keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Jotain turkille ja hampaille

Kuten otsikko viittaa, tämän päivän postaus liittyy karvaisempaan kaveriin. Pääsimme Hipun kanssa toteuttamaan yhteistyötä Dogium -sivuston kanssa. Kyseessä on koiraihmisten kokoontumispaikka josta löytyy paljon lueskeltavaa! Löydät uutisia, koiratapahtumia ja keskustelupalstan. Kaiken tämän lisäksi Dogiumilla on myös verkkokauppa josta saatiin pari tuotetta esiteltäväksi blogiin.

P9240157.ORF

BioCare -lohiöljy pääsee hoitamaan turkkia ja anturoita. Toki se antaa myös lisää energiaa sekä tekee sisäisesti hyvää sydämelle sekä verisuonille. Aivan kuten ihmisenkin pitäisi kalaa syödä! Hippu on raakaruokinnalla pääsääntöisesti joten omistajan on syytä huolehtia lisäravinteista ettei raakaliha tuo mukanaan puutostiloja. En siis syötä täysravinto raakalihoja.

P9240123.ORF

Annan sinkkiä ja d-vitamiinia mutta myös öljy on tärkeää. Huomasin jossain vaiheessa Hipun anturoiden olevan hiukka kuivan karheat. Lisäsin ruokavalioon öljyä ja jo parissa viikossa alkoi turkki kiiltää ja anturat pehmenivät. Myös nirson koiran saa syömään lorauttamalla nappuloiden joukkoon lohiöljyä. Lohiöljy tuoksuu ja maistuu tuoreelta lohelta. 

P9230112.ORF

Minä annan lohiöljyn ruoan joukossa tai nappuloiden seassa. Aina on maistunut, Hippu on muutenkin tosi hyvä syömään. BioCare lohiöljy on täysin luonnollinen; ei lisäaineita, ei tiivisteestä ja sisältää luonnollisia antioksidantteja. Valmistetaan tuoreesta norjalaisesta lohesta. Lohiöljy sopii kaikenikäisille ja -kokoisille koirille. Käytettävä 3 kk sisällä avaamisesta.

P9240120.ORF

Petosan -hammasharja pääsi testiin erikoisen muotonsa takia. Hippu ei tykkää hampaidenpesusta mutta antaa sen tehdä. Takahampaita on vähän hankala pestä koska ei tykkää ollenkaan siitä että harja työnnetään suuhun. Toivoinkin että tämä harjan muoto toimii paremmin koska se harjaa samalla kertaa hampaan molemmin puolin.

Olen huomannut että säännöllisellä hampaidenpesulla on suuri merkitys hammaskiven muodostumisen ja suun haisemisen ehkäisyssä. Hipun henki ei haise kun pesen hampaat joka päivä ja käytän päivittäin merileväjauhetta. Se saa myös hammastikkuja sekä raakaluita mutta ne eivät yksinään pidä meillä hammaskiveä poissa.

P9240198.ORF

En halua että toisella on joku päivä kipeät ja hoitamattomat hampaat. Se kun ei voi kertoa että mätä hammas suussa sattuu. Lisäksi hammaskiven poisto maksaa satasia, saati jos hampaita pitää poistaa. Pidän siis lemmikkini hammashygienian kunnossa hyvin halvalla kikalla; hammasharjalla ja koiran hammastahnalla :)

Koiraihmiset; millaiset rutiinit teillä on hammashoidon suhteen? Lisäättekö öljyä ruoan joukkoon?

11 kommenttia:

 1. Meidän haukun hampaita on harjailtu säännöllisen epäsäännöllisesti: Rutiini on aina katkennut, kun on tapahtunut joku elämänmuutos esim muutto taikka vauvan syntymä. Nyt en ole enää yrittänytkään harjailla kun hammaskiveä on niin paljon, että se pitäisi ihan eläinlääkärillä poistattaa. Sen jälkeen kyllä aloitan taas harjaamisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä otan seuraavan rokotuksen yhteyteen hammastarkastuksen. Nyt en ainakaan näe hammaskiveä mutta päivittäin pitää vaivaa nähdä pitääksen sen poissa :)

   Poista
 2. Meidän laku ei koskisi öljyiseen ruokaan. Nirppanokka kun on

  VastaaPoista
 3. Ennen lisättiin öljyä. Yleensä pellavaöljyä, koska partaisen koiran parta haisee lohiöljyn jälkeen kammottavalle. Nykyään koiran ruokavalio on todella tarkkaan rajattu munuaisten vajaatoiminnan takia, joten ei syö öljyjäkään. Vain nappuloita ja hammastikkuja (ja pieniä paloja keitettyä maksaa superherkkuina).

  Hampaita pitäisi harjata aktiivisemmin, mutta kun sekä minä että koira vihataan toimenpidettä. Tähän saakka on hammaskivi pysynyt hyvin poissa dentastixeillä, mutta nyt juuri viikonloppuna katselin, että koira näköjään imeskelee ne yhdellä puolella, kun toisen puolen hampaat olivat ihan puhtaat ja toisen eivät. Puhtaammat olivat siltä puolelta, josta on poistettu enemmän hampaita (rikkoontumisen vuoksi, hammaskiven takia ei ole poistettu yhtään, mutta halki on ollut useampikin mm. kaikki isoimmat takahampaat).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nuo Dentastixit ei auta, tuo hotkaisee sen ihan hetkessä. Vähän pidempään menee niiden siilien ja hammasharjojen kanssa joita Musti Ja Mirri myy. Kyllä minua harmittaa pestä kun toinen ei anna tehdä suosiolla mutta pakko on. Tietää kyllä sen. Yritän joka päivä pestä vaikka nopeasti, on se parempi kuin ei mitään :)

   Poista
 4. Meillä hampaat putsataan hammaskivestä, sekä hammas pyykillä käydään silloin tällöin! raakaruokinnan yhteydessä koirat saavat lisänä öljyt, vitamiinit yms! :)

  VastaaPoista
 5. Meillä käytetään juomavedessä dental care liuosta, ruuassa merilevää ja iltapalana dentastixiä. Harjausta olen yrittänyt,mutta vauvan harjatkin tuntuvat isolta noitten suuhun.
  Kummankaan maha ei ole öljyjä kestänyt, kokeiltu lohta,rypsiä ja kookosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chihuilla on kyllä niiiiin pikkuriikkiset hampaat :) mä katsoin just eläinlääkärillä jotain liuosta mutta sanoivat ettei se kuulema maistu kissoille. En sitten uskaltanut ostaa ettei mene hukkaan. Tämä syö sen m-kokoisen Dentastixin parilla haukulla niin eivät varmasti putsaa hamppeja. Herkkuna se maistuu. Pienet varmasti syövät pidempään ja on enemmän sitä purutyötä. Merileväjauhe meilläkin, on muuten Oscarilla tosi edullista, halvempaa kuin M&M Plaque-Off ;)

   Poista
  2. Joo, Oscarin jauhe käytössä. Tuo veteen laitettava liuoskin on sieltä. Tuoksuu kevyesti minttu/fluori/ksylitol:lta.

   Poista

Kiitos kommentista <3