tiistai 20. syyskuuta 2022

Syksyinen kosmetiikkahaaste

**Mainoslinkki

Lupasin kesälomalla kehitellä syksyisen meikkihaasteen joten tässä se tulee! Kauneusbloggaajat, laitetaan tämä kiertämään ja olisi aivan ihana kuulla jos lukijani jaksaisivat vastata kommenttiboxissa :) Mukailin jonkun verran Lindan Kesäistä kosmetiikkahaastetta mutta yritin keksiä myös omia kysymyksiä. Lindalla oli kuitenkin niin hyvät kysymykset että kyllähän niihin halusi kuulla syksyiset vastauksetkin ;)

1. Miten ihonhoitosi muuttuu syksyn tullen?
Ikääntyvä ihoni kuivuu ja on oikeastaan vuosi vuodelta kuivempi. Kesän jäljiltä tehokkaammat puhdistustuotteet saattavat vaihtua hellävaraisimpiin, ja kuorivia tai happoja sisältäviä kasvovesiä käytän ehkä vähän harvemmin. Voiteet vaihtuvat selkeästi paksumpiin ja ylipäätään käytän tuotteita joita ihoni ei jaksa kesällä. Syksyllä ei pärjää ilman kosteuttavaa kasvovettä/hoitonestettä jonka on saattanut kesällä skipata. 

2. Täsmätuotteesi iholle ennen talvea?
Mulle täsmätuotteina etenkin syksyllä ja talvella ovat sheet maskit ja seerumit. Kaikki mikä tuo lisäkosteutusta iholle! Seerumeita kuluu selvästi enemmän kylmempänä vuodenaikana kuin esim kesällä. Kangasnaamiot kuuluvat hemmotteluhetkeen enkä liiemmin käytä syväpuhdistavia tai niin tehokkaita naamioita kuin kesällä. Ihonhoito on kivaa eikä ollenkaan pakkopullaa, ja seerumit ovat kyllä tulleet tutuiksi ihon ikääntyessä. En minä niitä nuorempana käyttänyt.

3. Millainen meikkipohjasi on syksyllä?
Kesäsävyt menevät odottamaan ensi kesää ja vaihtuvat loppusyksyllä vaaleampiin sävyihin. Syksyllä saatan käyttää vielä mattaisempia tuotteita mutta talvea kohti alan suosia ehkä heleyttävää ja kosteuttavaa meikkivoidetta. Mulla on oikeastaan selkeästi eri meikkipohjat kesällä ja talvella, syksyllä ja keväällä käytän "välimalleja" josta vaan sävy sattuu sopimaan. Se ratkaisee, ei niinkään koostumus. 

4. Millaisia sävyjä suosit syysmeikissä?
Meikkipohjat tosiaan vaihtuvat vaaleampiin ja kaikki ihanat murretut sävyt astuvat esiin! Murretut sävyt eivät sovi minulle parhaimmalla mahdollisella tavalla, mutta tykkään niitä käyttää ja huulimeikeissä kaikki hieman tummemmat ovat ihania! Poskipuna saa olla malvainen, aurinkopuuteri väistyy, contour ja highlighter astuvat esiin. Kaikki tummat ja mattaiset sävyt, että ne ovat upeita! Syysmeikit on mun lemppareita ;)

5. Kolme syksyisintä luomiväripalettiasi?
Dior Earth Tones, OPV Spotlight ja ei voi olla mainitsematta Anastasia Beverly Hillsin Subculturea, se on niin syksyä ettei tosikaan! Se on ehkä täydellisin syksypaletti mitä voi olla. On niin ihana käyttää ihan erilaisia meikkisävyjä kuin kesällä! 

6. Mitä sävyjä käytät syksyisillä kynsillä?
Kynsimaailmassa kaikki syksyn kokoelmat ja sävyt vetoaa minuun aina! En niinkään innostu aina pastelleista tai jokakesäisistä kirkkaista, enkä mistään joulun jollotuksista mutta syksy!! Murretut, syksyä huokuvat värit, kaikki punertavat ja kellertävät, olen ihan heikkona niihin! Ja villapaita -leimauskuvioon ;)

7. Lempisävyt syksyisessä huulimeikissä?
Kaikki tummemmat, mattaiset ja jopa murretut näyttävät kauniilta, ja kuuluvat syksyyn. Malvainen tai harmaa mattapuna on ihana mutta totuus on että en minä niitä töissä uskalla käyttää ;) mummot kattoo pitkään. Syksy on kyllä parhaiden huulimeikkien kulta-aikaa ja kaikki tummemmat tai tummanpunaiset huulikiillotkin on kerrassaan ihania! 

8. Tykkäätkö vaihtaa hiusten väriä syksyn saapuessa?
Nyt olen kyllä jumittanut samassa tukassa turhan pitkään, muutosta tekisi mieli. Katsotaan toteutanko sen ;))

9. Teetko mitään Halloweenmeikkiä tai maskeerausta?
Kohta niistäkin aletaan touhottaa ;) itse en osaa tehdä maskeerauksia enkä ole kyllä ikinä opetellutkaan. Ihailen aina muilla! Jos jonkun tekisin niin tietysti jonkun simppelin, ehkä jonkun hämähäkinseitin kasvoille tai "luurankonaaman". 

10. Minkä tuoksun valitset syksyyn ja Halloweeniin?
Rakastan tuoksuja mutta ne kuluvat mulla aika hitaasti. En voi mennä töihin hirmu tuoksuvana ja vapaalla ne tahtoo jäädä. Samat tuoksut kestää mulla vuosia enkä kyllästy niihin ollenkaan. Voisin ostaa vanhoja suosikkeja uudelleen, mutta tuoksut on niin kalliita että harvemmin niitä ostan. Tykkään unisex tuoksuista ja sellaisista puumaisista, sekä mystisistä tummista tuoksuista. En liian vahvoista kuitenkaan. Myös raikkaat kukkaistuoksut ja sitruksiset on kivoja, mutta en ole löytänyt sellaista johon tosissani ihastuisin.

Halloweentuoksu oli vähän extra, mutta mulle halloween on niin syksyä. Ihanaa aikaa kun pimenee ja voi poltella kynttilöitä. Kaikki tälläiset pumpkin tuoksut on lemppareita ja Ikeassa oli ihania tuikkuja, toivoisin myös Vanilla Pumpkin sarjaa The Body Shopille uusiksi ;) edit. **Vanilla Pumpkinia saa taas!

Mitä vastaisit näihin kysymyksiin? Lemppari syysmeikit tai meikkityylit jos et jaksa vastata kaikkiin?



20 kommenttia:

  1. Vanilla Pumpkin sarjaa itse asiassa on tälläkin hetkellä The Body Shopissa 😊 Kävin itse hakemassa vartalovoin heti kun sähköpostiin kilahti viesti että niitä taas saa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa joo näin jonkun mainoksen ohimennen! Voisi kyllä tilata <3

      Poista
    2. Tuota on kyllä niin kehuttu, että pitääpä käydä vähintäänkin hypistelemässä Body Shopissa. Tai sitten voisi suosiolla tilata, ostan mä jotakin kuitenkin :D

      Poista
  2. Täältä pesee mun vastaukseni:
    1. Ei oikeastaan mitenkään. Tarkkailen aina tilannetta ja valitsen tuotteet sen mukaan. Ei ihon tila kuitenkaan ihan päivässä muutu, joten yleensä saa pidemmän aikaa käytellä samoja, MUTTA jo esim. miliumeja pukkaa, niin sitten laitetaan kuuriluontoisesti salisyylihappoa.
    2. Käytän enemmän voiteita, etenkin yöksi. Kesällä mennään keveämmillä tuotteilla.
    3. Vaaleampaa tietysti, jos on kesällä ruskettunut. Tänä kesänä sattuneesta syystä en ole, joten sävy säilyy entisellään, mutta paksumpia meikkivoiteita käytän muuten, paitsi kesäisin.
    4. Hmmm... Ehkä enemmän ja rohkeampia värejä. Kirkkaita sellaisia.
    5. Mulla on yksi Bobby Brownin luomiväripaletti, jossa on kivat syyssävyt, eli valitaan se... Sillä pärjään jo aika pitkälle. Nyt on vaikea sanoa, mitä muita paletteja olisi syksyisin erityisesti käytössä...
    6. Esim. kaikenlaisia hiukan tummempia ja voimakkaita duochrome-värejä kesän nudevärien sijaan! OPI:lla oli joskus sellainen Baroque-kokoelma (vai mikä sen nimi mahtoi ollakaan), ja niitä on vieläkin varastossa. Pitäisi kaivella ne esille.
    7. Jotain kirkasta väriä, joka sopii syksyn pimeyteen! Ei mattaisia, sillä niissä en kovin hyvin viihdy.
    8. No nyt ainakin tekisi mieli! Kunhan tukka tästä kasvaisi. Monilla vaihtuu hiusten väri ja laatu syöpähoitojen jälkeen ja kauhukseni huomasin minäkin, että uusi hius on pikimustaa (!!!!!). Se vielä puuttuisi, että se menisi käkkärälle, kuten joillakin... Entinen väri on huomattavasti vaaleampaa ja punertavampaa, ja siihen laitan kuparinpunaisen hiusnaamion. Tavoittelen tässä samaa sävyä, kunhan hiukset vähän vielä kasvavat tästä viidestä sentistä :D
    9. Ahhahhhahhaaaa!!! Sakki kuolisi naurusta, jos sellainen naamassa putkahtaisin paikalle! Tai ainakin ajattelisi, että nyt sillä on se viimeinenkin ruuvi irronnut.
    10. Jotakin tymäkämpää kuin kesällä. Ei mitään kukkais-kookoksista Etelämeren mieleen tuovaa tuoksua kuitenkaan. Mulla on jossain Kairosta Khan-el-Khalilita ostetty pullo arabialaista lootusöljyä, se varmaan sopisi hyvin. Tuoksuu ainakin kilometrin päähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pää on kuin reikäjuustoa, eivät nuo OPIN lakkoja ole, vaan China Glazen Bohemia-sarjaa. Muisti petti...

      Muutama avaamaton noita löytyy, vaikka ne ovatkin jo aika vanha kokoelma. Hyvin vielä pelittävät, mutta eivät kai kynsilakat vanhenekaan helposti, elleivät sitten kuivu..

      Poista
    2. Mullakin on saattanut olla noita Bohemian -lakkoja. Eivät varmasti mene miksikään, nuo taitaa olla sellaisia myrkkyjä että säilyvät ikuisesti :D olen omasta kokoelmasta aikoja sitten nakannut pois vanhemmat Chinan ja OPIn lakat, haisevat ihan kamalalle...
      Kiva kun jaksoit vastailla, oli mukava lukea! Mulle kelpais pikimustat hiukset, mulla taitaa tyvi ollakin nykyään tummempaa kuin nuorempana :)

      Poista
  3. Pitääpä koittaa kopsata tämä ja toteuttaa blogissa kun vain ehdin :) Kivat vastaukset, tosi kiva myös miten tässä aivan näkyy syksyn murretut värit sun suosikeissa <3

    VastaaPoista
  4. Harmi kun noi Ikean kynttilät eivät tarpeeksi tuoksu palaessaan. Ostin silti niitä kaikissa versioissa 😆
    Pumpkin spice lattea on tullu juotua ja syksy on muutenkin ihanaa aikaa kaikkine väreineen. Syys sävyt ovat ihan parhautta! Kun ei olisi pimeä ja kylmä niin olisi paras vuodenaika.
    Meinasin laittaa kohta kurpitsavalot eteiseen kun meidän parvekeremontti ei ole vieläkään valmis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis mitä, minusta ne käryää niin paljon että tuntuu että tukehtuu :DD tosi voimakas haju :D oih, kurpitsavalot <3 ja Pumpkin Spice Latte kuulostaa ihanalta!

      Poista
    2. Mulla palaa kolme kerralla ja hyvä jos haistan 😁

      Poista
  5. Ihana haaste! ♥ Ehdottomasti nappaan tän omaankin blogiin ;)

    Syksy on meikkaamisen suhteen varmaan mun lempivuodenaika. Rakastan tummia sävyjä huulilla ja ihmiset vieroksuu niitä vähemmän syksyllä kuin vaikkapa keskellä kesää :D Vanilla Pumpkinia pitäisi varmaan käydä TBS:lta taas ostamassa, se on ehdottomasti yksi heidän parhaita kausituoksuja<3

    Kukahan tekisi sitten seuraavaksi talvihaasteen? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, syksyllä uskaltaa käyttää rohkeampaa huulimeikkiä ilman että näyttää "pelleltä" :) ehkäpä joku nyt nappaa talvihaasteen, vaikka sinä niin minä teen sitten kevään ;)

      Poista
  6. Oispa Ikea. Kynttilät kiinnostaa ja jos niitä on kerta useampaa erilaista, niin.. :D

    Joensuun Tokmannilla oli Halloween -teemalla kurpitsalyhtyjä yms. mutta kaikki oli hinnattomia. Onneksi joulukarkit ja kalenterit tasapinotti kivasti, kaikissa ei niissäkään ollut kyllä hintoja.

    The Body Shopin Spiced Orange ja Wild Pine pitää kyllä käydä tuoksuttelemassa, ne kiinnostaa kovasti! Kerrankin edes jotain erilaista kausituotteissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, oispa! Harvoin pääsee :) mä en muista oliko niitä useampia, oli kai sitten mutta minä näin vaan nämä, tosin siinä oli ihmispaljous edessä. Jos puhutaan Halloween tuoksuista. Täällä ei ole vielä kalentereita tai suklaita, kovasti jo odottelen! Ja minäkin haluaisin päästä tuoksuttamaan niitä sarjoja, joku luumu on kai vielä tulossa ja se olis ihana <3

      Poista
  7. Mielelläni vastailen näihin kysymyksiin blogissani sopivassa kohdin:) Kiva idea tehdä näitä haasteita eri vuodenajoilta. Ja juurikin syksy on lempivuodenaikani<3
    En ole vieläkään toipunut siitä, etten hankkinut Subculturea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, Subculture on ihana mutta haastava käyttää. Ei ole ihan lempipalettejani siksi! Jos yhtään lohduttaa ;) ja kiva jos vastailet tähän, mä tykkään myös syskystä ;)

      Poista
  8. Syystuoksu on Jo Malona Earl grey and cucumber, koska ostin sen neljä vuotta sitten syksyllä.
    Hiukset värjäsin Cultivator'sin värillä toisena syksynä peräkkäin.
    Kävin ostamassa savun ja puun tuoksuisia kynttilöitä Ikeasta. Tulivat sopivasti vastaan.
    Ihonhoitotuotteet muuttuvat kosteuttavempiin syksyllä. Myös erilaiset happotuotteet tulevat käyttöön.
    Tämä oli kiva postaus. Talvi-postausta odotellessa. :D
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei eli Iketsussa on eri tuoksuisia, en sitten varmaan niitä kaikkia vaan nähnyt :)

      Poista

Kiitos kommentista <3