tiistai 12. toukokuuta 2015

Liebster haaste

Ihana Pipa haastoi minut Liebster haasteella ja koska nämä ovat aina kivoja, vastailen mielelläni :)


Minulle esitetyt kysymykset:

Mikä on kesäsuunnitelmasi?
Kuten kerroin, jään kesälomalle toukokuun puolivälissä :/ helteistä en siis lomalla pääse nauttimaan...mutta aion tehdä vähän pihahommia, siistiä kukkapenkit loppuun, siivota sisällä varastoja ja kaappeja sekä tietysti pestä ikkunat! Oikeata lomailua, eihän se loma ole jos ei ole sata hommaa odottamassa mitä ei muuten kehtaa tehdä :)
Sitten aion myös olla Hipun kanssa, kouluttaa ja opettaa sitä. Osataan jo aika hyvin luonnostaan mennä hihnassa, istua ja tehdä tarpeet ulos jos vaan vie ahkerasti ulos eikä anna sisällä hiimailla itsestään.



"Äiti ei meinaa uskoa miten nopeesti minä kasvan. Näissä yläpuolella olevissa kuvissa olin kauhusta jäykkänä ja juuri tullut uuteen kotiin. Mikä hassu pallero olenkaan ollut, ei voi uskoa! Ja alapuolella kolmisen viikkoa sitten! Olenko jo iso tyttö?"



Mikä on rakkain esineesi?
Rakkain...ensin tuli mieleen että puhelin mutta haloo...ehkä se on tärkein ( =puhelinriippuvuus ). Vastaan että rakkaimmat ovat äidiltä saadut Arabian astiat, jotkut tuikkujutut ja perityt esineet. Mulla ei hirveästi ole perittyjä, ovat vanhempieni luona. Luulen että siellä on enemmän rakkaita ja tärkeitä esineitä :)

Minkä unelman haluaisit toteutuvan?
Haluaisin että elämä menisi hyvin. Parisuhteessa olisi kaikki hyvin, koko perheeni pysyisi terveenä ja olisin onnellinen. En lottoa mutta lottovoittoa toivon. Toivoisin että mulla olisi enemmän rahaa mutta elämän perusasiat ja jokapäiväinen tavallinen elämä on silti tärkeämpää minulle. En siis haaveile mistään matkoista tms. kun ei ole varaa. Kodin remonteista haaveilen ja niitä toteutetaan pikkuhiljaa. 



"Korvat mulla on noussut pystyyn, olen kasvanut pituutta ja kuononi on kasvanut pidemmäksi. Ai että minä olen hieno tyttö! Kävin myös jo suihkussa! Se vähän pelotti mutta minusta lähti kamala kuravesi ja pesun jälkeen aloin tuoksua tosi hyvältä! Turkkini muuttui pehmeämmäksi ja mukavan tuntuiseksi, kylläpä nyt kelpaa taas möyriä pihan "jätepisteellä" ja kaivalla kuoppia!"

Mikä on lempiruokasi?
Kuopion Käskynkän pitsa tai Mäkkärin hampurilaisateria kun haluan mättöä. Kotona ihan perusjutut; lihapullat tai itsetehty pitsa tuoreeltaan. Tortillat mättötäytteellä tai kevyenä tonnikalalla ja raejuustolla rehujen kera.

Oletko sisustus ihminen?
Kyllä. Mutta niin pitkään kuin talo on sisältä puuta, puuta, vielä kerran puuta ja muovimattoa, ei kivat sisustustavarat pääse esille. Luulen että sekoan kun tehdään pientä pintaremonttia ja pääsen ostamaan kaikkea kivaa. Eniten kiluillani olen Vallilan verhoista, ostin uudet fuchsiat Vallila Makeba verhot, minusta tuntuu että ne sopivat kivasti 70-luvun taloon. Ovat vielä äitillä lyhennettävänä mutta kai ne joskus sieltä saan :) 

Mistä kosmetiikkatuotteesta et ikinä luopuisi?
Hyvästä aluslakasta. Ilman aluslakkaa ei ole pitkiä kynsiä :)



"Häkissä olen nykyään ongelmitta ja kiltisti. Äiti osti Kongo lelun ja jotain tikkuja/luita joita kuulema uskaltaa antaa työpäivän ajaksi. Viihdyn siis enkä ole aina haukkunut ja itkenyt hulluna kun äiti tulee. Iskä laittoi häkin yhteen nippusiteillä niin että en pääse sieltä vapaaksi. Äitin on helpompi olla töissä kun ei tarvitse miettiä olenko mellastamassa koko talossa ja sotkenut joka paikan.
Lisäksi osaa mennä itse sohvalle! Alussa olin niin pieni etten päässyt, sitten kasvoin niin että pääsin takajalalla ponnistamalla mutta nyt...senkun pomppaan! Sohvalla on niin kivaa! Kerran oli isin vahtivuoro ja se vaan katsoi telkkaria eikä vahtinut minua. Minäpä menin valkealle kangassohvalle kakalle! Hähää! Äiti oli isille hyvin vihainen ja laittoi sen pesemään sohvan. Sai ne sen puhtaaksi. Olin kuulema silloin tosi tuhma!
Muuten kyllä mennään äitin kanssa vaikka keskellä yötä kakalle kunhan se kakka tulee ulos eikä sisälle. Se on niin herkkäuninen että nousee sängystä heti jos nousen lattialta jonnekin kävelemään. Teen päivässä kolme kakkaa ja kaikki ulos. Voi olla päiviä ettei kakkoja tule sisälle kuin yksi. Tästä äiti on ylpeä ja kehuu ylenpalttisesti."

Tärkein ihminen elämässäsi?
Äiti tietysti. Tärkeitä myös isä, sisarukset, miesystävä, ystävät, kaverit ja työkaverit :)

Mikä on lempi vuodenaikasi?
Syksy! Kun alkaa viiletä, illat pimetä ja lehdet tippua. Rakastan lenkkeillä syksyisin iltapäivällä. Tykkään myös kynsitrendien vaihtumisesta tummempiin lakkoihin, syksyllä kai tulee eniten hienoja kokoelmia!



"Näin minä olen jaloissa aina kun äiti kirjoittaa koneella. Olenkos minä kertonut rokotusreissusta? Olin tosi kiltisti, kiinnostunut kaikista ihmisistä ja sain kehuja. Olen oppinut matkustamaan autossa ja minut otetaan aina mukaan kun jonnekin lähdetään. En hauku enkä tuhoa penkkejä vaan istun kiltisti kuskin penkillä kunnes äiti tulee takaisin. Olen käynyt kyläpaikoissa ja Mustissa & Mirrissä, siellä yritin syödä kaikki luut hyllyistä!
Olen tosi ahmatti, syön kaiken mitä annetaan. Olen raakaruokinnalla ja viljattomalla nappulalla pääosin. Minusta on tullut tosi hieno, terve ja sopusuhtainen koira joka saa vaikka koko päivän juosta pihalla. Minähän olen niin kiltti että osaan olla yksin pihalla enkä lähde minnekään. En ole ikinä yrittänyt karata. No, tosiasia on että en uskalla :) osaan olla vähän arka, pelkään jopa rollaattorimummoja :) mutta tässä oli pikaiset kuulumiset, moi moi seuraavaan kertaan :) - Hippu"

Pidätkö koirista vai kissoista?
Kissoista enemmän, olen aina ollut kissaihminen. Nyt huomaan miten paljon helpompia kissat ovat. Mutta koiran tullessa taloon, se on vienyt molempien sydämmet. On se niin kiva kun joku on vastassa häntä heiluen vikisten, joku seuraa ja paimentaa sinua koko ajan. Kyllä kissatkin tekevät tätä mutta koira on erilainen. Kissat olivat alussa vähän syrjässä mutta annan niille huomiota ja mielestäni eivät ole muuttuneet erilaisiksi koiran tultua.



"Sillä tyhmällä koiralla on luita, minä tiiän, ne on täällä! Saiskohan niitä kopellettua..."

Kumpi; leipominen vai ruoanlaitto?
Ruoanlaitto, siinä olen parempi. Teen aina kotiruokaa eikä meillä hirveästi syödä eineksiä. Kotona opin ruoanlaittoa, talouskoulun myötä enemmän ja kun on ollut miehiä ruokittavana niin pakko niille on jotain väsätä koska muuten ne syö vaan lihapiirakoita nakeilla ;) teen aina pariksi päiväksi kerrallaan koska en jaksa joka päivä kokata jotain. Viikolla teen nopeita arkiruokia, viikonloppuna jotain vähän pidemmän kaavan mukaan. Viikolla on nälkä heti kun tulen kotiin ja siinä ei jaksa odotella mitään tunnin uunissa olevia laatikoita!
Kaupungissa asuessa ei huvittanut leipoa mutta jotenkin maalle muutettua iski innostus. Varmaan kun pihalla kasvaa raparperia, siitä teen piirakkaa. Opettelin myös leipomaan korvapuusteja eikä sämpylätkään ole kivenmurikoita. Hirmu vaikeita en osaa mutta perusjutut. En leivo usein koska niitä tulee sitten syötyä mutta kerralla teen enemmän ja pakastan hulluna kun on tuo arkkupakastin. 




"Kai me tuosta koirasta tykätään vaikka se jahtaa aina meitä. Mutta Liisa jahtaa takaisin ja näyttää kaapin paikan! Eikä se koira usko vaikka oltaisiin korvat luimussa ja tassu ylhäällä, se vaan haukkuu meille häntä heiluen. Mutta kun se nukkuu sikeästi, hiivimme haistelemaan sen nenää. Ehkä se joku päivä on ihan paras kaveri :) - Pipsa ja Liisa "

Mitä haluaisit vielä oppia?
Olemaan säästäväisempi ja ostamaan vähemmän kynsilakkoja sekä meikkejä :)))

Nyt en haasta ketään mutta saa kopsata ja höpistä vaikka koirajuttuja :)

26 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea Eläinten kuulumisia ☺ hippu on niin söpö! hyvin näyttää sujuvan... miten ihanan tavalliselta ihmiseltä vaikutatkaan. Jotenkin normaali muihin verrattuna? 😂 hahhhaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis minä olen niiiin tuiki tavallinen enkä varmaankaan vastaa monienkaan kuvitelmaa kauneusbloggaajasta ;) ihan normaali kyllä :D tiedän mitä tarkoitat ;)

      Poista
  2. Hui miten nopeasti Hippu on kasvanut! Mutta on kyllä nätti tyttö. <3 Ihana kuulla että teillä menee jo vähän paremmin siellä. :)

    Oli myös tosi kiva lukea näitä sun vastauksia ja tuntuu ihan hassulta kun samaistun niihin aika paljon. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hippu on niin nätti tyttö <3 ja hienoa on että sopeutuivat keskenään ilman suurempia nahisteluja :) harmi kun asutaan niin kaukana...muuten tavattais ja hoidettais toistemme kissoja ja Hippua :) meillä olis paljon yhteistä :)

      Poista
  3. Olipas kivoja juttuja :) Ja Hippu on kyllä oikea MURUNEN ♥

    Mukavaa lukea, että jonkun muunkin haaveet ovat yhtä maanläheisiä: että elämässä olisi asiat hyvin. Se on minunkin haaveeni, en osaa haaveilla mistään kauhean suuresta. Toivon, että minulla, perheelläni ja rakkaillani on kaikki hyvin ja pysytään terveinä. Ei sen kummempaa.

    Mua muutes tuossa leipomisessa aina ärsyttää se, kun ihmiset hokee, että eivät osaa leipoa pullaa. Kuka tahansa osaa leipoa pullaa kun opettelee! Hyväksi pullaleipuriksi tullaan leipomalla, that's it. Mikään keittokirja tai nettisivu ei tunnista hyvää pullataikinaa siten kuin kädet, jotka sen taikinan vaivaa. :P Hattua nostan, kun opettelit tekemään korvapuusteja - niin sitä pitää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekat korvapuustit joskus muinoin olivat raakoja ja sämpylät kuin kiviä :) totta, ei se taito tule kuin tekemällä ja opettelemalla. Minusta leipominen on kivaa ja tuoreet korvapuustit...nams <3
      Hippu on niin ihana, se on niin suloinen kaveri :) siinä on niin paljon sheltin ja paimentajan luonnetta, se on niin kiltti ja jopa arka välillä. Kissat ovat myös oma persoonansa ja yhtä tärkeitä. Meillä on tälläinen eläintarha kotona mutta olen niin eläinrakas <3

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Pysyis aina paremmin paikallaan niin sais otettua enemmän kuvia :)

      Poista
  5. Vähänkö mä oon hidas. Aina luettuani hipun jutun, jäin hippumoodiin enkä voinut tajuta miksi sen lempiruokaa on pizza ja hampparimättö :D. Sama homma taas alempana, kun ihmettelin miksi hippu tykkää enemmän kissoista kuin koirista. Ampukaa mut! Ei kukaan ole näin tyhmä. Ehkä se johtuu vaan Hipun ylisöpöydestä <3. Meillä on täällä ekaa kertaa yli vuorokauteen hiljaista, kun erotettiin Kali ja Dexter väliaikaisesti. Ne on harrastanut puputouhuja vuorokauden ympäri ja Dexterin vehkeet on jo ihan mustikan väriset! Se on leikattu vuosi sitten, joten vähän ihmettelen mistä nää hormonit on kotoisin. Jos meillä on kuukauden päästä muutama rexkani lisää niin sitten ollaan kusessa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :D minua nyt naurattaa mustikan väriset vehkeet ja puputouhut :)) Hippu on yli-ihana <3

      Poista
  6. Ihana Hippuneiti <3
    Piti vain sanomani, kunhan ikää tulee pienelle lisää niin jossain vaiheessa se oma kotipiha ei enää välttämättä riitä, joten aidattu piha voi olla hyvä vaihtoehto :) ja se yölläkin kakattaminen, kannattaa venyttää aikaa ja lopettaakkin jossain vaiheessa (silläkin riskillä että tulee sisälle), muuten Hippu ero anna sinun nukkua ikinä öitä rauhassa. Tiedän tapauksen, jolla aikuinen koira vielä herättää keskellä yötä omistajan päästäkseen ulos, koska on tottunut siihen.
    Mutta nämäkin tulevat sitten ajankohtaiseksi myöhemmin :) hienosti on kasvanut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on aidattu piha kun tässä oli ennen saksanpaimenkoiria. Mutta eihän se 100% luotettava aita ole...tämä eläintarha kyllä herättää klo 4 ruokkimaan. Yritän kyllä nukkua sen jälkeen, erotan kissat kuistille ja koiran yritän nukuttaa uudestaan. Ei me joka yö olla ulkona mutta viimeiseen asti yritän välttää vahinkoja :) jospa se helpottaa kun pidätyskyky kasvaa. Kiitos vinkeistä :)

      Poista
  7. Aivan ihana postaus <3 <3 <3 Hyvä kun laitoin tämän sinulle ;D

    VastaaPoista
  8. Voihan valkea sohva ja kakat. :D Voin vaan kuvitella, minkä ripityksen isäntä on saanut. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kun repesin kommentillesi :D joo...sen siitä saa kun vahtivuoro on isännällä...

      Poista
  9. No olipa ihanaa, kun tuli koirakuulumisiakin välillä. Vähän jo mietin, että joka teilla meni hermo ja palautitte koiran "tehtaanmyymälään":) Silloin, kun minulle tuli nuoriaikuinen koira, niin se pyysi koko ajan ulos. Oli ehkä tottunut enemmänkin asumaan ulkona koko ajan. En halunnut toisaalta rohkaista sitä tekemään mitään sisälle, mutta en toisalta myöskään pyytämään kaiken aikaa huvin vuoksi ulos, koska pupujahdissa on yöllä niin mukavaa.

    Itse ratkaisin asian niin, että sen pyytäessä ulos, vein sen aina pihalle, mutta vain remmissä puistoon seisoskelemaan. Jos on hätä, niin voi tehdä, mutta ei pääse minnekään huvikseen hillumaan. Tuo kyseinen yksilö täyttää tänä vuonna 9, eikä pyydä ikinä turhaan ulos. Tarvittaessa pyytää kyllä. Sillä on ehkä välillä normaalia enemmän tarvetta päästä pissalle, koska talvella on kiva syödä lunta ja kesällä täytyy juoda kaikista ojista ja lätäköistä. Tietty.

    Meille, varsin totiseen palveluskoiraharrastajaperheeseen muutti viime viikolla syli/seurakoira. Huh huh mihin tämä maailma on menossa:D
    -Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en eläintä ota huvin vuoksi vaan jos se otetaan niin se pidetään ja hoidetaan :) toivottavasti tuo yöpissitys helpottaa joskus, tänä aamuna halusin nukkua ja ratkaisin asian erottamalla kissat toiselle puolelle taloa ja koiran otin takas makkariin. Aikansa kolisteli mutta sitten asettui ja nukuttiin seiskaan. Olen siis nyt kesälomalla ja rytmi on sitten eri kuin työpäivinä :) onnea teille uudesta perheenjäsenestä! Käytiin tänään pentukodissa miitissä tapaamassa emoa ja sisaruksia. Oli kiva verrata Hippua muihin ja vaihtaa kuulumisia. On se kiva kaveri <3

      Poista
  10. Joo, en ehkä ihan kokonaan tosissani tarkoittanut:) Mutta et varmaan sitä niin ottanutkaan. Olivatko muut sisarukset samanlaisia karvapalloja vai kovastikin eri näköisiä? (no miten niistä edes voisi tulla noilla geeneillä).

    Mun mittapuulla seiskaltakin on vielä ihan keskiyö. Taas yksi muistutus siitä, miksi ehdottomasti en halunnut pentukoiraa:D

    Hauskaa lomaa! Itse olin viikon kesälomalla ja tänään pitäisi palata töihin. Olisin kyllä voinut jatkaa lomailua vielä...

    -Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en ottanut tosissaan :) mutta tiedän tyyppejä jotka ottavat ja kohta antavat pois syystä tai toisesta :/ tuli mieleen se..kaikki sisarukset eivät päässeet mutta ehkä seuraavan kerran sitten. Osalla on voimakkaampi naamio, yksi narttu oli paljon pienempi ja uros taas isompi. Ihan hyvä verrata kun pelkään että Hippu on liian laiha tai syöttäisin liikaa.

      Viime yönäkin kolmelta oltiin kakalla. Mutta kyllä tämä kannattaa, eilinen oli eka päivä kun mitään ei tullut sisälle. Pitää vaan käyttää ulkona ja nyt kun on rytmi niin tiedän mitä tulee milloinkin. Ollaan kans käyty joka päivä lenkil ja eilen koirapuistoilu. Tänään mennään kanssa. Lomalla kun on aikaa :) onkos sulla vielä enemmän kesälomaa myöhemmin? Mulla on nyt 4 vkoa.

      Poista
    2. Joo, niin kuin yksi eläisuojeluvalvoja haastattelussa totesi, että niin paljon on koiria, joiden nimi on koira ja kissoja, joiden nimi on kissa. En ymmärrä, kun eihän se nyt ihan yllätyksenä pitäisi tulla, että eläimen hoitamisessa on työtä ja että se pentu kasvaa aikuiseksi. Mutta siinä vaiheessahan ihmisille sitten yleensä puhkeaakin "allergia" ja eläimestä joudutaan luopumaan.

      Kyllä kasvava pentu tarvitsee ruokaa. Toki riippuu paljon siitäkin, miten paljon ulkoilette ja touhuatte. Kylkiluut pitää tuntua, mutta ei näkyä (vaikka eiväthän ne tuollaisesta karvapallosta mihkään näkyisikään:)). Mielummin vähän hoikka koira, kuin kamala tankkeri. Välillä suututtaa ihan hirveästi, kun näkee ihmisiä, joiden koirilla juuri ja juuri jalat yltävät maahan mahan sivuilta. Ei koiran kuulu olla sellainen!

      Nuo meidän "kasvavat pennut", 10, 9 ja 2v tarvitsisivat omasta mielestään paljon enemmän ruokaa. Mutta itse tykkään kyllä enemmän niin, että koira on ahne ja omistajalle jää valittavaksi ruoan laatu ja määrä, kuin niin, että koiraa joutuisi houkuttelemaan syömään...

      Mulla on lomaa vielä 3 vkoa heinäkuussa. Kaikki olivat tietty toivoneet suht samoja kuukausia, niin meillä oli ratkaistu asia niin, että 3 viikkoa sai toivomalleen jaksolle ja yksi viikko arvottiin. Ihan hyvä näinkin.
      -Tiia

      Poista
    3. Minä lasken ruokaan myös kaikki makupalat, luut, herkut ja muut mitä saa. Kolme kertaa päivässä syö, 2x liha-ateria ja kerta nappulaa. Laiha se ennemmin on, aina saa lihotettua mutta laihdutus on vaikeaa. Minullekin tekee pahaa nähdä lyllertäviä koiria kun pahan olon näkee kilometrin päähän. Kyselin elänilääkärissä ja kaverilta jolla Sheltejä, onko sopivan painoinen ja kyllä on. Toisen lihavan kissani olen nyt saanut hoikistettua tiputtamalla ruokamäärää. Että en nyt asiantuntija tosiaan ole mutta koiran kanssa yritän olla tarkemipi.

      Niin kyllähän tämäkin on ahne ja kaikki kelpaa. Mutta mieluummin niin koska emäntä se on joka ruoan säätelee :) mukavaa että sulla on lomaa ihan kesällä, onneksi nyt paistaa aurinko eikä tule enää vettä :)

      Poista

Kiitos kommentista <3