sunnuntai 3. toukokuuta 2020

The Beauty Consumer Tag

Lipstick Love -blogissa vastailtiin kivaan haasteeseen jonka nappasin itsellekin. Haasteessa vastaillaan kulutustottumuksiin meikkien osalta.

1. Kuinka paljon käytät meikkeihin rahaa kuukaudessa? Entä vuodessa?
Kuukausittaisia ostoksia tulee laskettua blogia varten. Summa hieman heittelee mutta sanotaan keskimäärin 50 - 150 e. Joskus on mennyt roimasti enemmänkin mutta aika harvinaisia kuukausia ne ovat. Ei mulla ole mitään budjettia, ihan rahatilanteen mukaan menen. Nykyään on mennyt vähemmän rahaa kuin aiemmin.

2. Tunnetko ikinä syyllisyyttä siitä kuinka paljon käytät rahaa meikkeihin?
Kyllä, joskus jos menee satasia kuukaudessa niin laittaa se miettimään. Toisaalta meikkiharrastus tuo iloa ja käytän meikkiä päivittäin. On mulla kaksi harrasteautoakin jotka nielevät rahaa, niihin on tietysti pakko satsata joten turhaa shoppailua on rajoitettava. 

3. Tuleeko sinulle "FOMO" tunne (= Fear of missing out) uusien meikkilanseerausten kanssa?
Jeffreen Conspiracyn kanssa tuli sellainen olo. Ja nehän tosiaan myytiinkin heti loppuun että hyvä että ostin omani ajoissa. Mutta hyvin harvoin tulee tuota tunnetta, ajattelen aina että saahan sen ostettua myöhemminkin. Yleensä kun ostoksia harkitsee niin pahin into laantuu. Esimerkkinä se että harkitsen Jeffreen Jawbreakerin ostoa edelleen ;DD


4. Ostatko tai pidätkö kokoelmissasi meikkejä vain, koska ne ovat limited edition tuotteita?
MACin meikeissä on sellaisia joista en hennoisi luopua. Niissä on upeat pakkaukset ja ne ovat harvinaisia. Tosin kaikessa into laantuu, minusta tuntuu ettei MACin LE-meikkejä enää niin arvosteta. Joskus kun joku sellaisia laittoi myyntiin niin kaikki vietiin käsistä ;D on mulla varmasti monia LE-luomivärejä mutta en sillee pidä lukua niistä, meikkejä siinä missä muutkin.

5. Olisitko valmis maksamaan enemmän, mikäli saisit ostettua loppuunmyydyn tuotteen netistä?
Ennen saatoin toimia niin. Tilasin eBaystä MACin kausikokoelmien tuotteita. Nythän ne lojuvat käyttämättöminä että oliko järkeä...Nykyään en siis ole valmis maksamaan enempää. Ostan jos joku ilmestyessään kiinnostaa ja jos kyseessä on LE-tuote, ostan sen epäröimättä. Sillä ehdolla tosin että se on esim.Jeffreen paletti jonka ostoa olen kuitenkin harkinnut. Anastasian Jackie Ainan ostin viimeisimmäksi koska se oli LE ja ihanin kaikista viimeaikoina ilmestyneistä ABH paleteista.

6. Toivotko että voisit käyttää (meikkeihin) rahaa enemmän tai vähemmän kuin tällä hetkellä? 
Enemmän. Tällä hetkellä elän kädestä-suuhun koska toinen työsopimukseni loppui. Täältäpäin ei ole helppoa saada töitä ja ne työt saadaan suhteiden kautta. Muualta muuttaneena niitä suhteita ei niin ole. Enkä ala enää ajamaan pitkää työmatkaa, mitä järkeä on käydä työssa jota vihaat ja joka väsyttää sinut koska on pakko käydä töissä ja ajaa pitkää matkaa? Yli puolet palkasta menisi pelkkään polttoaineeseen ja auton pitämiseen, mitä järkeä? Ajoin ennen 3 tuntia päivässä pelkkää työmatkaa ja meinasin joka päivä nukahtaa rattiin. Enää en siihen lähde vaikka pakotetaan. En ala tappamaan tai uuvuttamaan itseäni työn takia, ei se niin mukavaa ole ;DD
Teen nyt osa-aikatyötä, välillä tunteja on enemmän ja välillä vähemmän. Velkaahan minulla ei ole ( jos ei lasketa luottokorttilaskua ) mutta elettävä on kuitenkin ja omat laskut maksettava. Enkä halua istua yksin kotona joten töitä on tehtävä ;) Haluaisin siis ostaa enemmän ja ostaa joskus sitä mitä haluan enkä aina odottaa sitä palkkapäivää. Enemmän ostaminen ei tarkoita aina meikkejä vaan vaikkapa kenkiä. 


7. Kun näet jonkun kiinnostavan tuotteen jonkun toisen meikkikokoelmassasi, tuleeko sinulle pakottava tarve saada se myös itsellesi? 

Jos se on itseä miellyttävä. Saatan swatchailla tai kokeilla sopiiko tuote minulle. Jos kaverilla on joku uutuuspaletti jota olet itse himoinnut niin kyllähän se polte ostamiseen tulee ;) mutta joskus tilanne voi olla päinvastainenkin että joku pitkäaikainen himotus saattaa osoittautua pettymykseksi ja välillä hyvä niin :)
Blogit ja Instagram aiheuttavat paljonkin himotuksia. Joku esittelee jonkun ihanuustuotteen niin kyllä se kiinnostus herää. Pahimpia taitavat olla Instastoryt joissa käytetään joitain meikkejä. Tuntuu että ostoslistalla on aina jotain niiden seurauksena..

8. Ostatko enemmän meikkejä pyhien/lomien aikaan?
Selkeä kyllä. Lomalla tulee käytyä aina jossain ja siellä on tsekattava meikkikaupat ;) lomarahatkin tulee aina tuhlattua...saatan miettiä jonkun paletin ostoa pitkään ja hankin sen lomarahoista. Pyhien aikaan on myös useita tarjouksia joten saatan ostaa jotain pitkäaikaisia himotuksia.

9. Oletko ikinä piilotellut meikkiostoksiasi perheeltäsi tai ystäviltäsi?
Huh huh :D jokaikiselta poikaystävältä on pitänyt salata nämä hommat...ex-ex oli niin kova valittamaan postiluukun jokapäiväisestä kolinasta meikkien johdosta että rivitaloon muutettuamme, minä aloin ottamaan postin ensin ja piilottelemaan paketteja. Revin paketit auki autossa, sulloin meikit käsilaukkuun ja vein pahviroskat samantien roskikseen. Ex taasen kielsi ostamasta mitään ja kyttäsi joka paketin mikä tuli. Kerran jäin aamupalapöydässä kiinni kun valehtelin etten ole ostanut mitään ja hemmetin postinjakaja toi kynsilakkapaketin kotiin asti ;D hirmu valitus siitäkin. Ainainen valitus meikkaamisesta ja kynsien lakkaamisesta. 
Nykyisen en annakaan komennella vaan annan kuulua takaisin. Meikkaamista ihmettelee kun ei maalla tarvii kuulema meikata ja nätti olisin ilmankin. Joskus on kommentoinut kyllä että meikkejä on liikaa, kynsilakka haisee ja en saa lakata samassa huoneessa. Mutta ei ikinä kiellä ostamasta ja haluaa nähdä mitä paketeista tulee eikä valita niistä. Kun en puutu hänen harrastuksiin niin ei hänelläkään ole sanomista minun jutuissa ;) ystävät tietää ja varmaan naureskelevat ( miespuoliset ), perheenjäsenistä suurinosa eikä mun tarvii häpeillä tai salailla näitä asioita nykyään. 


10. Onko sinulla kokoelmassasi yli kymmenen meikkituotetta, joita et ole käyttänyt viimeisen kuukauden aikana?
Aika monta kymmentä tuotetta on...mahdoton ajatus se olisikin että kaikkea ehtisi käyttää. En kuitenkaan säilö vuosikausia mitään helposti pilaantuvia tuotteita että kyllä mulla on kaikki käytössä. Esim. meikkivoiteita mulla on 4 avattuna tällä hetkellä, peiteaineita kaksi. Luomivärit, poskipunat yms säilyvät kyllä ongelmitta vuosikausia ;)

11. Onko sinua ikinä painostettu ostamaan jotain mihin sinulla ei ole varaa tai mitä et oikeasti tarvitse?
Hassu kysymys. Kukaan toinen ihminen ei ole painostanut, miksi edes painostaisi? Tuli tietysti myyjät mieleen jotka yrittävät saada ostamaan. Olen kyllä ns.helppo nakki, minut saa helposti sortumaan uutuuksiin tai kivoihin juttuihin etenkin jos myyjä on tuttu...terkkuja ;) mutta en ole ikinä ostanut sellaista mitä en oikeasti tarvitse tai käytä. Jos tosissaan ajatellaan. Mikään tuote ei ole jäänyt lojumaan turhanpanttina. 

12. Ostatko meikkejä keräilymielessä?
Minä kyllä olen pahemman luokan keräilijä, se on myönnettävä! UD palettien Naked -sarjasta on kyllä aina se uutuus saatava jos se on vähänkään kiva. Anastasian paletteja seuraan ja ostan kivat. Jeffreen meikkejä voisin kyllä sanoa kerääväni mutta sellaisia tietty vaan joita käytän. Että en nyt osta miltään merkiltä mitään mitä en käyttäisi. 
Pahimpina MAC -vuosina ostin jokaisesta kokoelmasta jotain. Olisinpa silloin pitänyt kirjaa ostoksista ja summasta joka meikkeihin kuukausittain meni. MACin meikit ei kuitenkaan halpoja ole. Ostin myös usein Diorin viisikkoja eli 5-couleurs luomiväripaletteja. Silloin ne maksoivat n.50-55 e. Nykyään en kyllä joka kuukausi ostaisi noin kalliita paletteja. Mutta nyt on hyvä kokoelma kun on aikoinaan tullut kaikkea kerättyä ;)


13. Onko sinusta tullut "meikkimatkallasi" enemmän vai vähemmän kulutusmyönteinen?
Tässä on aasinsiltaa pitkin tultu koko ajan tähän vastaukseen. Eli kyllä, vaikka ei siltä vaikuta, ostan nykyään vähemmän ja järkevämmin. Yksinkertaisesti ei ole varaa koska mitä aikuisemmaksi olen tullut, sitä enemmän pidän huolen siitä että maksan itse omat juttuni ja omat menoni. Näin aikuisena on myös järkevämpi rahankäyttäjä ja osaa ajatella pitkäjänteisemmin. 
Ennen halusin omaa kämppää ja sitä samaa mitä muillakin. Ajattelin että sitten vanhana mulla on oma asunto jossa asua ilman velkaa. No nämä hommat on mennyt reisille enkä halua enää mitään asuntovelkaa. Sanotaan näin että haluan pitää rahan ja rakkauselämän erillään. Haluan sijoittaa asioihin jotka on minulle aina tuoneet onnea ja joista voin nyt nauttia. Koska ei ikinä tiedä onko niistä nauttimassa 10v päästä. En ajattele että pitää säästää, sijoittaa ja ajatella tulevaisuutta. Toki sitä pitää miettiä eikä asioitaan saa pissiä, mutta tykkään mun elämästä ihan näin. Pieni pesämuna on aina oltava, vähän omaisuutta ja elämä muutenkin mallillaan. 
Eli voisin sanoa että minusta on tullut järkevämpi rahankäyttäjä kuin mitä 20v sitten olin. Minkään ostamista en ikinä lopeta tai mieti ostolakkoja, aina sitä rahanmenoa on. Ajattelen kuitenkin niin että jos herään aamuisin klo 4-5 ja joudun käymään töissä, on siitä saatava vähän palkkaakin joilla voi hankkia ihania asioita. Vaikka niitä meikkejä ;)


Mitä ajatuksia postaus herätti? Millainen meikkishoppailija sinä olet, onko ajatusmaailma muuttunut vuosien myötä?


10 kommenttia:

 1. Oli kyllä mielenkiintoinen postaus.
  Huh, mitä olet joutunut kokemaan ex-ex-puolisoidesi toimesta. Omat rahat, omat ostokset kullakin.
  Maalla tai kaupungissa, kaikkialla saa meikata, jos siltä itsestä tuntuu. Minäkin olen kuullut samaa, että ilman meikkiäkin olen nätti. Hyvä niin, tykkään meikata tai olla meikkaamatta. Onneksi en ole kokenut mitään painostusta meikkaamisen lopettamiseksi. Kynsilakan hajun kauheudesta olen kuullut, mutta se taitaa olla yleistä. En minäkään pidä siitä hajusta. ;) Lopputuloksesta enemmänkin. :D Minua enemmänkin rohkaistaan ostamaan, kun ihastelen jotain. Siinä voi olla vaikea tilanne, kun pitää kuitenkin harkita tarkkaan ostoksen tarpeellisuutta. ;D
  Vuosien mittaan olen tullut harkitsevammaksi ostosten suhteen ja se on vain hyvä asia.
  Vuosia sitten piti ostaa jotain vähän joka OPI:n kokoelmasta. Viime vuosina kokoelmien värimaailma on toistanut itseään, niin on jäänyt ostamatta. Nykyään harkitsen lakkojen ostoa paljon enemmän.
  t. TQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole aikoihin ostanut OPI lakkoja, en tykkää niistä Infinite Shine lakoista yhtä paljon kuin perinteisistä. Ja kokoelmat toistaa aina itseään...nyt tilasin pari uutta Picture Polishia, pitkästä aikaa ;)

   Poista
 2. Tällaisia haastepostauksia on aina kiva lukea :) Jotenkin tuntuu, ettei juuri esimerkiksi meikkeihin kuluttamista hyväksytä yhtä helposti, kuin moneen muuhun asiaan kuluttamista. Moni ei tunnu myöskään ymmärtävän sitä, että jotkut keräilevät meikkejä samalla tavalla kuin joku toinen kerää Aku Ankkoja tai nättejä peltipurkkeja. Vaikka toki meikkejäni käytän, niin olen sen verran hamsteri, että pidän kyllä kaikki nätit tuotteet itselläni vielä vanhenemisen jälkeenkin ja haaveilen siitä, että joskus saisin meikkihuoneen, johon laittaa niitä esille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiset kaverit jotka meikkaa ja laittautuu itsekin, ymmärtävät tättä paremmin. Mutta ei muut :D

   Poista
 3. Kiva kun vastailit näihin kysymyksiin! Mutta apua toi miten oot joutunut exiltäsi peittelemään kosmetiikkaostoksiasi :o Mun mielestä jokaisen harrastukset on henkilön ihan omia asioita ja jokainen käyttäköön rahansa mihin haluaa. Tietty jos kyse olisi siitä, että eläisi yli omien varojensa ja kaikki menisi pelkästään siihen harrastukseen, olisi ihan hyväkin toisen osapuolen yrittää asiaan puuttua ja sanoa jotain. Mutta siis jos omat raha-asiat on ihan hallinnassa, eikä parisuhteen toinen osapuoli sen suhteen kärsi mitenkään, niin mitä kenenkään toisen meikkiostokset tai mitkään muutkaan kuuluu muille? :D Saa kai sitä mielipiteensä joo ilmaista, mutta että ihan kieltää toista ostamasta jotain..

  Mä piilottelin aikoinani perheeltä, ystäviltä ja exältä mun blogia. Nyt sekin tuntuu absurdilta ajatukselta, kun kaikkihan siitä toki nykyään jo tietää, mutta mun meikkihamstrauksesta ne on kyllä olleet perillä ihan alusta asti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä hirveästi blogista huutele mutta en toisaalta sitä peittelekään. Naurattaa kyllä nykyään nuo exät ;DD omia rahoja tuhlasin silloin kuten nykyäänkin. Ehkä vaan enää ei meikkihommat niin paljoa kiinnosta, ainakin välillä on vähän hiljaisempaa :)

   Poista
 4. Siis apua, millaisia kommentteja oot sun exiltäsi saanut! Mun mielestä jokaisella on oikeus harrastuksiin ja varmasti niitä sun exilläkin oli. Mitäs jos sä valittaisit vaikka siitä, että "kauheita summia laitat tuohon autoos koko ajan". Varmaan muuttuisi ääni kellossa :D Ymmärtäisin kommentit, jos rahat olisi kaikki yhteisiä ja vinguttaisi yhteisen tilin korttia koko ajan kosmetiikkaan ja meikkeihin. Mutta itse jos on palkkansa ansainnut, on oikeus kuluttaa se mihin tahtoo - toki yhteinen talous pitää huomioida ja pystyä ottamaan osaa myös kodin juttuihin, eikä niin, että sanoo olevansa rahaton, koska laittoi kaiken meikkeihin :D Mutta siitä tuskin oli sun exiesi kanssa kyse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut kyse, molemmilla omat harrastukset ( osittain yhteiset ) mutta aina olen maksanut omat menot ja aina on ollut talous kunnossa. Joo, jälkikäteen nuo naurattaa mutta mietin samalla että sitä on ollut helposti johdateltavissa. En ole tietenkään tehnyt niin mitä on käsketty mutta syystäkin joku on exä jos komentelee noin ;) onneksi nykyinen mies on maailman ihanin ja vaikka leikillään joskus naljailee meikeistä niin kiltisti ajoi minut Berliinin keskustaan pelkkää Sephoraa varten ja lähti ulkopuolelle odottamaan <3

   Poista
 5. Tosi mielenkiintosta luettavaa tämmöset postaukset! Ja sulla on hyvä asenne tähän hommaan. Ja tosi hyvä, että sun exät on exiä. <3

  Itellä sillon ku vielä pystyin kynsiä lakkaamaan ni meni rahaa lakkoihin, ku aina oli jotain ihanaa, jonka halus. :D Mää kaipaan edelleen monen vuoden jälkeen kynsien lakkaamista. Perkeleen astma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla edelleen on paljon lakkahimotuksia mutta pystyn olemaan ostamatta :) kun en kuitenkaan niin usein enää niitä käytä :) näinpä, jos ei eksät olisi eksiä niin ei olisi tätä nyksää <3

   Poista

Kiitos kommentista <3