lauantai 16. joulukuuta 2017

Joulun 2017 parhaat konvehdit

Tästä on tullut vuosittainen traditio. Ja tiedän että jotkut odottavat tätä postausta. Eli tämän vuoden parhaat joulukonvehdit ja -suklaat :)

PB110002.ORF

Tänän vuonna törsäsin ja ostin itselleni 25 euroa maksavan Fazer Collection rasian. Tämä on isompi, kaksikerroksinen ja sisältää jotain spessukonvehteja. Muutoin tässä on niitä vanhoja tuttuja. Aprikoositryffeli, kissankieli, mantelirouhe ja Maraschino taitavat olla erikoisempia. Halusin vaan ostaa jonkun hieman paremman kun keltään ei näin kallista saa lahjaksi ;D

PB140007.ORF

PB140013.ORF

Mä kyllä tykkään eniten Fazerin suklaasta ja nämä vanhat tutut laatikot tulee ostettua joka vuosi. Sini-valkea, Fazermint ja Omar. Ihastuin tuohon Omariin viime vuonna ja toivoin että sitä tulisi taas :) ja tulihan sitä! Tavan Omareja en oikeastaan ikinä osta mutta tämä suklaaversio on tosi hyvä :)
Fazermint on myös aina hyvä, rakastanhan minttusuklaata. Sini-valkea menee aina. Se on lahjanakin melko varma valinta :)

PB140004.ORF

Minttusuklaasta puheenollen, ostin myös After Eightejä! Voi nam miten hyviä ne ovatkaan :) oikeastaan millään minttusuklaalla ei voi mennä pieleen. Kaikki ei minttusuklaasta pidä mutta minä rakastan, olen aina tehnyt niin. After Eightistä oli joskus appelsiini versio, voi kun taas saataisiin. 

Tykkään marmeladisuklaasta joten ostin Tonttu-laatikon pitkästä aikaa. Tässä on marmeladisuklaita banaanin ja mansikan maussa. Marmeladi on monille yyh mutta mulle ei :D nämäkin on tosi imeliä ja sokerisia, jonkun ne on kuitenkin uhrauduttava syömään ;)

PB140002.ORF

Viimeisenä yltiömakeat sokerimarmeladipalloset eli Finlandia rasia. Olikohan viime tai toissa joulu mutta silloin ostin ensimmäisen tälläisen rasiani. Vihreät kuulat ovat ihan ok mutta ei niitä jaksa koko rasiaa. Tässä on neljää eri makua + vihreitä kuulia. Rasia on nätti, marmeladit kauniita ja hyviä, tosin niistä tulee äkkiä tosi paha olo. Nämäkään eivät ole monien makuun. 

Tykkään myös joulutortuista, laatikoista ja kinkusta. Siinä ne mun joulusyömingit kuitenkin on :) 

Mitkäs on teidän lemppari joulusuklaita, onko jo tullut syötyä paljon?


44 kommenttia:

  1. Twist -konvehtisekoitus on ehdoton jouluun. Tosin siitä roskiin lentää marsipaanikonvehdit :D Kissankieliä tuli nuorempana syötyä, mukavaa, että nykyään saa erikseen ostettua niitäkin.

    Perinteisistä Pandan Juhlapöydän konvehdit ja ne Talvi -konvehdit, jälkimmäisiä en voinut aiemmin sietää, mutta vanhuus iski ja ne onkin tosi hyvä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyi helv...ne Talvi -konvehdit, ei mene mulla alas ollenkaan :DD Twist olis hyvä mutta just osan joutuu heittämään roskiin, ne marsinaanit on pahimmasta päästä..

      Poista
  2. Tuo iso Fazerin loota on upea<3 Tuollaisen minäkin haluan:) Tykkään itse vihreistä kuulista aivan mahdottomasti. Monet ei niistä oikein välitä, mutta mulle uppoo kyllä loota poikineen ihan kevyesti;) Iso sekalainen suklaaloota on kans vakio ja Fazer näyttää just sopivalta :)

    Kivaa viikonloppua<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marmeladi jakaa kyllä mielipiteet, samaten minttu. Mulle menee molemmat ;) Mukavaa viikonloppua Sari :)

      Poista
  3. Mun jouluherkuttelua rajoittaa keliakia. Fazerin suklaissa valitettavasti lukee "Saattaa sisältää vehnää". Sellaisia saa syödä pari konvehtia päivässä, eikä sellainen minulta ainakaan onnistu. :(

    Onneksi Pandalla on hyvä valikoima gluteenittomia konvehteja. Juhlapöydän konvehdit, enkelikarkit ja mustikkatäytteiset suklaakonvehdit on ihan parhaita. Sitten on tietysti After Eight. Tavallisetkin on hyviä, mutta mun sydämen ja kielen on vienyt mennessän se irish coffee -versio. Ihan käsittämättömän hyvää! Oneksi niitä on tänäkin vuonna. :)

    Tää on aina niin herkullinen postaus :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa hyvä että gluteenittomia konvehteja löytyy eikä ne ole mitään huonoja. Pandan suklaat on ihan hyviä :)

      Poista
  4. Itsekin olen tuota Fazerin konvehtirasiaa katsonut kaupassa himoiten, mutta en ole siihen vielä raaskinut sijoittaa :D After Eight -rasia pitää ehdottomasti jossain vaiheessa hankkia myös, mies ei niistä kyllä niin välitä niin ehkä pienin versio riittää :D Ja Geisha on varmaankin yksi lemppareistani <3 ..ylipäätään suklaa ja kaikkia makea on aivan liiankin hyvää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Geishat on ihan hyviä mutta itse olen vähän kyllästynyt niihin :) suklaa on kyllä liian hyvää!

      Poista
  5. Anteeksi, mutta mikä kissankieli? :D

    Mun suosikkeja on Fazerin ja Pandan konvehdit ja Wiener nougat. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissankieliä on nuo pitkät suklaat tuossa Fazerin rasian keskellä :) Wiener Nougatit on muuten ihania <3

      Poista
  6. En syö paljoa suklaata, mutta Wiener Nougat kuuluu jouluun! <3

    VastaaPoista
  7. Heh, yhtään suklaata en oo syönyt. Omarsuklaa on hyvää! Mun suosikki on wiener nougat, oi nam!

    VastaaPoista
  8. Mulla tuo keliakia rajoittaa paljon näistäkin herkuista. En pysty syömään enää niitä mikä ennen oli mun suurinta herkkua, nimittäin Englannin lakritsit.
    Yleensä ostan tuon Finlandia rasian, tai vihreitä kuulia. Fazerin suklaissa melkein kaikissa lukee "saattaa sisältää" ja yritän pysyä niistä erossa. Ostin tuon Omar-rasian kyllä, josko siitä joulun aikana muutaman söisi kuitenkin. Wienernougat taitaa Fazerilta olla ainut oikeasti gluteeniton, sitäkin tulee vähän syötyä vaikka ei olekaan mitään lempparia.
    Brunbergin Tryffelit, Juhlapöydän konvehdit ja Marboun Symphonietta on ehkä ne parhaat tällä hetkellä, isäntä saa niistä laatikoista ne mistä mä en tykkää :D
    Ja After Eight on kyllä hyvää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää että gluteenittomia on olemassa noinkin hyvä liuta :) Maraboun rasiat on hyviä mutta vähän liian imeliä, tulee paha olo kun ei voi ikinä ottaa vaan muutamaa ;D

      Poista
  9. Ostan irtokarkkihyllystä Pandan ananaskonvehteja ja pehmeä toffee-konvehteja. Yksi laatikko on saatava myös Fazerin vadelma-jogurttikonvehteja, niistä on tullut uusi lemppari. Näistä on minun suklainen joulu tehty :)

    P.S. Jos on joulun alla inspiraatio hukassa, niin tee "konvehtikynnet" lempimakujesi mukaan, vaikka värimaailman puolesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi ananaskonvehdit <3 ihan mahtavaa kun niitä saa nykyään irtomyynnistä :) ja onneksi ne sitruunat tajuttiin jättää pois siitä jogurttiboxista ;) pistetään mieleen, kiitos ideasta!

      Poista
  10. Fazerin piparkakku- ja pähkinäsuklaa, Lindtin lindorkuulat ja Cloettan juleskum vaahtokarkit, niitä on pakko olla jouluna! Finlandia marmeladeja en olekaan ostanut vuosiin joten niitäkin voisi harkita... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparkakku suklaalevy on myös ihana. Onneksi teki paluun ;)

      Poista
  11. Mä ostin jo täksi jouluksi Fazermintejä ja suklaaomaria. Lisäksi löytyi boksi Fazerin joulusuklaata, eli sitä missä on esim. piparia. Mutta pitää ostaa vielä jotain lisää, koska suklaata kuluu reippaasti jouluna :D

    VastaaPoista
  12. Mä rakastan ihan niitä perinteisiä fazerin sinisiä ja sinivalkoisia konvehteja :) Oon ite vähän turhan nirso mitä tulee konvehteihin, kun yleensä niistä löytyy vaan pari sellaista suklaata jotka maistuu minullekin. Mutta nougat ja pähkinätäytteiset suklaat kyllä tulee syötyä :D Tosi vähän tulee kuitenkin ostettua konvehtirasioita, koska inhoan ylikaiken konvehteja, joissa se täyte on nestemäisessä muodossa ja niitä tuntuu monissa konvehtirasioissa olevan ihan liikaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä rakastan nestemäistä täytettä, siksi minttusuklaa ja ananaskonvehdit on parhautta :)

      Poista
  13. Pakko sanoa, että inhoan noita konvehtirasioita, koska niissä on yleensä vain muutama konvehti, joista pidän. Kaikki likööritäytteet, rommirusina, ananas, appelsiini, mantelikrokantti jne on mun inhokkeja. Samaten karkit, en syö niitä koskaan. Suosikki on Brunbergin Tryffelit, oon jo pari rasiaa niitä ehtinyt syömään ;) Wienernougat menettelee, minttukonvehteihin on tullut inho vaikka niistä joskus pidinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin mahtavaa että valikoimassa on kaikille jotain ;)

      Poista
  14. Voi, ihana postaus! Mun on ehkä ostettava kans vielä itselle toi iso rasia. Ostin sen vanhemmilleni ja meinasin jo pitää sen itsellä :D Yhden kerran oon aikasemmin ostanu fazerin ison rasian ja ai että se oli ihana. Nyt on varattuna Toffifeetä, Wiener nougatia, Noblessea. Pandan käärepaperillisia söin rasiallisen, olikohan karpalo-vanilja, aika hyvä sekin. t. Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tykännyt karpalo-vaniljasta vai karpalo-toffeeko se oli..

      Poista
  15. Mä tykkään Toffifeestä, Twisteistä ja Ferrero Rochereista 😊
    Sitten ihan vaan irtonamia ja Julia konvehteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ferrerot on ihania mutta nyt en raaskinut ostaa enää niitä ;)

      Poista
  16. Pandan kohvehtirasian parhaat ovat mun mielestä zabaglione, ananas ja suklaatryffeli. :) Koska pidän marsipaanikonvehdeista, ostin ja söin jo sen kaupan halvimman saksalaisen rasian, jossa kaikki maistuu suurinpiirtein samalta. Liköörikonvehdit kuuluu myös jouluun. Muistelen nähneeni After Eightistä viime vuonna Irish Cream-version jossain, mutta en muista, maistoinko sitä itse. Appelsiiniversio kuulostaa vielä paremmalta. Mua kiinnostaisi myös maistaa Budapest Orange Crisp konvehteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appelsiinisuklaat on hyviä mutta eivät mene mulla edes Budapesteissä ;)) After Eight Irish Cream versiota on muuten nyt myynnissä!

      Poista
  17. Oi nam miten hyvän näköinen toi Fazerin konvehtilaatikko! Viittisköhän itsekin tuhlata noin paljon suklaaseen :D Sinivalkoisia on tullut syötyä jo niin monta laatikkoa, et niitä syön varmaan seuraavaksi ensi jouluna :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostat tuon ison laatikon, siinä on monta hyvää makua ;)

      Poista
  18. Perusboksi käärepaperillisia Fazerin sinisiä on parasta <3 niitä onkin mennyt jo pari boksia tässä joulua odotellessa :) Konvehtirasioista tykkään ehkä eniten Maraboun Aladdin, Paradis ja Symphony. Niissä on vähinten niitä "pahoja" konvehteja :D Dumlet, Vihreät kuulat on jees, samoin Wienernougat eli kaikki käy :) Budapestistä en tykännyt pienenä, nyt en ole vuosiin maistanut, pitäisikin testata, jos on oma maku muuttunut.

    VastaaPoista
  19. Fazerin Juliat, Tonttu tai Enkeli -suklaapatukat ja Toffifeet! Olen yleensä vähintään yhden Julia-rasian ostanut joulun alla, mutta tänä vuonna joulu on tullut niin hirveän nopeasti, ettei sitä perinnettä ole vielä ehtinyt toteuttaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tässä vielä aikaa ;) Juliat on kyllä hyviä <3

      Poista
  20. Meillä perinteinen jouluboxi on Quality Street. Nyt tuli jo maistettua Fazerin Truffles with Baked Apples, lapsi ei tykännyt, me aikuiset tykättiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en hirveästi tykännyt noista uuniomena -suklaista :) kyllä niitä pari syö mutta ei enempää...

      Poista
  21. Miten voi joku vetää napaansa noin suuren määrän suklaata! :D Luulen, että oma suklaakiintiö tuli täyteen pelkästään noita herkullisia kuvia katsellessa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin helposti :D mutta menee siihen pari kuukautta, ei näitä joka päivä jaksa syödä ;)

      Poista
  22. Huh, tuli ihan makean ähky lukiessa tätä postausta ja kommentteja. ;D Wiener nougatia ajattelin tänä vuonna syödä jouluna ja varmaankin muitakin konvehteja tulee ostettua. Marmeladit ovat pienissä määrissä hyviä. Onneksi niitä saa välillä irtokarkkiosastolta.
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreitä kuulia on ainakin irtohyllyssä :) voi kun Wiener Nougatit olisi pienemmässä rasiassa niin ostaisin.

      Poista

Kiitos kommentista <3