keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Viime aikoina luettua

Lukeminen on yksi minun harrastuksistani. Olen lukenut teini-iästä asti, muistan kun lainasin kirjastoautosta vinon pinon Neiti etsiviä ja täti kysyi että luenko varmasti kaikki?? On jäänyt mieleeni :) Luin myös Pikku Vampyyrejä ja Merja & Mervi Jalon hevoskirjoja mutta siitä eteenpäin ei ole muistikuvia. Voi tietysti olla että teini-iässä kirjojen lukeminen jäi vähemmälle, silloin luin enemmän lehtiä. Reginaa, jotain ulkomaista metallimusiikkilehteä, kauhulehteä ( en muista nimeä ) ja Suosikkia tietysti! Kävin paljon divareissa ostamassa ja vaihtamassa.

Muistan harrastaneeni divareita vielä 5-6 vuotta sitten mutta nykyään ne taitavat olla kuopattuja :( harmi! Mutta ymmärrän kyllä, kirjat tilataan netistä, kuunnellaan äänikirjoja tai luetaan e-kirjoja. Aika harva enää divareissa pyörii. Niissä oli kyllä se oma tunnelmansa...

Minä en lue e-kirjoja, en voisi kuvitellakaan. Minä tykkään kirjahyllyistä ja itse kirjasta. Vaikka ne vievät tilaa, jälleenmyynti on hankalaa ja arvo tipahtaa parinkympin kirjasta äkkiä...siltikin ostan vielä kirjoja. En ehkä enää niin paljon kuin ennen mutta sellaiset pomminvarmat suosikit tulee hankittua.

Camilla Läckberg Noita

Uusia ja vielä lukemattomia ostoksiani ovat Camilla Läckbergin Noita. Läckberg on kyllä pettämätön ja odotan vaan hetkeä jolloin voin uppoutua tähän dekkariin! Hän yhdistää taitavasti mennyttä aikaa ja tulevaa, kirjan loppua odottaa tosi innolla!
Luin Lisbeth Salanderin siskosta jo aiemmassa osassa joten Millennium-saagan uusin Tyttö joka etsii varjoaan vie varmasti mukanaan. Tämän on kirjoittanut David Larg-Crantz. Tykkäät kyllä jos tykkäsit ensimmäisestä kolmesta osasta jotka kirjoitti Stieg Larsson. 

Karin Slaughter Kaunokaiset

Mulla jää nämä omat kirjat odottamaan vuoroaan kun innostun lainaamaan kirjastosta :) lainaan sieltä uusimmat Anna Janssonit, Mari Jungstedit ja kaikki ne joita en osta omaksi. Yritän myös bongailla uusia ja kiinnostavia kirjailijoita.
Luin viimeksi Viveca Stenin Vallan varjoissa ja sitten innostuin Karin Slaughterista. Olen kyllä lukenut hänen kirjojaan enemmänkin mutta pitkästä aikaa lainasin Karinin Kahlitun. Se oli kyllä tosi jännä ja sitten mulle suositeltiin Kaunokaisia. Ja pari muutakin Slaughteria on varattava...nämä ovat vaan sen verta paksuja että menee useampi viikko lukea. Ei uskalla lainata montaa yhtäaikaa. 

Nora Roberts kirjat

Palatakseni omaan hyllyyni, sieltä löytyy varsinaisia aarteita. Muistan kun joskus divarissa omistaja sanoi mulle että näistä Steeleistä on aika mennyt ohitse.. no voi olla mutta mun hyllystä löytyy edelleen Danielle Steeliä ja Nora Robertsia ;D aloin lukemaan Robertsin jännäreitä taas läpi. 
Onpas näissä ihastuttavat ysäri-kannet ;) mietin että oli n. 20 vuotias kun näitä luin eli siitä on 15 vuotta aikaa!! On siis aikakin ottaa näille uusintakierros :) en edes muistanut että ovat näin hyviä ja mahtava lukea kun ei muista kirjojen tapahtumia ollenkaan. Nämäkin ovat kyllä niin monet muutot pysyneet mukana..

PB100074.ORF

Lukemista odottaa myös Sharon Osbournen elämänkerta jonka sain kaverilta. Tykkään elämänkerroista ja omista joitakin. Saa suositella hyviä!
Muita mielenkiintoisia ovat suomalaiset kummituskirjat! Saa nähdä milloin nämä uskaltaa lukea, ei ainakaan silloin kun olen yksin kotona ;) näihin ihastuin alunperin Nonnulan Jonnan suosittelemana, Jonnalta olen saanut monta muutakin hyvää lukuvinkkiä.

PB100076.ORF

Oliko tuttuja kirjoja? Nostalgisia tai kiinnostavia? Luetko paljon jouluun aikaan?

24 kommenttia:

  1. Ei ollut tuttuja, mutta minäkin oon lukenu pikku vamppyyrit ja merja Jalot!! 👍 ei ehdi lukea juurikaan. Blogeja vaan 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luen aina vähän aikaa illalla, viikonloppuna sitten enemmän :)

      Poista
  2. Läckberg ei kyllä petä! Just tein postauksen mun kirjablogiin Merenneidosta, joka on viimesin Läckberg, jonka oon lukenu. Mää muuten aion rueta lukemaan Nora Robertsin kirjat alusta asti uudelleen. Puhelintyttömurhat oottaa mua kirjahyllyssä. Alan lukemaan myös Kathy Reichsin kirjat uudelleen. Bones- tv-sarjahan perustuu niihin. Kirjoina tosi hyviä, suosittelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen ehkä joskus Kathy Reichsiä lukenut mutta en tykännyt...pitäis kokeilla uudestaan :) Merenneito oli muuten hyvä ja jännä!

      Poista
  3. Mä en oo vuosiin "osannut" lukea kirjoja, mitä olen vähän harmitellut. Teininä javähän sen jälkeen luin kovastikin ja muun muassa tuo Danielle Steel oli minunkin lukulistallani ja suuressa suosiossa jopa. :)

    Viimeisimpänä olen lukenut Aila Meriluodon kirjoja, joista löytyy myös paljon omaelämänkerrallista. Voisin suositella lämpimästi, jos et kaipaa elämänkerroilta paljon menoa ja tapahtumia vaan henkilön päänsisäiset mietteet elämästäkin riittävät.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä :) en tiedä onko tyylistäni mutta pitääpä katsoa löytyykö kirjastosta ja vähän vilkaista :)

      Poista
  4. On aina mukana kuulla, mitä muut lukevat. Camilla Läckbergin kirjoja olen lukenut pari ja useita Nora Robertsin kirjoja teininä. Minulla on juuri nyt luettavana Julian Fellowesin Belgravia. Julian Fellowes on Downton Abbeyn käsikirjoittajia, joten ainakin Downton Abbeyn faneille kirja on varma valinta. Hyvää joulun odotusta! t: Salli

    VastaaPoista
  5. Mulle joulu ja kirjat kuuluu ehdottomasti yhteen. Saatan parin päivän aikana lukea useamman kirjan suklaata syöden :)

    VastaaPoista
  6. Slaughter on tuttu mutta se jäi jossain vaiheessa. Läckerbergiltä luin yhden kirjan mutta tarinan kerronta pomppi niin että en ole kokeillut uudestaan. Pitäisi selvästi antaa uusi tilaisuus kirjailijalle. Elämänkerrat ovat todella mielenkiintoisia. Ozzyn olen lukenut mutta tämä rouva on jäänyt välistä. Just luin kaksi kirjaa Katukatti Bobista ja nyt taas kerran slummien miljoonääriä. Täällä Helsingissä on paljon divareita ja etenkin omassa kaupunginosassani Kalliossa. Tällaisen lukijan pelastus, joka lukee paljon mutta on huono palauttamaan kirjoja kirjastoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin tulee välillä kiire lukea kirjaston kirjoja. Sitten on kausia etten lainaa mitään ja luen omia ostamia :)

      Poista
  7. Mie oon lukenu kymmenen Nora Robertsia joulukuun aikana sen sijaan, että oisin tehny kouluhommia. Ihana kun kirjaston varausmaksut poistu niin vanhempiakin kirjoja viitsii varailla. Välillä tosin tulee vähän katseita kun lähtee kerralla 10-15 kirjaa mukaan.

    VastaaPoista
  8. Luen jouluna ja aina muulloinkin. :) Teininä vierailin paikkakunnan ainoassa kunnon divarissa jatkuvasti ja kannoin pokkareita kotiin ja takaisin. Nykyään luen lähinnä ekirjoja, koska kirjahyllyyn ei mahdu uusia. Osasyynä on myös se, että luen paljon englanninkielisiä kirjoja, joita ei ole suomennettu (eikä niitä todennäköisesti tullakaan suomentamaan), joten ne pitäisi tilata kuitenkin netistä, jos niitä edes paperiversioina saa.

    Innostuin vihdoin lukemaan Nora Robertsin kirjoja viime vuonna, kun olin niitä vältellyt kauan (en tiedä miksi, liekö joskus aikoinaan yritin eikä silloin iskenyt). Nuo kuvassa näkyvät on multa lukematta, koska olen lukenut lähinnä niitä uudempia tällä vuosituhannella julkaistuja. Pakkomielle, Revontulet ja The Witness (en tiedä, onko sitä suomennettu) tulevat nyt mieleen niistä parhaimmista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tyssäsi Roberts jossain vaiheessa, en tykännyt niistä uudemmista. Voisikin muuten lainata niitä uusia vaihteeksi ja lukaista tykkäänkö :)

      Poista
  9. Camilla Läckberg on tullut tutuksi tässä viime viikkojen aikana, ja kiitos siitä kuuluu sulle kun suosittelit hänen kirjojaan mun blogin puolella! Täytyy laittaa korvan taakse nää muutkin kirjat, jotka oot tässä postauksessa esitellyt :)

    VastaaPoista
  10. Luin aiemmin tosi paljon dekkareita ja muita jännäreitä, nykyään enemmän kevyemmät chick-lit tyyppiset kirjat ja tosi tarinat kiinnostaa enemmän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on taas nykyään dekkarit, niitä jaksaa lukea :)

      Poista
  11. Mä olen kans kova lukemaan, aina pitää olla jokin kirja käsillä. Ostan nykyään aika vähän koska kirjahyllyt pursuaa eikä mihinkään enää mahtuis lisää. Mut luen niitä kyllä sitten uusiksi aika ajoin. Syksyn aikana luin kaikki Michael Connellyn kirjat jotka itseltä löytyy, pitäis vielä ostaa se uusin. Ja nyt aloin lukea uusiksi Donna Leonin kirjoja.
    Uusia suosikkeja on Peter James, Peter Robinson, John Verdon. Nyt ostin jouluksi Daniel Colen Räsynuken, ihan uusi tuttavuus. Ja Robertsin uusimman ostin myös.
    Elämänkertoja en ole montaakaan lukenut, mut Agatha Christien oon hankkinut joskus aikoinaan. Pitihän se olla kun on hänen kaikki dekkarinsakin :)
    Tuosta kauhulehdestä tuli mieleen, että itsekin oon sellaisia lukenut, taisi olla Yöjuttu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli muuten Yöjuttu :) harmi kun olen heittänyt ne jossain muutossa roskiin :/ Peter Jamesilla on muuten hyviä kirjoja!

      Poista
  12. Tuli noista kummituskirjoista mieleen, että onko Haamu Kustannus sinulle tuttu? Heiltäkin löytyy kirjajoja suomalaisista aaveista. :) Käypä vilkaisemassa http://www.haamukustannus.com/

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3