torstai 6. helmikuuta 2020

Mitä meikkejä ottaisin mukaan pannuprojektiin?

Olen pyöritellyt mielessäni ajatuksia pannuprojektin aloittamisesta. Mietin olisiko minusta siihen, kannattaako edes ryhtyä jos joudun nolosti luovuttamaan? Leikittelin ajatuksella, mietin mitä meikkejä ottaisin mukaan ja olisiko minusta saattamaan projekti loppuun.

Päädyin lopputulokseen että ei. Minusta ei ole pannuttamaan tuotteita loppuun. 

Kerronpa vähän miksi! Ensinnäkään en lue pannuprojektiin mukaan jokapäiväisiä meikkejä kuten puutereita tai jotain kulmatuotteita. Niitä käytetään koko ajan ja niitä loppuu tasaiseen tahtiin. Jokainen loppuneita lukeva tietää että mulla kyllä loppuu meikkejä. 
Minä luen pannutettaviksi tuotteiksi sellaiset jotka olisi hyvä saada loppuun, tai jotka haluaisi saada loppumaan. Tässä päästiin siihen oivallukseen että enhän mä halua kuluttaa meikkejäni loppuun.

Ja tämä on taas vähän erikoisesti ajateltu koska eikös ne ole ostettu käytettäviksi...?! No onhan ne mutta ajatus Modern Renaissance paletista josta paistaa pannut tai joku väri olisi loppunut...ei, ei, palettihan näyttäisi rumalta eikä sitä raaskisi enää käyttää! Ja tähän johtopäätökseen tullessani huokaisin ja päätin että turha minun on pannuprojektia aloittaa.

Ja syystä että?


Osasta meikeilläni on liian suuri tunnearvo. Jos joku loppuu, en saa samaa enää ikinä tilalle. Hyvänä esimerkkinä N.Y.C mosaiikki poskipuna ylhäältä. Tämä on tuliainen siskoltani Englannista. Käytin poskipunaa niin paljon että pannu tuli näkyviin. Sittemmin en ole poskipunaan koskenut ja voin kertoa että siitä on 10v kun olen tämän tuliaisen saanut...liekko N.Y.C merkkiä enää edes olemassakaan ;D

NYX mosaiikki poskipuna/bronzer Latte lienee samoilta ajoilta. Olen tätäkin käyttänyt paljon mutta...onkohan se nykyään liian tumma makuuni vai mikä lie stopannut tämän kanssa? Make Up Store Masai contoursävy oli niin ihana että kulutin sen äkkiä pannulle. Ja sitten seis! Tämän kohdalla pitää hankkia ensin uusi ja sitten vasta käyttää tämä pois. Masai on nimittäin oikeasti täydellisen värinen contouriin, koostumuskin on niin hyvä! Tämä harmittaa jos loppuu eikä ole uutta :/

NARS Angelika vasemmalla on aika vanha mutta en oikein tykkää siitä. Se on liian kylmän pinkki ja sisältää glitteriä. Jotka varisee...en raaski tästä luopua koska se on Orgasmin lisäksi ainut NARS poskipunani. Oikealla oleva Yves Rocherin baked highlighter oli jonkun kesän kausituote ja ehdottomasti yksi parhaita highlightereita! Hyvä viileä shampanjainen sävy ja hillitty koostumus. Olen lähinnä käyttänyt oikeaa puolta ja se on hyvin kuoppaantunut. Tällä ei ole tunnearvoa että oikeasti se olisi tuote jonka ottaisin pannuprojektiin mukaan.


Kuten myös Maybellinen Nudes luomiväripaletti. Oikeesti tosi noloa myöntää mutta kaikista kymmenistä ( sadoista?? ) luomiväripaleteista löysin vain YHDEN jonka pannuttamista en katuisi. Kun tajusin tämän niin järkytyin ensin mutta sitten oivalsin sen tunnesiteen joka mulla on meikkeihin. Joku on hullu kissamummo, minä olen hullu meikkimummo.
Ei uskoisi mutta olen käyttänyt Nudesia ihan sikapaljon! Se on ollut reissuissa mukana ja sillä on tehty monet smokymeikit. Eikä paletissa ole suurempia kulumia tai kuoppia! Liian kestäviä nämä meikit ;DD

Diorin Night Dust -viisikko mulla on parin sipaisun päässä pannutuksesta. Mulla oli joskus tätä varakappale mutta luovuin siitä. Ja arvatkaapa kadunko nyt sitä? Tykkään vaan Night Dustista ihan hulluna koska sen koostumus on sairaan pigmenttinen ja hyvä ja sävyt toimii jajajaja...vaikka loppujen lopuksi siinä on ihan perussävyt jotka saa ostettua vaikka MACilta mutta yhtä hyvää koostumusta saako? Niinpä.


Onneksi mulla on sentään sen verran järkeä päässä etten pidä ihan kaikkia meikkejäni korvaamattomina. esim. essencen poskipunat on sellaisia että mulla on niitä kamalasti, samaa sarjaa monta eri väriä. Ja nämä on helppoja saada loppumaan koska kuluvat aika vikkelään. Nämä kolme olisi oikeasti mahdollista saada loppuun. Highlighter on ihana mutta ei korvaamaton. Se on uutuustuote ja vielä saatavissa. Eikä mitenkään uniikki vaikka upea ja käytännöllinen onkin ;) Poskipunat on kauniin värisiä mutta näitten loppuminen ei maailmaa kaataisi. Oon kyllä saanut nämä parissa viikossa kuopalle joten olisi ihan mahdollista saada kunnon pannulle!


MAC paleteissani mulla on useita luomivärejä kuopalla. Nämä ehkä ovatkin mun ensimmäisiä luomivärejä ja on niitä paljon rakastettu! Ainakin sävyt Satin Taupe, Da Bling, Stars´n`Rocket ja Swish on mahdollista saada pannulle. Vastaavia ( tai samoja ) kyllä saa ja toisaalta nämä on ollut mulla niin kauan että osittain olen niihin kyllästynytkin. Hyviä perusvärejä mutta ei harmittaisi jos joku kuluisi pannulle ;)

Mitä ajatuksia pannoprojektista? Olisiko sinusta siihen vai oletko niin kiintynyt meikkeihisi ettet halua niiden loppuvan?

24 kommenttia:

 1. Harvaan olen kiintynyt, mutta kyllästyisin käyttämään samoja tuotteita vaan siksi että saisin ne loppumaan. Jos huomaan etten ole käyttänyt jotain pitkilleen eikä se enää kiinnosta, kiikutan sen siskolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllästyn myös jos koko ajan olisi pakko käyttää samoja ;)

   Poista
 2. Pannuttaminen ei tosiaan oo missään nimessä oma juttu, jos ei edes halua saada niitä luomiväripaletteja ym. loppumaan joskus vaan niillä on vaikkapa just paljon tunnearvoa :) Mullahan on ABH:n Modern Renaissancesta useampikin sävy pannutettu ja se vaalein shimmersävy, minkä nimeä en nyt muista, on käytännössä kokonaan loppu. Nyt sain just tänään ensimmäisen pannun näkyviin Norvinasta ja ai että hihkuin melkein riemusta :D Mulla oli siis joskus pari-kolme vuotta sitten vielä täysin sama ajatusmaailma kuin sulla, etten missään nimessä halunnut varsinkaan niitä luomiväripaletteja saada ikinä pannutettua. Se tuntui pikemminkin pahalta, jos olin käyttänyt jotain sävyä niin paljon, että sain siitä pannun näkyviin. Nykyään se aiheuttaa vaan suurta iloa, kun ajatusmaailma on mulla niin muuttunut ton asian suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä tuleeko se muuttumaan minulla...jotkut paletit on sellaisia ettei loppumisella niin väliä, mutta en ottanut niitä projektiin kun just se että kyllästyn ja sitten pahimmillaan alan inhota jotain. Anastasiat on niin ihania etten raaski pannuttaa niitä, en tiedä olisko se edes mahdollista...tai kai se on jos siekin olet siinä onnistunut ;DD

   Poista
 3. Pannu projekteja on kiva seurata! Minullakin on tuotteita joita käytän paljon mutta en niiden haluaisi ikinä loppuvan, esim. luomivärit joita ei enää saa tai jokin täydellisen sävyinen aurinkopuuteri. Mutta on se vaan niin hyvä tunne kun jokin tuotteen saa käytettyä loppuun, koska mulla meikkivarasto on todellakin liian iso :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin meikkivarasto on kieltämättä kuin kauppa konsanaan ;) on se kiva kun jotain saa loppuun mutta joku täydellinen contourtuote on sellainen jota ei haluaisi pannuttaa :/ näin on käynyt vahingossa Masain kohdalla!!

   Poista
 4. Mulla ei onneksi vielä ole löytynyt sellaista tuotetta, josta en voisi käyttää loppuun. Toki lemppareita tuotteita on, joista en halua luopua, mutta niitä onneksi myydään edelleen, että uuden saa tilalle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Masai on sellainen jonka loppuminen harmittaa. Kun pitäis tilata netistä...tai sitten pitää tilata kerralla useampi niin ei heti lopu!!

   Poista
 5. Mä en kyllä osaisi pannuttaa. :D Ainoat kuitenkin mitä pidän tunnesyistä, vaikka en käytä lainkaan on MAC:n huulipunat joissa on LE-hylsyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on joitain MACin meikkejä joita en käytä mutta LE -pakkaus...onneksi en nykyään raaski niitä enä ostaa :DD

   Poista
 6. En edes tiennyt mitä pannuttaminen tarkoitti ennen luin tämän! Kiinnostavaa luettavaa ehdottomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minä olen ihan jälkijunassa näissä pannutushommissa joten kiva kuulla että postauksesta oli kuitenkin hyötyä <3

   Poista
 7. Hassua just tänään meikkasin tuolla sinulta ostetulta Diorilta. Joten älä ole surullinen, se on hyvissä käsissä 💟
  Hyvää pohdintaa. Ei pidä tehdä asioita joita ei tunne omakseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äääää se on niin ihku kyllä mutta onneksi hyvässä huomassa <3

   Poista
 8. Musta tuntuu ettei luomivärin tai poskipunat lopu ikinä, vaikka kuinka käyttäis enkä edes yritä pannuttaa. Mulla ei kylläkään ole mitään tunnesidettä niihin, toivoisin että kuluisivat nopeammin mutta ei ne kulu paitsi jos pudotan ja saan pannun murusiksi, sitten sen saa kulumaan kohtuu ajassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ymmärrä miten sain tuon Masainkin pannutettua noin nopeasti. Nyt olen käyttänyt sitä lisää ja pohja näkyy jo suurelta alueelta :/ sitten kun jotain muuta haluat kuluttaa niin ei kulu millään :DD

   Poista
 9. Mulle tuo "pannu-projekti" on yleensä sellainen, että olen ottanut siihen kaikkia hitaammin loppuvia tuotteita mukaan, jotka haluan kuluttaa loppuun tai sitten saada edes vähän pannua näkyviin.
  Viime vuonna otin lisäksi mukaan pari luomiväripalettia sillä ajatuksella, että toiseen (ABH Prism) haluan saada ainakin 1 sävyyn pannun näkyviin (sain 2 sävyyn pannun) ja toisen paletin (Colourpop Golden State of Mind) otin sillä ajatuksella, että haluan saada sävyihin enemmän kulumaa. Sillon mulla oli sen kanssa tilanne, että 5/15 sävyä en ollut ollenkaan edes kokeillut :D.
  Tänä vuonna aattelin tehdä samalla tavalla eli ei tarvi luomivärejä kuluttaa loppuun, mutta yhden paletin voisi ottaa sellaiseksi "yhdestä sävystä pannua näkyviin" -projektiksi ja toinen olisi sitten sellainen "kaapin perukoille unohtunut" -paletti, jota käyttää vähän enemmän vuoden aikana, että muistaa taas kyseisen paletin olemassaolon :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yritän käyttää nuita kaapin pohjalle unohtuneita pois :) just kaivoin ABH Prismin esille kun se on ollut aivan liian vähällä käytöllä. En ensin sitä meinannut ostaakaan mutta kun halvalla sai...sit se on ollut ihan liian vähällä huomiolla :/

   Poista
 10. Pannuttelua on hauska seurata, mutta ei se kyllä munkaan oma juttu ole. Hassua sinänsä, tästä postauksesta tuli mieleen että yli 20 luomiväripaletin kokoelmastani Maybellinen TheNudes on sekä ainoa jossa on useampi pannu näkyvissä että ainoa jonka ehdottomasti haluan ostaa uudestaan. Siis onhan TooFacedit, Diorin pari viisikkoani, Urban Decayn Nakedit ym. superihania. Mutta TheNudes on vaan se luotettava jokapaikanpaletti jota ilman ei pärjäisi mitenkään päin. Näin me ollaan erilaisia! :D
  -Sara-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen käyttänyt Nudesia tosi paljon ja onhan se monta vuotta mulla ollutkin. Siksi ihmettelen ettei siinä ole vielä pannuja näkyvissä. Se on kyllä kiva palettia mutta en ostaisi uudelleen ;) onhan noita luomivärejä jo riittämiin ;D

   Poista
 11. Hyvä postausaihe, joka sai miettimään asiaa. Minulla oli tapana hillota ihania tuotteita avaamattomina, kun en raaskinut niitä käyttää. Onneksi ystäväni esimerkistä olen alkanut käyttää uusiakin ihanuuksia. Ystäväni sanoin tuotteista pitää nauttia. ^.^ Sitä olen opetellut ja on ihana huomata kuinka ne tuovat iloa elämääni.
  Minulla pitäisi olla pannutuksen sijaan mietitty vaikkapa viikoksi kerrallaan, mitä tuotteita käytän, niin silloin niitä tulisi todella käytettyä. ;)
  Minuunkin saattaisi iskeä pieni paniikki, jos jokin todella ihana tuote loppuisi eikä sitä saisi lisää. Toisaalta ajattelen, että parempi iloita siitä ajasta, kun sitä sai käyttää. Pieni haikeus, mutta iloita samalla sen loppumisesta ja ilon tuottamisesta. Kannustan lämpimästi hankkimaan uuden Masain, kun sitä saa ostettua lisää. MR on myös myynnissä, niin uuden saa hankittua. :) Oma Masaini on yhä avaamaton. Unohtunut käyttää, kun ollut muita varjostustuotteita. Eli jos Masaita et mistään löydä kesään mennessä, saa olla yhteydessä. ;)
  Nautitaan kosmetiikasta ja sen tuomasta ilosta. :)
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla etten ole ainut hilloaja ;) en raaski aina ottaa uusia ihonhoitotuotteitakaan käyttöön kun ensin pitää käyttää vanhat pois..Kyllä tuota Masaita saa vielä, pitää vaan tilata jostain netistä kun Make Up Storea niin huonosti myydään missään :( ja voin ostaa sun kappaleen jos joskus päätät luopua, mutta kannattaa kyllä ottaa se käyttöön kun se on hurjan hyvä sävy! Mulla on veskissä sellainen arkimeikkipussi jonka tuotteita vaihtelen koko ajan. Meikkipohjat, kulmakynät, ripsarit yms. on koko ajan samat käytössä, mutta luomivärejä ja poskimeikkejä vaihtelen 1-2 viikon välein. Niin tulisi just käytettyä kaikkia ihanuuksia ja nautiskeltua niistä ;)

   Poista
 12. Hei olipa mielenkiintoinen postaus! :) Mä niin ymmärrän sua, koska vielä jokin aika sitten en ymmärtänyt pannuprojektien ideaa yhtään ja lähinnä ihmettelin, että miksi kukaan haluaisi saada tuotteita loppumaan :D Sittemmin olen lämmennyt ajatukselle ja nyt tänä vuonnahan mulla on omakin pannutusprojekti käynnissä. Mä pyrin siihen valitsemaan sellaisia tuotteita, jotka voivat todennäköisesti pilaantua koostumuksensa vuoksi ja haluan niistä saada mahdollisimman paljon irti :) Tosin mukana on myös juurikin tuo postauksessa mainitsemasi Modern Renaissance, joka on yksi suosikeistani! Se on tosin mukana ihan vain sen vuoksi, että mulla on kaapissa uusi paletti odottamassa, jota en raaskinut myydä :D

  Mulla syntyy kans tunnesiteitä tiettyihin tuotteisiin, jos niihin liittyy jokin tarina tai tapahtuma. Muistan esimerkiksi ihan tarkalleen sen hetken, kun ekaa kertaa pääsin Modern Renaissancea testaamaan kaupassa, jätin sen sinne ja loppukauppareissun ajan poikaystävä patisteli mua hakemaan sen mukaani kun näytin niin surkealta :D Onneksi näitä tunnesidetuotteita on aika vähän verrattuna meikkikokoelman kokoon, koska muuten en raaskisi käyttää mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, mulla on varmaan liikaa tunneside -meikkejä kun niitä ei raaski sitten käyttää :D

   Poista

Kiitos kommentista <3