keskiviikko 20. maaliskuuta 2024

Pienen kylpyhuoneen remontti

Moi! Tänään vähän erilainen postaus mutta tätäkin toivoitte :) kyseessä  on todella pitkä postaus, koittakaa selvitä hengissä! Mainitsin aiemmin että asuntoni kylpyhuoneessa / vessassa on kastunut lattia josta olin ostaessa tietoinen. Uusi mittaus tehtiin 3 kk päästä kaupanteosta ja vahinko oli levinnyt laajemmaksi. Tottakai se hermostutti ja hyvä ettei yöunet menneet, mutta eihän se yllätys ollut. Lattia ei oikein tahtonut kuivua suihkun jälkeen, vesi hautui saumoissa ja koska asunto on vuokrakäytössä ollut niin liekkö kukaan ikinä asiasta välittänyt. Lattialämmitystä siinä ei ollut. 

Mittauksen jälkeen ehdin vielä liki pari kk kysellä isännöitsijältä kaikkea, varmaanhan se jo hermostui ja miettiä rahapolitiikkaa. Mitään remppalainoja tai pikavippejä EN TOD näillä koroilla ota, mutta oli mulla jemmassa 5-numeroinen summa rahaa, josta nyt toivoin ettei kaikki tähän menisi. Remppamieheltä kysyin arviota ja se tokaisi että helposti tälläiseen saa 15 - 20 000 e menemään niin voitte uskoa että monta päivää mietitytti miten tästä selviän! Mutta mietin mielessäni että ei prkl voi sellaista summaa tähän mennä. Pähkäilin mitkä niitä kalleimpia juttuja on ja missä voin säästää.

Kommentoitte että taloyhtiö on jonkunverran velvollinen osallistumaan, ja näin on, se mulla oli tiedossa, mutta mikäli kosteus ei ole rakenteissa, kyllä purkutyöt, kuivatukset, kaikki asbestimittaukset ja valvojat menee omasta pussista. Saati jos sitä pirun asbestia täältä löytyisi....se stressasi niin paljon ja näin vaan mielessäni taivaan tuuliin lentävät rahat. Jonkun verran lohdutti että osan saa kotitalousvähennyksinä takaisin ja että onhan asunto aina sijoitus vaikka tuskin suurta ja mahtavaa voittoa saisi tätä myydessä. Kun mulle kuitenkin tuli tässä samalla maksettavaksi putkiremontin laina. Mutta kun kylppäri on valmis, kaikki isot remontit tähän asuntoon on tehty eikä mun tartte niistä murehtia. Kaikki loppu on pintapuolista, keittiönkin varmasti joskus aikanaan remppaan pinnoilta ja kodinkoneilta pelkästään.

Tässä entisessä kylppärissä oli kaikkea mitkä mua vaivasi. Se ettei lattia kuivunut, joistain kohti seinistä puuttui laastia, joskus vaihdetuista kalusteista/putkien paikoista on jäänyt rumia jälkiä, pyyhekoukut on sieltä täältä ja kaikki vähän eriajalta kun onhan tähän joskus lattia ja seinät tehty. Pönttö mulla on upouusi putkiremontin aikaan vaihdettuna, allas vanha ja liian matalalla, peilikaappi ruma mutta näköjään arvokas. Hana oli sama altaalle ja suihkulle, niihin halusin erilliset. Ovenpieliä ja ovea en halua vaihtaa, tykkään vanhanajan tyylistä. Katto listoineen on uusi putkiremontin myötä. 

Remontin tekijäksi valitsin saman miehen joka teki mittaukset ja pienet siistinnät ennen kauppoja. Yhden miehen pieni paikallinen firma. Hänen kauttaan hoituisi kaikki valvojat, mittaukset, sähkö- ja putkimiehet ja tuntee vielä isännöitsijän. Halusin jonkun joka voi tehdä kaiken eikä mun tartte stressata, koska en tunne täältä oikein ketään keltä lähteä kyselemään, eikä mulla ole mahdollisuutta kesken päivän soitella joka paikkaan tai lähteä käymään asunnolla kesken päivän. Tämän henkilön kanssa remontin piti alkaa heinäkuussa 2023. Tämä ihminen ei ikinä aloituspäivänä ilmaantunut paikalle eikä ilmoittanut mitään. Olin vienyt kissan hoitoon ja hoitanut koiralle hoitopaikan.

Jälkeenpäin mietittynä parempi näin koska kyseisellä ihmisellä oli ongelma josta en enempää puhu. Olisiko remontti venynyt ja miten luotettavasti asiat olisi hoituneet. Hän olisi uusinut kylppärin osittain mutta isännöitsijä ei siihen lupaa antanut vaan kaikki pitää tehdä. Kalliimpaa tietysti mutta tuleepahan hyvä. Remontin tekijäksi valikoitui veljeni tuttava jolla on kaikki luvat. Hänellä meni aloitus vuoden 2024 alkuun työhommien takia.

Olin jo kesäkuussa käynyt valitsemassa laattoja ja kalusteita. Veljeni avustuksella lähdettiin niitä ostamaan, ja muutenkin hän oli todella iso apu koska eihän mulla ole tiloja säilyttää remonttikamoja. Hän auttoi ja säilytti tarvikkeita ja muutenkin olen niin kiitollinen siitä avusta! Lattialaattoja olin miettinyt että haluan kiiltävät mutta myyjä sanoi että ne on liukkaat :D mattaa ja karheaa en halunnut koska Nurmeksen kylppärissä huomasin miten vaikea se on mopata, ja kaikki karvat vaan liikkuu siinä. Kaikesta huolimatta sitten ihastuin karheaan mattalaattaan! Päätin että saahan sen huuhdottua ja pestyä harjalla. Sitten pitäisi ostaa pyyhekoukut ja paperiteline yms yms. Aloin sittenkin innostua remontista vaikka kyllä siihen saa äkkiä hujahtamaan rahaa!

Palataan vielä hetkiseksi vanhaan postaukseen Vehmerin talon vessaremontista. Siinä näen jälkikäteen paljon virheitä joista opin. Ei ajateltu kaappeja ostaessa että ne jää osittain ikkunan eteen. No, enpä minä ole siellä niitä ikkunoita enää pesemässä. Se vessa oli myös pieni ja kalusteet piti olla tosi kapeat. Käsienpesuallas oli siis ärsyttävä kasvojen pesussa, kaikki vesi roiskui joka suuntaan. Lisäksi, Ikean kalusteet eivät tässä tapauksessa kyllä olleet mitään laadukkaita vaan kaappi huojui avatessa ja koska ne piti hötkyen kasata olkkarin lattialle viikkoja ennen asennusta ( ei mun idea ) niin kissat ehti revitellä niihin hirveitä jälkiä, ja Ikean kalusteisiin niitä sitten jäi. Kaikesta aina oppii.

Tämä on päiväkirjamainen kirjoitus mutta päiväkirja tämä blogi mulle on, ja täällä on paljon muistoja tallessa itsellekin. Tätäkin postausta olen kirjoittanut pitkään ja milloin mitenkin, siksi voi olla vähän sekavaa mutta remppa lähti varsinaisesti liikkeelle ilmoituksesta isännöitsijälle. Piti olla valvoja joka oli myös henkilö joka teki ensimmäisen askeleen eli asbestikartoituksen. Lattiaa avattiin ja seinästä otettiin näyte. Lattia on laatoitettu 90-luvulla suoraan betonin päälle joka on nyt alla märkää. Saumaus on tehty virheellisesti jolloin vesi jää seisomaan eikä valu viemäriä kohti. Saumat on kuluneet/ratkeilleet jolloin vesi on mennyt laatan alle betoniin. Seinälaatta on Pukkilaa ja laasti valkeaa jossa on siihen aikaan ollut asbestia. Näytteet lähetettiin eteenpäin ja odoteltiin tuloksia jokunen päivä. Olin ihan pskat housussa ja satavarma että asbestia on ja se purku maksaa tuhansia euroja. 

Mutta ihme kyllä, asbestia ei löytynyt ja remppahemppa pääsi hommiin. Purkaminen ja vesien katkaisu vei pari päivää, sitten vähän kuivatettiin ilman koneita ja mittailtiin. Sitten oli jotain purkamista, elekee naurako ku en minä tiiä kaikkia termejä :D alla on betoni ja hiekkapohja koska asuntoni on väestönsuojan päällä. Lattia on kastunut pääosin kaivonrenkaan ympäriltä ja muualta kuiva parissa päivässä ilman konekuivatusta. Seinät oli tasoiteltu jo alle viikossa rempan alkamisesta, olin kyllä tosi tyytyväinen tähän remonttimieheen!

Remontin toisen viikon loppuun mennessä seinät oli jo tasoitettu ja vesieristetty! Kolmannen viikon lopussa seinät oli laatoitettu ja saumattu, sähkömies käynyt lattialämmityksen tiimoilta ja kaivoon saatu puuttuva osa. Neljännellä viikolla tasoitettiin lattiaa, tarkistettiin kallistukset ja alettiin vesieristämään. Sitten laatoitelttiin ja purettiin työmaa pois viikonlopuksi. Viidennellä ja viimeisellä viikolla oli sähkö- ja putkimiestä, sai vedet takaisin ja pääsi suihkuun. Jumalauta että tiskasin heti ensimmäisenä ja pesin naamaa juoksevan veden alla!! Jouduin vielä odottamaan useamman päivän että tässä kävi kylässä yksi ihana herrasmies joka nosti oven paikoilleen, ja veljeni joka sitten teki kalusteasennukset loppuun. Päädyin vielä suihkuseinään suihkutangon ja -verhon sijaan, ne eivät suojaisi tarpeeksi allaskalusteita.

Sellainen viitisen viikkoa siinä meni ja arviolta minun osuus kaikkineen oli n.7000-8000 e. Taloyhtiö hoiti oman osuutensa ja luojan kiitos ei ollut asbestia tai kuivatusta, silloin hinta olisi hypännyt liikaa. Vähän saan kotitalousvähennyksenä pois mutta ei se suuri osa tänä päivänä enää ole. 

Mitä tykkäät mun uudesta kylppäristä? Onko sulla jotain kylppäriremppa tarinoita kerrottavana? Huonoja ja hyviä kokemuksia?


24 kommenttia:

 1. Onpa raikas ja siisti lopputulos!

  VastaaPoista
 2. Lopputulos on kyllä tosi kaunis :) Ehdottomasti onnistunut remontti! Ja onneksi ei tullut sen asbestin suhteen ikäviä yllätyksiä, voin uskoa että jännitti mikä tulos sen suhteen on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kyllähän se jännitti ja pelotti, onneks ei ollut...

   Poista
 3. Onpas nätti! Mulle teki rempan parin äijän firma, kun Laattapisteen arvioija valitti että "mitenkä nyt neljännen kerroksen hissittömään taloon jaksaa tulla". Heidän hinta arvioissaan meni myös 5 viikkoa ja kun soitto viimein tuli annoin kuulla.
  Täällä ei myöskään ollu asbestia, seinillä ei meinannut laatat pysyä ilman kikkailuita. Reippaasti maksoi 5000 plus laitoin kaiken uusiksi pesukoneineen joten kymppitonnin verran.
  Remontoija teki vielä koko seinän kokoisen kahden oven kaapin, koska " sulla näkyy noita purkkeja sen verran olevan jotta tehhäänkö niille paikka?" 😅
  T: milipili

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ihana remppamies :D mulla on nuo kaapit ihan täynnä purkkeja, veli vähän kauhisteli että "tartteeko näin montaa" enkä sanonut että tietäsitpä jemmapurkit :D nämä on vaan käytössä olevat. Mulla ei tuohon pyykkikonetta edes mahtuisi enkä tarviikaan, käytän taloyhtiön konetta.

   Poista
 4. Harmonisen näköinen lopputulos! Hyvä, että sait isännöitsijän kanssa keskusteltua maksuvastuista, minulla se ei aikoinaan ihan niin suoraviivaisesti mennyt. Isännöitsijä tyrkytti 26 k:n laskua, joka kuului kyllä taloyhtiön vakuutukseen (minne se viimein sitten menikin - ihan lain mukaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kyllä ne vähän mielessä oli mitä viimeksi kommentoitte, tämä maksoi tietyn osan laskusta mukisematta ja muita kuluja mitä tuli kun Kainuusta ajeli tänne se sukitusfirma. Varmaan iso ollut sekin lasku. Vaikka toki me asukkaat maksetaan kaikki sitä yhdessä :)

   Poista
 5. Larppaa köyhää duunaria ja samalla jemmassa viisinumeroisia summia. Nyt meni maku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köyhän duunarin tienestit ja remonttia varten varatut rahat ei ole sama asia, kun kasvat niin joku päivä ymmärrät sen asian :)

   Poista
 6. Ennen kuin tähän nykyiseen asuntoon muutettiin, tässä oli tehty kylppäriin lattiaremppa ja samalla vaohdettu koko huoneistoon lattia. Ja kaikki vain siksi, kun humalainen oli sammunut suihkuun ja jotenkin onnistunut tukkimaan viemärin ihan täysin ja vesi valui muualle huoneistoon. Hänen vanhempansa kait joutui maksamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, kyllä ottaisi hermoon...tämä on just se asia minkä takia en ehkä uskalla ikinä ottaa vuokralaista...

   Poista
 7. Asioilla tapana järjestyä :) Onneksi se eka tyyppi ei saapunut paikalle, jos ei olisi tullut koko hommasta sitten mitään. Sulla on nyt uskomattoman upea pikku vessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulen että se ei olisi tehnyt näin hienoa ja homman kanssa olisi ollut todella paljon ongelmia :) minä oikeasti jopa maksan mieluummin vähän enemmän siitä että homma etenee, toimii ja työnjälkin on priimaa. Se 5 viikkoa ilman vettä ja vessaa ei nimittäin ihan herkkua ollut ;) Kiitos <3

   Poista
 8. Tuli tosi hieno. Meidän entisessä asunnossahan tehtiin kylppäriremppa 2015 just sen vuoksi, että siellä oli just kammattu lattialaattojen alla laasti väärin ja vesi jäi seisomaan, lisäksi sieltä löytyi rakennusvirhe. Laattojen alla oli muovimatto, joka oli ihan yleistä ennen jättää, ongelma oli vaan se, että sen päälle laitettu kosteussulkuaine joka ei sovellu muovimaton päälle. Joten meidän tapauksessa entinen omistaja (firma) maksoi koko rempan laskun. Taloyhtiössä oli muitakin firman tekemiä remppoja kylppäreissä ja nekin meni kaikki vähitellen vuosien aikana uusiksi firman ja taloyhtiön piikkiin. Me lopulta haluttiin kylppäriiin vähän hienommat ja laatat ja maksettiin sitten niiden erotus itse siihen vakiotasoon verrattuna. Lattialämmitys laitettiin ja sit meidän kylppärin ilmanvaihtoa parannettiin vielä kanavapuhaltimella. Luulen, et se kylppäri oli yksi myyntivaltteja, jolla saatiin se asunto lopulta myytyä. Et kyllä se varmasti siinä sit maksaa itsensä takas kun eroon haluaa, niin voittaa vertailussa aina ne kämpät, joissa kylppäri on armottomasti vanhan näköinen, sillä monet ei siihen remppaan halua lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kyllä, valvoja just sanoi että asunnon myyntiaika puolittuu kun tämän kylppärirempan teet, ja toki se arvo nousee. En minäkään helpolla enää remppajuttuihin lähde, silloin halusin just tämän asunnon ja mulla oli varattu remonttirahaa niin uskalsin tämän ostaa. Mutta ei ehkä enää, on se sen verran iso homma ja se että kun ei voi tietää mitä se lopulta maksaa. On muuten kalliiks tullu sille firmalle korjata virheensä...mulla ei ollut muovilattiaa alla vaan pelkkä kylmä betonilattia. Olis voinut kuvitella kastuneen sen enemmän mutta ei, pelkästään kaivon luona oli märkä kohta :)

   Poista
 9. Niin nätti lopputulos että 🩷 t Marjo k

  VastaaPoista
 10. Kiitos esittelystä. Hyvä lopputulos. Onneksi ei tullut suurempia ongelmia.
  Meille joskus sanottiin, että vanhan kylpyhuoneen kuntoonlaitto maksaisi tonnin per neliö. Ei ole halpaa lystiä se ainakaan silloin, jos asunnon arvo ei nouse remontin seurauksena.
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole halpaa mutta onneksi arvo nousi jonkun verran :)

   Poista

Kiitos kommentista <3