sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

F.U.N Lacquer - Edgy (H)

Tänään on ensimmäinen päivä ilman kahvia. Pää jumittaa, väsyttää ja tuntuu ettei lanttu leikkaa. Sain vahvistuksen IBS - Ärtyneen suolen oireyhtymästä ja ruokavalio meni uusiksi. Vielä odotan tähystykseen pääsyä mutta ensikädessä menee ruokavalio uusiksi. Kahvi lähti veke, maitotuotteet tarkkaan syyniin ja viljat pois. Mitään maustettua en syö muutenkaan, siiderit, limut yms. sokerijuomat jää kauppaan muutenkin.

Mun pitäisi kertoa näistä kynsistä vähän jotain mutta tuntuu etten pysty :D tuntuu ettei leikkaa! Hienot nämä kyllä! Ostin F.U.N. Lacquer Edgyn hologrammi version. Meinasin ensin sen Stylen (H) version mutta tämä sitten päätyi ostoskoriin koska tavallinen Edgy on niin hieno.

P7120042.ORF

P7120029.ORF

Lakkasin tällä sähkönsinisen A England Queen Of Scotsin päälle. Laitoin kaksi kerrosta. Edgy (H) ei oikein peitä yksinään vaan on parempi toisen päällä. Sopii tummien värien päälle mutta kokeilin nyt ensimmäisenä sinistä. (H) versio eroaa normaalista siten että glitter on sirompaa ja ulkona holokuvio tulee esille. Auringossa lakka on ihan jumalainen, ihan parhaita lakkojani. Siis tuntuu että suusta ei tule enempää ylistyssanoja, lakka on niin säkenöivä että varmaan olen sanaton sen takia ;)

Mulla on nyt kiva pieni kokoelma F.U.N lakkoja. Ihmettelen miten siinä niin kävi? Merkki oli mulle aika vieras silloin kun ne Cesariin tupsahtivat. Tuntui että niistä meni ihan mykäksi eikä oikein osannut valita mitä haluaisi. Kun hienoja oli niin monta mutta nämä ovat kalliita. Joitakin olen ostanut ja joitakin saanut. Siitä on sitten kokoelma karttunut ja mulle on tullut selväksi mitkä näistä ovat niitä oman tyylisiä ja mitä tulee käytettyä. Kyllä 20 e hintainen lakka pitää olla sellainen että sitä käyttää ilomielin eikä se jää homehtumaan Helmeriin.

P7120061.ORF

P7120032.ORF

Oikeastaan kaikki F.U.N lakkani ovat ihan erilaisia keskenään. Se onkin aika hyvä että jokaisen kokoelman lakat eivät ole samanlaisia vaan glitter on aina vähän erityyppistä. Ekana ostin muistaakseni Reunion hologrammiversion. Sen hologlitter on sellaista että se näkyy tietynlaisena hillittynä glitterinä ihan luonnonvalossakin. Sitten nämä Birthday kokoelman lakat ovat glitterpommeja, sellaista isompaa, värikkäämpää mutta ei ehkä niin kimaltavaa glitteriä. Se erottuu kyllä kynnellä mutta on jotenkin erilaista. Ei erotu niin huonevalossa? Mutta auringossa...nam! Ja taas LE kokoelman glitterlakat ovat lastua, hexaa ja vähän kaikkea. Ehkä hillitympiä? Mutta kaikki lakat ovat erilaisia ja se on hieno juttu! Rakastan kaikkia F.U.N lakkojani ja kyllä, valitettavasti olen niihin koukussa. Sanat "Limited Edition" ja "rajattu kappalemäärä" ovat ne jotka saavat sydämen sykkimään ja sormet syyhyämään näppäimistöllä. Ja se hetki kun haet kirjeen postista ja avaat lähetyksen...

P7120020.ORF

P7120070.ORF

P7120100.ORF

Kukkaleimat Konad m26 laatasta. F.U.N. Lacquer lakat suomesta yksinoikeudella kynsilakkataivaasta CesarsShopista.

P7120020.ORF

Pieni kuvapläjäys mutta oli hankala valita muutamat kuvat missä lakan ihanuus välittyy teillekin. Eikö olekin ihan superihana lakka?

48 kommenttia:

  1. Upeat kynnet ja varmaan ikävä tuollanen sairaus,mutta uskon että pärjäät,voimia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ensin tuntui hankalalta mutta ei se onneksi olekaan :)

      Poista
  2. Upeat kynnet! En tiedä onko vika mun puhelimessa vai jossain muualla, mutta jokainen kuva näkyy mulla 3-4 kertaa peräkkäin :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) höh! Mulla näkyy normisti sekä tietokoneella että kännykällä. Mutta onpa ikävä juttu, kerrothan minulle jos kuvien sekoilu jatkuu blogissani. Flickr vähän muutti tuota kuvanjakosysteemiä mutta ei pitäisi vaikuttaa koska en huomannut yhtään tälläistä kuvien moninkertaistumista esikatseluissa enkä nyt julkaistuna.

      Poista
    2. Mullakin on nyt ehkä viikon ajan sun blogin kaikki kuvat näkyneet kaksi kertaa peräkkäin. Lisäksi kuvan päällä oikeassa laidassa keskellä lukee Flickr, oikeassa alakulmassa "all rights reserved" ja kuvan vasemmassa alakulmassa kuvan nimi esim. alimmaisessa kuvassa "P7120020.ORF by Tanja Vartiainen". Ei tämä minua sinänsä häiritse, mutta ajattelin kertoa kun huomasin yllä olevan kommentin! :)

      Poista
    3. Täh...aivan pyllystä! Mulla ei näy..mutta näkyy nuo tekstit. Huomisesta alkaen ei pitäisi näkyä koska muutin tuota koodinpätkää. En mä halua että täällä hyppii kuvat koska saattaa se alkaa häiritsemään pidemmän päälle :)

      Poista
  3. Upeat kynnet! Mun miehellä on sama ongelma, mutta sille erikoislääkäri oli ehdottomasti sitä mieltä, että kahvinjuontia ei missään nimessä pidä lopettaa, kun mies on ollut kahviholisti koko ikänsä. Yhtäkkinen muutos vain pahentaisi asiaa. Sanoi, että kannattaa juoda vain espressopohjaisia kahveja ja espressoa ja niin mies on tehnyt viimeiset kaksi vuotta, ei mitään oireita. Suodatinkahvi on se, mikä on huonoksi mahalle. Mun mies esim. pystyy syömään hyvin tummaa leipää, mutta vaaleasta tulee oireita. Noi ruokajutut on sellaisia, että ne saa vain kokeilemalla kantapäänkautta tietää, mikä sopii itselle ja mikä ei. Mitenkään kiveenhakatusti ei kannata kaikkea pois jättää. Toki kohtuu kaikessa. Noi ruoka-aineet mitkä pahentaa tilannetta on täysin yksilöllisiä. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) minä lopetin kahvin kertalaakista. Alussa oli paha ja tuntui että nukahtaa. Mutta päänsärkyä ei ollut tai sellaista. Tosin minä en juo kuin 2-3 kuppia päivässä. Testailut on koko ajan menossa ja ensi viikolla on loput tutkimukset. Aika jännä tuo että miehesi saa juoda espressoa, mulla se pahin kipu helpotti nimittäin heti kun lopetti kahvin. Mutta jokainen on yksilö enkä minäkään ihan kirjaimellisesti noita noudata.

      Poista
    2. Juu niin on, ja kannattaa kokeilla vaikka jättää aina joku tietty elementti pois, eikä kaikkia kerralla, niin saa helpommin selville, mikä itselle ei sovi. Tuo suolihomma on niin yksilöllistä. Kun oppii tarkkailemaan tilannetta, huomaa aika nopeasti ne, mitkä ei itselle sovi ja pahentaa tilannetta. :)

      Poista
    3. Hapokkuus ei kai välttämättä sinänsä liity itse kahvijuoman valmistusmetodiin (siis suodatin tmv). Vaan niiden papujen valmistukseen (ja jonkin verran myös lajikkeeseen). Yksinkertaisesti mitä tummempi paahtoinen kahvi, sitä vähemmän happoja. Hapot hajoavat paahdossa, näin ollen "perinteiset" suomalaiset juhlamokka ymv laimeahkot tiskivesikahvit (vaaleapaahto) ärsyttävät mahaa ja suolistoa kaikista eniten. Kun taas mitä vahvempi, "lusikka seisoo kupissa pystyssä itsestään"-espresso, sitä vähemmän suolistoa ärsyttävä. Hassua sinänsä, kun voisi kuvitella asian olevan juuri päin vastoin. Toki vahvempia kahveja yleensä myös nautitaan pienempiä määriä, mutta se ei varsinaisesti ole ensisijainen syy parempaan toleranssiin.

      Itse olen joskus muinoin aiemmin kitannut kahvia ihan urakalla. Asuttuani Etelä-Euroopassa vuosia, en enää pystynyt, enkä pysty edelleenkään juomaan esim juhlamokkaa tmv vaaleapaahtoista "suomalaista" kahvia. Elimistöni ei siedä sitä, enkä pysty maistamaan siinä lainkaan kahvia, ainoastaan kitkeryyden.
      -Tiia

      Poista
    4. Juhlamokka on mun lempparia :DD on mulla tuo kapselikone ja olen joskus maistanut näitä tummempia kahveja. Mutta ne ei ole mun juttu, ei...hyi...en tykkää yhtään. Muutenkin juon kahvin tuoreena ja ison maitotilkan kera. Kuumasta kahvista en tykkää. Ronkeli mikä ronkeli :) minä muuten olin uskossa että mitä vahvempi; sen pahempi. Jännä ettei näin olekaan!

      Poista
  4. On tää kyllä hieno! Mun on varmaan pakko hankkia jossain vaiheessa se Precious (H). Ottaa niin päähän, kun olin just tilaamassa (vihdoin ja viimein) Evening Gownia ja se olikin sitten mennyttä. Edellisellä viikolla sitä vielä oli kaupoissa mutta nyt ei voi kuin itkeä sen perään. Onneksi mulla on sentään Starry Night, yhyy! Tsemppiä ruokavaliomuutokseen. Varmasti helpottaa, kun saa vihdoin nimen vaivoille ja voi tehdä asialle jotain. Mä olisin kyllä aika hukassa ilman kahvia. En ihan heti osaa sanoa millä perusteela suostuisin siitä luopumaan. Mulla on refluksitauti, eikä tuo kahvi siihen varsinaisesti auta, mutta hitto soikoon minä en ala kitumaan ilmankaan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) onhan nämä ihan tosi ihania ja jos olisivat halvempia niin hankkisin enemmän. Mutta hinta laittaa miettimään eikä sitten tule virheostoksia. Se marmelaadi on ihana, mulla on sitä nyt kynsillä.
      Kyllähän se kahvi tuoksuu hyvältä ja meinaan vahingossa aina ottaa kun käydään vaikka taukokahvilla töissä. Mutta minä nyt otan tämän tosissaan koska muistan miten hankala oli lopettaa tupakanpolttoa kun siitä lipsui koko ajan :)

      Poista
  5. Upea lakka kyllä!
    Siskolla on sama juttu, mutta astetta pahempi vielä. Gluteeniton ja laktoositon ruoka sopi ennen, mutta nykyään pitää olla vielä luontaisesti gluteenitonta ja syynätä kaikki tuoteselosteet, ettei niistä löydy esim karrageeneja tai mitälie inuliineja. Kahvia sisko juo edelleen, mutta vähemmän kuin ennen. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) kuulostaa tosi ikävältä, toivottavasti mulla ei mene ikinä noin pahaksi.

      Poista
  6. Ai mikä kaunotar tuo lakka, ihan huisin nätti! Kyllä pidän myös omia F.U.N.-lakkojani kuin aarteita, vielä niitä on harvakseltaan mutta piiikkuhiljaa. Tällä hetkellä mustakin tuntuis oudolle luopua kahvista mutta joskus vuosia sitten kun tulin Intian reissultani niin lopetin kahvin juonnin kuin seinään ja sitä kesti noin vuoden päivät ja aloitin uudestaan. Lopetin sen siksi että jostain kummallisesta syystä Intiassa juotu kahvi maistui vielä suussa ja omasta keittimestä valutettu maistui suussa suodatinpussille ja päätin olla juomatta nestemäsitä pahvia :D Tsemppiä kovasti sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) heh, kuulostaa ihan hauskalta :) minua myös ärsyttää olla koukussa erilaisiin asioihin. Oli aika taistelua lopettaa tupakointi, yritin tosissaan yli vuoden ennenkuin pystyin lopettamaan enkä silloinkaan ihan kuin seinään. Oli tosi hankalaa mutta se palkittiin kun piti vaan pään lujana. Kahvista luovus mutta karkit ja jäätelö, suklaa...niistä en pysty. Se ona inoa pahe jonak sallin. Tiedän että Ben & Jerry ei ole laktoositonta mutta tänään aion syödä sitä koska on mun karkkipäivä. Itsepähän ne mahanpurut kärsin ;D

      Poista
  7. Ai karseaa... Siis ei lakka vaan tuo ärtyvän suolen oireyhtymä. En itse asiassa yhtään ihmettelisi, jos itselläni olisi sama, jos asiaa vain tutkittaisi koska ärsyyntyvää ja stressaantuvaa sorttia tuntuu mahansisukset olevan milloin mistäkin asiasta. Mutta mun peruspääravinto on just kahvi ja ruisleipä, enkä osaa kuvitella itseäni syömässä muuta aamupalaksi edes... Tsemppiä vaan. Toivottavasti kahvin myötä kadonnut puhti ja vireys palaavat vielä!

    Lakka näyttää onneksi ihanalta - onneksi, koska oon itsekin kotiuttanut tämän. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, lakka on ihana :D odottelen kyllä testituloksia että onko jotain muuta syytä tähän väsymykseen ja pitäiskö lisätä vitamiinien syöntiä. Kyllä se jossain vaiheessa pakottaa lääkäriin kun maha menee pahaksi. Toivotaan sulle parempaa mahaa :) itse voi myös miettiä eri vaihtoehtoja jos joku tuntuu ärsyttävän masua :) tykkään minäkin tuoreesta ruisleivästä mutta nyt se on kiellettyä.

      Poista
  8. Mullakin on IBS, kurja vaiva mutta ei voi mitään. Toivottavasti löydät sopivan ruokavalion itsellesi :-) Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) kyllä minusta tuntuu että olen löytänyt sopivia tuotteita ja ehkä vähän uuttakin ja monipuolisempaa kun ennen söin aina samaa :)

      Poista
  9. Tosi upee lakka, mut ääh mä en osaa päättää et tilaanko tän lakan vai en. Välillä oon sitä mieltä et tilaan nythetipaikalla, mut minuutin päästä oon taas et plääääh ei jaksa :'DDD.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah no kannattaa toimia nopsasti, tiiä vaikka tätä ei kohta enää saa! Sitten itketään kun ei toimittu ajoissa :) näin mä aina ajattelen ja toimin sitten nopeasti :)

      Poista
  10. Ärtyvän suolen oireyhtymä ei ole oikeastaan sairaus vaan lähinnä ominaisuus, tuumasi mulle eräs gastroenterologi. Toiminnallinen vaiva, joka kyllä valitettavasti voi tehdä elämästä välillä hyvinkin hankalaa. Ei kannata suin päin karsia kauhean rankasti ruokavaliota, vaan vähän kerrallaan testailla ja katsella, mikä tuntuu sopivan ja mikä taas aiheuttaa oireita. Minä juon kyllä kahvia ihan surutta, en uskalla ajatellakaan millaista olisi olla ilman :D

    Jos sulla on löysävatsaisuuteen painottuva IBS, niin suosittelen lämpimästi ostamaan apteekista lääkekuitua (Vi-siblin). Se auttaa ainakin mulla todella paljon. Muutenkin huolehdi kuidunsaannista, se on ärtyvälle suolelle tärkeää. Kaura on yleensä hyvin siedetty, joten kauraleipää kannattaa kokeilla sen sijaan että jättää kaikki viljat pois. Mulla ei tule vehnästäkään oireita, mutta rukiista ja ohrasta kyllä. Se on kauhean yksilöllistä. Ruoka- ja oirepäiväkirjan pito voi auttaa kans :)

    Kynnet ovat tosi nätit, toi lakka on ihan huikea ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun oli pakko jättää tavan maitotuotteet, kahvi, leipä paitsi kaura koska olen saanut ihan kaikesta oireita. Jopa salaatista. Siksi mun oli pakko rajata tiukalla kädellä. Otin mallin FODMAP ruokavaliosta ja nyt on vähän parempi olla.
      Sain tuota Vi-sibliniä ja söin ensihätään. Auttoi vähän mutta turvotti pahasti. Nyt en saa syödä sitä pariin päivään. Tosiaan kauraleipää syön, riisiä ja vähän nuudelia. Täysjyvää aina ja olen panostanut kuidun saantiin.

      Mulla on huomenna loput tutkimukset ja sitten toivoisin saavani kaikki tulokset. Mullahan on tässä vielä endo ja en tiedä onko muutakin. Sitten kun on kaikki selvää, otan ruokavalion tosi tarkasteluun koska minua ärsyttää koko ajan olla vatsa pulleana :)

      Poista
  11. Kauniit kynnet ja upea lakka ♥

    Tsemppiä kahvista vieroittumiseen, toivottavasti helpottaa nyt ongelmat :/ Suosittelen testaamaan erilaisia teejuomia, jos vaan niitä saat juoda. Niitähän löytyy vaikka millaisia. Oma äitipuoleni joutui myös jokin aikaa sitten luopumaan kahvista, ja juo nykyään ihan mielissään vaan teetä, kun on löytänyt niin hyvin omaan makuun sopivia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) tykkään teestä että se ei tuota ongelmaa. Kaappi pursuaa eri teemakuja ja ostan mielelläni uutuuksia; tämän hetken suosikki on Karhuherra Paddingtonin teelajitelma :)

      Poista
  12. Pisti silmään sun IBS-todentaminen. Ite oon 17-vuotias täl hetkel ja vuosikaks sitte mul todettiin IBS. Tosi vaikee käyd kahvilla tai ylipäänsä siis kahvilassa ku tarvis olla gluteeniton, laktoositon, ei keittämättömiä/raakoja vihanneksia/kasviksia... ja no, siihen ne vaihtoehdot sit loppuki jo. Ainakaan ei tuu turhaan ostettuu hetken mielijohteesta mitään syötävää ku tietää et sen mahan kans pitäis sit elää vielä syömisen jälkeenkin...

    Vaihtu aamuset ruisleivät kauraleipiin, salaatti pois, porkkana pois, omenat pois, purkka ja ksylitoli ylipäänsä pois, sokerialkoholit minimiin, kouluun erityisruokavalio ja sitä rataa. Mut yhteen kannattaa varautuu: "Ooksä allerginen?" ja sit selität ettet oo ja samalla et mikset voi sit ottaa.

    Mut kyl se siitä. Sen kaa oppii olee. Senkin, ettei voi syöd melkein mitään. Turhat herkut ja mieliteot lähtee järjellä pois, ku puntaroi ei sen takia et "linjat täytyy pitää kunnos" vaan siks et maha alkaa oireilee. Joissain tapauksissa niinki pahasti et tekee mieli linnottautuu kotiin kokonaan.
    Ei silti, maha on yleensä mulla nykyään hyvinvoiva. Tuntee vanhasta tottumuksesta jo omat rajansa ja uskaltaa jo kokeilla jotain rajojen ulkopuolelta.

    Vinkkinä: Harvoille herkkupäiville kannattaa kokeilla apteekin ruoansulatusentsyymi Nogasinia. Tuntuu et voisin syöd vaik pienii kivii ongelmitta ku ottaa pari Nogasinii enne ateriaa. Ja just HARVOILLE herkkupäiville. Maha voi ol vähä turhanki sietävä. Tai siis et tuntuu et tosiaan voi syödä vaik pienii kivii eikä ne kivet tuu ees pihalle vaan katoo vaan jonnekin.

    Siihen tottuu. Kuten kaikkeen ku tarpeeks kaua menee aikaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkeistä ja kokemusten kertomisesta :) minä luulen että kylässä käynnit menee vähän ongelmaksi kun esim. anoppi ei ymmärrä miksei voi tuota tai tuota. Mutta eihän siinä ole mitään pahaa sanoa suoraan, eipä tämä mikään hävettävä asia ole.
      Olen silmäillyt kaupoissa gluteenittomia tuotteita ja niitä alkaa olla kiitettävän hyvä valikoima pikkukaupoissakin! Esim. Leaderilta on tullut gluteenittomia proteiinipatukoita ja Quest Barit on gluteenittomia ( ainakin osa?) joten sellainen on vaikka hyvä hätävara käsilaukussa ja sen voi syödä jos käy kahviloissa kaverin kanssa. Itse otan teen joten kahvilat ei ole ongelma.
      Tsemppiä sullekin! Ikävä vaiva, välillä parempi, välillä huonompi. Kyllä sen kanssa oppii elämään vaikka alkuun tuntui vaikealta :)

      Poista
  13. Tuo säkenöinti on kyllä puhdasta tähtien tuiketta. Näitä ihmettelin ja ihastelin jo instan puolella, käsittämätön lakka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ^Hyvin tiivistetty :) noin tätä lakkaa voisi kuvailla!

      Poista
  14. Hauska yhteensattuma, kun pääsin vihdoin viime viikolla käymään Cesarin liikkeessä ja ostin just samanlaisen lakan :D tai ei se oikeastaan oo kovin kummallista, kun tietää mun rakkauden turkoosia kimallusta kohtaan... mutta ihanaa nähdä kuvia tosta lakasta kynsillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva ostos :) koska tämä on livenä vieläkin upeampi kuin kuvissa!

      Poista
  15. No voihan perseisyys mikä vaiva , pienemmätkin maha-asiat on suolesta ja sit vielä tuommoinen isompi juttu ):
    Mutta lakka on kaunis, tilasin itte Kingin ja Queenin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks siellä Cittarilla oli Milka Oreota niin se helpottaa mun mahavaivoja ;DD

      Poista
  16. Minäkin olen vähentänyt kahvia. Menee joskus jopa 1-2 päivää ilman kahvia. Ennen join vähintään pannullisen päivässä. Mulla on uusi ruokavalio, jossa syöminen on säännöllistä. Kahvin litkintä vie näläntunteen, joten vältän sitä sen vuoksi.

    Tsemppiä muuten oireryhmäsi kanssa. Itsekin yhdessä vaiheessa aloin jo epäillä, että onko minulla samaa? Ei taida olla, mutta vahvaa gluteiinia sisältävät tuotteet saavat vatsaani turvotusta ja kipua. Niitä yritän vältellä.

    Ja pyh, mitään pahoitteluja kuvien määrästä. Tuota ihanuutta olisi voinut katsella vielä useammankin kuvan. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saako kysyä millainen ruokavalio? Minua niin kiinnostaa nämä jutut :) voit vaikka yv:llä kertoa jos haluat. On totta että kahvi ja tupakka vie näläntunnetta pois, siitäkin oli hankala opetella pois kun tupakkaa meinasi korvata makealla.
      Onneksi jokainen voi itse vaikuttaa mahaongelmiin ja testata mikä toimii ja mikä ei. Eihän mullakaan aiemmin tehnyt leipä mitään mutta nyt..ja nyt on koskenut niin kovasti että oli pakko mennä lääkäriin kun eihän se ole normaalia turvota lounassalaatista kolme vyönreikää. Ja kun mahaan koskee 3 viikkoa jatkuvalla syötöllä niin hermot menee :D onneks tämä nyt vähän on helpottanut kun tosiaan itse voi säätää ruokavaliota. Ja lääkäriin vaan sitten kun kivut alkaa hallita elämää ja haitata arkea.
      Juu lakka on ihana <3 indiet on niin ihania ja korvaamattomia :)

      Poista
    2. Oon Jutan dieetillä. :) Järkevän kuuloista touhua, jossa ei mitään tärkeää jätetä pois.

      Juuh, minä niin tiedän nuo turvotukset. On ollut tosi kiva käydä noissa PR-tapahtumissa ja olen syönyt vain salaatin ja äkkiä vatsa turpoaa ja sattuu älyttömästi. :(

      Poista
    3. Toivottavasti kuullaan miten sulle käy :) hyvin varmasti, Jutan dieetti on järkevä ja perustuu maalaisjärkeen eikä siinä tarvita mitään kikkauluja, koko perhe voi oikeastaan syödä samaa :)

      Poista
  17. IBS asiaa täälläki. Kohta 7vuotta takana toteamisesta, ei ole ko pahentunu vain tämä. Mikään ei auta ja kaikesta vaivoja. Tosi kivaa. FODMAP:issa muuten ei sais syödä maitohappobakteereita, mutta kannattaa :) mulla pahensi asiaa fodmap. Tässä on sen verran kaikkee jo kokeiltu, että huh huh :D lääkkeet kannattaa jättää minimiin, antibiootit varsinki. Mulla on kyllä niin vaikee maha, etten toivo kelleen. Millon kipukohtauksia, millon löysällä, kovalla. Ykskään päivä ei oo samanlainen.
    Toivottavasti sulla auttaa ruokavalio, olis helppoa :) Kynnet hienot, tietysti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) kuulostaa ikävältä mutta tiedän tunteen. Ruokavalio on nyt auttanut ensi hätään ja lievittänyt vähän oloa. Mutta koko ajan koskee mahaan ja on tukala olla. Vihaan pukeutumista ja kesällä vähissä vaatteissa oloa :) tsemppiä meille!

      Poista
    2. Eipä se muu auta, kuin tsempata päivästä toiseen :) tähän tottuu, sanottasko niin. niinku kaikkeen krooniseen sairauteen, vaikka tää nyt ei sairaus varsinaisesti olekkaan ( vaikka ei kyllä muulle tunnu :D )

      Poista
  18. Täytyy kommentoida tuohon kahvista luopumiseen. Kärsin samasta vaivasta ja erään kerran kahvilassa ollessani ystäväni suositteli kokeilemaan soijalattea. Olin hieman skeptinen mutta yllätyksekseni se ei aiheuttanut oireita.

    Nykyään juon kerran, pari viikossa soijalattea. Tosin kotona teen sen Watsa-kahviin, joka on ainakin minulle vatsaystävällisempää. Lämmitän soijamaidon mikrossa ja surautan siihen vaahtoa. NAM ♡
    Liian tiuhaan tätäkään en voi juoda ja jos vatsa alkaa ilmoittaa vastalausetta, pidän taukoa esim. viikon.

    Suosittelen ainakin kokeilemaan !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa namilta!! Soijaa välttelin alussa mutta kyllä olen nyt syönyt. Kiitos vinkistä, ehdottomasti pitää testata :)

      Poista

Kiitos kommentista <3