pisteestä jossa on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt hyvä näin vaikka toki sitä valittamista aina on. Mutta tämä on place to be, ja olen onnellinen saadessani olla enemmän perheen kanssa <3

   Poista
 3. Ihana lukea sun kuulumisia ja fiiliksiä! Ihana kun oot tyytyväinen ja onnellinen..remppa tietysti hermostuttaa..Mutta ketäpä ei! Me asutaan aika kämäsessä vuokrakämpässä..Mutta tää alue on niin ihana, että kestän ja lähiöt Helsingissä on tän maalaisen mielestä liikaa. Terveyden kans on ollut takkua, mutta onneks on hyviäkin päiviä ja nautin kosmetiikan kans puuhastelusta. Vaikka sitä shoppailua on pakko alkaa rajoittaan. Pieniä reissuja on suunnitteilla ja kivaa kotona olemista ja Helsingin tutkimista. Kielen opiskelukin sujuu ihan kivasti..Tuun jo ihan ymmärretyksi. Hyvää kevättä ja kesän odotusta🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin teille <3 siellä onkin sitä ihanaa tutkittavaa ja meren ranta...kaikkea kivaa mutta totta, itsekin on nyt laitettava kukkaronnyörejä tiukemmalle. Joskus se olis helpompi olla vuokralla mutta se hankalaa eläinten kanssa se asunnon saanti. Kun en halua enää kaupungin vuokrakämppiin. Vaikka osa niistä voi olla rauhallisempia mutta se oli kamala missä asuin Kuopiossa. Remppa hermostuttaa mutta ehkä kaikesta selviää <3 Tsemppiä ja lämpöisiä kevätpäiviä <3

   Poista
 4. Tuosta vesivahingosta kylppärissä... Mulla oli sellainen aikoinaan omassa asunnossani Turun jokirannassa, ja pidin kyllä huolen siitä, että remppa meni taloyhtiön vakuutuksen piikkiin. Olen koko rulianssista omassa blogissani kirjoitellutkin. Isännöitsijä yritti veloittaa multa vakuutuksen omavastuuosuuden (26k eur), mikä ei todellakaan kuulunut minulle! Taloyhtiön hallitus oli juuri ennen vesivahingon havaitsemista suuressa viisaudessaan vaihtanut halvempaan vakuutukseen (todella idioottimaista iankaikkisen vanhassa kerrostalossa), ja omavastuu oli noussut. En todellakaan maksanut ja uhkasin oikeudella, joten taloyhtiön piikkiin se meni.

  Uusi laatoitus oli edullinen, vanhassa kylppärissä oli boordi, ja senkin olisin saanut taloyhtiön piikkiin mutta ostin itse luonnonkiviboordin sinne ja jalopuiset kalusteet. Naapurin vanha eukko luuli taloyhtiön ne kustantaneen ja jaksoi asiasta rähistä kaksi vuotta, mutta kaiketi tajusi asian sitten jossain vaiheessa ja nykyään olemme hyvissä väleissä.

  Kannattaa tietää oikeutensa! Vakuutusyhtiöltä saa myös sijaisasunnon jos on oikeanlainen kotivakuutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kommentit vähän hermostuttaa vaikka hyvää tarkoitatte :) on mulla nämä asiat tiedossa eikä tämä vesivahinko mikään yllätys ollut. Mietityttää kyllä jos tuleekin kalliita yllätyksiä...

   Poista
  2. Sori, ei ollut tarkoitus pelotella! Voihan olla, että teidän taloyhtiössänne on valveutuneempaa porukkaa, kuin nämä mun taloyhtiöni vanhat kääkät, jotka eivät ymmärrä mitään lainsäädännöstä, eikä silloinen isännöitsijäkään ihan oikein toiminut kun yritti minulla maksattaa. Kyllähän asiat joskus sujuvatkin ihan hyvin, mulla vaan oli nyt tällainen työläämpi kokemus.

   Poista
 5. Näyttää tosi kivalta ja kodikkaalta <3 Lasitettu parveke on kyllä ihana, sillä se on kesällä yksi ylimääräinen huone! Asuminen on yksi joka syö tuloista ison osan joten oot tehnyt kyllä fiksun sijoituksen kun oot ostanut edullisen asunnon eikä tarvii enää maksaa vuokraa. Auto on kanssa sellainen, johon menee sievoinen summa kuukausittain mutta ilmankaan ei kaikki pärjää. Meillä on nyt bensa ja sähköauto, jälkimmäinen on tasoittanut kuukausittaisia kuluja kummasti.

  Ihana kuulla että sullakin tyytymättömyyden tunne kadonnut, mulla sama. Tosin se katosi jo silloin kun elämäni palapelin palaset loksahti paikoilleen ja sulla on varmaan käynyt samoin. Meillä odotellaan mökkikauden alkua, tai alkoi se jo vähän kun kerran käytiin mutta pian päästään sinne asettumaan pidemmäksi aikaa ja oikein koirien puolesta odotan sitä, koska ne niin nauttivat siellä olosta.
  Mutta oli kiva kuulla että sulla siellä kaikki hyvin ja oot asettunut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 se on kyllä kuin yksi lisähuone! Kesämökki olisi ihana, eihän sitä tiedä jos joskus :) tämä asunto ei vaikuta kesällä hirmu kuumalta niin toivottavasti tässä on eläimillä hyvä olla ja äkkiä pääsen äitini luo jossa saa koirakin olla irti :) Mukavaa mökkikautta teille <3

   Poista
 6. Vielä toinen kommentti, koska postauksesi pisti miettimään. Kun kävin pari viikkoa sitten entisessä kotikaupungissani Baselissa, tapasin muun muassa erään suomalaisen ystävättäreni, joka on myös samanlainen "työnomadi" kuin minä. Hänellä on perhe Suomessa, kuten minullakin, työ ja oma asunto ulkomailla. Hän totesi myös, että vaikka niin kiva onkin käydä Suomessa ja olla siellä, on aina tietty rauha palata sinne OMAAN kotiinsa siellä Sveitsissä. Minulla on ihan sama juttu. Oma tupa, oma lupa, niinhän sitä sanotaan.

  VastaaPoista
 7. Kaunis koti sinulla. Ja aivan mahtavaa, että pystyit välttämään lainanottoa. Oliko vielä sauna asunnossa ja oletko ylipäänsä kovia saunojia? Olen kanssa huomannut että mulla on yksi paikka missä ei ole koskaan sellainen levoton mieli, että pitäisi olla muualla. Hauska tuo puuelementti, mä olen alkanut jopa tykätä siitä. Mutta ehkä etenkin pienemmässä asunnossa tykkäisin itsekin vaaleista pinnoista. -HH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taloyhtiössä on sauna mutta en ole oikein saunoja, ja asunto saunan kanssa olisi ollut jo hintavampi hankkia :) mä tykkään vanhoista huonekaluista ja hankkisin enemmän jos tänne mahtuisi. Nämä on näitä vuosien mittaan hankittuja aarteita, ei nyt välttämättä hirmu arvokkaita mutta tunnearvoa on. Monta muuttoa kulkeneet. Kiva että sullakin on sellainen rauhan tyyssija <3

   Poista
 8. Kaisun: vastaan tähän sulle kun et halunnut kommenttiasi julki :)

  Pintamittauksella x2 ja on tiedossa nuo mainitsemasi asiat :) voi olla että teen asiasta oman postauksen kun lähdetään etenemään ja juu, ei mitään tee-se-itse remontteja, en minä niitä osaakaan tehdä eikä ole lähipiirissä remontti-reiskoja ;)

  VastaaPoista
 9. On ehdottomasti tuttu tyytymättömyyden tunne. Itsellä oli tilanne sellainen, ettei pikkukaupungista löytynyt mitään työpaikkoja ja kun muutti "isolle kirkolle", niin melkei joka puljusta alettiin soitella perään, että kiinnostaako haastattelu. Monelle sopii pienempikin kaupunki, mutta minulle ei. Pääasia on se, että itse tietää missä eläminen on mielekkäintä.

  Mukavan rauhallisen näköinen sisustus ja itse tykkään erityisesti noista julisteista. Ihana Hippukin siellä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, täällä on hyvin töitä tarjolla toisinkuin esim Nurmeksessa. Lisäksi työmatka on lyhyt eikä tarvitse seisoa liikennevaloissa, en oikein jaksa mitään Kuopion ruuhkia töitten jälkeen :) On mukava kun jotkut tykkää isosta citystä ja jotkut pienemmästä, kaikille jotain <3

   Poista
 10. Ihania uniikkeja vanhoja elementtejä kodissasi! Onko etäsuhde toiminut? Oletko harkinnut toista koiraa hipulle kamuksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) on toiminut, onhan siinä omat haasteensa mutta samat haasteet oli yhdessä asumisessakin. En ota tänne toista koiraa, Isakissa on tarpeeksi kun se käy hoidossa ja Hippu saa olla sen kans viikonloppuisin, ja sillä on myös veljeni koira kaverina. Voihan se mieli muuttua mutta en tiedä onko pennun paikka yksiössä? Kodinvaihtajaa voisin harkita :)

   Poista
 11. Ihanan vaaleata ja kaunista. Erityishuomio Hurriganesin ja Agentsin tauluista! :) Olethan selvittänyt miten vastuunjako kustannuksista menee taloyhtiön ja sinun (kuin myös kotivakuutuksen) osalta? Taloyhtiöhän vastaa rakenteista ja maksaa remontin osin. Sinulle kuuluu sitten pinnat/kaakelit yms. Kotivakuutus (tai ainakin sen pitäisi) korvaa myös jotain vesivahingoista. Tsemppiä koetukseen, olen kokenut itsekin saman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Kotivakuutus ei käsittääkseni tähän puutu tähän mutta voihan sitä selvitellä. Olen ottanut selvää ja asia on selvityksessä, ehkä kerron sitten myöhemmin enemmän :) Kiitos, toivottavasti pääsisin vähällä...

   Poista
  2. Esim. minun vanhemmillani oli vesivahinko kylppärissä, joka oli levinnyt sieltä hyvinkin pitkälle. Kotivakuutus maksoi myös remontin aikaisen asumisen muualla. Mutta toki vanhempani joutuvat maksamaan uudet vesiputket, mutta kaikki muu remontti meni kotivakuutukseen. Riippuu tietysti kotivakuutuksen laajuudesta eli kannattaa aina kysyä vakuutusyhtiöltä. Taloyhtiö taas on vastuussa oman kiinteistövakuutuksensa puitteissa rakenteista eli jos joutuu esim. piikkaamaan lattiaa ja uusimaan sitä yms. Olehan tarkkana, että et turhaan joudu maksumieheksi. :)

   Poista
  3. Kyllä minä olen tarkkana ja selvitellyt jo asiaa mutta odotan vielä isännöitsijän vastausta, sitten vasta kehtaan puhua asiasta enemmän. On mulla laaja kotivakuutus mutta en usko että se osallistuu tähän, kerron ehkä myöhemmin enemmän :)

   Poista
 12. Ensinnä, aivan ihana toi peilipöytä! ❤️

  Tänne kuuluu ihan hyvää. Kiirusta tosin, koska tässä on ollut viime aikoina kaikenlaista viritteillä. Niistä lisää, jos hommat etenee. Täällä myös ollut tota tyytymättömyyden tunnetta, mut sille on nyt lähdetty tekemään jotain ja toivotaan, että se auttaa. 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, fb kirpparilöytö :) Ihanaa kevättä sinne ja mielenkiinnolla kuulen tästä sitten lisää :)

   Poista
 13. Siulla on aikalailla samankokoinen asunto, kuin miulla sillon Joensuun keskustassa :D Tosin, miullahan ei ollut parvekelasitusta lainkaan, mikä oli vähän mälsää.
  Katselin tuossa siun julistekuvaa ja tuijotin sen jälkeen meidän olohuoneen seinää, huomatakseni että taitaa olla samaa tapettia molemmilla!

  Meillä oli tässä nykyisessä asunnossa putkiremppa (aluksi piti sukittaa putket, vaihtoivatkin kokonaan uudet), joka meni yllättävän nopeasti ja vesikatkojakin taisi olla vaan ehkä kolme! Saatiin myös etäluettavat vesimittarit, uusi pönttö ja uusi patteri :D Huomasin myös, että putkien sijainnin vaihdoksien myötä, yksi meidän keittiön kaappi ei enää ole lämmin (siinä oli sen verran lämpöä, että esim. suklaat pehmenivät, jos kaappiin asti kerkesivät), sinne voi jotain jopa laittaakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasitettu parveke on <3 se oli mulla ehto asunnolle että pitää olla lasitus kissan takia ja haluan parvekkeen olevan oleskelutilakin. Sitten kun saan tuon tavarat vähän järkevämmin ;)
   Joo joku vanha tapetti tämä on, ei mikään lemppari mutta menee ne siinä :) Mä muutin sen sukituksen jälkeen niin ei kokemusta, mutta joskus asuin jossain asunnossa putkirempan aikana eikä se ollut kyllä kivaa :/

   Poista
 14. Olen myös aivan samaa mieltä ja koen samoin puun väristä, tykkään kyllä sellaisesta harmaasta tai betoninväriseksi värjätystä puusta. Autokatospaikka on kyllä luksusta, se oli niin ihana joskus kun ei tarvitse raapia välttämättä syksyisinkään edes ikkunoita vielä kuin silloin jos auto ei olisi katoksen alla. Ehdit myös varmasti vielä jatkaa asunnon sisustelun ja järjestelyn kanssa, toivottavasti saat parvekkeenkin kesäkuntoon. Tee sitten kylppäristä joku ennen ja jälkeen rempan päivitys jos mielit :) Kaunista sinun luonasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen kyllä postausta kylppäristä jos menee suunnitelmien mukaan :) Kiitos, tykkään itse ja viihdyn tässä <3 parveke on nyt kivempi kun on kukkia! Autokatospaikka on niiiiin ihana ja se oli bonus tätä asuntoa miettiessä :)

   Poista
 15. Oli kiva lukea kuulumisiasi. :) Lasitettu parveke on kuin yksi huone lisää. Minullakin on vihdoin lasitettu parveke ja siellä kokeillaan nyt parvekeviljelyä. :)
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei muuten ole ikinä ennen ollut lasitettua parveketta niin vitsit mitä luksusta se on :) viljelykset mullakin siellä <3

   Poista

Kiitos kommentista <3