tiistai 5. joulukuuta 2017

Pienen vessan remontti

Olen tainnut mainita ohimennen että meillä oli tekeillä vessaremontti. Tämä selkäpiitä karmiva vessa on pitänyt remontoida koko sen ajan kun tässä on asuttu ( 5 v ) mutta koko ajan tuli tärkeämpää tekemistä. Salaojat, pintavesiputket, kosteutta kerännyt kylmiö, takakuisti lämpimäksi, uuniremontti sekä isojen puiden kaatamista pihalta..onhan nuita riittänyt! 
Alkukesästä siistittiin piha salaojien jälkiltä, sekään ei ihan pikku-urakka ollut. Tarvittiin pieni traktori lainaan tasoittamaan pihaa ja viemään pois ylijääneet maa-ainekset. Kesällä tehtiin pieni ikkunaremontti muutamaan pieneen vaihtamattomaan ikkunaan ja nyt tämä vessa. Tämä onkin mun lempiremontti-kohde koska tämä oli ennen näinkin järkyttävä.

P7130033

Itsehän en remontoi vaan hommat hoitaa käsistään kätevä mieheni. Avustan toki pikkuhommissa ja hoidan suunnittelua ja maksupuolta omalta osaltani :) mutta ei mulla siis pysy vasara kädessä enkä ymmärrä noista hommista mitään. 

pienen vessan remontti

pienen vessan remontti

Tässä vessassa on poltettu joten joka paikka on nikotiinin kellastuttama ( pesusta huolimatta ). Tapetit ja katto olivat inhottavan keltaiset, laatat vähän irti lattiasta ja ihan eri paria muutenkin. Kalusteet koottu tee-se-itse teemalla ja kaiken kruunasi invakahva seinässä. Ainutta uutta vessassa olivat alkukesästä asennettu ikkuna ja pari vuotta sitten laitetut vesiputket. 

wc remontti

Vessasta purettiin kaikki pois. Lattia auki ja uutta villaa sekä levyä. Lattiasta tuli heti tasainen levyn avulla, luojan kiitos koska se itse laatoittaminen aina huolestuttaa minua jos ei ole ihan ammattilainen. Kun seinät ja lattiat oli villoitettu ja levytetty, käytiin hakemassa maalaustarvikkeet. 

Taikamaali hopea

Halusin maalatut seinät enkä kaakeleita. Entisessä vessassa oli kaakelia sekä kukkatapettia joten nyt halusin pelkistetyt valkeat seinät. Mies empi pelkän valkean kanssa joten yhteistuumin päädyimme hopeaan Taikamaaliin. Se hiomisvaihe oli aika rasittava kunnollisesta suojaamisesta huolimatta. Pölyä tuli koko ajan vaikka minä imurin kanssa olin oven takana ;D joka päivä sai pyyhkiä pölyä, imuroida ja pestä lattioita vessan lähettyviltä. Ettei pöly kantaudu pitkin taloa sukissa. 

PB100003

Tässä vaiheessa remonttia oli kestänyt jo 6 viikkoa mutta ihme kyllä mun hermot pitivät. Sotkuahan ei tässä vaiheessa enää pahemmin tule kun seinät olevat valmiit. Vessassa oli myös jo uusi ovi sekä pytty on ollut koko ajan toiminnassa. 
Kun remonttia oli kestänyt 8 viikkoa, oli seinät valmiit, sähkömies käynyt laittamassa sähköt ja katto oli paneloitu. Siispä lattian kimppuun! Laatoituksen aloituksessa kävi ammattilainen auttamassa mutta muuten mies teki sen itse. Ja ihan kiitettävästi suoriutui ;D kun lattia oli valmis, pääsi listoittamaan ja asentamaan kalusteita.
Siinä vaiheessa piti vielä palauttaa hana Ikeaan ja ostaa Terrasta uusi. Ikean kaappi on vähän liian korkea ja menee ikkunan eteen mutta ikkunan saa avattua hyvin pesua varten. Kalusteiden asennuksessa ja paikan hakemisessa putkien takia tuli muutama kirosana mutta sinne ne sujahtivat. Tässä vaiheessa remonttia oli kestänyt 2,5 kuukautta ;D

Kalusteet hankittiin Ikeasta ja kaikki tarvikkeet Starkilta. En edes jaksanut enää välittää joka puolella olevista remonttitarvikkeista ja puoliksi kasatuista kalusteista. 

PB100007

Asuminen remontin keskellä on aika rasittavaa. Etenkin kun meillä ei ole toista vessaa. Yleensä taloissa on pesuhuoneessa toinen pönttö vaan ei meillä! Homma hoitui niin että purkuvaiheessa pönttö oli illat ja yöt paikoillaan, päivisin se otettiin pois ja minä kävin kilometrin päässä kuntosalilla vessassa. Ja maksamme kyllä jäsenyyttä joten saamme varmasti veskiäkin käyttää ;) remontti kesti oman aikansa koska avokki oli ekan remonttiviikon lomalla mutta sitten joutui töihin. Niinpä hän rakensi vessaa vapaa-ajallaan. 

Ikea wc kalusteet

Remontti alkoi syyskuun alussa ja kesti marraskuun loppuun. 3 kuukautta. Oli se aikamoinen onnenpäivä kun uudessa vessassa oli pönttö paikoillaan ja sitä sai käyttää :)

Ikea wc kalusteet

Loppukustannus vessalle oli 2500 - 3000 e. Ihan tarkkaan ei olla laskettu. Kallein hankinta vessaan oli uusi ikkuna joka hotkaisi tonnin budjettiin. Vanha ikkuna oli halki ja muutenkaan ole järkeä jättää vanhaa ikkunaa, mikä ei edes avaudu kun on jumissa. Kyllä minä olen onnellinen kun on ihana uusi vessa, entinen oli nimittäin niin järkyttävä! Remontti jatkuu eteisen panelointiin ja uuden välioven asennukseen. Vaihtuu nuo puupinnat valkeaan! Ensi vuonna on suunnitteilla sisäremonttia eli seinät ja saa nähdä miten se siitä valtautuu...rahatilanteen mukaan toki :)

Toivottavasti kiinnosti lukea remppajuttuakin :)

34 kommenttia:

 1. Kiinnosti kyllä! Aika sitkeästi oot kestänyt. Varsinkin kun ei ollut toista vessaa. Lopputulos oiken kaunis, kiva idea toi hopeamaali

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) pakko oli kestää kun ei viitsi hoputtaakaan :D

   Poista
 2. Itse olen remontteja seurannut sivusta vanhempieni remontoidessa milloin mitäkin ja uuden talon rakennusprojektihan meillä vasta nyt alkaa olla täysin valmis, joten ymmärrän kyllä hyvin mitä remontin ja rakentamisen keskellä asuminen ja eläminen on :D Mutta lopputulos on kaiken vaivan väärti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) tää vessa oli yksi järkyimmistä kohdista tässä talossa, onneksi se on nyt siistimpi ;)

   Poista
 3. Lähtötilanne on kyllä ollut aika hurja;)
  Kyllähän noinkin pienen tilan remppa venyy, kun itse tekee ja käy kuitenkin töissäkin.
  Lopputulos on kyllä kaunis ja tyylikäs, tuollahan istuskelisi ihan mielikseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja ei tosiaan viitsi koko ajan kysellä ja hoputtaa, kiireessä ei tule hyvää jälkeä :)

   Poista
 4. Niin onnistunut lopputulos! <3 Itsellä ei oikein ole silmää sisustusjuttuihin, enkä oikein edes tiedä, mikä on sisustustyylini. En nyt sentään yhdistele värejä sirkusmaiseen tyyliin, mutta en oikein ole kekseliäs ja innovatiivinen. Yritän omaan kotiin valita ajattomia perusjuttuja. Sain juuri sukulaiselta pinon sisustuslehtiä ja voi apua, kun en tykkää yhtään niiden esittelemistä design-jutuista ja funkkis-kodeista jnejne. Kauhean kylmä fiilis!

  Mikä hauskinta, työskentelen rakennusfirmassa ja vastuullani ovat asiakkaiden tekemät muutostyöt asuntoihin. :D Mutta minähän en ideoi ja suunnittele, kyllä ne ideat ja suunnitelmat tulevat asiakkailta. Minun vastuullani on se tekninen puoli ja hinnoittelu eli onko niiden toteuttaminen mahdollista järkevästi ja mihin hintaan. :) Toki jos asiakas pyytäisi apua valintojensa ja suunnitelmiensa kanssa, olisi minusta varmasti jollakin tavalla apua, kun osaa kysyä oikeita kysymyksiä. Omaa mielipidettä on hirveän vaarallista esittää (ja onneksi ei tarvitsekaan usein esittää), jos sen perusteella asiakas tekee valinnan ja lopputulos ei miellytäkään. Kyllä aina joskus joku pyytää minunkin mielipidettäni ja koitapa siinä sitten kakistella jotain ympäripyöreää, ettei vahingossa vaikuta asiakkaan päätöksiin. Jännittävintä ja kivointa on aina nähdä asiakkaiden muutokset sitten tehtynä ja valmiina itse asunnoissa. Ja tietysti asiakkaiden ihastuneet reaktiot uudesta kodista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 en minäkään osaa sanoa onko mikään mun tyyliä mutta tämän talon tyylistä en tykkää :D puuta ja puuta, rumaa tapettia ja sinisiä seiniä! Haluan valkeaa ja hienoa tapettia :) Sun työ kuulostaa kyllä mukavalta :)

   Poista
 5. Kylläpä kohentui wc:n ilme :D Hieno tuli! Kolme kuukautta rempan keskellä olis itelle kyllä liikaa, joten hatun nosto ja kaikki pointsit sinne. No on se tietty asennoitumis kysymys, mut huh,huh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis täällä lojuu vieläkin remppatavaroita ja tuskin ne jouluksi tuosta lähtee :D uusi väliovi on lojunut käytävällä kuukauden päivät...eli olen asennoitunut hyvin ;)

   Poista
 6. Tulipa tosi hyvä :) Meilläkin on tosi pieni vessa johon tehtiin reilu pari vuotta sitten "remppa". Tori.fi ostima kaapistot 75€ ja maalia joka oli tosi huonoa. Ennen sitä ei ollut kuin allas ja joku kamala ikean kaappi johon ei mahtunut mitään. Nyt pitäis taas alkaa suunnitteleen remppaa vessaan. Ok-talo jossa on koko ajan jotaki rempattavaa.. Kylpyhuonereppa eessä.. Sitä odotellessa jotain pikkusta.

  T. Tanja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on kylppäriremppa sitten joskus edessä :) mutta olin tähän valmis, ei muuten olisi ostettukaan vanhaa ja remonttia kaipaavaa :)

   Poista
 7. Kun tuota lähtökohtaa katsoo, niin voi luoja! :/ Ymmärrän hyvin, miten on ahdistanut.
  Lopputulos on upea. Ainoa mikä pistää silmään on tuo kaapiston korkeus. Tuosta jos olisi jalkoja lyhentänyt, niin olisi saattanut lasketua ikkunankarmin korkeudelle ja vielä pääsisi pesemään lattian kaapin alta? No joo, tärkeintä että olette tyytyväisiä!
  Rempat on niin tuttua, satoja kiloja lattialaminaattia odottelee asennusta saaristokämpällä. "Onneksi" en osaa tehdä mitään remppajuttuja, mies on onneksi sillä saralla ammattilainen. Phuuh! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) en tosiaan tajunnut mitata kaapiston korkeutta ostettaessa. Ja oli tietyt kriteerit mitkä mahtuu näin kapoiseen vessaan. Mutta onneksi ikkuna mahtuu aukeamaan hyvin, ulkonäkö seikkahan se on :)

   Poista
 8. Onnea yhden rempan valmistumisesta. Paljon aikaa ja työtä se vaati, mutta on ainakin mieleinen. :) Tsemppiä tuleviin remppoihin.
  t. TQ

  VastaaPoista
 9. Tuli upea!! Ikkunoilla on kyllä hintaa, huh huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ikkunat on kalliita ja mitä vähemmän niitä tilaat, sen kalliimpia ne vielä on :)

   Poista
 10. Meillä kans alkaa remontin keskellä eläminen ensi viikolla. Mies osti rivarikämpän, jonka kaikki pinnat pitää vähintäänkin maalata ja keittiö tehdä :o Kauhulla odotan miten hermot kestää! Onneksi vessa oli siisti ettei sitä tarvitse alusta loppuun tehdä uusiksi :D Mutta kauniin lopputuloksen olette kuitenkin aikaan saaneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) onneksi tuo maalaaminen ei ole paha, keittiön vielä kestää...mutta se että ei ole vessaa ja kun on hätä...se on paha ;DD onneksi on auto johon äkkiä hyppää ja ajaa lähelle vessaan ;D tsemppiä remonttiin ja onnea uuteen kotiin!!

   Poista
 11. Tulipas kivan valoisa! Mekin tehtiin tuon kokoiseen vessaan vähän aika sitten pieni ”pintaremontti”. Lattia ja pönttö pysyi paikoillaan koko remontin ajan, koska meillä on tosiaan vai yksi wc missä pönttö :D haastavinta oli kalusteiden löytö ja miettiminen mikä mahtuu ja mikä ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) tämä oli vähän haastavaa kun kaikki piti tehdä alusta loppuun. Mutta onneksi täällä on Ikea, siellä valmiiksi koottuja mallivessoja, oli helppo vaan mitata ja katsoa mitkä kalusteet miellyttää silmää :) ja hintataso oli sopiva meille!

   Poista
 12. Kyllä tuli hieno! Kamala kun olet joutunut käymään kilometrin päässä vessassa. Varmaan ajattelee koko ajan koska se hätä iskee :) Ikiajat sitten ensimmäisessä asunnossani alkoi vessaremontti ja se oli perjantaipäivä. Kun tulin kotiin, mitään muuta ei oltu tehty kuin revitty pönttö irti-kiitos!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) onneksi hädän voi ennakoida mutta oli jotenkin tunne että koko ajan on hätä :D en tiedä tekikö alitajunta sen kun tiesi ettei ole pönttöä :P mä olen asunut putkiremontin keskellä ja joo, ei ollut kivaa!

   Poista
 13. Meillä rempattiin miun entinen huone ns. toimistohuoneeksi. Kallein ostos oli vuodesohva ja lattia :D Naapuri taisi käydä asentamassa suurimman osan mitä piti. Nyt vaihtoivat sitten jokunen tovi sitten saunan ja kylpyhuoneen välisen oven ja tuoreimpana kodinhoitohuoneen ja kylppärin välisen oven.

  Kesällä hajosi piirikortti ilmalämpöpumpusta, sekin lohkaisi jo muutaman satasen :D Maanantaina sitten tuli ongelmia matkailuautoon ja isä alkoikin jo katsomaan uutta autoa :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon että tuo ilmalämpöpumppu kestää, se oli nimittäin aika kallis ostos ja pakko korjauttaa jos särkyy..

   Poista
 14. Mun vessaremppa kesti 14 työpäivää ja olin jo ihan kypsä 😁
  Hyvin oot sinnitelly ja tosi kiva tuli vessasta!

  VastaaPoista
 15. Vautsi mikä muutos! Aivan tosi upee toi uus (: Me asuttiin monta vuotta sit kai viikko sillai et käytiin miehen porukoilla naapurissa vessassa :D se oli ihan kamalaa.

  VastaaPoista
 16. No vau, kyllä nyt kelpaa vessailla! :) Meidän talossa oli alkuperäiset vessat 80-luvulta, "ihanaa" muovimattoa ja tapettia, sininen ja ruskea pönttö + altaat. :D Tehtiin ihan täysremontit lattiasta kattoon heti muuttaessa ja oli se ihan eri fiilis käydä veskissa sen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaan kuvitella, käytiin katsomassa useampi talo ja kaikissa oli kyllä yhtä karmivat vessat :)

   Poista
 17. Tulipa nätti!miksi ihmeessä joku tupakoi vessassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä minäkin ihmettelen etenkin kun ulko-ovi on vieressä..

   Poista

Kiitos kommentista <3