perjantai 20. maaliskuuta 2015

Kynsinauhat siistiksi Fabyn avulla

Kynsinauhojen kunnossa pito on tärkeää kaikille mutta erityisesti kynsibloggaajille jotka edustavat kynsillään kuvissa. Olenko muuten ikinä kertonut että olen entinen kynsienpureksija ja kynsinauhojen repijä? Kynsiä söin yläasteelle asti. Sitten kiinnostuin kynsistä ja aloin kasvattaa niitä. Mutta kynsinauhojen repiminen ja kynsien vierustojen syöminen jäi. Tunnustan että vieläkin saatan huomaamatta järsiä sormia mutta tavasta olen päässyt lähes kokonaan. Kun on pakko pitää kynnet siisteinä kuviin!

P3130035.ORF

Mielestäni jokaisen pitäisi vähän kiinnittää huomiota kynsinauhoihin. Vähän siistiä, ei missään nimessä repiä ja ei niiden voitelu pahaa tee. Jos ei jaksa mitään monimutkaisia hommeleita niin perus ylläpitokin riittää jos kynsinauhat on kerran työnnelty hyvin ja niissä on vähäistä kasvua. Kynnen pintaan jää kuivaa kynsinauhan riekaletta joka inhottavasti tuntuu kynnen pinalla eikä kynsilakka levity tasaisesti sen päälle. Kuivat, revenneet ja kipeät kynsinauhat kannattaa ensin hoivata kuntoon erilaisilla hoitotuotteilla.


Minulla on ennestään öljyjä, voiteita ja balsameita. Mutta ei yhtään kynsinauhavettä! Miten ihmeessä sitä käytetään? Mitä tarvitaan? Sain blogin kautta Fabyn Cuticle Removerin ja näytän teille miten sitä käytän. Fabyn kynsinauhavesi irrottaa kiinni kasvanutta kynsinauhaa kynnen pinnasta.


Minä käytän punapäistä kynsinauhojen työntäjää mutta tähän soveltuu myös appelsiinipuutikku.

P3130024.ORF

Teen aina yhden kynnen kerrallaan. Kynnet luonnollisesti ovat puhtaat lakasta. Minulla on kynsillä vähän kuivaa riekaletta ja muutenkin viikottainen pieni siistiminen ei pahaa tee. Sivelen Cuticle Removeria kynnelle, annan vaikuttaa pari minuuttia ja alan työstämään kynnen pintaa kynsinauhaan päin. Fabyn Cuticle Remover aiheuttaa ehkä ihan pientä kihelmöintiä mutta ei polttelua tai epämiellyttävää tunnetta.

P3130025.ORF

Työnnän punaisella päällä, se on vähän hellempi koska mulla ei hirveästi ole siistittävää kynnen päällä.

P3130027.ORF

Pyyhin kynttä talouspaperiin, toistan jos jäi vielä siistittävää. Muuten siirryn eteenpäin yksi kynsi kerrallaan. Jos on näin siistit kynsinauhat niin tässä hommassa ei mene viittä minuuttia pidempään ;) ja kädet pitää sitten muistaa pestä ettei tätä ainetta jää kynnen pinnalle!

P3130039.ORF

Onko teillä jotain erityisiä vinkkejä kynsinauhojen hoitoon? Mitkä ovat suosikkituotteitasi Suositko säännöllisiä rutiineja vai...unohtuuko niiden hoito?


Fabyn Cuticles Removeria voi ostaa Kauneutta.com verkkokaupasta.

Ps. Ja uutta ulkoasua saa kommentoida, se on kokeilussa :) 

40 kommenttia:

 1. Hyvän oloinen tuote :) Ja tämä ulkoasu on ihana :) Sopivan värikäs muttei mitenkään ylitsepursuava, tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin vielä eilen mutta en enää tänään. Aiempi ulkoasu is back :)

   Poista
 2. Nostan käteni ilmaan ja kerron olevani todella siis todella huono huolehtimaan kynsien ja kynsinauhojen hoitamisesta. Kyllä Nufun cuticle removeria tulee käytettyä vähintään kerran viikossa. Lisäksi mulla metallinen kynsinauha veitsi/työnnin, joka on aika kovaa kamaa ja tuntuu, että se ottaa kynneltä tavaraa vähän liikaakin :D mutta nämä öljyt ja rasvat unohtuu usein. Ne muistaa vasta kun joku hermo lähettää kipusignaalia aivoihin. Tää.nainen ei saa vaan ryhdistäydyttyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän nuo viikottaiset rutiinit kuulostaa hyviltä! En minäkään sen useammin mutta öljyän kyllä joka päivä kun kynsilakanpoiston jälkeen kädet on ihan korput O_O

   Poista
 3. Tuollaista ainetta haluaisin kokeilla. :) Teen tehohoidon kynsille kerran viikossa, useampaan kertaan ei vaan ole aikaa.

  Tämä ulkoasu on aivan ihana! Anna ihmeessä olla tällainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit mutta vaihdoin entisen takaisin :) Fabyn ainetta kannattaa kokeilla, on ihan toimivaa tavaraa ja kiva että mullakin on vihdoin ja viimein kynsinauhojen poistajaa :D

   Poista
 4. Pitäisi varmaankin hoitaa paremmin, mutta olen ihan tajuttoman laiska hoitamaan näitä. :D Kyllä mä varmaan kerran parissa viikossa teen tarpeelliset hoidot, mutta mullakaan ei lopen ole paljon siistimisiä kynsillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on rentouttavaa puunata samalla kynsiä kun katsoo vaikka jotain ohjelmaa :) ja kun sen tosiaan tekee säännöllisesti niin turhaa tavaraa ei kynnellä ole :)

   Poista
 5. En tykkää ulkoasusta. Tulee fiilikset jostain matkailublogista. Yäk.

  VastaaPoista
 6. Nfu Oh Cuticle Remover. Se on kyllä the one and only. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin kyllä kokeilla sitä, en ikinä saa aikaiseksi ostettua...

   Poista
 7. Kiva ulkoasu :) en kyllä huomannut eroa ennen ja jälkeen kuvissa :D

  VastaaPoista
 8. Onpa jännä tuo vesi, mennyt multa ihan ohi. Mulla tulee myös helposti tikkuja tuonne kynnen reunoille, ne tekee mieli purra (ei saa purtua, menee repimiseksi, auts), vaikka viisainta olisi mennä suoraan kynsileikkurin luo ja katkaista sillä... Itselläni auttaa öljyn laittaminen iltaisin ja mulla sinkki vaikuttaa kyllä myös tuohon kynsien ympärillä olevaan ihoon positiivisesti, eikä ainoastaan vahvista kynttä.

  Uusi ulkoasu on kivan neutraali, vaikka on väriä, vähän ehkä itseäni häiritsee, että banneri on vasemmassa reunassa, jotenkin oma silmä tykkää siitä keskellä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä nyt vaihdoin tuon aiemman ulkoasun takaisin koska siinä banneri asettuu vähän paremmin :)
   Auts, mullekin tulee noita tikkuja! Yhden erehdyin repimään viikko sitten ja tuli verta ja on vieläkin kipeä :((

   Poista
 9. Haha, mietinkin, että jotain tässä ulkoasussa on tapahtunut ja piti varmistaa tulinko siihen blogiin mihin klikkasin :D
  Mie tykkään ainakin :)

  Miulla oli Nfu-Oh Cuticle Remover, mutta en osannut joko käyttää sitä tai sitten tein väärin, kun ei miun kynsiltä lähtenyt mitään töhnää :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten sun kynsillä ei ollut töhnää? Kyllä sen huomaa onko jos kynnen päällä rapsuttaa kynsinauhaan päin. Jos jotain tuntuu irtoavan niin on hoidon aika :)

   Poista
 10. Hyvä postaus kynsinauhojen huoltamisesta. Itsellä jää hieman paitsiolle, vaikkei oikeasti olisikaan aikaavievää pitää kynsinauhoista parempaa huolta.

  Rehellisesti sanottuna vanha ulkoasu oli mun mielestäni parempi, erityisesti jokin asiallisemman oloinen fontti otsikoissa miellyttäisi mua enemmän. Mutta luultavasti heti seuraava kommentoija on eri mieltä mun kanssani, hehe! Ja hei - ihan sama mulle, minkä fontin / taustavärin valitset... pysyn lukijana kuitenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se vie tosiaankaan aikaa kun sitä puuhastelee vaikka telkkaria katsoessa :) vaihdoin sen vanhan takaisin kun en tykännytkään siitä eilisestä. Vanhassa vara parempi ;D

   Poista
 11. Mulla on Mavalan Cuticle remover ja se on kanssa ihan hyvä, mutta mä en vaan tajua kun kaikissa ohjeissa on, että sillä tikulla työnnetään kynsinauhaa kohti. Eikös se kaikki irtoava rämmäle mene sitten sinne kynsinauhan alle ja ala muhimaan siellä?! :D Mä oon työnnellyt enempikin "pois päin"... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun se pyyhitään sitten paperiin siitä matkalta tai kynsinauhan päältä :D eikös se kynsinauha tavallaan vaan veny jos sitä työntelee ylöspäin, kuvittelisin näin :) ?

   Poista
  2. Hmm, mulla on varmaan jotkut mutanttikynsinauhat kun kyllä sinne kynsinauhaan jää sellainen pieni rakonen tai sellainen, jonka alle sitä möhnää sitten menee... :D hihihihi

   Poista
  3. Kyllä mullakin jää rako jos kynsinauha on irronnut kynnen pinnasta. Mutta se on jo sen verran kipeä sitten että ei halua ikinä repiä kynsinauhoja niin kovasti että se rako tulisi. Mulla kynsinauha kasvaa tiukasti kiinni kynnen pinnassa mutta peukaloihin tulee se rako ja niissä en työntele niin voimalla. En tiedä ymmärsitkö tätä sepustusta xD

   Poista
 12. Mun pitäis kyllä kynsinauhojen hoidossa kunnostautua. Ku revin niitä ja puren niitä ja ja ja... :D

  VastaaPoista
 13. oooooo o_o Olen omien kynsinauhojen suhteen vähän rotta, en tee niille mitään :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua, sinun pitäisi tulla Charmingin käsittelyyn ;))

   Poista
 14. Käytän Trindin cuticle balsamia, nopea levittää ja hieroutuu kynnelle nopeasti = imeytyy. Ja tuoksuu kivalta :) liian harvoin tulee kynsinauhoja työnneltyä kyllä, myönnetään! :/ (siihen käytän mavalan kynsinauhanpoistonestettä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trindin tuote voisi olla myös mainio, pitää joskus kokeilla :)

   Poista
 15. Ps. mikä oli se siun suosittelema kynsilakanpoistoaine, Sally Hansenin mikä...? :) Hakusessa on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://charmingnails.blogspot.fi/2014/09/bahamian-escape.html

   Sally Hansenin sininen :)

   Poista
 16. Mä oon käyttäny kynsinauhavettä jalkojen varpaankynsiin jo vuosikausia, silloin kun niitä olen jaksanut hoitaa :D
  Myönnän, että käsien kynsinauhat eivät ole mitä parhaimmassa kuosissa tällä hetkellä, nyt kun on Opin tuotteita kotona iso läjä niin niitä oon testaillu. Vieläkin vaan tarvis enemmän käyttää ja lotrata voideiden kanssa.

  Tämä on parempi kun se minkä eilen näin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varpaankynnet...niissä kyllä pitäisi kunnostautua. Mulla kasvaa kynsinauhat varpaankynsissä aika huimaa kyytiä mutta en uskalla työnnellä/repiä kun ne menevät helposti kipeiksi. Pitäisi joku päivä ottaa asioiksi koska kohtahan nuo sandaalikelit alkavat!

   Poista
 17. Kynsinauhat unohtuvat usein.. öljyän niitä kyllä, mutta kuorinta yms työntäminen jää harvemmin tehtäväksi.. ja pakko tunnustaa etten omista työkalua tyntämiseen vaan hoidan homman kynnellä... kääk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se haittaa, minäkin hoidan homman usein kynnellä :) en edes muista mistä olisin tämän punapäisen työntelijän saanut. Ainakin Cailapilla on muuten työntelijä ja tuskin kovin kalliskaan :)

   Poista
 18. Mulla on Sally Hansenilta geelimäinen ja voidemainen cuticle remover. Geeli on ihan ok ja tuo kynsinauhavoiteeksi luokiteltavakin toimii. Parhain on kuitenkin NfuOh , sillä lähtee kuonaa kunnolla. Kerran viikossa riimuuvailen (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Nufu pitää kyllä joskus ostaa, en epäile yhtään ettei olis niin hyvä kun kehutaan :)

   Poista
 19. Täältä löytyy lisää kynsinauhojen laiminlyöjiä! Itselläni ei ole edes hajua miten noita pitäisi hoitaa. On kyllä olemassa Isadoran cuticle oil (joka haisee pahalta) ja työntelen kynsinauhoja välillä. Miten niitä pitäisi hoitaa että niistä saisi "edustuskuntoiset"?
  T. Hippunen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cuticle oil on öljyä joka hoitaa mutta ei ole varsinainen apu kynsinauhojen työntelyssä. Ensin pitää pehmittää kynsinauhoja vaikka saunassa tai oliiviöljyssä! Sitten kynsinauhoja työnnellään appelsiinipuutikulla, niitä taitaa olla ihan Mavalalla joten suuremmista marketeista varmasti löytyy. Kyllä sen kynsinauhan tuntee jos se on kasvanut pitkälle kynnen päälle. Kun saat kynsinauhat siisteiksi niin IsaDoran öljyä voi laittaa kynsille ja hieroa samalla kynsinauhoille.
   Jos ei halua lakkailla kynsiään niin kannattaa käyttää edes aluslakkaa. Ja viikottain toistaa tämän kynsinauhojen työntelyn, kynnet pysyvät siisteinä kuin itsekseen :) kun kynsinauhoja/kynnen vierustoja ei revi, öljyää säännöllisesti, viilaa ja käyttää aluslakkaa niin kynnet pysyvät siisteinä. Toivottavasti vinkeistäni oli apua :)

   Poista

Kiitos kommentista <3