lauantai 18. kesäkuuta 2022

Uusia meikkejä ja vanhojen hyvien blogiaikojen muistelua

Heips! Tänään testaillaan uusia meikkejä varastojeni kätköistä sekä haluan muistella vanhoja hyviä blogiaikoja.

Muistatteko vielä ajan kun Smashbox oli uutta suomessa ja erityisesti hypetettiin Cover Shot pikkupaletteja? Oi niitä aikoja, kyllä on ikävä...silloin oli ihan työ ehtiä lukemaan kaikkien päivitykset blogilistalta, niitä oli nimittäin kymmenittäin! Töissäkin piti joka tauolla lukea jotain että kerkesi näkemään kaiken päivän aikana. On kyllä todella kova ikävä sitä aikaa ja montaa ihanaa blogia! 

Nykyään on yhden käden sormissa laskettavissa kaikki luettavissa oleva :( todella surullista. Koko ajan blogit hiljenee, päivitykset harventuvat ja kohta niitä ei tule ollenkaan. Miksi? 

Smashbox Cover Shot: Denim Eye Shadow Palette sisältää viileitä kultaisia, harmahtavia, sinisiä ja turkooseja. Eli ihan minun palettini ;) tämä on jonkun aikaa lojunut testaamatta, nyt otin käyttöön. Tosi kiva pikku paletti onkin, hyvä pigmentti ja Smashbox on vaan lempisarjani vaikka nykyään tulee vähemmän ostettua. Kun ei tosiaan Kicksiin usein pääse ja jos pääsen, aika moni haluamani tuote on loppu.

Cover Shot paletit olivat jossain välissä kovassa nosteessa. Kukapa ei muistaisi kohua Ablazen ympärillä? Oli myös ihanaa asua Kuopiossa Matkuksen vieressä koska Kicks oli lähellä...ja pystyi vaan ostamaan suoraan Smashboxia ja kaikkea muuta. Tosiasia nyt kuitenkin oli että yksin asuessa sitä rahaa ei ollut koko ajan humputella mutta voihan sitä näin kaihoisasti muistella ja uskotella itselleen... 

Blogimaailmaan palatakseni. Olen jo jonkun aikaa pohtinut alkaako kamerani olla tiensä päässä. Kannettavakin on selvinnyt kastumisesta, mikähän päivä sanoo lopullisesti sopimuksen irti..vieläkö porukka ostaa oikeita kameroita? Tuntuu hullulta sijoittaa enää monta sataa kameraan kun puhelimen kamerat alkavat olla sata kertaa parempia. Millä bloggaajat kuvaa tänä päivänä? 

Mun kamera on ikivanha Olympuksen pikku kamera, kuka muistaa sellaisen blogin kuin Oprin? Muistan että tämä kyseinen bloggaaja, en muista oliko nimi Opri, mutta ostin tämän "Olympuksen bloggaajakameran" ja mun oli ihan pakko saada samanlainen. Ja siitä päivästä asti kamera on ollut mulla käytössä! Tippunut lukemattomia kertoja maahan linssi edellä, saanut kolhuja mutta edelleen se toimii. Vähän olen vaan miettinyt onko mun kuvat enää nykypäivän tasoa. 

Yksi asia mikä minua vähän vaivaa on miten blogit on unohdettu pr-tuotteiden kohdalla. Ja se alkaa nyt vaikuttaa niin että mun on välillä vaikeuksia keksiä mistä kirjoittaa. Ja pelkään että mun postaukset muuttuu liian yksipuolisiksi. Toisaalta, omat rahat säästyy kun kynsiblogit ei enää esittele uutuuslakkoja, mistään et näe enää swatcheja eikä verkkokauppojen uutuudet pyöri koko ajan näytöllä. Blogit on kuitenkin googlen ystävä ja se tietopankki, täältähän se tieto ei katoa toisinkuin Instagramissa. Harmi että tämä asia on näyttänyt maahantuojillakin unohtunut kokonaan. 

Yritän ostaa tuotteita testiin blogia varten, mutta luonnollisestikaan en minä voi sitä jatkuvasti tehdä omasta pussistani. Edullisia löytöjä on kuitenkin kiva tehdä ja yksi uusi ostokseni olikin Catrice HD Liquid Coverage meikkivoide. Mun sävy on 010 Light Beige joka oli kolmesta vaihtoehdosta vaalein. Ihan hyvä sävy tällä hetkellä! 



Meikkivoide lupaa olla luonnollisen peittävä ja kevyt iholla. Lupauksiin kuuluu myös mattapinta, veden- ja hikoilunkestävyys sekä 24 tunnin pysyvyys iholla. Meikkivoide on pakattu pipettimalliseen lasipulloon joka ei suurin suosikkini ole, pipetillä on vähän hankala annostella näin juoksevaa meikkivoidetta. En muista yhtään olenko edes ikinä testannut mitään Catricen meikkivoidetta, en varmaankaan. Tämä ensimmäinen tuttavuus oli ihan positiivinen yllätys ja oikein mainio arkimeikkivoide, etenkin kun hintaa on se 8 euroa. 

Mattapinta, jota kannattaa vähän kerrostaa lisäpeittävyyden saamiseksi. Mielestäni juurikin sellainen luonnollinen ja kevyt mitä lupaa. Levittämisen kanssa saa olla tarkkana, saattaa helposti jäädä "jauhoisen" näköiseksi jos antaa jämähtää, mutta kostealla meikkisienellä tasoittuu. Hyvä arkiaamuihin! Jos kaipaa täysin peittävää pintaa niin onnistuu sekin! Itse tiputan pipetillä kämmenelle meikkivoidetta, otan siitä sieneen ja taputtelen iholle kaksi kerrosta. Silloin peittää ja on matta! 
24 tunnin pysyvyys on puppua, meikkivoide kiiltää rasvaisena kivipuuterista huolimatta jo n.8 tunnin kuluessa mutta tästäkin selvinnee puuteripaperin kanssa. Tämä ei kuitenkaan ole inhottavan öljyinen ihon rasvoittumisesta huolimatta eikä keräänny juonteisiin. Oikein loistava tuote arkeen ja kuivemmalla ihotyypillä varmasti parempi pysymään!

Kävin muuten vahvistamassa kulmien kestopigmentoinnin. Huomasin ehkä lopputalvesta että alkaa haalistua ja vahvistus on paikallaan. Vahvistus on myös liki puolet halvempi kun sen tekee vuoden sisällä. Tämä maksoi 175 e ja jos viivyttelet ja vahvistat vaikka parin vuoden päästä, se maksaa 300 e hujakoilla. Mulla tehtiin kulmat maantienharmaalla vahvistaen loppupää tummanruskealla, sekä tehtiin kulmien "alaviiva" tummanruskella. Parantumisessa meni viikko, sillä aikaa piti vaan rasvata ja olla meikkaamatta kulmia. Näihinkään kuviin en niitä meikannut kun ollaan vielä paranemisen loppuvaihessa. Tykkään mun kulmista niin paljon enkä koe tätä pientä sijoitusta todellakaan kalliina! Omat vaaleat karvat hieman kuultavat koska en ole voinut niitä nyt värjätä, uusintakertaan piti tietty mennä ihan naturellina mutta ehkä n.kerran kuussa värjään kulmat mustalla niin ei nuo omat karvat "kuulla läpi".Meikki on muuten tehty BeautyActin Lilac Mania paletilla. Kivan raikas kesäpaletti vaikkakaan alussa en siitä pitänyt, laatuhan siinä on vähän epätasainen.

Uusvanhat huulituotteet ansaisevat myös sanasen. Ostin muistaakseni viime kesänä?! Kuopion Sokoksen MAC pisteeltä Stone huultenrajauskynän. Mullahan on se Stone huulipunakin, tosi kiva harmaanruskea, kylmä/kuollut sävy. En käytä arkena mutta joskus viikonloppuisin. Stone huultenrajauskynä on sellainen kylmä harmaanruskea sävy, sopii kivasti monen nuden kanssa ja puukynä tuntuu mukavalta käytössä. 

Minähän olen etsinyt hyviä huulipunia kylmissä sävyissä mutta tuntuu vaikealta löytää. Monta hyvää suositusta olen teiltäkin saanut mutta ovat aina joko poistuneet valikoimasta tai en halua tilata esim eBaystä tullien takia. Nyt tämä Stone kynä ratkaisi pulman, tällä voi rajata tai värittää huulet ja leikitellä sävyillä. Tämä huulimeikki on tehty Stone kynällä ja Jeffree Star Celebrity Skin huulipunalla. 

Olen aika laiska käyttämään rajauskyniä kun tuntuu että ne muhjuuntuvat tai menevät yli reunojen tosi helposti. En tykkää yhtään pehmeistä kynistä, olen nyt ymmärtänyt että pitää olla tälläinen puukynä. En pidä huulteni muodosta koska alahuuli tuntuu isommalta kuin ylähuuli ja jos rajaan niin alahuuli tuntuu vaan korostuvan :D on ongelmat!

Nyt tuli kyllä kilometripostaus, pahoittelen jos olet lyhyempien postausten ystävä! Olisi kiva kuulla ajatuksia nykyisestä blogimenosta, kaipaatko siihen entiseen? Tai löytyykö muita Stone -kynän ystäviä? Kannattaa googlettaa se jos olet viileän värinen kuten minä ;)


25 kommenttia:

  1. Todella tuttuja fiiliksiä ton bloggaamisen suhteen. Harmittaa ja on harmittanut jo pitkään, kuinka nykyään on enää niin vähän luettavaa ja monet omat suosikkibloggaajani ovat lopettaneet.. Onneksi sinä ja muutama muu päivittelette edelleen niin riittää edes jotain kiinnostavaa luettavaa<3

    En myöskään ihan ymmärrä sitä, kuinka IG on nykyään niin älyttömän tärkeässä asemassa mitä pr-juttuihin tulee. Tai ymmärrän siltä kannalta, että kannattaahan se tehdä yhteistyötä vaikuttajan kanssa, jos hänellä on tuhansia seuraajia ja näkyvyys huipussaan, sillä toki julkaisut silloin saavuttavat ison määrän ihmisiä. IG:ssä se kaikki on kuitenkin hetkellistä, kun taas blogeihin päädytään Googlen kautta vielä vuosienkin päästä, niin kuin säkin totesit. Mä olen itse ihan tyytyväinen tähän, ettei pr-tuotteita enää pahemmin tule, kun olen siihen asennoitunut enkä oikeastaan itse enää pitkään aikaan yrittänyt tehdä mitään asiaa muuttaakseni/auttaakseni. Mutta yleisellä tasolla harmittaa julmetusti toikin muutos. Enkä siis itse halua/jaksa/osaa panostaa Instagramiin niin paljon, että mulle edes kannattaisi sen perusteella mitään tuotteita lähettää :D Blogi on edelleen mun juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sinäkin Linda jaksat päivitellä vauva-arjesta huolimatta ja sun blogi on kyllä omia suosikkeja, niin paljon aina mielenkiintoisia aiheita <3
      En minäkään jaksa panostaa Instagramiin. Itseasiassa olen vähän hiljentynyt siellä ja muuttanut tilini yksityiseksi. Blogi on se juttu ja siihen panostan, seuraan myös mitä asioita ihmiset googlettaa ja mitä postaukset vetävät kävijöitä. Hauska huomata mihin vanhoihin postauksiin päädytään koko ajan googlen kautta! Jos itsekin haen jotain niin se on blogit ja google, ei Instagram. Mutta tykkään tosi itse siellä seurata ja arvostan kovasti sitä työmäärää, ei minusta olisi siihen itse!

      Poista
  2. Kyllä kaipaan. "Kaikki"taitaa nykyään olla instassa mitä itse en käytä. Oon bongannut vanhoja blogeja netin syövereistä (onneksi kaikki eivät ole poistaneet/piilottaneet blogejaan) ja ihanaa lukea niitä. Pitkiäkin postauksia, tajunnanvirtaa ja tärähtäneitä kuvia eli aivan päinvastaista kun nykyään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis minä teen tuota samaa, luen "vanhoja" blogeja alusta asti uudestaan. Nyt on menossa Sensaisti eli Mari Anniina. Moni on piilottanut bloginsa mutta onneksi joitain on vielä näkyvissä :)

      Poista
  3. Smashbox Cover Shot -paleteista muistan lukeneeni ja niiden innoittamana ostin omani hieman jälkijunassa. Ablaze oli ensimmäinen lämmin paletti ja se tuntuu edelleen omalta. :) Blogeista pystyy edelleen lukemaan näistä paleteista. Eli olen samaa mieltä, että blogit kestävät aikaa. Kiitos kaikille bloggaajille. ^.^

    Muistan hehkutukset Olympus-merkkisestä kamerasta blogikamerana. Ällistyttävän kauan tuo kamera on sinulla kestänyt. Hyvät kuvat täällä mielestäni on ollut. Mitään kiiltokuvia en kaipaa. Jos jatkossa räpsit kuvia kännykällä, niin sisällön kokonaisuus on tärkeintä ja blogin päivittyminen. :) Minäkin tykkään lukea blogeja, kun voi rauhassa lukea itselle sopivana ajankohtana ja vanhoihin postauksiin palata. Kaipaan minäkin aikaa, kun blogeja oli enemmän luettavana.

    Uutuuksista on toki kiva lukea, mutta minua kiinnostaa myös lakkailut ja meikkailut vanhoilla tuotteilla. Sain postausidean, että ehtiessäsi vertailisitko Essien nykyisen vakiokokoelman lakkoja omaan kokoelmaasi, mitä samoja lakkoja sieltä vielä löydät tai mitkä sävyt ovat samoja kuin sinulla olevat muiden merkkien lakat. :)

    Kiva, kun sait vahvistettua kestopigmentoinnin. Se on ollut sinulla todella onnistunut. Kokemuksista on ollut kiva lukea, ja hyvä kun sinulla on tekijä läheltä.
    Catricen meikkivoiteesta oli kiva lukea. Nätit meikit kaikissa kuvissa. Hyvä, kun löysit sopivan viileänsävyisen rajauskynän. Minun pitäisi myös muistaa käyttää rajauskynää huulituotteiden kanssa, kun ikä tuo juonteita huulten ympärille. Nätti huulimeikki piristää aina.

    Mukavaa viikonloppua. :)
    t. TQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ennenkaikkea; kiitos lukijoille ja kommentoijille <3 arvostan suuresti vakkareita ja sellaisia hiljaisia vakkareita joita näen pitkästä aikaa tässäkin postauksessa kommentoimassa :)
      Kiitos ideasta, pitäisi päästä käymään Essie -hyllyllä ja vilkaista vähän mitä siellä on! Essien nudeista tykkäsin aikoinaan mutta ei mulla taida enää olla niitä :/ hävitin ne joskus kun en sietänyt nudeja lyhyillä kynsillä, tykkään mieluummin punaisesta tai tummasta lakkauksesta. Jotain uusia Essieitä olisi kiva ostaa, Normalissa oli jotain, vanhoja tuttuja mutta ihan uusiakin nimiä kyllä. Ihanaa viikonloppua TQ ja kiva aina kuulla sinun ajatuksia aiheisiin <3

      Poista
  4. Samat fiilikset myös täällä. Tosi harmi, että niin moni hyvä blogi on hiljennyt ☹️ Ihanaa, että sinä jatkat! 😊👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun kommentoitte, sillä on suuri merkitys motivaatioon <3

      Poista
  5. Mulla on ollut kaksi Cover Shot palettia :D Toinen on vielä, mutta toisen annoin eteenpäin (överi shimmeri/glitteri jolle ei ollut vain mitään käyttöä!). denim paletti on kaunis ja voisin ostaa saman! ;usta on myös tylsää, että blogit on hiljentyneet. Nehän on kuitenkin vähän jonkun henkilön omat nettisivut. Some todella korvaa kaikki omat nettisivut ja blogit, joita ihmiset ennen pitivät.
    Minä hullu sijoitin siis siihen mun oikeaan aitoon täyskennojärkkärin runkoon sen 1200, onhan mulla siihen 4-5 linssiä, niin ei tulisim ieleenkään vaihtaa siihen Olympus Pen-bloggaaja/somettaja kameraan. Nykyäänhän kaikki otetaan kännykällä.
    Olen huomannyt kyllä, kun päivittänyt blogin nimeä ja pitänyt taukoa välissä, niin niissä ekoissa blogeissa sai juuri pr-näytteitä ja yhteistöitä reilummin. Tämä nykyinen blogi kohta 3 vuotias ja voin todeta että yhteydenottoja tulee vain enintään kymmenen vuodessa blogin osalta. Käytän välillä some-yhteistöiden käyttä tulleita tuotteita blogissa mieluusti, että voisin välillä tehdä tuotearvosteluita tai esittelyitä. En kuitenkaan kuulu kuin somessa.com shopiin ja välillä seurailen. Ikinä en ole toteuttanut mitään tommosen somettaja-pr/yhteostyö alustan kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallaan ymmärrän kun Instagram on nopeampi ja helpompi tapa päivittää, ei se ole aina helppoa odottaa hyvää valoa ottaa kuvia, miettiä sopivaa hetkeä kirjoittaa postausta ja ylipäätään ladata kuvat koneelle ja käsitellä...puhelimella se on helpompaa. Mutta itse en ole niin spontaani ihminen Instagramin kanssa enkä halua esiintyä kameralle. Se on todella kiusallista enkä yhtään tykkää ottaa itsestä edes kuvia. Enkä halua puhua savoa/karjalan murretta kun tuntuu että muut puhuu normaalisti ;DD
      Mulla oli joskus se Canonin järkkäri, en muista miksi sen möin kun se oli ihan hyvä. Ehkä tämä Olympus oli edistyneempi. On se kyllä kestänyt, herra jumala 10 v tulee kameralle ikää :D

      Poista
    2. No jep! Ehkä meillä on tässä myös vähän ikää välissä, niin instagram on tullut luonnollisemmin käyttöön ja on ollut normaalimpaa ottaa selfieitä someen. Toki mulla niiden kuvien ottaminen itsestäni on paljon vähempää kuin itsekeskeisenä 18 vuotiaana teininä :D
      Mun aiempi kamera oli mulla 10 vuotta! Kyllä kelpas vaihtaa, ja siitä vanhasta Canonin rungosta sain vielä posteineen 300. Se oli siis vähän niinkun hyvä sijoitus, ja uskonkin, että tämä uusi ja vielä nykyaikaisempi, kehittyneempi ja paljon parempi runko tulee kestämään helposti 10-15 vuotta minimissään käytössä!

      Poista
    3. Totta, itse olen blogisukupolvea ja joku TikTok on lasten juttu, en mä sinne halua kun lasten mielestä tämän ikäiset on noloja :D

      Poista
  6. En käytä instaa, se on liian nopeatempoinen ja siloteltujen kuvien sijaan haluan lukea tekstiä. Eli todella toivon että ne muutamat blogit jotka ovat vielä hengissä eivät vaan lopeta! :)

    VastaaPoista
  7. Niin ihana, että pidät vielä blogia! Lyhyet instajutut ei niin innosta, ja sinne iso osa vanhoista bloggaajista on tuntunut siirtyvän. Tykkään välillä lukea vanhojakin postauksia ja hihitellä senhetkisille hittituotteille. Yritäpä tehdä samaa jonkin instan puolella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, samaa mieltä! Kiitos kun kommentoitte ja käytte aina lukemassa <3

      Poista
  8. Instako? Sanoisin että TikTok, ainakin rajojen ulkopuolella.
    Olen aina lukenut vain paria blogia, koska katsoin jo silloin aikoinaan mieluummin YouTubea. Nyt en sieltäkään seuraa kuin kolmea beauty kanavaa.
    Mutta ihana sininen smashbox.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TikTokista puhumattakaan, olen niin jälkijunassa! Mä seuraan kans Tubea, on mulla useampi kanava siellä joka päivittyy <3 on kiva kun voi katsooa videoita kun ehtii :)

      Poista
  9. Kovasti kaipaan vanhoja blogiaikoja. Nykyään joutuu oikein säästelemään luettavaa, jotta sitten vaikka viikonloppuna voi hetken nautiskella uusien blogijuttujen parissa. Kiva, että olet jaksanut pitää blogia ja toivottavasti jaksat jatkossakin. Kuvasi ovat mielestäni oikein hyviä. Eikä tarvitse mun mielestä pelätä, että blogisi muuttuisi yksipuoliseksi. Ei mitenkään ole tärkeintä, että olisi aina jotain uusia tuotteita. Kiva on lukea kaikkea muutakin jutustelua ja myös on kiva nähdä uudelleen jo blogissa aikaisemmin esiintyneitä tuotteita ja kokemuksia niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna ajatuksista <3 totta kyllä että itsekin tykkään lukea vaikka vanhoistakin suosikeista tai tuotteita, kiva fiilistellä ja ajatella että hei, mulla löytyy tuo!

      Poista
  10. Kaipaan kanssa monia blogeja. Ennen luin aamukahvilla aina Ostoslakkoa. Onneks nyt usein sinun blogia tai Karkkipäivää tai Lindan tai Jonna blogia, kiitos kun jaksatte päivittää blogia. Mutta kaipaan kyllä monia bloggaajia. Youtubesta ja instasta tulee kyllä kans katteltua kaikkea. Smasboxia aattelin aina hankkia lisää kaikkiaan on ollut kolme näitä cover shotteja, kaks on lähteny eteenpäin ja yks on vielä jemmassa. Pitäiskö tehdä sillä tänään meikki👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti tee meikki sillä! Minä kans vkonloppuisin tällee aamukahvilla luen blogeja ja viimeistelen omia postauksia ;) Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  11. Itse haluan rauhassa keskittyä asioihin, minkä vuoksi en tykkää Instagramin nopeatempoisuudesta. Blogien lisäksi seuraan useita youtube-kanavia. Molemmissa se hyvä puoli, että voi rauhassa palailla katselemaan vuosienkin takaisia juttuja. Minua ei haittaa, vaikka julkaisisi juttuja myös kauan sitten ilmestyneistä tuotteista:) Jos tuote edelleen myynnissä, julkaisu voi olla todella hyödyllinen. Jos ei ole myynnissä enää, siltikin kiva katsella ja lukea sellaisistakin. Itsekin haluan nostaa blogiini aina välillä esiin niitä ei-uutuuksia, mistä löytyy loistavia tuotteita. Tuntuu, että blogien ja youtuben avulla myös opin enemmän asioita:) Instasta ei tunnu jäävän oikein mitään mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyödyllistä nostaa esille vanhempiakin tuotteita, monesti muistuu itselläkin mieleen ostaa joku vanha hyvä tuote uusiksi. Tykkään itse kanssa lukea vanhoja postauksia uusiksi ja tubestakin katson moneen kertaan vanhoja hyviä videoita. Tykkään kun ne voi siellä tallentaa suosikkeihin ja saa monesti hyviä vinkkejä esim silmäpussien meikkaamiseen :) Instassa ei oikein sama toimi ja se on liian nopeatempoinen ja sekava, en pidä liikkuvista kuvista normikuvien seassa.

      Poista
  12. Kuulun niihin seuraajiin, jotka eivät juuri kommentoi mutta pitävät blogistasi. Olen seurannut blogiasi noin 6 vuotta ja ihana kun jatkat kirjoittamistasi. Lueskelen myös vanhempia juttujasi uudelleen. Olen ihaillut miten upeita silmämeikkejä teet, ne häivytykset... Tuot iloa päivään. T. Kaisu

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3