keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

Kulmien kestopigmentointi

Vihdoinkin se päivä koitti. Sain kulmakarvat päähäni!! Loppujen lopuksi kulmien pigmentointi on pitkä prosessi eikä ne kulmat ole heti valmiit. Meinasin ensin julkaista tämän postauksen heti mutta päätin sitten kirjoittaa koko prosessista :)

Kestopigmentointi_kulmat

Teini-iässä rupesin sheivaamaan kulmakarvat pois ja piirtämään viivat tilalle mustalla kajalilla. Se oli sitä aikaa, sitä teki kaikki. Vaan jatkoin itse tätä aikuisikään asti ja lopetin vasta joskus kun aloitin blogin. En muista enää miten kulmat kasvoivat takaisin, huonosti kai, mutta mulla on aina ollut värittömät, eripariset ja harvat kulmat.

Tykkään meikatuista kulmista ja luonnolliset kulmani ovat mulle kauhistus. Olen oppinut meikkaamaan kulmat nopeasti mutta en aina tykkää niistä. Niissä ei ole väriä ja muotoa ja kestovärjäänkin kulmat mustalla 2x viikossa. Muuten niissä ei ole mitään väriä ja ne on hankalat meikata. 

Siksi halusin kestopigmentoinnin. Haluan että mulla on kulmat koko ajan päässä ja ne olisivat symmetriset. Tekijä oli vaan haussa koska on tekijöitä ja sitten TEKIJÖITÄ. Mulle ei kelpaa mikä vaan hutaisu koska kyseessä on kuitenkin ”tatuointi” ja jos se menee pieleen, katsot sitä itse aina peilistä ja muut huomaavat sen ensimmäisenä sinussa.

Kauneusklinikka Sóma koki pienen nimenuudistuksen ja ripsientekijäni Jonna aloitti pigmentointien teon. Ja minä buukkasin itselleni heti ajan! Luotin Jonnan ammattitaitoon koska Jonna tekee ripset huolellisesti ja ammattimaisesti. Ripset on aina mintissä ja pysyvät 4-5 viikkoa hyvänä, mutta olen ottanut nyt tavaksi huollon 4 vkon välein. Kulmat tehtiin pigmentointina. Pigmentointeja on saatavilla myös huuliin sekä eyeliner rajaukseen joka on muuten kanssa tosi kivan näköinen!

Kestopigmentointi_kulmat

Halusin tietynlaiset kulmat ja sellaiset sain. Tykkäsin heti Jonnan mallikuvista ja tiesin että voin olla huoletta kulmien onnistumisen kanssa. Siis minä olen neuroottinen kulmistani ja haluan niiden olevan tietynlaiset ja väärin tehdyt muuttavat ulkonäköä radikaalisti. Kulmia suunnitellessa piti myös huomioida 20v sitten väärin tehty kulmalävistys joka meni silloisten viivakulmien kanssa hyvin, mutta nykyään "oikeiden" kulmien aikaan vähän väärin. 
Mutta minua ei itseä haittaa vaikka korun pää tulee vähän kulman päälle eikä mun tietysti pakko ole kulmakorua pitääkään. Kulmien teko ei sattunut ja puudutusvoidetta laitettiin useamaan kertaan. Pientä kuumottelua, nipistelyä, jossain välissä vähän sattui ennen kunnon puudutusta, mutta lähinnä kulmien teko tuntui ärsyttävältä mutta ei pahalta :D aikaa meni 1,5 t. Mulla on aika matala kipukynnys ja olen tälläinen itkupilli, kuulema kulmien pigmennoinnissa lähinnä se nyppiminen tuntuu :)

Kulmien kestopigmentointi

Oli kyllä ihan uskomaton tunne kun yhtäkkiä mulla oli kulmat päässä, ja ihan erilaiset kuin mihin on tottunut! Kun ne itse meikkaa vuosia tietyllä tavalla, siihen tottuu. Sitten kun ne ovatkin ihan symmetrisesti päässä niin oli että hetkinen?! Kulmat on tehty maantienharmaan värisellä värillä ja ne aluksi näyttävät liian lämpimiltä, mutta alkavat sitten tummua. Rupea ei hirveästi tullut mutta rasvailin kulmia 2-3 kertaa päivässä. Viidentenä päivänä kulmat alkoivat näyttää normaaleilta kun alussa ne olivat tummat. Seitsemäntenä päivänä kulmiin oli jo tottunut ja rupikin oli kadonnut oikeastaan kokonaan. Värisävy oli muuttunut maantien väriseksi, oikeastaan oli liki mun hiuksia kun vastatehtynä se oli punertava. Kymmenentenä päivänä kulmat olivat selkeästi haalistuneet mutta juuri oikean väriset. En edelleenkään ollut meikannut kulmiani koska jotain rupea näkyi vähän? Annoin kulmien olla rauhassa.


Vahvistus minulla oli neljän viikon päästä ja minulla oli aikaa miettiä mitä haluan kulmissa vielä muuttaa. Värin halusin vielä tummemmaksi ja kulmia vähän paksummiksi sekä loppua kohti tummenevaksi. Vahvistuksessa käytettiin tummanruskeaa väriä. 

microblading_kulmat


Vahvistuksessa kulmista tuli täydelliset! Juuri sen muotoiset kuin halusin ja tummuusaste on hyvä koska vielä vähän vaalenee. Vahvistus oli todella nopea "toimenpide", alle tunti meni reippaasti eikä pieni nipistely enää tuntunut koska puuduketta laitettiin hyvin. Kelit olivat aurinkoisemmat joten auringossa ei saanut oleilla eikä hikoilla heti runsaasti.

Viikon päästä vahvistuksesta kulmat olivat muuttuneet harmaamman värisiksi ja vaalentuneet hiukan. Puolentoista viikon päästä otin nämä alemmat kuvat, kulmat olivat vaalentuneet ja ne ovat luonnolliset. Mulla on kulmissa ihan hitunen kulmakynää ja kulmaväriä mutta ne ovat äärettömän helpot meikata, eikä niitä itseasissa ole edes pakko meikata ;)


Kauneusklinikka Sóman sivuilta näet kuvia tehdyistä kulmista, ripsistä, pigmentoinneista, rakennekynsistä sekä esteettisistä hoidoista. Omat kulmani huhti-toukokuun tarjoushinnalla 195 e joka sisälsi vahvistuksen 4 vkon päästä. Ei todellakaan paha hinta, lisäyksenä että itse olen maksanut eikä tämä ole yhteistyö millään tapaa.

Pigmentoidut kulmat kestävät n.1-2 vuotta. Vuoden päästä nämä tarvitsevat vahvistuksen. 

Mitä tykkäät? Onko sulla pigmentoidut kulmat? Vai onko luonnostaan niin upeat ettei tarvitse ajatellakaan mitään vahvistuksia?


14 kommenttia:

 1. Haluaisin myös. Jotenkin tuo hinta hirvittää siihen nähden että joillakin kulmat saattavat pysyä vain vuoden :( tämähän siis riippuu monesta asiasta ja toisaalta ne saattaa pysyä jopa parikin vuotta! Mutta sen verran pihinä ihmisenä harmittaisi jos ei olisikaan vuoden päästä enää kulmia. Onhan ne vaan niin ihanat, nätit jajaja mitä vielä, helpot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mihin haluaa rahaa käyttää :) minusta tuo ei ole kallis vaikka joutuisi vuoden välein maksamaan. Helpottavat ne niin paljon elämää ja niin monta vuotta olen kulmista haaveillut <3

   Poista
 2. Kahdesti on kulmani värjätty ja näyttää oikein siisteiltä, mutta ei vaan jaksa panostaa vaikka niistä paremmat saisi. Olen nykyään siirtynyt käyttämään pelkkää värillistä kulmageeliä kun kynäkin tuntuu vaativalta 😆
  Tosi ihanat kulmat on tehny!

  VastaaPoista
 3. Todella upeasti onnistuneet kulmat! Itselläni on kestopigmentoidut kulmat (+silmänrajaukset ja huulet) ja ihan parasta on ettei uimahallissakaan näytä enää kalalta ;)Se on just niin kuin sanoit, että mihin rahansa haluaa käyttää. Itselläni pigmentoinnit on pysyneet helposti 3 vuotta ennen kuin tarvitsee vahvistusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalalta :DD 3 vuotta on kyllä hyvä kesto, ei tarvii koko ajan olla uusimassa :)

   Poista
 4. Katselin jo instassa, että sun kulmista tuli todella upeat! Just shading-tekniikalla tehdään ilmeisesti sitä että ovat ulkosyrjistä tummemmat ja ns luonnollisemmat/avaavat katsetta. Nämä näyttävät siltä, miten olisit ne itse voinut meikata!! Ja miten iso helpotus niistä on kun auttavat haalistuessaan myös löytämään nopeasti muodon, mutta nuohan voi kestää todella pitkäänkin!

  Itse haluaisin nimenomaan pigmentoinnit kuin mikrobaldingit, koska haluan meikatun enkä luonnollista lookkia. Ehkä vielä joskus, juuri se kipu tuossa pelottaa!! Vaikka tatuointeja onkin jo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienempi se kipu on kuin tatuoinnissa ja kestää ohimenevän hetken. Kulmien teossa ei pitkään mene :) kiitos, just tällee tykkään ne meikata ja nyt on helppo kun on muoto valmiina :)

   Poista
 5. Tosi kivat, ei yhtään liian kovan näköiset. Uskon, että helpottaa kovasti meikkausta, jos ei oma karvoja ole juuri lainkaan. :) Voisin hyvin kuvitella saman operaation, jos vanhemmiten alkaa karvat harveneen. :D

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvin onnistuneet kulmat! :) Sopivat sulle hyvin ja varmasti helpottavat ja nopeuttavat meikkailuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janita ja kyllä vaan helpottavat ihanan paljon <3

   Poista
 7. Vau mikä lopputulos. Hyvä, kun kestopigmentointi onnistui ja olet tyytyväinen. Helpottaa ja nopeuttaa kummasti aamuja, kun kulmat ovat valmiiksi laitetunnäköiset.
  t. TQ

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3