perjantai 25. elokuuta 2017

Georganics - luonnonmukaista suunhoitoa

Näin NHS:n maahantuomat Georganics uutuudet jossain Facebookin mainoksessa ja mielenkiintoni heräsi heti. Kauneusbloggaajien mökkimiitissä Joensuun Kontiolahdessa järjestettiin Marian johdolla pieni tietovisa. Siinä piti tunnistaa eri tuotteita ja kertoa mitä tai mihin tarkoitukseen ne ovat. Mulla meni päin honkia enkä ollut kovin tietävä, mulla alkoi mennä voiteet sekaisin kun niitä koko ajan käteeni pyyhin.
Voittajille oli hienot palkinnot, he saivat valita kassista aina kaksi tuotetta. Meitä myöhemmille palkintosijoille sijoittuneitakaan ei unohdettu vaan jokainen saatiin valita kaksi tuotetta. Mikä onni sattuikaan että mulle jäi valittavaksi Georganics tuotteita josta nappasin Oil Pulling suuveden ja Coconut Oil hammastahnan.

Georganics on sarja joka sisältää kolme hammastahnaa, kolme Oil Pulling kookosöljyä ja aktiivihiilijauheen. Sarja syntyi Englannissa vuonna 2015. Georganics käyttää tuotteidensa raaka-aineina vain luonnonmukaisia kasveja tai suun terveyttä edistäviä mineraaleja. Tuotteet eivät sisällä mitään synteettisiä, mahdollisesti epäterveellisiä ainesosia. Georganics tuotteet sopivat vegaaneille.

Georganics

Aktiivihiili Oil Pulling yhdistää kookosöljyn ja aktiivihiilijauheen. Kookosöljyn purskuttelu eli oil pulling edistää suun terveyttä. Tätä käytetään suuveden tapaan ja se puhdistaa suun ja poskiontelot. Haitalliset bakteerit irtoavat öljyyn. Aktiivihiili Oil Pulling sisältää antibakteerista kookosöljyä ja mm. mintun eteeristä öljyä, joka tuo suuhun raikkaan tunteen. Sisältää aktiivihiiltä 1g/100 ml, jolloin Oil pulling on myös kevyesti valkaiseva. 

Kuulosti ihan hirmu mielenkiintoiselta ja juuri tätä aktiivihiili-suuvettä halusinkin kokeilla vaaleampien hampaiden toivossa. Tätä otetaan 1-2 ruokalusikallista ja purskutellaan 5-20 minuuttia. Kyllä, luit oikein. 20 minuuttia :D en ihan kykene siihen! 
Suutuntuma ja jälkimaku on hieman öljyinen joten en kykene käyttämään ihan päivittäin. Mutta hampaat ja suu on puhtaat tämän jäljiltä, ennenkaikkea jännä ja hauska uutuus!

Georganics Oil Pulling mouthwash

P8200016.ORF

Red Mandarin 100% luonnollinen hammastahna puhdistaa ja auttaa hammaskiilteen uudelleen mineralisoitumista. Hammastahna sisältää mm. kalsiumia ja ruokasoodaa, joissa on runsaasti suun terveydelle hyviä kaliumia, magnesiumia ja piidioksidia. Tämä hammastahna ei sisällä fluoria. Purkki on kierrätettävää materiaalia ja tahnan mukana tulee spaatteli.

Georganics Red Mandarin toothpaste

Georganics Red Mandarin toothpaste

Koostumus on jännä, aika tiivis ja erikoinen. En selvästikään ole tottunut kuin perinteisiin hammastahnoihin ;) iso purkki kestää pitkään ja tämän luvataankin säilyvän 12 kuukautta kun et päästä purkkini vettä. Red Mandarin on maultaan hyvä, tosin tekisi mieli kokeilla myös piparminttua. Suun tällä saa puhtaaksi ja raikkaaksi. Tämä ei aiheuta vihlontaa eikä ole liian hankaava. 

Tuotteita löydät NHS:n nettikaupasta mutta myös Biodellystä* muutaman euron halvempaan hintaan. Hinnat pyörivät n 13 - 16 euron tietämillä. 

Miltäs nämä kuulostivat? Purskuttelisitko kookosöljyllä suutasi tai pesisit luonnonmukaisella hammastahnalla?

Tuotteet saatu blogimiitistä. *-merkitty on mainoslinkki jonka kautta ostaminen tuo bloggaajalle pienen komission.

19 kommenttia:

 1. Tuo öljypurskuttelu on ollut täällä nyt pari päivää testissä ja tykkään! Jättää suun mukavan raikkaaksi ja salaa toivon että hampaatkin vähän kirkastuisivat. En tosin minäkään millään kykene tuohon 20 minuuttiin :D

  VastaaPoista
 2. En ole tällaisista tuotteista ollut edes tietoinen. Käytän ihan perinteisiä hammastahnoja, enkä ole kauhean innostunut menemään "laatikkoni ulkopuolelle", mutta ainahan voi mieli muuttua. Viisikin minuuttia purskuttelua on aika pitkä aika, saatika sitten 20 minuuttia. Siinä ajassahan on kaikki nesteet valuneet todennäköisesti leukoja pitkin rinnuksille, mulla ainakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla menee leuat lukkoon jo viidessä minuutissa. Mutta hyvin tämä toimii pikapurskuttelunakin ;)

   Poista
 3. Vähän on liian pitkä aika toi 5-20 minuuttia purskuttelua. :D Joo ei. Mä käytän vain hammastahnoja, joissa on fluoria, en ainakaan jatkuvaan käyttöön ottaisi fluorittomia tuotteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on fluoritahnoja rinnalla. Välillä otan näitä testijaksoja ja välillä Black & White aktiivihiili valkaisun :)

   Poista
 4. Mie nappasin myös tämän samaisen merkin hammastahnan! Pitäisi vaan käyttää ensin Lushin jauheet pois, niin saisi tämän korkattua :)

  20 minuuttia purskuttelua on tosi pitkä aika, jo tuo viisi tekisi itselleni tiukkaa :D

  VastaaPoista
 5. Mä en uskalla käyttää fluorittomia hammastahnoja ollenkaan (vaikka muutoin käytän kaikkia hippivegaanitahnoja) ja ajatus öljyn purskuttelusta 20 minsan ajan on kyllä aika utopistinen mulle..! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on hyvät hampaat, mulla ei ole ikinä ollut yhtään reikää eikä mitään vihlomista. Siksi taidan olla hyvä koekaniini näille :) ainut ongelma mulla on hampaiden keltaisuus.

   Poista
 6. 20 minuuttia kyllä kuulostaa pitkältä ajalta, tai no kyllä tuo viisikin jo! :D

  VastaaPoista
 7. Mä pidinkin peukkuja siinä palkintojen jaon yhteydessä, että saat näitä tuotteita sieltä itsellesi napattua :) Nämä kuullostaa kyllä mielenkiintoiselta ja kiva olisi joskus itsekin testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai pidit <3 ihana <3 mulla oli niitä ensin valittuja juttuja niin just hyvä että nämä jäi mulle!

   Poista
 8. Onpas TODELLA jännä ja mielenkiintoisen kuuloisia tuotteita! :)) Kokeilisin ehdottomasti.

  VastaaPoista
 9. Poistin Hanna kommenttisi vahingossa ( prkl tämä puhelimella vastaaminen ) :/ mutta soodahan ei vahingoita satunnaisessa käytössä :) Urtekramin tahnaa ostin ja meinasin ottaa seuraavana käyttöön.

  VastaaPoista
 10. En jaksa purskutella ja yleensä kaikki suuvedet ym rupee kirvelemään, mutta toi hammastahna jäi kiinnostamaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3